HVOR GAMMEL ER DU?

Siden noen aldersgrupper ikke ble registrert ved vår aldersmåling HER, kjører vi på med en poll.

(Husk at du må trykke deg inn ved å trykke på overskriften)😊

Adina xoxo

76 thoughts on “HVOR GAMMEL ER DU?

 1. Så rart at det er mest den eldre garde som skal inn å lese “sladder” om unge bloggere. Eller kanskje ikke, om man ser rundt på kvinneguiden eller i Facebook forum så er det jo alltid den eldre garde som mobber og snakker drit, spesielt egentlig.

  1. Marius: Det høres ut som du snakker om de, dvs. at du ikke tilhører “den eldre garde”. Så da er spørsmålet: I hvilken kategori plasserer du din egen kommentar? Snakke fint eller dritt? 😉

   1. Jeg hører til 25, var absolutt ikke ment som dritt. Men jeg tenkte generelt på 40-50 år ++ som kommenterer dritt overalt på VG feks sin Facebook side når det kommer ut ting om bloggere osv, men likevel skal de lese om det i tillegg til en “info blogg” om toppbloggere, samtidig som de mobber og står i. Tror ikke helt du skjønte poenget mitt, ha en fin dag videre 🙂

  2. …Mest den eldre garden? Hvis du ser i pollen i innlegget så er de fleste fra 25-34, og deretter 18-24? Der det derimot er flest eldre er i kommentarfeltet – fordi det virker som om det har misforstått og i stedet for å stemme så skriver de alderen sin her – og DET er typisk eldre det :p (derimot å sladre og mobbe vil jeg ikke påstå er typisk dem)

   1. Når dette innlegget ble lagt ut var ikke denne pollen på plass. Derfor jeg har skrevet alder i kommentarfeltet….ellers enig med deg i at vi «eldre» nok er litt tregere med mye i denne digitale verdenen. Vi fikk det jo ikke inn med morsmelken slik dere yngre fikk…

   2. Når jeg var innom å sjekket i pollen var den ikke slik den er nå, just saying. Var ikke noe slemt ment, men spesielt om man ser i kommentarfelt på Facebook på aviser og lignende når det kommer ut saker om bloggere så er det nesten aldri unge mennesker som skriver “æsj, duckface” og “ingen som bryr seg om trash som dette” osv.

  3. Jeg er av «den eldre garde» som du skriver, men jeg mobber ingen. Det må være lov å være kritisk til noen av dagens toppbloggere som tjener millioner. Penger mange av dem bruker på å operere seg til noe som blir unaturlig. Penger de tjener på å reklamere for produkter som mange syns det er fryktelig vanskelig å merke. Publisere bilder av barna sine som er for små til å tillate dette. Dette er en kritisk blogg som behøves. Jeg har også sluttet å lese disse bloggene jeg ikke liker da jeg ikke vil være med å bidra til lønnen de tjener til å fortsette dette bedraget de driver på med. Om dette jeg skriver nå er mobbing? Jeg har ikke nevnt noen navn, men om noen føler seg truffet, så håpet jeg at det kan vekke til ettertanke….og nei, jeg er heller ikke misunnelig eller sjalu på denne galskapen…

   1. Absolutt ikke sagt alle er mobbere, snakker om gjennomsnittlig alder på de som skriver dritt i kommentarfeltet på VG på Facebook og lignende. Aldri sagt man ikke kan mene hva man vil heller, ha en fin dag videre 🙂

  4. Hei Marius!
   Jeg er en som må ansees “voksen” aka over 30 🙂 – og faller antagelig inn under din definisjon på “eldre garde”. Det hadde vært veldig fint om du kunne spesifisert litt mer hvilke typer kommentarer du mener er mobbing og “dritsnakk” for da kunne jo dette brukes til å fremme bedre debattkultur i kommentarfelt. Kommentarfelt har i dag en rolle i det vi kaller deliberative demokrati der verdier i samfunnet og er og bør spørsmål blir tatt opp. Samfunnsutvikling altså og bidrar til hvilken politikk og regler vi i Norge skal ha. Tidligere var disse arenaene mer begrenset, politiske møter, debatter på tv og i avis osv,men nå foregår de også i ulike kommentarfelt. Jeg deltar noen ganger i kommentarfeltene i på denne bloggen fordi “Bloggomtoppbloggere” belyser hvordan ulike influencere med kapitalkrefter i ryggen opererer når de selger varer og bygger seg selv som idealer/forbilder, det er synd du oppfatter dette som “sladder”.

   Påvirkning og markedskrefter har mye å si for hvordan samfunnet formes og hvilke verdier og varer som fremmes og reklameres for og hvilke idealer som legimtimeres, jeg synes det er rimelig at influencere som tjener godt også må tåle å få spørsmål rettet mot sin forretningsdrift som alle andre, det være seg oppdrettsnæring, politikere eller lignende. Det kjennes kanskje vondt fordi de er sin egen merkevare og kritikken dermed oppfattes mer “personlig”. Da er det også viktig at de som debatterer forsøker å følge vanlig folkeskikk- enten det er den ene eller andre typen bedrift eller personer med påvirkningskraft man ytrer seg om.

   1. Du kommer nok ikke under det jeg vil kalle den eldre garde nei, tenker mer på 40-50 + som kommenterer dritt i kommentarfeltet på VG feks på Facebook og lignende.

   2. Til Marius: synes det er bra at du sa litt mer om hva du tenker på som uheldig kommentering! Jeg kunne ikke tenke meg å kalle noen feks “duckface”! Og det er bra man kan vise til konkrete eksempler slik at alle (inkludert undertegnede) tenker seg om et par ganger før man formulerer seg! Istedet for “duckface” kan man jo si at det er uheldig at “skjønnhetsidealer” skal knyttes til bestemte typer utseende som krever at man må ty til kosmetiske inngrep for å leve opp til og som åpenbart er et skjønnhetsideal som er lukrativt for de som tilbyr foreksempel leppefillers. Ikke dermed sagt at de som benytter seg av det skal hetses!, men det blir et problem når det settes i system og bidrar til kroppspress. Nå skled jeg ut litt her, men, igjen, debattkultur er viktig og saklig begrunnelse gull!

 2. Så rart…den pollen var ikke på plass i innlegget sent i går. Derfor jeg skrev alder i kommentarfeltet. Kom den på plass på morgenkvisten nå? Siden flere har skrevet alder i kom.feltet i natt🤔

  1. Pollen har vært der hele tiden, men du må trykke deg inn på innlegget for å se den. Siden innlegget er lite må man trykke på overskriften. Jeg burde ha opplyst om dette😞 Har skrevet det i innlegget nå😊

   1. Aha 🤣 jeg er “gammel” og forsto ikke det 😂😂
    Var heldigvis ikke alene om det 😳😳

 3. 45… Og til Marius: Jeg tror mange av oss i den “eldre garden” er opptatt av dette med blogger fordi vi har barn, ungdommer og unge voksne i hus som er målgruppen for snikreklamen, kroppshysteriet og dobbeltmoralen influencere “selger”.

  1. Jeg snakker ikke om at folk er kritiske mot at barn bli blottlagt på nettet osv, jeg er enig i det. Jeg snakker om de i førti femti årene og over det som skriver “æsj, duckface. æsj trash” osv i kommentarfelt på Facebook på aviser som feks VG og Dagbladet når det kommer ut saker om bloggere. Er hundrevis av kommentarer.

   1. Marius: Jeg forstår hva du mener, og jeg har selv lagt merke til at en del godt voksne folk (uten folkeskikk og ordforråd) kommenterer som du beskriver i div. kommentarfelt. Heldigvis skjer det meget sjeldent her. Jeg vil påstå at vi har lesere i alle aldre (med folkeskikk og ordforråd), som kun ønsker å si sin mening😊

 4. Som en gamle dame som jobber med å få slutt på mobbing, må jeg si det blir feil å kalle et kritisk blikk/kritikk for å mobbe!
  Hege snart 41 år😘

 5. Forteller dere hva bloggen deres heter på Insider FEM i morgen? Litt moro å se hvor mange flere lesere som titter innom og får opp øynene om hvordan enkelt bloggere “jobber” 😛

  1. Camilla: Insider på FEM blir sendt den 15. mars😊 Bloggen blir presentert og omtalt uten at jeg vet hva som kommer med og ikke. Hvor dypt Insider dykker i bloggosfæren vet jeg ikke😊 Vi blir fryktelig glad om flere leser oss😊

 6. Har dere sett at Kristine Ullebø skal debattere mot Ulrikke Falch i morgen? Om blogging og forbilde. Det skal gå på NRK men er usikker om hvilket program. Ble set noe av trygdekontoret-episoden forresten?

  1. +så har sophie Elise kalt seg for en forkjemper for kvinnes rettigheter i sitt nye innlegg! Jeg kan forstå feminist, jeg kan forstå “støtte kvinners rettigheter” men forkjemper? Det krever vel at man gjør noe mer konkret?
   (Digger bloggen deres, dere er veldig dyktige! )

   1. Jeg skjønner ikke den der jeg heller. Hvordan kan hun være en for forkjemper for kvinners rettigheter, når hun bruker mest mulig krefter på å gjøre livet bekvemt for seg selv? Hva konkret har hun bidratt med i den kampen? utenom å vise en silikon pupp for å vise haters at hun er en ung, sterk kvinne? I mine øyne er dette forbi sterk og uavhengig, hun er preget av å være sterkt påvirket av en skjønnhetsindustri som tråkker på alt som handler om kvinner og frihet. Tenker da på friheten til å være seg selv, og ikke et seksuelt objekt hvor utseende betyr mer enn alt annet. La oss ikke glemme den famøse og intetsigende 8.Mars kronikken til selveste fotballfrue med mann. Å mene at disse med et fokus på ting som er langt unna kvinnekamp og feminisme, er gode forkjempere er som å si at Gilde er godt forbilde for Vegetarianere. Forstå det den som kan, jeg skjønner det ikke! Og at Sigrid Bonde Tusvik mener at SE er et godt forbilde i forhold til feminisme, det skjønner jeg ikke noe av.

  2. Den debatten kan du bivåne i programmet “Debatten” på Nrk 1 kl. 21.25 på sjølvaste kvinnedagen 8. Mars

   Eller så blir det mer om bloggere på “Trygdekontoret” Tirsdager utover våren.

 7. Hmm, skulle det ikke være om bloggere i går på Trygdekontoret ref tidligere innlegg? Jeg finner bare en episode om #metoo..

  1. Susy: En blogger ble hvert fall omtalt. Som Arve sier så blir det mer om bloggere fremover😊 I år føler jeg virkelig er året hvor bloggerne og deres AS virkelig blir ettergått i sømmene😊

  1. X: Neida, hun følger med i bakgrunnen😊 Hun har hatt mye å gjøre og trengte en liten pause😊 Hun kommer tilbake😊

 8. Altså, ikke for å være ekkel eller noe, men hva skjer med bloggen deres? Greit at dere skulle ha færre innlegg, men de få som kommer nå er jo kjempekjedelige.. Er det trusler om søksmål og anmeldelser som knebler dere, eller har dere mistet motivasjonen?
  Jeg klikker meg inn sjeldnere og sjeldnere nå, for denne bloggen har tapt seg veldig den siste tiden. beklager.

  1. Damene har nok et liv utenom bloggen, skal du se – i motsetning til alle Influencerne

   Heldigvis er det ingen som tvinger oss til å titte innom her, jeg gjør det for å bli minnet på hvor falske liv influencerne faktisk lever og hvor lavt man kan falle for penger. Kan faktisk anbefale å lese alle innleggene på nytt 😂

   Jeg ❤️ Botb og har helt sluttet å lese andre blogger. Helt!

   Takk Adina og Vicky og alle dere lesere som kommer med konstruktive kommentarer

  2. Hanne Eline: Trist å høre at du føler det slik. Vi har ingen trusler om søksmål mot oss, hvert fall ikke som jeg vet🙄 Som Astrid (tusen takk❤️) sier så har vi et hektisk liv utenom bloggen, men motivasjonen er absolutt der😊
   Jeg skal ikke spørre deg om det er mye snø hos deg, om det blåser eller invitere på kaffe, men fint om du skrev litt om hva som kan bli bedre og hva du savner og hva som kan bli bedre. Send meg gjerne en mail om du ønsker det😊bloggombloggere@outlook.com 😊

 9. Helt ærlig savner jeg rett og slett litt gossip, de morsomme tonene, deres kritiske øyne og ikke minst bilder/screenshots. Med andre ord slik det var <3

  Når det er sagt så ER jeg en fast følger og digger dere masse. Syns bare det er blitt litt «magert» her inne i det siste 🙂

  1. Hanne Eline: Bilder må vi være forsiktige med, men poster når vi kan bruke noe. Gossip ja, jeg prøver å få med litt av det også😊 Jeg skal ta med meg det du sier. Jeg er glad for å høre at du henger med oss, takk!😘

 10. Nærmer meg fysisk 60 men er bare 59.
  I kroppen er jeg ca 45.
  I hodet er jeg ca 35.
  Fylte faktisk år på kvinnedagen.
  Btw det var ikke noe kvinnedag i det årtier jeg ble født.

  Peace out 🕊
  Voodoo

Leave a Reply