KOMMENTARFELTENE

Kommentarfeltene er en av de store debattarenaene. Man finner de hos nettaviser, på facebook, hos bloggere og hos oss. (Ikke hos alle bloggere, vel og merke). Alle har en eller annen form for moderering hvor sjikane og hets blir fjernet.

Noen bloggere har funnet en måte å bruke de negative kommentarene til sin fordel. Frøkna bruker de som clickbait og andre har nå fått øynene opp for samme metode. De vise frem en eller flere negative kommentarer på Snapchat og skriver: “Jeg svarer.” Det hender at jeg gir etter og klikker meg inn, kun for å finne ut at jeg ikke fikk et eneste svar. Svarene er som regel: “Ja, Nei” eller at man blir fortalt at de ikke kan svare på slike spørsmålet.

Fotballfrua har én ansatt som jobber fulltid i kommentarfeltet hennes. Denne ansatte møter man også i alle andre kommentarfelt.

“Matblogger” Anne Brith sletter og blokker som det passer henne, der er kun positive kommentarer som blir stående. Dette for at kommentarfeltet hennes skal være et hyggelig sted å komme til, som hun sier.

En av grunnene til at Bloggomtoppbloggere så dagens lys var nettopp for at folk skulle få dele sine synspunkter og meninger et sted. Det er sjelden eller aldri man kommer igjennom hos bloggerne selv. Enten er kommentarfeltet stengt eller så godtas ikke kritiske kommentarer.

Jeg finner meg ikke i at bloggerne skal få si og mene hva de vil, med at leserne ikke skal få anledning til å svare.

Nå ser vi at sletting av kommentarer, med en blokkering på slep, sprer seg seg andre steder også. Vi har tidligere skrevet om Anne Briths nye samarbeidspartner, Proviant.no HER . Da Brandhub AS (disse eier også Godt levert og Adams matkasse) lanserte Proviant.no, med god hjelp av kakebakemor, promoterte de seg selv med en egen Facebookside. Der kunne man gi anmeldelser og skrive en kommentarer. Proviant oppnådde høyeste ranking før de hadde levert en eneste matkasse. Merkelig tenkte folk og begynte å undersøke hvem disse “fornøyde” kundene var, som jo tross alt ikke hadde mottatt sine Toroposer.

De fant at de aller fleste som hadde delt ut fem stjerner (høyeste) til Proviant.no var ansatte og sjefer for firmaene som Brandhub AS eier. Da tok det ikke lang tid før spørsmålene haglet og ratingen sank. Da Proviant ikke lenger hadde en høy ranking, ble plutselig muligheten for å ranke slettet.

Proviant hadde også et innlegg på facebooksiden sin med link til Anne Briths reklameinlegg. Under innlegget var det mulig å kommentere, og sist jeg sjekket var det over 100 kommentarer. Etter saklig kritikk og en del spørsmål stod det kun én meget positiv kommentar igjen:

Noen ønsker å vite hva det er som skjer:

(Skjermdump Proviant.no på facebook)

Nå kan det virke som om Anne Brith og Proviant har “tatt en Anna Rasmussen”, for ikke bare blir spørsmål og kritiske kommentarer slettet, nå blir personer blokkerte. Til og med dem som har likt en annen negativ kommentar.

At et firma blokkere personer er meget useriøst. Dessverre for Proviant.no sprer slike ting seg og gjør det vanskelig å få kunder. Spørsmålene og kritikken de får går kun på at det menes at det er for lite mat i kassen til å dekke behovet til antall personer som oppgis. Toroposer og annen ferdigmat de serverer er heller ikke sunt ernæringsmessig. Jeg kan ikke forstå noe annet enn at dette er villedende markedsføring.

(Jeg synes jeg husker at et annet firma som har/har hatt samarbeid med bloggere som har gjort noe tilsvarende HER) PS. Nå er flere bloggere i gang med sine Betakaroten. Les hva jeg har skrevet om disse pillene HER).

Anne Brith påstår selvfølgelig at det er mer enn nok mat i kassene:

La oss se på hva denne retten som skal holde til fire personer inneholder:

Dette henger ikke på greip, her må barna ha stått over.

Gled dere til neste uke folkens, da er 80-tallets Meksikanskgryte byttet ut med noe bedre:

(Skjermdumper proviant.no)

 

Adina xoxo