KOMMENTARFELTENE

Kommentarfeltene er en av de store debattarenaene. Man finner de hos nettaviser, på facebook, hos bloggere og hos oss. (Ikke hos alle bloggere, vel og merke). Alle har en eller annen form for moderering hvor sjikane og hets blir fjernet.

Noen bloggere har funnet en måte å bruke de negative kommentarene til sin fordel. Frøkna bruker de som clickbait og andre har nå fått øynene opp for denne metoden. De vise frem en eller flere negative kommentarer på Snapchat og skriver: “Jeg svarer vedkommende.” Det hender at jeg gir etter å klikker meg inn, kun for å finne ut at jeg ikke fikk et skikkelig svar. Svarene består som regel i: “Ja” og “Nei”, eller man blir fortalt at de ikke kan svare på det spørsmålet.

Fotballfrua har en ansatt som jobber fulltid i kommentarfeltet hennes. Støtt og stadig dukker denne ansatte opp med forskjellige navn for å skryte eller forsvarer frua i tykt og tynt. At denne ansatte er hennes egen mann, Lars Kristian, er velkjent og naturligvis en fordel. Ofte jobber han i andres kommentarfelt også.

“Matblogger” Anne Brith sletter og blokker som det passer henne, det er kun positive kommentarer som blir stående. Dette for at kommentarfeltet hennes skal være et hyggelig sted å komme til, som hun sier.

En av grunnene til at denne bloggen så dagens lys var for at folk skulle få dele sine synspunkter og meninger her hos oss, da de sjelden eller aldri kom gjennom hos bloggerne selv. Det er ikke akseptabelt at bloggerne skal få si og mene hva de vil, uten at vi lesere gis anledning til å svare.

Nå ser vi at sletting av kommentarer med en blokkering på slep, sprer seg seg andre steder på nettet. Vi har tidligere skrevet om Anne Briths nye samarbeidspartner, Proviant.no HER . Da Brandhub AS (disse eier også Godt levert og Adams matkasse) lanserte Proviant.no, med god hjelp av kakebakemor, promoterte de seg selv med en egen Facebookside. Der kunne man gi anmeldelser og skrive en kommentarer. Proviant oppnådde høyeste ranking før de hadde levert en eneste matkasse. Merkelig tenkte folk og begynte å undersøke hvem disse “fornøyde” kundene var, som tross alt ikke hadde mottatt sine Toroposer.

Det de fant var at de aller fleste som hadde delt ut fem stjerner (høyeste) til Proviant.no var ansatte og sjefer for firmaene som Brandhub AS eier. Da tok det ikke lang tid før spørsmålene haglet og ratingen sank. Da Proviant ikke lenger hadde en høy ranking, ble plutselig muligheten for å ranke slettet.

Proviant hadde også et innlegg på facebooksiden sin med link til Anne Briths reklameinlegg. Under innlegget var det mulig å kommentere, og sist jeg sjekket var det over 100 kommentarer der. Etter saklig kritikk og en del spørsmål stod det kun en meget positiv kommentar igjen:

Noen ønsker å vite hva det er som skjer:

(Skjermdump Proviant.no på facebook)

Nå kan det virke som om Anne Brith og Proviant har “tatt en Anna Rasmussen”, for ikke bare blir spørsmål og kritiske kommentarer slettet, nå blir personer også blokkert til og med om man liker en annen negativ kommentar.

At et firma blokkere personer er meget useriøst. Dessverre for Proviant.no sprer slike ting seg og gjør det vanskelig å få kunder. Spørsmålene og kritikken de får går kun på at det er alt for lite mat i kassen til å dekke behovet til antall personer som oppgis. Toroposer og annen ferdigmat de serverer er heller ikke sunt ernæringsmessig. Jeg kan ikke forstå noe annet enn at dette er villedende markedsføring.

(Jeg synes jeg husker at et annet firma som har/har hatt samarbeid med bloggere som har gjort noe tilsvarende HER) PS. Nå er flere bloggere i gang med sine Betakaroten. Les hva jeg har skrevet om disse pillene HER).

Anne Brith påstår selvfølgelig at det er mer enn nok mat i kassene:

La oss se på hva denne retten som skal holde til fire personer inneholder:

Dette henger ikke på greip, her må barna stått over.

Gled dere til neste uke folkens, da er 80-tallets Meksikanskgryte byttet ut:

(Skjermdumper proviant.no)

 

Adina xoxo

71 thoughts on “KOMMENTARFELTENE

 1. Jeg gir meg ende over. Ingen over, ingen på siden, dere er rå. At denne kassen til AB allerede har fått en dårlig start, levner det ingen tvil om! Om noen skulle ville bestille « minikassen», vil forundre meg!
  Neste uke blir det nok enda mer til overs?!
  Har pizzanissen lurt inn noe MON tro? Har de pizza der de var?? Det er ikke mange ukene siden AB ville ha åpent kommentarfelt. Så pang, Bæm slutt. At den dama får mye skit etter seg, bærer ethvert innlegg preg av. Hun nevner det i fleng. Når hun nå nevner» jeg har bodd på krisesenter», uff stakkars meg, er det de samme leserne som svarer. Nei, hun vil ikke legge ut årstall for alt det fæle hun har måttet oppleve. Er det for hun ikke husker?! Eller blir det litt sånn»nja nei, det var i Nederland, det henger etter fra Nederland det». All troverdighet til den dama er borte! Alt! Og husk å ikke legg igjen bilder da hun var brun og blid fra ifjor. Hvorfor? Det kan ikke Betakaroten gjøre noe med!

 2. Jeg har inntrykk av at oppfatningen er at påvirker-bransjen skal ha blitt bedre på merking, men bare en rask sveip siste uka viser jo at det er mye arbeid som gjenstår. AB er et eksempel på villedende reklame, eller ihvertfall- det virker ikke som troverdige mengder mat osv. Så har vi Deo-docen til frua, som nå visstnok kommer fra en goodie-bag, ihvertfall er det klart at noen bloggere har fått denne i sin goodiebag på Kick-off for UI. Så, da lurer man jo..

  Espen Hilton har også en veldig alternativ måte å merke Adams matkasse reklamen sin på Insta, helt nederst så man må scrolle for å se det- og det står det uttrykkelig i veiledningen fra FO at IKKE er tilstrekkelig. Well well.

  Heidichic merker idag reklamen for kjærestens? hårbehandling korrekt på sin blogg, men på Insta er samme innlegg merket som #ad helt nederst, med andre ord, hun vet hvordan det skal gjøres på bloggen, men ikke på Insta???

  Vita Mashadi reklamerer ivrig for negler, juice og whatnot på sin Snapchat (kjente sponsorer)- men er det merket? Nei. Ikke antydning til en liten #ad engang.

  Camilla Pihl viser også frem hudpleiemerket og smykker uten å merke som reklame på sin Instagram, blant annet postene der hun forteller at hun er nominert/har vunnet priser- men dette er da fortsatt reklame? Når produktene vises frem? Så, hun merker av og til, men ikke alltid.

  Dette var resultatet av en liten runde, mens jeg ventet på et møte idag. Viser bare at korrekt merking av reklame fortsatt er vanskelig for de det gjelder.

  1. Jeg har sjekket:

   * Espen Hilton og reklamemerking: https://imgur.com/a/JGwVj

   * Camilla Pihl og reklamemerking instagram 01.02. – 01.03.18: https://imgur.com/a/ZLBA1

   * Caroline Berg Eriksen og reklamemerking 15.02. – 01.03.18: https://imgur.com/a/zp8Lm

   * Anne Brith og reklame i januar og februar: https://imgur.com/a/wVLXk

   Jeg oppfordrer de som er lei av dette å tipse eller klage til Forbrukertilsynet: https://www.forbrukertilsynet.no/tips-eller-klage

   1. Det ser ut som du synser veldig mye Asti? Stemmer det? Du antar at mye er reklame, og pirker også på en del småting.

    For meg virker det ganske tynt det du legger frem.

   2. Til anonym: Jeg må bare spørre, hva er det som er småting og synsing? Kan du komme med et konkret eksempel? Dette handler om at det er tydelige retningslinjer på hvordan reklame skal merkes fra forbrukerombudet i forbindelse med lovfestede regler, det er ikke sånn at du godt kan merke “nesten” rett. Dette regelverket sier jo ikke at eksempelvis “reklame” skal innlede teksten i annonsen for moro skyld. Det er fordi dette er det som er ansett som tydelig nok- altså en konkret grense er satt opp. Da er det jo uthuling av regelverket gjennom praksis hvis annonsører skal slippe unna med å merke cirka rett. Hvis de ikke er fornøyde med regelverkets grenser foreslår jeg at de arbeider med å endre dette gjennom vanlige demokratiske kanaler. Jeg synes heller ikke det er greit å vise frem hudpleieprodukter og si “hei se her: nominert til årets et eller annet” og så bare overse at dette har en markedsføringseffekt som skal merkes som nettopp det. Med mindre du mener i fullt alvor at å lese at noe kan vinne “årets” merke ikke overhodet kan påvirke noen til å ville kjøpe produktet da, men det sier du ikke noe om så her må jeg bare anta.

    Men igjen, hadde vært til stor hjelp for belysningen av temaet hvis du Anonym kunne være litt mer spesifikk, hvis ikke må ihvertfall jeg holde på min oppfatning om at Instagram, blogger, storys av ulik art osv fortsatt lider under kreativ (trikser med plassering av ordet “reklame”, leker med ord “ad” eller bare ikke merker i det hele tatt, eller på slutten av storyen) og det som synes som det nye, få noe i en goodiebag, opplys ikke om at du har fått den i en slik bag og så… tilfeldigvis anbefal i kommentarfeltet eller noe om denne tingen. Som forbruker har man i Norge idag rett til å vite om det når noe er reklame.

  2. Stine og Asti: Bra jobbet 👏🏻 Jeg trodde også de var blitt noe bedre på merkingen, men her ser vi noe helt annet 🤔

   1. KGAsti: Jeg er så enig!👍🏻 Hvor vanskelig kan det være å gjøre jobben sin?🤔

 3. Har AB kommer med unnskyldningen sin enda? Til de hun hengte ut på bloggen for å ha tittet på skattelisten. Hun regner vel med folk bare vil glemme det bort.

  1. Anne Brith lovte den 15.02.18 innlegg der hun skulle dele sine tanker rundt det å legge igjen spor på internett. Jeg har ikke sett noe til det. Jeg tror heller ikke at hun har bedt de det gjelder om unnskyldning.

   Til de som ikke er oppdatert. Saken gjelder publisering av opplysninger om 39 skattelistesøkere: https://imgur.com/a/3bPkP

   1. Dette har hun ikke fulgt opp. Hverken dette, eller den saken der hun skulle «endre livet til 3 alenemødre». Hun skreiv en kommentar i kommentarfeltet sitt at hun «skulle skrive det i går men klarte ikke» Denne kommentaren hun selv skreiv er nå fjernet igjen. Hun er litt rar for tida og vi er flere som undrer over hva som foregår. I går (lørdag 3.3.) skulle hun noe som ble avlyst. Da skreiv hun at hun fikk en etterlengta kveld med familien. I neste øyeblikk var hun ute og festa med de unge i «pærragjengen» der hun bla snappet (filmet) den ene 20 åringens puppeflash 😳 Hva går det av den voksne dama mon tro?

 4. Vet vi at mr fotballfrue kommenterer enda eller er det spekulering? Ingenting overrasker meg med de to altså… Bare lurer på om det nok en gang finnes bevis?

   1. Wow. Det var overraskende at han “gidder”. Frua har også skrevet i kommentarfeltet at carolinebergeriksen.no redigerer noen av kommentarene før de publiseres på egen blogg. Så negativ kommentar kan bli postet med justeringer.

 5. Og jeg bøyer meg i hatten 😂 Som alltid HELT FANTASTISK hvordan dere alltid klarer å ta det på kornet 🤗

 6. Vi merker oss når frua til frua tar seg en sveip innom kommentarfeltet her. Ikke vanskelig å få øye på! Hab/hun burde gjerne legge om stilen litt. Jeg kan ikke la være å le da vi alle kunne lese at han studerte medisin. Jeg trodde mannen skulle bli lege! Det heter ikke å studere medisin med mindre en gjør det. Medisinsk grunnfag er noe helt annet! Etterhvert ble det helt tyst fra den kanten. Har en ikke bedre ting å gjøre enn å diskutere under KG og div blogger, kall det da ihvertfall ikke å studere medisin. Da faller du langt ned spør du meg. De polerte og glansede bildene? Jeg har sett frua mange ganger, hun er ikke lik som på bildene. Nei, ikke sjalu, jeg er mer enn fornøyd med meg selv frua til frua!

 7. Jeg er så lei av den clickbaiten til Martine Lunde! Hver eneste Snapchatbilde har clickbait liksom, også med en «dramatisk» overskrift for å toppe det hele… Jeg tror helt ærlig at hun hadde kommet lengre om hun bare hadde droppet å holde på slik… Det er så lett å se gjennom det, og folk går ikke på slikt… 🙄

 8. Hvordan gjenkjenner dere mannen til cbe? Skrivestil, men finnes det noe bevis? Altså, det kan vel være mulig at andre skriver på samme måte?

 9. Pilotfrue…..
  Her skriver Pilotfrue om at stylingteamet Style bye Homie har vært å stylet huset for salg. Det står ingenting om reklame eller annonse i innlegget. Tviler på at de har betalt for dette mtp at hun skriver (reklamerer for) hva firmaet heter på bloggen. Om man går inn på nettsiden til Style by Homie, kan man se at de har brukt bilder under “prosjekt” fra tidligere hjelp Pilotfrue fikk på oppussing og styling.

  Utdrag fra bloggen hennes 27.02.18
  “Over til noe annet.. Her hjemme lever vi litt “på pynt” om dagen. Styligteamet fra Style by Homie var her i går og gjorde det så fint i kriker og kroker at det blir enda vondere å selge hjemmet vårt enn jeg hadde trodd. Hehe! Mange av tingene de stylet med var til og med våre egne ting, men de ble satt på nye steder med nye øyne. Det er rart hvor mye det hjelper på inntrykket. I hvertfall for meg som er lei av å se på det samme interiøret på de samme stedene i huset.”

 10. Å slette kommentarer en ikke liker og blokkere personer som ikke mener det samme som en selv… Minner mye om en viss herre i Nord-Korea?? 😂😉

   1. Æææææ, kommentaren min havnet på feil plass! Den var rettet mot anonym under ang Isabel

 11. Men i alle dager?! Kan hun virkelig mene at de hadde rester etter det der? 2 voksne og 4 barn?! Det er jo umulig. Hvis ikke det var fordi folket ikke likte maten da.
  Vi er to voksne, to barn hvor begge barna trener mye. 12 og 13 år med treninger hver dag hele uken. Vi voksne er litt slappere, sånn 2-3 ganger i uken. Ingen av oss hadde prestert på den mengden der.
  Hele gjengen ekstremt småspiste?

 12. Tips for å ikke bli slettet på slankeproviantambassadøren sin blogg. Hun skriver at så lenge man forholder seg saklig, så kommer ALT igjennom på bloggen.

  Tipset går ut på liste seg rolig og lett på tastaturet.. på samme måte som når du nærmer deg en tiger. Skriv rolig.. saklig konstruktiv kritikk, enten det gjelder eksponering av barn eller mye annet hun styrer med. Krydre med noen hjerter..mange hjerter.. og ønsk lykke til med alt.. absolutt alt..

  Da kan du risikere at du til og med får svar som “du må respektere at jeg prioriterer helt annerledes en deg, eller.. vi er enig i og være uenig.. ”

  Tror nesten om du pøser på med hjerter og klappende hender mellom hvert ord i den konstruktive kritikken.. blir hun blendet, leser ikke, ser ikke den berettiget kritikken for bare hjerter.. og du får et “tusen takk kjære du, det varmet” etterfulgt av enda et hjerte.

  Med dette tipset vil kommentarene øke fra snittet på 3 til ALT.. kanskje noe hundrede? 😉

  1. Elsker dere og elsker denne, Avven:
   “Blir hun blendet, leser ikke, ser ikke den berettiget kritikken for bare hjerter…” Dine ord gjør denne bloggen, om mulig, enda mer underholdende!! Klok og vittig er du!

   Alt som skrives på bloggene er konstruert, og når kommentarfeltene i tillegg er det samme – hva er egentlig vitsen? Pleide å lese andre blogger enn denne, nå blir det annen type fiction i tillegg. Heller en bok enn en titt i Fruas bibliotek.

   Takk for at dere blogger. Elsker å titte innom, gjør nattevaktene mine så mye bedre 🙂 Klem fra Gry

 13. Noen som vet hvilken blogger det var som snakket nedlatende om SE i kommentarfeltet sitt? Hun sier selv at personen var en tidligere venn.

 14. Pilotfrue slipper billig unna. Det er mye feilmerking og mangel på merking der i gården. Når hun oppdaget det var et marked for prøverør, kastet hun seg inn i det. Og nå når hun legger ut om hun skal eksponere barnet eller ikke. For å få likes! Hun kommer til å selge sjelen til barnet( noe hun forsåvidt) allerede har gjort. Der det er marked, er det penger! Hun skriver mye dårlig norsk, heldig hun er som hun skriver: journalist er ingen vernet tittel. Jeg tror ikke en plass på at hun ville fått så mange oppdrag som freelancer. Til det er skriveleifene for store! Leser en Helene Ragnhild si blogg, er det både mer interessant og lærerikt enn siste mote fra Nelly!

 15. Hvor blir det av Vicky, a? Har jeg gått glipp av noe ettersom hun ikke har skrevet et innlegg på noe som føles som en evighet?

  Ellers, kudos til dere som gjør en så god jobb med å avsløre tullet til disse bloggerene!

  1. Veronica: Vicky har hatt mye å gjøre og har derfor tatt en liten pause. Tror hun er straks tilbake, etter hva jeg har hørt😊
   Tusen takk for ros❤️

 16. Hvorfor er Isabel og Pierre i Marbella ? Hun virker som tidenes sugarmama for lille Pierre..
  og regner med det var clickbait men hun er ikke gravid sant ?

  1. Hun er ikke gravid, nei. Det var en prank på Pierre, siden han hadde mast på henne om å ta en graviditetstest og var redd for at hun skulle være gravid, så ville hun pranke han om at hun var gravid

 17. Og så har man Caroline Berg Eriksen sin kommentarfeltproblematikk: https://imgur.com/a/TH0b9

  Det jeg ikke forstår er at hun misliker anonyme som kommenterer, så hvorfor legger hun ikke opp til at folk må logge seg på (eksempelvis via facebook) hos henne for å kommentere?
  Kan det være for at hun vet at krangel og stygge kommentarer inne i eget kommentarfelt genererer klikk? Det var jo en stund at mange leste bloggen kun pga kommentarfeltet. Og enkelte gjør det nok enda.

 18. Synes faktisk det er bra at Isabel klarer seg på topp jeg. Selv om jeg finner det meste lite interessant så unner jeg den jenta alt godt. Nå tror ikke jeg forholdet vil vare, dessverre, men hun fortjener litt cred også. Hun er som hun er, dikter ikke opp historier, så vidt jeg vet. Det tar en del andre seg av… mye Nederland osv. Jeg tipper dere har vært med å ødelegge hele Matkasse suksessen?! Det er bare til å le seg skakk av!! AB liker ikke Sørum heller nå, hun flytter rundt! Stabilt for barna? Hva med å bli venn med naboen? Tar på meg lua jeg!

  1. Gudrun: Vi ønsker ikke å ødelegge for matkassa, men vi ønsker ikke se på villedende markedsføring. Ting må bli gjort på en ordentlig og redelig måte😊

 19. Pilotfrue vurderer om hun skal skjerme Severin fra bloggen! Fantastisk tiltak i såfall. Stina melder at man ikke skal ta i mot råd fra stygge mennesker.

  1. Jeg klapper isåfall høyt om de velger å skjerme barnet sitt fra bloggen. Da viser hun at hun har skjønt noe vesentlig. Desverre så tror jeg ikke på det før jeg ser det.
   Men, tommel opp til pilotparet om de gjennomfører det…

 20. Til bloggomtopploggerne , Asti og alle andre samfunnsengasjerte her på denne blogg. Dere gjør en viktig, veldig jobb med å følge med disse såkalte toppbloggerne. En skryter at hun har 300 000 følgere!! Ikke bare viktig det dere gjør med å følge med på merking, reklame, sponsing, annonse, eller nonsens.

  Kanskje det viktigste er hva de reklamerer for når det gjelder rask lykke og skjønnet både her og der.

  Tillot meg og anbefale denne bloggen til direktøren i Forbrukertilsynet Elisabeth Lier Haugen, der vil hun få oppdatert nesten daglige lovbrudd.

  Ellers så anbefaler jeg å se programmet Trygdekontoret med Thomas Seltzer Tirsdag 6.3. Der han tar for seg fenomenet bloggere. Blant annet en blogger som tjener 1,5 million i året bare ved å være online!! Noe han sier at han rett og slett ikke forstår.. ikke jeg heller 😉

 21. Har dere sett hva Stina (stina.blogg.no) har skrevet i innlegget «5 ting du aldri må gjøre med utseendet»? Her er en av tingene;

  «Råd fra stygge mennesker – Dette høres litt hardt ut. Men om en person som er stygg gir deg råd / kritikk om ditt utseendet; ikke hør på de. Om de visste hva de snakket om ville de sett bra ut. Ferdig snakka.»

  Altså… Jeg vet ikke om jeg skal le eller grine!

  1. At det går ann! Hvem/hva folk synes er pent er jo helt subjektivt. Og selvom de ikke er “pene” kan de fortsatt kunne mye om sminke, ta vare på huden osv.
   Tenk på de som er født med deformerte trekk o.l. Er ikke alltid man kan gjøre noe.
   Fy faen, er forbanna nå ass!

   Men detta er samma dama som har disse intimgrensene og bannlyser at typen har venner av motsatt kjønn.
   Hadde det ikke vært for at jeg er fan av PelleK, hadde jeg vært blussfully unaware om hu der…

 22. Ikke ta imot kommentarer fra stygge mennesker, sier Stina. Hva er hun? Hvilken kategori er det hun mener hun er i? Hva tenker hun når hun skriver dette? Tenker hun?? Hva med alle de unge leserne? Hva tenker de om seg selv?? Verden står ikke til påske! Ei heller den gule matkassen?!! Mye vi skal høre! Ungen til pilotparet blir et bloggerbarn, hun ville bare fiske etter hva folk vil ha. Lite gjennomtenkt spør du meg! Kunne ikke tenkt meg å lese den bloggen med eller uten barn. Så intetsigende!

 23. Adina, du bør sjekke ut en merkelige nettbutikk som legger ut andres bilder, uten å kreditere. Selger overpriset pledd som vips forandret seg fra acryl til ull..Denne bloggeren har en egen tråd på KG.

 24. skriver nok en gang ( etter Vixen bråket?), skriver dere mye mindre. Håper ikke dere slutter !!!?? Dette er jo den beste bloggen som finnes 🙂

 25. Caroline Berg Eriksen sutrer og klager igjen på bloggen! Hun er blitt kjedelig og jeg prøver å unngå å kikke innom bloggen hennes mer.

  Fjernet et ord eller to😊 -Adina

 26. Hersketeknikkene de bruker i kommentarfeltene kommer til å ødelegge lesertallene deres i lengden. Påvirkerne blir sure når leserne blir påvirket. Go figure… Samtlige av dem har en eller annen gang sagt at de er klar over at de provoserer (det er jo det som selger og skaper klikk – drama )

  De er veldig opptatt av å rensvaske bransjen sin og få alle til å forstå at det er en jobb på lik linje med alle andre arbeidsplasser.

  Vel, på min jobb så sletter og blokkerer vi ikke kommentarer og tilbakemeldinger fra kunder. Vi kaller de ikke mobbere og “haters” hvis de ikke liker det vi er/selger eller sier heller. Og vi tror ikke de som kommer med kritikk er sjalu.

  Og minst av alt forsøker vi å skjule reklame og kampanjer.

  1. Link er hentet fra KG og Asti https://imgur.com/a/TH0b9 . Altså de siste kommentarene fra Mars er omtrent samme ordlyd som AB har brukt i sitt kommentarfelt! “I mitt kommentarfelt er det kun kozemose overdose som gjelder”. Det er ganske utrolig at en bedrift (Managementet) kjører så konsekvent kopi av arbeidsinstruksene les: Bloggfyll til alle bloggerne. Blåser det i toppene pga et idioti innlegg (glufsespray), så er jobbinstruksen: Legg deg i fosterstilling, gråt, skriv et laaaaangt blogginnlegg om hat, hets og alle de slemme folkene der ute. Samle troppene rundt leirbålet (kommentarfeltet) og hent inn cash på dette (problem løst og penger tjent).

Leave a Reply