KOMMENTARFELTENE

Kommentarfeltene er en av de store debattarenaene. Man finner de hos nettaviser, på facebook, hos bloggere og hos oss. (Ikke hos alle bloggere, vel og merke). Alle har en eller annen form for moderering hvor sjikane og hets blir fjernet.

Noen bloggere har funnet en måte å bruke de negative kommentarene til sin fordel. Frøkna bruker de som clickbait og andre har nå fått øynene opp for denne metoden. De vise frem en eller flere negative kommentarer på Snapchat og skriver: “Jeg svarer vedkommende.” Det hender at jeg gir etter å klikker meg inn, kun for å finne ut at jeg ikke fikk et skikkelig svar. Svarene består som regel i: “Ja” og “Nei”, eller man blir fortalt at de ikke kan svare på det spørsmålet.

Fotballfrua har en ansatt som jobber fulltid i kommentarfeltet hennes. Støtt og stadig dukker denne ansatte opp med forskjellige navn for å skryte eller forsvarer frua i tykt og tynt. At denne ansatte er hennes egen mann, Lars Kristian, er velkjent og naturligvis en fordel. Ofte jobber han i andres kommentarfelt også.

“Matblogger” Anne Brith sletter og blokker som det passer henne, det er kun positive kommentarer som blir stående. Dette for at kommentarfeltet hennes skal være et hyggelig sted å komme til, som hun sier.

En av grunnene til at denne bloggen så dagens lys var for at folk skulle få dele sine synspunkter og meninger her hos oss, da de sjelden eller aldri kom gjennom hos bloggerne selv. Det er ikke akseptabelt at bloggerne skal få si og mene hva de vil, uten at vi lesere gis anledning til å svare.

Nå ser vi at sletting av kommentarer med en blokkering på slep, sprer seg seg andre steder på nettet. Vi har tidligere skrevet om Anne Briths nye samarbeidspartner, Proviant.no HER . Da Brandhub AS (disse eier også Godt levert og Adams matkasse) lanserte Proviant.no, med god hjelp av kakebakemor, promoterte de seg selv med en egen Facebookside. Der kunne man gi anmeldelser og skrive en kommentarer. Proviant oppnådde høyeste ranking før de hadde levert en eneste matkasse. Merkelig tenkte folk og begynte å undersøke hvem disse “fornøyde” kundene var, som tross alt ikke hadde mottatt sine Toroposer.

Det de fant var at de aller fleste som hadde delt ut fem stjerner (høyeste) til Proviant.no var ansatte og sjefer for firmaene som Brandhub AS eier. Da tok det ikke lang tid før spørsmålene haglet og ratingen sank. Da Proviant ikke lenger hadde en høy ranking, ble plutselig muligheten for å ranke slettet.

Proviant hadde også et innlegg på facebooksiden sin med link til Anne Briths reklameinlegg. Under innlegget var det mulig å kommentere, og sist jeg sjekket var det over 100 kommentarer der. Etter saklig kritikk og en del spørsmål stod det kun en meget positiv kommentar igjen:

Noen ønsker å vite hva det er som skjer:

(Skjermdump Proviant.no på facebook)

Nå kan det virke som om Anne Brith og Proviant har “tatt en Anna Rasmussen”, for ikke bare blir spørsmål og kritiske kommentarer slettet, nå blir personer også blokkert til og med om man liker en annen negativ kommentar.

At et firma blokkere personer er meget useriøst. Dessverre for Proviant.no sprer slike ting seg og gjør det vanskelig å få kunder. Spørsmålene og kritikken de får går kun på at det er alt for lite mat i kassen til å dekke behovet til antall personer som oppgis. Toroposer og annen ferdigmat de serverer er heller ikke sunt ernæringsmessig. Jeg kan ikke forstå noe annet enn at dette er villedende markedsføring.

(Jeg synes jeg husker at et annet firma som har/har hatt samarbeid med bloggere som har gjort noe tilsvarende HER) PS. Nå er flere bloggere i gang med sine Betakaroten. Les hva jeg har skrevet om disse pillene HER).

Anne Brith påstår selvfølgelig at det er mer enn nok mat i kassene:

La oss se på hva denne retten som skal holde til fire personer inneholder:

Dette henger ikke på greip, her må barna stått over.

Gled dere til neste uke folkens, da er 80-tallets Meksikanskgryte byttet ut:

(Skjermdumper proviant.no)

 

Adina xoxo