SETT OG HØRT FOR UKE 8

UKAS DUFT:

Ukas duft heter Honolulu breeze, lukter kokos og skal sprayes på musa/dåsa/vagina/va-jay-jay eller hva du ønsker å kaller den.

At Caroline Berg Eriksen viser frem sitt perfekte liv er ikke noe nytt. Det som derimot er nytt, er at hun forteller oss hvor “perfekt” hennes va-jay-jay lukter. For selvfølgelig er den også “perfekt.”

Jeg tror hun må ha misforstått dette med å lukte godt og ha god hygiene. Å spraye parfyme på sin va-jay-jay betyr ikke nødvendigvis at man har god hygiene. Og har man så dårlig lukt der nede at man trenger parfyme, da ville jeg anbefale en tur til legen.

Legens råd er å vaske underlivet med varmt vann hver eneste dag, evt. bruke en mild intimsåpe. Da skal det ikke lukte noe skjemmende:

(Skjermdump nhi.no)

Hele innlegget virker som en reklame, noe hun nektet for at det er:

(Skjermdumper carolinebergeriksen.no)

At frua føler hun trenger en dåsespray der nede, uten at dette er en reklame, virker for privat for å dele.

UKAS BIBELSTRIPP:

Har Isabel Raad blitt kristen? Grunnen til at jeg spør er fordi jeg stadig ser tegn på det i innleggene hun skriver:

Hun nevner også navn på et sted vi visstnok vil ende opp om vi ikke er kristne og snille:

Kanskje dette kan gjøre at hun slutter med banningen sin? La oss be for det.

UKAS KASSE:

Hvor skal man begynne. Mor sjøl har blitt ambassadør for Proviant.no og skal selge matkasser til folket for kun 1000kr. uka.

Om man ser på hva denne kassen inneholder ville jeg heller kalt den “halvfabrikat matkassen med noe attåt.” Innholdet består for det meste av Toroposer og annet halvfabrikat. Mengde mat samsvarer ikke med hva 3-4 personer trenger.

Norske klassikere? Det er mulig disse rettene var en favoritt på 80-tallet, men i dag vil jeg påstå at de fleste har mer kunnskap om riktig ernæring.

Menyen for uka:

Hvilke kokker med litt yrkesstolthet ville sette sammen disse ferdigrettene? Jeg bare spør.

Selv om Anne Brith ikke er fremmed for å bruke kakemiks (ikke si noe til Pascal) eller “jukse” med andre løsninger, burde kokker klare bedre enn dette. Det blir som om Hellstrøms skulle servert en Grandis.

At mor sjøl baker cupcakes, kaker og av og til et brød gjør henne ikke til en matblogger. (Det er et hån mor Trines matblogg). Hun er en livstilsblogger som av og til baker kaker og søt gjærbakst (og et brød i ny og ne).

(Skjermdumper proviant.no)

Jeg måtte selvsagt sjekke hvem som eier Proviant.no. Firmaet heter Bradhub AS og eier også Godt levert og Adams matkasse. Begge disse er veletablerte med et godt rykte. Jeg kan ikke se at dette er nevnt noe sted, men de ville vel neppe assosieres med (nød)proviant.no, som det nå kalles.

Hvis noen av dere tenker at dette er billig for halvfabrikat levert på døra, her er to tips:

Løp ned til din nærbutikk og sikt inn Torohyllen. Om du kjøper dine Toroposer selv så vil du spare penger. Toro får du ofte på tilbud hos en butikk nær deg.

Last ned disse appene for å få med deg alle ukens mattilbud:

Ønsker du å spare mer og samtidig spise sunt, da vil jeg anbefale deg å lage alle rettene helt fra bunnen av selv. Mange kjøper halvfabrikat fordi de tror de ikke kan å lage mat. Tull! Frøken Isabel har begynt å lage mat og Sophie Elise har lært å dele en avokado, så alle kan. Kan du lese en oppskrift så kan lage mat.

PS. Jeg sier ikke at det er feil å spise Toro av og til. Men å spise halvfabrikat hver eneste dag er ikke å anbefale, spesielt ikke til barn. At kakebakemor går god for en slik matkasse som inneholder for det meste karbohydrater, bekymrer. Her går det å handle “billig” foran riktig ernæring.

Bruk penger på mat, spar på noe annet!

UKAS LISTER:

Stina, den smarte venninnen til mor sjøl, har som regel mange gode råd (les: lister) hun vil lære bort. Men når det kommer til sitt eget bryllup så sliter hun med gode råd (les: lister) til seg selv:

Heldigvis har hun en god venninne (som ikke er mor sjøl), som kunne gi henne gode råd for hvordan hun skulle komme i gang med sine lister til bryllupet. (Dette hadde vært en perfekt jobb for mor sjøl som ønsker å hjelpe alle de unge bloggerne og være som en mamma for dem). Stina slukte rådene fra venninnen og var klar for å dele (…) lister igjen, alt på en og samme dag :

(Skjermdumper stinablogg.no)

Da jeg skumleste andre blogger la jeg merke til at Konatil (Pappahjerte) har latt seg inspirere av Stina:

(Skjermdumper konatil.blogg.no)

Takk for meg.

Adina xoxo

123 thoughts on “SETT OG HØRT FOR UKE 8

 1. Så flott å få servert et splitter nytt innlegg på morgenen 🙂 Litt bedre å starte opp etter en uke vinterferie nå. Som vanlig ble jeg både engasjert og underholdt 🙂

  For en latterlig matkasse til mor selv! Ærlig talt, dette er jo mest søppelmat. I tillegg til store mengder karbohydrater så inneholder dette også skjulte mengder salt og sukker (som gir den “gode” smaken i Toro-posene). Og ja, jeg kan avsløre at jeg har brukt min del Toro opp gjennom årene, da jeg var ung og uvitende og ikke visste bedre. Nå er jeg på alder meg mor sjøl, og liker best å lage ren mat fra bunnen av. Den både smaker og gjør bedre for kroppen. Alt det mennesket gjør for penger…..fysj være!

  I tillegg ser jeg med et halvt øye at dette er en svindyr matkasse. Absolutt mye billigere å handle selv. Til slutt vil jeg bare påpeke at noe av dette også utgjør svært små posjoner. At to voksne og to barn skal bi skikkelig mette av såpass lite forundrer meg. Hvis hun får suksess med dette skjønner jeg ingenting.

  Dåsesprayen mangler jeg ord for, snakk om at frua dummer seg ut….igjen! Jeg nekter bare tro at hun gjør dette gratis. Hun gjør ingenting gratis. Andre bloggere skriver visstnok også om denne, og da som reklame/annonse såvidt jeg forstår. Nei, dette lukter det av….bokstavlig talt 😉

 2. Perfekt lesestoff til kaffekoppen en mandag morgen. 😍

  Denne dåsesprayen har for øvrig komikerfrue og komikerfruemannen (det finnes en egen ballespray) reklamert for tidligere ved flere anledninger… just saying.

  Ha en fin uke!

  1. Nina: Tusen takk😘
   Det finnes en «ballespray» altså 😂Det visste jeg ikke 😂
   Svært så morsomme alle er så tidlig en mandagsmorgen 😂

 3. Dåsespray? 👀🙈 haha what? 😂😂 Er det mulig 😂😂 Nei, nå står ikke verden til påske altså. Og dette reklameres det (ikke) for 😂😂
  Ein god latter på morgenkvisten 👏👏

 4. Matkassen til AB inneholder kun 1 fiskemiddag pr uke og ikke noe pålegg med fisk. Ikke i tråd med helsedirektoratets anbefalinger. Påpekte dette i en kommentar som selvfølgelig ikke kom gjennom. Morsomt hvis “proffer” kunne sammenlignet disse forskjellige matkassene… denne hadde ikke kommet så bra ut… tror jeg!

 5. Det matkasseopplegget er bare så utrolig pinlig. “Torokassa” til 1000 kr i uka… Jeg garanterer at man kan lage sunn og næringsrik mat fra bunnen for mindre penger, forutsatt at man bruker litt tid på det. Her beviser virkelig Anne Brith hvor kunnskapsløs hun er når det gjelder mat og ernæring. Og hvor skamløs hun er – når ble hun matblogger?🤔

  1. Den matkassen er både usunn, næringsfattig og lite variert. Ikke minst er det altfor lite mat PR person. Jeg er Ernæringsfysiolog, trenger ikke være det for å se at her er det «Finn 5 feil». At hun som allerede bruker så lite penger på mat, 1000 PR/uke, liksom skal stå inne for innholdet? Det er det som sjokkerer mest! Kjøper en 1 kasse i uken har en jo allerede brukt opp budsjettet, skal en følge hennes råd. Nei, dette er både dyrere, mer usunt, og jeg er helt sikker den flopper! Hun kan nesten ikke svare på et eneste spmål i komfeltet, greit nok det, men litt basic bør en da vite. Benytter oss selv av Adams ca en gang PR mnd, det er kvalitet i råvarene, og utvalget bra. Men her skal vi velge en dyrere kasse med mye dårlig mat i tillegg? Full slakt fra Ernæringsfysiologen🙈. Terningkast 2.

 6. Takk! Er så utrolig glad for at Frua har deres spotlight på seg! Slutta å lese bloggen hennes for flere år siden, ble ikke akkurat inspirert. Har på følelsen at hun har bidratt sterkt til yngre(og eldre) leseres mindreverdighetskompleks. Takk og lov for at denne bloggen fins ❤️

  1. Ballesvette produktene kan gi sopp i underlivet som såpe og andre midler med parfyme. Synes jeg ser frua og frua på matbutikken, klør seg besatt nedentil bak enhver reol. Får minner tilbake da min mann og jeg fikk det der. Var i tillegg på Maldivene, apotekansatte forstod ingenting. Tilbake sto vi med en bærepose med midler mot kjønnssykdom. Jeg må le. Litt balle/dåsesvette har vel ikke skadet noen. Husk jeg gikk rett på og fikk sopp av det. Obs obs.
   ListeStina: jeg tror ikke hun har så mange venner når forloveren ikke forventer å bli bedt i bryllupet. De er nå oppe i 85 stk. Det synes jeg er lite da.

   Hei Toril. Måtte fjerne noen linjer av innlegget ditt😊

 7. Meksikansk posegryterett? Sånn som vi spiste i 1985? Seriøst? Hahaha! Det er matbloggeren sin det tenker jeg…

  Pannekakemiks?

  Vet ikke hva jeg skal si jeg, men jeg trenger ikke å si noe- for dere og mange andre sier alt 😉

  Toro er helt greit nå og da, jeg har servert mye posedrit og pastasaus på glass gjennom årene jeg altså, men nå i 2018 vet vi mer og bedre enn å ANBEFALE dette som gode alternativer som kosthold til barn.

  1. Ja Toro og Pannekakemiks. En pakke som stivnet på 80 tallet. Glemt ved et feilgrep og lanseres for alle Toro fans nå👏🤸🏼‍♂️. Hipp hopp tommel opp, jeg skjønner de ikke vil reklamere for hvem som er eier bak dette konseptet. Det er flaut Adam ( og Eva). Anbefales virkelig ikke. Nevnte visst at det kom frakt i tillegg?!

 8. Prøvde å legge igjen noen kommentarer på mor sin side, men ettersom det ikke var positive kommentarer så kom de selvsagt ikke gjennom. Forstår ikke dette firmaet som står bak en slik idiotkasse. Kan gå i butikken å kjøpe samme kassen for et langt lavere beløp men hvem kjøper noe slikt. Selvsagt kan Toro sine poser være ok en gang i blant, men nesten hver eneste dag. Okk

  1. For alle dere som ønsker Dåse/ballesprayen, den selges også på Vita. I tillfelle det skulle friste. Du kan sikkert få prøve også.

   1. I følge Fruas snap/insta er Vita utsolgt for begge dåsesprayene 🙄
    Det var da også noe å skryte av…

    Takk Adina for at du gir oss «føde» (lesestoff) 😁👍🏼

 9. Intimspray er helt idiotisk, men hvorfor er det er det verre når Frua reklamerer for det enn når Komikerfrua gjør det? Kan ikke huske at hun fikk så mye “pepper” for det? En fantastisk blogg dere har 🙂

  1. Komikerfrue reklamerte for den fordi hun solgte den i sin nettbutikk, Ballespray til farsdag. Hun merket med reklame, noe Frua ikke gjør. Snikreklame for Vita mao. Sånn ser vi ned på.
   Men hvorfor ingen tok tak i det da Komikerfrue launchet produktet vet jeg ikke. Det er hvertfall bortkasta penger og et totalt unødvendig produkt, sikkert og visst!

 10. Hei!
  Ville bare spørre, eller gjøre oppmerksom på at hver gang jeg leser et innlegg på bloggen deres, så blir jeg øyeblikkelig overført til en annonseside typ «Gratulerer, du vant en iPhone!». Er det flere som opplever dette? Leser bloggen på Safari på min iPhone. Når annonsen kommer må jeg lukke fanen og åpne bloggen på nytt, og da skjer det ikke flere ganger, før jeg åpner bloggen på et senere tidspunkt..

   1. Hei.
    (Jeg har svart lenger ned også).

    Hei. «Reklamen» skal ikke være der. Det er flere Iphone brukere som har rapportert dette, så vi har derfor scannet siden for å finne ut om noe er feil, men kunne ikke finne noe. Vi har likevel gjort noen endringer for å se om problemet da blir borte. Fint om du kan slette logg og nettleserdata for å se om pop-up blir borte. Gi oss en beskjed om ting ikke bedrer seg😊

 11. Dette blir bare mer og mer tragisk. Ser dere ikke selv at det er uthenging dere driver med? Det er ikke lengre en «sarkastisk snert» eller hva dere kaller det. Synes dette bare er trist, og jeg likte dere i starten. Og nei, jeg er ikke enig med alle bloggere – og har selv en fulltidsjobb som innebærer og være kritisk til det bloggerne gjør (og jeg får betalt dor det!) men dette blir bare mer og mer lavmål.

  1. Therese, “Uthenging” er vel kanskje ikke det riktige ord. Korrigerende, opplysende og oppdragende er mer riktig, mener jeg. Korrigerende, opplysende og oppdragende til de såkalte toppbloggerne selv.

   Og det viktigste med “bloggomtoppbloggere”. Korrigerende, opplysende og oppdragende til de titusenvis av lesere..disse “influencerne” har, mange av dem tenåringsjenter, mange av dem barn helt ned til ti år.

  2. Mulig det. Personlig syns jeg det er div bloggere som leverer “lavmål”produkt(er) for tiden. I form av f.eks tullete innlegg uten innhold, svada, eller preparater som er elendige og unødvendige. Null troverdighet. Derfor ikke merkelig at det blir fremstilt som i dette innlegget -inkl kvassere kommentarer fra leserne. Helt på sin plass -viktig å få frem lureriet.

  3. Helt uenig med deg Therese Jakobsen, og jeg kan ikke skjønne hvorfor du mener dette er uthenging og lavmål. Tvert imot, at BOTB setter et kritisk lys på all svadaen bloggerne serverer er helt på sin plass. Synes faktisk bloggerne har holdt på med lureriet sitt lenge nok nå. Hvis konstruktiv kritikk (som jeg faktisk synes dette er, attpåtil med god snert og humor) kan få de til å bremse opp alt tullet de spyr ut for å tjene penger, så har de oppnådd en stor gevinst i medianorge.

   Hurra for BTOB sier jeg bare, måtte de aldri gå lei! Og, måtte de bli sponset alle veier slik at det lønner seg med undersøkende og seriøs journalistikk når man skriver blogg. Alle andre kan logge av og ta seg en bolle 😛

  4. Therese Jakobsen: Beklager, jeg ser ikke uthengingen du snakker om. Bloggerne er personer som selv har oppsøkt offentligheten og må dermed tåle litt mere enn private må, også mer kritikk. Dette er uttalt av advokat Wessel Aas. Offentlige personer blir «tullet» med daglig i podcasts, stand up og humorprogrammer uten at noen reagerer på det. br />
   Jeg vil også tro at om noe følte seg uthengt ville de ta kontakt med oss.
   Synd at du føler det slik.

 12. Ser at fruen forsvarer seg med at sprayen ikke skal sprayes i underlivet og at det er en antiperspirant. Skjønner da ikke hvorfor hun valgte den overskriften til innlegget som hun gjorde. Hva med å heller kalle det “antiperspirant til lysken” e.l. Men det klinger vel ikke så “sexy”..? Det er så veldig mye annet hun kunne ha valgt å tipse om.. Og om det skulle lukte litt svette der nede, hvor mange mennesker i løpet av en dag er det som kommer nær det området? Det skal vel også litt til for at duften siver igjennom alle disse tykke lagene med klær hun skisserer.. Nei, her er så mange logiske brister i tillegg til at innlegget sender ut helt gale signaler at jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne..

 13. Hei! Vet dere noe om hvorfor sophie Elise ikke er venn med tinashe lenger? De hang jo veldig mye sammen før men hører ikke et ord fra henne nå. Hun har lenge snakket om fake venner. Tror dere det er snakk om henne? De er venner på insta men liker aldri bildene til hverandre😅😅

  1. Kan jo være fordi hun har vært dypt forelsket i Henrik Thodesen (og skriver bok om sjarmøren), og han er igjen bestekompis med Odd-Magnus Williamson, mannen til Tinashe? Ser for meg at det kan bli et litt kleint middagsselskap…

 14. HVA i himmelens navn er det som driver Caroline Berg Eriksen til å faktisk fortelle “hele Norge” om et så personlig valg? Hun sprayer dåsa med kokosduft, og dette opplyser hun altså 30 000 fremmede mennesker om, UTEN å få noe igjen? Helt gratis gir hun oss altså denne “nyttige” informasjonen. Tør jeg tippe et samarbeid med vita i løpet av kort tid?

 15. Å kjære mor.
  1000 kr i uka for en matkasse? Her i huset er vi 2 voksne å bruker kanskje 450 kr på mat i uka. Greit nok at det er mest middager, men også noe pålegg da brød og slikt har vi i fryseren! men fremdeles. legg på 50 kr på brød og andre ting den uka da, så er det fremdeles 500 kr. hadde vi hatt barn hadde den doblet seg kanskje, ikke helt det dobbelte en gang tror jeg, og det er 1000 kr i uka, og det uten halvfabrikat. Synes hele det opplegget med den matkassa virket rotete, ikke kan de per dags dato levere så mange steder heller, så det er rart ho har gått ut med det før det er fastsatt nøyaktig hvor de kan levere. For dere som leser denne kommentaren, Her er et pengesparende tips når det kommer til mat.
  Du må være mett når du handler, da kjøper du ikke ferdig mat som er overpriset, du kjøper ikke ting du egentlig ikke trenger bare fordi det høres godt ut der og da.
  Så enkelt kan det gjøres.

  1. Tatjana: Må si jeg blir imponert over at du/dere kan leve for så lite i uka, og det uten halvfabrikat.
   Del gjerne tips med oss😊
   Personlig foretrekker jeg å bruke de penger jeg trenger for å få sunn og god mat, og heller spare på frisør, kafeer osv. Det er så mye annet man kan spare på enn maten.
   Lurt å handle når man er mett og slippe å komme hjem med sjokolade😊

 16. Dere har en irriterende reklame om å vinne en iPhone som spretter opp og går til en nettside når jeg scroller i kommentarfeltet. Den må dere fjerne. Mister meg som leser om dere slipper til denne typen reklame.
  Ellers er jeg fan. 😊

  1. Gudrun: Hei. «Reklamen» skal ikke være der. Det er flere Iphone brukere som har rapportert dette, så vi har derfor scannet siden for å finne ut om noe er feil, men kunne ikke finne noe. Vi har likevel gjort noen endringer for å se om problemet da blir borte. Fint om du kan slette logg og nettleserdata for å se om pop-up blir borte. Gi oss en beskjed om ting ikke bedrer seg😊
   Tusen takk😍

   1. Jeg opplevde det med popup-reklame for første gang akkurat nå, så problemet er dessverre ikke borte..

    Ellers…tipp topp tommel opp til dere😍

   2. Lilja: IT avdelingen (tenk vi har egen👏🏻) har fått beskjed. Dette må vi få ordnet opp i. Takk for at du sa ifra😘

 17. Hei! Hvis det nå kommer for en dag at Frua har inngått et samarbeid med Vita e.l – vil det da bli en sanksjon ifht at intimsprayen ikke var merket som annonse? Nå er jo så mange gjort oppmerksomme på sprayen så spørsmålet er jo om hun tør å fronte et slikt samarbeid… Da blir jo det gjennomskuet ihvertfall.

  1. Jenta: Dette er noe mange bloggere benytter seg av, det å ettermerke. Å «reklamere» for noe som ikke er reklame er et triks som blir brukt for å få avtaler med annonsører.

   1. Det er så «shady-business». Jeg er nok mer naiv enn jeg tror 😱 Godt dere er med på å gjøre meg til en mer opplyst bloggleser 🤩

 18. La dere merke til at alle som gav full pott score til Proviant inne på Facebook siden er ansatte i firmaet..? Da de fikk kritiske tilbakemeldinger på dette, fjernet de ALLE anmeldelser og fjernet muligheten til å anmelde firmaet. Er det noe sol skriker svindel og uproft, så er det vel akkurat det..?

  1. Yes! Det haglet inn med überpositive anmeldelser, og det store flertallet av de som la igjen fem stjerner på Proviant sin Facebookside oppga Godt Levert, Adams matkasse, Lunsjlevert eller Brandhub (som alle tilhører samme suppen som Proviant) som sin arbeidsgiver på egen Facebookprofil. Dette inkluderte blant annet en av toppsjefene i Brandhub, samt kommunikasjonsrådgiver hos Godt Levert.

   Det er så fantastisk amatørmessig (og særdeles tvilsomt!), jeg mangler nesten ord. Kan umulig være et godt tegn når de ansatte ser seg nødt til å skrive jukseanmeldelser (og dét til og med før kassen er levert til en eneste kunde), de har med andre ord ikke særlig tro på at produktet vil selge uten mye drahjelp. 😛

   1. Trulte og lilleloff: Ja, jeg fikk det med meg. Det er så frekt å tro at folk (deres potensielle kunder) er noen idioter som ikke får med seg hva som skjer og prøve å lure dem. Folk😍
    Om noen har screenshot så tar jeg gjerne imot😊

 19. Hørt at Dåsemor skal samarbeide med Adams matkasse, Vita og hu mor sjøl om å produsere dåse-deodoranter med smak og lukt i ulike varianter? Blant annet banan, mint, kransekake og mexicansk gryte. Den siste har jeg ikke helt trua på.

 20. Sendte inn spøsmål til Anne Brith angående matkassen hennes, som selvsagt ikke ble godkjent. Jeg lurer på hvilken rolle hun faktisk har i Proviant / matkassen? Dessuten er det jo billigere å bare løpe opp på Klwi å kjøpe en Toro suppepose enn å få den levert på døra. Så anbefaler ingen å prøve denne kassen, om de fantisk vil spare penger.

 21. Hva tenkes om at Annijor reklamerer for kalorifattige erstatningsbarer fra Nutrilett i sin siste vlogg….?
  Hun er jo ikke akkurat i målgruppen for å telle kalorier, heller omvendt. Synes ikke dette høres bra ut med tanke på at unge jenter som sliter med selvbildet kanskje tenker….. Hvis “tynne” Annijor trenger å tenke på kaloriintaket så bør i hvertfall jeg gjøre det osv osv…. Nå hører det med til historien at Annijor sier at hun ikke aner hva en kalori egentlig er…. så da så!

  1. Hvem som helst kan spise mellommåltid uten å telle kalorier. Får bloggere et samarbeid så vil de jo kjøre på med reklame!

 22. Det har vært en helt staselig helg på bloggfronten, ja. 😀
  Jeg synes det er SÅ bra at dere er kritiske. Frua som nok en gang selger inn at man ikke er bra noe som man er – og attpåtil helt gratis. Jeg tror ikke et øyeblikk på at hun anbefaler dette av sitt gode hjerte uten noen form for godtgjørelse. Hun ville jo i vanlige tilfeller cashet inn 50 000 på et slikt innlegg, og jeg har veldig vondt for å tro at hun av sitt gode hjerte anbefaler kokosspray til dåsebruk. Når hun i tillegg faktisk legger ut bilde på snap av at nettbutikken til VIta er utsolgt for samme spray – som hun helt tilfeldig nevnte som et sted man kunne kjøpe denne vidunderlige Honolulu coco-breeze-sprayen, blir jeg veldig, veldig mistenksom. :skeptisk: :værtuteenvinternattfør:

  Og når det gjelder Mor og matkassen, så har jeg nesten ikke ord. Hvorfor mor insisterer på å være så knipen med maten, er meg et stort mysterium. Designervesker og strikkegensere til mange tusen, er det rom for – men ikke skikkelig mat til ungene? (Jeg tror ikke på at hun er så knipen med maten, altså. Jeg tror ungene får nok mat og at hun juger i bloggen.) Jeg bruker Adams av og til, men er veldig kritisk til at bloggere og deres småttåiser brukes i markedsføring – og nå er det blitt så ille at en av mine høflige, men kritiske e-poster kommer til å finne veien til Adams.

  Og at mor er matblogger kom som ein relativt stor overraskelse for meg. Det er lite puppeglipp, utlevering av småttiser og rants om kjærlighetslivet hos mine to favoritter, Trine og Ina bak Mat på bordet, gitt.

  Ha en fin kveld. Jeg bare elsker BOTB – dere er en viktig stemme i all inholdsmarkedsføringsgalskapen.

   1. Det eneste jeg har funnet er at Kristin skrev et innlegg 12. feb om Press sin utdeling av årets Gullbarbie (en pris som går til reklame- eller medieaktøren som er best på å få ungdom til å føle seg verst). Noen skrev i kommentarfeltet at “Syns egentlig at bloggere som sophie elise eller isabell raad burde å vunnet den gullbarbie prisen.. Bloggere er jo de verste når det gjelder dette!” hvopå Kristin svarte “100% enig med deg!”. Så ikke spesielt alvorlig eller dramatisk akkurat

 23. Tips: leser dere bloggen til Jessica, mammasom16? Hun og kjæresten Fredrik er veldig av og på i sitt forhold til hverandre, og det kan virke som at de holder sammen mest pga. de to sønnene og at de skal bevise at også tenåringer kan klare seg gjennom vanskeligheter og være gode foreldre?! Den siste tiden har hun hatt en del clickbait-overskrifter. I dag toppet det seg ved at hun skrev om clickbait og hvordan dette ikke er hennes intensjon, men allikevel valgte hun en clickbait-overskrift🤣🤣🤣 Bare nevner det😉

   1. Lillemammaens blogg er ikke så interessant å følge med. Hun er en blogger som prøver desperat å komme opp og bli kjent men bloggen i seg selv er så kjedelig at det er ikke engang verdt å skrive om hvordan hun driter seg ut og lurer sine lesere. Det er bare ikke verdt det.. jeg sluttet å følge bloggen for lenge siden og håper folk ikke gir henne klikk..

  1. Trassig og bedrevitende, spør du meg. Klikkoverskrifter? Å nei, ikke hun….har vel dratt seg 10-12 plasser opp på lista pga problemene i forholdet., alt kan selges Tror ikke de problemene er så store, men de er med jevne mellomrom. Nå noen kommenterer klikkoverskriftene så svarer hun ganske skarpt, men går i forsvar og «ikke min intensjon»sporet når flere sier at jo. Merker godt at hun kun har ungdomsskole og null erfaring utover å dulle og dalle hjemme med barna.

 24. Har dere sjekket ut Villa Paprika sin nye nettbutikk http://www.villa-paprika.no ?
  Hun selger billig 1 meter akryltepper til 1000 kr stykket, bruker andre sine bilder på nettsiden sin. Hun sletter alle kritiske spørsmål på Instagram. Folk lukter lunta allerede og har funnt samme teppene til 150 kr+ frakt på aliexpress. Dette bør dere sjekke nærmere samt opplyse folk om for Camilla er ute etter å svindle folk 😡

 25. Æsj, synes frua rett og slett kunne latt være å komme med sånne opplysninger, men sånn blir det kanskje når hele verden dreier seg om meg, meg selv og speilet mitt… og mannen 24/7, da må, bokstaveligtalt noe friskes opp… Dåsespray på 🐓..say no more, får så rare bilder i hodet mitt 🙈

  Ho mor sjøl burde skamme seg, men hun er vel på trenden med at mat skal være billibilli, så blir det penger til overs til godteri og reiser. Og de klarer seg på en sånn kasse? Stakkars unger, jeg sier ikke mer. Eller, kanskje mor for tiden lever på luft og kjærlighet? Så får ungene det de fortjener, en kasse mat det lager fra bunnen (klipp hull i bunnen av toroposen), etter mors mening om mat fra bunnen???

  Takk for herlig oppsummering av uka…

 26. Whiskey Sour + Honolulu Breeze = hanky-panky-hour without the smell of low-carb cheese between fruas knees! Yes, please!

  Mindre poetisk i mine ører, her uttaler hun/de seg om Sunn Fornuft-plakaten i eget kommentarfelt:

  Jeg har ikke signert den fordi jeg synes ikke plakaten har noe som helst verdi, da det ikke medfører noen konsekvenser om man bryter den. Når det er sagt så er jeg heller ikke noen tilhenger av å signere noe som legger føringer på hva jeg kan publisere. Plakaten gir også rom for svært mange tolkninger og de mest konservative bloggleserne vil nok tolke det meste som publiseres for å være i strid med ett eller annet punkt, til tross for at det åpenbart ikke er det.

  Som alltid snakker hun rundt grøten, og tror hun svarer veldig “godt” for seg. Kan hun ikke lage et innlegg der hun diskuterer de ulike punktene, for eksempel? Forklarer hva hun eventuelt mener kan mistolkes?

  En cheesy, men selvsagt Honolulu-breezy, klem fra Gry

 27. Sett og hørt: Mr. Kleiven la ut insta-story at han gledet seg til å ligge på stranden i Tulum om under 2 uker. GURI så tilfeldig at han er der samtidig som hun Lenemor ;-);-) og at hun selvsagt skal ha SoMe fri disse dagene. #kandeikkebareikkeprøveåskjuledet

 28. Mor med type samt 4 barn har bodd i suite i Hemsedal. Første kvelden hadde de middag fra Proviant. Haha. Ler meg i hel. Bor i suite men spiser posemat.
  Kopi fra bloggen:
  Vi spiste wok til kvelds på suiten og fikk testet ut en av middagene i Proviant sin første ukesmeny. Vi var som sagt 2 voksne og 4 barn og vi hadde mat til overs. Kopi slutt.
  Kanskje maten var så dårlig at de gikk ut og spiste. Da er det selvsagt mat til overs.

 29. Kokoshøne-debatten har ihvertfall lært meg litt om klimaet for debatt i bloggsfæren. Typisk får en cirka dette servert om man forsøker å få svar på hvorfor helt vanlige råd om stell av området “der nede” skal trumfes av noen (ukjente) leger bak et kommersielt merke: Først; komikerfrue og Espen Hilton fikk ikke hets (?) når de reklamerte for dette. Vel, punkt en: har de de samme leserne? Kanskje CBEs lesere er mer opptatt av kildekritikk for alt vi vet? Punkt to; har de de samme leserne generelt? Kan bare snakke for meg selv, men er aldri inne på sidene til samtlige bloggere. CBE fulgte jeg en stund pga gode smoothier og nysgjerrighet (som å lese Se og Hør på en måte… ).

  Et annet argument mot å få lov til å kritisere at CBE fronter et omdiskutert produkt er at “alle må få prøve selv, vi må tenke selv” og “røyk er farlig, men lov”. Vel, det er mange produkter som gjennom opplysning og bevisstgjøring, også gjennom åpen debatt, et kjennetegn ved demokratier; for eksempel at energidrikker ikke er bra for unge og at også plantebaserte produkter kan forårsake allergi. Slik informasjon og erfaringer er bra for å gjøre oss til bevisste forbrukere, hvis alt ansvar skulle blitt lagt på den enkelte ville det jo blitt vanskelig å finne informasjon. Og når det gjelder nikotin så er dette produkter som det er lagt strenge begrensninger på, alder, steder det er lov, markedsføring osv.

  Og så det siste flotte argumentet; det er dermatologisk testet og utviklet av leger; Kvaliteten på disse testene? Og hvem er disse legene? Tjener de selv på produktet kanskje?

  For min del må alle gjerne dufte kokos der nede, men det må være helt akseptabelt å spre informasjon som sier at dette er et produkt som ikke anbefales av gynekologer osv. Med andre ord, at CBE og andre fruer og hvem ellers, anbefaler et produkt som fungerer for dem, men som man kanskje burde vært mer forsiktig med å anbefale på bakgrunn av generelle råd for underlivet.

  Poenget mitt; ja til saklig debatt, nei til sirkelargumentasjon og definitivt ja til bevisste forbrukere. De har også makt, ikke bare innholdsmarkedsførere.

 30. Igjen, denne bloggen er svært god!

  Jeg har sett inne på KG at målgruppen til CBS diskuteres, om det virkelig kan stemme at det er voksne og høyt utdanna damer som leser henne. Vel, jeg er en slik.

  Men ikke bryr jeg meg noe særlig om sminke, ikke om klær, ikke om interiør, ikke om lavkarbo, ikke drikker jeg og treninga mi foregår i en godt brukt tights, i det hele tatt, ingenting av det hun skriver om eller reklamerer for bryr meg noe særlig. Jeg jobber med internasjonal politikk jeg.

  Etter en lang arbeidsdag som kan være tøff for hodet, er det ofte greit å lese noe som er fullstendig hjernedødt. Jeg behøver ikke å anstrenge meg i det hele tatt for å kikke på møblene til CBS.

  Men klart, jeg har blitt mye mer bevisst på hva jeg egentlig leser og støtter opp om etter å ha lest denne bloggen i noen måneder, så jeg har rett og slett slutta. Jeg har gjenoppdaget biblioteket og fant meg litt sci-fi. Det gir meg uendelig mye mer!

  Så takk dere!

  1. Amflora og Stine: Tusen takk😍 Vår intensjon har aldri vært å få folk til å slutte å lese blogger. Vi ønsker kun å gjøre folk bevisste på hvordan (topp) bloggingen egentlig fungerer😊

   1. Jeg synes det er ok at jeg kan være bevisst forbruker også når det gjelder hvilke blogger jeg vil lese og støtte opp om. Det er heldigvis fortsatt bloggere som opptrer redelig, argumenterer normalt med leserene og ellers fronter verdier jeg personlig er opptatt av. Akkurat nå er ikke feks CBE en sånn blogger for meg og da kan jeg jo bare la vær å klikke meg inn 🙂

 31. Nei. Det er jo ikke rart man klarer seg på tusen i uka på proviant når den kun fokuserer på middager (ab sine ord) Utenom lever de på luft da eller?

 32. Det som er litt rart er at et seriøst firma har valgt denne “influenceren” som sitt ansikt utad for denne Slankeprovianten… Kanskje en aldri så lite useriøs blogger? En blogger som den ene dagen “tigger” gratis middag og bananer hos Kiwi, samtidig som hun har testet ut denne fattigkassen i flere uker.

  En annen artig sak er dette med merking. Om det er annonse, reklame eller sponsing. Som svar på en kommentar fra en leser i et innlegg 27.02 skriver hun blant annet:

  Sitat: “Det er to typer innlegg på bloggen. Annonseinnlegg som jeg tjener penger på, og reklameinnlegg som inneholder reklame, sponsede produkter eller andre fordeler. Alle reklameinnlegg er ikke ting jeg tjener penger på, men som jeg har fått en annen fordel på. Jeg tror jeg er en av de få bloggerne som merket alt innhold fra Vixen, da vi helt klart hadde fordeler der. Jeg fikk rabattert opphold, styling og drikke. Ergo merket jeg det med reklame.. men jeg tjente ikke penger på det”…sitat slutt

  Altså.. penger spart på at sponsorer/firma betaler er penger tjent, tenker jeg.

  Det mener også Skatteetaten. Internettet er ingen skattefri sone for bloggere, skriver de. Får du penger, gaver, gratis testing og omtale av produkter, salg gjennom egen blogg, annonser. Alt dette er skattepliktig inntekter.

  Selv gratis produkter som en blogger får, men ikke omtaler, er skatte og avgiftspliktig, beregnet av produktets omsetningsverdi. For å unngå skatt på dette, må gaven kastes. Alt dette kan leses på Skatteetatens sider under skatt ” Blogg og andre sosiale medier”

  Får håpe det er Freetex på Sørum. Her en dag var det hele 6 pakker som ventet på postkontoret, skrev hun på bloggen.

  Har et forslag til denne bloggeren for å lette stresset om hva som er sponset, reklame eller annonse. Merk absolutt alle innlegg med annonse -.reklame-sponset 😉

 33. Kan ikke dere kjøre en poll hvor alle som leser denne bloggen kan svare på hvor gamle de er/hvilken aldersgruppe? Jeg føler dere skriver en del viktige ting som kanskje spesielt er viktig å få med seg for de litt yngre (“lett påvirkelige”) leserne, men mistenker dessverre at det er flest 25/30+ som leser her inne. Bare av nysgjerrighet egentlig 🙂 Kanskje dere kunne listet opp samtlige bloggere og spurt etter aldersgruppe som leser de også? Synes det er ganske interessant av en eller annen grunn! Husker jeg spurte Sophie Elise om noe lignende way back when hun hadde åpent kommentarfelt, men fikk aldri respons.
  Litt off-topic, men Tenker forøvrig hver gang jeg leser om voksne som snakker om disse unge lett-påvirkelige 14-åringene og hvordan de får konsekvenser av blogglesingen at det hadde vært deilig å faktisk høre fra disse unge leserne delv og ikke bare voksne eller bloggerne som uttaler seg om hvordan de har/tar det. Hadde vært kult å se her inne hvor gamle publikummet deres er hvertfall!

  1. Enig, hadde vært gøy å se aldersfordeling!

   Tror litt av problemet med de unge lett-påvirkelige leserne er at de ikke nødvendigvis ser selv hvor mye de har blitt påvirket før de blir eldre og mer reflekterte/lært deg å chille litt. Kan godt hende at de nå digger å være SEs fan club, men når de blir 18 innser de at ungdomsårene deres var dominert av en evig streben etter å bli penere og nå et uoppnåelig ideal.

  2. N, Tenker det ikke er dessverre at lesere flest av Norges Viktigste Blogg “Bloggomtoppbloggere” er 25/30+. Tvertimot, det er veldig så positivt. Leserne er alle slags folk, lærere – barne/ungdomsarbeidere – helsearbeidere – leger og psykologer – ernæringseksperter – politikere – fengselsbetjenter – foreldre og besteforeldre, og mange andre samfunnsengasjerte mennesker som er positivt opptatt av barn og unges oppvekstvilkår. Mennesker med en klar motstemme og advarsel mot disse såkalte “influencerne” til den oppvoksende slekt.

   Og kanskje den viktigste lesergruppen, disse såkalte toppbloggerne selv. Denne bloggen er en øyeåpner for de fleste av dem.

 34. Kan noen skrive hva Kristin Gjelsvik skrev om Sophie som hun ble så sint for? Så jeg slipper lese gjennom alle kommentarene for å finne det? 🙈

  1. Det eneste jeg har funnet er at Kristin skrev et innlegg 12. feb om Press sin utdeling av årets Gullbarbie (en pris som går til reklame- eller medieaktøren som er best på å få ungdom til å føle seg verst). Noen skrev i kommentarfeltet at «Syns egentlig at bloggere som sophie elise eller isabell raad burde å vunnet den gullbarbie prisen.. Bloggere er jo de verste når det gjelder dette!» hvorpå Kristin svarte «100% enig med deg!». Så ikke spesielt alvorlig eller dramatisk akkurat

 35. Kanskje du finner hva du leter etter Line, om du leser ett innlegg med tittel “Når et samfunnsproblem blir tatt på alvor” på Gjelsviks blogg. Hun og Ulrikke Falck fikk audiens hos Barne og Likestillingsministeren Linda Hofstad Helleland for litt siden. Der ministeren ble informert om galskapen, som Gjelsvik skriver, galskapen tenåringsjenter blir eksponert for i sosiale medier angående et vanvittig kroppspress og “luriumprodukter. Hun nevner ingen med navn.. det er lov å ane..

  Et veldig viktig møte om et veldig alvorlig.tema. Tenåringsjenter med diagnose psykiske lidelser som angst – depresjon – tilpasningsforstyrrelser og spiseforstyrrelser har i følge Folkehelseinstituttet økt med 40% de siste fem år. Mye grunnet SoMe og såkalte “influencere”.

  Mye av æren for at dette samfunnsproblem blir tatt på alvor, er fordi “bakom synger skogene” (bloggomtopploggerne) heile tia. Også på statrådens kontor 😉

 36. Åh…jeg som elsket kokos!:( Nå forbinder jeg kokos med C sin tissekone. Nei jeg er ikke dansk, men den klinger så bra i øret. Og hvor er C sin dåsemikkel? Skal ikke han uttale seg på sitt sedvanlige passiv-agressive self? Og istedenfor melkebart, får man kokosbart? Er det derfor han er så stille? Hilsen kokosmakronen

 37. Nå går det tregt hos dere assa. Det er så mange av de såkalte topp-bloggerne som leverer så mye, eller skal vi si lite om dagen at det er en gru. Aldri har blogg-Norge vært så driiit kjedelig. Nå må dere på banen!
  Jeg tipset dere oppi her om den forferdelige ordsalaten til Gladehjem, og så har du sraad som skriver om….ikkeno, frua er så strigla at det bare blir kjedelig, mamma’n er i kjelleren…igjen, og flygerdama har gått i babyfella. Så, hvis ikke dere orker, må jeg ta opp blogg-pennen igjen og begynne å produsere…Good night

  1. Mila: Både jeg og Vicky har mye å gjøre på hver vår kant.
   God ide å ta opp blog-pennen igjen😊
   Om du har lyst å skrive et gjesteinnlegg her er det fullt mulig😊

 38. Tips om tema: United Influenceres Kick Off den 09.02.18 og skjult reklame: https://imgur.com/a/2ydTo

  Dokumentasjonen min handler mest på Caroline Berg Eriksen, da det er hennes uetiske drift jeg har valgt å fokusere på (mange grunner til det), men hele den “influencer-gjengen” hadde egentlig vært verdt å se litt nærmere på. 🙂

 39. Det som er litt morsomt med Stina er at hun skriver i flere innlegg at hun er redd for alle dyr som bor på gård, er at jenta kommer fra en gård i Hokksund 🙂

Leave a Reply