SOPHIES VERDEN

Da var det endelig klart for et sammendrag av Sophies verden. Det vil også komme et terningkast helt på slutten. PS. Det er fire episoder igjen av serien.

Etter å ha sett seks episoder vil jeg påstå at jeg ikke har blitt noe bedre kjent med Sophie Elise, noe hun lovte oss. Hun lovte også å vise sider som hun hadde holdt skjult for omverden, men det var ikke mange scener hun bydde på noe eksklusivt, for å si det sånn. Alt er skrevet om på bloggen tidligere.

Derimot ble vi litt bedre kjent med hennes venner, Fetisha, Joakim og Stine Mari.

 

1. episode:

Sophie Elise og hennes bestevenner flytter sammen i en leilighet fordi Sophie Elise skal pusse opp sin egen. Jeg synes hele flyttingen virker meget konstruert for serien.

Man legger fort merke til at disse tre ofte prater engelske ord og setninger. Hadde jeg ikke visst bedre ville jeg trodd at Mr. well well himself hadde flyttet inn med dem.

Men, nei. Fetisha er den som påvirker de andre, da hun er amerikaner (etter hva jeg har hørt). De andre to “tar bare en Mr.Raw.” Artig at Fetisha er god venn med Raw og Kristine. Kanskje hun ikke er amerikaner, bare påvirket av Raw. Jeg tror jeg vet hvilket språk de kommunisere på når de er samlet.

Vi får også ta del i snorkingen til Fetisha. Og for en snorking. Det der var et sagbruk x 2. Herlig.

Joakim er en flink fotograf og står bak mange av bildene på bloggen til Sophie Elise. Nå ønsket hun å vise en uretusjert seg selv, med strekkmerker og operasjons-arr. Og jeg som trodde at Bio oil og Skin care fungerte på slike ting. Makan.

 

2. episode:

Endelig fikk vi høre henne si at rompa var operert.

De snakker om den kommende kjeveoperasjonen hun skal utføre og hun er meget opptatt av hvor bra hun kommer til å se ut etterpå. Nå skal det sies at hun er meget overbitt og var anbefalt denne operasjonen. Miss Sophie sov med sminke om natten slik at hun kunne stå opp å se fab ut til operasjonen.

Da hun pakket bagen for å dra la jeg merke til at hun pakket ned både pocketbok og en almanakk. Begge er fulle av ark.

(Skjermdump sophieelise.blogg.no)

Bra at hun var på sykehuset da redselen slo inn og hun begynte å hyperventilere. La meg foreslå en lydbok til neste gang.

 

3. episode:

Etter operasjonen er hun meget hoven. Hjertet mitt smeltet da jeg så henne. Med gammel mascara rennende ned til knærne og med hovent ansikt og munn, var hun den søteste jeg har sett på lenge. Som et lite lubbent barn. Smelt.

Hun fant så ut at hun trengte sin mamma og pappa og reiste dermed hjem til Harstad.

Jeg kunne ikke unngå å legge merke til hennes ferdigheter med tastaturet både på PC og mobil. Snakk om tempo. Jeg mener, man ser knapt fingrene hennes. Med lange neglene i tillegg er dette intet annen enn imponerende.

Hun tar seg tid til å besøke Stine Mari, en barndomsvenninne. Hun kunne fortelle henne at hun nå var begynt å slette bilder om de ikke oppnådde 100 likes på 1 min. Det ble også noen tårer og snakk om hvor vanskelig hun hadde det.

Jeg satt tilbake å lurte på hvordan Stine Mari hadde det. Kanskje hun hadde lyst til å prate om noe annet enn det vanskelige livet til sin narsissistiske venninne.

 

4. episode:

Miss Sophie møter Voe, en tidligere toppblogger som la opp. Sophie Elise ønsket å høre litt om hennes valg.

Dajana var på besøk i kollektivet for å sminke Sophie Elise som skulle delta på Mandagsklubben samme kveld.

Det ble litt dårlig stemning da Sophie Elise begynte å snakke om botox og at den var forsvunnet fra hennes øyebryn, så hun trengte påfyll. Joakim liker ikke at Sophie Elise fikser på ansikt og kropp. Han synes det hele er skremmende. Han advarte henne og sa at hun må passe seg, for snart blir hun seende ut som en katt i motvind. Sophie ble lei seg. La oss håpe hun hører på Joakim, han er fin og ærlig.

Sophie Elise sier hun vil gi opp bloggingen etterhvert, og at blogging er noe man driver med når man er ung. (Og her sitter jeg å blogger. Bare nevner det. Noe mor sjøl også gjør).

Barn vil hun ikke ha, ikke denne dagen i hvert fall. Det ville ødelegge kropp og vagina. Hun snakket om eksponering av barn og syntes det var greit fordi alle gjorde det. (Feil, folk med kunnskap gjør ikke det). Hun sier videre at å skrive om livet til barna eller bruke dem kommersielt ikke er greit. Jeg er så enig.

 

5. episode:

Sminkekurs med Dajana i Bergen. Dajana sminker Sophie Elise på en scene og forklarer for publikum. Her skal det læres contouring. Etterpå ble det Meet and greet.

Hun reiste videre til Tromsø der hun får en dag med kjæresten, Kasper. Hun treffer også sin søster. De virker veldig forskjellige og Sophie Elise ante ikke om søsteren hadde kjæreste eller hva hun studerte. Det ble ingen klemmer da de skulle skilles. Klemming er bortkastet tid, sa hun.

 

6. episode:

(Før episoden sier Sophie Elise at hun deler en hemmelighet i denne episoden).

Hun er hjemme i Harstad og Fetisha og Joakim tar turen opp til nord. Joakim er Sophie Elises faste fotograf og Fetisha tar seg av håret, løshåret og parykkene hennes. Mens Fetisha ordner håret hennes snakket Sophie Elise om seg selv, igjen. Hun trodde hun var på vei mot et stup. Tro om det er det dype stupet som vi hørte om etter jul? HER

De var enige om at hun jobber for mye og hadde et stort press på seg. Hun sa: “kanskje man tar en liten snarvisitt på psykiatrisk, legge seg inn for en måneds tid, og droppe Kjendis Farmen (der kom hemmeligheten, vil jeg tro).

Så hva sitter man igjen med etter å ha sett disse episodene? Ikke en dritt. Det som slår meg er at Sophie Elise alltid leter etter seg selv, prøver å finne seg selv. Hun vet ikke hvem hun er og føler seg annerledes. Hun higer etter å bli “frisk” og å bli «normal.» Jeg synes det er trist å se at hun ikke kan godta at dette er henne, at det er slik hun er og alltid har vært.

Det kan virke som om hun tror at alt hun sier, gjør og tenker er merkelig og meget spesielt. Og ingen andre har det slik som henne og kan umulig forstå. Men ingen går rundt å er glad inni seg konstant. Vi opplever lykke kun av og til, og sånn skal det være. Hvis vi hadde kjent på lykkefølelsen hele tiden så ville vi ikke følt at den var noe spesiell, og vi ville ikke sette like stor pris på den når den kom.

Det er ingen tvil om at Fetisha og Joakim er Miss Sophies entourage. De løper når hun sier løp og sitter når hun sier sitt. Hun er heldig som har slike fine venner.

Det trengs ikke en sesong 2. Bare nevner det.

 

Terningkast:

 

(Svak treer)

Adina xoxo

83 thoughts on “SOPHIES VERDEN

 1. Det er ikke sikkert SE er slik på privaten (selvsagt). Men hun fremstår så utrolig selvopptatt, usympatisk og misfornøyd i denne serien.
  Og alt dette jaget etter å skal være så spesiell.. kanskje hun bare kunne senke skuldrene, slappe av og bare være seg selv, så kanskje hun hadde blitt litt mindre ulykkelig..

 2. Det er så kopi av kylies life, uten at det er det liksom.. har ikke sett på en eneste episode av se sin serie så tusen takk for en recap, dere er best <3

 3. Hva skal Sophie Elise leve av når hun legger vekk bloggen? Har bok, musikk og serie vært forsøk på å finne en ny karriere? Jeg som tenker høyt. Den jenta er nok vettskremt fordi å være blogger.har en negativ klang, og hun har lite å falle tilbake på. Skal hun være evig kjendis i form av personlig drama og skandale?

  Jeg har sett flere kommentere at de opplever at bloggen går etter noen faste bloggere, og jeg ser at de har et godt poeng. Likevel er jeg glad for at du, Adina, skriver dette innlegget og gir motvekt. Sophie Elise har møtt hets (mannegruppa Ottar og andre kommentarer på sosiale medier), og ingen fortjener det. Jeg støtter ikke hets, jeg støtter kritisk motvekt med skarp snert.

  Sophie Elise må møte motstand. Bloggen er hennes jobb. Hun er ikke et forbilde. Jeg har sluttet å bli forferdet over Sophie Elise. Jeg har fått øynene opp for media og tilhengerskaren som er med å løfte henne opp. Løfte henne frem til hva? Utseende og berømmelse? Hvilken verdier og ressurser er det for menneskene rundt henne? Og samfunnet hun er med på å påvirke?

  Nei, det er en kort glansperiode før en annen trer frem og tar over plassen til SE, og da er vi på start igjen med sjokkerende sannheter, reklamer og clickbaits, hvis ikke vi som lesere og kritikere kan sette ned foten og gi motstand, og gjøre endringer mot griskheten for penger og berømmelse.

  Jeg takker for denne bloggen som våger å skrive innleggene om bloggerne som har funnet oppskriften på lettjente penger til en dyr pris, og den betaler de unge. Gjennom hensynsløs eksponering av sine egne foreldre og unge lesere som utsettes for skjønnhetspress av reklamer (vippeserum, piller for hår og hud, oljer) uten at bloggerne legger til opplysninger, bare en direktelinke til kjøp og bestill.

  Media som gir spalteplass til SE som har “diagnoser”, tråkker ned på ekte mennesker og fagpersoner.

  Store hjerter og takk til dere ❤ for latter og for kunnskap

  1. For å unngå misforståelse med “gjennom hensynsløs eksponering av sine egne foreldre”, sikter jeg til barn av bloggere som blir brukt av egne foreldre for sosiale medier til å vise frem private stunder til offentligheten, for likes og ros.

   Da kan man like gjerne åpne utgangsdøren opp og invitere alle inn til å se på barna uten at de får protestere og gjøre opprør. Det er ikke uskyldig lenger å dele et øyeblikk på Internett og SoMe

  2. lille meg: Ingen skal behøve å godta hets. Humor og skråblikk med snert derimot, det må tåles😊 Takk for skryt😘

 4. Veldig merkelig opplegg rundt operasjonen. Jeg har også hatt kjeveoperasjon, og det var ikke snakk om å ha på sminke = en bakteriebombe i ansiktet. Her måtte det skrubbes med antibakteriell såpe i forkant,og jeg måtte til og med fjerne neglelakk.

  1. Skulle akkurat inn og kommentera det. Har og operert nyleg, og måtte dusje både kvelden før og om morgenen og bruka ein desinfiseringssvamp over heile kroppen, sjølv om det berre var eit lite område på hofta.

 5. Syns det morsomste med hele serien er at hun i omtrent i HVER eneste episode bruker “jeg er bare 22 herregud” som en unnskyldning til alt hun gjør feil eller driter seg ut på. Ble gjettelek her i vennegjengen min “hvor lang tid tror dere det tar før hun bruker alderen som unnskyldning i denne episoden da?”. Morsom jente på et trist vis

  1. Hele greia om SE er trist synes jeg. Hun er en forvirret jente som fremstår ekstremt usikker. Jeg så bare episoden da hun skulle bli sminket av Dajana. Gikk rundt i gangen på hotellet med parykk og solbriller inne. Da så jeg hvor usikker hun virket. Og som et harem av tjenere rundt seg( de er hennes venner). De virket mer som de lystret helt etter hennes pipe, her kommer divaen liksom. Jeg har alltid synes synd i henne på en måte. Hun strever for å fremstå perfekt, men er mer som en 12 åring som ikke har funnet sin plass. Hun virker mye hardere når hun skriver, enn den personen vi får se. Jeg synes ikke vi må dømme henne for hardt, for hele historien SE er bare trist. En parodi på en jente som så gjerne vil se ut som Barbie, men er dessverre så langt derifra. Jeg trodde hun var mer sikker på seg selv, jeg forstår hun sliter. Hun prøver å fylle noens altfor store sko, men failer og failer. Statusen har ødelagt henne tenker jeg. Håper virkelig hun får et godt opphold på Farmen, er redd hun får mye motgang tidlig der.

 6. Det er så mange som har kritisert SE for å lyve om rumpeoperasjonen osv, men jeg regner jo med at hun har blitt rådet til å si så lite som mulig om dette fordi det helst skal avsløres i hennes eget program. Og hun prøvde jo å IKKE lyve samtidig som hun hinta om hva som var gjort. Kan vi ikke bare slutte å spekulere i at alt hun sier til oss er løgn og at det kanskje er en årsak til at hun ikke forteller om alt med én gang hele tiden?
  Jeg liker SE, men blir trist over hvor usikker hun virker. Hun har oppnådd mye, og selv om hun ikke er det beste forbildet når det gjelder antall operasjoner, så tror jeg sånn innerst inne at hun er en bra person. Hun burde høre mer på Joakim, som også virker som en utrolig bra fyr.

  1. Marthe: Det med løgnen om operasjonen syntes jeg var drøyt uansett om hun ble rådet til det eller ei. Hun gikk ut i media og løy om at trening og vektøkning hadde formet henne bak. Det satt mange unge der ute som faktisk trodde på henne. Alle andre som så at rumpen var operert var troll og mobbere. Når en person lyver mange nok ganger så mister personen troverdighet.
   Jeg tror også at SE er en fin person, men det kommer ikke så godt frem i serien, dessverre😊

   1. Den rompeoperasjonen ble vel gjennomført typ to år før serien kom ut, så det var lang tid mellom operasjon og seriekontrakt..

   2. Men hun gikk litt rundt grøten en stund mener jeg? Sa hun ikke hadde operert, men samtidig ikke benekta å ha hentet ut eget fett. For det er vel det hun har gjort og ikke lagt inn implantater? Jeg tenkte hun sa så mye hun kunne for å tilfredsstille de som spekulerte så veldig. Men hun burde nok bare ha sagt at hun ikke kunne snakke om det på et nåværende tidspunkt eller noe.

  1. Jeg må berømme dere jenter! Dere skriver så bra! Så trist med forbildene til SE, kunne av og til trodd det var Kylie de filmet. Hun bærer seg som en superstjerne helt til det sprekker over noe i hver episode! Tenk at boken hennes har tittel «Forbilde»? Det er jo tragisk bare det! Tenk at noen ser henne som det? Eller er det egentlig enda noen som tenker det om henne? Det er vel en grunn for at kommentarfeltet er stengt?! Vi vet jo ikke hva folk mener lengre. Ler de med eller av? Det minner litt om stakkars rike pile, som ikke kan vite hvem som er egentlige venner eller ikke?!

   1. Bare for å oppklare, så ligger det mer bak tittelen til SE enn at hun tror hun er forbilde. Jeg tolker det som at boka handler om mennesket bak forbilde-merkelappen, og at den er ironisk.

    Serien er et innblikk i SEs psyke, og kjære vene. Vil bare si: Sophie Elise, ta vare på deg selv. Ta en lang pause. I en verden der alle vil ha en bit av henne, har jeg absolutt forståelse for at hun føler ekstremt mye stress, og da også fortapt. Vi må huske at selv om hun er en offentlig person, blogger, 22 år (hehe), så er hun altså et produkt av alt det vi kritiserer henne for. Det gjør ikke handlingenes bedre, men bare til ettertanke.
    Jeg skjønner at TV2 ville ha denne serien, og forstår hvorfor hun ville lage den, men tror de to tenker bizznizz på helt forskjellige nivå. Hun ser ikke seg selv (men tror at hun gjør det), og det elsker vi jo å se på, og det er jo money in da box for TV2 OG SE. Money made, men til hvilken pris for SE?

    Jeg håper at SE innser at hun kan være seg selv, sminkeavhengig og vegetarianer and whatnot, uten at hun trenger å tilføre mer botox til denne sinnarynka kalt influencer-Norge.

  2. Så enig, så enig i dette som Adina har skrevet om Sofie Elise her. Et viktig og saklig innlegg, med et fint skråblikk på Sophies Verden. Ser selv på serien da jeg har en datter på nettopp 22, men milevis fra Sofie pga diverse årsaker.

 7. Har ikke sett serien, men merker at jeg blir mer og mer takknemmelig for at min datter på 22 studerer og jobber, og ikke har silikonpupper, silikonrumpe, hairextention og falske negler og vipper. Jeg er glad for at hun elsker vintage og gjenbruk, og ikke bryr seg om rabattkoder på Nelly. Jeg er glad for at hun liker seg selv like mye uten sminke og med briller, som med sminke. Jeg er glad for at hun nesten ikke er på sosiale medier fordi hun er opptatt med å være sosial med vennene sine RL og finne på ting – uten at de må dokumentere det og vise det til “alle”. Jeg er stolt av at hun bryr seg om andre på ordentlig, og ikke bare ser seg selv. Jeg er glad ikke alle jenter (og gutter) drømmer om å bli blogger/influencer. Da er det fortsatt håp….

 8. Jeg har også en datter på 22, og priser meg lykkelig over at hun lever et godt student-liv fri for extensions, fillers, botox og operasjoner. Hun har interesser som for det meste dreier seg om annet enn (å vise frem) seg selv. Jeg tror at livsstilen til endel bloggere og andre som eksponerer seg mye i SOME fremmer utvikling av narsissisme og opplevelse av tomhet og meningsløshet – særlig hvis man er utrygg i utgangspunktet. Jeg håper for SE at hun etterhvert finner en ro og trygghet som hun åpenbart ikke har nå.

 9. Helt enig med alt! Gud så godt man merker at hun tok den kjeveoperasjonen kun for å se «penere» ut.. det er bare synd.. og dette her med å tattovere på en «skjønnhetsflekk»? Fatter ikke hvordan hun kommer på det engang! Wow

  1. Enig, hun påstod på bloggen at det KUN var helsemessig. Men i serien så er det fordi hun vil få smalere ansikt og det er helt utseendebasert.

 10. Marrri over her har helt rett. TV 2 og andre kommersielle tv kanaler utnytter disse bloggerne heilt for kynisk jævlig. Alt handler om penger klikk og seere. For begge parter. Bare så uendelig tragisk for disse såkalte toppbloggerne at de ikke skjønner hvor ødeleggende det er for framtiden deres. For dem er det kortsiktig gevinst noen få år. Når de etterhvert falmer og seertallene synker, finner TV2 andre upcoming deltagere fra en eller annen realityserie.. Det står tusenvis i kø.

  Denne viktige bloggen som de to samfunnsengasjerte jentene står bak, “bloggomtoppbloggere”har løftet bloggverden helt opp til ministerplan i regjeringen. Barne og likestillingsministeren Linda Hofstad Helleland ble sjokkert når hun ble opplyst om hva som skjer i blogguniverset (Inklusiv undertegnede). Titusenvis av tenåringsjenter helt ned til 10 års alderen leser bloggene, blir påvirket av et forvaklet syn på kropp og livstil.. . Og om hva og hvordan det reklameres, med og uten merking. Eksponering av barn.

  Dette blir det nå tatt tak i på regjeringshold. Nye lover og regler kommer på plass i løpet av 2018. Når den siste rapport fra Folkehelseinstituttet viser den nedslående statistikk, at tenåringsjenter som sliter med psykiske lidelser har økt med 40% på fem år, er det ikke et sekund for tidlig. Sosiale medier er en av hovedgrunnene.

  Neste steg blir å sette flombelys på budbringerne, de kommersielle TV kanalene. De “unge” bloggerne tror de er TV stjerner, inviterer kamerateam hjem i de innerste gemakker, i alle mulige og umulige situasjoner. Filmer i dagevis.. så blir det kryssklippet ned til noen minutter ferdig produkt. Jo mer latterlig og tragikomisk disse minuttene blir.. jo mer snakkis i tabloide medier om serien, genererer flere seere i sine sosialpornografiske nisjekanaler. Og de lever av seertall.

  I Pressens Faglige Utvalg, Vær Varsom Plakat paragraf 9.2 står der ” Å beskytte intervjuobjektet, deltager i tv program mot seg selv”

  Paragraf 4.8 ” Når barn omtales, eksponeres, er det god presseskikk å ta hensyn til hvilke konsekvenser medieomtalen, eksponeringen kan få for barnet. DETTE GJELDER OGSÅ NÅR FORESATTE HAR GITT SITT SAMTYKKE TIL EKSPONERING”

  Mange gleder seg til en ny sesong av “Bloggerne” Der vi skal le av, ikke med deltagerne. En av deltagerne grurgleder seg skriver hun på bloggen sin. At vi blir med på russemorro, fyll og fest og fylleangst blant de “unge” bloggerne er jo komisk.

  Det som IKKE er komisk er at en godt voksen”bloggmor” bryter absolutt alle etiske regler og eksponerer sine barn, barn i tenårene på TV2. Det er bare tragisk for barna. Kan også nevne brudd på FNs Barnekonvensjon i samme slengen.

  Tiden er overmoden for at Pressens Faglige Utvalg tar grep overfor kommersielle TV kanaler som produserer disse samfunnskadelige, sosialpornografiske og totalt meningsløse serier.

  Adina, du svarte på en kommentar fra K i går Sitat: “Bloggen har forandret seg mye, det er sant. Grunnen er rett og slett at vi følte at her måtte noen si i fra. Vi føler at vi akkurat er der vi vil være nå” Sitat slutt.

  Ikke vet jeg hva denne forandringen er, fikk et tips fra en ungdomskolelærer om denne opplysende bloggen deres først senhøstes i fjor. Har et verv i kommunen der jeg bor, i Helse oppvekst og kultur komiteen. På et møte var der representanter fra barnevernet, skole, helse, barn og ungdomsarbeidere. Fikk en orientering om barn og unges oppvekstvilkår. Der denne voldsomme økningen i bruk av sosiale medier var et tema. De fleste av oss hadde hørt om bloggere, litt sånn overfladisk. Vi ble like sjokkert som Barne og Likestillingsministeren over det skadelige omfanget.

  Så enda en gang, tusen takk for jobben dere gjør. Har vært en øyeåpner for Forbrukertilsynet, Medietilsynet, Nrk, ministere og stortingsrepresentanter, og folk generellt. Har en mistanke om at også noen såkalte toppbloggere har blitt positivt påvirket, så nær som en som er totalt upåvirkelig, enn så lenge, til nye lover og regler med sanksjoner og store bøter trer i kraft, takket mye være “bloggomtoppblogere”

  P.S dette var et innlegg uten smilefjes av noe slag. For alvorlig tema til det. Men for guds skyld, fortsett med et skråblikk og flombelys på såkalte toppbloggere, med en “Nytt på Nytt” intelligent ironi. Der er dere steike gode 😉 der kom det et smile fjes.. det er til bloggen “bloggomtoppbloggere” og noen dyktige, seriøse detektiver dere har med på laget.

  1. Arve: Jeg vet ikke hvilke ord jeg skal bruke for å beskrive hvor mye vi setter pris på dine kommentarer. Jeg føler at et takk blir så alt for lite. Jeg prøver med: TUSEN MILLIONER TAKK!❤️
   Dine kloke og viktige ord treffer❤️

 11. Hei! «Voksen» på 40 år her. Har fulgt SE siden hun begynte å blogge. Synes det var kult st ei jente fra samme sted dom meg fikk til så mye. Kjente meg igjen i deler av bakgrunnen hennes også. Men etterhvert så mistet jeg det å være stolt over henne, for hun lyver og er utrolig falsk.

  Jeg har skrevet blogg i flere år jeg også. Ikke for å reklamere for masse greier, skape eventyr, oppdiktede historier og sykdommer for oppmerksomhet. Men for å bearbeide faktiske hendelser og opplevelser. Takle psykdommer. Og rett og slett bare ha «utblåsninger». Jeg har også skrevet om Sophie Elise, og la ved en link til et av innleggene «bunnytrash.blogg.no: Ikke noen fan av Sophie Elise lengre», men Bloggomtoppbloggere likte visst ikke st jeg gjorde det?!

  Et annet innlegg om henne «bunnytrash.blogg.no: tilpappahjerte.blogg.no».

  I disse kommer det tydelig frem hva jeg mener om Sophie Elise og hvorfor.

  Navnet hennes og «storbyer» popper stadig opp her og der, og da må jeg bare kommentere. En gang svarte hun meg, og det svaret brukte hun til å lage et blogginnlegg av – og på den måten «henge» meg ut for hylekoret sitt. Resultat var st jeg ble bombet av stygge meldinger fra Sophie Elise wannabees. Så til å være imot mobbing, så klarer hun seg dårlig, hun driver faktisk den største mobbesiden jeg vet om.

  1. Bunny Trash:
   Det sier seg selv at link til egen blogg i andres kommentarfelt ikke er greit. Det får holder med link i navnet😉

   Det du opplevde med hennes fans er ikke greit. Så lenge man er saklig må det tåles at folk er uenige.

   1. Heia til deg Asti, du er en av de dyktige seriøse «detektivene» jeg referererte til, som viktige gravejournalister for bloggen Bloggomtoppbloggere 🙂

   2. Tusen takk Arve. Og jeg setter stor pris på dine kommentarer. Glad hver gang du har lagt igjen noe her inne. 🙂

   3. KGAsti: Jeg skrev om dette og ville finne uttaleser fra en lege. Jaggu har vi funnet samme side😁 Neste gang jeg trenger opplysninger skal jeg sjekke hos deg først😊 Tusen takk😍

 12. Sjekk ut dåseluktinnlegget til fotballfrue, spesielt komisk hvordan hun forsvarer seg i kommentarfeltet. “folk reagerer kun fordi det er meg”

   1. For en elendig reklame av EH og skrive at den lukter dritt godt! Det blir bare så veldig useriøst å beskrive noe som som skal hjelpe underlivet til å lukte bedre med å bruke ordet dritt.
    Jeg synes de er stakkarslige hele gjengen som reklamerer for denne parfymen….kan de ikke bare gi seg og ti helt stille.

    Godt jobbet Asti 🙂

 13. Jeg skjønner ikke, når skal vi få se den «dype depresjonen» hennes? Hittil har jeg sett ei usikker jente i ei identitetskrise som sutrer til alle (og slang ut en kommentar om å legge seg inn på psykiatrisk).
  Når får vi se henne ligge ustelt under dyna, ikke dusjet eller spist på flere dager, ikke være i stand til å svare på meldinger og telefoner etc?

  Det er ihvertfall min erfaring med å være i en dyp depresjon. Jeg hadde ikke klart å verken holde sminkekurs eller spille inn en musikkvideo. Bare nevner det.

  1. Masuka: ja du har helt rett. Vi kan ikke fake oss ut av en dyp depresjon. Vi kan ikke late som den ikke eksisterer og si til oss selv at vi må ta oss sammen. Ved en dyp depresjon er det tydelig for de fleste! En mild depresjon imidlertid, kan en leve en stund på, uten at omverden trenger reagere. Dette burde være basic kunnskap for de fleste nå. Helt vanvittig at en må lyve på seg diagnoser som en ikke har. Det er både trist og skremmende. Psykolog

  2. Hei,

   Jeg skjønner at det er irriterende for mennesker som selv har opplevd en dyp depresjon at begrepet blir slengt rundt i alle kanter. Jeg er enig i at Sophie Elise kunne ha unnlatt dette, men likevel; det er ingen tvil om at hun har det vanskelig, det synes jeg kommer tydelig fram i serien hennes. Og dette sier jeg ut i fra egen erfaring, jeg vet selv at depresjon kan utarte seg på andre måter enn en intens følelse av sorg. Jeg har vært hos psykolog de siste månedene og fikk beskjed om at jeg var dypt deprimert (jeg synes selv at hun tok litt hardt i da). Dette børstet jeg av meg med en gang, for i mitt hode kunne jeg ikke være deprimert – jeg var jo ikke trist og jeg fungerte sånn passe greit i hverdagslige situasjoner, og bra med familien min, ganske glad og tilfreds med livet til og med. Men etterhvert har jeg forstått at jeg kan ha det like vondt som en person som føler på dyp sorg – i mitt tilfelle har jeg vært så likegyldig at jeg ikke har klart å reagere på noen situasjon, uansett hvor positiv eller negativ den har vært – jeg har blitt godtatt i alle universitetene jeg ville komme inn på, og bestefaren min døde i år, og begge disse situasjon trigget ingen reaksjon hos meg – og jeg skal love at dette var en stor påkjenning for meg. Herregud så høyt jeg hatet meg selv, jeg trodde jeg var på vei mot å bli en følelsesløs person, selv om jeg alltid har vært veldig følsom. Og alle disse gangene jeg har følt meg så tom og likegyldig har jeg likevel klart å sette opp en ganske bra fasade for familien min, for herregud hvilken fryktelig person blir ikke trist når et familiemedlem dør?! Dette skulle ikke bli et syte-innlegg, det var ikke min intensjon i det hele tatt, men jeg vil bare forsvare Sophie litt når kommentarfeltet er fylt med så mange kritiske, og til tider ekle kommentarer. Jeg blir selv litt små irritert på henne for tiden, men jeg synes hun er en bra person, og jeg har fulgt henne lenge, og selv om hun er såpass omstridt, så er hun en blogger jeg har relatert mye til opp gjennom årene. Særlig på følelser og tanker som kan være skamfulle og vonde, men som hun likevel har turt å dele. Jeg synes egentlig hun er veldig tøff, og jeg tror virkelig hun er en genuin og bra person. Jeg håper hun får det bedre med seg selv, hun har så mye potensiale.

   1. Depresjon har lite med å føle på sorg å gjøre. Det du beskriver passer veldig bra inn i kategorien.. følelsesløshet, tiltaksløshet, ser ingen mening med tingene man vanligvis liker.. i de fleste tilfeller går det ofte så langt at man ikke greier stå opp av sengen (alvorlig/dyp depresjon), og det er dette SE påstår å ha hatt. Og det er vanskelig å tro. For hun lager TV, og det er lite underholdning i å ligge under dyna å slite 😂

  1. Trodde hemmeligheten var den tatoveringen hun fikk seg i nakken hvor det står “perfekt”? Eller var det ikke henne som ble filmet da? (Det er en veldig typisk SE-tatovering da, lol). Liker at hun lokker med hemmeligheter men så er det ingen som skjønner hva den var engang

   1. Enig, fikk ikke med meg en eneste hemmelighet. Hun har nevnt noe med kjendisfarmen før på bloggen, men vet ikke om det faktisk er hemmeligheten.

 14. “Og jeg som trodde at Bio oil og Skin care fungerte på slike ting. Makan”. Dævver!😂😂😂 Digger bloggen deres! Ønsker meg mer om Gladehjem vs. Villapaprika. De siste innleggene hennes er jo klin like som de til sitt store forbilde. Nå skal hun også selge alle møblene sine plutselig, boblevasene får bli og stilen hennes har endret seg mer til det enkle i stedet for masse stæsj. Lurer på hvorfor?😂

 15. Ta en kikk inn på ho mor igjen. Prosjektet som hun har snakket om er matkasse, og den har hun prøvet ut og vært med på å bestemme. Verste matkasse jeg har sett. Stort sett posemat. Ikke imoponert. Denne kassen skal inneholde mat til 4 personer i en uke. Ler hele veien. Gå i en butikk så får man det som er i denne kassen langt rimeligere enn kr 999,-. Dette er lureri

  1. Jeg er enig her! Bare posemat som man kan få billigere i butikken. Men jeg synes ikke det kommer tydelig nok fram hvilken rolle hun har i denne markassen???

 16. Absolutt litt på siden her: Men hva tenker dere om at annijor både reklamerer for hjemmebleking, OG for frisøren (på gevir) hvor hun får fikset håret (fargen) gratis? Lite kredibelt spør du meg.

  1. Ja, alenemødrene gråter nok nå. Hvilket kjært menneske hun er. En Matkasse? Så mye reklame for så lite! Det er ikke annet enn flaut. Ikke verdt å gi klikk for å lese innlegget. Det generer bare mer til henne! Helt tvers gjennom tåpelig og dumt!

 17. Synes nesten litt synd på SE, som er så overfladisk og sykelig opphengt i utseendet. Er så glad jeg vokste opp i en tid da ikke utseendet var alt her i verden. Hun og de andre bloggerne har et stort ansvar som viser de helt unge at utseendet er det viktigste, og alt man bør gjøre for å «pynte» på det. Det verste sv alt er at de unge påvirkes til å tro man skal være fake, når normalen er SÅ mye finere. Personlig synes jeg bloggerne er forferdelige forbilder. Dere har vist mange alt lureriet som ligger bak, så de mest reflekterte innser en del ting. Men mange unge trenger å se at forbildene deres også innser at de må endre fokus. SE er den som har gjort mest og holdt på lengst. Hun tjener millioner i året og har fått mange priser. Media pusher henne også frem som en viktig ytringbærer. Det er bare helt forferdelig at samfunnet har blitt slik.

 18. Hei! Jeg orker ikke å skrive om følgende på min blogg, men jeg hater bloggen Gladehjem. Jeg klikker snart av det uforståelige språket og sammensurium av ord og setninger, og haugevis av like bilder og intetsigende tekst. Kan dere se nærmere på den før jeg klikker i vinkel og passe på at hun leser innlegget deres!!! Se dagens innlegg a? Skjønner dere noe?

 19. Hvilken blogger er der som skriver negativt om SE i kommentarfeltet sitt? SE omtaler vedkommende som en tidligere venninne…

   1. Jeg håper ikke Kristin Gjelsvik beklager seg til SE! SE må tåle å høre den negative påvirkningen hun har på unge lesere, ikke bare det positive

 20. Hei!
  Nå veit jeg at jeg henger noen år etter, men hva var egentlig greia mellom sophie og henrik? dette har jeg aldri skjønt, var de sammen eller ikke? hva skjærte seg, og har de pratet om hverandre offentlig etterpå? om noen gidder å svare så setter jeg faktisk sykt pris på det, føler alle andre vet noe jeg ikke vet. 😀

  1. k: De hadde en liten romanse. Henrik T ønsket ikke at det skulle bli for seriøst og ønsket å avslutte. Sophie Elise satt tilbake med kjærlighetssorg. De er venner i dag men omgås ikke.
Jeg vet ikke noe mere enn det😊

 21. Blir kanskje sånn når hele verden dreier seg om sin egen navle…. Jeg har ikke sett serien hennes, føler heller ikke for å se den. Det lille jeg har lest på bloggen hennes er egentlig så intetsigende at jeg skjønner ikke hvorfor hun er så populær. Oppfører seg som surkete drittunge, vant til å få det som hun vil, kanskje på tide å bli ferdig med trassalderen? Riksklager nummer en, men å sette seg skikkelig inn i ting….demotog mot pelsdyr – øyevipper av….eh…mink…men det kunne jo ikke hun vite(?) Skinnvesker…dyret var jo tross alt dødt…og så kan datteren, som hun enda ikke har fått, Arve den….miljøopptatt som få, reiser til USA og leier bil… og sånn går no dagan…
  Heia haue

 22. Det at hun klarer å si «kanskje jeg bare skal ta en snarvisitt på psykriatrisk og droppe kjendis farmen» får meg til å bli så skuffet. Viser hvor lite hun tar psykiske lidelser på alvor. Hva med å ikke ta opp plassen til andre som faktisk trenger den? Nei makan.

 23. Synes bare hun klager hele tiden. For eksempel i forrige episode hvor hun Joakim sier “Harstad” på sin måte, så sier hun “det er så utrolig irriterende”, og hun skaper hele tiden dårlig stemning. Hun hilste heller ikke på mannen i den båten som tok bilde av de.

  En annen ting er at i hver eneste episode som har gått så har Sophie drukket, på bloggen hennes her en dag skrev hun at hun “så å si aldri drikker”, noe som overhode ikke stemmer.

Leave a Reply