SOPHIES VERDEN

Da er det endelig klart for et sammendrag av “Sophies verden.” Terningkast helt på slutten.

PS. Det er fire episoder igjen av serien.

Etter å ha sett seks episoder vil jeg påstå at jeg ikke har blitt noe bedre kjent med Sophie Elise, noe hun lovte. Hun lovte også å vise sider som hun hadde holdt skjult for omverden, men det var ikke mange scener hun kom med noe eksklusivt, for å si det sånn. Alt er skrevet om på bloggen tidligere.

Derimot ble vi litt bedre kjent med vennene Fetisha, Joakim og Stine Mari.

 

1. episode:

Sophie Elise og hennes bestevenner flytter sammen i en leilighet fordi Sophie Elise skal pusse opp sin egen. Flyttingen virker meget konstruert for serien.

Man legger fort merke til at disse tre ofte prater engelske ord og setninger sammen. Hadde jeg ikke visst bedre ville jeg trodd at Mr. well well himself hadde flyttet inn med dem.

Men, Fetisha er den som påvirker de andre. Hun er amerikaner (etter hva jeg har hørt). De andre to “tar bare en Mr.Raw.” Artig å vite at Fetisha også er god venn med Raw og Kristine. Kanskje hun ikke er amerikaner på ordentlig, bare påvirket av Raw. Neida. Jeg tror jeg aner hvilket språk de kommunisere på når de er samlet.

Vi får også ta del i snorkingen til Fetisha. Og for en snorking. Vi hører sagbruk x 2. Herlig.

Joakim er en flink fotograf og står bak mange av bildene på bloggen til Sophie Elise. Nå ønsket hun å vise en uretusjert seg selv, med strekkmerker og operasjonsarr. Og jeg som trodde hun ikke hadde slike ting, hun som bruker Bio Oil og Skin Care. Makan.

 

2. episode:

Endelig fikk vi høre henne si at rumpa er operert. Endelig!

De snakker om den kommende kjeveoperasjonen hun skal utføre. Hun virker meget opptatt av hvor bra hun kommer til å se ut etterpå. Nå skal det sies at hun er meget overbitt og er anbefalt denne operasjonen. Miss Sophie sov med sminke natten i forveien slik at hun kunne stå opp å se fab ut til operasjonen.

Da hun pakket bagen for å dra, la jeg merke til at hun pakket ned både pocketbok og en almanakk. Begge er fulle av ark. Bare nevner det:

(Skjermdump sophieelise.blogg.no)

Bra at hun var på sykehuset da redselen sikkert slo inn og hun begynte å hyperventilere. La meg foreslå en lydbok til neste gang.

 

3. episode:

Etter operasjonen er hun meget hoven. Hjertet mitt smeltet da jeg så henne. Med gammel mascara rennende ned til knærne og med hovent ansikt og munn, var hun den søteste jenta jeg har sett på lenge. Hun var så søt. Som et lite lubbent barn. Smelt.

Hun fant så ut at hun trengte sin mamma og pappa og reiste dermed hjem til Harstad.

Jeg kunne ikke unngå å legge merke til hennes ferdigheter med tastaturet både på Mac og mobil. Snakk om tempo. Jeg mener, man ser knapt fingrene. Med lange neglene i tillegg er dette intet annen enn imponerende.

Hun tar seg tid til å besøke Stine Mari, en barndomsvenninne. Hun kunne fortelle henne at hun nå var begynt å slette bilder om de ikke oppnådde 100 likes på 1 min. Det ble også noen tårer og snakk om hvor vanskelig hun hadde det.

Jeg satt tilbake å lurte på hvordan Stine Mari hadde det. Kanskje hun hadde lyst til å prate om noe annet enn det vanskelige livet til sin narsissistiske venninne.

 

4. episode:

Miss Sophie møter Voe, en tidligere toppblogger som la opp. Sophie Elise ønsket å høre litt om hennes valg.

Dajana var på besøk i kollektivet for å sminke Sophie Elise som skulle delta på Mandagsklubben samme kveld.

Det ble litt dårlig stemning da Sophie Elise begynte å snakke om botox og at den var forsvunnet fra hennes øyebryn og at hun trengte påfyll. Joakim liker ikke at Sophie Elise fikser på ansikt og kropp. Han synes det hele er skremmende. Han advarte henne og sa at hun må passe seg, for snart ble hun seende ut som en katt i motvind. Sophie ble lei seg. La oss håpe hun hører på Joakim, han er fin og ærlig.

Sophie Elise sier hun vil gi opp bloggingen etterhvert, og at blogging er noe man driver med når man er ung. (Hei hei, Anne Brith).

Barn vil hun ikke ha, ikke denne dagen i hvert fall. Det vil ødelegge kropp og vagina. Hun snakker om eksponering av barn og syntes det er greit siden alle andre gjør det. (Feil, folk med kunnskap gjør ikke det). Hun sier videre at å skrive om livet til barna eller bruke dem kommersielt ikke er greit. Hurra!

 

5. episode:

Sminkekurs med Dajana i Bergen. Dajana sminker Sophie Elise på en scene og forklarer hvordan for publikum. Her skal det læres contouring. Etterpå ble det Meet and greet.

Hun reiser videre til Tromsø der hun får en dag med kjæresten, Kasper. Hun treffer også sin søster. De virker veldig forskjellige og Sophie Elise ante ikke om søsteren hadde kjæreste eller hva hun studerte. Det ble ingen klemmer da de skulle skilles. Klemming er bortkastet tid, som hun sa.

 

6. episode:

(Før episoden sier Sophie Elise at hun deler en hemmelighet i denne episoden).

Hun er hjemme i Harstad og Fetisha og Joakim tar turen opp til nord. Joakim er Sophie Elises faste fotograf og Fetisha tar seg av håret, løshåret og parykkene hennes. Mens Fetisha ordner håret hennes snakket Sophie Elise om seg selv. Igjen. Hun mente hun var på vei mot et stup. Psykisk.

De var enige om at hun jobber for mye og hadde et stort press på seg. Hun sa: “kanskje man tar en liten snarvisitt på psykiatrisk, legge seg inn for en måneds tid, og droppe Kjendis Farmen.” Hemmeligheten?

Så hva sitter man igjen med etter å ha sett disse episodene? Ikke en dritt, vil jeg si. Det slår meg er at Sophie Elise alltid virker være på let etter seg selv. Hun sier at hun ikke vet hvem hun er, hun føler seg alltid annerledes og hun higer etter å bli “frisk” og “normal.» Jeg synes det er trist at hun ikke kan godta at dette er henne, at det er slik hun er.

Hun sier hun vil bli lykkelig og glad, slik andre er. Jeg kjenner ingen som er glad og lykkelig hele tiden.

Det er ingen tvil om at Fetisha og Joakim er Miss Sophies entourage. De løper når hun sier løp og sitter når hun sier sitt. Hun er heldig som har slike fine venner. Og selv om det ikke kommer frem i serien, vil jeg tro hun setter pris på dem.

Det trengs ikke en sesong 2. Bare nevner det.

 

Terningkast:

 

(Svak treer)

Adina xoxo