MOR SJØL

I det siste har det kommet en del tull og fanterier fra Sørumsand. Anne Brith vies dermed et helt innlegg.

Bloggerne blir utnyttet

Anne Brith har skrevet om de stakkar bloggerne som så ofte blir utnyttet av bedrifter. Hun kunne fortelle at en av Norges største bedrifter ønsket seg en liten kake sponset av mor sjøl. Dette sa hun nei til. For hørt sånt, trodde de virkelig at bakemor jobbet gratis? Hun ville virkelig ikke bruke en hel dag på å lage en kake uten å få betaling. Det kostet tross alt en del å kjøpe inn ferdigbunner (ikke si noe til Pascal), for ikke å snakke om matbudsjettet som ville sprekke for flere uker fremover.

Well well, med å si nei til å bake en liten kake til en av Norges største bedrifter, gikk Anne Brith glipp av mye reklame, noe som igjen kunne ha gitt henne mange oppdrag. Kanskje hun til og med kunne økt matbudsjettet til familien.

Hun er så lei av at bedrifter prøver å utnytte bloggerne at hun har tatt på seg rollen som “mor” for alle de andre:

Gjett hvem som reklamerte gratis for Clarion Hotel da hun overnattet der med sin kjære pizzanisse? Joda, mor sjøl. Da var det visst ikke noe problem å gi bort noe gratis:

En hjelpende hånd

Snille mor sjøl skal hjelpe tre alenemødre som sliter med å få endene til å møtes. Hun har selv vært der og vet akkurat hvordan det føles. Anne Brith har skrevet mange innlegg om dette og sier at hun har bedt sine samarbeidspartnere om å være rause med disse mødrene. Ergo såner det spons/reklame involvert:

Nå vet ikke jeg om hun har fått svar, men jeg tipper hun allerede har tatt en telefon til advokaten sin for “gode” råd, bare for å være på den sikre siden.

Forbrukerrådet har sagt klart og tydelig at “All reklame og spons skal merkes.”Det skal også komme frem hvem annonsøren er.” Jeg har forståelse for at spenningen forsvinner om hun må henvise til annonsøren, men hun kunne enkelt og greit latt være å si noe som helst om dette, og ventet til det skulle skje.

-“Pga. meg, meg, meg.” Det kan bli litt mye meg, men hun gjør jo ikke dette alene. Meg, meg, meg, gjorde at jeg kom til å tenke på hvilket ord som er et av de mest søkte på Google. Det er “JEG.” Det sier litt.

Millionbedrift

Jeg har mange ganger gjentatt at jeg er rystet over at disse millionbedriftene får operere som de vil, uten noen som helst konsekvenser for hva de sier og gjør. De tjener millioner, men klarer ikke gjøre jobben sin ordentlig, altså å merke korrekt. Er du en av dem som fremdeles tror at blogging er en dagbok på nett og at toppbloggerne er gode venninner? Tro om igjen! Det dreier kun seg om å tjene mest mulig penger. Jeg har tilgode å se andre millionbedrifter sniker seg unna sitt ansvar uten å bli stilt til veggs. Bare nevner det.

Barna

Et annet viktig tema er denne eksponeringen Anne Brith driver med, og i stor skala. Jeg må si jeg reagerer på hva mor sjøl hadde å si om saken da hun ble konfrontert:

Hvilket svar er dette? Og er hun seriøs? Hun sier det ikke vil være hennes feil om noe skjer. Altså, jo! Det er nettopp det det er, hennes feil. Hun serverer “gavepakker” til evt. pedofile. Å fraskrive seg ansvar og ikke ta forholdsregler slik som verden har blitt, det vitner om dårlig dømmekraft. Det blir som å si at det ikke var hennes feil at bilen hennes ble stjålet da hun lot den stå ulåst.

Skattelister

La oss ikke glemme hennes siste stunt der hun la ut navn, alder og bosted på de som hadde vært inne på skattelistene for å se på hennes inntekt. Mulig de kun var nysgjerrige fordi hun er så kjip på maten der i huset.

Det skal sies at vi er mange som fremdeles venter på en offentlig unnskylding til de berørte. Hun lovte å komme med en oppklaring og forhåpentligvis en unnskyldning

Jeg venter fortsatt.

Den glade blogg

Nå er Anne Brith også blitt en av bloggerne som ikke tillater noen kritiske kommentarer:

Samfunnsdebatt

Har toppbloggerne en viktig stemme?

Tenk om våre toppbloggerne hadde brukt sin posisjon til noe samfunnsnyttig. Anne Brith ønsker å bry seg, men hun må ha hjelp til å finne ut hva hun skal bryr seg om:

(Skjermdumper annebrith.blogg.no)

Mor

Rollen som mamma for toppbloggerne har Anne Brith tatt på seg, spesielt for jentene fra Paradise Hotel:

Er hun mor for Isabel Raad også? Blitt en smule påvirket? Hele seks pakker å hente. Noen fra Nelly?

Adina xoxo

74 thoughts on “MOR SJØL

 1. «Er du en av dem som fremdeles tror at blogging er en dagbok på nett og at bloggerne er en god venninne? Tro om igjen! Det dreier kun seg om å tjene mest mulig penger.»

  Folk får tro hva dem vil, jeg har blogget i mange år nå. Jeg har ingen sponsorer eller reklamegreier jeg tjener penger på.. bil ikke ha det. Jeg følger ikke med klikk, og tjener ikke på klikk. Flertallet anklager meg for å være ute etter likes.. men nei, jeg har ikke blogget et minutt for å tjene penger. Er jeg unik da? So be it, folk tror det dem har bestemt seg for uansett – ha en fin kveld! 🙂

   1. Tror ikke det hadde endret seg om jeg ble liggende på topp 20 lista. Det terapeutiske med å blogge er det viktigste for meg – dere bak Bloggomtoppbloggere, dere er jo blitt toppbloggere vil jeg påstå.. handler det bare om penger nå? 😉

   2. Bunny Trash: Vi tjener ikke så mange kronene så vil ikke påstå at vi blogger for pengene. Med toppbloggere mener jeg de som har kontrakter og reklamerer. Men det skjønte du😉

  1. Så rart at du legger ved link til bloggen din? Kanskje bruke et annet brukernavn enn bloggadressen din? Litt usikker på om det helt innafor..

  2. haha, kunne ikke dy meg, trykket på bloggen din. Altså.. du skriver om en film av Erik Poppe som hadde premiere på Mandag. En film som er blitt omtalt i absolutt alt av media i sånn ca ett års tid. En film som har vært snakkis, og nevnt som klar Oscarvinner som beste utenlandske film..i 2018.

   Du fikk vite om denne filmen i dag… på en blogg!! Visste at det fantes en bloggbobleverden.. men pokker ta, ikke at den boblen er av tykk svart gummi. … artige greier 😉

 2. Beklager, men nå er jeg lei av å høre om Anne Brith om og om igjen… Hun er like kjedelig å høre om som Vixen. Hvor ble det av den morsomme gossip bloggen jeg var så glad i? Du var min favoritt blogger, du har et så stort potensiale, kan du bli hun morsomme igjen?

  1. Denne bloggen er ikke kun for deg, kan ikke du bare slutte å klikke deg inn her og la oss alle andre få litt av alt!

  2. Tidligere fan: Beklager at jeg skuffer deg og ikke er morsom lenger. Hva ønsker du å lese om? Hva var så bra før? 😊

 3. Jeg skjønner ikke hva det er som gjør at de må leve på et såpass stramt budsjett (dårlig mat, enda ikke noe form for eget hus, osv) når hun ut i fra skattelistene tjente ganske bra i forhold til gjennomsnittet i Norge.

  1. Hule: Vicky har mye å gjøre for tiden og har tatt en liten pause😊 Asti er velkommen når hun vil og det vet hun😊

 4. “vi blir det vi spiser” er det noe som heter. Og nå skal mamma til fire,, og “mor” til en haug av flotte unge bloggere..bloggere som skal “spise” det reservemoren serverer. Servere bloggtrix og lurerier – Hvordan få klikk, og holde på lesere med patetiske, spektakulære alvorlige, sosialpornografiske hendelser. (som er glemt og ikke alvorlig dagen etter)

  “Kom deg opp, nå må du blogge, du hadde så gode tall i går, og derfor har du ingen tid å miste” Ringer denne bloggeren og sier om morgenen til en av sine unge bloggdisipler.

  Samme blogger som klart og tydelig har uttalt at den dagen hun blogger for bare penger.. slutter hun å blogge. Samtidig som hun har et mål å få like mange daglige lesere som der hun bor.. altså 25 000. Jaja. Lesere+klikk=penger.

  Så fra litt spøk til kanskje alvor. Om jeg hadde en datter som har tenkt tanken på å starte en blogg. Og jeg fant ut at hun har denne rå og beregnende blogger som bloggmor og mentor, ville jeg øyeblikkelig tatt affære og brutt alle bånd med denne “moren”

  “Hvem andre skal passe på dem (denne haugen av flotte unge bloggere) i denne jungelen?” Spør hun. En leser kommenterer: “Åhå , så koselig. Det er jo et vanvittig kompliment å få, være “mor” i en kaotisk verden som denne, tipper fler av de yngre bloggerne trenger en voksenperson å “lene seg på”

  Regner med de mente bloggverden når de skriver ..i denne kaotiske jungelen. En kaotisk jungel de i aller høyeste grad er med å gi næring.

  “Hvem andre enn meg skal passe på denne haugen av flotte unge bloggere enn jeg ?” spør reservemora.

  Svaret mitt er, denne viktige blogg “Bloggomtoppbloggere” Som såkalte toppbloggere er inne å nileser hver eneste dag.. og kanskje det viktigste, også ekte mødre, fedre, besteforeldre, tanter og onkler, søsken og, venner og andre pårørende til denne haugen av “unge flotte bloggere”. er også hyppige lesere av Norges viktigste blogg.. mennesker de kan “lene seg på” Og få disse disiplene omvendt til den ekte verden, før det går riktig så galt av sted.

  Til en verden med ekte mennesker som ikke dikter seg et liv. 😉

 5. “Hvem skal ellers passe på dem?”

  Kanskje Adina og Vicky gjør en bedre jobb? Det folk trenger er jo fornuft, og jeg er stygt redd for at bakemor har litt for mange luftbobler i hjernen sin…

  Herlig og viktig innlegg! Klem fra Gry

 6. Har merket meg at dere har holdt en lavere profil etter Vixen, og alle negative kommentarer irriterer meg!!! Stå på, detter er faktisk den beste bloggen jeg leser hver dag!!! Leser mange, og glad for at noen tørr å skrive om det vi faktisk tenker! Så drit i alle negative tilbakemeldinger og fortsett!! Hilsen gamle mor 😀

  1. Siw: Grunnen til færre innlegg er rett og slett tiden som ikke strekker til😊 Tusen takk for fine ord, gamle mor😍

 7. Kjenner at hun er en av bloggerne jeg nesten ikke tør å mene noe om. Hvis man ikke mener noe hun liker, så blir hun blir jo så sinna. Da kommer det hekser, troll og hackere, og hun legger ut leserne med fullt navn og bosted.

  Ønsker henne lykke til med kjærligheten (håper han er “hel ved”, og ikke ute etter å haike seg til å bli “kjendis” som noen er redde for. Han kaller seg jo influencer allerede, så det er et tydelig ønske han har)
  Jeg ønsker henne også lykke til med rollen som moden rådgiver og “reservemamma” for de unge jentene på topplisten. Det er supert at de har noen å ringe til i en tøff hverdag. Utad så virker mer som om HUN prøver å være ung og kul som dem men.

  Jeg hadde låst inn han kjærsten når jeg vanket med de nye venninnene iallefall. Men det er meg.

 8. Jeg er så LEI av at bloggere ikke klarer å markere innleggene sine med reklame. Hvor vanskelig kan det være å skrive « Reklame, genseren jeg har på meg har jeg fått gratis/sponset fra f.eks NELLY.» Bloggere har i flere år klagd på at folk ikke anser en blogg for en jobb, men når det først kommer regler og retningslinjer som «vanlige» folk må følge når de utøver sin jobb, så er det for vanskelig og tungvint. En som arbeider på KIWI kan ikke bare en dag bestemme seg for at, det er så tungtvint å ha på seg uniform at i dag går jeg med vanlige klær. Polititet kan heller ikke ransake et hus uten å ha hjemmel for det. Poenget mitt er at det er ikke SYND i bloggere at de må poengtere at det er reklame, fordi det er en del av jobben deres. Dersom de ikke klarer å gjøre jo en , så mener jeg de kanskje ikke er velegnet til å være en «blogger» og kanskje burde finne seg et annet yrke. For det er sikkert mye lettere 😉

  1. Amen! Det som er mest “tungvint” for dem er nok at de må merke i hele tatt, for da mister den “bestevenninne”-taktikken de bruker troverdigheten, og leserne gidder ikke. Folk er lei reklame – vi drukner jo i det på alle kanter.

 9. Har vært fan av bloggen deres ganske lenge nå, men synes det er rart at dere skriver så mye om én blogger. Virker nesten som et sammarbeid.

  Forøvrig er det én ting jeg er helt uenig med dere om. I dagnes samfunn blir visse kreative yrkesgrupper utnyttet ved å bli tildbudt “eksponering” som betaling. (Tenker at baker/konditor også passer inn her). Synes ikke det er noe galt når artisten selv går ut og tilbyr sine tjenester mot eksponering, men blir for dumt at kundene ikke skal betale når de selv henvender seg til personen. Det må være ydmykende å ikke bli tilbudt betaling for å gjøre en jobb. Her er en ganske bra video om temaet https://www.youtube.com/watch?v=Mr1uI3KtwsQ.

  1. Gjør én blogger noe, må jo de andre følge etter, må vite. Som den derre 4000-kroners strikkagenseren som er blogguniformen. 😀

   1. H: Jeg har alltid kalt den for folkegenseren, men der fikk den et nytt navn😁 Blogguniformen😍😂

 10. Det lyser jo lang vei at hotteloppholdet på clarion var kjøpt å betalt. ” Erik!! Hvilken ballong skal vi sprekke? Det er en premie i en av de? Velger nr 2 jeg❤” å har du sett på makan… tenk at det lå 10 tusen poeng i akkurat ballong nr 2..
  Nå har jeg bestemt meg for å virkelig sette meg inn i reglene ved reklame. Mor selv mener jo man ikke vil finne feilmerking fordi hun er sjefen over alle sjefer på dette feltet.
  Gjenstår å se😁

 11. Hei! Vet dere hvorfor Isabel raad og Pierre bare plutselig skal flytte til Marbella? Syns det kom så brått på! Tenkte først de kanskje skulle verme på «paradise-kollektivet» men i og med de såg på leiliheit så kanskje ikke?

  Fatter ikke hvorfor jeg blir så nysgjerrig engang😩

  1. Ja, men av og til undres jeg om de unge toppbloggerne har en mor?! Jeg vet sannelig ikke hva jeg hadde gjort som mor hadde min datter valgt en slik «jobb»! Jeg hadde følt jeg hadde gjort noe galt en plass. Men hadde heller ikke valgt AB som forbilde. Jeg undres og forundres.

 12. Mine blomster,

  Takk for enda et godt innlegg. Jeg begynte å lese bloggomtobbloggere da kun to innlegg var skrevet. Jeg syntes det var en god blogg, noe som minnet om en morsom og oppmuntrende versjon av ‘gossip girl’. Men det skal sies at bloggen har utviklet seg noe så jævlig. Dere er helt fantastiske. Alt dere har klart å få frem, alt dere har klart å avsløre (her må du få skryt du også, Asti). Jeg må ærlig innrømme at ja, jeg visste at blogging nå har utviklet seg til et yrke, et AS for flere, men jeg tenkte aldri over hvordan ting virkelig er bak alle overfladiske innlegg og den skjulte reklamen. All kvalmen, det korrupte, det falske, spesielt jævelskapet vixen, for å ikke nevne all løgnen. Denne bloggen har blitt et slags ‘opplysningskontor’. Ihvertfall for meg. Jeg håper dere fortsetter å nå ut til flere og flere hver dag, for sannheten er at vi.trenger.dere. Helt seriøst. Vi trenger dere på banen. TAKK for all tiden dere har brukt på å nå ut til oss, takk for alle morsomme og koselige innlegg og takk for de strenge, opplysende innleggene som har blitt skrevet siden dere startet. Takk for alt dere har gjort. En vixen pris unner jeg dere ikke, dere er for god til det. Men en nobelpris av et slag, det er dere vel unt.

  Savner dere her inne, men forstår såklart at tiden ikke strekker til 🙂 Jeg ser ikke på dere som bloggere i det hele tatt, jeg ser på dere som journalister, om ikke mer. Dere har en viktig stemme idet norske samfun (for vi som vet om dere), og jeg håper det fortsetter slik.

  GODE klemmer og skryt sendes i hytt og pine!

   1. K: Nå ble jeg skikkelig rørt. Så heldige vi er som har så fantastiske lesere som gir så mye skryt på en gang. Nå ligger både jeg og Vicky i fosterstilling og gråter gledestårer. Tusen takk❤️
    Bloggen har forandret seg mye, det er sant. Grunnen er rett og slett at vi følte at her måtte noen si i fra. Vi føler vi er akkurat der vi vil være nå😊

 13. SE på farmen kjendis🤣🤣 å dra til sjøs. Hun kan jo ikke bli møkkete under neglene. Så hvordan skal det gå?

 14. Feite! Vi som trodde Kristine Ullebø mente det når hun innlegg etter innlegg har sagt at vi har et nært forhold, og er bestevenninne hennes. Jaja, so long for BF4E! Må ut å finne nye venninner nå! :-/

 15. “Hvilket svar er dette? Og er hun seriøs? Hun sier det ikke vil være hennes feil om noe skjer. Jo, det er nettopp det det er, hennes feil. Hun serverer «gavepakker» til evt. pedofile. Å fraskrive seg ansvar, ikke ta forhåndsregler slik som verden har blitt, det vitner om dårlig dømmekraft. Det blir som å si at det ikke var hennes feil at bilen hennes ble stjålet da hun lot den stå ulåst.”

  Og det er også jenter i korte skjørts feil at de blir voldtatt, eller?

 16. Hei damer!!

  Nå ble jeg utrolig glad!!! 😀 Da dere ble borte fra blogg.no trodde jeg dere var borte for godt, men her er dere jo 😀 😀 😀 HURRA!!!

  Dere gjør en utrolig viktig jobb med å gå disse bloggerne i sømmene, med million inntekter burde det ikke være vanskelig å følge noen enkle regler, og ikke lure leserne sine. Spesielt med en målgruppe med lett påvirkelig ungdom.

  Bare se på Johanug, du har en enkel oppgave!! Sørg for å ikke komme i kontakt med ulovlige stoffer! Hun tjener millioner på å være god skiløper, sponsorer og klær, 1000vis av unge ser opp til henne. Hun måtte betale prisen ved å ikke være ydmyk, hva er prisen for bloggerne?

  Tjener du en mill i året synes jeg at det MINSTE du bør være, er å være god i jobben din. Men kanskje det å være toppblogger, er det samme som å være best på å manipulere og juge. Som i sykkelsporten, vinneren er bare den som er best på doping…

  Dere gjør en god jobb så langt på å være saklige og komme med kjøtt på beina til fakta.
  bare pass på at kommentarfeltet ikke bare blir en ryltespredingskanal spnn som på kvinneguiden…der tar det litt for mye av til tider.

  Takk for at dere eksisterer!

  -fast leser

 17. Jeg kopierer inn her det jeg skrev akkurat inne på Kvinneguiden – http://forum.kvinneguiden.no/topic/1086950-anne-brith/?page=259&tab=comments#comment-21201370:

  I dagens innlegg starter AB med overskriften “Forholdet vårt blir satt på prøve!”. Deretter viser hun til “Folk mener mye om dagen! Dere kan ikke velge hverandre 100% før dere har kranglet. Å si at man er i et forhold før man har gjort det og det er ikke riktig. Dere kjenner hverandre knapt, hvordan kan du si at du er i forhold.”. Hun forklarer hvor feil folk tar, og at hun har levd noen år og møtt en del folk, og lært, slik at hun tror hun vet hva hun skal se etter.

  Jeg opplever at AB bruker forholdet sitt kommersielt, og at hun bruker en spekulativ overskrift for å få klikk.

  Dokumentasjon: https://imgur.com/a/KQjPR

  1. Heia Asti, du som er bloggomtoppleggeres svar på den utmerkede mesterdetektiven Nancy Drew. 😉 Har du funnet ut om det var “gledestårer” hos disse tre alenmødrene på Tirsdag? Kan ikke se at det har vært noen tårer på bloggen til “bloggmora” om dette fantastiske sponsorprosjektet.

   Håper virkelig jeg tar feil. At det er noen barn som gleder seg ekstra til helgen, når “bloggmoren” koser seg på fjellet.

  2. Hei Avven: 🙂 Jeg har ikke fått med meg det. 🙂

   Jeg venter på

   * tilbakemelding AB får fra Forbrukertilsynet vedr. merkingen av disse innleggene om alenemødrene.
   * tankene hennes vedr. å legge igjen spor på internett
   * unnskyldning til de 39 hun hang ut på bloggen. Regner med at hun skriver om det på bloggen, om det skjer, for AB legger vel ut det meste der…

 18. I dag har har “bloggmora” overgått seg selv når det gjelder et reklameinnlegg som IKKE er reklame for Kiwi Sørumsand. Hun skryter Kiwi, ikke bare opp i skyene, helt opp til Elons Musks Tesla i verdensrommet.

  Hun skriver: “Innlegget er IKKE et annonseinnlegg (altså et betalt innlegg.) Jeg fikk forespørselen fra Daniel (butikksjefen) om jeg ville teste ut 1-2-3 produktene, noe jeg gjorde for 2 uker siden. Den bæreposen med mat fikk jeg gratis, ergo skal innlegget merkes med reklame. jeg har aldri fått noe fra Kiwi eller fått noen rabatter eller andre fordeler..” Sitat slutt.

  I tillegg så skriver hun at butikksjefen betalte varene en dag hun ikke hadde penger.. sønnen har fått gratis bananer.. og til og med en rose kom butikksjefen med til henne en dag hun står der sliten og trøtt i kassakøa.

  Har en mistanke om at butikksjefen på Kiwi er ganske så fortvilt om han leser denne “reklamen”. (Tips til linkekspert her på denne utmerkede bloggen, ta en skjermdump før den kanskje blir slettet)

  Eller kanskje det er slik ekstraordinær service denne butikksjefen gir til alle sine kunder på Sørumsand? Hva vet jeg 😉

  1. Fint at det tas tak i når det gjelder merking av reklame hos AB. Det må klart merkes! Tenker også når hun håner sine naboer for å starte face gruppe mot butikken. Er det rart hun opplever mye hat? Jeg bare spør?! Hva med å være vennlig, invitere på kaffe som i kommentarfeltet?! Tror ikke et ord på det som skrives! Hva med armen til datteren? Ikke blå engang, ingen fatle. Hun skrur kommode osv. Nei, bet du hva!!

   Fjernet en liten setning fra innlegget. -Adina

 19. Skrev dette på bloggen til frua. Hva mener dere?

  «Hvordan tror du det blir for døtrene dine å vokse opp med en mor som skal ha absolutt alt perfekt? Men så stort fokus på det ytre og overfladiske/penger? Tror du de vil føle på presset du har skapt hvis de ikke får til alt de/du ønsker?»

 20. Hei jenter. 🙂 Hvis dere har tid og lyst, så ville jeg likt å se et innlegg om Sofie og Andrea. Nok et PR-stunt på snapchaten til Andrea hvor Sofie liksom kjøper nok engang en gravidtest.
  Ha en fin helg!

 21. Hei, jeg elsker bloggen deres men synes muligens at dette innlegget ble litt strengt. Jeg er enig i det meste dere synes angående AB, men man trenger heller ikke å ta alt i verste mening og å med mening misforstå alt hun sier. Tror ikke dette er et hyggelig innlegg å lese for henne.

Leave a Reply