MOR SJØL

I det siste har det kommet en del tull og fanterier fra Sørumsand. Anne Brith vies dermed et helt innlegg.

Bloggerne blir utnyttet

Anne Brith har skrevet om de stakkar bloggerne som så ofte blir utnyttet av bedrifter. Hun kunne fortelle at en av Norges største bedrifter ønsket seg en liten kake sponset av mor sjøl. Dette sa hun nei til. For hørt sånt, trodde de virkelig at bakemor jobbet gratis? Hun ville virkelig ikke bruke en hel dag på å lage en kake uten å få betaling. Det kostet tross alt en del å kjøpe inn ferdigbunner (ikke si noe til Pascal), for ikke å snakke om matbudsjettet som ville sprekke for flere uker fremover.

Well well, med å si nei til å bake en liten kake til en av Norges største bedrifter, gikk Anne Brith glipp av mye reklame, noe som igjen kunne ha gitt henne mange flere oppdrag. Kanskje hun til og med kunne økt matbudsjettet til familien.

Hun er så lei av at bedrifter prøver å utnytte bloggerne at hun har tatt på seg rollen som “mor” for alle de andre:

Gjett hvem som reklamerte gratis for Clarion Hotel da hun overnattet der med sin kjære pizzanisse? Joda, mor sjøl. Da var det visst ikke noe problem å gi bort noe gratis:

En hjelpende hånd

Snille mor sjøl skal hjelpe tre alenemødre som sliter med å få endene til å møtes. Hun har selv vært der og vet akkurat hvordan det føles. Anne Brith har skrevet mange innlegg om dette og sier at hun har bedt sine samarbeidspartnere om å være rause med disse mødrene. Ergo er det spons/reklame involvert:

Nå vet ikke jeg om hun har fått svar, men jeg tipper hun allerede har tatt en telefon til advokaten sin for “gode” råd, bare for å være på den sikre siden.

Forbrukerrådet har sagt klart og tydelig:

“All reklame og spons skal merkes. Det skal også komme frem hvem annonsøren er.”

Jeg har forståelse for at spenningen forsvinner om hun må henvise til annonsøren, men hun kunne enkelt og greit latt være å si noe som helst om dette, og ventet til det skulle skje.

Millionbedrift

Jeg har mange ganger gjentatt at jeg er rystet over at disse millionbedriftene får operere som de vil, uten noen som helst konsekvenser. De tjener millioner, men klarer ikke gjøre jobben sin ordentlig, som for eksempel å merke reklame korrekt. Er du en av dem som fremdeles tror at blogging er en dagbok på nett? Og at toppbloggerne er gode venninner? Tro om igjen for dette dreier seg kun om å tjene mest mulig penger. Jeg har tilgode å se andre millionbedrifter sniker seg unna sitt ansvar uten å bli stilt til veggs. Bare nevner det.

Barna

Et annet viktig tema er eksponeringen av barna som Anne Brith driver med. Jeg må si jeg reagerer på hva mor sjøl hadde å si om saken da hun ble konfrontert:

Hvilket svar er dette? Og er hun seriøs? Hun sier det ikke vil være hennes feil om noe skjer. Altså, jo-o-o! Det er nettopp det det er, hennes feil! Hun serverer “gavepakker” til evt. pedofile. Å fraskrive seg ansvar og ikke ta forholdsregler slik som verden har blitt, det vitner om dårlig dømmekraft. Det blir som å si at det ikke var hennes feil at bilen hennes ble stjålet da hun lot den stå ulåst.

Skattelister

La oss ikke glemme hennes siste stunt der hun la ut navn, alder og bosted på de som hadde vært inne på skattelistene for å se på hennes inntekt. Kan det tenkes at de var nysgjerrige fordi hun er så kjip på maten?

Det skal sies at vi er mange som fremdeles venter på en offentlig unnskylding til de berørte. Hun lovte å komme med en oppklaring og forhåpentligvis en unnskyldning:

Jeg venter fortsatt.

Den glade blogg

Nå er Anne Brith også blitt en av bloggerne som ikke tillater noen kritiske kommentarer:

Samfunnsdebatt

Har toppbloggerne en viktig stemme?

Tenk om våre toppbloggerne hadde brukt sin posisjon til noe samfunnsnyttig. Anne Brith ønsker å bry seg, men hun må ha hjelp til å finne ut hva hun skal bryr seg om:

(Skjermdumper annebrith.blogg.no)

Mor

Rollen som bloggemamma har Anne Brith tatt på seg, spesielt for jentene fra Paradise Hotel:

Er hun mor for Isabel Raad også? Siden hun har så mange pakker å hente. Er de fra Nelly?

Adina xoxo