EN LITEN OPPDATERING

Mange har gitt inntrykk av at de er dritt lei av Vixen og alt styret rundt, og det bør ikke herske noe tvil om at vi føler det likedan. Det har vært et styr fra media og på sosiale medier. Vi er slitne og ikke minst møkka lei.

Noe positivt har det likevel kommet ut av det hele. Vi er blitt mye bedre på Åndsverksloven, vi ser tydelig at det er mange som ikke ønsker annet enn å få oss bort (vi plutselig ble en trussel) og vi ser hvor mange som støtter oss. Vi er målløse, og det skal litt til, si. Neida.

Når det gjelder Åndsverksloven så har vi aldri hatt til hensikt å “stjele” noen bilder. De gangene vi har brukt bilder har det vært nødvendig for saken. Hvordan kan vi bevise at feks. Mammaen ikke merker reklamen på Instagram om vi ikke kan vise til lovbruddet? Ikke kan vi linke eller bygge inn Instagram-bildene, de fleste bloggerne er kjent for å ettermerke når de blir “tatt.”

Vi har aldri trodd at vi var populære blant toppbloggerne, det sier seg vel selv. Men noen få bloggere liker oss og det er veldig hyggelig. Jeg startet ikke denne bloggen for å få venner, men for å sette søkelys på en yrkesgruppe som får gjøre og si hva enn de ønsker, uten at noen får si dem imot. Og prøver man å si imot, da blir man blokket fra alle kommentarfelt, hvis dette i hele tatt eksisterer. Dette tjener noen av dem millioner på. Makan.

Tiden der toppbloggerne kunne si og gjøre hva de ville uten at noen reagerte, den var forbi da Bloggomtoppbloggere entret banen. Med god hjelp fra enkelte smarte folk hos Kvinneguiden, føler vi faktisk at vi har greid å skapt litt røre i denne absurde verden.

Jeg håper folk har fått opp øynene og ikke lenger tror at en blogger er en ung jente fra feks. Harstad, som skriver dagbok på nett og som er en venninne. Bak toppbloggerne står det management, plattformer som feks. Egmont og ikke minst sponsorer. Vi må heller ikke glemme alle de andre som tjener penger på bloggerne, nemlig byråene som driver med content marketing og annonsører. Er det noen som vil ha negativt fokus bort fra bloggerne, slik at kundene deres fortsatt kan selge produktet i div. blogginnlegg, så er det content marketing-byråene.

Det er derfor vi tror jurylederen i Vixen, Hans-Petter Nygård-Hansen hater oss så intens at han setter oss på svartepetterlisten sin, skriver egne innlegg om oss og tråler bloggen vår med forstørrelsesglass. I tillegg brukes det penger på advokater.

Nygård-Hansen selv er forresten godt involvert i content marketing-miljøet da han til stadighet er på Content Marketing, Norge sine arangementer. I 2016 fikk han til og med pris og var “story teller” under Influencer marketing konferansen til Content marketing, Norge. Og det sammen med Chili Publications sjef og eier, Pia Trydal HER

Dette sier Content marketing Norge:

“Influencer Marketing 2017 er en årlig konferanse som gir kunnskap om strategiene og teknikken rundt hvordan man benytter Influencers / Opinionsledere i sin markedskommunikasjon. Konferansen arrangeres i samarbeid og i forbindelse med gjennomføringen av VIXEN Blog Awards 2016.”

kilde http://contentmarketing.no/influencer-marketing

Var det noen som snakket om å sparke oppover?

Content marketing er ikke forbudt og vi er heller ikke prinsipiell motstander av konseptet. Vi ønsker bare at folk skal være klar over at det er langt flere som står bak en blogger, og som har en direkte interesse av at folk leser blogger. Om folk ikke gidder å lese bloggene så kan byråene som lever av “influencer marketing” bare pakke sekken og finne seg noe annet å gjøre. Som dere kanskje skjønner nå så har vi en veldig god grunn for å være anonyme. Vi vet at noen prøver å finne oss.

I og med at Hans-Petter mener at vi er en kommersiell blogg (fordi vi har noen bannere på bloggen som knapt gir penger, og som går med til å dekke kostnader med denne bloggen), og samtidig har satt oss på sin Svartepetterliste, vil jeg minne han på dette:

Markedsføringsloven (lov 9.1.2009 nr. 2 om kontroll med markedsføring og avtalevilkår mv.) § 25 skal verne mot illojale handlinger mellom næringsdrivende. Bestemmelsen har følgende ordlyd:

“I næringsvirksomhet må det ikke foretas handling som strider mot god forretningsskikk næringsdrivende imellom.

Bloggomtoppbloggere må nå finne ut hva vi skal gjøre videre. Vi har tidligere kommet med ett innlegg pr. dag, men fremover vil innleggene komme noe mer sporadisk, slik som det var i starten. (Og det kan til og med bety at kvaliteten blir bedre, hvem vet). Vi skal fortsette som før, med skråblikk, humor og alvor.

Vi vet at vi sannsynligvis kommer til å miste lesere og det er meget trist, men vi forstår. Bloggen er hobbyen vår, vi har jobb og andre prosjekter utenom. Så om vi har 2000 lesere på en dag eller 10 000, det kan vi ikke tenke på lenger. Det er selvsagt gøy at mange leser oss, og vi klarte jammen å karre oss opp på en 15. plass her en dag, men det aller viktigste for oss er å levere noe vi kan stå for.

Om noen ikke har fått nok av Vixen og alt styret rundt, så kan de søke opp gruppa “Stort og smått om sosiale medier” på Facebook. Vi stikker selvfølgelig innom om det trengs.

Håper på forståelse. Og tusen takk til hver og én av dere som stikker innom og viser støtte og kjærlighet. Dere er best❤️

Adina xoxo