TO GODE VENNER OG EN OFFERHATT

Hei alle sammen 🌸

Vi trodde dere var drittlei Vixen, så jeg var nesten litt bekymret da jeg postet innlegget mitt i går. Siden det virker som dere ikke er lei i det hele tatt tenker jeg vi kjører enda et innlegg om den flotte prisutdelingen. Forhåpentligvis kommer Adina med ukas sett og hørt i løpet av søndagen, for hva bloggerne har holdt på med ellers denne uka må fuglene vite.

Det har vært en fryd å følge med på kommentarfeltene i gruppa Stort og smått om sosiale medier på Facebook denne uka, hvor Hans-Petter Nygård-Hansen og Lars-Kristian Eriksen har vært svært aktive. Adina har også vært aktiv og kommet med mange gode, saklige kommentarer. Merkelig nok forsvinner de to gode vennene så fort vi stiller spørsmål. Ja, jeg har begynt å kalle de for de to gode vennene etter at noen på Kvinneguiden kom over dette:

(Skjermdump Lars-Kristian Eriksen på Facebook)

Jeg krysser fingrene for at vi ikke får en sint e-post fra frua (eller telefon fra politiet som de liker å kalle det) for å ha avslørt at mannen hennes har brukt en hel dag i morgenkåpe 😉

Noe som gleder meg er at frua til frua liker kommentarfeltet vårt:

(Skjermdump Stort og smått om sosiale medier/Facebook)

Jeg håper ikke dette betyr at folk bare leser bloggen vår for kommentarfeltet sin skyld, for det har jeg nemlig hørt at er grunnen til at mange leser frua sin.

Apropos kommentarfelt så viser det seg nå at frua redigerer på kommentarene hun får, helt uten å si fra om det:

(Skjermdump carolinebergeriksen.no)

Det har skjedd noen få ganger at vi også har redigert på kommentarer i vårt kommentarfelt, MEN da har vi samtidig skrevet et svar til vedkommende og opplyst om hvorfor. Dette skjer i de sjeldne tilfellene vi får gode kommentarer hvor for eksempel en liten del av den kan oppleves som hets mot en blogger. Det virker helt merkelig å fjerne deler av en kommentar og kun publisere det fine uten engang å nevne at man har redigert bort noe.

Jeg blir forundret over hvor mye Lars-Kristian Eriksen vet om oss som vi ikke vet selv. For det har visst vært noen advokater involvert i diskingen av oss:

(Skjermdump Stort og smått om sosiale medier/Facebook)

Juryleder har også vært inne på at de har fått advokater til å vurdere bloggen vår. Og her sitter vi fortsatt uten et eneste eksempel på hvor vi har brutt Åndsverksloven. Jeg håper virkelig ikke at de har betalt en eneste krone til disse advokatene om de ikke har tatt jobben med å dokumentere sine vurderinger engang.

Selv om det har stormet rundt Vixen har vi som dere kanskje har merket ikke blitt nevnt i en eneste artikkel i media. Dette skyldes at journalistene finner det vanskelig å skrive om oss fordi vi er anonyme. Som en av dem skrev til oss kan det jo være at det er Hans-Petter himself som skriver denne bloggen for å få mer blest rundt Vixen. Det skulle tatt seg ut si.

Nå har det omsider kommet en artikkel på kampanje.com hvor vi har fått uttale oss. Denne ligger dessverre bak betalingsmur, men vi venter svar på om vi kan få publisere noe av det her. Det mest interessante er at journalisten har vært i kontakt med en av Norges mest erfarne medierettsadvokater som mener at vi, basert på det han har sett, er godt innenfor de juridiske rammene.

La dere merke til at frua til frua påsto at vi har tatt på oss offerhatten helt til slutt i forrige skjermbilde? Jeg går aldri med hatt, og har såvisst ikke begynt med det denne uka. La meg bare oppsummere kort det som sjokkerer meg mest i denne saken:

  • Da listen over finalister ble lagt ut hadde vi ikke fått beskjed om at vi ikke sto på den. Juryleder hintet i kommentarfeltet vårt om at vi var disket dagen etter. Først tre timer etter dette fikk vi beskjeden på e-post etter å ha spurt.
  • Vi har ikke fått noen ordentlig begrunnelse på diskingen utover at vi har brutt Åndsverksloven. Vi ble henvist til juryleder, men han har selv uttalt på Facebook at det er Vixen og ikke juryen som har disket oss. Hvem nå enn Vixen er.
  • Samtidig som leserne våre var inne på Vixen sine nettsider hver 12.time for å stemme på oss satte juryleder oss opp på en svarteliste på sin egen blogg.

Jeg tror ikke man trenger å ta på seg noen hatt for å se hvor feil dette er.

Offerhatten er for tiden opptatt, da juryleder har tredd den langt nedover hodet. På fredag kom han med et innlegg med overskriften “Vixen Influencer War. Lei, skuffet og forbanna”. Jeg tillater meg litt klipp og lim siden vi tidligere har fått skryt for det, og vil gjerne trekke frem dette fine sitatet:

Jeg er skuffet over hvordan vi som mennesker tillater oss selv å behandle andre, og gjøre det med en god samvittighet over at «dette har de bedt om selv». Det er stor forskjell på kritikk og korsfestelse

(Skjermdump Hans Petter N.Hansen blogg)

…skrev juryleder i Vixen som har satt en av semifinalistene på svarteliste midt i avstemmingen uten engang å gi beskjed om det…

I sitt lille offerinnlegg skriver juryleder at han blir lei seg når datteren hans ser en Jodel som sier at pappaen hennes har seksuelt trakassert en kvinne på Vixen og at det er derfor vedkommende er semifinalist i år. Jeg tror det er omtrent like mange som har sett denne jodelen som det var som så nakenbildet av Martine Halvorsen som skal ha blitt postet på samme sted. I tillegg mener jeg bestemt å huske at den ble postet før finalistene ble kunngjort og alt bråket startet. Nå har semifinalisten det var snakk om, Anette-Marie Antonsen, selv lagt ut denne jodelen på snapchat samtidig som hun sa at dette bare er tull og at alt de hadde hatt var en hyggelig prat.

Til NRK har juryleder fortalt at han utsettes for sjikane, telefonoppringninger på natta og at Facebooken hans har blitt forsøkt hacket. Telefonoppringninger på natta høres for meg ut som en form for sjikane man holdt på med på 90-tallet, men det er selvsagt veldig trist om han opplever dette på grunn av en prisutdeling som ikke lenger har noe særlig med troverdighet igjen. Well well.

Håper dere har en fin helg 😘

❤ Vicky