SETT OG HØRT UKE 5

UKAS HJEMKOMST:

Frøken Sraad er tilbake i Norge. Hun landet torsdag og er dermed ute av Paradise Hotel. Hun må nok holde seg skjult og late om hun fremdeles er i Mexico en stund til. Kanskje hun har rømt til Sverige?

Hun har sagt at hun fikk betalt for å delta, så da var det kanskje ikke så kjipt at premiepotten på 500.000 kr. glapp. Tenk på alle pakkene frøkna hadde bestilt fra Nelly om hun vant.

UKAS BEKREFTELSE(?):

Lenemor Orvik og # kjellolakleiven møtes fortsatt og ble nylig observert på The Well (well) for SPA og hygge. Det kan virke som om de er ferdige med å skjule kjærligheten sin (som om de klarte å skjule noe).

Nylig holdt Lenemor foredrag sammen med noen andre under Social Media Days:

En herremann ønsket å vise sin beundring for prestasjonen hennes:

(Skjermdump Instagram)

Personlig hadde jeg blitt rimelig skuffet om noen hadde fortalte meg hvor vakker jeg var når jeg faktisk hadde gått langt utenfor min egen komfortsone, og holdt et foredrag fremfor 700 stykker. Jeg ville foretrukket å bli omtalt som dyktig. Bare nevner det. Men men, er man forelska så er man forelska.

Well well, det er ikke så mange dagene siden Lenemor sluttet å følge # kjellolakleiven på Instagram, men koselig å se at dette har ordnet seg igjen.

UKAS GLADE MODELL:

Kristine Ullebø har fått med seg moteuker både i Norge og i utlandet, og nå sist gikk hun på catwalken for merket Munthe i København. Alle vet at modeller må grytidlig opp og må sitte i timesvis i sminkestolen.

(Skjermdump krisssy.blogg.no)

Mens jeg ville foretrukket å ligge i en varm seng grytidlig en morgen, ønsker Kristine å sitte i en hall uten noe særlig varme. Og hun er strålende fornøyd. Snakk om å være positiv.

UKAS HACKER:

Juryformann Hans-(Svarte)Petter Nygård-Hansen har fortalt alle som vil høre på (også de som ikke ville) at han har blitt oppringt midt på natten, hetset på Jodel og at noen hadde forsøkt å hacke hans Facebook.

Vi har ikke opplevd telefoner på natta, og mulig det er fordi alle sluttet med slike ting på 80-tallet. Ikke har vi blitt hetset heller, kun urettferdig behandlet. Men når det kommer til forsøk på hacking har vi også opplevd det samme, senest i går. Ikke på Facebook vel og merke, men på vår Instagram. Tro om det er en og samme person som står bak det hele?

Så kom jeg til å tenke på noe bakemor Anne Brith hadde skrevet tidligere:

(Skjermdump annebrith Snapchat)

Kan det være…

UKAS UTÅLMODIGE:

Det må være Vixen, Chili P eller juryen eller hvem det nå er som står bak, som får den tittelen. Vinnerne i hver kategori ble lagt ut på hjemmesiden til Vixen før halve utdelingen var ferdig. Så der satt altså Influencerne pyntet fra topp til tå (og noen kun fra midten til tå og omvendt), spent å ventet på resultatene, når de egentlig kunne ha googla det.

Her er vinnerne:

(Skjermdump vixen.no)

UKAS GLADSAK:

UKAS GLADSAK 2:

Gratulerer til Stina og PelleK som har forlovet seg. Tipper Stina er i full gang med å skrive lister til bryllupet.

Adina xoxo

109 thoughts on “SETT OG HØRT UKE 5

 1. Hvem vant priser der det står “Her deles det ikke ut noen pris etter vinnerens ønske”? Og hvordan gikk det for seg, gikk de opp på scenen og droppa mic’en?

 2. Jeg bare MÅ kommentere før jeg leser innlegget ferdig (med Helsesista sin takketale i bakgrunnen).

  Altså, “nylig observert på The Well (well) for SPA og hygge.”

  Jeg bøyer meg i støvet.

  D E R E ❤

 3. Digger meg at se ikke vant noen priser, ser at hu ikke kom til showet ehh unnskyld prisutdelingen.. men d r liksom typisk henne å gjøre sånt.. synes faktisk at vinnerne i år er verdige vinnere.. selv om størstr ønske var å se navnet deres der og 🙂

 4. Kopiert fra NRK “I kategorien Beauty var det Celine Karine Myhra som vant. Hun er en av influencerne som har trukket seg til årets utdeling, så prisen ble derfor ikke delt ut.”

  Det skjedde ikke noe mer enn at det ble annonsert (dessverre😅). Veldig rart når juryen velger vinner, at de ikke kunne gi den til noen andre…?

   1. Magne er også ute, han har vært i USA i noen dager og kost seg og der enda, mulig alle legendene er ute ?

 5. Fantastisk innlegg (som vanlig) 😊
  Mr Hilton er grei da, legger ut snap med hele puppen til mor selv hengende ut (mega kjoleglipp) 🙈

 6. Adina og Vicky 🙂 Vil bare minne dere på at dere har et redaktøransvar når det gjelder kommentarer på bloggen deres. Bare en liten head`s up til dere 🙂 Dere gjør en super jobb!

 7. La merke til at EF Språkreiser er sponsor for Fixen, har også sett dette hos flere bloggere. Dette er nesten like sjokkerende som rabattkoder på restylane i mine øyne – de siste årene har det kommet fram så utroolig mye grums som har kommet fram om disse reisene. Hadde vært både interessant og VIKTIG med et innlegg om dette!

   1. Ja, det er på tide at det trekkes frem at flere av de store bloggerne samarbeider med EF språkreiser. Beklager på forhånd for lang (men forhåpentligvis interessant) tekst under.

    EF har vært (er fortsatt?) under ettersyn av svenske skattemyndigheter pga selskapsstrukturer som medfører at det ikke betales / betales svært lite skatt. Eieren, Bertil Hult, (som for øvrig er en av verdens rikeste personer) har over 25 selskap i skatteparadis, og for å gjøre en lang historie kort, betales det svært lite skatt. Som følge av Paradise Papers-lekkasjen er det avslørt at og hvordan penger flyttes fra EFs operasjonelle selskap til selskaper i skatteparadis. Det må naturlig nok understrekes at det i seg selv ikke er ulovlig å opprette selskapsstrukturer med selskap i skatteparadis, eller tilpasse seg med såkalt lovlig skatteplanlegging.

    Det som jeg ønsker å påpeke er at det likevel må forventes at selskap (som jo bloggene de facto er) som handler med EF foretar en vurdering av om de ønsker å bidra til slik lovlig/gråsone/ulovlig skatteunndragelse. At noe kun er på kant med loven eller til og med lovlig, innebærer ikke at det er etisk riktig.

    Når da Sophie Elise og Kristin annonserer med EF, tar de ikke bare imot penger fra shady selskaper, men gjennom sin annonsering til lettpåvirkelige unge lesere bidrar de også til at enda flere kroner shippes til skatteparadis og at svært lite (om noe) av disse kommer fellesskapet til gode gjennom skatteinntekter til staten. Gjennom reklameselskapene deres (som jo bloggene deres naturligvis er registrert som i foretaksregisteret) er de for profesjonelle aktører å regne. Selv om bloggerne ofte heller fremstår som et “tohoder uhyre”: når det gagner dem ønsker de å bli tatt seriøst for den jobben de gjør, men når de trår feil er de “bare mennesker”.

  1. EF Språkreiser sponser Vixen og vinneren av årets livsstil, Kristin Gjelsvik. Hun har allerede annonsert for dem og snart skal hun reise på sponset språkreise til Tokyo (hvor hun for øvrig “ikke ante at det gikk an å studere japansk”) og reklamere for dem i alle kanaler.

   1. Det samme skal SE, uaktuelt å bruke EF av ulike grunner. Men det hjelper ikke på min skepsis at de bruker bloggere som reklame for disse reisene.

   2. Også Annijor og Andrea Badendyck skal tilbake til (!!) Sydney om ikke så lenge. Kan leses på bloggen til Andrea 🙂

 8. Jeg tror de valgte disse vinnerne for å prøve å «tilfredsstille» eller stoppe bråket som har vært. Derfor har de valgt som de gjorde, valget tror jeg ble rigget akkurat derfor på denne måten 😎

  1. Etter å sett “gjengen” på God Morgen Norge, så er jeg ganske så sikker på at du har rett. Slik jeg oppfatter det, har noen blitt “ofret” i denne prosessen. Det er en veldig “ryddig” gjeng vinnere som nå fronter Fixen. Snakker vi blåmandag for enkelte rosabloggere og Fixen?

  1. Eller holde en alternativ kåring hvor leserne stemte. Og hvor de ble tatt seriøst og hvor den med flest stemmer faktisk vant, hehe.

 9. Den synes jeg faktisk var unødvendig.
  Marna har frontet et herlig «uperfekt» bilde av seg selv med masse selvironi. Hun viser en folkelig side av seg selv på bloggen og Skal Vi Danse/Farmen/Bloggerne ila året og fortjener absolutt prisen som folkets favoritt. Uavhengig av den nevnte situasjonen eller om du ikke nødvendigvis er enig med flertallet.
  PS: stemte ikke på henne, men synes vi kan klappe for de som vinner.

  La ikke dette bli et forum for personlige, negative ytringer uten saklig grunn. Da blir det bare kvinneguiden volume 2.

 10. Kan ikke meddele annet enn at jeg ler godt og ser lysere på saker etter jeg har lest bloggen deres ❤ så oppslukt og dedikert til blogg har jeg aldri vært. Dere er den første, og forhåpentligvis den siste 😘

 11. Den siste instaposten til Sofie Elise viser at hun ikke har det minste begrep om hva som er redaksjonelle medier sin funksjon og oppgave. Hun kritiserer media for å ikke stille opp for henne og andre bloggere. Jeg visste ikke at dette bunnivået fantes. Sånn seriøst. Er dette virkelig? Gode Gud.

  1. Hun må ha noen å skylde på, noen å legge ansvaret på nå som det er flere gode ytringer/replikker ute i media

   -motsvar til hennes jegfårikkemenenoe-

   Eventuelt håper hun at det vil fjerne fokuset vekk fra at bloggere må stilles til ansvar. Bloggere og deres plattform; de vil ikke stilles til ansvar, de vil ikke ta ansvar og de har ingen gode svar på hvorfor ansvaret ikke ligger hos dem, FORDI

   -de klarer ikke se det pga alle de pengene de ikke vil tjene.

   Hun skylder på media, nå når hun ikke får den positive oppmerksomheten fra media og samfunnet når det er henne

   -SOM BURDE TA ANSVAR-

   for den bloggeren hun er og har blitt; pengegrisk og oppmerksomhet syk. Gråsone/snikreklame kilde. Skjønnhetshysteri. Uheldige uttalser om psykisk sykdom m.m.

   Bloggere har digget media, men nå som det virker som de faktisk nå blir stilt til veggs med hva de har holdt på med, så er det medias feil.

   Jada media tjener nok penger på bloggerne, men

   –BLOGGERNE TJENER OGSÅ PENGER–

   på snikreklame og hvite løgner som våre ungdom og unge voksne kjøper og tror på.

   Media og bloggerne er like blottet for medmenneskelighet når det kommer til å tenke på menneskene fremfor KLIRR KLIRR I KASSA.

   Gøy å bli lurt/ført bak lyset eller, Sophie og resten av dere bloggere?

   Media og bloggere forjener hverandre. Like kyniske, like besatt av kliks og like glad i penger og oppmerksomhet.

   ❤❤❤BOTB DERE ER GULL ❤❤❤

 12. Og et annet sted i byen sitter Camilla Pihl og poster annonser for Vita og hudpleieserien sin. Helt umerket, naturligvis.

 13. På det bildet hvor eksen er på bilder med andre hun har pult ser du at annijor er på bildet selv faktisk. Hun er personen i den dustrose farga antrekket med dobbelt haka uten ansikt. Man ser hun står der med sin iPhone i hånda. (Kjenner igjen leopard iPhone casen hennes.) så det gjør jo bildet mer kleint egentlig fordi da poserer hun med 2 stk hun har pult tydeligvis…

  1. Hvis stalking-skillsa dine hadde vært litt bedre så hadde du lett funnet ut at dette ikke stemmer faktisk. Kleint 🙂

 14. Når vi ser på på hvem som vant Vixen priser i år, er det vel ikke akkurat det en forventet?? Ingen av de de som vi trodde var selvoppnevnt har ikke vunnet. Dette må jo ha med alt oppstyret å gjøre, kan ikke se noe annet! Frua, Pihl, SE etc. Det ble en ny vri! Tenker det er mange som er sure idag! Frua og frua?? Hva tenker de?? Venter på nytt innlegg fra mange», det betyr ingenting, jeg har jo vunnet med de flotteste leserne mine uansett». Kjenner reglen! Dere klarte jammen å snu opp/ned på alt, selv uten kamp! Det skal mye til, dere må være lagd av stål!! Men tar gjerne en kronerulling for en advokat på saken. Rett skal være rett!!

 15. Relativt interessant at rett i forkant av utdelingen så skriver Pappahjerte et rungende forsvarsinnlegg for Vixen etc.. og så får han jammen meg en juryens favoritt favorittpris gitt..

 16. ”Bare sånn for å gjøre én ting klinkende klar her. Jeg har INGEN økonomisk tilknytning til Vixen. I dette kommentarfeltet blir det altså nå spredd usannheter, for Vixen er ikke et byrå mine annonser selges gjennom. Min kontrakt er hos AdLINK, og alle mine kommersielle samarbeid går derfor gjennom dem. Samarbeidet det refereres til i kommentarfeltet, er et samarbeid fra 2015. På denne tiden var jeg i kontrakt med Nettavisen, så hvordan Chili/Vixen kom på banen her i det hele tatt, er for meg en eneste stor gåte. Men det jeg ikke er interessert i, er å bli urettferdig beskyldt for noe som ikke stemmer.”
  Følte bare for å poste dette her, fra Kristin sin blogg.

 17. Jeg synes hele Vixen virket veldig stusselig i går? Veldig mange som ikke dukket opp, blant annet Sophie Elise og Anna som burde være selvfølger på en blogg-event. Streamingen var helt elendig, de filmet ingen i publikum så man har ikke noe inntrykk av hvem som var der, eller hvor mange. De burde kanskje vært mer konkret med dress-code når Sofie Nilsen kommer i gallakjole og Helsesista kommer i jeans og sneakers? Og det var ingen fest etter utdelingen? Plutselig var ikke vixen noe big deal lengre..

  1. Siden jeg ikke har masochistiske tendenser, så jeg ikke utdelingen, men av det jeg har sett i sosiale medier, fremstår det hele oppsiktsvekkende amatørmessig. Smekk opp noen ballonger på veggen og du har en Blogawards, liksom. Sånn sett er det vel rimelig hånd i hanske med bransjen den hedrer.

   Jeg synes det er helt komisk at de blir så glade for denne prisen. Godt voksne mennesker, jeg har problemer med å forstå det. Keiserens nye klær.

   Ellers er det blitt tydelig at Ulrikke Falch har innvirket mer på denne bransjen – fra utsiden – enn hva noen av aktørene på innsiden har evnet gjennom alle disse år.

  2. Helsesista hadde i det minste en mørk jeans og finere topp. Espen Hilton som satt fremst i salen hadde på seg en lys jeans og treningstopp…

 18. Hva med ett innlegg om at Komikerfrue vant folkets favoritt, når mannen hennes driver med seksuell trakassering.. Er det kun fordi juryen syntes synd på henne 🤔
  Ellers må jeg bare si at dere er helt fantastiske ❤️ Elsker å lese innleggene deres ☺️

  1. Skal ikke Marna få vinne folkets favoritt fordi mannen hennes (tydligvis) driver med seksuell trakassering? Det er ikke juryen som bestemmer folkets favoritt.

   1. Pepsi: hva tror du folkets favoritt betyr egentlig? Marna fikk 31% av alle stemme fra FOLKET.

    Å nei jeg er verken Marna eller Ørjan tilfelle jeg blir beskyldt for det. I dette komentarfeltet er det tydligvis helt forbudt og vere uenig.

   2. Jeg tror ikke du er noen av dem, slapp av 🙂 og det er selvfølgelig lov å være uenig. Men nå som jeg har lært hva vixen egentlig er, begynner jeg å skjønne at folket ikke har en dritt å si på den prisen. Har ikke det minste tro på at det er andre enn juryen som bestemmer den som alle andre priser. Var egentlig bare det jeg mente.

  2. At han driver med seksuell trakassering er èn ting. Men Marna forsvarte han i et blogginnlegg og slutshamet ofrene! Hun burde aldri vunnet!

 19. Skal seriøst ingen nevne antrekket til Lars Kristian? Det folkens er resultatet av å prøve for hardt! Manglet bare et skjerf så hadde han sklidd redd inn i gjengen til Ari Behn

 20. Kristin Gjelsvik er gjest på NRK dagsrevyen nå straks 19.15 ca

  Kom tydeligvis med et «spark» i takketalen sin i går

  1. Hu mor sjøl brukte Vixen til å prate med gode venner, samt inkludere alle nye som gikk på den røde løper for første gang. Hun er å se på bilder med de fleste som var der. En skikkelig brobygger! Hansen hadde sagt hun var nære å vinne, kanskje neste år?! Hun fortsetter å kalle bloggerne for vennene sine, håper de andre føler det samme! Jeg finner ikke noe sted noen som kaller henne venninne, bare at Sofie, Stine, Martine og co omtaler det som møter. Da ser det ut som det er god tone bloggerne imellom, det er jo fint! Altså ingen catfight igår og lite å skrive hjem om! Da gikk Vitsen sin vei, så er det bare et helt år til neste gang. Da håper vi at det er råd til litt mer enn bare ballonger til fest, kanskje pølser til nattmat? Siden hudvennlig gikk å spiste på Maxi Burger etterpå. Dog sikkert for egen regning.

   1. Sikkert brukt opp alle pengene på research på diverse bloggere og advokater mot Adina og Vicky 😉

 21. Mulig jeg er treg her, men jeg skjønner ikke teksten i Annijor sin post!? Hva har lengden på bruddet å gjøre med at han henger med en kompis?? Hadde skjønt det hvis han var med en annen jente, men??!

 22. Leste inne på siden for store og små ting. Denne tekstdoktoren altså…. snakk om bruke et helt blogginnlegg til å forsvare utdelingen. Det sier jo sitt når det trengs…. Og hvem er denne advokaten som taler med to tunger? Det ser nesten ut som om han lever etter “til lags åt alle” , men har glemt resten av ordtaket…

  Forøvrig litt gøy å lese de nominerte og vinnere inne på NRK(?) tror jeg det var, der der det under visse kategorier sto; prisen utdeles ikke etter vinnerens ønske, eller noe i den duren, hvorfor ikke forholde seg til sannhenten? Vinneren vil ikke ha prisen. Mange måter å omskrive sannheten, er vel tekstdokteren som har stått for teksten.

  Men ingen skulte på hverandre, alle var opptatt av å skule på sine telefoner, det måtte snappes i øst og vest, hvilken trivelig fest….

  Gleder meg til neste episode av vixen fiksen

 23. Keep up the good work damer! Gjennom å ha fulgt med hos dere en stund nå, så er jeg bare kvalm av hele bloggbransjen. Kommer ikke til å klikke meg inn hos noen av de igjen. “Influencer”. Ordet er ødelagt nå føler jeg. Forbinder ordet med mennesker som forsøker å lure unge jenter til å tro at de er “bestevenninnen” deres som bare vil gi noen tips og råd fordi h*n “elsker leserne sine”. Så er alt sammen innpakket i reklame, spons, rabattkoder og operasjoner (som ikke merkes og som lyves om) og bloggeren tjener seg styrtrik. Det er kynisk og jeg syns ikke ordet “influencer” passer seg overhodet. Apparatet bak det hele fikk vist seg i forbindelse med Vixen nå de også føler jeg. Ikke pent. Jeg håper og tror på et “skifte” i bloggbransjen de neste årene. At unge jenter selv innser at de blir lurt … og at et ekte forbilde er Helsesista <3

 24. SE

  19.01
  “..jeg bryr meg heller ikke om å gå ned i vekt, kunne gå i spagaten osv. Et mål jeg har, er å få synlige muskler i armene og magen.”

  Senere samme dag
  “Men nå som jeg følger en kostholdsplan kan jeg ikke det – i alle fall ikke i starten – men i morgen skal jeg i bursdag og da skal jeg spise hva jeg vil. Dette er ikke for å gi ned i vekt altså, men om jeg skal ha muskler er jeg 100% avhengig av å spise nok proteiner.”

  25.01
  “Jeg har også fått kostholdsplan og spiser helt annerledes enn før. Men shit, jeg føler meg så mye bedre og det er gøy å “forstå” mat på en annen måte. Før var det jo bare for å bli mett eller tilfredstille et behov jeg fikk akkurat der og da – ikke tenke på kroppen eller sinnet.”

  27.01
  “Jeg er veldig glad i å ta meg en fest sånn egentlig, men det går ikke helt i hånd med en sunn livsstil (har aldri alkohol hjemme lengre, før kunne det bli litt vin til maten for eksempel ).”

  28.01
  “Sto opp, spiste en sunnere versjon av pannekaker – jeg hadde litt noia fordi jeg drakk alkohol i går, det er på ingen måte en del av kostholdsplanen. I tillegg kastet jeg i meg pizza og litt diverse annet utover kvelden. Men så lenge man jevnt over tar vare på seg selv skal det gå fint.”

  30.01
  “om ikke hadde jeg sikkert levd på pommes frites til den dagen jeg dør, og kostholdsplan kunne jeg ha sett langt etter. ”

  “En av de beste rettene jeg vet nå om dagen er vegetarburger (uten brød) med egg på toppen, litt grønnsaker og avocado (det er kanskje en grønnsak? hehe).”

  02.02
  “Jeg har nå trent hos PT i et par uker, og det var på tide å veie meg, ta fettprosent og snakke om kostholdsplanen igjen. Dessverre har jeg gått ned i vekt og ikke opp slik både jeg og PT hadde planer om, men dette kommer mest sannsynlig av at jeg ikke drikker alkohol så ofte som før. For at jeg skal kunne gå opp i muskler, slik jeg ønsker, må jeg likevel spise enda mer – det kommer til å bli krevende, for jeg har aldri spist så ofte og så mye mat som jeg gjør i denne perioden. ”

  03.02
  “Jeg kan godt dele kostholdsplanen min – eller en cirka versjon av den – når jeg har kommet inn i et opplegg som funker bra om dere ønsker. Men den gjelder altså om du vil opp i vekt, og ikke ned.”

  Ved å lese bloggen til SE over to uker har jeg lært meg at alkohol, pizza, pommes frites og brød er fy-fy. Synlige mage- og arm-muskler er det nye man skal strebe mot. Man skal opp i (muskel)vekt samtidig som man skal ned i fettprosent. Tre ganger styrketrening i uken med PT er nødvendig. Og SE deler gjerne sin kostholdsplan som funker bra for å gå opp i vekt, likevel forteller hun dagen før at hun har gått NED i vekt. Hun skylder dette på mindre alkohol, for hun har aldri spist så ofte eller så mye som hun gjør nå. Merkelig at hun går ned i vekt av å kutte ut det usunne, spise store mengder proteinrik, sunn mat samtidig som hun nå trener styrke tre ganger i uken i tillegg til poledancing, morgenyoga, etc. Merkelig.

  Jeg vet det er pirkete – jeg har alltid klart å lese SE sin blogg til tross for at den minner meg på at jeg burde operere nebbet, fikse overbittet, bleike tenna – men nå kjenner jeg at jeg må legge denne ekstremsporten (blogglesing) på hyllen. Jeg er avholds når det kommer til trening/ernæringsblogger, og nå beveger SE seg i den retningen. Én ting er å poengtere åpenlyse ting (f.eks at grønnsaker er sunt), men man trenger nødvendigvis ikke å dele med bloggleserne hva man anser som usunt (jeg f.eks liker å tenke “alt med måte”), hvor mange ganger man bør trene i uken, hvor man bør ha mindre flesk, og hvertfall ikke kostholdsplanen! Man trenge ikke mer enn google (eller ernæringsfysiolog Anne Brith) for å regne ut kalori-innhold samt finne frem SE sin vekt, høyde, klesstørrelse – så er det bare å begynne å sammenligne seg selv og sette igang med prosjektet SEkroppen18.

  Jeg er oppriktig GLAD på SE sine vegne at hun føler seg bedre mentalt, men det betyr ikke at hun trenger å bidra få andre til å føle seg verre. Jeg vet at hun ikke mener noe vondt, men jeg skulle ønske at hun kunne lest sin egen blogg gjennom en sårbar/lettpåvirkelig/usikker/spiseforstyrret sine øyne. Det trigger.

  Legger ved Sunn Fornuft-plakaten, må den hvile i fred.
  http://sunnfornuft.unitedbloggers.no

  Jeg må ta en hårpille og legge meg nedpå. Orker. Ikke.

  1. SE gir en komplett faen i en Sunn Fornuft-plakaten og møter ingen konsekvenser for det. Landets mest uansvarlige blogger.

  2. Når du setter sammen utdragene sånn så er det jo tydelig hvilken påvirkning i suspekt retning dette må ha på sårbare grupper. Det SE og andre heller ikke trenger tenke på er at der de har PT og kostholdsveileder som kan veilede individuelt og personlig, der må den gjennomsnittlige ungdom klare seg på egenhånd, og da er vel fokuset på muskler og fettprosent mer av en risiko.

  3. Du er ikke pirkete, du er grundig og du dokumenterer. Og det er både saklig og bra. Det er også en nødvendighet når en deltar i diskusjoner. Som du sier skulle du ønske at hun kunne lest sin egen blogg gjennom øynene til en sårbar/lettpåvirkelig/spiseforstyrret person. Det kan virke som om mange bloggere har begrenset evne til å reflektere over egne uttalelser, samt begrenset evne til å se en sak fra flere sider. Synes det i seg selv er ganske trist. Og når en tar med muligheten og evnen de har til å påvirke andre i regninga, blir det bare katastrofalt.

   1. Flink du Pia, du er grundig og dokumenterer, som UM skriver over her. 😉 Artikkelen i Aftenposten er temmelig nøyaktig skrevet for 1 år siden. Sier som ho mor sjøl, “det er alltid rom for forbedringer” Har det blitt det, skal tro ?

    … har det ikke bare godt fra vond til mye værre med bloggingen til denne omtalte influencer,? eller påvirker heter det visst nå.

  4. Liker deg, Pia. Vil også påpeke at jeg er helt enig.

   Det ironiske med SE er at hun har så mange problemer. La oss ta to eksempler: hun har komplekser for kroppen sin og at hun vil trene. -> Hun opererer seg, legger opp kostplan -> og “fikser” problemene sine. Men hvor blir problemet av? -> Jo, det legges på leserne som er sårbare og lett påvirkelige. Hun overfører smerten og usikkerheten til oss lesere, og det er veldig vondt og dumt at hun ikke innser det selv.

 25. Julia Nyland driver med total ansvarsfraskrivelse hva gjelder bloggere og påvirkningskraft. All den tid hun har vært blogger, så mener hun at det er opp til leserne selv å ta ansvar – ikke bloggerne.

  “Likevel merket jeg det knøt seg i magen under noen av talene. Spesielt når det kom til tema der vi bloggere har ansvar for all usikkerhet hos unge jenter i dag. Noe som selvfølgelig ikke er sant, men sånn ble det altså fremstilt. Å fraskrive seg ansvar rundt det å være et forbilde syns jeg har vært et komplisert tema lenge.”

  “Det som kanskje provoserte meg mest med enkelte av talene (det var flere) i går var at det nettopp skulle være så enkelt. Rett eller gal måte å være et forbilde på. Rett eller gal måte å være en blogger på. Jeg kommer under kategorien dårlig forbilde og blogger, fordi jeg har fylt i leppene mine og skrevet om det på bloggen.”

  1. Problemet med influencere er at de påvirker gjennom å opprette et “personlig ” forhold til mottaker av den reklamen som er en del av konseptet influencer lever av (blogg, insta, youtube osv). Og dermed er det rimelig klart at ansvar for det du fronter av verdier og varer til en sårbar gruppe (unge) vil måtte bli en del av jobben din som influencer- som du kan bli kritisert for også.

   Jeg så nå nettopp også siste innlegg fra SE og skulle virkelig ikke ønske hun snakket om behandlingavalg når det gjelder diagnoser som angst (depresjonen er over?). Hun sier nå at hun vil ha coach istedet for psykolog fordi det vil passe bedre. Hun beskriver også terapi hos psykolog på en merkelig måte, at hin har fått råd som “bli din egen beste venn” – dette er meg bekjent ikke det terapi består av vanligvis (har venner i denne bransjen). Jeg håper ikke unge som trenger psykolog tror at dette er all hjelpen som tilbys!

   1. For ordens skyld: coach er ikke en beskyttet tittel mens psykolog er det, hvir sistnevnte er en medisinsk utdannelse som gir kompetanse på behandling og diagnostisering av psykisk sykdom, traumer osv.

   2. Håper bare ikke noen som sliter vil unngå å oppsøke psykolog fordi dette er slikt det er fremstilt som. Det finnes utrolig mange gode psykologer, og de fleste som sliter får hjelp og blir bedre (med tiden, selvsagt).

    Man bør kanskje undre litt når alle psykologene ikke er bra nok for henne. Kanskje det er hun som er problemet? :p

   3. Det er skremmende få som reagerer på at at SE nå også gir (ihvertfall indirekte) behandlingsråd for psykisk sykdom og problemer (depresjon og angst) hvis man ser på kommentarfeltet på hennes Instagram foreksempel. Jeg er faktisk dypt sjokkert og skremt over hva denne personen slipper unna med som “ansiktet til psykisk syke”! Hvor er psykologforeningen? Representanter for barn og unges helsetilbud? Er det ingen fra ansvarlige institusjoner i dette landet som tar ansvar og i det minste gir et litt mer nyansert og korrekt!!! bilde av hva man kan forvente i møte med psykolog? Og at coach i utgangspunktet IKKE har medisinsk kompetanse når det gjelder alvorlige diagnoser som angst og depresjon. Eller er det kanskje sånn at ingen som har ansvar for unges psykiske helsetilbud følger med på hva influencere (med en bred fanskare) som SE anbefaler som hjelp og hvordan hun fremstiller behandlingstilbud?? Som Siri sier i sitt innlegg lenger ned så blir SE ikke tatt på alvor siden hun “bare” er 22 år og rosablogger, hvilken skade kan hun gjøre ved bare å få være seg selv, åpen og ærlig? Hva SE selv velger å foreta seg hva gjelder valg av behandling må hun selvsagt selv få bestemme, men man bør kunne forvente at hun ikke legger frem disse meningene på en helt ukritisk måte til et ungt publikum.

 26. Har dere ikke lov til å legge ut bilder lenger?? FKS hvis noen sender bilde av isabel og Pierre i sverrige har ikke dere lov til å dele bilde her? Er det pågrunn av at dere ble større blogg så lå dere følge noen regler? Kan dere ikke alltid være den samme bloggen og drite i regler og vixen? Hihi klem fra en ivrig leser

  1. Joda, slike bilder har vi lov til å dele😊 Loven må følges, om bloggen er liten eller stor😊 Det kommer til å bli mye mindre bilder her.

 27. Sophie Elise sier ofte at hun er jo “bare” 22 år liksom. Og gjør masse feil. Og kommer til å gjøre feil. Hun gråter fordi “alle” forventer hun skal stå for sitt engasjement vedrørende miljø- og dyrevern. Hun gråter fordi hun elsker å sminke seg og vil bli godtatt for den hun er – SOM hun er. På godt og på ondt. Det hun egentlig vil er jo at vi skal godta hennes dobbeltmoral (som jo er bedre enn ingen moral…?). Hun ønsker å få lov til å reklamere for hårpiller ikledd sin parykk kjøpt for ti tusener uten at vi kritiserer henne for det. Hun ønsker å reklamere for tannbleking mens hun håper vi ikke tenker over at hennes egne tenner er bleket av profesjonelle tannleger. Hun bruker tid og penger på profesjonelle hudsalonger men vil prakke på udokumenterte suspekte piller for ren hud på leserne.
  Lista er lang.
  Hvem tjener på forholdet Sophie Elise har med sine mange unge lesere? Iallefall ikke leserne som blir eksponert for dobbeltmoral fra en annen liga, som blir eksponert for en kropp som er blitt til etter mange operasjoner og mange hundre tusener av penger. Et skjønnhetsideal er hun helt sikkert for mange. Og et forbilde. Men å være kritisk og holder henne ansvarlig det skal man ikke gjøre? Nei, for da bruker hun offer kortet og fraskriver seg alt ansvar.

  Denne bloggen dere har er så mye verdt for jeg er helt sikker på den er en eyeopener for veldig mange! Og det trengs når bloggere selv ikke tar ansvaret som følger med jobben sin. Når jeg utdannet meg og tok en bachelorgrad var etikk en del av pensum. Og i min jobb og mitt yrke er etikk en viktig del av arbeidsbeidsbeskrivelsen. Min jobb hvor jeg møter andre mennesker innebærer et ansvar som jeg må forholde meg til og handle deretter. Det er forbausende at en person som har gitt ut bok, musikk, skriver og driver et stort firma rundt seg selv ikke ser at hun selv har et ansvar i form av den jobben hun har som blogger. Sophie Elise kan ikke gråte og skylde på at hun er bare 22 år stort lenger. Det blir for dumt og hadde jeg gjort det i min jobb hadde jeg blitt gradert til uegnet for min jobb.

  1. Veldig bra kommentar Siri, skrevet på Norges Viktigste Blogg, som har veldig mange gode kommentarer. fra veldig mange oppegående fornuftige folk….

   Om en tilsvarende klok kommentar hadde blitt skrev i bloggen til en av de såkalte toppbloggere, hadde du blitt sensurert , og satt i bås med de mange kritikere , unnskyld…hater’s, som de ynder og kalle oss.. tenker jeg 😉

 28. Neste sett og hørt bør være ; Anne Brith..
  Så hun i den nye Vloggen til Andrea, sammen med Sofie. Blir helt matt. Sitter å drar ned kjolen for å få oppmerksomhet, sammen med de NOE yngre vennene sine fra Paradise Hotel. Herlighet! Noen som vet hvor gammel Anne Brith er?

  http://andreaasveinsdottir.blogg.no/

  1. Hahaha, denne er muligens litt stygg… men kan ikke dy meg. Er det derfor kjolen til AB ser litt dradd ut.. rett og slett dradd ut stinga i front. 😉

 29. Fått med dere at fabian sier “fitte negros” på snapchatten til Kristine Ullebø?? når han tenner på bålet altså.

Leave a Reply