WHATABOUTISM

Hei alle sammen 🌸

Det er dessverre vanskelig å skrive om noe annet enn Vixen om dagen. Vi er i en situasjon hvor vi er disket for brudd på Åndsverksloven uten å ha fått et eneste eksempel. Hvordan vi skal bruke bilder fremover uten å bryte loven er dermed ikke så lett å vite.

Jeg har lenge hatt lyst til å skrive om juryleder Hans-Petter Nygård-Hansen sin bruk av whataboutism. Dette uttrykket lurer jeg på om det er Asti fra Kvinneguiden som først lærte meg i en annen sammenheng. I følge Wikipedia er Whataboutism “en samtale- og propagandateknikksom som har til hensikt å diskreditere en motstanders påstand ved å rette en anklage tilbake om hykleri, uten direkte å motbevise eller avkrefte deres argument”.

Helene Drage fortjener nesten sin egen lille pris for å ha diskutert saklig med både juryleder og frua til frua på Facebook den siste tiden. I en diskusjon med juryleder om disking av finalister som ikke merker reklame korrekt klarte han å finne et eksempel på Helene sin Instagram som skulle vært merket:

(Skjermdump Stort og smått om sosiale medier/Facebook)

Før jeg bruker mammaen til Michelle (og William og Lucas) som eksempel på samme brudd vil jeg bare si UNNSKYLD mammaen, for at vi lo av deg da du sa på Bloggerne at Vixen er korrupt. Jeg lo også av at du kalte Espen Hilton for en fiasko, men i dag ler jeg mer av at han syns Ulrikke Lund er teit fordi hun har kastet prisene sine fra Vixen på søppeldynga.

Samtidig som avstemmingen til Vixen stengte hadde jeg et innlegg om oppfølging av reklamemerking HER, hvor jeg så på om de som fikk advarsel av Forbrukertilsynet i høst hadde forbedret seg. Dere vet, den oppgaven juryleder syns er helt uoverkommelig. Jeg syns det var veldig interessant å gå tilbake på dette innlegget og se på dommen min over Annijor og Martine Lunde som først ble diska fra Vixen. En annen interessant ting er min lille kritikk av merkingen på Fotballfrue sine innlegg om X-life, spesielt sett i lys av at hun i går kunngjorde at de faktisk er hennes nye samarbeidspartner i 2018. Men dette visste hun sikkert ikke i begynnelsen av januar, helt sikkert ikke.

Uansett, juryleder er ikke enig i alt Forbrukertilsynet mener, så jeg må bare forholde meg til det han har påpekt hos andre. I mitt oppfølgingsinnlegg viste jeg til at mammaen lå i en sykeseng med teksten “TIDEN RENNER UT! Klikk på link i bio”. Dette burde få en egen pris for årets mest upassende clickbait, da innlegget det viser til handler om at salget på Zalando snart er over. La oss ta et par til når vi først er i gang:

Leder til annonseinnlegg hvor mammaen som er kjent for å dele oppturer og nedturer deler en rabattkode med oss:

Leder til annonse for GoPro kamera:

(Skjermdumper mammatilmichelle.blogg.no og mammatilmichelle/Instagram)

Linnéa Myhre ble også møtt med whataboutism da hun selv prøvde seg på litt kritikk:

(Skjermdump linniiie twitter.com)

Helt tilbake til april i fjor hadde juryleder tatt seg tid til å bla for å finne dette.

Dette fikk meg til å tenke. For hva med Sophie Elise som har sitt eget tv-show som hun stadig minner oss på? Merker hun dette? Nei. Det gjør hun ikke, hverken på blogg eller Instagram. Dette er systematisk unnlatelse av å merke reklame. Juryleder er veldig opptatt av at det skal være systematisk før han setter ned foten. Hverken reklame for tv-show eller egen låt er merket. Jeg spurte meg selv om det kunne være at miss Sophie ikke var klar over dette. Så kom jeg over en lenke HER hvor man kan lese flere av brevene fra Forbrukertilsynet. Her har hun fått beskjed om at reklame for boken hennes måtte merkes, så hun skulle altså være klar over dette. Hvis hun har lest hele brevet da, vel og merke.

Som jeg nevnte HER klarte miss Sophie å bryte både Markedsføringsloven og Åndsverksloven på samme dag som vi fikk vite at vi var diska.

Dette innlegget sto umerket helt til morgenen etter:

(Skjermdumper sophieelise.blogg.no)

I samme innlegg har hun både linket til sin nyeste låt og omtalt tv-showet sitt, men dette er ikke merket som reklame.

Juryleder har uttalt at de som lurer sitt publikum ikke skal motta priser. Samtidig er mammaen finalist i årets business mens hun kjører på med umerkede clickbaits på Instagram som fører til annonseinnlegg. Disse er forresten slettet nå, noe hun ofte gjør i ettertid.

Så har vi Sophie Elise da. Hun lurer aldri sitt publikum, hun. Eller? Hun fikk leserne sine til å tro at hun hadde trent seg til stor rumpe før hun etter to år avslørte at den var operert. Hun har reklamert for bukser som skal gi større rumpe samtidig som hennes egen egentlig var operert. Hun reklamerer jevnlig for Skinrepair selv om det var Isotretinoin som fikset huden hennes. Hun reklamerer for hårtabletter samtidig som hun bruker parykk. I fjor hadde hun en ny diagnose omtrent annenhver måned. Well well.

Vi kunne også drevet litt whataboutism her da vi vet at flere andre bloggere bryter Åndsverksloven ved å bruke bilder med “Pinterest” som kilde. Vi henviser i det minste til den som faktisk eier bildet. Det finnes dokumentasjon på at både Caroline Berg Eriksen og “Norways most award winning blogger” Camilla Pihl holder på med dette.

Heldigvis har vi såpass selvinnsikt at vi forstår at årsaken til at vi er de eneste som er diska for det er at vi ofte er kritiske til flere av de andre bloggerne. Det vi ikke forstår er hvorfor vi i det hele tatt fikk være med som semifinalister.

Vi er egentlig påmeldt festen til denne flotte prisutdelingen fordi vi hverken visste om vi kom til finalen eller hva vi skulle gjøre om vi kom til finalen da det var påmeldingsfrist. Jeg kunne trengt en fest etter alt dette styret, men vi slipper vel neppe forbi dørvakta. Anne Brith som ikke engang var nominert har allerede forberedt seg i et par uker med blant annet å få sydd en kjole hun må være helt naken (!) under, så det er kanskje best å la være. Jeg får heller droppe undertøy under joggisen og tasse til den søndagsåpne butikken min for kjøpe en boks med is si.

❤ Vicky

93 thoughts on “WHATABOUTISM

 1. Caroline Berg Eriksen skriver i dag på bloggen sin: “At det foreligger økonomiske bindinger hos arrangør og jury er uheldig, det burde i svært liten grad forekomme, om det burde forekomme i det hele tatt. Men denne interessekonflikten har aldri vært noen hemmelighet, alt ligger ute offentlig og all informasjon vedrørende arrangementet sendes ut fra Chili Publications AS.
  Det snakkes høyt blant de mange anonyme aktørene på internett om at kåringen er korrupt. Vel, at det foreligger interessekonflikter betyr ikke nødvendigvis at noe er korrupt, men det stopper ikke en konspiratør. En konspiratør vil strekke seg etter hvert eneste halmstrå, og halmstrået i dette tilfellet er bindingen mellom Vixen og Chili Publications AS. Om det virkelig var sånn at kåringen var korrupt, ville ikke Vixen Influencer Award spilt med åpne kort hva gjelder denne bindingen til Chili Publications AS, de ville forsøkt å skjule den så godt det lot seg gjøre, men det gjør de altså ikke. Så konspirasjonsteoriene tror jeg at vi trygt kan legge bort, men jeg vil likevel understreke at jeg ikke synes det er en slik kåring verdig at arrangørene bak, og ett medlem av juryen, kan tjene penger på å kåre de rette vinnerne”.

  * Er det hint til dere “anonyme aktørene”?:-D

  Sluttet herved å følge CBE!

  1. Mange anonyme aktører på internetten vet du 😁 Kan jo være både oss og Kvinneguiden. Kanskje Jodel også er involvert 🙄

   1. Ja, det er sant. Det er flere anonyme aktører enn dere, men dere er de kuleste anonyme aktørene jeg vet om! 😁

    “Understreke at jeg ikke synes det er en slik kåring verdig at arrangørene bak, og ett medlem av juryen, kan tjene penger på å kåre de rette vinnerne”. Så hvorfor skal hun da støtte korrupte vixen med å stille opp? Hun understreker igjen at det er korrupt, men for at det gagne henne selv så stiller hun opp. 😊

   2. Takk 😁❤️ Det var vel oss hun hintet til, Kvinneguiden pleier hun referere til som “diverse forum”. Syns nesten det var litt merkelig at hun skriver så tydelig at et medlem av juryen kan tjene penger på å kåre de rette vinnerne 🙈

  1. Ååå, tusen takk for kjærlighetserklæring ❤️ Vet ikke helt hva jeg skal si til at du blander inn blods da 😂

 2. Nok et flott og reflektert innlegg. Dere leverer og leverer.

  Er så mye å gå inn på her, men jeg må si at både Espen Hilton og Frua er helt på jordet. Han virker helt skutt i huet, og hun mener at det ingen av finalistene fokuserer på kropp? Wtf-ism?

  Dersom jeg kunne valgt mellom å dele en boks is med dere og de fine folka i kommentarfeltet her eller menge meg med fiffen på awards ville jeg stått ansvarlig for sjokoladesausen. Med så mange fans hadde det ikke vært nok med én boks heller.
  Fint om alle hadde hatt på undertøy, kanskje, men ikke et must.

  1. Jeg signerer den! Hadde gledelig sponset en slik feiring med is og undertøy med Adina, Vicky og dere ❤ tidenes feiring uten juks og korrupsjon

  2. Tusen takk du ❤️ Så hyggelig å høre at du vil bidra med sjokoladesaus 😘 Kanskje vi må tømme hele isdisken på butikken før vårt lille isparty. Jeg tenker at folk får gjøre som de vil med undertøy, men det vil jeg tro de holder valget for seg selv 🙈

 3. Åh, beste komplimentet ever! Fått så mye kritikk for at jeg verken takler kritikk eller svarer saklig så det var jammen hyggelig å høre 😉 Hele Vixen stinker for min del, det er det ingen tvil om. Regner ikke med å få noen bloggpris med det første etter diskusjonene på Facebook foråsidetsånn 😛

  1. Du er jo tøff som ikke roper bæ, bare fordi alle andre gjør det.. alt for mange i samfunnet føyer seg etter de med makt eller som har noe de skulle ha sagt på et eller annet vis. Takk Gud for folk som tenker sjæl sier nå jeg. (Din jævla konspirasjonsteoretiker!!! (Ironi))

  2. Du er en kjempetøff, smart og oppegående dame Helene! Har fulgt diskusjonene på FB fra sidelinjen. Har klødd i fingrene etter å kaste meg inn i diskusjonene, men vil beholde min anonymitet pga jobben min. Det blir tyst fra de to kjerringene (LK & HP) med en gang de ikke klarer å ro seg unna mer.
   Stå på!

  3. Helene ❤️ Tenkte faktisk på det her om dagen, at du har blitt veldig god på å ta imot kritikk og være saklig 👏 Mener å huske at du var kjent for det motsatte før 🙈 Så syns jeg selv det var et flott kompliment da du sa noe på snapchat om at du gjerne tar konstruktiv kritikk fra oss 😘

 4. Til en Helene fra en annen vil jeg bare si at det er godt jobba å diskutere med mr what about-him self.
  Og Vicky og Adina – dere er så bra! <3
  Herr Jugatass i juryen burde legge seg flat nå og enten hoste opp akkurat hvilket lovbrudd dere har gjort dere skyld i som er så himla mye verre enn alt det dere og min eminente og fantastiske venn Asti har gravd opp – eller så burde han legge seg flat og innrømme at han har vært litt (veldig) dust og at han skal prøve å væreitt bedre en annen gang.

  1. Tusen takk Helene ❤️ Vår gode venn i juryen ser ut til å ha inntatt både offerrollen og fosterstilling, så han tror jeg ikke vi hører noe fra igjen 🙈

 5. Dere er så utrolig flinke!! Takk for at dere finnes!! Det er så bra at dere fortsetter å utdype og forklare de ulike sidene av denne saken. Det er helt håpløst at Vixen løser dette på denne måten. Håper det dere skriver her kan bidra til en mindre korrupt prisutdeling, og at det generelt blir mer fokus på hvor idiotisk ukritisk Vixen faktisk er. Håper dere holder ut i lang tid fremover – jeg ELSKER å følge med på dere!

 6. Jeg er full av beundring for dere. Alltid så skikkelige og saklige innlegg, selv med god humor og snert i teksten 🙂 Jeg bare digger dere og gleder meg til hvert et innlegg.

  Andre blogger er nå lagt bort, det var ikke mange jeg leste, men nå kommer det så ekstremt tydelig fram hvor lite innhold de egentlig har. Hvis dere kan anbefale noen saklige, gode og humoristiske blogger så rop ut!

  Frua, sprettskiten og sjefsplastrumpa kan gå å ta seg flere boller! Nøff said!

  Ha en super helg videre flotte damer. Varm klem fra kalde nord.

 7. Har dere lest innlegget til komikerfrue? Jeg leste deres forrige innlegg før jeg leste hennes. Innlegget ble lest med nye øyne, for å si det sånn. Fantastisk blogg dere har! Dere setter lys på alt bloggerne har forsøkt å trykke på oss i mange år.

  1. Måtte inn og lese det nå 🙈 Moro at hun skal trekke seg fra Se & Hør sin prisutdeling fordi det er ren utnytting av influencere. Tusen takk for skryt 😍

 8. Hvor diskuterte HPNH med Helene Drage ang hennes bilde som ikke var merket? Hvis det er fra 2018 er det jo ikke så farlig virker det som etter jeg mailet han da MTM ikke har merket noe i 2018 på Instagram og Vixen som nå diskuteres er jo for 2017 må vi jo vite. Så å skjerpe seg fordi man oppriktig vil bedre seg er ikke så farlig bare man rettet alle feilene man gjorde i 2017, så kan man drite i å fortsette med det i 2018.

  1. Det var på Stort og smått om sosiale medier-gruppen på Facebook 😊 Er det sånn det fungerer altså, lovbrudd fra 2018 teller ikke med fordi kåringen er for 2017. Vi får ta vare på dokumentasjonen vår til neste år da 🙄 Det er jo klart at alt fra 2017 nå er ettermerket uansett.

 9. Nå skal jeg ikke ta æren for “Whataboutism”, men jeg har vist til det ofte inne på Kvinneguiden. Det var min kloke sønn som gjorde meg oppmerksom på den håpløse retorikken “hva med den da?” Og etter det så har jeg fått øynene opp for hvor mye det blir brukt av enkelte innen SoMe-bransjen. Den beste måten å motvirke det på er å påpeke det hver gang det forekommer. 😉

  Anbefaler forresten – både videoen og teksten – https://www.svt.se/kultur/medier/trollsnack 🙂

 10. Er jeg blind eller er linken som ble lagt inn på Stort og smått….. *hokuspokusjok(u)s* borte vekk?
  Jaja, nå er det vel kanskje ikke lov med linker heller …. selv om den var lagt inn med tillatelse?

  Var vel poltifruen og HP-en som klaga…. Stakkars, de har blitt mye tyna nå, men sånn blir det vel når de ikke vil (les kan) legge fra bevis for sine påstander.

  Helene – det verste du kan gjøre mot sånne arrogante folk er å være så saklig som du har vært, da må de bare lete etter noe å ta deg på – det viser hvor litt kjøtt de egentlig har på beinet sitt.

  Vicky og Adina – løv u

  1. Hmm, tenker du at linken er borte fra gruppa på Facebook? Tror ting forsvinner langt ned der etterhvert som det kommer nye innlegg 😊 Tusen takk Kari 😍

   1. Linken til dette innlegget er borte fra Stort og smått-gruppen på Facebook. Det er ikke forsvunnet nedover, har sjekket.

 11. Sofie Elise sin i beste fall villedende markedsføring fortjener et eget innlegg. Det hun driver med er svært alvorlig; hun skaper idealer som ikke finnes. Nettopp ved å fremstå som et resultat av produkter hun reklamerer for, men i realiteten være resultat av operasjoner, injeksjoner, reseptbelagte legemidler og all verdens extensions. Det er så kynisk som du får det.

 12. Dette er det vi også er opptatt av nå, så bare fortsett å skrive om Vixen til det er over nå dere 😉 Vi er mange lesere som føler oss “lurt” (det er jo vi som stemmer) Det er mange bloggere som mener noe om dette her nå også leser jeg, og det samme går igjen – at de skjønner at ting ikke er helt på stell, men DE må få lov til å glede seg til denne prestisjetunge gallaen (unnskyld: jallaen!) Selvsagt. Gled dere, men jeg tror flere kanskje vil oppdage at dette har gitt en ripe i blogglakken etter at prisene er delt ut og festen er slutt. Vi har blitt 10 000 lesere hos dere Vicky og Adina. Bransjen burde ikke bare overse det, det betyr at mange lesere har fått med seg det som skjer. Noen er sikkert skuffet og lei seg (snakker om andre bloggeres yngre lesesrskare blandt annet) Mye som rører seg blandt de 10 000 nå.

 13. Er det ikke merkelig at Hans-Petter graver fram brudd på loven på alle som kommer med kritikk, men ikke på dere? Kan det være fordi det ikke finnes?
  Stå på begge to, dere gjør en fantastisk jobb!

  1. Du, dette var et fantastisk godt poeng. Han finner brudd på de som ikke er nominert engang, men har ikke klart å vise til et eneste brudd hos oss 🤔 Tusen takk 😍

  2. Jeg vil legge til. Rart at det å finne lovbrudd hos bloggere var så umåtelig stort arbeide da formålet var å sjekke ulovligheter før Vixen-nominasjon.
   Mens nå har han tid til å sjekke masse bloggere som ikke engang er nominert 😆

 14. Jeg må helt ærlig si at da jeg leste Pappahjerte sitt innlegg “Vitsen om Vixen” så var min første umiddelbare tanke: “Jøss, nå har den mest folkekjære fått beskjed om å forsvare kåringen”. I kommentarfelt fyres det så av litt og Phj forsvarer det ene og det andre…men hele tiden tenker jeg bare at jaja, selvfølgelig forsvarer han de som sørger for at lønningsposen er full hver måned.

  Denne koblingen mellom selskap, personer, bloggere er så usunn som det går an i mine øyne. Jeg har tidligere tulla med at det hadde vært gøy å gå på Vixen-fest..bare for å være den rake motsetningen til alt og alle av de fleste Topp10 er og står for.

  Jeg fortsetter nå ufortrødent videre med mine lille innlegg om alt mulig.

  1. Pappahjerte mistet meg helt da han nevnte svertekampanje i forbindelse med at vi ble diska. Med en juryleder som har satt oss på svarteliste midt i avstemmingen vet jeg ikke helt hvem som driver med sverting 🙄 Leste forresten ditt gode innlegg om Vixen 👏

   1. Ikke sant 🙂

    Det blir Bukken & Havresekken så det holder hele greia. Phj forsvarer seg også med at når han, som en enkel pappablogger, kunne vinne så er det ikke noe muffens i det hele tatt opp i dette. Vel, jeg tipper det at om det var en blogger som fikk den oppmerksomheten som Phj fikk da han slo igjennom, men som markedskreftene sa «nei, han der kan ikke vi bruke», så ville han ikke vunnet. Så kynisk er jeg.

    Takk for det. Lite samleinnlegg ute i dag..lørdagsunderholdning 😉 Vil du vite hvordan det er for en mann å «snippe løken» så har du sjansen nå 😉

    God lørdag 🙂

 15. Bilder eller ikke – fortsett å skrive, vær så snill! 🙌

  Jeg skal spise is og feire dere på søndag. 👏😘

 16. Det jeg ikke forstår, finner vanskelig å sette meg inn i er hvorfor dette blir stemplet som konspirasjonsteori? Hva er det som gjør at dette kan bli feiet under teppet og hostet som irrelevant? Er det så enkelt at pengene rår og folk som lever av blogg er nå livredde for å miste inntekt etter hva som er kommet frem den siste uken? Og lesere vil ikke tenke tanken at det er sjanse at de rett og slett har vært forbrukere og uvitende støttespillere?

  Jeg klør av meg håret for å si det mildt av alt med Fix-Vixen og Svarte-Petter + bloggere bryter markedsføringloven

 17. Det jeg har størst problemer med å forstå er hvorfor noe som må regnes som content marketing, altså reklame som baserer seg på et “personlig” forhold til mottakere- jenter og gutter ned i 10 års alder, skal være “fredet” fra en debatt om hva som “pushes” av varer i dette forholdet mellom influencer og mottaker. Det er jo et fåtall vil jeg anta, som ville syntes det var ok om Apotek 1 (som ikke opptrer som din venninne på nett engang) hadde laget reklame for tannbleking som rettet seg mot mindreårige. Nettopp det er det jo som skjer når en influencer eller blogger gjennom content marketing, i sin rolle som “nett-venn”- reklamerer direkte og indirekte mot mindreårige. For en ung og uerfaren person er det vanskelig å skille mellom rollen influencer har når hen snakker om “gode” verdier som antimobbing, at du er god nok som du er aka indre verdier er viktigst, trening, og psykisk helse og når den samme personen fronter en livsstil, holdning til kirurgi, fillers, livsstil (hyppige reiser etc de færreste kan opprettholde) som må sies sier det stikk motsatte om hva som gjør en person lykkelig og fornøyd. Når hen som forstår deg så godt når det gjelder indre tvil, forhold til andre osv løser dette ved å operere seg og ellers fronte en skjønnhetsideal som ihvertfall er vanskelig å få til for en vanlig tenåring rent økonomisk. Jeg oppfatter det ihvertfall som en dobbeltrolle der idolet ditt egentlig kommer med to ulike budskap. Typisk når en stiller spørsmål ved influencers dobbeltrolle som “venn” og reklameplakat så får en høre at man ikke respekterer mangfold, men så enkelt er det ikke når det er kommersielle krefter med i spillet- da handler det ikke lenger om individet “influenscers navn”, men om store markedskrefter som vil selge et produkt- og fordi man antar at det er ulikhet i maktforholdet mellom markedsaktør (for fillers, for skjønnhetsprodukter, for uansett vare) og kjøper så har vi reguleringer for å beskytte den svake part for uproporsjonal påvirkning, ihvertfall at kjøper skal vite at det ER reklame.

  Så, til sist, jeg håper at influencere, som alle andre med en offentlig rolle, må tåle kritikk (ikke hets!) for deres innhold fra de som mener de blir skadelidende feks av dette innholdet, både for enkeltindivider og for samfunnsutvikling som helhet (hvilke verdier kan gi best mulig oppvekstvilkår? Det er ikke så relativt som man kan få inntrykk av etter denne debatten og er noe som forskes på ved alle universiteter i dette landet, kalles gjerne etikk, sosialantropologi og så videre). Og at merking av reklame, når det visselig er reklame etter loven, merkes på en korrekt måte og at brudd medfører bøter eller lignende.

  1. Å moderere kommentarfelt er helt normalt. Om noen blir sjokkert over det så kan man ikke ha fulgt spesielt godt med. Til og med BOTB modererer kommentarfeltet.

   1. Mener du over her at det er normalt blant bloggere å endre kommentarene fra leserne sine, slik at bloggeren selv blir stilt i et bedre lys….????

   2. Øh, nei, det er ikke normalt. Å velge å ikke godkjenne en kommentar – greit nok (selv om det i de fleste tilfeller er feigt). Å korte ned en kommentar som er for lang OM man opplyser at teksten er redusert, greit nok. Å ENDRE innholdet i en kommentar fordi man ikke liker det er manipulasjon og i en helt annen liga. På tide å ta seg sammen, LKE.

   3. Ja helt vanlig å moderere. Dvs ikke godkjenne kommentaren, eller eventuelt fjerne den. Men ikke vanlig å endre på en kommentar slik at bare den delen av kommentaren du liker, kommer med. Fjerne halvparten av den liksom, om du liker bare noe av den. DET er ikke vanlig, nei!

 18. Her har Ida Elise Eide Einarsdóttir skrevet at dere ble disket etter at de konfererte med forbrukertilsynet og to advokater, samt at dere har fått informasjon og oppfordrer til at dere skal ta kontakt om dere ønsker dialog? Det høres jo bare utrolig rart ut når dere har prøvd å få tak i håndfaste bevis på at dere har brutt åndsverkloven…

  “(…) fant vi at det eneste riktige var å slippe de to diskvalifiserte influencerne tilbake inn i prisutdelingen. Utover det ble også én annen influencer disket. Det samme gjelder for bloggen Bloggomtoppbloggere (BOTB) som ble disket for brudd på åndsverksloven. Det etter å ha konferert med både Forbrukertilsynet og to uavhengige advokater. Samtlige influencere som ble disket fikk informasjon om dette med oppfordring om å ta kontakt dersom de ønsket en dialog rundt dette.”

  Kilde: http://www.kk.no/meninger/vixen-er-ikke-ute-etter-a-ta-noen-snarere-tvert-i-mot-69404167

  Jeg er foresten en fast leser og digger dere! Fortsett med det utrolige viktige arbeidet dere gjør i denne bransjen 🙂 Jeg blir ikke lei å lese om Vixen så lenge det foregår og er relevant, så fortsett å bruk stemmen deres og ikke la dere bukke under!

  1. Alt vi fikk var en e-post (etter at juryleder hadde skrevet i vårt kommentarfelt) hvor det sto at vi var disket for brudd på Åndsverksloven og med kontaktinfo til juryleder om vi ønsket mer informasjon. Merkelig nok har han i ettertid sagt at det er Vixen og ikke juryen som har disket oss, så hvem som sitter på bevis er ikke godt å si 🙈 Tusen takk for skryt ❤️😍

 19. Skjønner godt dere er opptatt av alt det rundt vitsen, det er vi alle! Det blir litt spennende i morgen å se hva som skjer! Kanskje de etter alt bråket gjør noe fornuftig for å motbevise det som har kommet frem? La oss håpe 👍

 20. Ser at Sophie Elise “IKKE reklamerer” for Sumo, når ho gir leserne gratis tilgang til Sumo. Altså, er det ikke noe reklame over det likevel? Greit nok at ho gjerne ikke blir betalt ene og alene for å fronte gratis Sumo til leserne, men tipper at jenta får betalt for den derre “doku-såpa” si. Det er jo helt åpenbart at det gis sumo til leserne fordi at de da kan se på serien hennes. Flere fans på Sumo = flere seere = høyere honorar / større sjanse for flere episoder/sesonger (som igjen gir mer klingende mynt i sparegrisen til Miss Sophie). Bare nevner det.

  1. Veldig godt resonnement fra deg der 😊 Jeg tenker også at gratis Sumo gir mange flere seere til serien hennes som igjen kan gi en ny sesong og mer penger i kassa.

  1. Hva?! En ting er å la være å publisere innlegg man ikke ønsker – drøyt nok i seg selv – men å ENDRE på innlegg, det er nytt for meg! Det går da f… ikke an!!!

   1. Jo Kjersti, det går Ann å moderere dessverre. Legge igjen kommentarer av seg selv også! Kjøpe seg instafølgere, hvorfor plutselig så mange fra Russland som følger Anne B? Er ikke dette bevis nok til at vi ikke skal lese blogger?? Hvorfor er vi egentlig interressert i å lese om et liv på en blogg som ikke er reelt? Leser vi blogger gir vi de klikk enkelt og greit! Burde vi ikke heller bare lese denne bloggen?? Jeg vil jo helst ikke vite at hu mor går uten undertøy! Blir litt uvel der kjenner jeg!
    Dette er en blogg som bør få oss alle til å innse at det er nok nå! Det holder!! Vi må holde oss for god til å støtte opp om denne psyke bloggverden! Ja det kalles vel Influencers?? Er de det? Hva får vi ut av det?
    Lever i frykt for hva barnet mitt skal få som forbilde! Takk for The eyeopener denne bloggen har ført med seg! Takk for at dere jenter bidrar til en bedre verden! Hvis bloggen kan medføre langt færre klikk på bloggere, er vi kommet langt!

 21. Klart dere fikk være med så lenge folk kunne stemme på dere. Mer klikk for Vixen det, i tillegg til at finalister som ønsker stemmer skaper blest rundt kåringen ved å be lesere om stemmer. Men når “folkeavstemningen” var over ble dere kicket ut, for da hadde jo tross alt ikke Vixen bruk for dere mer.

  Ja, jeg tror faktisk juryen i Vixen er så kynisk når jeg ser alt drittet Nygård-Hansen klarer å lire ut av seg.

  1. Du sier noe der 🙈 Samtidig kunne de jo spart seg for mye negativ oppmerksomhet uten oss og alt tullet de har holdt på med i ettertid 😊

 22. Jeg har ingen ønsker om å boikotte bloggere ved å la vær å gi dem klikk. Noen foreslår det som en løsning på “galskapen”. Hvis det er en blogger som skriver noe jeg liker. Feks AB, hennes bakeinnlegg er kjempefine. Jeg liker å bake og liker hennes fremstilling av dette. Inspo for meg. MEN alt det andre rundt henne, barneskryt, ny kjole, ny kjæreste, nytt hus mm…. kunne ikke brydd meg mindre! Interesserer meg ikke, og klikker videre. Hennes blogg, hennes liv, hennes valg -jeg har respekt for det. Hver sin smak.

  Bør jeg la vær å lese denne bloggen (eller kikke innom etter et evt nytt bakeinlegg som jeg gjør) siden hun er upopulær på andre områder? Altså feks mye eksponering av barn mm (som mange mener). Jeg leser ikke dette, klikker meg da videre/ut. Er det innafor å se etter bakeinnlegg? Hvor går grensen for “boikotting” som noen mener bør gjøres?

  Synd at det er blitt så mye styr omkring bloggere. Ønsker jo ikke støtte opp om noe som ikke er greit, men liker å bla gjennom å se etter ting/innlegg som interesserer meg. Hos mange bloggere. CBE feks -nydelig fotografering. Leser skjelden innleggene, men kikker på bildene av og til, de er svært godt tatt. Selv om de er redigerte eller hun viser kun ansiktet slik eller sånn. Drit i tenker jeg -så gode bilder! Hvordan hun eller mannen er i privaten bryr meg fint lite. For meg er ikke person(er) i fokus, men innleggene.

  Er jeg på ville veier i tankegangen eller? Lurer på om jeg må ha dårlig samvittighet når jeg “gir dem klikk” 😯
  Så dette tenker/lurer jeg på nå i kjølvannet av trixefixen 🤔

  Men det er en blogg jeg leser fra perm til perm, å det er denne 👍👊

  1. Klikk er lik penger i kassa for bloggere, så hvis du vil være med å finansiere livet til de bloggerne du er inne på så klikk i vei. Når det gjelder de bloggerne du nevner så driver de med eksponering av mindreårige som er en del av bloggen (altså reklame/annonse), hvis du syns å støtte opp under dette og dårlig merket/ulovlig alkohol reklame er ok, så får det være opp til deg. Å finne gode bilder/innlegg osv..kan du finne andre steder som for eksempel på Pinterest.

  2. Et veldig godt spørsmål du stiller Helen 😊 Jeg må nok støtte meg litt til Varma sitt svar her og si at antagelig må du foreta en avveining på om du syns det er greit å støtte opp om den delen av bloggen du ikke syns er ok for å lese det du liker. Så hyggelig å høre at du leser oss fra perm til perm 😍

 23. Noe helt annet… Er gullfisken på Tv2 sponset av Try reklamebyrå?? Får litt sånne Vixen/Chili-vibber……
  Try har tre av tre i finalen….

  1. Takk for at du minnet meg på at det var Gullfisken i går 😘 Har ikke så god kjennskap til den bransjen, tror saken bare er at Try er et stort reklamebyrå med veldig mange reklamer å ta av 🤔

 24. Fantastisk innlegg!!!

  Masse fornuftige svar til Frua under det platte innlegget hun har skrevet om Vixen, men hun svarer jo kun på veldig få. Husker godt det innlegget hun skrev noen år tilbake, som det henvises til. Bloggen har et bedre fokus i dag, men jeg skulle ønske hun tok et skikkelig oppgjør og forklarte hvorfor hun holdt på som hun gjorde. Kanskje kunne hun også forklart hvorfor hun ikke signerer Sunn Fornuft-plakaten. Tror hun selv at hun er et godt forbilde? jeg forstår ikke dette med at hun “elsker” å inspirere – til hva da?

  Her er et utdrag av den kommentaren, og jeg vet det er lenge siden, men det er fremdeles spor av denne personen i innleggene når hun snakker om å trene for å gjøre plass til julematen eller for eksempel når hun snakker om mat man kan spise med god samvittighet:

  «De som sier at trening dagen derpå ikke har noe for seg, kan bare gå å legge seg. Jeg har nettopp lagt igjen 60 minutter på mølla, og jeg kunne ikke følt meg bedre. Ingenting er som å forbrenne 800 kalorier – effektivt og klissvått. Nå er i hvert fall alle vinglassene fra i går så godt som forsvunnet. Ute av systemet. Herlig!»

  Og – i samme innlegg, i en oppskrift på omelett:
  «60 gram smør (fordi det er søøøøndaaag)
  40 gram hvetemel (fordi 40 gram er veeeldig lite)»

  Link:
  http://www.carolinebergeriksen.no/2010/01/24/luftig-omelett-med-parmesanost/

  Elsker dere, Adina og Vicky. Dere gjør en så viktig jobb, og jeg håper dere vinner en langt mer prestisjefull pris enn Vixen – det ville vært så vel fortjent!

  I morgen skal jeg skåle i iskrem!

  1. Tusen takk Sara 😍 Jeg har ikke fått lest kommentarene frua har fått på innlegget sitt om Vixen ennå, men kanskje jeg må ta en titt. Veldig spesielt fokus i det utdraget der 🙈 Tusen takk igjen ❤️ I kveld skåler vi i iskrem 😘

Leave a Reply