ER DETTE VIRKELIG MULIG?

Nå begynner dere vel å bli skikkelig drittlei av hele Vixen og alt styret rundt? Det må vi innrømme at vi også er. Vi har fått mange herlige henvendelser fra dere lesere og også en del forespørsler og spørsmål fra journalister. Det tar litt tid å sile ut hva man skal svare på og hva man skal takke nei til. Jeg tenkte at før vi forlater Vixen for denne gang og konsentrer oss om hva våre “bloggvenner” bedriver tiden med, så er det noen spørsmål jeg gjerne skulle hatt svar på. Det er noe som har murret i hodet mitt helt siden forrige innlegg og det begynner å bli like plagsomt som å få en av sangene til Sophie Elise på hjernen.

Som dere sikkert husker så skrev jeg i forrige innlegg HER at Vixen kun arrangerte denne kåringen for bla. å tjene penger på sponsing. Jeg tok meg en tur inn på proff.no for å sjekke hvor mye Vixen AS faktisk tjener. Der var det ingenting å rope hurra for. I 2016 omsatte de for 561.000kr, hadde et resultat på 20.000kr og de utbetalte ingen lønn. Vixen AS har bare eksistert siden mai 2016 viser Brønnøysundregistrene. Betyr det at noen jobber gratis? Er hele prisutdelingen en stor dugnad og gratisarbeid? Trokke det gitt.

Vixen Influencer Award (tidligere Vixen Blog Awards) ble startet i 2010, men bladet Vixen ble startet lenge før. Vixen lå tidligere i det Danske selskapet Chili Media Norge. Dette var et selskap som ga ut noen gratismagasiner, bla. ungdomsbladet Spirit og som i 2006 skiftet navn til Chili Publications AS.

Så går Chili Publications AS nesten konkurs og daværende Adm.dir. Pia Tryland kjøper driften i 2008 (og eier den fortsatt), Vixen Blog Awards så dagens lys. Men en eller annen gang på veien fra 2008 og frem til i dag endrer Chili PublicationsAS seg fra å være et selskap som drifter magasiner, til å bli et reklame byrå eller et content marketing-byrå som det heter. Dette skrive de om seg selv:

Chili Publications er et content marketing-byrå med spisskompetanse på mote, interiør og livsstil. Våre kjerneområder er innholdsstrategi, produksjon og drift av medier. Vi jobber i alle kanaler – digitalt, print og event.

Jada, dere tenker riktig. Søsterselskapet til Vixen er et content marketing-byrå.

Hva er content marketing:

Innholdsmarkedsføring (på engelsk content marketing) er en markedsføringssteknikk som går ut på å produsere og spre innhold som er av interesse for personer som bedriften definerer som potensielle kunder. Innholdsmarkedsføring etterligner ofte journalistikk og bruker ofte journalistisk utrykkform for å skape interesse.

(Skjermdump Wikipedia)

Forvirrende? La meg forklare det enkelt. Vixen eies av samme person som også eier content marketing-byrået Chili Publications AS, Pia Tryland.

Magasinet Vixen drives av kun en person, redaktør Ida Elise Einarsdottir. Det er hun som skriver alle artiklene i magasinet, samt at hun sitter i Vixen juryen. Regnskapene viser at hun ikke får lønn av Vixen, så da regner jeg sterkt med at Vixen har glemt å nevne at hun er ansatt i Chili Publications AS.

Så altså, ikke bare er Vixen indirekte eid av et Content marketing-byrå, de har til og med plassert en av sine ansatte i juryen. Jeg regner da med at det var denne ansatte, Ida Elise Einarsdottir, som krevde at vi ble diskvalifisert. Juryleder Hans-Petter Nygård-Hansen uttalt på Facebook at det ikke var juryen, men Vixen som diskvalifiserte oss.

Det er først når vi ser hva Chili Publications AS tilbyr at ironien i det hele virkelig slår oss. Et av produktene er “Influencer Marketing.”

“Taktikken er å knytte til seg et nettverk av personer som er opinionsledere innen et felt og har innflytelse på andre mennesker som er interessert i et spesifikt tema. Gjennom disse kan et nytt og større publikum nås, ved hjelp av  innhold som engasjerer og bidrar til deling og spredning.

Vi har oversikt over både nye og etablerte opinionsledere i de ulike livsstilskategoriene. Vi står for hele prosessen i samarbeidet enten det er en enkeltstående kampanje eller som en del av en content marketing strategi. Vi står for konseptutvikling, research, forhandlinger, gjennomføring og oppfølging for å sikre kvalitet og riktig leveranse.”

(Skjermdump chilipublications)

De hjelper altså bedrifter til å reklamere med produktplassering hos influencere, altså bloggere. Så om feks. Q-meieriene ønsker å ha produktene sine hos Fotballfrue, da hjelper Chili Production til i hele prosessen. Helt fra å forhandle med Fotballfrue og til å hjelpe med innholdet i kampanjen. Ser du ikke problemet med dette? Hvem er det som tjener på å vinne pris i Vixen med all den ekstra publisitet som følger med? Jo, kunden til Chili publications (som da kanskje har en kampanje på bloggen til en av bloggerne allerede), bloggeren selv naturligvis og Chili Publication. Chili Publications har da et sterkt insentiv på hvem som skal vinne prisene, de sitter selv i juryen og eier hele utdelingen.

Jeg ville ha klarhet i om dette virkelig kunne stemme, derfor spurte jeg juryleder Hans-Petter Nygård-Hansen på facebook:

– Du har tidligere kalt Vixen for “Bloggernes Oscar”, hvor troverdig synes du det er for en prisutdeling at de har samme eier som et reklamebyrå som blant annet lever av å selge content marketing hos “influencers?” Hvor mange av finalistene har eller har hatt relasjoner til søsterselskapet til Vixen, Chili publications? Hvor mange av de tidligere vinnerene har hatt relasjoner til chili Publications?

Nygård-Hansen har enda ikke svart.

Om det faktisk er slik så er det veldig problematisk at Vixen Influencer Awards prøver å være en slags bloggernes Spellemannspris, når det hele egentlig er kontrollert av et content marketing byrå, som attpåtil lever av å selge produktplassering til enkelte av bloggerne. Det blir som om Spellemannsprisen hadde vært kontrollert av Sony Music. Man kan da gjette på hvem som da hadde vunnet priser.

Vi kan også lure på hvorfor dette ikke har vært snappet opp av pressen tidligere, da dette slettes ikke er skjult info. Et søk på Proff.no og en tråd hos Kvinneguiden gir meget nyttig info. Det kan virke som om det eneste pressen har brydd seg om er kjoler, hvem som vinner, hvem som blir sure og hvem som dater hvem. Alt dette har fått folk til å tro at Vixen kun er en prisutdeling på lik linje med Spellemannsprisen, og er driftet av et motemagasin for spesielt interesserte. La oss håpe at pressen blir mer kritiske nå.

Noen mener at vi er bitter og sur fordi vi ble disket og ikke fikk være med. Det er vi virkelig ikke, helt sant. Vicky og jeg har snakket mye om når det kunne passe at vi trakk oss, men ble enige om å vente. Siden dere lesere har vært så ivrige å stemt og heiet, ble det meget vanskelig for oss. Vi så at Kristin Gjelsvik påsto at vi også hadde gledet oss til Vixen, men det stemmer altså ikke. Vi har hatt blandede følelser hele veien. Dersom Vixen hadde kommet nå og bedt oss være med, hadde vi takket pent nei.

Anna Rasmussen uttalte i fjor at Vixen var korrupt (noe det har verset rykter om i flere år), og kanskje var det noe i det hun sa, uten at vi skal påstå det samme.

Vi skjønner godt at (uvitne) bloggerne ønsker å delta og vi har heller ingen problemer med å skjønne at Espen Hilton synes det er gøy med en påspandert fest, høy champagnefaktor og deilige goodiebags. Vi forstår også at Anne Brith vil vise frem den nye kjolen (uten undertøy). Det er absolutt rom for en prisutdeling for influencere her til lands, med høy glamour-faktor og det som hører med, men den må være rettferdig og nøytral og bestemmes av en jury uten skjult agenda.

De lurte oss og ikke minst dere lesere til å stemme, og dermed få økt interesse rundt Vixen.

Takk til Vixen!

Adina xoxo

161 thoughts on “ER DETTE VIRKELIG MULIG?

 1. Denne fadesen har jo bare nådd nye høyder! Synes det er veldig bra at dere belyser slike saker.
  Gratulerer på forskudd Caroline og Sophie E. Det må føles så stort å motta en forhåndsbestemt (korrupt) pris. (Flaut….).

 2. Feil innlegg å skrive dette på da det er irrelevant, men på en måte var det mest logisk å skrive på det nyeste.

  Synes det er komisk (som mange andre også har sagt) at AB sier hun skal godkjenne alle kommentarer og svare på kritikk. I går kveld la jeg igjen en hyggelig kommentar (fordi jeg faktisk genuit har likt bloggen) med noen hyggelige ord, men også KONSTRUKTIV kritikk angående gramatikken hennes, og hvordan jeg mente at å forbedre gramatikken kunne være positiv for bloggen. Mange av hennes tekster blir veldig tungleste pga feil i punktsetting og setningsoppbyggelse, og jeg sa at ved å forbedre dette vil det kunne påvirke bloggen positivt og kanskje enda flere lesere.

  Ikke godkjent kommentar og ikke svar på den til tross for at jeg også hadde navnet mitt og mail. Jaja. Der var jeg ferdig: altfor useriøst, makan.

  Men dere jenter, stå på 😍

 3. Ulrikke Lund.
  Om du leser dette; tusen takk for at du hadde mot til å skrive det så ærlig og vakkert i instagram-posten jeg fant kopi av her inne. Er det noen som har tyngde og kan uttale seg er det deg. Jeg elsket hvordan du oppsumerte det..”Add make-up and stir-approach”. Fy faen så kaldt. Du skriver så utrolig bra! Jeg ser at du har fått nye perspektiver og har andre verdier -ønsker deg alt godt.

  Fortsett å stå på damer! (Hjerte)

 4. Jammen ble ikke jeg også invitert på en kopp kaffe fra Anne B. Har tatt helt av, folk går rett på og tror dama er blitt godheten selv. Jeg finner denne bloggverden underlig. Nå må vi heller glede oss til å se alle på Vixen festen. Det blir morro dere?! Sendes vel direkte på alle kanaler vil jeg tro? Eller? Grav frem noe nytt jenter, kan ikke vente. Jeg har holdt mitt nyttårsløfte, å ikke klikke meg inn på blogger. Brøyt det en gang da jeg var nødt til å kommentere hos hu mor. Erik er pizzabaker, derfor pizzanizza, hun søkte etter advokat etc. Hva skjedde??

 5. Dam dam dam! Ooooog årets pris går til fotballfest, Camilla pihl og kristin g, på forhånd Grattis! Dette vet dere jo fra før 😂 veldig “spennende”.

  1. Det lurer jeg også på! Hvorfor blir ikke denne blogg nevnt av NOEN mediehus? (Etter hva jeg hr fått med meg). Virker nesten som om det er en felles forståelse i medienorge mot denne bloggen?

   Why? Fordi det er sladdder? Det er jo så mye mer konstruktiv og rettmessig kritikk av bloggere.

   Hvis det er noe trøst så elsker jeg dere! ❤️🌸❤️

   1. Jeg tror at hovedgrunnen til ingen kommersielle medier skriver om dette kan ha noe å gjøre med at de fleste mediehus livnærer seg på annonsørinnhold og fordi Fixen igjen gir VG masse klikk med “spennende” artikler om arrangementets mange vinnere, men dette er egentlig bare synsing fra min side. Jeg vet ikke om det er i nærheten av sant engang.

    Nå er jeg litt redd for å virke som tidenes største social justice warrior; men jeg må si at synes det er litt merkelig at ikke flere jenter og gutter med minioritetsbakgrunn har blitt nominert til noen av prisene, spesielt prisen for “årets sterke mening”.. Ta f.eks “de skamløse jentene” som har satt sin egen sikkerhet på spill for noe de mener er viktig, som har skrevet bok i en alder av 21 år, som har fått ENORM publisitet, får skryt av Erna Solberg og co og som holder foredrag rundt omkring på samtlige norske skoler etc. Ekte influencere med andre ord. Mina Ghabel Lunde liker jeg også spesielt godt, men hun tror jeg ikke kom med videre i “konkurransen”.

    Det er helt drøyt flaut at ingen tar tak i dette på en ordentlig måte (bortsett fra dere, hihi<3) og kanskje til og med enda mer flaut at Hans Petter Nygård Hansen kaller seg selv kommunikasjonsrådgiver.
    Jeg tror helt oppriktig at det eneste han vil er å knytte kontakter med unge, naive bloggere som igjen kan gi han den publisiteten han så sårt trenger.

    Hopla hei!

   2. Ja, hvorfor er ikke flere seriøse bloggere nominert? Vi vet vel egentlig hvorfor, dessverre.
    Elsket «hopla hei» på slutten😍

 6. Dere slutter aldri å imponere, er bare så forbanna dyktige!

  Innså nettopp hva som irriterer meg aller mest med Fotballfrue: Når det stormer i media og hun nevnes med navn – hvorfor ikke MENE noe? Delta i debatten? Fremfor å snakke om hvor “god” hun er, som får så “dårlig samvittighet” fordi hun ikke oppdaterer verden med nok et selvsentrert innlegg grunnet sykdom? Bygg opp krefter til å skrive et debattinnlegg, et motsvar, hva som helst. Ikke lat som om alt rundt Vixen foregår i en alternativ virkelighet – SI NOE.

  Igjen… Dere er bare så sykt bra.

  Bloggerne minner meg om bankfolka rett før/snart midt i finanskrisen.

  1. Mulig jeg uttalte meg for tidlig, hun skal skrive om Vixen i morgen. Bra bra bra!

   Men hvorvidt hun selv har jobbet med Chili Publication? Det vet hun ikke. Kanskje hun kan finne ut av det innen morgenen gryr.

   Klem fra Gry

 7. I sophie Elises verden episode tre er hun litt urolig for hvordan snap videoen blir og sier «ka skjer har æ fått sosial angst eller?» skjønner at hun ikke mener det alvorlig men det er likevell provoserende. Og i bonusklippet ringer hun typen sin og forteller at hun typ hadde «panikkanfall» når de filmet, det «panikkanfallet» hun snakker om er hun selv gråter litt for vennina sier ifra at hun ikke kan bry seg så mye om å få 100 likes før det har gått 1 min.. ikke rart det blir spekulert i at hun kaster diagnoser rundt om seg selv. Veldig provoserende det finnes faktisk mennesker som sliter på ordentlig med dette og hun får det til og virke som helt trivelle plager…

  1. Altså.. Det kan faktisk være at hun haddd panikk anfall men at det ikke var veldig ille og at det var vanskelig å se for de rundt henne (og på tv).
   Sorry men jeg synes DU virker overfladisk.. hun snakker med kjæresten sin. Da burde hun vel ikke måtte tenke på hvordan ordene hennes virker på andre.
   Og foresten.. så kan man få panikkanfall uten å ha diagnose da..
   Det med sosial angst sier hun nok fordi sosial angst ikke har vært en av hennes problemer.
   Hun har nok uansett store plager med psyken uansett hvilke ord man bruker for å forklare seg eller ord hun slenger rundt seg.
   Ikke ta hvert enneste jeg seriøst og analyser alt når hun snakker med kjæreste og venner. Hun mener nok det hun sier selvom hun sier ting litt useriøst

   1. Det er faktisk helt latterlig å se at noen bryr seg så mye om 100 likes på 1 min. Hun som presser rumpe og alle kroppsdeler opp i trynet på alle småjentene som følger henne på Instagram, det er usikre unge jenter som følger henne og hun gir faen i dem, og hvordan de kanskje får det når hun legger ut noen av de provoserende bildene sine. Så jeg sliter med å synes synd på henne etter det såkaldte «panikkanfallet» grunnet for få likes. Samme med episoden hun gråter for noen har skrevet på jodel at hun prøver å ligne kylie…
    og det kan godt hende jeg er overfladisk selv som du sier, men jeg Hadde hatt mye mer respekt og medfølelse for henne om det ikke var for alt hun gjør som ødelegger for unge jenters selvbilde.

 8. Idrettens Voldgiftsrett (CAS) har opphevet diskvalifiseringen av dopingmistenkte russere. Dermed får de delta i OL i Pyeongchang. Det var den store saken i media i dag.

  Så ja, det er virkelig mulig.. som du spør ii overskriften.. noen har snakket sammen, der og 😉

  Skriver på et forslag til IOC. Handler om å slippe til alle dopere i et eget OL.
  La de gjøre hva de vil, uten lover og regler. Har tenkt litt på å videresende forslaget til Vixen.

  P.S. Nrk Brennpunkt er alltid ute etter dyktige gravejournalister. Skal anbefale dere to, og kan helt sikkert finne minst 10 000 til av deres lesere som vil anbefale.

 9. Kom nettopp på.. blir denne hendelse på Søndag kringkastet ett eller annet sted i cyberverdenen? Ikke umulig at jeg kan få noen gode ideer til Nytt på Nytt til neste Fredag 😉

 10. 15. plass på blogglisten i dag! Botb blir stadig større og vanskeligere å ignorere. Grattis, Vicky og Adina! 👑👑

  1. Sier som Kjersti; dere blir stadig vanskeligere å ignorere 👍👌

   Det er rart media ikke tar denne røde tråden, men de er jo like mye kjøpt og betalt som bloggere.
   Korrupt…kompisverden i media norge.

   Journalister må pisse arbeidsplassen opp etter ryggen ellers misser de annonseinntekter og lurerier av den vanlige borger i norges land.

 11. Har mistet helt respekten for bloggverden etter det her. Skal ikke lese eller klikke meg inn på en toppblogger igjen (bortsettfra dere). Dere gjør en utrolig bra jobb 🙂

  På tide at vi lesere bruker makten vi har og slutter å klikke oss inn og kanskje til og med begynne å boikotte de som bruker bloggere som markedsføring.

 12. Jeg tror helt ærlig grunnen til bloggere og influencers ikke trekker seg er fordi vixen alltid har vært en stor greie. Et slags bevis på at du er noe.

  Vel, tror de iallfall.

  Nesten 99,99% sikker på at SE vinner og skal ta denne «hele vixen er en spøk» talen og nok engang «vinne» hele Norge med at hun er så modig og tøff og blablabla.

  Eller… så kanskje gjør Kristin G det. Det blir «spennende» å se

  1. Samme tror jeg…. typisk sophie Elise… men spent på om vixent vil ta den sjansen og la hun vinne og holde en sånn tale osv… men igjen, blir jo fokus på dem… dette blir kjempe «spennende»…

 13. Jeg vurderer egentlig å boikotte VG på lik linje med bloggere.
  Trenger ikke vg når man har dagbladet, aftenposten, nrk og tv2. Og BOTB☆

  Vg er jo uansett bare paradise og blogger paradis for å få trynet sitt frem.

  Hvor mange underskrifter må man ha for å tvinge politikere til å ta noe opp i storting?

  Jeg tenker det må på plass ny lov om reklame samt blogger industrien!

 14. Takk for at dere opplyser oss. Da skjønner man jo mer hvorfor skuffelsen blir så stor hos de i toppen, det blir nesten et svik å ikke vinne når de har annonsert for “juryen” og jobbet tett med den.
  Gleder meg til å les hva alle topp bloggerne sier etter hvert som dette innlegget deles og markedsføres 🙂

 15. Heia til alle som er mer datakyndig en meg. Kan dere være så snill å logge dere inn på “Min Mote” i VG. Linke artikkelen til tidligere blogger Ulrikke Lund, her på siden. Det er en vakker artikkel som har Tittel: “Bloggbråket”. Ett “blogggbråk” som Norges Viktigste Blogg, Bloggomtoppbloggere skal ha æren av å starte. Det er en viktig artikkel, ikke til de som allerede er fanget i Vixen systemet og sin egen bloggboble verden. Det er et varsku til barn og unge. En målgruppe som nettopp Bloggomtoppbloggere bryr seg veldig om.

 16. Takk for en fantastisk viktig og underholdende blogg! Dere gjør en super jobb!
  Har dere lest fruas innlegg i dag, angående fiksentriksen? Hva tenker vi om det?

 17. Og fortsatt ingen svar fra sprettskiten om politikontakten eller HP-en om advokatvurderingene. Snakk om oppblåste tasselusser (kan dessverre ikke omtale dem som mannfolk, for det er de ikke), komme med svulstige uttalelser, men dokumentasjon, som de alltid rauter høyt om, det klarer de ikke å fremskaffe. Mon tro hvorfor? Jaja, aldri før har vel ordtaket opp som en hjort, ned som en lort, passet bedre.

  Har dere forresten vurdert å få en advokat å se på saken?

 18. Dere bør skrive en sak om Camilla pihl og hennes mangel på merking. Bare siste uken har hun glemt å merke flere av innleggene. Og dette er dronningen av Vixen som har vunnet desidert mest priser..

 19. Så akkurat på bloggerne sesong 3 (fra 2014?) hvor de skal på Vixen. Sophie Elise sier blant annet at hun vet hun ikke kommer til å vinne fordi hun verken er attraktiv for sponsorene eller venn med noen i juryen. Så hun var faktisk først ute med å si at Vixen er korrupt og ikke mamma’n 😆

 20. Og nok engang kjører sophie Elise reklame for tv2 sumo uuuuten et eneste annonse/reklame merke…. at hun i det hele tatt er nominert og ikke blitt disket fra fiiixent…… bevis på hvor idiotisk tullete hele greia er.. se på tone D A , merker alltid når det er for hver gang vi møtes feks…..

   1. Da må hun ha rettet opp for jeg så ikke det!? Men uansett er det jo reklame for egen serie….. reklame for egen favør….

 21. Nå føler jeg virkelig for å gi min støtte til dere. Har aldri skrevet en eneste kommentar noe sted noengang. Er stor fan og heier på dere, ikke gi opp:

 22. Gullkorn fra restylanemunn (CBE i eget kommentarfelt):
  “Selvsagt skal ikke Ulrikke Falch ha ansvar for noe hun ikke er ansvarlig for, men om du ser på de som er finalister i årets awards så er det ikke mye kroppshysteri å spore. Spør du meg så er det nesten totalt fraværende”.

  Totalt fraværende?

 23. Sendte mail til NRK i dag og ba dem faktasjekke Vixenpåstandene deres så de kan legitimere å skrive om korrupsjonsfesten. Hyller dere for å ta tak i en bransje som tjener fett på min usikkerhet – og samtidig viser at blogg faktisk kan være noe positivt! Hilsen nyfrelst.

Leave a Reply