SVARTELISTA AV HANS-PETTER

Hei alle sammen 🌸

Søndag kveld og jeg våkner opp etter en liten lur til at Adina har sendt meg link til at juryleder i Vixen, Hans-Petter Nygård-Hansen, har satt oss opp på en svarteliste han har på nettsiden sin. I stedet for å bli sint valgte jeg å le denne gangen, for dette begynner virkelig å bli humoristisk.

(Skjermdump hanspetter.info/svartelisten)

Flere har selvsagt reagert på at vi er satt opp på en liste med flere andre tvilsomme (deriblant høyreekstreme) nettsider. Noen spurte om dette på Facebook og fikk svar:

(Skjermdump Stort og smått om sosiale medier/Facebook)

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne engang. Håper han kan si fra til X-life og Getinspired så vi slipper mer reklame fra dem på bloggen vår. Neida. Joda. Neida.

Det ser ut som vi har blitt ført opp på denne listen 4. januar med blant annet dette:

Vi har nettopp blitt diska fra Vixen for brudd på åndsverksloven. Vi har fortsatt ikke sett noe dokumentasjon på hvorfor, ellers skulle vi gjerne rettet opp i de tilfellene hvor vi eventuelt har brutt loven. Det er jo ironisk at vi som aldri har fått påpakk tidligere blir diska, mens bloggere som har fått brev fra Forbrukertilsynet med klare instrukser får være med videre. Jeg lurer på om juryleder selv har satt seg inn i åndsverksloven før han legger ut skjermdumper på egen nettside.

Hans-Petter påstår at en del av anklagene våre er av ganske grov sort hvor argumentene presenteres uten at motparten har fått komme med noe motsvar. Merkelig nok har ikke vi fått komme med noe motsvar før vi ble satt opp på denne svartelisten. Jeg skulle gjerne visst hvilke grove anklager vi har kommet med. Sist jeg sjekket hentet vi mesteparten av informasjonen vår fra bloggerne selv. At de ikke får komme med motsvar er også en spesiell ting å si. Vi har noe så sjeldent som et helt åpent kommentarfelt hvor folk kan komme med kritikk og rette på oss. De gangene vi har fått seriøse henvendelser om å fjerne noe har vi etterkommet ønsket. Vi har altså aldri blitt kontaktet av politiet slik fru Lars-Kristian Eriksen innbiller seg (med mindre han ser på sin egen fru som politi da):

Så til selve gullspørsmålet: HVORFOR ble vi nominert til Vixen når juryleder har så mye imot oss at han svartelister oss midt i avstemmingsperioden? Jeg vet jeg spurte om dette da jeg skrev at vi ikke hadde fått informasjon om at vi var diska, men jeg spør igjen og beklager nok en gang språket. Hvor jævla useriøs er det mulig å bli? Mange av dere fantastiske lesere har skrevet til oss at dere har stemt for første gang i år, og at dere har stått på for å stemme på oss hver 12.time. Tusen takk ❤ Alle disse stemmene er forkastet nå som vi er diska. Så mye jobb for ingenting. Plutselig er det også uklart hvem som har diska oss:

At det var? Vixen som har diska? Ikke juryen? Hvem er Vixen? Hvorfor sto det da i e-posten fra Vixen at vi kunne ta kontakt med Hans-Petter ved spørsmål om diskingen? Og hvofor er det han som har uttalt seg i media når Annijor og Martine Lunde fløy ut og inn av kåringen?

Hans-Petter og de sjarmerende blunkefjesene hans ser ikke ut til å ha helt sansen for at vi er anonyme:

(Skjermdumper Stort og smått om sosiale medier/Facebook)

Jeg forstår veldig godt at dette kan oppleves som frustrerende. Nå er det sånn at vi har valgt å være anonyme fordi hvem vi er ikke er relevant for det vi skriver om.

Vi tenkte en stund på å møte som oss selv på denne flotte prisutdelingen, men så fikk vi tilbakemeldinger om at selv om dere lesere er nysgjerrige så ønsker de fleste av dere egentlig ikke å vite hvem vi er. Hadde Hans-Petter spilt kortene sine litt annerledes kan det jo tenkes at han kunne fått til et privat møte med oss i kraft av å være juryleder. Jeg bare nevner det.

❤ Vicky