HVER GANG VI (DE) MØTES

Det har i de siste dagene stormet kraftig rundt Vixen Influencer Awards og deres juryleder Hans-Petter Nygård-Hansen. De fleste fikk nok med seg at vår blogg var nominert til Folkets Favoritt før vi ble disket for diffuse regelbrudd på Åndsverksloven. Hans-Petter Nygård-Hansen og/eller Vixen (eller hvem det nå egentlig var som diskvalifiserte oss), har sin egen tolkning av Åndsverksloven. Er det merkelig at vi ble disket? Kanskje ikke. Om vi ser litt på hva Vixen Influencer Award egentlig er.

Er det noen som tror at prisene som blir delt ut på Vixen, eller Fixen som det nå kalles på folkemunne, gis til dem som har gjort seg fortjent i de forskjellige kategoriene? Helt feil! Utdelingen er egentlig et markedsføring- sponsing og produktplasseringsevent. Vixen skal tjene penger, både i form av egen reklame, og av at sponsorer får menge seg og assosiere seg med Norges mest profilere bloggere/influencere. Og for at sponsorene skal gidde å bruke penger og tid på utdelingen, er det nødvendig at noen av de mest profilerte bloggerne dukker opp, og ergo vil aldri noen av de største bloggerne bli disket. Og når de mest profilerte er med, så kommer VG og Se og Hør. Bloggomtoppbloggere har nesten ingen markedsverdi for Vixen og sponsorene. De vet ikke hvem vi er (derfor er jurylederen fryktelig nysgjerrig og irriterer seg grønn), går ikke rød løper og vi promoterer ikke produktene.

En annen indikasjon på hvor lite seriøst juryen tar hele utdelingen, er å se på hvordan juryen jobber. Juryleder Hans-Petter Nygård-Hansen har den siste tiden kun brukt tid på å forsvare seg selv i diverse medier. Han sier at de ikke har hatt tid til å gjøre den jobben de er satt til:

«Har dere tatt dere vann over hodet når dere har forsøkt å luke ut bloggere som bryter markedsføringsloven?

– Helt åpenbart. Vi har bitt over for mye. Vi har kanskje vært for godtroende og naive og undervurdert omfanget, sier Nygård-Hansen.»

Dette sier han blant annet sagt i intervju i Kampanje.com og NRK.

Nygård-Hansen har også sagt at juryen ikke møttes før i november for å nominere semifinalistene. Dermed bruker de fryktelig liten tid på å gå igjennom alle Influencerne. Med andre ord har ingen i juryen fulgt godt nok med på hva som skjer i bloggverdenen frem til de samles, og kårer vinnere i februar.

Dersom juryen, med Nygård-Hansen i spissen, ikke følger med og viser interesse for dem de skal dele ut priser til, hva har de egentlig i juryen å gjøre? Burde noen gå? Jeg bare spør.

Juryen får lov å sitte fordi det ikke er viktig for Vixen hvem som vinner, eller at kåringen er rettferdig. Det som er viktig er at de store bloggerne er fornøyd. Det er også den viktigste grunnen til at Vixen diskvalifiserte oss, og ikke for å sette et eksempel. Det er ingen hemmelighet at de fleste bloggerne rett og slett hater oss, og da er det ikke usannsynlig å tro at noen nektet å stille opp dersom vi var der, spesielt om vi skulle vinne folkets favoritt. Hvordan hadde Sophie Elise tatt det om vi hadde vunnet folkets favoritt-prisen fremfor henne, hun som skrev et innlegg der hun rett og slett ba oss om å dra til h**vete. Det er derfor Vixen med rosabloggernes hvite ridder, Hans-Petter Nygård-Hansen, nå gjør det de kan for å sabotere og stikke kjepper i hjulet for oss.

Vi vil anbefaler at Vixen endrer navn på hele utdelingen (ettersom det bare er et forkledd sponsorevent) til «Hver gang vi møtes, for bloggere.» Så kan Mammaen, Sophie Elise, Fotballfrue eller hvem det nå enn er sin tur i år, stå på scenen og fortelle hvor flinke de selv har vært, og hvor flinke de synes de andre er.

Et annet bevis på hvor lite det betyr hvem som vinner og hvor redelig det hele går for seg, er det faktum at juryleder Hans-Petter Nygård-Hansen har plassert oss, Bloggomtoppbloggere, på sin egen svarteliste på sin egen blogg, sammen med nettsteder som Resett, Ymte og noen spamsider. Det han rett og slett gjør er å be annonsører om å boikotte siden vår, og det må sies å være langt over grense når det kommer til forretningsetikk. Det blir som at redaktøren i VG skulle be annonsører om å boikotte Se&Hør, fordi de ikke likte dem. Dette ble gjort 4. januar i år, altså nesten 3 uker før vi ble diskvalifisert for noe diffust, og mens folk fortsatt kunne stemme på oss. Det er nærmet sjokkerende at Vixen aksepterer dette. Hvordan kan de ha en juryleder som kjører en nærmest barnslig vendetta mot en av finalistene i en kategori som kun skal være leserbestemt. Det er nesten hoderystende at ikke Vixen stiller spørsmål ved Nygård-Hansen sin egnethet som leder for juryen. Eller var dette bevisst fra Vixen sin side for å få blest rund nominasjonen og stemmegivningen? Dette er ingen skikkelig utdeling. Dette er et treff ala «Hver gang vi møtes.»

Hvorfor har Nygård-Hansen, med sine blunkefjes, tatt rollen som rosabloggernes forsvarer, kan man spørre seg. Han forsvarer dermed bloggernes eksponering av barn, løgner og kroppspress. Og mener han med å stikke kjepper i hjulene for oss, at alt dette bloggerne sier og gjør skal stå uimotsagt?

Det er nesten som man må spørre seg om det er tilfeldig at vi 3. januar skriver et innlegget om Sophie Elises og hennes selvdiagnostisering, som hun selv nevner rimelig ofte på bloggen sin. Vårt innlegget gjorde Sophie Elise rasende. (Kan leses HER).

4. januar blir vi «Svartelistet» HER av Nygård-Hansen, og rundt samme tid blir vår instagram forsøkt hacket. Tilfeldig? Jeg bare spør. Metoden som ble brukt til å forsøke å hacke oss, er mistenkelig lik den som ble brukt i someliten-saken, der Nygård-Hansen stolt kunne fortelle at han hadde avslørt «en anonym satire-konto.» HER Bravo!

Vi ønsker å rette en stor takk til alle dere som har støttet oss i tykt og tynt, med mail og kommentarer. Og i forum. Vi vil svare alle om ikke alt for lenge, men akkurat nå er det hele litt overveldende. Vi lover dere, det skal langt mere til for å kneble ytringsfriheten, selv om noen prøver hardt.

Til Hans-Petter Nygård-Hansen: Kan ikke huske at du har spurt oss om lov til å kopiere innlegg fra bloggen vår til din egen blogg. Jeg får si som mor sjøl: det er rom for å forbedre seg.

Adina xoxo

Advertisements

232 kommentarer om “HVER GANG VI (DE) MØTES

  1. Puhh…..kjenner jeg gleder meg til neste botb-innlegg nå…et som omhandler andre ting enn Fixen/Trixen/Vitsen 🤗 Er klar for å le litt -sånn på ekte 😆

  2. Morsomt at NRK koker det ned til at det foregår en «greie» mellom SE og Ulrikke. Morsomt at ikke Lene Alexandra (?) ikke skjønner at hun er en av de som frontet nettopp det Ulrikke beskriver. Morsomt at MTM ikke skal på kåringen, hun vet vel at det er kjørt for hennes del. Rosabloggverden kan få en til trekke på smilebåndet også 🙂

  3. Et veldig viktig innlegg dere har skrevet her. Jeg digger bloggen fordi jeg ler mye (man må jo elske en blogg som har en syrlig distanse til det blogg/reality-helvete som finnes der ute.) men aller mest fordi dere også skriver med tyngde.

    Heia dere jenter!!

  4. https://www.nrk.no/ytring/mangfoldige-forbilder_-ja-takk_-1.13893417 Denne forfatteren har ikke lest seg opp på SE, blant annet har SE ikke vært åpen om den famøse rumpe operasjonen. Så hvis ikke SE hadde blogget om plastiske operasjoner hadde flere operert seg? Her har forfatteren glemt at mange bloggere får sponset disse behandlingene, hva slags forbilder er de da? Jo, kjøpt og betalt av en bransje som lever av at jenter ser opp til andre jenter som har endret på utseende. Dette er jo faktisk noe av essensen i Fixen, hvem av bloggerne klarer å pushe mest reklame på leserne? De som klarer det best får belønning i form av kred på Fixen?

Legg inn en kommentar