HVER GANG DE MØTES

Det har i de siste dagene stormet kraftig rundt Vixen Influencer Awards og deres juryleder Hans-Petter Nygård-Hansen. De fleste fikk nok med seg at vår blogg var nominert til Folkets Favoritt før vi ble disket for diffuse regelbrudd på Åndsverksloven. Hans-Petter Nygård-Hansen og/eller Vixen (eller hvem det nå egentlig var som diskvalifiserte oss), har sin egen tolkning av Åndsverksloven.

Er det merkelig at vi ble disket? Kanskje ikke. Om vi ser litt på hva Vixen Influencer Award egentlig er. Er det noen som tror at prisene som blir delt ut på Vixen, eller Fixen som det nå kalles på folkemunne, gis til dem som har gjort seg fortjent i de forskjellige kategoriene? Helt feil!

Utdelingen er egentlig et markedsføring- sponsing og produktplasseringsevent. Vixen skal tjene penger, både i form av egen reklame, og av at sponsorer får menge seg og assosiere seg med Norges mest profilere bloggere/influencere. Og for at sponsorene skal gidde å bruke penger og tid på utdelingen, er det nødvendig at noen av de mest profilerte bloggerne dukker opp. Ergo vil aldri noen av de største bloggerne bli disket. Og når de mest profilerte er med, så kommer VG og Se og Hør. Bloggomtoppbloggere har ingen markedsverdi for Vixen og sponsorene. De vet ikke hvem vi er (derfor er jurylederen fryktelig nysgjerrig og irriterer seg grønn), vi går ikke på rød løper og vi promoterer ikke produkter.

En annen indikasjon på hvor lite seriøst juryen tar hele utdelingen, er å se på hvordan juryen jobber. Juryleder Hans-Petter Nygård-Hansen har den siste tiden kun brukt tid på å forsvare seg selv i diverse medier. Han sier at de ikke har hatt tid til å gjøre den jobben de er satt til:

“Har dere tatt dere vann over hodet når dere har forsøkt å luke ut bloggere som bryter markedsføringsloven?

– Helt åpenbart. Vi har bitt over for mye. Vi har kanskje vært for godtroende og naive og undervurdert omfanget, sier Nygård-Hansen.”

Dette sier han i intervju med Kampanje.com og NRK.

Nygård-Hansen har også sagt at juryen ikke møttes før i november for å nominere semifinalistene. Dermed bruker de fryktelig liten tid på å gå igjennom alle Influencerne. Med andre ord har ingen i juryen fulgt godt nok med på hva som skjer i bloggverdenen frem til de samles og kårer vinnere i februar.

Dersom juryen, med Nygård-Hansen i spissen, ikke følger med og viser interesse for dem de skal dele ut priser til, hva har de egentlig i juryen å gjøre? Burde noen gå? Jeg bare spør.

Juryen får lov å sitte fordi det ikke er viktig for Vixen hvem som vinner eller at kåringen er rettferdig. Det som er viktig er at de store bloggerne er fornøyd. Det er også den viktigste grunnen til at Vixen diskvalifiserte oss, og ikke for å sette et eksempel. Det er ingen hemmelighet at de fleste bloggerne rett og slett hater oss og da er det ikke usannsynlig å tro at noen nektet å stille opp dersom vi var der, spesielt om vi skulle vinne folkets favoritt. Hvordan hadde Sophie Elise tatt det om vi hadde vunnet folkets favoritt-prisen fremfor henne, hun som skrev et innlegg der hun rett og slett ba oss om å dra til h**vete. Det er derfor Vixen, med rosabloggernes hvite ridder, Hans-Petter Nygård-Hansen, nå gjør det de kan for å sabotere og stikke kjepper i hjulet for oss.

Vi vil anbefaler at Vixen endrer navn på hele utdelingen (ettersom det bare er et forkledd sponsorevent) til “Hver gang vi møtes, for bloggere.”

Et annet bevis på hvor lite det betyr om hvem som vinner og hvor redelig det hele går for seg, er det faktum at juryleder Hans-Petter Nygård-Hansen har plassert oss på sin egen svarteliste på sin egen blogg, og det sammen med nettsteder som Resett, Ymte og noen spamsider. Det han rett og slett gjør er å be annonsører om å boikotte siden vår og det må sies å være langt over grensen når det kommer til forretningsetikk. Det blir som at redaktøren i VG skulle be annonsører om å boikotte Se & Hør fordi de ikke liker dem.

Og dette ble gjort 4. januar i år, altså nesten 3 uker før vi ble diskvalifisert, og mens folk fortsatt kunne stemme på oss. Det er nærmet sjokkerende at Vixen aksepterer dette. Hvordan kan de ha en juryleder som kjører en nærmest barnslig vendetta mot en av finalistene i en kategori som kun skal være leserbestemt. Det er nesten hoderystende at ikke Vixen stiller spørsmål ved Nygård-Hansen sin egnethet som leder for juryen. Eller var dette bevisst fra Vixen sin side for å få blest rund nominasjonen og stemmegivningen?

Hvorfor har Nygård-Hansen (med sine blunkefjes) tatt rollen som rosabloggernes forsvarer, kan man spørre seg. Han forsvarer dermed bloggernes eksponering av barn, deres løgner til sine lesere og kroppspress. Mener han virkelig at med å stikke kjepper i hjulene for oss, skal bloggerne få si og gjøre som de vil og det skal stå uimotsagt? Da får han tro om igjen.

Det er nesten som man må spørre seg om det er tilfeldig at vi 3. januar skriver et innlegget om Sophie Elises og hennes selvdiagnostisering, og 4. januar blir vi “Svartelistet” av Nygård-Hansen, og rundt samme tid blir vår instagram forsøkt hacket. Tilfeldig? Jeg bare spør.

(Metoden som ble brukt til å forsøke å hacke oss, er mistenkelig lik den som ble brukt i someliten-saken, der Nygård-Hansen stolt kunne fortelle at han hadde avslørt “en anonym satire-konto.” HER. Alle andre hatet han for dette).

Vi ønsker å rette en stor takk til alle dere som har støttet oss i tykt og tynt, med mail og kommentarer, også i forum. Vi vil svare alle om ikke så alt for lenge, men akkurat nå er det hele litt overveldende. Vi lover dere, det skal langt mere til for å kneble ytringsfriheten selv om noen prøver hardt.

Til Hans-Petter Nygård-Hansen:

Vi kan ikke huske at du har spurt oss om lov til å kopiere innlegg fra bloggen vår til din egen blogg. Jeg får si som mor sjøl: – det må være rom for forbedringer.

Adina xoxo