HVER GANG DE MØTES

De siste dagene har det stormet kraftig rundt Vixen Influencer Awards og da spesielt juryleder, Hans-Petter Nygård-Hansen. De fleste fikk nok med seg at bloggen vår var nominert til “Folkets Favoritt” før vi ble disket for diffuse regelbrudd på Åndsverksloven. Hans-Petter Nygård-Hansen og/eller Vixen (eller hvem det nå egentlig var som diskvalifiserte oss), har sin helt egne tolkning av Åndsverksloven.

Er det merkelig at vi ble disket? Kanskje ikke, om vi ser litt på hva Vixen Influencer Award egentlig er. Er det noen som tror at prisene som deles ut gis til dem som har gjort seg fortjent i de forskjellige kategoriene? Det er feil!

Utdelingen er egentlig et markedsføring/sponsing-og produktplasseringsevent. Vixen skal tjene penger, både i form av egen reklame, og av at sponsorer får menge seg og assosiere seg med Norges mest profilere bloggere/influencere. Og for at sponsorene skal gidde å bruke tid og penger på utdelingen, er det nødvendig at noen av de mest profilerte bloggerne dukker opp. Ergo vil aldri noen av de største bloggerne bli disket.

Og når de mest profilerte er med, så kommer selvsagt media. Bloggomtoppbloggere har ingen markedsverdi, verken for Vixen (eller Fiksen som den også kalles), eller sponsorene. De vet ikke hvem vi er (så derfor er jurylederen fryktelig nysgjerrig og irriterer seg grønn), vi går ikke på rød løper og vi promoterer ikke produkter.

En annen indikasjon på hvor lite seriøst juryen tar hele utdelingen, er å se på hvordan juryen jobber. Juryleder Hans-Petter Nygård-Hansen har den siste tiden kun brukt tid på å forsvare seg selv i diverse medier. Han sier at de ikke har hatt tid til å gjøre den jobben de er satt til:

“Har dere tatt dere vann over hodet når dere har forsøkt å luke ut bloggere som bryter markedsføringsloven?

– Helt åpenbart. Vi har bitt over for mye. Vi har kanskje vært for godtroende og naive og undervurdert omfanget, sier Nygård-Hansen.”

(Intervju med Kampanje.com og NRK)

Nygård-Hansen har også sagt at juryen ikke møttes før i november for å nominere semifinalistene. Dermed bruker de fryktelig liten tid på å undersøke. Med andre ord har ingen i juryen fulgt godt nok med på hva som skjer i bloggverdenen, frem til de samles og kårer vinnerne i februar.

Dersom juryen ikke følger med og viser interesse for hvem de skal dele ut priser til, hva har de egentlig i juryen å gjøre da? Burde noen gå? Jeg bare spør.

Juryen får lov å sitte fordi det ikke er viktig for Vixen hvem som vinner, ei heller at kåringen er rettferdig. Det som er viktig er at de store bloggerne er til stedet og fornøyde. Det er også den viktigste grunnen til at Vixen diskvalifiserte oss, og ikke for å sette et eksempel.

Det er ingen hemmelighet at de fleste bloggerne rett og slett hater oss, og det er dermed ikke usannsynlig at noen hadde nektet å stille opp dersom vi var der, og spesielt om vi skulle vinne “Folkets favoritt.” Hvordan hadde Sophie Elise tatt det om vi hadde vunnet prisen fremfor henne, hun som nettopp skrev et innlegg der hun rett og slett ba oss om å dra til h**vete? Det er derfor Vixen, med rosabloggernes hvite ridder, Hans-Petter Nygård-Hansen, nå gjør det de kan for å sabotere og stikke kjepper i hjulet for oss.

Vi mener at Vixen heller burde hete: “Hver gang de møtes.”

Et annet bevis på hvor lite det betyr om hvem som vinner og hvor redelig det hele går for seg, er det faktum at juryleder Hans-Petter Nygård-Hansen har plassert oss på sin egen “Svarteliste”, og det sammen med nettsteder som Resett, Ymte og noen andre spamsider. Hensikten hans er å be annonsører om å boikotte siden vår og det må sies å være langt over grensen til forretningsetikk. Det blir som at redaktøren i VG skulle be annonsører om å boikotte Se & Hør fordi de ikke liker dem.

Dette ble gjort 4. januar i år, altså nesten 3 uker før vi ble diskvalifisert, og mens folk fortsatt kunne stemme på oss. Det er nærmet sjokkerende at Vixen aksepterer dette. Hvordan kan de ha en juryleder som kjører en nærmest barnslig vendetta mot en av finalistene i en kategori som kun skal være leserbestemt? Det er hoderystende at ikke Vixen stiller spørsmål ved Nygård-Hansen sin egnethet som leder for juryen. Eller var dette bevisst fra Vixen sin side, for å få blest rund nominasjonen og stemmegivningen?

Hvorfor Nygård-Hansen (med sine blunkefjes) tatt rollen som rosabloggernes forsvarer, kan man spørre seg. Han forsvarer dermed bloggernes eksponering av barn, deres løgner til leserne sine og kroppspress. Bare for å nevne noe. Mener han virkelig at han med å stikke kjepper i hjulene for oss, gjør sånn at bloggerne få si og gjøre som de vil? At alt skal få stå uimotsagt? Da får han tro om igjen!

Det er nesten som man må spørre seg om det er tilfeldig at vi 3. januar skriver et innlegget om Sophie Elises selvdiagnostisering, at vi 4. januar blir “Svartelistet” av Nygård-Hansen og at vi rundt samme tid opplever forsøk på hacking? Tilfeldig? Jeg bare spør. Metoden som ble brukt for å forsøke å hacke oss, er mistenkelig lik den som ble brukt i someliten-saken, der Nygård-Hansen stolt kunne fortelle at han hadde avslørt “en anonym satire-konto.” HER. Alle andre hatet han for dette.

Vi ønsker å rette en stor takk til alle dere som har støttet oss i tykt og tynt, med mail, kommentarer og i forum. Vi vil svare alle om ikke så alt for lenge, men akkurat nå er det hele litt overveldende. Vi lover dere, det skal langt mere til for å kneble ytringsfriheten, selv om noen prøver hardt.

Adina xoxo