DISKA FRA VIXEN

Hei alle sammen 🌸

For en dag det var i går! Tusen takk til alle dere som har tatt dere tid til å legge igjen kommentarer, dere er best ❤ Den her uka har jeg nærmest vært alenemor for bloggen mens Adina har ligget med feber. Med nesten fulle arbeidsdager i tillegg har jeg dessverre ikke hatt tid til å svare på en eneste kommentar. Det syns jeg er kjipt. Heldigvis har Adina tatt seg av alt annet av sosiale medier og vært en god diskusjonspartner i de stundene impulskontrollen min har slitt ❤

Det viser seg at vi har blitt diska fra Vixen. La meg ta historien fra begynnelsen av. På torsdag ettermiddag da finalistene var klare kunne jeg ikke forstå at vi ikke var med på lista. Adina sa at vi sikkert var blitt diska. Jeg svarte at da hadde de vel gitt beskjed om det. Så jeg gikk hjem, roet meg ned, og skrev et innlegg om saken og hvor spesielt det var at ingen var disket for brudd på Markedsføringsloven. Da jeg våknet fredag morgen hadde juryleder Hans-Petter Nygård-Hansen vært innom og lagt igjen to kommentarer. Jeg gjengir den ene i sin helhet her:

Først må jeg si takk for skryt for at vi er gode på å klippe og lime. Så syns han vi er flinke til én ting hvertfall. Juryleder er altså uenig i argumentene til Forbrukertilsynet, og syns det er viktig å skille mellom advarsel og konkret sanksjon/dom. Han avslutter kommentaren sin med å si at det er viktig å ikke bryte noen lover selv. Pluss et BLUNKEFJES. Jeg diskuterer på prinsipielt grunnlag ikke med folk som benytter seg av blunkefjes, det blir for useriøst og provoserende. Spesielt fra en voksen mann som er juryleder. I tillegg minner det meg om Fotballfrue som alltid har med blunkefjes når hun svarer litt småspydig på kritikk i sitt kommentarfelt.

Uansett, dette leste vi som et hint om at vi selv hadde brutt noen lover og var diska. Så Adina spurte i kommentarfeltet:

Kl.11:02, nesten tre timer etter at juryleder postet sin kommentar hos oss, mottok vi beskjeden på e-post:

(Skjermdump vår Mail)

Videre sto det kontaktinformasjon til juryleder om vi hadde noen spørsmål rundt dette.

Beklager språkbruken, men hvor jævla useriøs er det mulig å bli? Jeg bare nevner at avstemmingen stengte 15.01 og at finalistene ble offentliggjort 25.01. Det er TI dager hvor man fint kunne sagt fra til de som er diska. Kanskje kunne man også sagt fra til de som ikke hadde nok stemmer. Dette får meg til å tenke på hele prosessen rundt Vixen. De bruker masse tid på å gå gjennom nominasjonene og sjekke ut de nominerte før de legger ut listen over de ti som kan stemmes på i hver kategori. Hvorfor foretas ikke disking FØR det åpnes for stemming?

En annen ting jeg reagerer på er at de skriver til oss at de har funnet innlegg som bryter med Åndsverksloven uten å komme med et eneste eksempel. Mulig Vixen bør leie inn Asti for å gi de et lite kurs i å dokumentere sine påstander. Og når vi først nevner Asti: TAKK ❤ for at du stadig hopper inn i kommentarfeltet vårt med dokumentasjon og kloke ord.

Noen andre som hadde blitt diska (tilsynelatende) uten å ha fått beskjed var Annijor:

(Skjermdump annijor på snapchat)

Senere viste det seg at en overrasket Martine Lunde også var diska. Både hun, Annijor og vi var semifinalister i Folkets favoritt. Det ble mye oppstyr rundt at Annijor og Martine så ut til å være de eneste som var diska for brudd på Markedsføringsloven når flere av de andre finalistene er like ille eller verre.

Lørdag formiddag våknet jeg til at Adina hadde sendt meg link til en artikkel om at de utestengte bloggerne får delta likevel. Annijor og Martine altså. Vi er selvsagt ikke nevnt med ett eneste ord. For en fin gest av juryleder, det var vel lettere å slippe de inn igjen enn å diske resten av de som burde bli disket si.

Så over til Åndsverksloven, som vi er diska for å ha brutt. Det kan godt være at vi har brukt bilder i strid med loven, men nå har det seg sånn at heller ikke denne loven er helt svart/hvitt. Den gir både sitatrett og muligheten til å inkludere et publisert bilde uten nødvendig samtykke dersom det er det omtalte bildet som er nyheten. Før bloggen vår havnet på WordPress, og før jeg ble med på den, var den på blogg.no. Da bloggen ble kastet ut derfra var det nettopp for brudd på Åndsverksloven, så etter det har vi lest loven og vært veldig opptatt av at de bildene vi bruker skal være med for å underbygge det vi skriver om.

Når vi bruker bilder fra andre bloggere skriver vi under bildet hvor det er hentet fra. Vi merker altså bildet på samme måte som andre bloggere må merke reklame. Hver gang før jeg skal publisere et innlegg leser jeg først gjennom (hundre ganger) for å se etter skrivefeil. Til slutt tar jeg en siste sjekk på at alle bilder har henvisning. Dette har blitt en så stor selvfølge for meg nå at jeg spotter det umiddelbart om det er glemt. Og vi tjener ikke engang penger på bloggen. Hvorfor klarer ikke de som tjener millioner på bloggen sin å sjekke at merkingen er på stell før de trykker publiser? At juryleder mener det er lett å glemme burde ikke være et argument engang.

I går la miss Sophie ut et innlegg med et par bilder som kun var merket “bildene er hentet fra Pinterest”. Dette gjorde vi juryleder oppmerksom på på Twitter hvor vi fikk følgende svar:

(Skjermdump hpnhansen på Twitter)

Miss Sophie har nå fjernet bildene fra innlegget. Hun har også ettermerket et annet innlegg hun la ut i går som inneholdt en annonselenke fra Nelly. Ikke verst å bryte både Markedsføringsloven og Åndsverksloven på en og samme dag si.

Jeg ser at juryleder sier til NRK at Annijor og Martine får være med igjen fordi de har handlet i god tro. Vi har også handlet i god tro, spesielt etter at blogg.no kastet ut bloggen. Vi har ikke mottatt noe advarsel eller sanksjon/dom (hvis vi ser bort fra den gang Kim-Ronny kjeftet oss huden full og skulle anmelde oss da). Nå har avstemmingen til folkets favoritt åpnet igjen, med syv finalister. Uten oss. Betyr dette at vi er de eneste som er diska fra prisutdelingen?

Det har kommet oss for øret at Celina Karine og Agnes Lovise som er finalister i beauty-kategorien nå har trukket seg på grunn av urettferdighetene i Vixen. Tommel opp til de 👏 Funkygine gikk tidlig ut og ba leserne om å ikke stemme på henne likevel, men har endt opp som en av fem finalister i trenings-kategorien mot sin vilje. Kunne ikke heller nestemann på lista fått glede av denne plassen?

Selv hvis Vixen nå skulle la oss få den finalplassen vi vitterlig har fortjent vet vi selvsagt at de aldri vil la oss vinne uansett. Kan jo ikke ha noe av at noen som avslører alt jukset i bloggverden vinner. Det hadde tatt seg ut. Vi kommer nok aldri til å få vite antall stemmer per finalist. Alt vi vet er at antall stemmer totalt er økt fra 100.000 i fjor til 700.000 i år. Vi velger å tro at minst halvparten av våre fantastiske lesere har stemt hver 12.time, og tar samtidig æren for minst halvparten av denne økningen. Såpass ydmyke får vi være 😉

Makan til utransparent prisutdeling. Hadde alt vært på stell burde finalistene vært kunngjort 16.januar, dagen etter at avstemmingen stengte. Man skulle nesten tro folk hadde sendt inn stemmer per post og at juryen måtte telle alle stemmene for hånd.

Takk for meg.

❤ Vicky

88 thoughts on “DISKA FRA VIXEN

  1. … orker ikke. Og jeg bare heier på dere videre.

   Dere er altfor gode for Vixen. Men noe godt kommer også ut av dette tragiske lureriet: det belyses og settes spørsmålstegn. Ikke bare ved Vixen, men ved bloggernes lovbrudd og jævla selvsentrerte fokus.

   Tenk at noen, i 2018, med så mye fokus på miljøvern, kroppspress, dyrevelferd, feminisme/likestilling, kjønnsrollemønster (prinsesser, wtf?) – velger å gi priser til de som svømmer rundt i sin egen navle, og aldri bruker plattformen sin til annet enn å fremme seg selv, eventuelt SYTE når de kritiseres?

   Det handler da for faen meg ikke om sjalusi, det handler om barns sikkerhet og rett til å skape egen identitet, det handler om å fokusere på noe annet enn egne jævla magemuskler og leppevolum, om ikke å oppfordre til alt fra “klikk” hjem ditt og datt og ta et bad hver kveld (miljø?) og operer deg til mimikken forsvinner – jeg bare…

   De burde bare legge ned hele utdelingen og innrømme at de fleste (med visse unntak) kandidatene ikke er gode forbilder for noen som helst. Og så kan de (og med de foreslår jeg noen andre, noen med mer fornuft) lage en ny kåring der man fokuserer på de som vil drive verden videre, de som bryr seg om det som er viktig: barn, psykisk helse, dyr, klima/miljø – og at folk kan ha det litt godt med seg selv, liksom. For nei, man bidrar faktisk ikke til andres velvære ved å fylle på leppene sine og mase om løping og stille opp barna sine for å vise hvor perfekt de to bakhodene med det tykke håret har det i hverdagen.

   Man inspirerer andre når man tenker større, når man bidrar til en følelse av fellesskap og snakker om å kjempe for at ALLE får det bedre, fremfor at ALLE skal beundre bloggeren. For selvfølgelig handler det i bunn og grunn om det. Om penger, ja, men også om å stråle. “Inspirere andre til et sunt liv og få en pause fra sin grusomme hverdag ved å titte inn på min deilige tilværelse?” Fuck deg. Jeg mener det.

   Dette fokuset skal ikke belønnes som inspirerende. Influencer? Hadde alle levd som enkelte i livsstilskategorien ville verden gått til helvete.

   Nei, jeg gir opp. Jeg bare… orker ikke. Jeg blir så sint at jeg ikke finner de rette ordene.

   Men jeg er så takknemlig for at dere eksisterer. (Der fant jeg dem likevel, gitt!)

   Vicky og Adina – gi aldri opp. Dere er smarte og tøffe og dere skulle ha vunnet en pris, men kanskje kommer det en som er langt viktigere enn denne dritten.

   Og Arve? Du er rå!!

   Og Asti??? Du tar ansvar, og vi trenger deg. Du utgjør en forskjell.

 1. Siterer innlegg jeg la inn på KG:
  19.01.18: Hans-Petter Nygård-Hansen skriver følgende på bloggen sin: “..Av en eller annen grunn er det kun i anledning av Vixen Influencer Awards (tidligere Blog Awards) det skal få konsekvenser for influencere som bryter markedsføringsloven. Forbrukertilsynet fortsetter med sine advarsler. Men fra mediene, reklamebyråene, bloggnettverkene og annonsørene, er det tilsynelatende «fritt frem hvis du er fin», jfr. https://hanspetter.info/medier-og-bloggnettverk-legitimerer-influenceres-lovbrudd/
  27.01.18 skriver Hans-Petter Nygård-Hansen inne på Stort og smått om sosiale medier bl.a. “… Det sier seg selv at det er en umulig oppgave. I alle fall gitt den tiden vi har til rådighet da det å sitte i en jury ikke er en fulltidsjobb…”, jfr. https://www.facebook.com/groups/183381455078651/permalink/1598280300255419/?comment_id=1598838776866238&comment_tracking={“tn”%3A”R”}
  Hvor omfattende jobben var visste vel Nygård-Hansen allerede den 19.01.18, da han la ut blogginnlegget der han fremhevet Vixen som de eneste som lot brudd på lover og regler få konsekvenser. Så den bortforklaringen han kommer med nå holder ikke.
  Som et medlem i Stort og smått om sosiale medier så godt skriver: “… Men – det jeg har reagert på i denne saken er hvordan Vixen tar på dere rollen som den eneste instans som faktisk sørger for at brudd på markedsføringsloven får konsekvenser. Når dere sier at det er kun dere som gjør jobben, så følger det naturlig nok en forventning om at dere skal gjøre nettopp det….”, jfr. https://www.facebook.com/groups/183381455078651/permalink/1598280300255419/
  Hans-Petter Nygård Hansen bør skrive et blogginnlegg der han viser til at alle blogginnleggene der han har tatt opp at Vixen tar ansvar vedr. brudd på lover og regler, bare var skryt og ikke noe annet (i og med at Vixen ikke har hatt kapasitet til å følge opp løftet, og dette har de vært klar over). Det blir bare dumt å skrive om heksejakt og konspirasjonsteorier , samt forsvare influencere som beviselig bryter lover o.l. Det eneste folk har gjort er å tatt Nygård-Hansen/Vixen på ordet, og faktisk trodd at de ville ordne opp – være de som lot brudd på lover og regler på konsekvenser. Men når det viste seg å bare være “festtaler”, er det klart at folk stiller endel spørsmål rundt Vixen.
  Litt historikk (2015 – 2017) vedr. hvordan Hans-Petter Nygård-Hansen har fått holde på: https://imgur.com/a/4nezx

  1. Adina og Vicky: Om dere vil, er det bare å slette denne kommentaren, da det skjedde en feil. Har lagt den inn flere ganger. Beklager, var ikke meningen å “spamme”.

 2. Kan ikke alle tipse Morten Hegseth om dette? Er tross alt han som dekker “rampelys”-Norge. Tviler på at E24 er interessert, men dette er jo juicy stoff om en korrupt bloggaward. Er vel tiden for å ta de korrupte nå?

  Fortsett den gode bloggingen, jenter! Så enig med de som kommenterer at dere er at dere er Norges viktigste blogg!

  1. Tror ikke Hegseth er rette kandidat til å ta på seg denne jobben, da han dessverre ikke oppleves objektiv i saken.

 3. Legger inn det samme som jeg skrev inne på Kvinneguiden:

  19.01.18: Hans-Petter Nygård-Hansen skriver følgende på bloggen sin: “..Av en eller annen grunn er det kun i anledning av Vixen Influencer Awards (tidligere Blog Awards) det skal få konsekvenser for influencere som bryter markedsføringsloven. Forbrukertilsynet fortsetter med sine advarsler. Men fra mediene, reklamebyråene, bloggnettverkene og annonsørene, er det tilsynelatende «fritt frem hvis du er fin», jfr. https://hanspetter.info/medier-og-bloggnettverk-legitimerer-influenceres-lovbrudd/

  27.01.18 skriver Hans-Petter Nygård-Hansen inne på Stort og smått om sosiale medier bl.a. “… Det sier seg selv at det er en umulig oppgave. I alle fall gitt den tiden vi har til rådighet da det å sitte i en jury ikke er en fulltidsjobb…”, jfr. https://www.facebook.com/groups/183381455078651/permalink/1598280300255419/?comment_id=1598838776866238&comment_tracking={“tn”%3A”R”}

  Hvor omfattende jobben var visste vel Nygård-Hansen allerede den 19.01.18, da han la ut blogginnlegget der han fremhevet Vixen som de eneste som lot brudd på lover og regler få konsekvenser. Så den bortforklaringen han kommer med nå holder ikke.

  Som et medlem i Stort og smått om sosiale medier så godt skriver: “… Men – det jeg har reagert på i denne saken er hvordan Vixen tar på dere rollen som den eneste instans som faktisk sørger for at brudd på markedsføringsloven får konsekvenser. Når dere sier at det er kun dere som gjør jobben, så følger det naturlig nok en forventning om at dere skal gjøre nettopp det….”, jfr. https://www.facebook.com/groups/183381455078651/permalink/1598280300255419/

  Hans-Petter Nygård Hansen bør skrive et blogginnlegg der han viser til at alle blogginnleggene der han har tatt opp at Vixen tar ansvar vedr. brudd på lover og regler, bare var skryt og ikke noe annet (i og med at Vixen ikke har hatt kapasitet til å følge opp løftet, og dette har de vært klar over). Det blir bare dumt å skrive om heksejakt og konspirasjonsteorier , samt forsvare influencere som beviselig bryter lover o.l. Det eneste folk har gjort er å tatt Nygård-Hansen/Vixen på ordet, og faktisk trodd at de ville ordne opp – være de som lot brudd på lover og regler få konsekvenser. Når det viste seg å bare være “festtaler”, er det klart at folk stiller endel spørsmål rundt Vixen.

  Litt historikk (2015 – 2017) vedr. hvordan Hans-Petter Nygård-Hansen har fått holde på: https://imgur.com/a/4nezx

 4. Legger inn det samme som jeg skrev inne på Kvinneguiden (legger inn i to deler pga får ikke postet alt samtidig):

  19.01.18: Hans-Petter Nygård-Hansen skriver følgende på bloggen sin: “..Av en eller annen grunn er det kun i anledning av Vixen Influencer Awards (tidligere Blog Awards) det skal få konsekvenser for influencere som bryter markedsføringsloven. Forbrukertilsynet fortsetter med sine advarsler. Men fra mediene, reklamebyråene, bloggnettverkene og annonsørene, er det tilsynelatende «fritt frem hvis du er fin», jfr. https://hanspetter.info/medier-og-bloggnettverk-legitimerer-influenceres-lovbrudd/

  27.01.18 skriver Hans-Petter Nygård-Hansen inne på Stort og smått om sosiale medier bl.a. “… Det sier seg selv at det er en umulig oppgave. I alle fall gitt den tiden vi har til rådighet da det å sitte i en jury ikke er en fulltidsjobb…”, jfr. https://www.facebook.com/groups/183381455078651/permalink/1598280300255419/?comment_id=1598838776866238&comment_tracking={“tn”%3A”R”}

 5. (forts.)

  Hvor omfattende jobben var visste vel Nygård-Hansen allerede den 19.01.18, da han la ut blogginnlegget der han fremhevet Vixen som de eneste som lot brudd på lover og regler få konsekvenser. Så den bortforklaringen han kommer med nå holder ikke.

  Som et medlem i Stort og smått om sosiale medier så godt skriver: “… Men – det jeg har reagert på i denne saken er hvordan Vixen tar på dere rollen som den eneste instans som faktisk sørger for at brudd på markedsføringsloven får konsekvenser. Når dere sier at det er kun dere som gjør jobben, så følger det naturlig nok en forventning om at dere skal gjøre nettopp det….”, jfr. https://www.facebook.com/groups/183381455078651/permalink/1598280300255419/

  Hans-Petter Nygård Hansen bør skrive et blogginnlegg der han viser til at alle blogginnleggene der han har tatt opp at Vixen tar ansvar vedr. brudd på lover og regler, bare var skryt og ikke noe annet (i og med at Vixen ikke har hatt kapasitet til å følge opp løftet, og dette har de vært klar over). Det blir bare dumt å skrive om heksejakt og konspirasjonsteorier , samt forsvare influencere som beviselig bryter lover o.l. Det eneste folk har gjort er å tatt Nygård-Hansen/Vixen på ordet, og faktisk trodd at de ville ordne opp – være de som lot brudd på lover og regler få konsekvenser. Når det viste seg å bare være “festtaler”, er det klart at folk stiller endel spørsmål rundt Vixen.

  Litt historikk (2015 – 2017) vedr. hvordan Hans-Petter Nygård-Hansen har fått holde på: https://imgur.com/a/4nezx

 6. Direktelenke til HPNH sine svar vedr. svartelisting av bloggen deres: https://www.facebook.com/groups/183381455078651/permalink/1598280300255419/?comment_id=1599687663448016&reply_comment_id=1599741600109289&comment_tracking={“tn”%3A”R9”}

  Tro om dere ble gitt anledning til motsvar mot uthenging inne på “Svartelisten” til Hans-Petter Nygård-Hansen?

  Og så er det veldig merkelig av juryformannen HPNH å la dere være semifinalister med den tankegangen han presenterer i svaret på Stort og smått om sosiale medier.

 7. Dette har ingenting med innlegget å gjøre, men jeg klarer ikke å la vær å si noe… miss sophie reklamerer for komorebi vippeserium ved å si at vippene hun har i videoen er hennes egne!!! For oss som bruker mye falske vipper ser jo med en gang at «hennes egne vipper» er vipperemser! Dette er lureri på høyt nivå.

  Uansett… håper virkelig vixen bløffen med HPNH i spissen, blir avslørt en gang for alle. Dere er en viktig motpol i kampen mot bloggerihysteriet. At HPNH kan tillate seg å skrive så mye tull på some er helt utrolig.

 8. Jeg blir helt kvalm av hele Hans-Petter-fyren. Meldte meg ut av «Smått og stort om sosiale medier» for lene siden. Makan til runkering skal man lete lenge etter 🤮🤮🤮🤮

  Jeg stemte på dere til Vixen og synes dette er skikkelig leit. Hele shiten er korrupt delux.

  Also, SE bryter markedsføringsloven på Snapchat annenhver dag – burde i så fall vært diska for lengst!

 9. Å være den eneste bloggen som omsider ble disket fra Vixen, er jo en hedersbetegnelse. Det viser jo at de faktisk er redde for dere og at dere utgjøe en forskjell.

Leave a Reply