VIXEN INFLUENCER AWARDS

Hei alle sammen 🌸

Nå har endelig de fem finalistene i hver kategori i Vixen Influencer Awards blitt kunngjort. Vi var semifinalister i kategorien Folkets favoritt, men er ikke videre til selve finalen.

La meg begynne med litt positivitet. Vi har opplevd et stort engasjement fra dere med nominasjoner og stemmer. Det er vi SÅ takknemlige for. Selv om vi ikke nådde til finalen vet vi at mange av dere syns vi er best, og det er tross alt det viktigste ❤️

Det er nesten en lettelse å ikke ha kommet til finalen, for nå slipper vi å ta stilling til om vi skal møte som oss selv, kle oss ut eller sende noen andre. Jeg kjente også at jeg ble meget stressa da vi fikk invitasjon til noe styling-greier i forkant av prisutdelingen. Her er det ikke snakk om noe amatørmessig festsminke hjemme på eget bad foråsidetsånn.

Helt siden det ble kjent at vi var semifinalister har jeg sagt til Adina at om vi gikk til finalen sammen med de som feilmerker reklame og attpåtil fikk advarsel fra Forbrukerombudet i høst, da skulle vi trekke oss. Så hvem er finalister i årets prisutdeling? Under kategorien livsstil finner vi blant annet Fotballfrue og Sophie Elise. De er også finalister i kategorien Årets business sammen med mammaen til Michelle (og William og Lucas). Sophie Elise er i tillegg finalist i Folkets favoritt.

Dette gjorde meg selvsagt hoppende sint å lese, men nå har jeg hatt mange timer å roe meg ned på. Det gikk ti dager fra avstemmingen stengte til finalistene ble offentliggjort. Jeg trodde det tok så lang tid fordi de måtte avgjøre hvem de skulle diskvalifisere. Sammen med listen over finalister kunne jeg lese denne flotte teksten:

(Skjermdump 730.no)

Altså, er juryleder Hans-Petter Nygård-Hansen seriøs her? Det er nesten litt synd at kallenavnet (pizza)nisse allerede er tatt av Erik 31 fra Bærum som mor sjøl dater.

“Tillit får man ikke ved å lure sitt publikum, eller bryte norske lover”. Det er ikke mer enn bare noen måneder siden frua, miss Sophie og mammaen fikk brev av Forbrukerombudet på grunn av brudd på Markedsføringsloven. I sommer fikk frua refs fra Helsedirektoratet for tredje gang etter å ha avbildet alkohol i et reklameinnlegg. Miss Sophie har skrevet under Sunn Fornuft-plakaten som hun bryter på jevnlig basis. Når det gjelder mammaen dukker vel ikke akkurat navnet hennes opp ved siden av ordet tillit i ordboka. Well well.

Vi har ikke glemt at mammaen påsto at Vixen er korrupt. I den forbindelse uttalte juryleder at det er alvorlig å anklage juryen for å være korrupt, så det får vi vel prøve å unngå her, si.

Da semifinalistene var klare før jul hadde juryleder en morsom uttalelse som har fått meg til å le godt flere ganger:

(Skjermdump vixen.no)

I mitt hode er det feigt å ikke diskvalifisere de som fikk advarsel. Enkelt er det også. I helgen hadde selveste Helene Drage en diskusjon med juryleder i gruppa Stort og smått om sosiale medier på Facebook. Det hele begynte med at han linket til et innlegg på bloggen sin hvor han skrev at det ikke får konsekvenser å bryte markedsføringsloven:

En annen dame kommenterte at det likevel opereres i en evig sirkelrunk (makan til språkbruk) hvor den ene etter den andre vinner priser. Da svarte Hans-Petter at dobbeltmoral er bedre enn ingen moral. Neida, han gjorde ikke det altså!

Så til diskusjonen med Helene (har kun tatt med det mest interessante her):

(Skjermdumper Stort og smått om sosiale medier/Facebook)

All ære til Helene som gidder å ta diskusjonen og holder seg saklig. Fornøyelig lesning. Det viser seg at Vixen ikke er enig med Forbrukertilsynet. Også jeg som trodde advarslene deres var basert på markedsføringsloven. Som en bruker på Kvinneguiden så klokt skrev så er veiledningen basert på lovteksten og laget så bloggerne skal slippe å tolke den på egenhånd. Midt i denne diskusjonen om å gå gjennom poster har Hans-Petter tatt seg tid til å finne en post på Helene sin Instagram som ikke er merket selv om blogginnlegget er det. Så fikk vi i det minste bekreftet at han forstår reglene.

Siden jeg har tenkt en del på korrupsjon de siste timene måtte jeg gjøre litt research på denne Hans-Petter. Det viser seg at han for noen år siden avslørte hvem som sto bak en anonym blogg som het Sosiale Medier Eliten. Dette fikk han en del kritikk for. I innlegget med avsløringen virker det som Hans-Petter ikke er så glad i anonym satire:

(Skjermdump hanspetter.info)

Siden det er alvorlig å anklage juryen for å være korrupt skal jeg holde meg for god til å spørre om dette kan ha noe å gjøre med at vi ikke er i finalen.

Igjen, tusen takk til alle dere som har stemt på oss😍

❤️ Vicky

114 thoughts on “VIXEN INFLUENCER AWARDS

 1. Jeg tenker at hvis ikke “Silence of the blogs”-kampanjen for Freia gjør at Caroline Berg Eriksen blir disket, så har VIXEN null kred. Det var en helproff kampanje hvor en stor aktør reklamerte i en kampanje som var planlagt til minste detalj. Både Caroline Berg Eriksen og Line orvik logget av i fem dager – la en klokke på bloggen sin – uten NOEN forklaring og helt uten reklamemerking. De laget en film med et proft crew mens det sto på – og hardnakkede rykter sier sekssifrede beløp i betaling – så det var liksom ikke noe tvil om at dette var en kampanje de ble godt betalt for å være med på.

  I følge HPNygård Hansen så ble jo dette merket etter fem dager, så da er det ikke så farlig. Men det er klinkende klart for alle som har vært i nærheten av profesjonell formidling noen gang at den manglende merkingen var en del av kampanjen. Å hevde at dette ikke var regelbrudd fordi det ble merket i ettertid er så himmelfallende dumt og useriøst at jeg har ikke ord. Det var kakluert med overlegg for Å LURE LESERNE. OG det funket som fjell. Men det var likefullt HELT ulovlig. Og kom ikke og fortell med at helproffe folk som herr og fru CBE.no ikke visste at dette var reklame og ikke skjønte at det skulle vært merket. Klareste regelbruddet jeg har sett – og alle skjønner jo at den manglende merkingen var vesentlig for kampanjens suksess.

  Hans Petter Nygård Hansen er reklamemann – klart han vet at dette er reklame og uten tvil skulle vært merket. At det var en stor suksess som tilogmed medførte at Caroline Berg Eriksen ble invitert til God Morgen Norge for å snakke om hvorfor hun hadde logget av (og klarte det kunststykket å IKKE fortelle at Freia hadde betalt henne for det!) unnskylder ikke at dette ble gjort. Men derimot forklarer det med all mulig tydelighet hvorfor reklame skal merkes – folk blir lurt ellers.

  Jeg kjenner at dette gjør meg dritsur. Og Hans Petter Nygård Hansen bør slutte å undervurdere folks intelligens.

  1. Det er egentlig ikke så besynderlig. Med tanke på grunnlaget for hvorfor disse to bloggerne ble disket, så måtte man være blind for å ikke se at begrunnelsen ikke ville ha tålt dagslys eller å ha blitt gått etter i sømmene så lenge resten av røkla ikke ble diskvalifisert.

   Jeg regner med at grunnen til at Annijor og Martine ble tatt inn i “varmen” igjen, er ikke mye annet enn reinspikka brannslokking.

   1. Vet vi noe om det er andre bloggere som er disket på samme (eller andre?) grunnlag, uten å stikke nesen sin frem også? Var Annijor, Martine Lunde og Bloggomtoppbloggere de eneste som ble diskvalifisert?
    Forøvrig helt enig i at dette er brannslokking

 2. Hahaha, dette blir jo latterligere og latterligere! La oss håpe på at dette blir året Vixen Influencer Awards begraves.. Jeg skjønner uansett ikke hvorfor et lite nettmagasin som ingen leser, skal avgjøre hvem som er landets beste bloggere/influencere, hvorfor har de (frem til nå) fått den tilliten og respekten til å sitte å avgjøre det?

 3. Jeg har brukt bloggerne SE, CBE, Sraad og Pilotfrue som innsovningsmiddel ett par år. Jeg er utmerket klar over at jeg leser i en Ellos-katalog før jeg sovner, det er ikke det. Men etter å ha lest en del av den lange tråden om FF på KG, tråden om Vixen på KG og fulgt denne bloggen siden seint i høst – vel, jeg innser at jeg må finne noe annet å lese på senga. Så nå går jeg på full avvenning på disse bloggerne, jeg kan bare ikke gi de klikk lengre. Så takk til dere BOTB, damene på KG og særlig Asti for at rullegardinen gikk opp.

  Tar meg en tur på biblioteket jeg og låner meg noen bøker. Seriøst!

  1. Nasjonalbiblioteket har mange bøker dfu kan lese online, litt som å lese en blogg, bare at ingen prøver å få fiksjonene til å vbære the real life😂

  2. Helt enig! Fant ut det samme for noen uker siden og er nesten totalt avvent 😉 Nå er det kun denne bloggen som gjelder, jo mer jeg leser her jo mer innser jeg hvor utrolig patetisk og hjernedød “underholdning” jeg har brukt tid på. Jeg skjemmes over å ha støttet opp om denne industrien.

 4. Bare legger igjen en stor hyllest til Vicky, Adina (og Asti) 🙂 Stå på! Denne saken viser at dere gjør en veldig god og nødvendig jobb. Håper saken havner på riksnyhetene og at noen oppretter en “Kritikerpris”! Vixen har null troverdighet og fortjener virkelig å bli avkledd og fremvist i all sin patetiske markedføringskåthet!

  1. Er det bare meg som alltid blir mistenksom på kommentarer som denne? :p Altså, joda, det er en kritisk kommentar, men vekker jo definitivt nysgjerrighet – og vil jo dermed lokke til seg klikk.

   Krangler alltid med meg selv, om jeg skal la nysgjerrigheten vinne og klikke på linken, eller la nesa som lukter clickbait få bestemme, og ikke gå i fella. :p

   1. Haha jeg pleier også å være skeptisk til slike kommentarer og lar være å åpne. Enkelte glemmer visst at dette er bloggenomTOPPbloggere og prøver å nominere seg selv som skyteskive :p

   2. Haha neeeei🙈 jeg er IKKE denne bloggersken.
    Etter mye diskusjon her inne om toppbloggere som eksponerer barn, fant jeg en meget mye mindre blogg som omtrent ikke gjør annet enn å reklamere for barna.

    Hvis dere ikke vil gi klikk er det helt i orden, her er beskrivelse av de siste 10 innleggene:

    1. Helt innlegg med bilde av barna som reklamerer for en nettbutikk hvor bloggeren selvfølgelig har en 50% rabattkode. Totalt 9 av 11 bilder er av barna, alle under 10 år.
    2. Ingen barn!
    3. Reklame for smartklokke (eller overvåkingsklokke med dårlig personvern som jeg mener at det er) med ei jente på 5-7 år som modell
    4. Innlegg kun med barn som bi-modell, ikke egne bilder av dem.
    5. Innlegg om familietur, hvor 4 av 5 av innleggene er av barn. Her deles også barnets første opplevelse av skøyter og barn med matgris rundt munnen.
    6. 6 bilder av barna hvor de reklamerer for et spill.
    7. Alle barna figurerer på flere bilder foran juletreet, også denne gangen for å reklame for klær på tilbud.
    8. 10 av 11 bilder er av barn, men heldigvis ingen (åpenbar) reklame.
    9. Bare 1 av 4 bilder er av barna! Men igjen er det reklame for klær, til store og små.
    10. Personlig innlegg om bloggersken sitt stress, akkompagnert med et bilde av barna.

    Puh. Dette var mye barn i reklameinnlegg. Dessverre.
    Håper Ida W og Anonym forstår at jeg på ingen måte er denne bloggersken, eller ønsker å gi henne lesere.

 5. Nå har riktignok ikke jeg vært særlig flink på å holde meg oppdatert på blogg og bloggrelaterte ting, men føler at jeg har gått glipp av noe vesentlig.

  Hvem/hva er egentlig Vixen, som gir dem troverdighet, respekt og innflytelse nok til å få denne statusen på prisutdelingen sin? For hvis ingen hadde brydd seg, og ikke gitt dem oppmerksomhet, hadde jo prisene vært fullstendig verdiløse. Så hvorfor gis de den statusen, og dermed makten som de har, når de åpenbart er så utrolig talentløse på det?

  Hvis blogger og bloggernes makt og innflytelse skal fortsette å være like store som i dag/øke, trenger man noen (inkl. Prisutdelere) som har baller nok til å Faktisk stille krav til bloggerne.

  Appropos respekt, så er det noe dere får mer og mer av for hvert innlegg jeg leser. BOTB er definitivt min favorittblogg! <3

  1. Jeg håper vi alle som støtter opp om denne eneste viktige bloggen, går oss selv i sømmene og slutter å lese andre bloggere! Det har blitt en virkelig gal verden dette her…! Her leser vi masse oppspunnet dritt på blogger, og mange sluker det rått! De tror at bak bloggene finnes det spor av virkelighet?? At feks hu mor gjentar i kommentarfeltet at» vi må møtes snart», jeg er bare et godt menneske, nye seksere på ungene, blåser det hos deg? Osv osv. De kan skrive hva de enn vil for å selge seg selv og barna. Det er for meg helt ufattelig! Hvilket liv har leserne av disse bloggene? Jeg bare spør??

Leave a Reply