VIXEN INFLUENCER AWARDS

Hei alle sammen 🌸

Nå har endelig de fem finalistene i hver kategori i Vixen Influencer Awards blitt kunngjort. Vi var semifinalister i kategorien Folkets favoritt, men er ikke videre til selve finalen.

La meg begynne med litt positivitet. Vi har opplevd et stort engasjement fra dere med nominasjoner og stemmer. Det er vi SÅ takknemlige for. Selv om vi ikke nådde til finalen vet vi at mange av dere syns vi er best, og det er tross alt det viktigste ❤️

Det er nesten en lettelse å ikke ha kommet til finalen, for nå slipper vi å ta stilling til om vi skal møte som oss selv, kle oss ut eller sende noen andre. Jeg kjente også at jeg ble meget stressa da vi fikk invitasjon til noe styling-greier i forkant av prisutdelingen. Her er det ikke snakk om noe amatørmessig festsminke hjemme på eget bad foråsidetsånn.

Helt siden det ble kjent at vi var semifinalister har jeg sagt til Adina at om vi gikk til finalen sammen med de som feilmerker reklame og attpåtil fikk advarsel fra Forbrukerombudet i høst, da skulle vi trekke oss. Så hvem er finalister i årets prisutdeling? Under kategorien livsstil finner vi blant annet Fotballfrue og Sophie Elise. De er også finalister i kategorien Årets business sammen med mammaen til Michelle (og de andre gutta). Sophie Elise er i tillegg finalist i Folkets favoritt.

Dette gjorde meg selvsagt hoppende sint å lese, men nå har jeg hatt mange timer å roe meg ned på. Det gikk ti dager fra avstemmingen stengte til finalistene ble offentliggjort. Jeg trodde det tok så lang tid fordi de måtte avgjøre hvem de skulle diskvalifisere. Sammen med listen over finalister kunne jeg lese denne flotte teksten:

(Skjermdump 730.no)

Altså, er juryleder Hans-Petter Nygård-Hansen seriøs her? Det er nesten litt synd at kallenavnet (pizza)nisse allerede er tatt av Erik 31 Bærum som mor sjøl dater.

“Tillit får man ikke ved å lure sitt publikum, eller bryte norske lover”. Det er ikke mer enn bare noen måneder siden frua, miss Sophie og mammaen fikk brev av Forbrukerombudet på grunn av brudd på Markedsføringsloven. I sommer fikk frua refs fra Helsedirektoratet for tredje gang etter å ha avbildet alkohol i et reklameinnlegg. Miss Sophie har skrevet under Sunn Fornuft-plakaten som hun bryter på jevnlig basis. Når det gjelder mammaen dukker vel ikke akkurat navnet hennes opp ved siden av ordet tillit i ordboka. Well well.

Vi har ikke glemt at mammaen påsto at Vixen er korrupt. I den forbindelse uttalte juryleder at det er alvorlig å anklage juryen for å være korrupt, så det får vi vel prøve å unngå her, si.

Da semifinalistene var klare før jul hadde juryleder en morsom uttalelse som har fått meg til å le godt flere ganger:

(Skjermdump vixen.no)

I mitt hode er det feigt å ikke diskvalifisere de som fikk advarsel. Enkelt er det også. I helgen hadde selveste Helene Drage en diskusjon med juryleder i gruppa “Stort og smått om sosiale medier” på Facebook. Det hele begynte med at han linket til et innlegg på bloggen sin hvor han skrev at det ikke får konsekvenser å bryte markedsføringsloven:

En annen dame kommenterte at det likevel opereres i en evig sirkelrunk (makan til språkbruk) hvor den ene etter den andre vinner priser. Da svarte Hans-Petter at dobbeltmoral er bedre enn ingen moral. Neida, han gjorde ikke det altså!

Så til diskusjonen med Helene (har kun tatt med det mest interessante her):

(Skjermdumper Stort og smått om sosiale medier/Facebook)

All ære til Helene som gidder å ta diskusjonen og holder seg saklig. Fornøyelig lesning. Det viser seg at Vixen ikke er enig med Forbrukertilsynet. Også jeg som trodde advarslene deres var basert på markedsføringsloven. Som en bruker på Kvinneguiden så klokt skrev så er veiledningen basert på lovteksten og laget så bloggerne skal slippe å tolke den på egenhånd. Midt i denne diskusjonen om å gå gjennom poster har Hans-Petter tatt seg tid til å finne en post på Helene sin Instagram som ikke er merket selv om blogginnlegget er det. Så fikk vi i det minste bekreftet at han forstår reglene.

Siden jeg har tenkt en del på korrupsjon de siste timene måtte jeg gjøre litt research på denne Hans-Petter. Det viser seg at han for noen år siden avslørte hvem som sto bak en anonym blogg som het Sosiale Medier Eliten. Dette fikk han en del kritikk for. I innlegget med avsløringen virker det som Hans-Petter ikke er så glad i anonym satire:

(Skjermdump hanspetter.info)

Siden det er alvorlig å anklage juryen for å være korrupt skal jeg holde meg for god til å spørre om dette kan ha noe å gjøre med at vi ikke er i finalen.

Igjen, tusen takk til alle dere som har stemt på oss😍

❤️ Vicky