STORE KVINNER

Hei alle sammen 🌸

Ja, hvor skal jeg begynne. Jeg hadde i utgangspunktet lyst til å skrive noe rundt at VG i går slo til med denne upassende overskriften som det ble mye oppstandelse rundt:

Et innlegg delt av Camilla Lorentzen (@camillalor)(Faksimile camillalor på Instagram)

Artikkelen handler visstnok om kroppspositivisme og det å være glad i seg selv. For de som ikke kjenner til saken så er camillalor hun til høyre på bildet i avisen. Hun jobber som PT og legger ut masse bilder på Instagram med bar mage for at andre skal føle seg bra nok. Innimellom har hun også noen morsomme videoer hvor hun danser.

Noe annet som skjedde i går var at Helene Drage la ut bilde av at hun gråt på både snapchat og instastory med teksten “når man tydeligvis er lite verdt fordi man er feit”. Dette syns jeg var veldig trist og vondt å se. Jeg har selvsagt lurt på hva dette dreide seg om i hele dag. Det viser seg at en tidligere potensiell samarbeidspartner har skrevet et svært kritisk innlegg om overvektige kvinner som “flasher fett”. Helene selv ønsket ikke å si hvem dette var og gi personen mer oppmerksomhet, men sa på snapchat at det kunne Bloggomtoppbloggere sikkert finne ut av. Vi takker så mye for tilliten og har selvsagt funnet ut av det. Bloggen heter nevergiveupbyberit. Om man ønsker å se flashing av pupper fremfor flashing av fett er hennes Instagram å anbefale.

Så hva er sammenhengen mellom Helene sitt sammenbrudd og VG sin artikkel med camillalor? Jo, altså. Denne “tidligere potensielle samarbeidspartneren” til Helene har brukt samme bilde fra VG som jeg brukte rett over her i sitt innlegg (uten å kreditere camillalor, makan!). I tillegg har hun brukt et bilde av seg selv hvor hun skriver “meg da jeg var feit”. Der ser hun for meg ut til å være på cirka samme størrelse som Camilla. Hadde jeg kommet over dette innlegget uten å høre noe om Helene sin reaksjon på forhånd hadde jeg nok vært ganske skråsikker på at det handlet om Camilla.

Uansett har Helene tatt dette til seg som at det var ment til henne og skrevet et innlegg om det. I tillegg har hun laget en laaang podcast. Denne har jeg brukt litt av kvelden til å høre på for å virkelig sette meg inn i saken. Jeg må si at hun sier en del ting jeg stusser over. Hun har nå blitt så såret av dette innlegget at hun vurderte å trekke seg fra alt av sosiale medier. Samtidig sier hun flere ganger at hun driter i hva folk syns. Hun sier at hun mottar masse stygge kommentarer og hetsende mailer på grunn av sin overvekt. Da lurer jeg selvsagt på hvorfor hun ikke bare trekker seg, men det er fordi det er så viktig for henne å få frem budskapet om at man kan like seg selv og kroppen sin på tross av at man er overvektig og bør gå ned for helsa sin skyld. Helene er heller ikke enig i at alle overvektige er usunne. Hvis vi bare hadde hørt hva hun spiste og gjorde til daglig uten å ha sett at hun er overvektig hadde vi tenkt på henne som sunn.

Er det noen jeg virkelig ønsker at skal lykkes med sin livsstilsendring så er det Helene. Nesten mer enn jeg vil lykkes med min egen. Hun sa selv i podcasten i dag at mye av grunnen til at hun har blitt så stor er trøstespising. For snart ett år siden hadde hun et langt innlegg hvor hun åpent fortalte om sine utfordringer med overspising. Dette er det mulig å få behandling for. Når man trøstespiser mye kan det være greit å finne ut av årsaken til dette og få hjelp med de underliggende problemene. Jeg håper Helene får den hjelpen hun trenger ❤

Selv har jeg et litt delt syn på dette med at de som har noen (eller mange) kilo ekstra på kroppen kler av seg på sosiale medier for å vise at man er bra nok likevel. Bekjemper man kroppspresset ved å vise mer kropp og gi det enda mer fokus? Kunne de fått frem det samme budskapet med klærne på?

Jeg fulgte selv camillalor over lengre tid. Etter en stund smittet hennes fornøydhet med sin egen kropp over på meg. Da min mor prøvde å hinte til at jeg hadde lagt på meg litt svarte jeg bare at sånn skulle det være, for nå var det moderne å ha et par kilo ekstra. Plutselig en dag hadde jeg vært fornøyd så lenge at vekta hadde gått opp med sju kilo i tillegg til de par kiloene ekstra. Da gikk fornøydheten over.

Nå gikk riktignok bakemor sjøl opp sju kilo bare i jula. Etter hva jeg forstår har hun allerede gått ned igjen fem av de. Kanskje trikset er å følge menyen og matbudsjettet hennes. Om jeg bare deler mengden på fem skal nok dette gå bra.

La oss avslutte med et bilde til ettertanke:

(Foto Vicky)

❤ Vicky

46 thoughts on “STORE KVINNER

 1. Hun andre som er avbildet heter Carina, under navnet “fetmenfattet” på Instagram. Hun skriver veldig mye bra om kroppspositivisme, og kommenterte at overskriften på artikkelen degraderer kroppspositivisme til å være en dårlig unnskyldning for å være tjukk, og det syns jeg er et godt poeng. Vil anbefale alle å titte innom Instagramen og bloggen hennes, hun er ei knakende tøff dame med bein i nasen.

 2. Ikke relatert til innlegget, men har dere lagt merke til at Isabel legger ut innlegg hun har publisert før? 😂

  Elsker bloggen deres. Klikker meg inn her hver dag.

  For en stund tilbake skrev jeg at kun Adina sine innlegg var bra, men jeg trekker det tilbake for Vicky er råflink hun også 😊

  1. I tillegg postes bilder på snapchat som er screenshots fra kommentarfeltet. På noen av disse er ikke linjen øverst på telefonen redigert bort, så man kan se at telefonen befinner seg i Norge både på klokkeslett og «telia». Mexico har annen tidssone og bruker ikke telia 😉 så hvem styrer snapchaten til Isabell? Tipper Rebeca da det det har tullet inn svenske ord her om dagen

 3. Helene skriver om en sunn livsstil og ståpåvilje, men den kroppen symboliserer alt som er helseskadelig. Det er forskjell på 5 kg ekstra og 50. Synes hun bør tåle såpass kritikk! Det å eksponere overvekt er like ille som å posere med et skjelett. Det er jo samme osm om jeg la ut bilder i baris da jeg var ti i bmi. Men jeg følte et ansvar for ikke og trigge andre.

  1. Det får da vel være opp til henne da om hun vil ha en dårlig helse på grunn av kroppen sin? Det har vel ikke noe med deg å gjøre? Regner med tynne folk som er “tykke” på innsiden pga. dårlig kosthold heller ikke får legge ut kroppen sin på nett da? De kan jo ha en like helseskadelig kropp som henne? Får en røyker legge ut bilde av seg selv da? De driver jo hvertfall med helseskadelig aktivitet. Og du mener ikke seriøst at en overvektig kropp skal trigge andre til å bli overvektige? Er det sånn at kun slanke, tilsynelatende sunne kropper skal få plass i samfunnet? Det er isåfall ikke representativt for verden.

   Sier ikke at overvekt skal være et ideal og noe å strekke seg etter eller tilbe, men det burde være opp til hver enkelt, og argumentadjonen din holder ikke mål.

  2. Forskjellen på å legge ut bilder av syltynne kropper og kropper som er større enn det samfunnet konvensjonelt ser på som pent, er at syltynne kropper ser vi nok av. I reklamer, film, TV, Instagram, you name it. Når jeg prøver å kuratere Instagramfeeden på en sånn måte at jeg scroller igjennom minst like mange bilder av store damer som tynne damer handler det ikke om at jeg vil føle meg bedre med meg selv, eller at jeg vil inspireres til å legge på meg. Det handler om å trene opp seg selv til å se skjønnhet i flere kropper enn de tynne. Det handler om en menneskeliggjøring av de kroppene samfunnet hele tiden prøver å dehumanisere. (Overvektige får for eksempel ikke like god helsehjelp som tynne, fordi mange leger antar helseproblemene deres er knyttet til vekt selv når det ikke er tilfellet. De har vanskeligere for å få jobb, de blir mobbet, infantilisert og stigmatisert så mye at det påvirker helsen deres langt over hva selve vekten gjør). Det hatet man får når man legger ut bilder av kroppen sin på some om man ikke er tynn, er ekstremt vondt, og sier så mye om samfunnets holdninger til store kropper. Det arbeidet alle som legger ut disse bildene gjør er SÅ viktig.

 4. “Selv har jeg et litt delt syn på dette med at de som har noen (eller mange) kilo ekstra på kroppen kler av seg på sosiale medier for å vise at man er bra nok likevel…”

  Halloo da vicky, de med ekstra kilo har vel like mye rett til å kle av seg som alle andre? 😉

  “…..Bekjemper man kroppspresset ved å vise mer kropp og gi det enda mer fokus?
  Kunne de fått frem det samme budskapet med klærne på?”

  Kroppspress som går på at det kun er greit å være tynn, stram, ha en insta-body etc., kan bekjempes ved å vise mere kropp ja, men da andre typer kropper enn insta-normen – det handler om å vise og normalisere alle kropper. (Med vondt skal vondt fordrives, det er kun aske som fjerner sot osv. 😉 ) Mange tenåringer det ute får gjerne sjokk når de får se en ustrigla/uredigert kropp. Det er så sykt.

  Nei, de kunne ikke fått frem det samme budskaper med klærne på. Det handler om å _normalisere_ kropper som skiller seg ut fra “normalen”. Om en tynn jente legger ut et bikinibilde på insta, hvorfor skal ikke en større jente kunne gjøre det? Begge har kropp, og om én er greit å legge ut bilde av, må jo den andre være det også. (Det er jo bare kropp) For oss er det bare et bilde på insta, for den aktuelle personen er det livet dens. Tenk så vondt å ikke få gjøre som en vil fordi andre har bestemt seg for å mene det er galt/fælt/ekkelt! Nå sier jeg ikke at du mener dette altså, for det tror jeg ikke! Men alle kropper skal være greit å se på og vise frem (om man ønsker), det er det ikke i dag dessverre, og det er det tykke kropper på internett prøver å gjøre noe med. For å normalisere folks tanker om noe, må de eksponeres for det – det må gjøres vant og ufremmed – eksponeringsterapi om du vil. Nå er idealet en typisk instajente, og med én gang man ikke ser slik ut, freaker folk litt ut. Internett hjernevasker og snevrer inn rammene. Det er ikke mange år siden det var helt kosher å si ting som “jeg er ikke homofob altså, men de trenger jo ikke kline foran meg” (så da er det greit å være homo da, med forbehold om at det blir ugreit så snart en lever det ut..forstå det den som kan😅). Liten digresjon der, men poenget er at i dag er jo mange som før var innbitte homofobe men “ikke homofob altså!” blitt mye mere tolerante, fordi de er blitt eksponert for det, det har blitt vanligere, mere ok, hallo isak og even for eksempel! Kroppspositivismekampanjer og tilhengere av nevnte mener ikke at folk skal være tykke fordi det er så flott og fabelaktig og at alle burde bli tykke for det er bedre enn å være tynn – det handler bare om å få lov til å vises (no pun intended), lov til å være i verden og på internett om en ønsker det.

  Unnskyld ranten, og håper ikke jeg høres skarp ut 😅 Dette er en av mine hjertesaker. Om en har overvektige i nær krets/familie får man virkelig sett styggheten i mange. Det hetses og mobbes og klypes og les og kommenteres. Det er så sårt og vondt å bevitne, og særlig at noen du er glad i såres og trykkes enda mere ned i gjørma. Det er en slags unison enighet om at det er heelt greit å være ekkel med overvektige, og jeg skjønner det ikke. Om jeg gikk bak noen med rare ører kunne det ikke falt meg inn å nevne det til hverken andre eller den det gjelder. Heller ikke kommentere det på internett. Hvorfor skal det være greit å gjøre det mot overvektige? Opplevde selv som barn at flere voksne (og barn, men de kan ikke holdes ansvarlig fordi..barn. Pluss, monkey see, monkey do..) var ufine mot meg pga. vekta. Jeg var på ingen måte overvektig, egentlig ikke lubben heller engang, men litt valpeflesk hadde jeg. Opplevde rett som det var at f.eks. faren til en venninne kom med kommentarer foran kollegene sine, og at de lo. En gjeng med menn i 40-årene lo altså av kroppen til en uskyldig liten jente. Allerede der begynte kroppspresset altså. Jeg var så liten at jeg forstod ikke helt, men jeg forstod at de gjorde narr og jeg forstod at det var om kroppen min. Det var, og er, så ufattelig sårt, og det er ufattelig at andre skal ta så mye kontroll over ens liv for noe så trivielt.

  Igjen, sorry for roman! Håper jeg har klart å vise/lære deg noe nytt. Du og adina er så flinke med denne viktige bloggen! 😘

  1. Jeg er så enig i innlegget!! Dette minner meg om Martine H, som stadig skal fremme de overvektiges sak. Også feks Sofie Nilsen som legger ut bilder i bikini all over. Får hun hate for at kroppen ikke er finere enn andres, trues det med både IP og nærmest « må ta en pause» fra bloggen. Isabel R får så mye trusler og hat, men takler det fint gjennom «takk for den», istevenfor å true med anmeldelse. Dette er også en av mine hjertesaker. Hvorfor: fordi jeg alltid har vært slank! Med en søster som er stor. Jeg har fått så mye hets over den slanke kroppen,( som liten ett skjelett), at det hele har gjort meg syk. Jeg har aldri ever kommentert min søsters fedme! Men å kalle meg beinrangel med pupper holdt på å koste meg livet! Aldri skulle noen pirke på søs, mens jeg var fritt vilt!! Jeg trener, og er nå fornøyd med mine 55 kg, men veien har vært lang og kronglete! Så jeg er lei all fokuset med at overvektige hele tiden kan legge ut bilder, og nåde om de får hets! Men hadde jeg vist meg i bikini ville det blitt ramaskrik her i slekten! Jeg har jobbet for å godta at jeg er en dere kaller « insta vennlig» kropp! Hvis noen kunne sagt at jeg og min søster var like fine?! Men nei, den slanke måtte unngjelde i denne saken! Jeg bare « måtte» bli Ernæringsfysiolog. For å finne rett og galt! Jeg har som nevnt aldri nevnt noe om søs sin overvekt, eller til andre overvektige! Men har jeg blitt hetset selv på stranden av de med for mye?? Ja!! Det er ikke greit noen vei!! Jeg er nå voksen, jobber med fedme, og hyller ikke lengre overvektige i lettkledd positur, like lite som slanke gjøre det samme!! Det har blitt så mye syt fra overvektige som legger ut, at det har gått for langt! Altfor langt jenter!! Slutt å legg ut bilder, tykk som tynn om du ikke takler sannheten! For trenger vi noen av disse bildene sånn egentlig??

   1. Jeg tror du misforstår innlegget mitt. Jeg har aldri ment å kritisere tynne “instakropper”, de er like flotte og fine og viktige som alle andre kropper. Det er såklart ikke greit at du har opplevd dette fra familien din. Jeg synes du skal sette deg ned og ta en ordentlig samtale, og si ifra at dette ikke er greit, så slipper det forhåpentligvis gjenta seg – diskriminering av kropp skal ikke gå noen veier. Men i stedet for å polarisere dette mere (kroppsstørrelser mot kroppsstørrelser) ved å si “før syns jeg synd på overvektige, familien min har vært ekle mot meg, nå synes jeg ikke synd på overvektige lengre”, burde man heller innse at kampen ikke er tykke mot tynne, men heller alles rett til å ikke bli diskriminert på grunn av kroppen sin, deg også, din stemme og historie trengs! Men det er ikke alle overvektiges skyld at familien din har vært ufine. Alle kropper burde være lov, og ingen skal få diskriminere for noe så trivielt som kropp. Alle har det jo, de færreste har en typisk instakropp, som alle ser på som normen, og da er det så dumt at det kun er den som får vises i media. (Mener ikke at en instakropp er unormalt eller feil, det er en super kropp på lik linje med andre kropper, fortjener å vises om eier vil det og fortjener å ikke bli plaga)

    <3lig hilsen jente med KROPP som hjertesak, ikke bare tykk kropp. (Selv om jeg er lei av å se ALL kropp avkledd på internett)

 5. Det har blitt for mye spør man meg. Kroppsfokuset. Det har blitt for mye av det fra de som opererer seg fra topp til tå for å få drømmekroppen. Det har blitt for mye av det fra slanke, kostholds, diett og treningsblogger (og insta) Det har blitt tilsvarende mye av det fra de som “viser kroppen sin selv om man har noen kilo for mye”. Det handler ikke om HVEM som skal få vise frem kroppen sin, det handler om at at vi får halvnakne kroppen til morgenkaffen på alt som finnes av sosiale medier, hver dag, hver uke – måned etter måned. Skjerpings! Kle på dere, og finn på en bedre måte å få frem budskap på. Jeg har vært tynn, jeg har vært tykk, jeg har vært treningsavhengig, jeg har hatt spiseforstyrrelser. Nå veier jeg passe og trener passe. Man kan krangle om dette til vi river av hverandre håret damer. Sannheten er at det ikke er bra for helsen å være overvektig, Men det er ikke bra for helsen å få ortoreksi heller, eller de mer velkjente anoreksi og bulimi. Det er overhodet ikke sunt å bli avhengig av operasjoner. Jeg tror ikke det er sunt å kle av seg å ha “mykporno”-profiler på sosiale medier heller jeg faktisk. Fitspo eller “fatspo”.. jeg er møkkalei!

  1. Drittlei av andres kropper brettet ut, behold klærne på, og det gjelder alle. Faen, hvorfor tror virkelig folk at noen har interesse av å glane på “nå har jeg også kledd av meg”, eksibisjonister hele gjengen.

 6. Lagt merke til st når Isabell legger ut skjermbilder så står det TELIA oppe i hjørnet? Trodde ikke TELIA var mulig å ha i Mexico, hun godkjenner heller aldri noen kommentarer om det🤔🤔

 7. Dere som forholder dere kritisk til bloggerne og kroppspresset mange av dem forfekter ville hatt veldig godt av å lese dere opp på health at every size, og prinsippene tilknyttet intuitive eating.

  Kort sagt handler det om å separere all form for moral fra vekt og mat. Å gjenkjenne den diskrimineringen store mennesker lever med, og prøve å jobbe mot den. At størrelse (eller kosthold) ikke er faktorer som burde spille inn på hvordan man blir behandlet, fordi kroppsstørrelse ikke er noe vi kan kontrollere selv.

 8. Isabell lyver så det renner til leserne sine. Og ang det med kroppspress så har jeg ikke så mye å si. Jeg trener og spiser sunt, men kan fint ta meg en burger eller fem og fortsatt være fornøyd med selvfølelsen og kroppen min. Skulle virkelig ønske at kropp bare blir ferdig snakket, så får de med overvekt og undervekt finne ut av hva som passer de best, og at det slutter å være noe som er merket normal.

  1. Lina til J: jeg har formulert meg feil om du tror jeg ikke synes synd på overvektige. Men, det er et men, jeg har opplevd og opplever at overvektige hetser, venner er misunnelig, etc. Det er ikke bare å sette seg ned å ta en prat dessverre! Det gjelder langt mer alvorlig sykdom bak det hele!! Derfor vil jeg ha frem at tykke også hetser, det er litt av poenget! Men med en gang de overvektige legger ut bilder, må en for all del passe seg for NEG kom. De skal hylles og forsvares, gi de tommel opp for at de deler osv. Det er ikke riktig! Det må gå begge veier! Men for meg er det nok kropp nå, uansett form og farge! Jeg er lei av alle kropper i SOS medier! Kunne ikke vi alle hatt et annet fokus snart? Jeg jobber som fagperson med overvektige. Den kampen blir bare større og større, bokstavelig talt! Det er de usikre som legger ut mest bilder av seg selv. Jeg nevner Sofie Nilsen og SE som gode eks på dette! Det er små jenter som gir de tommel opp, de vet dessverre ikke bedre. Hvorfor nevner jeg ikke Raad i den forbindelse? Fordi hun får så mye tyn, men hun er tøff! Når Sofie får tyn, vil hun anmelde. Det er dessverre rop om hjelp for de fleste som må flashe kroppen viralt!
   Husk det!

   1. Ja, tykke hetser sikkert, men det gjør da tynne, normalvektige, fitnessfolk osv. Hva er poenget? Er det mer synd på deg, eller hva prøver du å formidle? Det er ikke noe mer “lov” å hetse tynne, det er noe du har fått for deg fordi at det er ditt fokus og din opplevelse.

   2. Lina: Jeg er mye enig med deg altså(😊), og det finnes dårlige mennesker i alle former, fasonger og farger. Det er ikke greit med diskriminering uansett, det skal ikke gå noen vei, og oppløftning av tykke skal ikke gå på bekostning av tynne. Haater quotes som “A REAL woman have curves” (eeh nei, a real woman har den kroppen hun har) og “Kun hunder som liker bein”. Dette er en form for applaudering av “hverdagskroppen” som har gått helt feil! Jeg har selv opplevd å bli kalt gutt, anorektiker osv. på grunn av at jeg var veldig tynn i tenårene, og kjente myye på å ikke ha rumpe, hofter og pupper slik som jenter “skulle” ha. Men, hyllingen av tykke kropper i sosiale medier er ikke der for å trykke ned eller for å gå på bekostning av tynne, (de som gjør det har ikke forstått noenting), den er der for å normalisere ALLE kropper og hver enkelts rett til å ha den kroppen de har/vil ha uten å bli plaga. Men det ER et faktum og ubestridelig at tykke blir diskriminert i mye større grad enn tynne, det er derfor det er det som er fokus i disse kampanjene. Blir litt det samme som heterofile skal klage på gay parade eller hvite på black history week på amerikanske skoler fordi “hva med meg”, selv om de også kan ha opplevd kjipe ting.

    Det får være den overvektiges problem da om de vil være overvektig. Når det er sagt er det jo mange ivervektige som selv ønsker hjelp med å gå ned i vekt, og det er bra og viktig, men la nå folk ha dem kroppen de vil – det er deres liv.

   3. Så innmari enig.
    Jeg er høy og tynn, og fytti så mye kommentarer jeg må høre fra overvektige kolleger. hvis jeg tar en stor porsjon til lunsj så sier de “du kan jo spise hva som helst”, hvis tar liten porsjon sier de “du, din spurv, trenger mer enn det der”, hvis jeg spiser salat får jeg beskjed om at jeg trenger fett, hvis jeg spiser suppe får jeg beskjed om at jeg trenger protein, hvis jeg spiser omelett får jeg beskjed om at jeg ikke trenger spise lavkarbo. ALT kommenteres! Jeg ville ALDRI kommentert hva de spiser, og skjønner ikke hvorfor de kan tillate seg å kommentere meg og kroppen min konstant.

 9. Jeg er så møkkalei hele kroppshysteriet. Kan dere få på dere klær og fokuser på andre ting. Vi går da ikke rundt nakne eller halvnakne. Jeg vil se «deg» ikke kroppen din, men innsiden din. Hva du tenker, hva du gjør. Hvordan du ser ut betyr faktisk ingenting. Jeg protesterer her og sier til alle dere som flasher kropp, enten tynn eller tykk. Kropp betyr ingenting. Vær fornøyd med deg selv. Du er ikke med å gjør livet ditt eller andre bedre med å vise fram kroppen din.

  Jeg liker dere toppomtoppbloggere. Dere setter ord på det mange tenker, selv om jeg ikke alltid er enig i alt dere heller legger ut og skriver om , men dere gir oss iallfall rom for å kommentere, og dere er anonyme. Da slipper vi iallfall å se halvnakne kropper, veldig ofte opererte kropper som jeg ikke skjønner at noen kan være stolt av……

  Kjenner jeg kunne skrevet mye mer her, men må løpe

  Bye

 10. Jeg er 100% enig med nevergiveupbyberit! Men jeg likte bare ikke måten hun ordla seg på. Det er viktig å få frem av overvekt er et av de største folkehelseproblemene nå i dag, men hu skrev det så nedverdigende. Jeg har og fått nok av “flashe fettet” som florerer rundt, men jeg velger bare og ikke følge de personene. Syns også man må tenke på at overspising KAN være en spiseforstyrrelse i like stor grad som anoreksi/bulimi, og det er så trist at folk ikke ser det. Svært få som “kjefter” på folk med anoreksi/bulimi kontra overspising. Begge deler er like helsefarlig og en psykisk lidelse.
  Må også bare få si at dere gjør en helt fantastisk jobb med denne bloggen 👏

 11. Anbefaler også å se “avhengig av mat” på netflix 🙂 Der setter de anoreksi/bulimi og overspisere sammen, for hu som eier institusjonen mener de alle bunner i samme sykdom= mat som en kontroll over følelser.

 12. Helene Drage har tapt seg enormt siste året, fra å være ett forbilde når det gjelder kosthold og trening til å bli flåsete med fullt av sminke og minimalt med klær. Hun mener selv hun fronter selvtilit og det at folk er forskjellig, men dessverre virker det bare desperat.
  Jeg er ei av de som har sett opp til henne og likt henne veldig godt, men gjør ikke det lengre.
  Å ja jeg er selv overvektig, men syns ikke hennes jobb hjelper oss overvektige nevneverdig.

  Å så klart MÅTTE det innlegge handle om henne….. det var sikkert en veldig fin måte å få oppmerkomhet på.
  Hun er i fred med å skakkjøre bloggen sin helt, å jeg håper hun får hjelp både fra de som står bak bloggplattformen og helsevesen før det går for langt.

   1. Så ikke hun innrømte det der jeg, så hun skrev hun hadde snakket med Helene og forklart henne bakgrunnen for innlegget og at det ikke var om henne.

   2. Dette ser jeg hun skriver:
    “Jeg har hatt en chat med Helene i dag. Vi har hatt et samarbeid tidligere og jeg tenkte ikke i de baner at hun skulle føle seg truffet av dette. Jeg ser i etterkant at jeg burde sagt i fra i forkant, men det gjorde jeg ikke. Helt ærlig trodde jeg hun kjente meg såpass godt at hun forstod at dette ikke handlet om henne! 

    Ja hun har nok fått mer sympati av dette og for all del, det må hun gjerne. Men Helene løy om vårt samarbeid i sin Instagram Story i går for å sverte meg og min business og hun fikk som du sier mye oppmerksomhet grunnet sin reaksjon på dette! ”

    Hun skriver vel ganse klart her at det IKKE handler om Helene.

 13. Først og fremst synes jeg det var vanskelig å ta Berit sitt innlegg seriøst, for dette var vel igrunn ren mobbing av overvektige og de med cellulitter (tydeligvis ikke fått med seg at tynne kan også ha det).
  Så var det dette med fitshaming. Jeg følger mange på instagram og mange bloggere, men har aldri sett noen flotte veltrente har blitt skrevet eller sagt stygt til. Men jeg har flere ganger sett runde bloggere/på instagram få ‘hat’ egentlig uansett om de er lettkledde eller ei. Og dette er noe overvektige får hver dag, f.eks i form av stygge blikk på matbutikken, eller ekle lavmælte kommentarer om de finner på å gå i svømmehallen. Folk har fordommer mot overvektige og slik kommer det nok dessverre til å være. Samme hvor mye ‘promotering’ det er av overvekt, så kommer det aldri til å bli det nye idealet. Så at overvekt hylles, det er jeg helt uening i. Det som hylles er slanke, veltrente folk. Se bare catwalken, på skuespillere og på kjendiser. Du finner heller ikke ‘hvordan legge på deg 10 kg’ i alle magasiner i januar… Å spise sunt og trene er i vinden som aldri før, og det er bra! Men ikke trykk ned folk som ikke klarer å være med på det, for det kan det være så uendelig mange grunner til.

 14. Er så dritt lei av kropper i truse og bh, stor eller liten. Kan vi ikke fokusere på noe annet? Er det kun kropp vi bil bli assosiert med? Det er ikke kvinnekamp eller bekjempelse av kroppshysteriet å ta bilde av seg selv i trusa, valker eller ikke, i mine øyne er dette totalt uinteressant. Alle vet da hvordan en kropp ser ut??

  1. Helt enig, kropp er uinteressant og altfor mye rundt omkring. Men, overvektige mobbes, diskrimineres, les av osv., og da ER det viktig å presse den type kropp frem litt også. På den måten kan det sakte men sikkert normaliseres og kanskje aksepteres.

   1. Skal overvekt normaliseres. Jeg tror at det i bunn og grunn er få feite folk som vil være feite, hvorfor skal det da normaliseres? Det er jo palologi.

 15. Berit på bloggen nevergiveupbyberit driver privat treningsintruksjon sammen med sin samboer (se http://www.fabtraining.no) her tilbyr de bla kostholdsveiledning. Tviler på at overvektige vil gå for å få kostholdsveiledning og hjelp fra noen som bruker ord som stygg, feit og lat for å betegne overvektige. Prøvde å påpeke dette i en kommentar til nevergiveupbyberit i går, men kommentaren gikk ikke i mellom… kanskje ikke så god reklame for businessen hennes og ordlegge seg på denne måten!

 16. Hellu. Hva skjedde med kommentarjuks-saken ang. Sraad? Syntes også hennes “ukens spørsmål” osv. er ganske lik hennes egen skrivemåte. Mistenker at hun finner på de “positive spørsmålene” selv, for det kan virke sånn..

  1. Det skjedde ikke noe mer enn at vi traff en nerve, og at vi må følge loven😊 Ang. det, rart hvor mye Anne Brith finner ut om sine haters uten å bryte en lov🤔

   1. Kan du lære meg hvordan div. emojer, eller hva det heter, fikses på tastaturet? Ikke bare smilefjes.. men hjerter, klappende hender, og det som enda bedre er.. skal kritisere AB, litt.. har tenkt å bruke disse positive emojer i stedet for komma og punktum for å ikke bli boostet 😉

 17. Jeg tror poenget med at “plus size” kvinner og menn ofte er avkledd på sine kroppspositive bilder er at de tar tilbake makten på et vis. Samfunnet har gjennom lang tid uttrykt at lettkleddhet og bikinibilder er forbeholdt slanke og trente mennesker, og at det er det og kun det som kan kalles attraktivt. Jeg kan helt klart se at det å da strippe seg ned litt og i tillegg vise det for hele det vide internett kan føles bra, og egentlig som den beste metoden for å få frem poenget.

 18. Ikke riktig innlegg og kommentere dette på, men MA NOEN MERKE TIL hvor UTROLIG uengasjert/flau/klein guttebassen til a mor (ja, de hører ut som mor og sønn) når hun i kveld spurte om de skulle kjøpe tannbørste han kan ha hos hun?

 19. Tviler vel sterkt på at fitnok er i samme størrelse som hu som skreiv innlegge? Har sett hun på trening og hun er liksom helt vanlig. Ser større ut på ig imo, men det er sikkert litt av imaget.

  1. Ja det er rart hvor mye hu mor finner ut av! Før la hun jo ut både etternavn og adresse til en som hun mener stalker henne. Saken er tatt videre!!! Det viste seg at det ikke stemte! Jeg tok kontakt via infoen, det bodde ingen med det etternavnet i adressen hun la ut!! Hun fortsetter at hun vil bare gi en klem og holde rundt haterne. Går det Ann? Hvordan er det egentlig mulig å drite seg sånn ut?? Er det Mor Theresa??
   Det siste innlegget om badedrakten🙈🙈🙈😂, mye vi skal høre før vi ler oss ihjel igjen. Hun er for meg det mest latterlige og ondskapsfulle menneske jeg har blitt kjent med via en blogg.
   Hun skal nå ha en date med Sofie N. Etter å ha møtt Stina blogg, Martine H… hu er som ei mor sjøl for disse purunge jentene!! Nå skal hun legge seg i hardtrening til sommeren og den nye badedrakten😂. Så fint hun opplyser barna om det👏. Hun hadde bestemt å ha åpent kommentarfelt. 3 timer senere ble det slutt på det også! Hvordan kan det ha seg🧐🤭? Fikk hun for mye pes??

 20. AB skjermer verken ungene fra bloggen eller denne Nye flørten. Tenk å introdusere en mann til barna som man så vidt kjenner selv, i tillegg til at det er ett så offentlig forhold. SKJERM BARNA, DE VET IKKE KONSEKVENSENE AV ALT FORELDRENE DRAR DE IGJENNOM.

Leave a Reply