STORE KVINNER

Hei alle sammen 🌸

Ja, hvor skal jeg begynne. Jeg hadde i utgangspunktet lyst til å skrive noe rundt at VG i går slo til med en upassende overskriften som det ble mye oppstandelse rundt.

Artikkelen handler visstnok om kroppspositivisme og det å være glad i seg selv. For de som ikke kjenner til saken så er camillalor hun til høyre på bildet i avisen. Hun jobber som PT og legger ut masse bilder på Instagram med bar mage for at andre skal føle seg bra nok. Innimellom har hun også noen morsomme videoer hvor hun danser.

Noe annet som skjedde i går var at Helene Drage la ut bilde av at hun gråt på både snapchat og instastory med teksten “når man tydeligvis er lite verdt fordi man er feit”. Dette syns jeg var veldig trist og vondt å se. Jeg har selvsagt lurt på hva dette dreide seg om i hele dag. Det viser seg at en tidligere potensiell samarbeidspartner har skrevet et svært kritisk innlegg om overvektige kvinner som “flasher fett”.

Helene selv ønsket ikke å si hvem dette var og gi personen mer oppmerksomhet, men sa på snapchat at det kunne Bloggomtoppbloggere sikkert finne ut av. Vi takker så mye for tilliten og har selvsagt funnet ut av det. Bloggen heter nevergiveupbyberit. Om man ønsker å se flashing av pupper fremfor flashing av fett er hennes Instagram å anbefale.

Så hva er sammenhengen mellom Helene sitt sammenbrudd og VG sin artikkel med camillalor? Jo, altså. Denne “tidligere potensielle samarbeidspartneren” til Helene har brukt samme bilde fra VG som jeg brukte rett over her i sitt innlegg (uten å kreditere camillalor, makan!). I tillegg har hun brukt et bilde av seg selv hvor hun skriver “meg da jeg var feit”. Der ser hun for meg ut til å være på cirka samme størrelse som Camilla. Hadde jeg kommet over dette innlegget uten å høre noe om Helene sin reaksjon på forhånd hadde jeg nok vært ganske skråsikker på at det handlet om Camilla.

Uansett har Helene tatt dette til seg som at det var ment til henne og skrevet et innlegg om det. I tillegg har hun laget en laaang podcast. Denne har jeg brukt litt av kvelden til å høre på for å virkelig sette meg inn i saken. Jeg må si at hun sier en del ting jeg stusser over. Hun har nå blitt så såret av dette innlegget at hun vurderte å trekke seg fra alt av sosiale medier. Samtidig sier hun flere ganger at hun driter i hva folk syns. Hun sier at hun mottar masse stygge kommentarer og hetsende mailer på grunn av sin overvekt. Da lurer jeg selvsagt på hvorfor hun ikke bare trekker seg, men det er fordi det er så viktig for henne å få frem budskapet om at man kan like seg selv og kroppen sin på tross av at man er overvektig og bør gå ned for helsa sin skyld. Helene er heller ikke enig i at alle overvektige er usunne. Hvis vi bare hadde hørt hva hun spiste og gjorde til daglig uten å ha sett at hun er overvektig hadde vi tenkt på henne som sunn.

Er det noen jeg virkelig ønsker at skal lykkes med sin livsstilsendring så er det Helene. Nesten mer enn jeg vil lykkes med min egen. Hun sa selv i podcasten i dag at mye av grunnen til at hun har blitt så stor er trøstespising. For snart ett år siden hadde hun et langt innlegg hvor hun åpent fortalte om sine utfordringer med overspising. Dette er det mulig å få behandling for. Når man trøstespiser mye kan det være greit å finne ut av årsaken til dette og få hjelp med de underliggende problemene. Jeg håper Helene får den hjelpen hun trenger ❤

Selv har jeg et litt delt syn på dette med at de som har noen (eller mange) kilo ekstra på kroppen kler av seg på sosiale medier for å vise at man er bra nok likevel. Bekjemper man kroppspresset ved å vise mer kropp og gi det enda mer fokus? Kunne de fått frem det samme budskapet med klærne på?

Jeg fulgte selv camillalor over lengre tid. Etter en stund smittet hennes fornøydhet med sin egen kropp over på meg. Da min mor prøvde å hinte til at jeg hadde lagt på meg litt svarte jeg bare at sånn skulle det være, for nå var det moderne å ha et par kilo ekstra. Plutselig en dag hadde jeg vært fornøyd så lenge at vekta hadde gått opp med sju kilo i tillegg til de par kiloene ekstra. Da gikk fornøydheten over.

Nå gikk riktignok bakemor sjøl opp sju kilo bare i jula. Etter hva jeg forstår har hun allerede gått ned igjen fem av de. Kanskje trikset er å følge menyen og matbudsjettet hennes. Om jeg bare deler mengden på fem skal nok dette gå bra.

❤ Vicky