TO DAMER SOM HAR DET VONDT

Mammatilmichelle har skrevet litt om migrene. Siden jeg selv har slitt med dette i mange år, har jeg selvsagt opparbeidet meg en del kunnskap. –Det gjør skikkelig vondt, sier hun. Ja, det gjør skikkelig vondt (om man ikke har en god migrenemedisin å ty til).

Når skulle det kunne passe som mest, tro?

Jeg må si at jeg stusser over at hun i det hele tatt greier å skrive et blogginnlegg under et migreneanfall. Ut ifra hva hun beskriver så virker det meget sannsynlig at det er det hun har. Jeg har spurt Dr. Greve og Dr. Oetker, men kun Dr. Google ga svar:

(Skjermdump ehelse.no)

Når man tar utgangspunkt i at hun sier hun mister følelsen i høyre hånd og får aura, vil jeg tro at det må være ekstremt vanskelig å sitte fremfor en skjerm å skrive. Godt at hun stadig bruker Dr. Jan til det. Det er nemlig meget enkelt å se når Jan har skrevet og dette innlegget er ett av hans verk, uten tvil.

Jeg ville svare henne, men kom på at kommentarfeltet hennes er stengt, noe som er meget dumt når man stiller leserne spørsmål. Så kom jeg til å tenke på at jeg kunne kommentere på Instagram, men så kom jeg på at vi var blokka. Så da får jeg svare henne her og håpe at hun leser.

Til Mammaen.

Da jeg begynte å notere ned alle migreneanfallene jeg hadde, fant jeg fort ut at de aller fleste kom under menstruasjonen. Gå til din fastlege (ikke Dr. Jan denne gangen) og få deg en medisin som kan fjerne ubehaget. Det er en begynnelse.

Lykke til!

Hilsen Adina

Forresten, gøy å se at mammaens innlegg kom samme dag som et lignende innlegget på nrk.no HER

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sophie Elise skrev et innlegg med denne saftige tittelen:

Jeg la merke til at innlegget ble publisert meget sent. Av erfaring vet jeg at man kan være en smule irritabel så sent på kvelden/natten så ergo er det fort gjort å bruke ord som “fuck.”

Well well, innlegget og “fuck you” var nok hintet på oss siden vi har skrevet om henne og depresjon blant annet HER

Eller kan det tenkes at det finnes flere “gossip blogger” der ute? Tips oss gjerne.

Det er vondt å lese at Sophie Elise måtte på akuttmottak. Det må gjentas at ingen her har betvilt at hun har vært/er syk. Vi er meget glade for å høre at hun søkte hjelp. Det viser styrke.

Når det gjelder å lage en diagnose på seg selv, så har hun høyt og tydelig sagt at hun nylig hadde en DYP depresjon. Det er ikke nødvendigvis selve diagnosen som betviles, men bruken av ordet DYP. En DYP depresjon er en meget alvorlig diagnose som slettes ikke går over fordi man bestemmer seg for det. Sophie Elise lever et alt for travelt liv til at hun har en DYP depresjon.

Først, hyggelig å høre at hun liker/likte oss. Det er helt sant at bloggen i utgangspunktet var tenkt som en gossip blogg, men da vi innså hvor mye “galskap” og lovbrudd som daglig ble delt, følte vi oss kallet til å gå dette nøyere etter i sømmene. Vi ønsker å være en motvekt. Gossip skal man fremdeles finne her, bare i mye mindre grad.

Jeg vil poengtere at vi ikke spekulerer i noens psykiske helse, vi dokumenterer det vi sier og hente uttalelser fra eksperter.

Vi er også stolte av henne, for at hun har jobbet hardt og kriget seg frem til å føle seg bedre. For som hun sier:

Jeg gjentar: vi er fryktelig stolte av hva hun har fått til, at hun har kjempet seg gjennom alt dette, for det krever styrke. Men hun nevnte nylig at hun hadde begynt med selvskading igjen (noe Vicky har skrevet om HER).

Å komme seg så kjapt etter en DYP depresjon er en stor prestasjon. Og la oss ikke glemme alt annet hun har kjempet seg i gjennom:

(Skjermdump heidu90/KG)

Her må vi føye til:

– Derealization disorder. Disse diagnosene har hun selv sagt at hun har. Jeg nekter å tro at en oppegående person som Miss Sophie, som gjør karriere på alle arenaer, kan ha alle disse diagnosene. Om det mot formodning skulle stemme, da må hun være en superkvinne av noe slag.

Med Google som venn kom jeg over noen interessante uttalelser fra henne. For et par år tilbake skrev Sophie Elise dette:

(Skjermdump sophieelise.blogg.no)

Well well, hva skal man si. Er det rart folk er skeptisk til henne og bloggere generelt.

Til sist vil jeg gratulere Sophie Elise med egen TV-serie, som startet i dag. Og allerede i første episode kom en innrømmelse HER

Vent hva? Er rumpen virkelig operert? Nå ble jeg og sikkert hele Norge sjokka. Jeg som hele tiden har trodd på henne, spesielt da hun stod frem i VG og fortalte at rumpa kom av vektøkning og trening.

Neida. Jeg og hele Norge har visst at den rumpa var operert, og det helt fra hun lå på gulvet på flyet hjem fra Istanbul.

VG har sett tre episoder av serien og har kommer med en anmeldelse HER

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Adina xoxo