SMARTE MØDRE DEL 2

Dere husker kanskje at jeg skrev et lite innlegg om disse GPS klokkene beregnet på barn HER Både Anne Britt, Anna Rasmussen, Ranvei Heitmann, Caroline Berg Eriksen og helt sikkert flere mødre har gått god for slike klokker.

(Skjermdump tek.no)

Datatilsynet har gitt flere aktører forbud for salg av klokkene i Norge. Dette innebærer at firmaene heller ikke får lov til å håndtere personopplysninger. Les saken HER

(Jeg har fått med meg at noen av aktørene mener de har ordnet opp, uten at jeg vet om Datatilsynet har godkjent det).

Siden det hersker mange usikkerheten rundt disse klokkene så skulle man tro at alle ville holde seg unna, også bloggerne (selv om de elsker penger). Men neida, Villa Paprika presterer å reklamere for en av dem:

(Skjermdump Villa Paprika Snapchat)

Hva er det hun ikke har fått med seg? Alt om disse klokkene har stått i media. Ønsker å minne på at det kan være smart å gjøre research på produktene før man takker ja til en avtale. Da slipper man å bli en person som svært få har tillit til, noe som er fryktelig dumt om man skal reklamere ved en senere anledning. Bare nevner det.

I dag kom det mer. Så om noen av aktørene trodde at de hadde alt på stell, og at det var fritt frem for salg, da tok de feil:

(Skjermdump nkom.no)

Dette er altså et av produktene som våre bloggere går god for.

Adina xoxo

33 thoughts on “SMARTE MØDRE DEL 2

 1. Kan dere ikke skrive om uperfekte piker prosjektet, og situasjonen de har med at en av jentene ble «kastet» ut av gruppen.
  Digger dere! Eneste bloggen jeg er innom for tiden <3

 2. TENÅRINGSJENTER MED PSYKISK LIDELSE ØKER MED 40%

  Denne overskriften hadde stått på min blogg i dag om jeg hadde hatt en blogg. Og det hadde ikke vert en clickbaits.

  Denne sjokkmelding kunne Nrk og andre medier melde i dag 17.01.18. Helseminister Bent Høye ble intervjuet og var mildt sagt veldig bekymret.

  Folkehelseinstituttet presenterte denne dystre rapport i dag. Hele rapporten kan leses på Folkehelseinstituttets hjemmeside.

  Kortversjon:

  “Andelen jenter mellom 15 og 20 år som får diagnostisert en psykisk lidelse som angst, depresjon, spiseforstyrrelser , tilpasningsforstyrrelser hos lege eller Barne og Ungdomspsykiatrien, har økt med 40% på fem år. Fra 2009 til 2016. Det mest oppsiktsvekkende funnet er den kraftige økningen i andelen tenåringsjenter som får diagnosen. Og her er mange tragiske mørketall.

  Andelen jenter i disse aldersgrupper fikk resept på antidepressiva var en dobling på fem år.

  Det finnes ikke noen tilsvarende økning blant gutter i samme alder, ei heller for andre aldersgrupper i befolkningen” Sitat slutt kortversjonen.

  Forsker Pål Suren ved FHI uttaler til NTB at vi vet ikke sikkert årsaken om hva som er grunnen til økningen blant jentene. For å komme til bunns i dette må vi ha en forekomstanalyse. Det er ikke gjort blant tenåringer i Norge før.

  Derfor har jeg tipset Folkehelseinstituttet om å lese Norges Viktigste blogg “Bloggomtoppbloggere.

  Sosiale medier, prestasjonspress på skolen og sosialt, og det vanvittig økende kroppspress, blir hyppigere og hyppigere nevnt som årsak til at jenter i veldig økende grad sliter med psykiske lidelser. Dette advarer og skriver denne bloggen mye fornuftig om. Og ikke minst mange kloke kommentarer fra oppegående lesere.

  Hvorfor denne kommentaren kom under dette innlegget er fordi at det handler om det samme. Reklame. Mange såkalte toppbloggere som er med på å drive fram psykiske lidelser for unge jenter med sin utsvevende levemåte og kroppspress. Jenter som har disse bloggerne som sine idoler. De reklamerer uhemmet for produkter, mange av dem kunne hatt merkenavnet “Lurium kurerer og fixer alt”.

  Og så skriver Adina en klok advarsel til bloggere på slutten av innlegget sitt “…. så slipper man å bli en person som svært få har tillit til. Noe som er fryktelig dumt om man skal reklamere ved en senere anledning…”

  P.S Rapporten fra Folkehelseinstituttet i sin helhet, kan dere lese som takketale som vinner av Vixen.

  1. Arve: Takk for en svært interessant og ikke minst lærerik kommentar. Dette er viktig.
   Jeg vet om ei som har dette som sin hjertesak, og som også har stor kunnskap på feltet, og sender herved over til Vicky😊
   Tenk at du tipset om oss til Folkehelseinstituttet, tusen takk 😘

   1. Heia. Artikkelen om denne tragiske rapporten fra FHI ligger fortsatt ute på Nrk.no. Scrolle nedover til artikkel “Flere får hjelp for psykisk lidelse”

    Kanskje en ide’ om dere linker til denne artikkel her på bloggen? Der er blant annet en en link videre til en artikkel som heter “Still spørsmål til psykologen” Psykolog Peder Kjøs svarer på spørsmål fra Nrks lesere (og bloggombloggere’s lesere) Send dine spørsmål til mari.reisja@nrk.no Du kan være helt anonym.

    Når jeg tenker meg om, er det en god ide’ a Norges viktigste blogg, bloggombloggere, legger ut denne viktige Nrk artikkelen. Som oppdragene effekt og folkeopplysning om sunn fornuft. Fordi jeg har en mere en mistanke om at såkalte toppbloggere ikke bare er innom bloggen deres sånn litt sporadisk, som enkelte topploggere har sagt, men hver eneste dag.. tenker jeg 😉

 3. Hvorfor kjøper folk “ting” bloggere annonserer for. Jeg forstår det ikke.
  MVH Daniel White Trash Wllington.

 4. Hei,
  Synses dere gjør en helt fantstisk jobb.
  Fikk nettopp vite at SE har vært på cruise og ikke nok med det, hun reklamerer i tillegg for det. Altså, hun hjelper et firma med å selge cruisereiser. Bidra til økt reising med cruise. Dere skjønner hva jeg mener. Jeg har alltid likt SE fordi hun har satt fokus på miljø og informert om dette. Men, og det er et viktig men, ingen som blogger og skriver så mye om miljø kan dra på en cruiseferie og nyte det. Jeg er så sjokkert. Cruise er det mest miljøskadelige framkomstmiddelet vi har. Bare et raskt googlesøk vil gi så mye info rundt det. Sliter med å tro at hun faktisk med god samvittighet kan blogge og reklamere om dette… Fikk så se at samtidig som hun var på cruiseferie (og bidro til enorme utslipp av Co2 og avfallstoffer i havet), tipset hun leserne sine om filmen An inconvenient sequel: truth to power. En film som i all hovedsak handler om global oppvarming. I tillegg skrev hun hvor bekymret hun var for klima og miljø.. samtidig som hun reklamerte for cruise. Prøvde å kommentere dette på bloggen og instagram men ser ut til at det har blitt slettet. Kan umulig være bare jeg som blir provosert over dette? Jeg bare never det.

  1. Morsomste var jo at hun nok en gang måtte snu pekepinnen å skrive på instastoryen at vi som spiser kjøtt og kjører bil hverdag er verstinger i forhold til hun.
   SE skriker hvor fælt det er å kjøpe og bruke pels, men kjøper skinnvesker og garantert andre produkter.
   Bildet hun la ut hvor teksten sier: «… jeg putter plastikk i kroppen og gjør min del for miljøet». Jeg kan forstå ironien, men det er fortsatt noe inni meg som vrir seg vrang.
   Jeg vil ikke at min nyfødte datter skal vokse opp med slike «forbilder» som Sophie liker selværklere seg som.
   Skal jeg være helt oppriktig og ærlig, så kan jeg ikke fordra sånne mennesker som SE. Det gjør henne langt ifra til et dårlig menneske, men hun gjør alt det jeg ALDRI ville gjort for penger. Samme gjelder en stor del av Norges toppbloggere.

   1. Jori, Varma og anonym: Jeg tror de fleste tenker som dere. Dette er ikke greit. Om jeg selv hadde fått tilbud om Cruise i Karibien, ville jeg hatt vanskelig med å si nei. Det har vært en drøm siden jeg var lita jente og min far jobbet på cruisebåt. Men med den kunnskapen vi har nå, ville jeg sagt nei. SE fronter viktige saker men klare liksom ikke å stå for det hun sier. Man kan jo lure på om det er bevisst🤔

 5. Når VG ikke har bedre ting å skrive om…. linni meister og sophie Elise… 🙄 altså hva skjer.. «slik har du aldri sett sophie Elise»….. var fryktelig så mediesyk hun er for tiden da…

 6. Kom over sophie Elises innlegg hvor hun nevner at det er forferdelig at det blir diskutert om hennes psykiske helse. Jeg mener når man velger å skrive slike diagnoser, må det være rom for å diskutere dette uten at det skal være noe problem. Aldri skrev dere at hun var frisk og ikke hadde problemer, det eneste som ble skrevet er det mange reagerer på. At hun velger å skrive ned så mange diagnoser på bloggen sin.

  Hun velger å skrive disse diagnosene og såklart vil folk reagere fordi andre som er syke har ikke valgt at hun skal være noen «talsperson» for deres sykdom, og hun glemmer og presisere at det finnes forskjellige grader av dette helvetet.
  Det ligger folk inne som også har disse diagnosene og kanskje de får høre «Jamen det har sophie Elise også å hun klarer jo alt det her..» hun gjør at disse alvorlige lidelsene virker som en forskjølelse, sånn hun skriver, og det gjør folk irriterte.

  Hvis hun skal velge å skrive de tingene hun gjør synes jeg også hun er skyldig å forklare mer, som hun sier trenger hun ikke forklare noe, men da må hun jammen ikke forvente annet enn at folk diskuterer det også!

 7. tips: sophie elise bekrefter at hun har operert rumpa
  oooog når hun og joakim snakker om synkronisert mensen i slutten av episoden så er det et hode som sniker seg ut av det ene rommet på venstre side hahhaha

 8. Blir helt satt ut over hvor mediekåt sophie Elise er om dagen 🙈 kanskje man kan håpe på at hun skal «gi seg på topp» ? Kjøre på nå og farvel… det hadde vært veldig fint. På tide å sette lys på ordentlig sunne forbilder ❤️ (Ikke vondt ment 😉 )

 9. SE innrømmer rumpeoperasjonen!!! Håper dere tar på dere ansvaret og finner frem innleggene hvor hun benekter for det, siden hun nå påstår at hun aldri har benektet det. Orker ikke. Vær så snill og sett henne på plass.

  Elsker bloggen deres!

  1. Tenkte det samme. Mener å huske at hun sa at den store rumpen kom av at hun gikk opp 10-15 kg og trente den slik?

 10. Et lite tips til ukens morgodhjerta. I innlegget “På daten skjedde dette” frå sjølvaste hu mor sjøl er det 10% romantikk og 90% reklame/sponsing.

  Uhemma positiv omtale av et utested, med flotte bilder og skryt x 1000 av både mat, interiør og vertskapet. Link til klikk her for bordbestilling,

  I samme rennet i samme innlegg omtale av en treningsbok, med link kjøp her, og der er det reklame for boken, Cappelen og Tanum bokforlag..

  Altså, ho mor sjøl svarer på spørsmål om hvor dette innlegget ikke er merket med digre bokstaver reklame/sponset. Hun svarer at hun betalte regningen på utestedet fordi hun er så begeistret for stedet. Og boken hun omtalte og anbefalte og linket til løp og kjøp, betalte hun for.

  Derfor mener jeg hu mor sjøl må bli ukens godhjerta 😉

   1. Maskopi: Jo, det stemmer😊 Hun betaler ikke på date men ellers betaler hun for det meste: karakterer, at unger kommer hjem og har vært litt rampete på skolen, matchmaker, hacker osv. 🙈
    Og nå sist (i gråsoneland), kjøpte boken av venninnen😊

Leave a Reply