NYTT TRENINGSÅR

Hei alle sammen 🌸

Et nytt treningsår er i gang og for noen av bloggerne ser det ut til å bety nye samarbeidsavtaler med leverandører av treningstøy.

Nettbutikken X-life har nå dukket opp i innlegg hos både Sophie Elise og Fotballfrue. Jeg sier det med en gang: Jeg er ikke sint, bare veldig veldig skuffet. Jeg er meget glad i nytt treningstøy, og X-life har jeg vært så trofast mot i alle disse årene at det har gjort vondt å bestille fra andre som har lokket med bedre tilbud.

Nå lurer kanskje noen på hvorfor dette er noe å bli skuffet over. Det skal jeg prøve å forklare. Jeg tror jeg først oppdaget X-life i forbindelse med at jeg leste bloggen til Kristine Weber, mitt store forbilde og tidligere norgesmester i bodyfitness. Hun har såvidt jeg har forstått det samarbeidet med dem i alle år. Helene Drage hadde også samarbeid med dem den gang hun gikk ned alle disse kiloene. Dette vil jeg kalle gode ambassadører for nettbutikken.

Sophie Elise har frem til nå hatt et samarbeid med Tights. Mitt inntrykk er at hun trener hovedsaklig når hun skal lage reklameinnlegg. Hun har tidligere påstått at den nye rumpa hennes kom av trening. Jeg bare minner om at hun tar 25 kg i knebøy:

(Skjermdump sophieelise.blogg.no)

Jeg finner ikke miss Sophie særlig troverdig når det kommer til å formidle treningsglede.

Frua (og mammaen) har frem til nå hatt et samarbeid med Get Inspired. Jeg har allerede nevnt et par ganger at det ikke lenger er aktuelt for meg å handle fra de. Dette har jeg begrunnet med at jeg ikke støtter bedrifter som bruker bloggere som overeksponerer barn, ikke merker reklamen riktig og har et usunt fokus på kropp. For jada, frua er flink til å trene, men jeg finner ingen treningsglede hos henne heller med utsagn som at hun skal på trening for å gjøre plass til julematen.

Heldigvis er frua såpass opptatt av teknikk at hun har fått opp speil på veggen i treningsrommet hun har hjemme:

(Skjermdump carolinebergeriksen.no)

Well well, det er veldig viktig, men jeg tror ikke det blir riktig av å stå og vri på seg for å sjekke teknikken i speilet altså. Jeg vet ikke hva slags PT-skole frua gikk på, men på min lærte vi at det er mye bedre å filme for å se på teknikken etterpå. I tillegg trener frua to ganger i uka med en PT som helt sikkert kan lært henne korrekt teknikk. Bare nevner det.

Etter at blant annet Tights og Get Inspired kom på banen og tok markedsandeler ser jeg at X-life ikke har gått med overskudd siden 2014, så jeg forstår absolutt at de må gjøre noen drastiske tiltak. Antageligvis vil disse nye samarbeidene trekke til seg såpass mange nye kjøpere at det veier opp for oss som nå vil se oss om etter et annet sted å handle.

Er dere klare for litt prat om reklamemerking igjen? Etter Forbrukerombudet sitt tilsyn i høst har vi roet oss på dette og regnet med at bloggerne ville gjøre det riktig. Vi forstår nå at vi har vært altfor naive. La oss se på reklamen for X-life.

Sophie Elise viste frem masse produkter på instastory her om dagen. Flere av bildene var ikke merket, eller så er merkingen så langt oppe/til siden i bildet at den knapt synes. Eller som dette, den går i ett med fargen på klærne og er veldig vanskelig å få øye på når hovedteksten er blikkfanget.

(Skjermdump sophieelise/Instagram)

Så var det dette med at det skal fremgå hvem man reklamerer for da. I selve blogginnlegget har miss Sophie merket med annonse, men det er ikke før langt uti teksten at vi får vite at det er for X-life.

Frua merket sitt blogginnlegg med kun “sponset treningstøy” først (takk til Asti som hadde tatt skjermdump 😘):

…før det ble endret så det kommer frem hvem sponsor er:

(Skjermdumper carolinebergeriksen.no)

Denne var litt tricky. Selve blogginnlegget nevner ikke X-life eller linker til de, men nå som nettadressen deres er nevnt i headingen vil jeg påstå at det er veldig i gråsonen å ikke merke dette med reklame.

Fremover vil jeg surfe etter treningsrelaterte produkter hos Tights, Sportamore og Fightit. Kom gjerne med tips til andre gode alternativer. Jeg har et brennhett tips til en bok som nå er på tilbud til kun 99 kroner på tights.no (ikke sponset):(Skjermdump tights.no)

❤ Vicky