NAKEN AV ANNA RASMUSSEN

Hei alle sammen 🌸

Jeg lovet dere å lese boka til mammaen til Michelle (og to andre gutter) og komme med en bokanmeldelse. Det er en god stund siden sist jeg anmeldte en barnebok, men jeg skal gi det et forsøk. Heldigvis skrev jeg aldri noe om når dette ville komme, for det har tatt sin tid å komme gjennom boka. Ikke fordi den er lang med vanskelig språk altså, men fordi den var så lite interessant. Husker dere da vi var på boklanseringen? HER

De første rundt hundre sidene i boka var den kjedeligste delen. Her snakker mammaen om barndommen sin frem til hun blir gravid og skal føde. Kort oppsummert føler hun seg annerledes, hun er ikke flink på skolen, hun skulker og hun begynner tidlig med sex, røyk og alkohol. I tillegg tilbringer hun sommerferiene på Kypros hos faren som ofte er sint.

Historien om hvordan hun mistet jomfrudommen som 11-åring er viet en halv side. Hun har også en historie om da hun snek seg ut på natten for å møte en 18-åring mens hun selv var 12 år. Jeg syns det er rart at mammaen ikke reflekterer mer rundt disse tingene. Hun skriver at hun visste at det var galt å henge med 18-åringen, men at hun syntes venninnene var dramatiske da de ble sjokkerte og sa “Det er ikke lov, Anna” da hun fortalte dem om han. I midten av desember skrev mammaen et innlegg om organisasjonen Barnas Trygghet som jobber med å avsløre pedofile. Jeg antar at det er samme 18-åring det er snakk om her:(Skjermdump mammatilmichelle.blogg.no)

Da mammaen ble gravid og skulle føde, ble jeg så beveget at jeg tok til tårene og måtte ta ei litta pause. Den varte lenger enn planlagt. Jeg prøvde å ta opp boka for å lese den på toget i jula, men så kom jeg på at enten vet de rundt meg hvem mammaen er og tenker sitt om meg, eller så ser de på tittelen og tror at jeg leser en pornografisk bok.

Flere graviditeter følger, og siste del av boka dreier seg hovedsaklig om vingling mellom Jan og Mathijs. Mammaen gjør et forsøk på å flytte til Kypros alene med barna, men må raskt få sin mor til å flytte etter. Det som står skrevet om moren får meg også ofte til å ta til tårene fordi hun virker så utrolig snill og gjør alt for Anna. Det er trist å tenke på at de i dag har mistet kontakten.

Mammaen er (ufrivillig?) morsom i sin omtale av brystoperasjonen etter fødsel nummer to. Hun fyller opp med silikon fordi hun vil ha puppene tilbake til slik de var før hun ammet og skriver “samtidig anså jeg sannsynligheten for at jeg skulle få flere barn som minimal, siden jeg ikke var i et forhold”. Jeg bare nevner at hun ikke var i et forhold noen av de to gangene hun allerede hadde blitt gravid.

Overraskende nok får vi lese litt om mammaens tanker om eksponering av barn: “Når jeg ser tilbake nå, er det en del ting jeg kunne latt være å dele. Det handlet om Michelles følelser, tanker og hvem hun var. Jeg slettet det fra bloggen da den tok av. Som en av Norges største bloggere kunne jeg ikke ha alt om barnet mitt på internett”. Well well.

Det er ikke så mye nytt som kommer frem i boken. Selv jeg som aldri har vært noen fast leser av bloggen føler at jeg vet det meste fra før. Noen ganger hopper hun i tid på en litt rotete måte slik at det er vanskelig å henge med på hva som skjedde når. Jeg tror nesten boken kunne vært bedre uten en skyggeforfatter, altså slik at mammaen hadde skrevet den selv med sitt eget språk.

I dag har mammaen vært i Stavanger for å ta ut silikonen sin. Hun havnet jo både i forhold og fikk et barn til, så da forandret puppene seg igjen. En ting hun skal ha skryt for, midt oppi alt det kritikkverdige hun gjør, er at hun ikke har dette enorme utseendefokuset som mange andre bloggere har.

Boken er forresten ikke sponset, det skulle tatt seg ut si 😊

❤ Vicky