MISS SOPHIE OG VG

Hei alle sammen 🌸

Det er ingen hemmelighet at VG ofte skriver artikler om Sophie Elise. Nyheten om at hun hadde hatt et tilbakefall med depresjon leste jeg først hos de på lørdag. På onsdag kom nyheten om at hun får sin egen tv-serie og natt til fredag kom hennes nye låt “In my head”. Sistnevnte har ikke VG omtalt ennå, men det kan jo være at det har å gjøre med kvaliteten på låta og at de sjelden skriver negativt om miss Sophie. Selv gir jeg den terningkast 1, men sånt kan endre seg etter å ha hørt låta flere ganger. “All your friends” gir jeg 6 og “Only human” får 4.

Jeg må si jeg er litt forundret over artikkelen som handler om tilbakefall og depresjon. Gjennom artikkelen fikk jeg inntrykk av at VG hadde intervjuet miss Sophie, før jeg kom helt i bånn av artikkelen hvor det står at hun ikke ønsker å kommentere saken. Hele artikkelen er med andre ord basert på blogginnlegget. Litt samme praksis som vi holder på med her altså.

En artig detalj er at miss Sophie sitt innlegg kom ut kl 20:48 mens artikkelen til VG kom ut kl 22:26. Det tok dem i overkant av halvannen time å lese hennes innlegg, skrive artikkel, finne et pressebilde, legge inn et innlegg fra Instagram, linke til innlegg og ta kontakt med miss Sophie for en kommentar. Jeg er meget imponert over denne raske journalisten og forstår at vi har noe å strekke oss etter.

Noe jeg finner direkte provoserende med denne artikkelen er at de velger å gjengi miss Sophie sin beskrivelse av selvskading som det eneste som “funker”:(Skjermdump vg.no)

Det er ille nok at man må fortelle en dreven blogger på 23 år at dette ikke er ok å dele helt ukritisk, men at VG velger å gjengi det i sin helhet uten en eneste bemerkning til det? Sånne ting har en enorm smitteeffekt, og her sitter en av Norges største bloggere og sier at selvskading er det eneste som funker mot hennes depresjon. Jeg blir helt matt. Tenk på alle de unge leserne som kan finne på å prøve dette når de har en vond dag fordi de har lest at det er løsningen.

Jeg tok en liten titt på Vær Varsom-plakaten, og føler nesten at VG burde blitt klaget inn til PFU for brudd på punkt 4.9:

Vær varsom ved omtale av selvmord og selvmordsforsøk. Unngå omtale som ikke er nødvendig for å oppfylle allmenne informasjonsbehov. Unngå beskrivelse av metode eller andre forhold som kan bidra til å utløse flere selvmordshandlinger

Jeg sier ikke med dette at Sophie Elise har hatt noe selvmordsforsøk bare så det er klart. Jeg mener bare at om selvskadingen er alvorlig nok kan den bli definert som dette eller i verste fall som selvmord. Jeg ser heller ikke at å gjengi dette avsnittet fra blogginnlegget er nødvendig for å oppfylle allmenne informasjonsbehov.

Jeg har selv vært innom selvskading for mange år tilbake. Siden Sophie Elise ikke er sitt ansvar bevisst skal jeg prøve å fylle ut det jeg mener mangler i avsnittet hennes. For javisst kan man føle at selvskading er det eneste som funker når man befinner seg i mørket, men hva funker det mot? Hvor lenge funker det? En time, kanskje resten av kvelden? Er livet plutselig bedre igjen morgenen etter på grunn av selvskadingen? Har noen av de underliggende problemene blitt løst? Det tviler jeg på. Et mer realistisk scenario er at man våkner, ser hva man gjorde kvelden før, skammer seg og tenker at disse sårene må man skjule. Og når det omsider har grodd får man kanskje arr som vil være der resten av livet. Det er ikke så kult.

I ettertid har miss Sophie kommet med et innlegg hvor hun er lei seg etter å ha lest kommentarer som betviler ting hun har skrevet om egen psykisk helse. Her nevner hun at hun endte med å oppsøke psykiatrisk nødvakt. Det er helt ok at hun ikke alltid deler alt, men kunne hun ikke heller skrevet om dette i det første innlegget i stedet for om selvskadingen? Det må jo være mye bedre at leserne oppsøker hjelp om de er i samme situasjon.

Så, til slutt litt om kritikken rundt hennes psykiske helse. Vi skrev selv om dette HER. Som Adina innleder innlegget med betviles det ikke at Sophie Elise har vært syk. Det kritikken i stor grad handler om er at vi har fått lese om veldig mange forskjellige diagnoser på bloggen gjennom årene. De fleste har sett ut til å være selvdiagnostiserte. Vi hadde en gjennomgang med noen av de for litt siden. Drøye to uker før miss Sophie tok denne bloggpausen med depresjon skrev hun at hun hadde fått tilbake derealization disorder. Bare nevner det.

Ta vare på dere selv og oppsøk for all del hjelp om dere sliter ❤ Mental Helse sin gratis døgnåpne hjelpetelefon kan nås på telefon 116 123.

❤ Vicky

100 thoughts on “MISS SOPHIE OG VG

 1. Jeg nevner at TV programmet hennes vil vise hvor syk hun var/er. Det er filmet fra oktober til nå. Da gjenstår det jo bare å se.

  1. Har tenkt på akkurat det samme. Hun sier selv at TV-team har fulgt henne 5-6 dager i uken siden oktober… Dermed gir jo programmet en god pekepinn på hva hun har orket og ikke i en veldig tung periode.

 2. Herregud, denne bloggen deres er nesten høydepunktet mitt hver dag. Går å gleeeder meg til alle innleggene! Så vanvittig flinke dere er som gjør denne viktige jobben. Dere virker så genuine og snille. Håper alle kommer over denne bloggen, for her er det virkelig mye bra lesing. Har alltid «lest» blogg, når man har hatt lite å gjøre osv. Men innom her derimot, hit må jeg hveeeer dag – gjerne flere ganger å 😂 Keep up the good work ladies 💋

 3. Helt enig med kommentaren av selvskading av dere. Det er fire år siden jeg sluttet, og sitter forsatt med skam og en kropp full av store arr. Og jeg fikk lyst til å skrike ut da jeg så innlegget. Funker? Det funket på den måten at behandlingen av det egentlige problemet ble utsatt fordi tilleggsproblematikken tok alt fokus. Det funket i å gi meg skader på nerver. Det funket på å gjøre meg avhengig av andres blod for å leve. Noe positivt? Nei. Det som funker er å finne måter å håndtere følelsene sine konstruktivt. Det som gjorde meg bra igjen (på det punktet) var behandling! Terapi. Følelseshåndtering. Håper ingen leser innlegget hennes eller VG artikkelen og tror dette er en god løsning. Det er det ikke. Vet selv hvor stor smitteeffekt dette har.

  1. Helt enig! Kan egentlig sammenlignes litt med rusavhengighet. Man utsetter problemet («symptomet»/begrunnelsen for at man ruser seg), stuer det vekk for en time eller to, og etterpå når rusen er borte, sitter man igjen med den samme kjipe følelsen, pluss et tonn med nye, samt en hel haug med skam 😝

 4. Bloggen deres er ikke bare morsom, snerten og godt detektivarbeid lenger. Den er viktig også! VG altså, – ræva journalistikk. Sophie er vel til en viss grad “news”, men de gidder ikke å lage en artikkel en gang? De bare klipper og limer inn det hun selv skriver uten å å ha fått til et intervju med henne.. eller intervjue noen som kan ha en kommentar til det hun skriver = strykkarakter!

  1. Tusen takk for gode ord ❤️ 😘 Du sier noe der, men hadde de intervjuet noen andre hadde de vel blitt nødt til å skrive noe negativt om miss Sophie 🙄

 5. Jeg vet ikke jeg altså.. men syns ting bare blir lite troverdig når det er «reality TV» hun vet kamera er der og får sammenbrudd eller whatever… hun har hatt kamera i trynet siden hun var 16 år eller når det nå var bloggerne begynte… så dette kan hun jo… gråte på kamera er jo en del av karrieren hennes…
  sophie er deppa fordi hun ikke lever et rutine liv.. hun står opp når hun vil (som regel) og har litt lite mål og mening i hverdagen.. skrive litt på boken sin, klage litt på bloggen og synge med autotune..
  jeg har vokst opp i Harstad, hun har aldri blitt mobbet.. hun var den blonde med puppene osv osv.. blandt «de kule».. men ja.. hun er offentlig person og har sikkert blitt «mobbet» over nettet.. men det er jo noe hun selv har valgt..

  TV 2 har mistet enormt mye troverdighet.. de har ødelagt alle serier de sender for alt de satser på er drama.. sophie Elise er ikke frisk og er beklageligvis et veldig dårlig forbilde…
  en hver jente som har vært 12-14 år vet hvor enormt man ble påvirket av «idolene» sine..

  Hun burde helt ærlig ikke fått lov å skrive som hun gjør eller vise sånne sider av livet… for det er IKKE til hjelp for noen…. kanskje disse blodfansa hennes mener det… men de hadde jo støttet henne om hun drepte noen omtrent..

  Dette er på ingen måte for å være slem eller mobbe sophie.. jeg bare syns det er fryktelig trist og gruer meg til om datteren min skal vokse opp med sånne forbilder…

  Nå har hub levd i sus og dus, tjent masse penger og fått fylt på kroppen sin her og der… er hun ikke ferdig nå? Virker som hun er helt avhengig av å gjøre og få til mest mulig… mer penger og mer «fame»…

  1. Takk for dette 😘👏👏 jeg har selv vokst opp i Harstad. Noen år eldre da, men jeg husker SE godt, kan heller ikke huske at hun ble mobbet. Jeg bodde på et punkt rett ved Mathias og observerte henne flere ganger der på fest osv. Husker også at hun hadde kjæreste konstant. Jeg opplevde mobbing på barneskolen og i starten av ungdomsskolen, og det var aldri et alternativ for noen å bli kjæresten min 🙈 hvis jeg var forelska i en fyr, og han fant ut av det, ble han sint på meg 😝 Det hun beskriver som hardcore mobbing i boka og på bloggen, er jo ikke noe mer enn et klassisk eksempel på utfrysning, som dessverre de fleste jenter opplever på et punkt i tenåringslivet. Syns ikke det går under kategorien mobbing, selv om det absolutt ikke er noe gøy! Og jeg er lei av alle ord og uttrykk hun slenger rundt om seg for å få sympati fra leserne sine! Forkastelig er det! Alt negativt som farer rundt i media, er plutselig noe hun har opplevd. Mobbing, depresjon, angst, og ca alle andre psykiske lidelser. Pillemisbruk (!! noe jeg ikke tror på i det hele tatt – jeg har selv vært godt inne i rusmiljøet i Oslo, og pillene hun beskriver å ha tatt/kjøpt finnes det ikke marked for i Oslo – nettopp fordi de ikke gir særlig med rus 😅), så har hun jo plutselig vært i et voldelig forhold med en psykopat, også ble hun plutselig bifil.. Selvskading har hun visst drevet med. I tillegg til at hun har uttalt seg om flere aktuelle temaer. Tro hva hun fisker etter? Lesere? Sympati? 🤔 syns nesten hun prøver hardere å holde seg aktuell enn martinehalvs 😂 neste blir vel spiseforstyrrelser 🤔

   1. Jeg er helt enig med denne bloggens synspunkter på SE sin måte å omtale seg selv og ulike diagnoser på. Men det du skriver om at du har observert henne og dermed kan si hun ikke er blitt mobbet er vel ikke helt innafor? Hvis man har lest boken hennes er det ingen tvil om at hennes opplevelse av ungdomstiden var vond og påførte henne mange vonde følelser og problemer i ettertid. Å være ensom og bli utestengt er ikke en bagatell og vi mennesker har ulik psyke og dermed ulik reaksjoner på slike opplevelser. Det er ingen tvil om at SE har vært ensom, trist , har hatt dårlig selvtillit og et forvrengt syn på eget utseende fra ung alder av. Dette syns ikke jeg vi lesere kan sitte å mene så mye om. Det er uansett hennes opplevelse og følelser og det kan ikke vi ta fra henne.

    At hun i voksen alder fortsatt sliter både med sitt syn på seg selv og mulige psykiske lidelser er jo trist men det er absolutt på sin plass at noen (les denne bloggen) stiller henne til ansvar for hva hun formidler på sosiale medier. Hun er en kjendis, et forbilde, en med stor påvirkningskraft for mange, en forretningsdame og mye mer som må ta sitt ansvar alvorlig. Det syns jeg ikke hun alltid gjør og mye er ren business og jeg syns hun mer og mer snakker seg selv i mot og fronter usunne verdier som har negativ innvirkning på unge lesere. Det er ikke greit at hun gjør det og tjener penger samtidig.

   2. Du vet lite om markedet i oslo og hva folk kjøper.

    Dine latter emojis i innlegget, sier mye om deg som person.

    Takk for et fint og bra blogg innlegg Vicky.

    Om 3-10år er det ikke umulig at at det vil bli lagd dokumentarer om bloggernes etterdønninger.
    Her er et eksempel:

    “Brennpunkt: Blogginnleggene som ødela våre barn”

    Hvorfor undersøker ikke media troverdigheten til bloggere?

    Hvor er den gode journalisten med tyngde og god undersøkende journalistikk?

    Blogger bransjen bør bli etter gått i sømmene hva gjelder både reklame, og “hvit sannhet” bare for å holde seg aktuell og også den plattformen man har valgt å jobbe for, det være seg nettavisen, Influencers, blogg osv

    Jeg er glad det ikke var internett da jeg vokste opp.

   3. Ho: wow! Takk, så hyggelig, jeg visste ikke at du visste mer om meg enn meg selv! Da får jeg prøve å svare uten emojis, så kanskje du har lettere for å forstå? Denne kommentaren din blir bare BEYOND latterlig da du, som fremmed, ikke har noen som helst rett til å uttale deg om meg. Jeg tør faktisk å påstå at jeg vet litt om miljøet i Oslo. Brukte jo bare heroin m.m der i 10 år. Ikke det at du har noe som helst med det, men siden du sitter der bak et tastatur og uttaler deg så ekkelt bastant om meg og mitt liv. Og hvordan kan du analysere noen utifra en emoji? Bare lurer? Du vet jo faktisk ingenting om meg. Du vet ikke hvem jeg er engang. Så rist det av deg. Du kan da virkelig ikke at på til sitte der å påstå at du vet hvem jeg kjenner og hvor jeg har vært? Nei vet du hva.. jeg prøver å holde meg for god for direkte personangrep slik som det, spesielt basert på en emoji. Men er utrolig vanskelig når man leser sånt tull. Er du et nettroll? En del av SE sitt hylekor? Lurer bare, siden du er så freidig og påståelig om noe du helt klart ikke har peiling på? Blir dessverre bare fler og fler som deg på nettet. Lett å være tøff bak et tastatur, si!

    Siri: jeg tror du misforsto meg litt. Jeg mente absolutt ikke å bagatellisere utfrysing/ensomhet. Det er en fæl greie, og jeg unner ingen det. Hun har helt sikkert følt dette også. Det jeg mente å si var at jeg ikke helt greier å trekke tråden mellom den mobbingen hun beskriver boken mot det jeg observerte av henne. Henger ikke helt på greip i hodet mitt. Hun sier hun ikke hadde venner, men jeg husker henne som ei som hang med masse folk og hadde kjæreste på kjæreste. Så hun virket ikke ensom utad hvertfall. Samme som sykepleier student over meg skriver. Hun var ei man kunne anse den gang som «pen» eller «populær», derfor ser jeg ikke sammenhengen med det hun skriver i boka om mobbing samme tiden. Det kan fint være noe i det altså, kanskje hun følte seg ensom. Men da tror jeg det må ha vært på innsiden, for hun virka greit likt av andre. Hun sliter nok med sitt, og jeg kan ikke uttale meg om hvordan hun har det sånn sett. Var ikke ment slik, jeg påpekte bare det jeg har observert av henne uten ifra, i tråd med det hun over meg skrev. Syns også hun har ropt ulv litt for mange ganger, derfor tenker jeg med en gang hun nevner en diagnose at hun selvdiagnotiserte seg, slik som hun pleide før. Det er ikke sikkert det stemmer, men troverdigheten er litt borte på grunn av tidlige små løgner og selvmotsigelser. Hun burde helt klart være forsiktig med hvordan hun formulerer ting på bloggen sin angående psykisk helse, samt diagnoser hun ikke vet hva er (mener da ikke depresjonen, men bl.a bipolar lidelsen hun mente hun ble frisk fra, samt den gangen hun sa hun hadde ADHD på grunn av måten hun blir sint på osv). Jeg synes hun er med på å bagatellisere mye av dette med måten hun skriver om det på samt måten hun takler det på. Hvis man har så mange symptomer og plager; søk hjelp! Det er ikke gjort over natten. Slikt tar tid. Skjønner ikke hvorfor hun velger å ikke gå til psykolog liksom? Har selv vært i behandling i ett år, og angrer ikke et sekund. Men fortsatt lang vei å gå. Psyken er komplisert ☺️

   4. Pepsi: Ønsker bare si at det er vondt å lese om hva du har gjennomgått. Det virker som du er på et mye bedre sted i livet nå, og det gleder meg❤️

 6. Dere ass, dere er helt rå!! Håper VG får med seg dette, og skammer sin egen jobb. Skam på seg! En ting er at SE ikke klarer å se dette, men en avis? Come on! Klikk-klikk-klikk. Og så klikker det i hodet på meg!

  God helg kjære dere, aldri slutt med denne bloggen!! ❤️❤️❤️❤️

   1. Tusen takk for link! 😊

    Dere gjør en kjempe viktig jobb, med denne bloggen! Jeg gleder meg til hvert innlegg. Det er så gjennomført og saklig.

  1. Tusen takk søte du ❤️😘 Jeg lurer på når jeg slutter å være satt ut av at VG skrev dette 🙄 God helg til deg også ❤️

 7. Dere altså! Ikke bare får dere oss til å le, men tenke dypt. Dere gjør en god jobb, stå på!!! Ønsker at det kommer mye godt på deres vei.

  1. Til Pepsi: når du skriver dette som har opplevd og sett henne på nært hold i mange år, så rakner hele SE. Tenk å leve livet sitt på løgner. Det får en problemer av. At det «bildet» hun har laget av seg selv ikke stemmer, er ikke annet enn trist. Det er en grunn for at hun ikke har kommentarfelt. Jeg har opplevd flyfrua på nært hold. Nå når hun har funnet kjærleiken styrer hun han med jernhånd. Hvordan kan en idolisere noen via en blogg?? De skriver så fint om seg selv for og få følgere og mange går rett på! Jeg fatter ikke hva som skjer i denne verden. De visste at tok de prøver saken på bloggen fikk de mange følgere. Hvordan kan noen tro at de får hjelp via henne og bloggen?? Jeg føler vi som kjenner noen av disse bloggerne har lov å komme med fakta og være kritiske. Er så glad jeg har en gutt som ikke leser overfladiske blogger, da hadde jeg blitt fortvilet! Takk for denne bloggen! Takk for at fakta kommer frem. Takk for at det jobbes for barna, dyr, i det hele tatt en uendelig viktig blogg alle burde lese. Inkl bloggerne selv. At de leser selv ser vi jo ofte i feltet her inne. Takk igjen🙏🏻🦋

   1. Birthe: takk for at du også deler dine observasjoner av bloggere i levende live 😘 jeg synes også det er viktig å være kritisk, spesielt når man sier imot seg selv i all offentlighet gang på gang, i tillegg til å bli tatt i løgn. Dette er ikke gode forbilder. Tenker at de får starte med å følge sunn fornuft plakaten hvis de ønsker å være ordentlige forbilder for store og små der ute 💕

 8. Er du plutselig blitt musikk anmelder og? Litt vel motsigelser hos deg og? Ser ut som mange som liker låten hennes!!!

  1. Musikkanmelder vil jeg ikke kalle meg, da hadde jeg forhåpentligvis skrevet mer enn en setning om låta 😊 Du må gjerne forklare hvor det er motsigelser hos meg, den forsto jeg ikke helt 🤔

 9. Å Frk Sraad klager over at de enda er i Amsterdam, og jeg kommenterte med hva med å fortelle sannheten at Pierre havnet på sykehus? Kommentaren min kom ikke gjennom(suprise)🤮🤮🤮

 10. Som “aktiv” selvskader (omtrent ett år siden sist” må jeg bare si at måten SE omtaler selvskading på trigger meg. Selvskading slipper løs endorfiner og man føler seg kanskje bedre der og da. Men man er stuck med å måtte se disse sårene gro og utvikle seg til livsvarige arr og også hva det gjør med de som er glad i deg. Hun burde holde kjeft og tenke seg om før hun “deler” men det tror jeg ikke hun evner før hun virkelig opplever en seriøs depresjon med seriøs selvskading og selvmordstanker. Fuck SE og alt pisset hun spyr ut.

  1. Det er sant, dette kan jo faktisk være triggende for de som allerede har holdt på med det også. Så godt å høre at det er omtrent ett år siden sist, stå på ❤️

 11. Hadde noen kommet til akuttpsykriatien og de hadde vært bekymret for dyp depressjon, ja så hadde man vel blitt innlagt? Har noen sagt for x : høres ut som du er deppa så rimer det litt mer på innleggene som er skrevet.

  Håper jenta får hjelp, for det trenger hun, dog kanskje ikke pga hun er deppa, men fordi hun MÅ ha oppmerksomhet og gjør hva som helst for må få den. Skremmende å se hvordan hun er blitt forandret pga fillers, botox og operasjoner.

  1. Har jobbet flere år i psykiatrien, så de er dessverre ikke sånn at alle får hjelp og blir innlagt. Er som mange andre plasser at behovet er stort, og mangel på plasser..

   1. Jobber selv med tett kontakt til psykriatri og har ikke samme erfaringer når det kommer til hasteinnleggelse for skikkelige psyke, som man jo er ved dyp depresjon. Og hvis det står i journalen at man tidligere har hatt psykoser ( ref bloggen) så ville ingen sendt pasienten hjem.

    Og egen erfaring sier også at ved dyp depresjon blir man ikke satt i kø, men tatt alvorlig med 1 gang.

  2. Hvis man oppsøker psykiatriakutten, dit blir man som oftest kjørt av pårørende eller ambulanse, så blir man gjerne innlagt på psykiatrisk avdeling for observasjon og behandling/medisinering. Skjønner meg ikke på SE, og tror generelt ikke på det hun sier lenger. Hun er nok syk men det er mest oppmerksomhetssyke, tror jeg. Ikke vondt ment, men hun har blitt tatt i løgner og overdrivelser alt for mange ganger..

 12. Jeg lurer på om det ikke er så enkelt at frøken Sofie lider av empty nest syndrome, du vet, at det er tomt etter at filmcrewet er borte og arbeidet med låta er over, – litt lignende slik foreldre føler det når alle barna har flyttet ut. Hvis man ikke har noe å fylle tomrommet med, blir man litt nedstemt.
  Dagens gretne snap som viser et koselig frokostbord med utsikt til havet (er på cruise) fulgt av teksten «kjip frokost», kan jo tyde på en spire til humoristisk sans som ikke dreier seg om frøkna selv.

  1. Snart kommer det nok et innlegg
   fra en eller annen blogger, om at han/hun har empty nest syndrome.

   Tenk hvis det fantes en journalist som virkelig kunne gådd i dybden på de mest innbringende/leste bloggene.

   Sanket bevis, datoer, klokkeslett. Studert mønsteret for hvordan de fanger oppmerksomheten, for -SÅ- å poste
   -REKLAME-SPONS-EGET VERK- de da vil tjene rått på.

   Samlet sammen alle plagiat/kopieringer underbygget av -GOD- og -TYDELIG- dokumentasjon.

   Norge er et lite land, enhver journalist som ville gjort noe slikt, kunne bare sagt takk og farvel til en karriere i Norge.

   Jeg skulle ønske det fantes noen som virkelig turte.
   En uredd -ÆRLIG- journalist.

   (Komikerfrue har reklame om frukt, det bare spørs om ikke CBE vil komme med samme type reklameinnlegg. Fruens innlegg om detox var ikke merket som reklame da jeg leste det)

 13. Dere burde kanskje få endret litt på reklamen deres, siden psykisk helse er så viktig for dere. Får opp reklame for å bli kvitt depresjoner på 30 min (har ikke besøkt/googlet verken nakd eller om depresjoner, så det er ikke mine cookies). Legger ved skjermdump: http://i67.tinypic.com/j0ywaw.png 🙂

  1. Jeg tror kanskje det er sånn som kommer opp automatisk pga teksten de skriver? Noe av reklamen velger de ikke selv..

  2. Takk for tips, men det er nok som anonym skriver at vi ikke velger selv hva som kommer opp. Jeg har tidligere vært irritert over at det dukker opp reklame for Getinspired og DW samtidig som vi kritiserer dem, så kanskje det faktisk er teksten vår som bestemmer reklamen 🙈 Skal sjekke med it-eksperten 😊

   Uheldig reklametekst fra det firmaet da, spesielt når jeg trykker meg inn og ser at det handler om en lydbok 🙄

 14. SE er også en “empath” og høysensitiv…. riktignok er dette personlighetstrekk og ikke diagnoser, men sett i sammenheng så viser det at hun er ekstremt sentrert rundt seg selv og det å være spesiell.

  1. Så Martine Halvorsen tror hun vet hvem dere er og at hun for Guds skyld håper hun ikke har rett. Hva tenker dere? Jeg heier på dere👍❤️

   1. Jeg tenker at det er meget interessant og at hun gjerne må sende oss en mail og fortelle mer 😊 Takk ❤️

  2. Seriøst, da er du virkelig empath og høysensitiv, når hvert mikrosekund av ditt liv handler om deg selv, ditt utseendet og dine kjempekomplekse unike filosofiske tanker.

 15. VG sin underholdningsredaksjon, med Harm og Hegseth i spissen, har tette bånd til Sofie Elise, så jeg tror ingen bør holde pusten i vente på mer kritisk journalistikk derfra. Eller journalistikk i det hele tatt.

  1. VG elsker henne og skriver mye om henne, positivt og PR selvsagt. Siden de publiserer så kjapt etter henne selv, kan de kanskje ha et slags samarbeide? At hun tipser de så de er først med «nyheter» og får klikkene, og hun blir omtalt og får gratis PR? Ikke vet jeg, kun en tanke jeg fikk pga de sterke båndene de imellom..

   1. Jeg har alltid tenkt at mange av disse «kjendisene» har samarbeid med VG, se og hør osv… altså når skriver noe særlig negativt om feks se? Om når de først skriver noe som kan virke negativt så snur de der positivt for hennes del… så det kan veeeldig godt tenkes altså! Tror ikke VG osv har lov å poste noe før de spør om lov først…
    syns alltid det har virket sånn isåfall.. hele media Norge er fishyyy

   2. Så raskt denne artikkelen ble laget skulle man nesten tro de fikk tilsendt blogginnlegget på forhånd 🙈 Veldig bra PR for miss Sophie hvor “alle” får vite med en gang at hun er tilbake på bloggen 😊

  1. Hun har ikke ADHD, enten var det en måte å beskrive reaksjonen sin på, satt på spissen, eller så var det løgn. Hun sa i et innlegg i sommer at hun ikke har konsentrasjons problemer. Noe som er mye av den røde tråden gjennom adhd diagnosene/spekteret.

 16. Jeg er møkka lei av sofie Elise og nå må vi tynes for og se henne på TV hver uke har vi ikke nok problemer i verden om ikke Sofie Elise skal plage alle med sine problemer nei nå må det vere nok

 17. Hei nå går det alt for langt med Sofie Elise skal hele norge plages av en hel time med henne nå må alle våkne opp det er nok av problemer om ikke Sofie Elise skal plage alle med sine problemer nei nå må det vere nok jeg er oppvokst med mye problemer jeg og men jeg plager ingen med det jeg har slitt med så hvorfor i helvete sofie elise skal du ha egen tv tid med bare deg det finnes folk som virkeligt har vert gjennom et helvete du vet ingenting dine problemer er bare en liten del av befolkningen her i norge sjerp deg og bli voksen sofie elise vis du vet hva ordet betyr da hilsen Anni

 18. Prøver martine halvorsen å “skremme” dere ved å si at hun tror hun og flere vet hvem dere er? For det første, hvem spurte henne om dette spm, og hvorfor? hun har jo ikke nevnt før spm runden at hun vet? Så hvorfor skal en leser plutselig spørre om det? Jeg lukter at hun stilte seg selv det spm. Og laget spm runden kun for å få med det spm, og i tillegg skriver hun for å skape blest rundt bloggen sin igjen. Hun regner med de fleste bloggere vil komme inn på bloggen hennes, folk vil mase på henne om dette, og samtidig prøver hun å true og skremme ved å si at hun håper for guds skyld at det er ikke de hun tror er, hva faeeeen?? Hahahaha so what om hun vet? Dere er rååå, og dere har ikke gjort noe galt og dere har jo planer om å stå fram uansett . hun driter på seg igjen…

  1. Lurte på det samme når jeg leste det, går det rykter rundt om hvem de er?? (Om det ikke går noen slike rykter så kan det jo være et forsøk på å få gratisreklame ved å bli nevnt på bloggen her)

  2. Her var det mange spørsmål 😁 Tror nok ikke at hun prøver å skremme oss, hun innleder jo med at hun faktisk ikke vet. Tviler på at det går så mye rykter rundt om hvem vi er, men vi har blitt tipset om at det hender seg at det spekuleres litt på Jodel 🙄

   1. 15 Februar blir det slutt på alle spekulasjoner, som vinner av Vixen som folkets favoritt 😉

 19. Tror ikke hun har det så lett, men virker som det varierer veldig. Har tenkt at det kan høres ut som at hun kan ha borderline personlighetsforstyrrelse/emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse. Er mye det hun beskriver mer oppturer, nedturer, varierende selvbilde, ønske om oppmerksomhet, sellvskading osv. Man skal ikke spekulere i andres psyke, men kjenner ganske godt til denne diagnosen, og tenker på den når jeg leser innleggene hennes. Håper uansett hun får det bedre!

  1. Minner om dette (hentet fra KG):

   http://sophieelise.blogg.no/1413127332_12102014.html

   «Alt med blogg handler om image – mitt image er at jeg er provoserende, man vet aldri hva man får, jeg kjører den barbie-looken og en gang i blandt må jeg “vinne folk” tilbake igjen med innlegg om dyrevern, at jeg har vært deprimert, blitt mobba osv. Det er slik denne bloggverden fungerer om man har lyst til å holde det gående.»

   (Sitat fra blogginnlegget det er lenket til)

   1. HAH! Ja ikke sant… alt er bare “jobben hennes”… derfor denne gråtingen og tullet fra serien hennes ikke vil være noe troverdig i mine øyne… altfor tilfeldig at man har sammenbrudd foran TV teamet.. bahh spar meg!
    Sendte vel en SMS til Joakim først «ta opp dette med utseende mitt idag da.. operasjoner osv. Trenger bra TV lizmmm»…..

   2. Tror jeg har skrevet det før, men en god sak kan ikke gjentas for ofte. Bloggomtoppbloggere er blogguniversets viktigste blogg. Ikke bare selve bloggen, men alle leserne som deg Maria, med reflekterte, avslørende, og så klart, ironiske kommentarer. I bloggens ånd.

    Linken du la ved her avkler og og avslører mange såkalte toppbloggere som kyniske og egosentriske, der kun en ting gjelder.. antall klikk og money talks. At disse barnløse bloggerne møter veggen og får psykiske problemer gang på gang på gang, på grunn av sin egen blogg, må de nesten ta ansvar for selv.

    Når jeg skriver kynisk, er det fordi disse bloggerne er “forbilder” for mange barn. Det som er enda verre og kynisk, er voksne bloggere med barn, og som bruker dem for alt det er vert.

    Det er det som er så tragisk for disse barna. Og det er derfor Bloggomtoppbloggere er en viktig blogg, fordi denne blogg er den mest leste blogg av såkalte toppbloggere, tenker jeg. Den har en oppdragene effekt..

   3. Spot on! Hver gang hun havner ned på listen, skriver hun alltid (!) et innlegg om dyrevern o.l. i håp om at Noah og Co skal dele innlegget. Og at noen av mediahusene skal kommentere saken. Og uka etter poser hun i pels på IG. Det blir så (fantastisk) lite troverdig. Bare nevner det…

 20. TUSEN TAKK. Dette trengtes så sårt, og at VG (som unnskyld at jeg sier det, burde være langt mer profesjonelle enn dere) presterer å gjengi noe slik er helt føkkings hinsides. Jeg håper at mange unge gutter og jenter leser dette innlegget, dere er fantastiske. <3

  1. Jeg bare nevner Frua til frua svarer i kommentarfeltet til frua, da med navnet sitt. Men hvor mange svarer han og hvor mange kommenterer han enda? De holder på. Han røpet seg litt der igjen! Jeg lurer på hvor mange som egentlig gjør det samme? Og hvordan ble saken hos frua og frua oppklart den gangen det ble en sak?synes Anne B har fått vel mye kommentarer i det siste!? Det burde bli en lov for dette også. Kan de bare ture i vei som de vil i eget kommentarfelt??

   1. For en barnslig måte å skrive på Åshild, klarer du ikke å bruke navn? Mener du at han ikke kan kommentere noe som helst sted under sitt eget navn? Hva er eventuelt feil med det? Han har da like mye rett som deg og meg til å kommentere hvor han vil.

 21. Jeg vil på ingen måte forsvare det SE har skrevet og måten hun har skrevet det på, men… Er det ingen som har lagt merke til at ordet “funket” faktisk er skrevet mellom hermetegn? At hun faktisk da kan mene at hun tror at selvskading er det eneste som funker når hun er langt nede psykisk, men at hun VET det ikke er sannheten? Uheldig måte å skrive det på, ja, men uansett.

  Som en som har slitt med depresjon i rundt 10 år, får jeg vondt inni meg av å se hvor hardt vi skal ta SE på enkelte ting (fortjent eller ikke). Det kan da ikke være noe gøy for henne, hvis hun faktisk ikke har det så bra med seg selv. Må jo være grenser på hvor mye vi skal rotte oss sammen for å kritisere en enkelt person.

  Når dette er sagt, vil jeg poengtere nok en gang at jeg ikke ønsker å forsvare henne på noen måter. Jeg kjenner ikke jenta og interesserer meg ikke noe særlig i saker som angår henne – ville bare dele noen tanker jeg sitter med etter mye negativt om SE og hennes psykiske helse (som vi i bunn og grunn ikke vet hvordan er kun ut i fra det hun velger å dele på SoMe, så det er synd at vi påstår både det ene og det andre om henne).

  Sånn ellers; gøy blogg! Har bytta ut alle de faste bloggene jeg leste før til fordel for deres. Fortsett den gode jobben dere gjør, og vinn “Folkets favoritt” i samme slengen! 🤘

  1. Ja Mari, men..som du ser lengre opp i feltet hva hun uttaler om hvordan bloggverden fungerer for henne. Da kan en fort trekke sympatikortet. Andre har vokst opp med henne og sier hun ikke ble mobbet. Hun var med « de kule» og hadde kjæreste. Som alvorlig syk selv»oppe en liten tur nå, er totalt sengeliggende», så vet jeg inderlig godt hva psyk er. Jeg kommer meg ikke til postkassen for å si det som det er. Dette er 18 ende året. Etter mye hjelp, er jeg nå gitt opp. Jeg har så vondt inni meg at det er helt umulig å beskrive den smerten angsten gir. Blir jeg provosert når hun er overalt hele tiden, uttaler at hun ikke finner en matchende Psykolog. Hva tenker jeg da? Sympati selger! Se på Pilotprosjektet, aka pilotfrue. Alt for klikk og sympati. De vet hva de skal skrive om for klikk. Dessverre er det helt hårreisende hva de selger seg for! Psyk eller ikke, om du har slitt i 10 år og feks vært i full jobb, er ikke det å slite i sammenlikning til oss som virkelig har det fryktelig!

  2. Mari, SE er et stort AS, ikke lengre ei jente som sitter på pikerommet sitt og skriver om dagen sin. Firmaet omsetter for millioner! Opp igjennom tidene som blogger underbygger hun selv sin «depresjon» når hun selvdiagnostiserer seg. For dét gjør hun. Det finnes ei hel liste med diagnoser SE «har», og det er derfor ikke rart at folk kritiserer SE når hun kommer på banen igjen med en depresjon hun tidligere har sagt at hun har lurt på seg(ref blogginnlegg).
   Derfor er det mange som er kritiske til slike innlegg. De mangler troverdighet

 22. Altså det er jo nettopp dette VG osv burde skrive om.. hvor usunt dette SE holder på med er…
  SE har jo til og med spilt inn reklame for VG. Så selvfølgelig har hun de på «sin side»… det er jo ganske klart og tydelig.

  Håper denne bloggen blir meeeegastor.. sender hele rosabloggverden og idiotiske medier/«aviser» konkurs ass.. og TV 2..
  merker jeg er sååå mektig lei.. finnes jo ikke noe troverdighet igjen..

  Og SE kommer «ut av depresjonen» sin akkurat i tide til sponset tur med cruise, reklame for treningsklær….. 🙄 og sangen sin selvfølgelig… ahhh……. spar…. meg… baaahhh

 23. Jeg syns den nye sangen til SE er en slags dårlig kopi/mash up av Selena Gomez sine sanger? Sånn melodi-messig syns jeg at jeg har hørt det før, bare at Sophie har gjort det dårligere.

  1. jeg greier ikke å høre på musikken hennes uten å tenke at hun har skikkelig trutemunn mens hun synger – for det er sånn det høres ut, med den veldige merkelige mangelen på artikulasjon

 24. lurer på hva som skjedde med de nye tattisene SE skulle få seg. Hun noe om at den ene var ganske drøy, ble sykt nysgjerrig

  1. Jeg har sett det og det gjelder dessverre ikke bare henne. Hun blogger ikke lenger så derfor er ikke hun nevnt på bloggen.
   Jeg håper hun ser at store designere, som hun bærer klærne til, har kuttet ut pels. Pels skal være på dyr.
   Viktig tema som jeg kunne diskutert i timesvis.

Leave a Reply