(P)SYK(T) BRA MUSIKK?

Det betviles ikke at Sophie Elise har vært syk og at hun sliter med noe. Hun skriver i et blogginnlegg hvor alvorlig syk hun har vært den siste tiden, og at hun har hatt en dyp depresjon.

Hun bestemte seg for å logge av like før jul og forteller i ettertid at det har vært “mørkt” og at hun har møtt seg selv veggen (faktisk).

VG skrev også om saken og kunne et par dager senere presentere en pluss artikkel (selvfølgelig) om temaet:

(Skjermdump vg.no)

Det som forundrer meg er at når Sophie Elise visstnok er i en dyp depresjon (selv om hun har det litt bedre nå), klarer å reise på ferie til New York, sminke seg, skrive og posere på bloggen, være aktiv på alle sine SoMe, oppleve og i hele tatt være “frisk” nok. Hun er jo syk. Hun skriver det ene reklameinnlegget etter det andre og er i full sving med bloggen sin. Midt oppi det hele, når oppmerksomheten rundt henne er på topp, kommer det reklame for ny musikk. Alt dette mens hun har en dyp depresjon (som er litt bedre).

Musikken er selvfølgelig spilt inn tidligere og utgivelse med promoteringen er satt for lenge siden. Men når et menneske er psykisk syk og i tillegg driver med selvskading, så sier det seg selv at det hele burde vært utsatt.

(Skjermdumper sophieelise.blogg.no/Instagram)

Så hva definerer depresjon:

(Skjermdumper lommelegen.no)

Dette er slettes ikke første gang det reageres på alle Miss Sophies diagnoser, som trolig er diagnostisert av doktor Google.

Heidu90 og Asti, som overhodet ikke er noen feite og gammel kjærringer fra Kvinneguiden (som noen påstår), har mye annet å fordrive tiden med enn å jakte bloggere på nett, kan jeg fortelle. Her har Heidu90 samlet sammen noen av Sophie Elises diagnoser:

Disse to damene tar seg tid til dette fordi de, som oss, ofte blir sjokkert over hva som deles på enkelte blogger.

Asti og Heidu90, dere er meget flinke i det dere gjør og vi heier!

La oss håpe at Miss Sophie blir helt frisk og at hun slutter å Google alt hun kjenner og tenker på. Det virker som om hun har fått seg en fin kjæreste nå, som tilfeldigvis studerer psykologi, noe som kan komme godt med.

Kan det være et sukk fra hjertet (være nedfor) Sophie Elise føler på, noe som selvsagt kan være tøft nok, og som vi alle opplever til tider? Jeg bare spør.

Til slutt noen fine og kloke ord:

(Skjermdump minervanett.no)

Adina xoxo

89 thoughts on “(P)SYK(T) BRA MUSIKK?

 1. Som bipolar har jeg så klart også opplevd depresjon over lang tid. Nå skal jeg ikke dømme andre etter hvordan mine depresjoner har vært, men senga og mørke er stort sett det jeg husker. Sminke, skrive, snakke, ja til og med å syte var noe som ikke gikk, måtte bæres til dusjen. Måtte klippe av håret da det å gre håret var for mye.
  Også hatt knust hjerte, vært skikkelig deppa og følt livet var ett herk. Forskjellen er at de 3 siste går over rimelig fort og man orker å sminke seg, gre seg, ha samtaler og skrive en sytestatus på FB.

  Jeg er av de heldige altså, så ingen sytekommentar detta😁

 2. Jeg er blant de som er/har vært fast leser av bloggen til SE. Hun skriver godt, og er flink til å sette ord på det hun tenker, samt framstår som ærlig og jordnær.

  Problemet er bare at jeg tror ikke på henne lenger! Hun har gått for langt. Innimellom har hun et og annet tilsynelatende ærlig og godt innlegg, men dessverre drukner det i reklame og selvmedlidenhetsprat. Stakkars rike pike, med plastikk i rumpe og fjes, falskt hår og falsk look. Når hun blir lei og trenger pause kommer deppa-kortet. Nei, hun er ikke ærlig lenger…. om hun noen gang har vært det!

  Hun trenger stikke fingern i jorda og komme seg på rett spor. Slutte med alle disse tulleinnleggene sine.

  Takk for godt innlegg damer, dere kan man stole på 😘

   1. Ja, det tok liksom kaka! Attpåtil prøvde å lure oss med at den var trent slik, i tillegg til vektoppgang! Nei da altså……huff! Orker det bare ikke!

    Men, det skal sies….når jeg ser rumpene til SE og frøkna så må jeg bare le…..her har vi lagt inn solide håndballer 😀

 3. Hun har mistet så mye troverdighet.. Som en som også studerer psykologi, så forstår jeg ikke at kjæresten hennes ikke griper inn og belærer henne hva en depresjon er.. Selvsagt finnes det milde depresjoner, men jeg har aldri hørt om en depresjon som varer så kort som de gjør hos henne, og som forsvinner uten at hun har foretatt seg noe eller endret noe i livet. Så beleilig å være deprimert, med VG som talerør, samtidig som man annonserer så store nyheter, blant annet en låt som heter In my head🤣

 4. Nei nei NEI , SÅ flinke dere er💖 liker så at dere snakker denne Asti opp, og linker til den vix greia med ydmykhet.
  Hva med et veldig “light” innlegg om hvordan bloggere style hår, lepper eller vipper?

 5. Bra innlegg (igjen!). Må si jeg ikke lot meg engasjere nevneverdig når SE «slapp bomben» om at hun (igjen) var deprimert. Jeg har forståelse og respekt for at folk opplever depresjon, og grad av den, forskjellig. Men, det som provoserte meg veldig var den snapen dere viser til, «er man deppa på ekte er man det når kule ting skjer også». Jeg ORKER ikke at SE skal belære andre i hvordan være deprimert, særlig ikke når det første hun gjør er å dra til NY og fortsetter med alt i samme overfladiske stil som vanlig. Med hennes imaginære (?) sykdomshistorikk så kan man faktisk ikke påta seg ansvaret for å belære andre hvordan de skal være psykisk syke.

 6. Som fagperson(Psykolog) synes jeg hennes uttalelser om depresjon er hårreisende! Burde ikke det rett og slett bli en lov for hva en kan lire av seg med diagnoser. Som Psykolog, men også pasient rammet av angst og depresjon er dette et hån mot alle syke. Jeg behandler mennesker med diagnosen hennes hver dag. En trenger heldigvis, etter kommentarene å lese, være fagperson for å vite at dette kan en ikke sette diagnose depresjon på. Jeg tenker på de unge som lesere, de skjønner ikke at dette ikke kan stemme, de kan fort kalle seg deprimerte om de virkelig er det eller ikke. Jeg holder meg for god til å diagnostisere henne blogg, men dette er veldig uheldig for alle som er rammet. De som vi gir håp hver dag, men må fortelle de at ting tar tid. At de må stå i dette over lengre tid. Ofte med medikamentelle behandling, samt kognitiv terapi. Håp, det viktigste redskap vi som fagpersoner kan gi. Slett ikke bra innlegg fra SE.

 7. Orker ikke mer av denne jenta snart. Virker for meg som om at hun brukte «depresjon» som unnskyldning for å få litt fri. Har aldri hørt om noen som kommer ut av en depresjon på litt overkant av en uke, og de første man gjør når man er «bedre» er å dra til New York, posere sexy på x antall bilder, tulle rundt på Snapchat osv. Like overfladisk som vanlig selvom hun liksom er deprimert. Virker ekstremt lite troverdig..

 8. De fleste vet at ved alvorlig depresjon er det ikke bare å komme ut av det.. Men at man kan være trist og lei seg er noe helt annet. SE har jeg ikke troddd på på mange år, det har vært for mange selvmotsigelser og løgner..

 9. Når jeg leste innlegget fulgte jeg linken hun la ut på snapchat. Hun skre hun ble syk av å se på hvor perfekte alle andre tilsynelatende var på SoMe. (Noe hun har skrevet om mange ganger tidligere at hun har sluttet å følge og hun vet at det ikke er ekte…)

  Neste snap i storyen hennes viste en oppstylet og “perfekt” Sophie med teksten “Glam”.

  Makan til dobbeltmoral…

  1. Virker for meg at hun vil vere den «eneste» som ser bra ut. For når hun selv gjør det, er det greit. Men ellers ikke🙄

 10. Hun skriver jo til og med “Altså, jeg er enda deprimert eller hva man skal kalle det”, ganske åpenbart at det aldri er diagnosert. Ganske usaklig og destruktivt å slenge rundt seg med selvdiagnosering.

  1. http://sophieelise.blogg.no/1413127332_12102014.html

   «Alt med blogg handler om image – mitt image er at jeg er provoserende, man vet aldri hva man får, jeg kjører den barbie-looken og en gang i blandt må jeg “vinne folk” tilbake igjen med innlegg om dyrevern, at jeg har vært deprimert, blitt mobba osv. Det er slik denne bloggverden fungerer om man har lyst til å holde det gående.» (Sitat fra blogginnlegget det er lenket til)

 11. AMEEEEN🙏🏼🙏🏼
  Fy faen jeg ORKER.IKKE.

  Hvis vi skal gjøre som henne, bør alle slutte å følge henne på SoMe, fordi hun er en av de som gir dårligst innflytelse på unge folk, og det er ikke greit.

 12. Jeg klikket på linken og leste om symptomene og – uten at noen andre enn en psykolog som har møtt henne kan gi en diagnose – det ser det ut som om hun kan ha noen symptomer, ja.
  Symptomene i følge wikipedia:
  – Dramatisering, teatralske fakter og overdrevne følelsesuttrykk (dette ser ut til å stemme)
  – Suggestibilitet, lett påvirkelig av andre eller av omstendighetene (hun ser opp til idolene sine (feks Kim K) og “forguder” dem og vil se ut som dem)
  – Overflatisk og labilt følelsesliv (dette blir bare spekulasjon)
  – Kontinuerlig søking etter spenning og aktiviteter der pasienten er i sentrum for oppmerksomheten (kan virke sånn mtp jobben hennes: gi ut musikk, være DJ, utlevere livet sitt)
  – Upassende forførende framtoning eller atferd (denne stemmer…)
  – Overdreven fokusering på fysisk attraktivitet (denne stemmer absolutt)

 13. Det som er med depresjon er at det finnes ulike typer. Jeg har en form for depresjon, og jeg har dager hvor jeg bare ligger i senga og ikke klarer å gå ut, men jeg har også dager hvor jeg klarer å gå ut døra og komme meg på jobb, fordi jeg tar på meg en «maske». Jeg synes det er viktig å tenke på at alle kan oppleve depresjon forskjellig, alt er ikke likt. Jeg synes også det er bra at Sophie skriver om det åpent for det gjør at jeg ikke blir like flau over å ha det. Vet hvor lei meg jeg hadde blitt om noen hadde sagt til meg «nei, du har ikke depresjon fordi du er ute blant folk» eller «du er ikke syk nok». Synes folk skal være jævlige forsiktig med å kommentere depresjon som at det kun er én fasit på å ha det, for sånn er det ikke.

  1. Du har rett i at man kan ha en depresjon og allikevel fungere med en “maske”, men da er man over i det som heter “mild depresjon” antagelig (vi har mild, moderat og alvorlig) SE selvdiagnostiserer seg med “tung depresjon”. Ved en alvorlig (tung) depresjon diagnostisert av fagpersonell så er man ikke i stand til å reise, ha på maske eller noe særlig annet.. da er man veldig syk – gjerne over lang tid. Og man er syk på en måte som ofte medfører innleggelse og iallefall behandling og medisinering. Så nei, man kan ikke ha “tung depresjon” på en “mild” måte… Da har man “mild depresjon”.

 14. Jeg har vært i dyp depresjon opp til flere ganger i livet mitt. Jeg klarte heller ikke hverken jobb, spise, dusje eller noe som helst.
  Når mennesker sier de har dyp depresjon men fortsatt fungerer helt ok, jobber, dusjer og generelt tar vare på seg selv, det er ikke dyp depresjon.
  Det er stor forskjell på å ha dårlige dager, være nedstemt, deprimert og også dyp depresjon.

  Du vet ikke hva dyp depresjon er for noe før familie/venner påpeker at du den siste mnd kun har dusjet 4 ganger.
  Du vet ikke hva dyp depresjon er når du klarer å fortsatt jobbe og i tillegg reise.

  Jeg blir så provosert av disse bloggerne som misbruker alvorlig psykisk sykdom kun for sympati og klikk.

  I begynnelsen av blogger bobla leste jeg det meste, men nå, nå leser jeg kun blogger med fokus på matlaging og hvordan en kan leve sunnere uten å få trykt et reklameinnlegg i fleisen.

  Hårtips fra meg: hvis du vil at håret ditt skal vokse mer, maser din egen hodebunn 10-15min HVER dag. Det sørger for friskt blod til hodebunnen som igjen gir god vekst til håret.
  HELT gratis UTEN piller og dritt og lort fra diverse frisører.

 15. Jeg har hatt de de kaller “klinisk alvorlig depresjon” i over 20 år. Det SE gjør er å latterliggjøre mennesker som faktisk har EKTE problemer. Ikke rart hun har store nedturer når hun lever som hun gjør. Flyve høyt og falle dypt. Men det et ikke en klinisk depresjon. Det er en naturlig reaksjon som hun har påført seg selv. Overrasker meg ikke at hun er “dypt deprimert” etter nok en operasjon. Uansett hva hun fikser på så kommer hun aldri til å bli fornøyd og det er jo selvfølgelig deprimerende for henne. Men å skrive om hvor fæly hun har hatt det de siste dagene og selvskading og sånt et bare sympati sanking. Et sørgelig innlegg på bloggen, og så så blir alt så mye bedre når hun skal forurense seg til new york og reklamerer for vippeserum og fortsetter som det kyniske mennesket hun er.

  1. Nok om SE for min del. Trenger jentungen egentlig å få noe «bless» rundt alt? Alle vet hvor korka hun er! Alle vet, eller burde vite, at en alvorlig depresjon ikke fungerer slik. Problemet er egentlig: bør vi lese bloggerne på topplista? Hva har de å tilføre? Hvordan kan de bli idol for så mange? Jeg leste i kom felt til flyfrua hvor mange som gråt av glede over graviditeten? Si meg, hvordan kan folk som ikke kjenner hverandre gråte over slikt? Hva med at: ingen blir bedre foreldre enn de? Neivel? Jeg synes selv jeg gjør en god jobb, og mange med meg!
   Ser at Anne B forventer hylekor. Hun er vel et av de dårligste forbilde et menneske kan ha. Hun forventer hylekor. Hun får så mye kritikk på alle innlegg, men sjelden de publiseres. Men det vises gjennom måten hun skriver på. Hvordan er det å ha en så fake jobb, der du lever av å lure og lyve så mye? Hvilket liv kan de ha? Hvor langt de går for penger? Jeg er helt satt ut!! Les heller denne bloggen, der får vi med oss det vi trenger. Ergo, færre penger til dem tenker jeg!

  2. Her tror jeg du setter fingeren på noe viktig, Nevermiiind. Kjernen til problemet til SE virker å være en dyp, sykelig fiksering på utseendet. Hun jakter på det perfekte utseendet og tror at når hun har oppnådd det, så vil hun bli lykkelig. I høst var det ferdigstillelse av regulering og kjeveoperasjon. Så går hun rett i kjelleren når hun oppdager at heller ikke denne gang føler hun seg bedre på sikt.

   Dessuten uttrykker hun en så sterk misnøye med eget utseende på bloggen at det ikke kan være annet enn dysmorfofobi (beklager at jeg slenger rundt meg med diagnoser, men dette er en lidelse hun faktisk er nødt til å ha). Hun beklager ofte overfor leserne at en eller annen perifer kroppsdel (armene, ørene, nakken) ser stygg ut på bilder, blant annet har hun bedt om unnskyldning for at armene (!) hennes er stygge, eller halsen, Det virker som hun finner nye feil å obsesse om hele tiden.

   Det må være trist å hate sitt eget utseende så mye, og jeg tviler ikke på at hun har god bruk for psykolog. Imidlertid fremstår hun ekstremt lite troverdig på generelt grunnlag, og dette nyeste utspillet om dyp depresjon i høst stemmer overhodet ikke med alle blogginnleggene denne høsten om at hun aldri har hatt det bedre. I tillegg er hun litt for “flink” til å skaffe seg kontroversielle medieoppslag samtidig med plateutgivelser eller tv-opptredener. Denne gangen var det begge deler. Timingen stinker. Og det er også en side ved Sophie Elise. Det er vanskelig å føle særlig sympati med en person som lyver så kynisk overfor leserne sine.

 16. Her gadd jeg ikke lese hele innlegget. Er det en gang dere IKKE skal nevne hva en blogger skriver, så er det nå. Her kan dere ikke ta ord hun skiver og gjøre dem om til deres egne. Hu har faktisk ikke vært på sosialemedier den siste uka. Selv om man er alvorlig deprimert, så betyr ikke det at man IKKE klarer noen ting. Kanskje musikken er en av grunnene til at hun klarer seg så på?

  Måten dere skriver på her, grenser nesten til mobbing, og sånn som dere skriver om bloggere gennerelt. Kanskje på tide og gå i seg selv? Og se om det faktisk er innafor det dere gjør.

  1. Marita: Mener du virkelig at en blogger skal få slenge ut hva som helst, og vi skal bare sitte å se på, uten å reagere? Jeg reagerte på det som ble skrevet, derfor et innlegg. Men mobbekortet passer ikke inn her.
   Det er greit å være uenig, og jeg hadde regnet med at det ville komme delte meninger om innlegget, det følger med😊

  1. Hei, Therese. Jeg er terapeut på en almennpsykiatrisk poliklinikk, og jobber med å utrede, diagnostisere og behandle bl.a. depresjon. Jeg mener det er viktig at vi ikke slenger rundt oss med diagnoser som ikke stemmer, dvs ikke oppfyller diagnostiske kriterier. For gjør vi det, bagatelliserer vi lidelsen, i dette tilfellet depresjon. Jeg synes Bloggomtoppbloggere gjør en formidabel samfunnsinnsats – i innlegg etter innlegg!

 17. Eg er ikke SE sin største fan men her syns eg dere går litt hardt ut mot henne. Å si at hun overdriver, googler seg til diagnoser og setter spørsmål ved at hun klarer å gjøre tibg i hverdagen selvom hun er deprimert blir rart. Er det sånn at om man er i en depresjonsperiode så er det bare en måte å fungere på? Må alle bli fullstendig invalid og ikke klare å gjøre noe?
  Jeg har selv vært i dyp depresjon og noen dager fungerte eg ikke i hele tatt mens andre dager orket eg å gjøre småting. Så å nærmest inndirekte si at Sophie elise umulig kan ha det så ille og at hun googler seg fram til diagnoser er etter min mening litt drøyt. Man skal være forsiktig med å dømme andre eller fortelle hvordan andre føler og har det. Det vet kun den personen det gjelder.

  1. Det hadde vært MYE verre om de bare hadde latt sophie holdt på slik hun gjør og ikke nevnt dette… For det Sophie gjør her og ikke minst har gjort over flere ÅR må komme frem i lyset, for det er enda mer skadelig om man lar Sophie holde på slik hun gjør nå og la hun uttale seg om en sykdom hun tydeligvis ikke tar seriøst…. Og det er så viktig at de bruker bloggen for fremme dette på en sakelig og ordentlig måte. Og det er da ikke mobbing når man bare prøve å hjelpe andre når tydeligvis Sophie ikke ser selv hva hun holder på med…. Syns dette var et viktig og bra blogginnlegg!

   1. Helt enig med deg, Anonym ☝️☝️ Men vi må huske at SE er urørlig 😂 uansett hvilken type kritikk som blir rettet mot henne, konstruktiv, generelle kritiske spørsmål rundt dobbeltmoralen og måten hun bruker plattformen sin i det offentlige.. så har hun et hylekor av fans bak seg som forsvarer og lirer av seg «mobbing» «hets» eller den dummeste klassikeren for å spore av en viktig og stortsett saklig debatt: «dere er bare misunnelige». Jeg er faktisk så lei av at man ikke skal få lov til å kritisere henne. Hat og usaklig hets er selvfølgelig ikke greit, men er det rart man retter kritikk mot troverdigheten hennes? Hun har faktisk løyet om både bipolar og flere andre alvorlige diagnoser tidligere, og hun har blitt tatt i disse løgnene gang på gang på bloggen sin uten å i det hele tatt forklare seg til tvilerne. Det kan fint henne at hun faktisk er deprimert, det kan egentlig ingen vite, kun henne. Men hun har ropt ulv en gang for mye, derfor er det vanskelig for mange å tro henne! Det er dessverre konsekvensen av tidligere selvdiagnotisering. Hun har jo faktisk sagt selv at hun liker «edgen» hun får av angst? Verste jeg har hørt faktisk 😂

 18. Jeg vil også nevne historien til min aller beste venninne gjennom 10 år. En smilende hyggelig jente som virkelig elsket livet! Det trodde hvertfall eg..
  Det var ingenting som tydet på at noe i hennes liv var negativt.
  Plutselig en dag ble hun savnet og 36 timer senere fant noen henne død i skogen. Hun hadde hengt seg. I lommen hennes fant vi et flere siders håndskrevet brev som fortalte hvor mye hun hadde slitt, hvor deprimert hun var og at hun rett og slett ikke så noen vei ut av mørke..

  Jeg hadde ordentlig dårlig samvittighet for at jeg ikke hadde merket noe til dette men jeg ser idag at det var ingenting jeg kunne gjort! Hun hadde en meget sterk fasade og maske på seg rundt oss. Når hun var alene derimot….

  Så vær så snill å ikke døm noen. Vi kan faktisk ikke vite hva som foregår i andres hode.

  (Valgte å dele opp kommentaren min i to så den ikke ble så fryktelig lang)

  1. Hege: Meget trist å høre om venninnen din, virkelig😢
   Jeg kan være enig i at et menneske kan være dypt deprimert og samtidig «fungere» bittelitt hjemme hos seg selv. Det er ikke det vi ser her. Jeg reagerer på ordene som SE bruker, og at hun viser noe annet enn det hun sier. Jeg betviler ikke at hun har det tøft og vondt, men jeg har fremdeles tilgode å se en person med dyp depresjon som klarer å komme seg etter noen få uker, uansett om h*n har blitt medisinert eller ikke. Det kan forresten ta opp mot seks uker før medisinen vil virke.
   Jeg føler ikke at jeg har gått for hardt ut mot henne. Jeg kan ikke sitte å se på at enkelte kaster om seg med diagnoser.
   Jeg vil takke for din saklige kommentar, som jeg forstår. Håper du forstår litt hva jeg mener😊

 19. AMEN!
  Tommel opp for dere👍

  Vet dere. Jeg er mamma til tre, er i full jobb og har utfordringer på både privaten og i karrieren. Når man en dag er nedfor, og gråter og kjenner at all energi er borte så er det ikke en depresjon. Heller ikke hvis man er trist og sliten og sliter en ukes tid. Det er ikke en depresjon – det er livet. Og livet er ikke bare gode dager og det vet de aller fleste. SE taper ansikt og er virkelig ikke troverdig.
  Kan det være at hun ikke lever livet som de aller fleste av oss? Hun vet kanskje ikke bedre men uansett er det for dårlig av henne dette her.

  1. Psykolog på banen, og selv syk…etter mine studier og i 3 år i jobb som Psykolog vil jeg tro at jeg vet hva jeg snakker om. Angst og depresjon er blitt en sleng på dager hvor livet butter litt imot dessverre. Jeg hadde en maske så stor, det var umulig å se! Da den sprakk, og jeg selv ble pasient, hadde jeg levd med mild depresjon hele livet. Nå har jeg alvorlig angst og depresjon, ja jeg kan kommentere bloggen. Kan jeg gå ut? Være med barna? Sminke meg? Dra noe sted? Dusje hver dag? Nei, dessverre! Fortiden innhentet meg da jeg studerte, traumene er så store, det er umulig å fungere på noe vis! Med en mann som er Psykiater er det mye erfaring om fagpåfyll i hjemmet. Uansett, det jeg vil frem til til dere som mener at SE er så syk, er at hun ikke innehar hverken moderat el alvorlig depr. Og jeg vil tilføye til det, heldig er hun som ikke har det. Men jeg nevner, det er dessverre så mye sleng rundt psyk lid, noe som igjen gjør at alvorlig psyke ikke blir tatt alvorlig!

   1. Betenkelig at du som såkalt fagpersonell kan uttale deg så bastant om hvordan det du selv omtaler som “moderat deprimert” opplevels. Hadde selv diagnosen og gikk i terapi i 2 år. MENS jeg gikk på vgs. Tenke seg til, å være diagnosert moderat deprimert, Men samtidig gå skole!? Og fest nå og da? Jeg sminket meg, dro på ferier, hang med venner i helgene.. Nei det må ha vært en “Google diagnose, og jeg har jo rett å slett hånet alle som er syk “på ekte”.. Nei, jeg har såpass mye tiltro til fagmennesker innenfor psykiatri at jeg nekter å tro at de sitter på internett å kommenterer andre menneskers diagnoser på sladreblogger.

 20. Tilfeldig at SE havna i dyp depresjon med stor sak i VG rett før hun annonserer at hun er aktuell med egen tvserie? I think not

  1. Til Anonym 17.07. Vi fagkyndige har også et liv utenfor jobb og teori vet du. Jeg er ikke alene som kyndig og leser av denne bloggen. Det er artig med litt underholdning, og damene som skriver bloggen her virker særs oppegående! Jeg synes at det er fint å høre at du klarte deg såpass bra ved moderat depresjon. Ingenting er bedre! Kanskje du også klarte deg uten medikamentell beh? Veldig bra. Nå sitter jeg på en masse studier som du ikke gjør, og de viser at en ikke kan opprettholde et slikt liv som SE ved mod depr. Som syk selv, innehar jo jeg i tilleg erfaring fra begge sider av pulten. Jeg har en mann som er Psykiater, så vil tro at jeg uttaler meg riktig. Jeg ville aldri gått i diskusjon med noen uten faglig tyngde når det gjelder psykisk sykdom. Jeg er ikke typen fotform sko og lilla sjal. Er mer ei dame med interresse for bla å sminke meg, shoppe, ja alt mulig. Alle innen fagfeltet er ikke like! Selv om vi har tatt oss gjennom et studie med tyngde, trenger en ikke være prototyp, ikke lese blogger, husmorporno og div.
   Kanskje du forstår bedre nå? Ønsker deg et godt liv uten psykiske plager!

   1. Siden dette opptar deg veldig, og du tydeligvis har et behov for å uttale deg om andres falske diagnoser, tenker jeg at det må være naturlig for deg (som selverklært fagperson) å skrive en kommentar til Sophie Elise selv, på hennes Facebookside, der du forteller hennes at hun ikke er syk. Istedet for å skrive anonymt her 🙂 oppfordrer forsåvidt alt “helsepersonell” samt Adina og vicky også til å gjøre nettopp dette. Siden det tydeligvis er så samfunnsviktig det dere lirer av dere her. Eller blir det for ubehagelig, da dere vil kommentere med fullt navn og bilde siden det er på Facebook, og ikke en anonym slarveblogg.?

 21. Til dere som desperat forsvarer SE; hun har jo forsåvidt akkurat innrømt at alle de andre gangene hun har vært «deprimert» tidligere har misbrukt begrepet og overdrevet. Så hvorfor skulle hun ikke lyve om det nå? Eller «overdrive»? Jeg har grei tro på at hun sliter og opplever motgang som alle gjør på et punkt, men den jenta har virkelig NULL troverdighet etter at hun gjentatte ganger har blitt regelrett avslørt i løgn, ekstrem dobbeltmoral og overdrivelse i flere av utsagnene hun kaster rundt seg. Jeg har aldri i mitt 30 år lange liv hørt om noen med skikkelig depresjon, og så mange andre psykiske lidelser hun påstår at hun har, greie å opprettholde en så kaotisk og høytempo-livsstil som hun har med jobber, møter og flere andre karrierer ved siden av bloggen. Flere ganger skryter hun av hvor mye hun får gjort iløpet av en dag, i tillegg til til alle gangene hun har forklart hvordan hun kom seg ut av den heavye depresjonen sin: hun bestemte seg bare en dag for å ikke være deppa 😂 altså, really? Jeg sliter selv med moderat depresjon, og jeg er arbeidsufør rett og slett fordi at jeg ikke fungerer for fem flate når alt står på som verst. Sorry, i’m not buying it. Jeg tror hun selv tror hun er deprimert.

   1. Hun har jo også vært «tidligere bipolar» etter hennes ord. 😂 i tillegg til at hun har hatt ADHD uten konsentrasjons vansker. Men hun likte ikke hvordan hun klikker når hun blir sint pga ADHD’en 😆

 22. Hei. Jeg leser ikke lenger SE selv, da jeg synes det blir for mye dobbeltmoral og unødvendig, tullete «filosofering». Men jeg føler jeg må komme med en liten kommentar til alt som er skrevet. Selv så har jeg perioder med depresjon og har flere ganger vært lagt inn på psykiatrisk. Jeg har også dysmorfofobi og er sykelig opptatt av utseendet mitt, og selv når jeg har vært på lukket avdeling har jeg spurt personalet etter sminken min. Jeg tror ikke det er mulig å forstå hvordan det er å være utslitt, helt på kanten av stupet og fortsatt måtte strekke seg etter sminkepungen fordi man føler at ingen kan se en uten. Altså – man orker ikke en gang se seg selv uten. Jeg ble fysisk dårlig, ville rive av meg hele ansiktet (selv etter utallige kosmetiske inngreo). Jeg brukte de få kreftene jeg hadde på å sminke meg. Og da snakker vi vipper og alt. Også tok jeg bilder av meg selv mot en hvit vegg og la ut fordi alt skal jo være perfekt, ikke sant? Så det at man KAN sminke seg og fortsatt være veldig syk – det vet jeg. Jeg synes det er mye det er viktig å stille spørsmålstegn ved, og det er kjipt at diagnoser slenges hit og dit (i kommentarfelt også……), men det er jo tydelig at SE sliter med noe. Og at hun kan gjøre det og fortsatt sminke seg, det er fullt mulig. Man får pushet seg til mye hvis det gjør vondt nok. Dysmorfofobi er tross alt er sykdom det også.

  1. Lena: Takk for at du ville dele dette med oss😘
   At SE har det tøft og vondt betviles ikke.
   Jeg håper du har det bra nå😘

 23. Historien/bloggen gjennom flere år har så tydelig vist og bevist at SE ikke er troverdig. Når man har ropt ulv mange nok ganger tror folk til slutt ikke på noe av det hun sier. Dessverre har hun seg selv å takke pga et titalls selvdiagnostiserte lidelser..

 24. Jeg har lest bloggen deres siden starten og har virkelig likt alle innleggene deres, men her syntes jeg at dere bommer. Det finnes mange forskjellige måter å oppleve depresjon på. Ja, noen ligger i sengen hele dagen mens andre kan ha en såkalt “high functioning depression” eller “dysthymia”

  “someone struggling with dysthymia may still be able to get up and go to their demanding, prestigious job, be in a romantic relationship, post the believable smiley photos on Instagram, regularly get together with their girlfriends for happy hour and generally handle all the logistical adulting stuff of their life — passing for someone who doesn’t “look depressed.”But inwardly, this same person may be gripped with a challenging set of symptoms invisible to those of us who love and know them”

  Alle som opplever depresjon (uansett grad) fortjener å bli tatt på alvor, og jeg mener det er feil å dedikere et innlegg til å undergrave eller så tvil om SE sin personlige kamp mot depresjon. Jeg har selv slitt med en slik type depresjon i ett år nå, i stedet for å legge meg i sengen har jeg prøvd å distrahere meg med andre ting, jeg jobber ekstremt mye, passer alltid på å ha planer gjennom hele dagen, rett og slett fordi jeg har vært/er livredd for å være alene med mine tanker. Hvis jeg hadde fortalt dette til mine nærmeste er jeg redd for akkurat denne type reaksjon; “men du virker jo ikke deprimert?”

  1. Kristine: Jeg er helt enig i at det finnes grader av depresjoner. Vi har mild, moderat og alvorlig (dyp) depresjon. SE beskriver dyp depresjon, derfor reaksjon. Jeg forstår hva du mener og det er ingen som betviler at hun har det tøft og vondt. Det som betviles er en «dyp depresjon» og andre diagnoser.
   Håper du er bedre😘

   1. Enig i at hun ikke skulle brukt betegnelsen «dyp» depresjon, selv om det helt sikkert føles sånn for henne! Har en følelse av at det går mer på uvitenhet enn noe annet, men absolutt berettiget kritikk ettersom man som blogger har et større ansvar for hva man skriver enn «Ola nordmann»

    Vil bare legge til at dere er virkelig flinke og ikke minst utrolig viktige i bloggverden! Fortalte om dere til min blogg-elskende lillesøster på 16 og hun har tydelig endret oppfatning rundt div bloggere og har blitt mer kritisk til det hun leser, er evig takknemmelig for det 😅

 25. Hun har jo selv skrevet på bloggen sin at hun ikke går til psykolog, aka kan hun ikke ha fått en offisiell diagnose heller. Derfor føler jeg det blir feil å diagnotisere seg selv med «depresjon» under en lav sko, SELV når hun har hatt det så tøft som hun sier hun har hatt det. Jeg unner ikke henne det, MEN psykiske lidelser er likestilt med andre somatiske lidelser, og skal derfor ikke brukes uten videre mener jeg. Uansett ønsker jeg henne god bedring, unner alle å ha det godt.

 26. Synes det kanskje blir litt feil og kritisere SE så mye for at hun tydeligvis har vært veldig nede. Ingen av oss vet hva hun har opplevd og føler at man burde være litt forsiktig med å gjøre narr av det.. bare en liten tanke! <3

  1. Tror du det er derfor hun får kritikk? Les innlegget pånytt, svarene/kommentarene over her samt bloggen til SE nå og 2 år tilbake.. så kanskje du skjønner grunnlaget for at hun betviles når hun setter egne diagnoser og bagatelliserer psykiske lidelser 😂

 27. Åh jeg bare. ORKER. IKKE. Denne saken har svirret rundt i toppetasjen min siden den kom ut, kjenner så ekstremt mye frustrasjon rundt emnet. Det er ingen tvil om at SE lider av NOE – men selvdiagnoseringen hennes gir jeg ikke fem røde øre for (må nevne at jeg syntes forsåvidt den som nevnte dramatiserende personlighetsforstyrrelse er inne på noe gitt)

  Føler det er vanskelig å skrive uten å ta en SE (“Åh det er så synd på MEG!”), men i en tid der ting har vært vanskelige og jeg har vært redd for å møte Sophie Elise i veggen – å lese innlegget hennes om at hun var “dypt deprimert” gjorde meg ikke bare enda mer frustrert, men også forvirret og usikker over min egen situasjon. Når jeg endelig krøp til korset, tok kontakt med psykiateren min og får beskjed om å DOBLE dagsdosen min av diverse medikamenter, ble jeg ikke bare lei meg fordi at nå “mister jeg edgen min” ifølge SE, men også fordi at jeg lot meg (underbevisst) påvirke. Når jeg så innlegget om at “ikke funnet en psykolog som passer meg, så jeg skriver dagbok, det er som terapi” blir jeg enda mer oppgitt – jeg forstår tanken bak det, men hva om dette gjør at noen ikke tar kontakt med psykolog fordi de har blitt fortalt at det å skrive dagbok kan være løsningen? Dette med mental helse er et minefelt man må trå ekstremt varsomt i, og man må tenke myye lengre enn sin nyopererte nesetupp! Well well, jeg får bruke det som motivasjon i hverdagen, hvor jeg jobber mot å eventuelt kunne både diagnosere OG medisinere SE om et lite tiår (#sponset såklart)

  Orker snart ikke skryte mer av BOTB-jentene. Dere. Er. Så. Himla. Flinke! ❤

  Vet ikke om det er gjort – hva med innlegg om bloggerdyrene? ❤ Det virker som de anskaffes og forsvinner i hytt og pinevær…

 28. Er delvis enig i det som blir skrevet her. Det finnes også milde former for depresjon, og hvordan en depresjon utarter seg varierer i stor grad.

 29. Dete burde ikke være så skarpe og kritisk til hva andre klarer og ikke klarer når de er syk/ deprimert. Det SE deler på blogg og andre SoMe er vel bare en brøkdel av hva som faktisk foregår i livet. Dere gjør det vel kanskje bare verre med å henge folk ut å denne måten. Har lest bloggen deres en stund nå (og liker den egentlig ganske godt!) men synes den har blitt mer og mer negativ ladet i det siste! Som om dere henger folk ut mer.. bare sier det.

  1. Er det å henge ut folk å stille spørsmål rettet mot hva de selv skriver ? Man har ikke en depresjon, være seg mild, moderat eller dyp før kvalifiserte helsepersonell gir deg diagnosen. Være deppa og synes livet er dritt er noe absolutt alle mennesker vil oppleve flere ganger i livet. La psykiater stille diagnoser og heller fortell om at akkurat nå er livet dritt, i steden for å slenge rundt seg med egne diagnoser.

   1. Vet du om hun har fått diagnose da? Nei du bare går ut i fra at hun ikke har fått det..

  2. Som Lise også poengterer, dette er ingen uthenging, kun spørsmål rundt det SE selv velger å dele med «alle.»

 30. Er vel ikke noen andre som bestemmer hva folk skal få til eller ikke når de er syke vel? Er det ikke fint at hun faktisk klarer noe? Kunne kanskje spart dere for det innlegget

  1. Jeg mener det er på sin plass å stille spørsmål ved så alvorlige uttalelser. Og det er flott at hun er «frisk.»
   Helt greit å være uenig😊

 31. Først og fremst vil jeg si at jeg liker bloggen deres utrolig godt, og dere treffer meg _alltid_ på humor. Og jeg forstår også hvorfor innlegget blir skrevet, mtp de tidligere diagnosene. Likevel skulle jeg ønske dere var mer ydmyke her. Dere kunne lagt inn en setning eller to om at den siste depresjonen muligens KAN være noe som foregår utenfor bloggen? Men ut ifra hva dere kan se på SoMe har dere noen meninger. Dette ville vært en bedre tilnærming da dere lar det være åpent for at dere KAN ta feil, samtidig får dere adressert “anklagen” deres. Grunnen til at dette er viktig er fordi hva som deles offentlig bare er en brøkdel av hva livet egentlig består av. Depresjon som nevnt tidligere her kan oppleves på veldig forskjellige måter, og det bør man vise hensyn til.

  Jeg vil også legge til at noen av kommentarene over her gjorde meg litt kvalm. Voksne damer som lirer av seg med usakelig hets. Jeg blir vel kategorisert som ei fra “SE sitt hylende fanskor” nå, og avskrevet rimelig kjapt. Håper likevel at tonen i kommentarfeltet kan bli mer konstruktiv, og at de onskapsfulle kommentarene kan moderes. Husk at det er unge folk som leser her også, viktig at vi omtaler medmennesker med respekt uansett “anklager” de har fått her inne på BOTB.

  Jeg ser dere forøvrig er flinke til å skrive “ingen betviler at hun har det vondt/tøft” i kommentarfeltet. En slik setning i selve innlegget kunne ha gjort at det ble mer spiselig også for oss fra “Hylekoret” 😛

  1. Jorunn L: Takk for en konstruktiv kritikk som jeg setter stor pris på.
   Det du skriver her skal jeg absolutt ta med meg

 32. Hei. ville bare skrive en liten kommentar. Personlig har jeg slitt med depresjon i flere år, jeg har selvsagt hatt perioder som ikke er like tunge som andre, men det jeg vil påpeke er at selv om man er deprimert så betyr ikke det at man ligger i sengen 24/7. Som et vanlig menneske ønsker man jo å leve likevel, spesielt når du skal prøve å bli bedre. Det å være deprimert er ikke en tilstand man ønsker å være i, og selv om det er sykt tungt og slitsomt, så er det eneste som fungerer å prøve å sosialisere seg, finne ting som man gleder seg til, være aktiv osv. lettere sagt enn gjort, men det er sannheten. Det er jo et kjent utrykk at de som sliter mest gjerne er de som virker som om de er i best humør. Sophie har jo skrevet at hun prøver å bli bedre, og da må hun jo prøve å gjøre ting som får opp humøret, jeg vil si at d å reise på kjærestetur til New York er bra for henne. Man skal være forsiktig med å dømme andres psyke, for den er veldig inviklet.
  P.S. Dette var ikke ment som en sur kommentar, bare en liten oppfordring mot å ta andres psyke på alvor, uansett hvor lett det er å trekke konklusjoner.

Leave a Reply