(P)SYK(T) BRA MUSIKK

Det betviles ikke at Sophie Elise har vært syk og at hun sliter. Hun skriver i et blogginnlegg at hun er alvorlig syk og at hun er i en dyp depresjon.

Før jul bestemte hun seg for å logge av. Det har vært “mørkt”, sa hun, og at hun hadde møtt seg selv veggen(!).

VG skrev om saken, og et par dager senere presentere de en pluss artikkel om temaet. De vet å smi mens jernet er varmt si:

(Skjermdump vg.no)

Det som forundrer meg er at Sophie Elise, som har en dyp depresjon (hun er litt bedre nå, sier hun), klarer å reise på ferie til New York. Hun sminke seg, skriver og posere på bloggen, er aktiv på alle sine sosiale medier og oppleves i det hele tatt som “frisk nok.” Hun er dyp deprimert, men orker å skrive det ene reklameinnlegget etter det andre.

Midt oppi det hele, kommer det reklame for ny musikk. Alt dette mens hun har en dyp depresjon (som er litt bedre nå da).

Musikken er selvfølgelig spilt inn tidligere og utgivelse med promoteringen er nok satt for lenge siden. Men når et menneske er psykisk syk, er i en dyp depresjon og i tillegg driver med selvskading, så sier det seg selv at det hele burde vært utsatt.

(Skjermdumper sophieelise.blogg.no/Instagram)

Hva definerer en depresjon:

(Skjermdumper lommelegen.no)

Dette er slettes ikke første gang det reageres på Miss Sophies diagnoser, som trolig er diagnostisert av doktor Google himself.

Heidu90 og Asti, som overhodet ikke er noen feite og gamle kjerringer fra Kvinneguiden, og som har mye annet å fordrive tiden sin med enn å jakte bloggere, har samlet sammen noen av Sophie Elises diagnoser. Diagnoser som hun selv sier hun har:

Det kommer stadig flere til.

Disse to damene tar seg tid til dette fordi de, som oss, er sjokkerte og oppgitte over hva som deles. Her kastes det ut den ene diagnosen etter den andre og det er ikke akkurat heldig for den unge leserskaren bloggerne har. At Sophie Elise sier at hun har begynt med selvskading igjen, fordi hun har det vondt, er ikke greit. Hun beskriver det som om det er til hjelp.

La oss håpe at Sophie Elise blir helt frisk og at hun slutter å Google alt hun kjenner og føler på. Det virker som hun har fått seg en fin kjæreste, som tilfeldigvis studerer psykologi. Det kan nok komme godt med.

PS. Med dette sier jeg ikke at hun IKKE har en depresjon. Jeg sier bare at den ikke er dyp.

Til slutt noen kloke ord som mange burde tenke på:

Asti og Heidu90, dere er meget flinke!

Adina xoxo