TOLLTULL

Hei alle sammen 🌸

Sofie Caroline Nilsen skrev innlegget “Til deg som tipset tollvesenet” her om dagen. Det handlet om at noen hadde tatt seg tid til å ringe tollvesenet og fortelle om at hun hadde kjøpt seg vesker i New York. I følge Sofie selv topper dette både drapstrusler og syke kommentarer. Nå er det visst takket være Andrea (Sveinsdottir antar jeg) at hun visste at man må tolle vesker man kjøper i utlandet.

Vel, nå er det ikke bare vesker man må tolle. Har man vært utenfor Norge i over 24 timer kan man ta med seg varer for inntil 6000 kroner uten å betale toll og avgifter. Om du bare skal ei litta tur over grensa til Sverige (som jeg mener Sofie var for ikke så lenge siden) er grensa 3000 kroner.

Jeg lurer på om samme person som tipset tollvesenet må henvende seg til Skatteetaten i neste omgang. Sofie har lagt ut bilde av at hun har betalt 8273 kroner i mva, men dette mener hun at hun skal få tilbake:

Dette finner jeg meget interessant. Jeg måtte selvsagt lese hele kommentarfeltet. Noen mener at hun ikke kan få tilbake dette fordi hun ikke har noe mva-registrert firma. Men joda, det har hun, opprettet i sommer:(Skjermdump brreg.no)

Her hang jeg meg litt opp i at hun egentlig heter Caroline med K. Så bet jeg meg merke i at det er reklamebyrå hun driver. Et reklamebyrå bakt inn i en “dagbok på nett.” Heldigvis har hun fått tak i en regnskapsfører. Samtidig som hun understreker i caps lock at hun har kontroll over økonomien sin selv:

Når man sender en regning til regnskapsføreren uten å vite om man vil få den i retur vil jeg kalle dette det motsatte av kontroll på økonomien. Jeg kjenner et par regnskapsførere og er litt usikker på hvordan de hadde håndtert en sånn kunde. Det høres nesten ut som alle regninger blir videresendt til han uten noen forklaring slik at det er opp til han å bestemme om det er privat eller ikke.

Over til selve gullspørsmålet her: Kan Sofie få igjen det hun har betalt i mva? Jeg måtte google litt og kom over dette:(Skjermdump risanger.no)

Det som er kjernen i spørsmålet er altså om disse veskene har sammenheng med Sofie sitt salg av annonser på sin blogg. Ja, nei, altså… Trenger man vise frem dyre designervesker på bloggen sin for å selge annonser? Etter våre beregninger kostet dette 33.000 kroner før mva, og etter hva jeg forstår endte hun opp med to vesker. Kunne fått ganske mye mer enn to vesker for den summen på andre butikker si. Det hadde kanskje skapt mer variasjon i bildene på bloggen, men hvorvidt annonsørene foretrekker dette fremfor å se den samme eksklusive designerveska i hvert innlegg vet jeg dessverre ingenting om.

Spør du meg høres det helt vilt ut at bloggerne skal få fradrag for mva på alt de betaler for selv og viser frem på bloggen. Dette kommer da i tillegg til alle produkter som blir sponset og det de tjener på reklame. Om man virkelig kan få fradrag for mva på alt skal vi sporenstreks opprette Bloggomtoppbloggere AS og vise frem alle våre daglige innkjøp av alt fra dagligvarer til klær på bloggen. Neida.

Historien om vesken(e) til Sofie er ikke over helt ennå. I går delte hun noen hemmeligheter:(Skjermdumper sofienils1.blogg.no)

Jeg vet ikke med dere, men så fort jeg skal kjøpe noe som koster mye penger pleier jeg å gjøre en del research og sjekke priser først. Og altså, riper på den dyre designervesken allerede? Jeg vet ikke om jeg hadde turt å ta med en sånn veske ut av huset engang.

Well well. Nå gjenstår det bare å ønske dere alle en RIKTIG GOD JUL 🎅🎄 Håper dere får alt dere ønsker dere og nyter disse fridagene. Selv drar jeg nordover til der ingen skulle tru at nokon ville bu og gleder meg aller mest til julematen ❤

Husk at dere fortsatt kan donere penger til Noah og Dyrevernalliansen. Mer info om hvordan finner dere HER. Takk til alle som har bidratt hittil 😘

❤ Vicky