JUKSEMAKERE

Hei

Beklager sent innlegg (eller tidlig om du vil alt ettersom hvordan man ser det). Bedre sent (tidlig?) enn aldri, si

Stinamor, hun fortsetter med kopiering av sine egne gamle innlegg.

Nå går det så fort i svingene at hun glemmer å rette opp i setninger som ikke helt passer.

Her fra 7. januar-2017 (innlegget er slettet):

I forgårs 12. desember 2017:

(Skjermdump stina.blogg.no/Google)

Stina er altså ferdig med julen og det lenge før den har begynt for oss andre. Well well, som Kiwi-reklamen sier: Alle har sin jul.

Frøken Isabel S. Raad har visst “glemt” at reklame alltid skal merkes, også på Snapchat. Her blir vi ledet inn på bloggen hennes til reklame for Nelly:

Og jeg som trodde henne da hun sa at hun skulle merke hvert eneste innlegg:

(Skjermdumper sraad.blogg.no/Snapchat)

Anja Johansen har vi skrevet lite om. For de som ikke vet hvem denne bloggeren er, så er hun kjæreste med eks. svømmer og nå finansrådgiver, Lavrans Solli. Lavrans er kjent fra Farmen kjendis. De har et barn sammen. Anja ble kjent fjes da hennes tidligere samboer, svømmeren Aleksander Dahle Oen, døde under en treningsleir i USA. I tillegg til å være blogger er Anja også journalist.

Anja har nå en innsamlingsaksjon pågående der hun samler inn penger for å hjelpe familier som ikke har det så romslig frem mot jul.

Anja skriver fine innlegg, som dette. Det handler om gode mødre.

(Skjermdump anjajohansen.no)

Nå har det seg slik at ikke bare har hun hentet inspirasjon fra andre, men hun har kopiert hele innlegget ganske nøyaktig HER

La meg presisere at det er ingenting i veien for å la seg inspirer av andre flinke skribenter, men da burde man krediter dem. Anja vil heller være en copycat, noe som er rimelig flaut. Å stjele arbeidet til noen som kanskje har jobbet ræva av seg med saken er aldri greit. Og jeg lurer på om ikke vedkommende kan forlange at Anja slettet innlegget.

Det jeg skal skrive om nå blir spekulasjon, men jeg velger å ta det med da det er noe jeg og mange med meg har lurt på. Jeg har etterforsket en god stund. Det gjelder Anne Brith, hun som har bodd ti år i utlandet og har en IQ på 129, eller var det 130?

(Skjermdumper annebrith.blogg.no)

Anne Brith har flere ganger sagt at hun har en Bachelor i markedsføring.

Men hvordan i alle dager har hun fått tid til dette? Hun var veldig ung, nettopp ferdig med videregående, da hun dro til Nederland. Der bodde hun i ti år, noe vi ikke har fått med oss. Bare nevner det.

Dette er fra et intervju Anne Brith gjorde med Romerikes blad i 2015:

Etter ti år i utlandet flytter hun hjem igjen:

(Skjermdumper rb.no)

Andre er også nysgjerrig, men får ikke svar:

(Skjermdump annebrith.blogg.no)

Jeg har sjekket hennes LinkedIn og heller ikke der har hun notert ned sin bachelor under kategori utdanning, noe jeg finner merkelig.

Takk til alle som tipser oss. Dere er best<3

-Adina xoxo

43 thoughts on “JUKSEMAKERE

 1. Tragisk av Anja Johansen. At folk aldri lærer. Jeg håper noen har varslet artikkelforfatter Stein Ove Haugen og at han kjenner sine rettigheter; noen må tydeligvis fortelle Anja Johansen at det hun driver med er kriminelt. Hun lever av å skrive, men viser ingen respekt for skrivende. Hun er journalistutdannet, og riktignok er den journalistutdanningen ganske kvasi, men hun burde ha fått med seg første læresetning om at man lever av sin integritet.

 2. Tusen takk for at dere gjør denne jobben. Det er så mye løgn og bedrag i bloggverden, og mange har fått ture frem i årevis uhindret. Bra dere er vaktbikkjer!

  Noe av det som gjør meg mest irritert er når uærlighet lønner seg. Dere er en bra motvekt til det!

 3. Jeg ELSKER denne bloggen, den har vært og er fortsatt et friskt avbrekk i den ellers døve bloggverdenen jeg dessverre har hektet meg på.

  Angående spekulasjonene til slutt:
  Kan mor sjøl ha studert mens hun jobbet som selger i Nederland? Hvis drømmemannen gjennom seks år hjalp til litt økonomisk er det vel ikke helt usannsynlig at hun kanskje jobbet deltid ved siden av studiene? For øvrig er jeg enig i at det er spesielt at hun ikke utdyper dette ytterligere, da studietiden (i hvert fall for min del) viser seg å være en såpass lang og distinkt periode at jeg har vanskelig for å se for meg at jeg om noen år IKKE vil nevne den når jeg ramser opp selvbiografien. Veldig rart at hun ikke har nevnt det på LinkedIn også, selv har jeg utdypet nesten i detalj hvilke emner i hvilke fag fra årsstudiet i historie som var mest interessante, og jeg drømmer om en jobb innen byråkratiet…

  1. KH: Takk for at du følger oss😘
Jeg tenkte også tanken på studier i Nederland. Men hun har kun ført opp en slags utdanning innad i bedriften hun jobbet. Og som du sier, meget rart at det ikke er nevnt på LinkedIn.

 4. Ikke for må skryte, men min er over 140😂 Høy iq er vist mer normalt bland bipolare fikk jeg høre en gang, så er noen fordeler med den psykdommen også 😀 Den målbare iq er jo kun problemløsning på tall og mønster, se hvor som passer hva relativt fort. Som 42 åring har jeg aldri noensinne måtte bruke den evnen på noe annet enn mensa test, og er derfor totalt uvesentlig. Merker kun at jeg kanskje er litt anderledes pga at jeg leser ekstremt mye og sluker alt og dermed sitter med mye viten jeg tror alle kan, men som så vist ikke alle kan. Som i går når jeg ville diskutere Nostredamus på jobb og ingen viste hvem han var. Den eneste da som følte seg dum var jo meg😂

  Da er jeg altså mye smartere enn AB og tror jeg skal feire det med julebrus og sjokolade på jobb😀

  1. Oi, IQ på 140! 😊Mensa test sier egentlig ikke noe om hvor smart man er, men om logisk sans og evnen til å lære. Mensa sier: « Et menneskes personlighet og evner er uhyre sammensatt, og man skal være forsiktig med å beskrive seg selv som så veldig mye smartere enn andre, bare på bakgrunn av en målt høy IQ. Et IQ-tall beskriver bare potensialet ditt, og er bare en liten del av bildet.

 5. Hei! Jeg skriver en eksamensinnlevering om nettvett og har valgt å fokusere på jodelgruppen “bloggergossip” og deres blogg. Jeg ønsker å holde det relevant og uten å ta noen sin side, og lurte derfor på om dere kunne svare på noen spørsmål? Det kan hende de høres litt “på kanten ut” til å være frekke, men det er veldig relevant til problemstillingen min, derfor høres de slik ut.

  1. Hva får dere ut av å “avsløre” bloggere eller påpeke feil de gjør? Mener dere selv at det er deres oppgave å være “social-justice-warriors” å finne ut av når en blogger ikke skriver “reklame” eller “annonse”? Er det sånn at dere sitter igjen med en god følelse i kroppen og tenker “yes, i dag har jeg gjort en god gjerning”, av å ha skrevet et innlegg om at Stina bruker lister flere ganger, Sophie Elise som føler hun sliter med diverse dere mener ikke stemmer eller CBE som ikke klarer å merke reklame?

  2. Tror dere mange blogglesere blir hauset opp til å bidra til mobbing mot bloggere på grunn av det dere skriver?

  3. Tror dere mange føler at bloggere “skylder” leserene sine svar på hva som foregår på privaten? Som når dere avslørte at Isabel Raad (angivelig) var i Dubai med Pierre? Burde ikke det være noe som får være hennes business, og ikke hele verdens?

  4. Har dere noen grenser? Er det noe dere velger å ikke skrive om?

  5. Har dere noen spekulasjoner i hvor gamle bloggleserene deres er?

  Igjen, intensjonen er ikke å være spydig 🙂 Leser bloggen deres hver dag og syns det er spennende å engasjere meg i det dere skriver om.

  1. Det er ikke så bra metode å stille ledende spørsmål formulert på en måte som får det til å høres ut som om du har bestemt hva som er svaret du ønsker å få. Handler ikke om å være spydig eller ikke, men å ha spørsmål som ikke leder mot et bestemt svar. Just sayin’

  2. Tror jeg heller ville skrevet om hvordan rosabloggerne håver inn millioner på å lure leserne sine. Les “venninnene” sine – som de er så helt utrolig glad i ❤️Pengene rår når det gjelder reklamen, og ungjentene tror på “venninnene” sine “gode” tips. En skitten og useriøs bransje hvor formålet er å påvirke leserne til å kjøpe, kjøpe, kjøpe.. Der sitter de med sine løsvipper og løshår og snakker varmt om vippeserum og piller for hårvekst. Verden vil bedras med disse j…. bloggerne. Fysj for en råtten bransje!!!
   Denne bloggen er en god korreks, som opplyser om noe av jukset og løgnene i bloggverdenen

  3. Er dette ei særoppgåve på ungdomsskulen eller noko? Viss ikkje anbefalar eg eit kjapt Google-søk på metode og oppgaveskriving.

  4. Til sliten student i eksamensperioden: Jeg reagerer litt på ordlyden i spørsmålene dine da alle er negativt ladet. Tror du må forandre litt på disse om du skal skal oppnå god karakter på oppgaven. Jeg blir litt nysgjerrig på hva du studerer? 😊 Om du har andre spørsmål er du velkommen til å sende dem på mail😊 Takk for at du følger oss😘

 6. Elsker virkelig denne bloggen! Endelig noen som avslører disse “hemmelighetene”. Har såå lenge irritert meg over at Stina bruker gamle innlegg på bloggen sin..Virker som hun tror at leserne ikke husker hva de har lest før heller… Det er vanskelig å si ifra til henne fordi hun har stengt kommentarfelt og Snapchat er vel også stengt? (hun hadde sc stengt før, men slettet henne som venn fordi hun hele tiden oppdaterte oss med “nye” innlegg, som var 3 måneder gamle..)

  1. Tusen takk for fine ord😘 Det er mange som mener det samme som deg😊 Det hender at Stina leser her så kanskje hun kan gjøre noe med det😊

 7. Blir så frustrert når folk tar en IQ-test på nettet og skryter av resultatet. For å få bekreftet IQ må man ta en test som blir vurdert av en psykolog, for eksempel i regi av Mensa.

  Det blir som å ta en test på nettet for å finne ut om du har depresjon. Testen kan gi en indikasjon, men kun en psykolog kan fortelle deg om du har diagnosen.

  I tillegg tyder veldig mye ny forskning på at IQ ikke er så viktig som mange tror. I det virkelige liv handler det ikke om hvor mange IQ-poeng man har, men hvordan man anvender de ferdighetene man sitter på. Det er utallige faktorer som påvirker hvor “smart” man er, og mønstergjenkjenning er bare én av disse.

 8. Elsker dere! Takk for at dere er til <3 <3

  Jeg lurer på om dere kan prøve å finne ut hva som har skjedd med bloggen til linntheresedagsland. Hun hevder selv hun har blitt hacket på sin blogg.no blogg, og har derfor laget en ny. Men blogg.no sier at deres bloggere ikke har blitt hacket på over 4 år! Skjønner ikke hvorfor hun skriver det da. Det må jo være for å dekke over noe annet eller bare for pr?

  Hilsen veldig nysgjerrig leser 😛

 9. Takk for nok ett innlegg. Jeg setter pris på å få lese om de som bryter regler på etikk og lov. At man stadig vekk glemmer reglene for merking av reklame forteller meg at det blir gjort med overlegg og ikke fordi de har så stor tro på lesernes evner til å skille reklame fra livet.

  Jeg er ikke helt sikker på hva du prøvde å kaste lys på i delen om Anne Britt(?), og jeg syntes det virket litt som uthengning. Uansett, ser ut som at ett sitat har blitt satt inn dobbelt(det fra romerikets blad)

  1. Det er ikke ment som uthenging men mer som et spørsmål og noe jeg mener er mistenkelig. Stemmer det jeg har funnet, vil jeg si at hun henger ut seg selv.
   Det er to forskjellige sitater, kun for å vise at dette blir sagt flere ganger😊

   1. Føler meg treig. Romerikets blad skrev det samme to ganger om den vevre something-something fra Mos-somewhere som møtte en marinesoldat(copy on phone is hard), i samme intervju fra 2015?

 10. Har fulgt Anja Johansen i lang tid. Før la hun ofte ut andres bilder på insta og presenterte dem som sine egne og diktet opp diverse historier. Så dette er ikke noe nytt….

 11. Jeg tar meg selv i å gå inn her flere ganger om dagen jeg. Jeg digger dere!

  Jeg har i flere år vært skuffet over stormedia som ikke ettergår de stor bloggerne, de som har mye mer klikk en en vanlig lokalavis, som har mye større innflytelse på unge mennesker enn disse noen gang vil få, det er så bra at dere ettergår de. Takk, tusen takk!

  Jeg har ett ønske – kan dere oppdatere oss om hva som skjer rundt ØB? Vil hans oppførsel få konsekvenser for han? Hva med kona?

  Uansett, godt jobba!

   1. Jeg leste inne på KG at Dagbladet skal kjøre en sak på de i morgen – der de begge er intervjuet. Må si jeg er spent på hvordan de vil fremstå der? Må føles helt jævlig for de som har blitt utsatt for han.

 12. Supert innlegg. Men altså….et lite hjertesukk her. Fruen skriver at hun reiste alene til Oslo….og jeg har ikkje funnet feks fruemannen på snappene hennes i dag. Ergo alene i bilen….åsså FILMER hun ut vinduet når hun snapper 😨 Den der hun filmer ut vi diet og skriver at hun må innom tannlegen før neste møte……Altsåz…..Er det muuuuuulig….var det virkelig så viktig å oppdatere om alle detaljer, at en glemmer hva som faktisk KAN skje….? Mulig jeg er litt paranoid på dette området, men jeg mistar et søskenbarn for noen år siden….bilulykke der sjåføren holdt på med tlf 😪😓Dont snap and drive, Caroline!!!! Forbilde my ass! Og TIPPER hun leser bloggen deres, så snappen forsvinner sikkert i løpet av noen få timer nå (snappen jeg snakker om er den MELLOM data og kaffekopp på og null hull snappen)

  1. Helt enig angående de som bruker telefon mens de kjører. Er ikke mer enn få sekunder som skal til for at noe fatalt kan skje! Det burde så mange flere tenke mer på.

   MEN jeg tror Caroline satt i taxi fordi hun ikke fant bilen i parkeringshuset:p er reklame på sideruten i bilen som ligner på sånn de har i taxier i hvert fall. Har til gode å se henne snappe mens hun kjører (heldigvis!)

 13. Hei! Er så lei av bloggernes copy-cats, spesielt «galehjem» Men over til noe annet. Jeg kommenterte innlegget til frua😝 i dag. Hun viser bilder av fine festklær og jeg berømmet henne for det, men kommenterte også pkt 1) at hun ser anstrengt ut på bildene 2) at det er teit at bloggerne forteller om store ting som skal skje langt fram i tid, og at når det først publiseres er det ikke så stort for oss lesere. Det siste punktet er rent svar på det hun snakker om i teksten. Se på bildene dere og! Ser bare trist ut, ikke sant…:/

   1. Janeidet. Hun ønsker sikkert ikke publisere kommentarer som går direkte på utseende sitt, noe jeg kan forstå. Flere har påpekt at hun ser «stiv ut i maska», så mulig hun trodde det var det du mente.
    Enig at A og ikke B er forferdelig irriterende. Men bloggerne må få oss lesere nysgjerrige slik at vi trykker oss inn for svar😊

 14. «Sliten student i eksamensperiode» dette er uten tvil søsteren til Frøken Isabel. Kan dere se noe ip og bekrefte eller avbekrefte?

Leave a Reply