EKSTRA EKSTRA!

Vi har sett reklamer for klokkene fra Daniel Wellington i årevis. “Alle” bloggerne har reklamert for det Svenske klokkemerket som er blitt meget populært. Nå sist var det Annijor:

Og det er her en instagrammer, eller insta-blogger som det også heter, kommer på banen. Kristiane Aateigen aka Snille Gucci har sett seg lei på at bloggere unnlater å fortelle om ekstra kostnader når de reklamerer for et produkt. Hun mener bloggerne unnlater å si at det kommer moms i tillegg. Hun valgte derfor å poste et innlegg om dette. Det første innlegget ble slettet så dette er det andre som ble lagt ut:

(Skjermdump snillegucci/Instagram)

Så hvem er nå denne Snille Gucci? Hun høres snill ut og er kanskje den snilleste instagrammer? (Ikke ifølge Annijor, vel og merke). Hun er fra Lillehammer, 26 år og har Bachelor i journalistikk og studerer IT. Hun har tidligere blogget hos blogg.no, men satser nå på Instagram. (En smart jente der altså HER). Hva betyr Snille Gucci? “Snille” fordi hun står for snillhet. “Gucci” betyr noe er fint, digg, supert og har altså ikke noe med det kjente klesmerket å gjøre:

(Skjermdump Wikipedia)

Annijor ble meget irritert på Snille Gucci for hva hun postet og så seg dermed nødt til å legge ut verdens lengste snap (lengre enn Pierre Louis sine vlogger faktisk. Neida).

Det Snille Gucci påpeker er at Annijor og andre bloggere ikke opplyser sine lesere om at de må betale moms, eller mva. som det nå heter, på varer fra utlandet. (Denne varen er det ingen toll på).

(Skjermdump toll.no)

Jeg har regnet på dette:

Hos Bjørklund selges disse klokkene fra 1300kr.

La oss ta utgangspunkt i ei klokke til 1500 kr. En snill Annijor gir 15 % rabatt, altså 225kr i avslag til deg. Så må vi plusse på 25% mva. som da blir til 1594kr. Posten tar så et gebyr på ca.153kr. Ergo blir klokken med rabatten Annijor gir ca. 250kr. dyrere enn om du gikk i butikken hos Bjørklund.

En annen blogger som også hadde fått med seg dramaet var Miss Sophie. Hun valgte å støtte Annijor og reklamerte for samme merke:

(Skjermdump Sophie Elise/Instagram)

Det Annijor nevnte i sin lange snap var at hun var skuffet over Snille Gucci og hennes innlegg, og at hun følte hun ble fremstilt som en person som prøvde å lure sine lesere. Hun var også meget skuffet over at en person som hun selv hadde sett meget opp til, var enig med Snille Gucci. Hun siktet da til Linnea Myhre (kommentaren er slettet). Annijor presterte også å kalle artist Julie Aida for en “hipster wannabe med farger i håret.”

Beklager kjære lesere, men jeg klarer ikke gjengi alt som ble sagt. Dere kan sjekke snappen hennes selv: A9Unicorn

Her er noen kommentarer fra første post:

Noen kommentarer fra andre post:

Jeg klarer ikke helt å forstå hvorfor Annijor følte seg så truffet, at hun mente at det hele dreide seg om henne. En leser spurte:

Jeg vet ikke hva hun sikter til her. Om noen vet så send meg gjerne en mail. Jeg har kikket litt tilbake på Snille Gucci sin Instagram og funnet dette:

(Skjermdump snillegucci/Instagram, Annijor/Instagram og blogg)

Jeg vil tilføye at jeg i samme slengen kom over noen reklamer som ikke var korrekt merket. Bare nevner det.

Adina xoxo

2 thoughts on “EKSTRA EKSTRA!

  1. Hei!

    Jeg søkte frem denne posten da jeg rett og slett er drittlei av den nye kampanjen til Daniel Wellington som nå er overalt. Først var det dissa klokkene og nå armbåndene. «Alle» bloggerne kjører dissa kampanjene så å si samtidig og fy så avsmak jeg får… er jeg alene? Er vel ikke vits for DW å gi hver enkelt toppblogger egen kode når alle gir ut samme prosent – er ikke tid spart penger spart saken for DW? Rant over…

    1. Ikke kun saken med DW – tannbleking sette som flyter rundt nå også… utrolig kjedelig at «alle» pusher det samme

Comments are closed.