EKSTRA EKSTRA!

Vi har sett reklamer for klokkene fra Daniel Wellington i årevis. “Alle” bloggerne har reklamert for det Svenske klokkemerket som er blitt meget populært. Nå sist var det Annijor:

(Skjermdump annijor.no)

Kristiane Aateigen aka Snille Gucci har sett seg lei på at bloggere unnlater å fortelle om ekstra kostnader, som moms, når de reklamerer for et produkt. Hun valgte derfor å poste et innlegg om dette. Det første innlegget ble slettet så dette er det andre som ble lagt ut:

(Skjermdump snillegucci/Instagram)

Så hvem er nå denne Snille Gucci? Hun høres hvert fall snill ut, er 26 år, fra Lillehammer og har Bachelor i journalistikk og studerer IT. Hun har tidligere blogget hos blogg.no, men satser nå på Instagram. (En smart jente som tenker fremtid HER). Hva betyr Snille Gucci, spør du. “Snille” står for snillhet og “Gucci” betyr noe er fint, digg, supert, og har altså ikke noe med det kjente klesmerket å gjøre:

(Skjermdump Wikipedia)

Annijor ble meget irritert på Snille Gucci og så seg nødt til å legge ut verdens lengste snap. Det Snille Gucci påpeker er at Annijor og andre bloggere, ikke opplyser sine lesere om at de må betale moms (eller mva. som det nå heter) på varer fra utlandet. (Denne varen er det ingen toll på).

(Skjermdump toll.no)

Jeg har regnet litt på dette:

Hos Bjørklund selges disse klokkene fra 1300 kr. La oss ta utgangspunkt i ei klokke til 1500 kr. Snille Annijor gir 15 % rabatt, altså 225 kr. i avslag til deg og meg. Det må plusses på 25% mva. og da er vi oppe i 1594 kr. Posten tar så et gebyr på ca.153 kr. ergo blir klokken, med rabatten Annijor gir, ca. 250 kr. dyrere enn om man gikk i butikken hos Bjørklund.

En annen blogger, som har fått med seg dramaet, er Miss Sophie. Hun valgte å støtte Annijor og reklamerte for samme merke:

(Skjermdump Sophie Elise/Instagram)

Annijor nevnte i sin lange Snap at hun var skuffet over Snille Gucci og hennes innlegg, og at hun følte hun ble fremstilt som en person som prøvde å lure leserne sine. Hun var også skuffet over at Linnea Myhre, en person som hun hadde sett meget opp til, var enig med Snille Gucci. Annijor presterte også å kalle artist Julie Aida for en “hipster wannabe med farger i håret.”

Beklager kjære lesere, at jeg klarer ikke gjengi alt som ble sagt. Dere kan sjekke snappen hennes: A9Unicorn

Her er noen kommentarer fra første post:

Og noen kommentarer fra andre post:

Jeg klarer ikke helt å forstå hvorfor Annijor følte seg så truffet, at hun mente at det hele dreide seg om henne. En leser spurte:

Jeg vet ikke hva hun sikter til, men om noen vet så send meg gjerne en mail. Jeg har kikket litt tilbake på Snille Gucci sin Instagram og lest dette:

(Skjermdump snillegucci/Instagram, Annijor/Instagram og blogg)

Jeg må tilføye at jeg i samme slengen kom over noen reklamer som ikke var korrekt merket. Bare nevner det.

Adina xoxo

2 thoughts on “EKSTRA EKSTRA!

  1. Hei!

    Jeg søkte frem denne posten da jeg rett og slett er drittlei av den nye kampanjen til Daniel Wellington som nå er overalt. Først var det dissa klokkene og nå armbåndene. «Alle» bloggerne kjører dissa kampanjene så å si samtidig og fy så avsmak jeg får… er jeg alene? Er vel ikke vits for DW å gi hver enkelt toppblogger egen kode når alle gir ut samme prosent – er ikke tid spart penger spart saken for DW? Rant over…

    1. Ikke kun saken med DW – tannbleking sette som flyter rundt nå også… utrolig kjedelig at «alle» pusher det samme

Comments are closed.