DALENDE STJERNER

Anna Rasmussen, og flere med henne, daler som snøfnugg på blogglisten. I dag har Mammaen kun 19.000 lesere mot ca. 40.000-60.000 som hun ellers bruker å ha. Så da forventer vi at en clicbait er like om hjørnet, og vi lurer samtidig på om det blir om baby, sex eller brudd?

Man kan jammen lure på om det er blogg.no selv som driver med triksing av tall og plasseringer, da noen av disse bloggerne har fått halvert sin leserskare. Blogg.no har selvsagt ikke gjort noe sånt, for da kan jeg garantere at selveste Google hadde kommet på banen. Vi må stole på hva tallene sier og akkurat nå sier de at enkelte bloggere har mistet troverdigheten sin og leserne uteblir. Dette gjelder selvsagt ikke vår blogg da vi har et snitt på 6000 lesere hver eneste dag, noe vi er meget takknemlige, rørte og stolte av. Takk til dere!

Vil vi lese blogger i fremtiden? Slik jeg har hørt fra det store utland, så ligger vi langt etter her til lands. At vi fremdeles gir blogger oppmerksomhet, slik de fremstår i dag, er visst meget ukult. Bloggingen har hatt sin storhetstid og er nå en dalende stjerne.

Litt av grunnen kan nok være så enkel som at folk flest har blitt mer oppmerksomme på at bloggene har blitt for kommersielle. Og nå som en del av dem har blitt mye flinkere til å merke reklamen, ser vi lett hvor mye reklame disse bloggene egentlig inneholder. Dermed holder vi oss unna. Bloggerne, eller Influencere som de nå helst vil kalles, må nok belage seg på å bruke sosiale medier mer og annerledes enn de gjør i dag for å tjene til livets opphold. Og noen er allerede godt i gang.

Annonsørene har bitt seg merke i at mange Influencere, som har hundretusener av følgerne, ikke klarer skape et engasjement hos leserne sine. Mens Influensere med mindre følgerne engasjere og tar vare på sine følgere. For selv om størrelsen har noe å si (vi snakker selvsagt om følgere), så er det nesten like viktig hvem følgerne dine er. Å ha riktige følgere blir meget viktig fremover. Dette er fremtiden og vi kan vel trygt si at noen av rosabloggerne kommer til å slite. Mange av dem må jobbe fryktelig hardt for å overleve, kanskje like hardt som frøkna som jobber 24/7.

De fleste annonsører viser seg å være mere opptatt av hva influencerne står for enn hvor mange følgere de har, og hipp hurra for det! Endelig viser det seg at troverdighet er meget viktig. Dessverre vil det sitte en del bloggere tilbake, de som solgte sjelen sin og barna for noen usle kroner og klikk, uten jobb. For fremtiden sier at annonsører ikke vil jobbe med Influencere uten troverdighet.

Man øker ikke troverdigheten med å reklamere for alt mellom himmel og jord, ei heller tulleprodukter:

(Skjermdump produsentene)

Clickbait øker heller ikke troverdigheten:

(Skjermdump mammatilmichelle.blogg.no)

Kan det være at Bloggomtoppbloggere nå vil ende? At vi ikke trengs mere? Det kan virke som at bloggere uten substans i livet ikke vil overleve dette skiftet, og hva skal vi skrive om da? Om vi skal bestå så må vi også følge med på utviklingen og fornye oss. Uten å skryte for mye så vil jeg si at vi kanskje er på rett vei. Man ser en tendens til at noen blogger forandres til nettmagasiner, altså med flere skribenter på lag (ala 730.no).

Vi får se hva fremtiden bringer, spennende blir det.

Adina xoxo