MENSEN HER OG MENSEN DER

Hei alle sammen 🌸

Sånn, da håper jeg alle mannfolka som syns mensen er ekkelt er tilstrekkelig advart med overskriften. Det har vært mye skriverier om mensen rundt om på diverse blogger den siste tiden. Noe av det har vært annonseinnlegg og noe av det har vel vært mest for å få noen ekstra klikk. Hovedbudskapet har vært at mensen er normalt og at det er normalt å blø gjennom. Veldig bra med en normalisering av dette siden mange unge jenter syns det er flaut. Selv har jeg nesten følt meg litt utenfor oppi det hele, for jeg kunne ikke huske å ha blødd gjennom noen gang.

En dag i forrige uke så jeg meg nødt til å levere inn egenmelding til Adina. Vi har ikke hatt noe egenmeldingssystem på plass tidligere, men som (Paradise-)bloggerne pleier å si: DERE VIL IKKE TRO HVA SOM SKJEDDE!!! Jada, jeg blødde noe voldsomt gjennom, og det kom som et aldri så lite sjokk for meg som knapt kan huske sist jeg hadde mensen. Jeg prøvde å tenke på hva jeg hadde lært av åpenheten til alle bloggerne og hentet rolig en tampong jeg hadde liggende nederst i veska. Det jeg savner at disse bloggerne skriver om er hva søren man gjør med den stakkars trusa si når dette skjer halvveis inn i arbeidsdagen. Drar man hjem og skifter, bør man alltid ha med seg en ekstra truse, eller skal man bare sitte der og, ehm… Vente på at det tørker? Jeg bare spør.

Jeg nøyer meg med å fortelle kort om hendelsen, men Martine Halvorsen dro det hele litt lenger og postet like greit et bilde av “ulykken”:

(Skjermdump martinehalv på Instagram)

Jeg må ærlig innrømme at jeg lurer litt på hvordan dette bildet kom i stand. Jeg sliter med å tro at hun helt tilfeldig våknet opp sånn og fikk samboeren (eller faren) til å ta dette bildet før hun løp og skiftet. Hun valgte å legge ut bildet fordi vi aldri ser mensen i en natulig sammenheng.(Skjermdump martinehalvs.blogg.no)

Hmm, jeg vil ikke si jeg syns noe om å se noe av det ovennevnte på sosiale medier.

Ida Wulff kjører på med skikkelig storytelling om da hun fikk mensen på besøk hos kjæresten. Et bilde bakfra hvor hun har blødd gjennom har hun også klart å få til. Hun skriver mye om hvor normalt det er med mensen, samtidig som hun i et innlegg noen timer tidligere har skrevet om at hun ble så flau at hun smalt hodet i bordet da kjæresten prøvde å lure henne med at hun hadde prompet i søvne. Sånn apropos normalt.

Sofie Nilsen gikk så langt som å skrive et innlegg med tittelen “Hva med litt mensen-sex?”. Også hun med bilde av at hun hadde blødd gjennom. Hun har aldri møtt noen gutter som ikke vil ha sex på grunn av mensen. Det har ikke jeg heller, men jeg har møtt flere jenter som har lurt på om de må informere om mensen FØR de i det hele tatt drar og besøker en gutt. Jeg har pleid å svare nei. Kunne gjerne tenkt meg at noen tok opp dette dilemmaet på bloggen sin.

Når vi først er inne på mensen. Det sies at man kan få kortere lunte med mensen rett rundt hjørnet. Lurer på hvor i syklusen frøkna er nå om dagen, for hun virket ganske sinna tidligere i dag:(Skjermdump isabelsraad på snapchat)

Her følte vi oss meget truffet, all den tid frøkna har kalt bloggen vår tragisk gossip-blogg tidligere. Mon tro om TV3 har lest innlegget vårt og tatt en telefon til henne om at man må være singel for å delta på Paradise Hotel? 🤔

❤️ Vicky

32 thoughts on “MENSEN HER OG MENSEN DER

 1. Elsker at dere tok opp dette! 👏 Det er mye som er normalt her i livet, som jeg allikevel ikke vil ha trykt opp i trynet hvor enn jeg snur meg.

  Mon tro om Libresse har stilt krav om blø-igjennom-bilde? 🤔 Hva de ikke gjør for penger…

 2. Avføring, eller bæsj på godt norsk, er også normalt. Det er i likhet med mensen et tabu, selv om alle vet at det er noe av det mest naturlige i verden.

  Tro om jeg skal legge ut et bilde av trusa mi med bremsespor i på instagram, bare for å fjerne litt tabu? Det er ikke så veeeldig ofte jeg får bremsespor, men langt oftere enn jeg blør igjennom!

  Hva tror dere, yay or nay?

  1. 😂 Du har helt rett i at det er tabu, tenk så mange forstoppelser det er der ute nettopp på grunn av det. Prinsesser bæsjer jo ikke si. Hadde satt veldig pris på om jeg kan få slippe å se bremsespor på Instagram 😂

 3. Samme med den t skjorten se absolutt skulle ha på seg.. ja mensen er naturlig, men det er også noe vi bruker bind og tamponger for. Ikke noe vi trenger å vise frem. Akkurat som at vi bæsjer i do (eller for noen bleier/pose på magen). Vi trenger ikke vise det frem heller. Så naturlig som det likevel er..

  Hva disse bloggerne gjør altså.. det er så utrolig flaut at jeg kjenner det i hvert eneste hårstrå 😅

  Haha altså bremsespor 😅😅 dææævver

  1. Den t-skjorten hadde jeg faktisk glemt 🙈 Vi trenger virkelig ikke vise frem mensen selv om det er naturlig. Tror heller ikke det er såå lett for andre å se at man har blødd gjennom de gangene det måtte skje 🤔

 4. Syns det er mistenkelig mange som “plutselig” blør gjennom for tiden. Skal vi virkelig tro at alle samtidig glemmer både tampong og bind, men kamera er på plass… Nei du. Kleint og fake.

 5. Vel, ang frøkna. Hun postet et antrekksinnlegg her om dagen med svart shorts og en rød langermet topp. Antrekket syns jeg var veldig fint. Men klarte ikke la vær å legge merke til en stor hvit flekk i skrittet hennes?! Altså, æsj?!

  1. Altså, hva er det du snakker om? Alt man skal pirke på! Fint å være kritisk til bloggere og det de lurer leserne med. Men makan til flisespikkeri en hvit flekk på shortsen skal være da.

 6. Og de hev seg på alle sammen.. mensen, mensen, mensen, mensen på alle blogger som er. Ja, det er naturlig, men vi trenger ikke å vise bilder av alt som er naturlig. Noen ting er det helt naturlig å holde privat også..

 7. Det eneste som kunne gjort et innlegg om mensen interessant var hvis det kom fra Caroline Berg Eriksen. Men hun har sikkert ikke mensen 😉 Hun er jo perfekt!

 8. Frøkna har dette svaret til en leser som tipser henne om å variere litt på instagram:

  12.2017 kl.23:43

  h: Hei!! Skjønner absolutt hva du mener 🙂 Skal ha det i baktanke! Er bare ikke så flink til å ta bilder av omgivelser og sånn haha. Klem <3

  Vet ikke om den setningen med å "ha det i baktanke" var så gjennomtenkt…

  1. Haha, akkurat den der sendte Adina til meg i går og lurte veldig på hva “ha det i baktanke” betydde 😁 Bakhodet heter det vel

Leave a Reply