KONG HALVOR OG VEKT OG SÅNT

Hei alle sammen 🌸

I dag tipset en av dere oss om at selveste Kong Halvor har skrevet om bloggen vår HER. Han skryter veldig av oss og foreslår at vi skal søke pressestøtte så vi kan drive med dette på heltid. Det varmer hjertet vårt ❤️ Kong Halvor blogger ikke så ofte lenger, men er ganske aktiv på YouTube. Jeg husker jeg hadde crush på både han og katten hans for en del år siden. Måtte inn og stalke han på Instagram i formiddag og kan melde om at den søte katten lever i beste velgående og at kongen sjøl har fått noen altfor sexy bein dekket av tatoveringer. Jeg rakk såvidt å drømme om oss hånd i hånd på den røde løperen (kanskje med selskap av katten i bånd) før jeg så at han har samboer. Well well. Jeg er evig singel, så om det skulle skjære seg en dag er jeg helt sikkert tilgjengelig.

Dette er forresten en veldig smart måte å få oss til å promotere bloggen sin på. Skriv et skryteinnlegg om oss på egen blogg, tips oss om det i kommentarfeltet og voilà, du blir kanskje omtalt her med påfølgende ekstra klikk på bloggen din. Et godt alternativ til det bloggeren som ble Ukas flause i går prøvde seg på (les mer om det HER).

La oss snakke litt om vekt dere. Dette burde egentlig ikke være noe samtaleemne da bloggerne som forbilder burde holde seg for gode til å dele slik informasjon, men så er det likevel noen som ikke klarer å dy seg. Som for eksempel Stina Bakken:Jeg vet ikke hvem det er som sender inn spørsmål og lurer på hva hun veier, men jeg frykter at dette er unge jenter. Stina deler også gjerne hvor mange centimeter hun er rundt midjen, man trenger ikke engang å spørre:

Og ikke bare deler hun det, hun har i tillegg ført statistikk på det siden hun var 12 (!) år:(Skjermdumper stina.blogg.no)

Altså, hva er dette for informasjon å dele? Hva er poenget? Jeg vil tørre å påstå at noen som måler midjen sin jevnlig fra de er 12 år har et noe usunt forhold til egen kropp. 12-åringer er ganske lettpåvirkelige og kan fort få for seg at det er smart å føre samme statistikk som forbildet sitt. Selv førte jeg statistikk over hvor mye penger jeg hadde og hva jeg brukte de på da jeg var 12 år. Det kan man lære mye av.

Jeg måtte frem med målebåndet selv fordi jeg syns 55 cm rundt midjen høres skremmende lite ut. Bare et lår hos meg er mer enn 55 cm rundt, og jeg er i følge andre ikke tjukk.

Isabel S. Raad har nettopp svart på en ny spørsmålsrunde, og det viser seg at hun har de samme målene som Stina:Det som sjokkerer meg mest med denne delingen er at frøkna tidligere har skrevet om at hun har hatt anoreksia. Jeg kom over et to år gammelt innlegg hvor hun åpner seg om dette med overskriften “Jeg veide 38 kg”. Her har hun fått tilbakemelding fra en annen tidligere blogger som selv har slitt med anoreksia om at det oppleves som triggende å lese hva hun veide:

(Skjermdump sraad.blogg.no)

Dette kan jeg absolutt forstå. Gjennom videregående hadde jeg fru Beckham fra favorittgruppa Spice Girls som forbilde. Jeg husker jeg leste en artikkel om at hun veide 49 kilo og etter det var jeg helt opphengt i å veie 49 kilo selv i flere år. Det jeg tydeligvis ikke visste da, men ser nå, er at hun er 7 cm lavere enn meg. Sist jeg var på kroppsscanning på treningssenteret fant jeg ut at bare skjelettet og musklene mine veier 50 kilo, så drømmen om å veie 49 kilo er lagt på hylla for flere år siden.

Jeg sier ikke at det er noe feil med at Stina og frøkna veier så lite, det finnes mange der ute som veier så lite helt naturlig, men jeg mener det er feil å skrive dette på bloggen sin. Det mener også Sunn fornuft-plakaten som oppfordrer bloggerne til å unngå å dele sånt.

Så har vi Fotballfrue da. Jeg har tidligere skrevet om hvor glad tobarnsmoren på 30 år er i å svare på hvilken størrelse hun bruker HER. Dette har hun selvsagt ikke gitt seg med:(Skjermdump carolinebergeriksen.no)

Dette er første gang jeg har sett at frua kommer med en anbefaling om å bestille den størrelsen man normalt bruker. Tenk om hun bare kunne ha svart dette uten å oppgi sin egen størrelse. Jeg stusser litt på dette svaret hennes. Hun bruker alltid størrelse XS/34, så hvordan endte hun opp med størrelse S/36 i denne buksen?

Frua hadde nettopp en fotoshoot for å vise frem kjoler til festsesongen. Plutselig har hennes bakdel vokst, noe hun ser ut til å være meget stolt av:

(Skjermdump carolinebergeriksenno på Instagram)

Vi vet fra før av at frua til frua er glad i photoshop og at de har blitt tatt i å redigere frua sin kroppsstørrelse på bilder tidligere. Hvordan kan frua fortsatt bruke str XS/34 i bukser om bakdelen har vokst så mye som det ser ut til på bildet? Kan det være at hun utfra bildet trodde hun hadde gått opp en størrelse, men så viste det seg at det var mannen som hadde vært inne og trikset litt? Jeg bare spør.

En blogger som skal ha skryt oppi alt dette er Sofie Caroline Nilsen. Hun virker å ha et veldig avslappet forhold til mat og kropp:

Når en leser spør henne i kommentarfeltet om hva hun veier syns jeg hun har et veldig fint svar som andre bloggere også burde begynne å bruke:(skjermdumper sofienils1.blogg.no)

Håper dere har hatt en fin start på uka 😘

❤️ Vicky