INSPIRERENDE?

Veldig mange har oppdaget Inspire Norge, en ny side på Facebook og som tilfeldigvis dukket opp samtidig som Anna “mammaen” Rasmussen gjorde comeback på bloggen. Etter at hun ga seg på topp, husker dere.

Det viste seg fort at dette var et firma Jan og Anna hadde startet sammen:

(Skjermdumper proff.no)

Søtt at firmaet heter Lumiwi, noe som garantert står for LUcas, MIchelle og WIlliam. Smart. La meg tippe koder til bankkortene deres: fødselsdatoen til barna? Og faste tall på lottokupongen: årstallene til hele familien.

Den inspirerende(?) siden deres kjører konkurranser og spammer døgnet rundt. Alt du trenger å gjøre for å ha mulighet til å vinne, er å like siden deres og skrive navnet ditt i kommentarfeltet. Skriv gjerne navnet på en venn også, det liker de veldig godt. Når dette er gjort kan du si velkommen til spam. Mye spam.

Inspire Norge viser frem produkter og klær fra kjente merker, selvsagt med rabatter og link. Mye deles også ut i konkurranser. Når det kjøres konkurranser og man har mulighet til å få noe gratis, ja da kaster det norske folk seg på som sultne ulver. Og samme sak gjelder med rabatter. Så her har mammaen og Jan med banan truffet godt. I dag er det Black Friday hos Inspire Norge.

Jeg måtte blunke hardt flere ganger da jeg oppdaget at en god venninne av meg og til og med min kjære fornuftige mor, var en av dem som hadde likt siden Inspire Norge. De kan nå vente seg en samtale fra meg senere i dag, for å si det sånn. Makan.

Det kan virke som om Inspire Norge har et samarbeid med disse kjente firmaene som hele tiden nevnes, men det stemmer ikke. Ikke direkte i hvert fall. Jeg ser at flere medlemmer hos Kvinneguiden har tatt kontakt med både Zalando og Kari Traa for å stille dem spørsmål om et evt. samarbeid. Selv tok jeg kontaktet med Vita og Bik Bok og stilte samme spørsmål. Jeg fikk samme svar som alle andre, nemlig at ingen vil assosieres med spam (søppelpost):

(Skjermdump mottatt Mail fra Vita og Bik Bok)

Nå skal dere høre. Det Jan og Anna driver med, altså linke til disse firmaene med rabatter, det er fullt lovlig. Jeg vet at mange har stilt spørsmål ved lovligheten. Dette gjør de gjennom Tradedoublers, som er Jans annonsepartner. Det fungerer slik at når du trykker på en link som leder til feks. Vita, da plantes det en såkalte cookie (informasjonskapsel) på din pc eller mobil.

Cookies kan lagres over lang tid og det betyr at Anna og Jan tjene penger når du trykker deg inn hos Vita og handler over en viss periode. Også om du ikke går gjennom linken deres. Dette gjelder også om du handler andre varer enn dem du så på i utgangspunktet. Slik fungerer det også når frøkna vår, Isabel, legger ut linker til klær hos Nelly.

Ønsker du å bli kvitt cookies må du selv gå inn for å fjerne dem, feks. HER Det er viktig å merke seg at en nettside er pålagt å opplyse om sin bruk av cookies.

Det er Tradedoubler som har et samarbeid med disse store firmaene som Jan nevner og altså ikke han selv. Om jeg skulle tippe så ønsker nok både Vita, Bik Bok, Zalando og alle disse andre, som ufrivillig blir nevnt i familien Rasmussen spamme-firma, å ta et oppgjør med Tradedoubler rimelig kjapt. Ingen seriøse firma vil assosieres med spam, så da er det meget mulig at Tradedoubler må kvitte seg med Inspire Norge for å beholde sine store inntektskilder, annonsørene.

Det er mange personer som lurer på hvor de kan få vite hvem som stikker av med disse fine premiene som det lokkes med. Og gjett hva, for å finne ut dette blir du ledet til en link som ikke sier noe om hvilken side du trykker deg til.

(Skjermdump Inspire Norge Facebook)

Hvor havner man ved å trykke på linken tro? *Tada* på bloggen til mammaen! Vipps, der fikk hun et nytt klikk som du kanskje ikke ønsket å gi henne i utgangspunktet. Det er her jeg mener det blir begått ulovligheter, men mer om det senere.

Noen linjer ned, bare.

Hvem det er det egentlig som vinner disse fine premiene? Det har også vært et tema som vi har mottatt tips om. Enkelte påstår at navnene på vinnerne ikke samsvarer med navn i kommentarfeltet fra konkurransene. Det er fryktelig vanskelig å få sjekket opp i dette, da kommentarer og navn har en tendens til å forsvinne (slettes) i kjent Anna (og Jan) stil.

Og premiene, hvor kommer de fra? De er iallfall ikke sponsa av firmaene som de ikke har et samarbeid med. Har mammaen og Jan vært på shopping selv? Eller er det noe de bare har liggende? Skal vi ta sjansen å tippe at det rett og slett ikke finnes noen premier, at det hele er juks og fanterier og gjort kun for å skaffe trafikk til seg selv.

Alle som deltar i konkurransene blir spammet ihjel av Inspire Norge. Det kan kanskje være straff nok for venninnen min Tone og mamma, siden de biter på det som visstnok skal være gratis og uten forbehold.

Apropos å arrangere falske konkurranser, det har Annas bror, Chris, tidligere nevnt noe om HER

Det å arrangere falske konkurranser er ulovlig, men det er flere ting jeg reagerer på. Trykker man seg inn på blogger ser man mye reklame rundt om, som dere også ser her. Det er fordi man er godkjent og har Google som annonsepartner. Dette gjør at småstore blogger som oss, kan tjene noen slanter. Blogg.no samarbeider også med Google, noe de fleste store nettsider gjør. Dette er en av grunnene til at Blogg.no tjener penger og kan lønne sine toppbloggere.

Men Google har strenge regler man må følge, og det er slettes ikke alle som får en godkjennelse av dem. Bryter man reglene er det rett ut i kulda:

(Skjermdump google.com oversatt via Google translate)

Slik jeg leser av dette så sørger Jan og Anna for at vi må gi uønskede klikk til bloggen hennes, ergo brudd på Googles vilkår.

Kanskje noen burde ta på seg ullundertøyet fra Kari Traa, om de virkelig har disse klærne hjemme, for nå må kanskje noen ut i kulda. Bare nevner det.

God helg!

Adina xoxo