INSPIRERENDE?

Veldig mange har oppdaget Inspire Norge, en ny side på Facebook, som tilfeldigvis dukket opp samtidig som Anna Rasmussen gjorde comeback på bloggen, etter at hun ga seg på topp, husker dere.

Det viste seg fort at dette var et firma Jan og Anna hadde startet sammen:

(Skjermdumper proff.no)

Firmaet heter Lumiwi, som garantert står for LUcas, MIchelle og WIlliam. Fint å involvere barna, si.

Den inspirerende(?) siden deres kjører konkurranser og spammer døgnet rundt. Alt du trenger å gjøre for å ha mulighet til å vinne, er å like siden deres og skrive navnet ditt i kommentarfeltet. Skriv gjerne navnet på en venn også, det liker de veldig godt. Når dette er gjort kan du si velkommen til spam. Mye spam.

Inspire Norge viser frem produkter og klær fra kjente merker, selvsagt med rabatter og link. Det deles også ut produkter i konkurranser. Når noe er gratis, ja da stormer det norske folk til, som sultne ulver. Dette vet selvsagt Mammaen og Jan. I dag er det Black Friday hos Inspire Norge.

Jeg måtte blunke flere ganger da jeg oppdaget at min kjære fornuftige mor var en av dem som hadde likt siden til Anna og Jan. I alle dager. Hun kan nå vente seg en samtale senere i dag, for å si det sånn.

Det kan virke som at Inspire Norge har et samarbeid med disse kjente firmaene som hele tiden nevnes, men det stemmer ikke. Ikke direkte i hvert fall. Jeg ser at flere medlemmer hos Kvinneguiden har tatt kontakt med både Zalando og Kari Traa, for å stille spørsmål om det er et samarbeid. Selv tok jeg kontaktet med Vita og Bik Bok. Jeg fikk samme svar som alle andre, ingen vil assosieres med spam (søppelpost):

Nå skal dere høre, det Jan og Anna driver med, altså linke til disse firmaene med rabatter, det er fullt lovlig. Jeg vet at mange har stilt spørsmål ved nettopp lovligheten. De linker gjennom Tradedoublers, som er Jans annonsepartner. Det fungerer slik at når man trykker på en link som leder til feks. Vita, plantes det en såkalte cookie (informasjonskapsel) på pc eller mobil. Cookies kan lagres over lang tid, noe som betyr at Anna og Jan tjener penger når man handler hos Vita over en viss periode, selv om man ikke går gjennom linken deres. Dette gjelder også om man handler andre varer enn dem man så på i utgangspunktet. Slik tjener også frøken Isabel Raad penger.

PS. For å bli kvitt cookies, må man selv gå inn å fjerne dem, feks. HER Det er viktig å merke seg at en nettside er pålagt å opplyse om sin bruk av cookies.

Det er Tradedoubler som har et samarbeid med disse store firmaene som Jan nevner, altså ikke han selv som man skulle tro. Om jeg skal tippe, så ønsker nok både Vita, Bik Bok, Zalando og alle disse andre, som ufrivillig blir nevnt i familien Rasmussens spamme-firma, å ta et oppgjør med Tradedoubler rimelig kjapt. Ingen seriøse firma vil assosieres med spam, så det er meget mulig at Tradedoubler må kvitte seg med Inspire Norge, for å beholde sine store inntektskilder, nemlig annonsørene.

Det er mange som lurer på hvor de kan få vite hvem som stikker av med de fine premiene som det lokkes med. Og gjett hva, for å finne ut dette blir du ledet til en link, som ikke sier noe om hvilken nettside du trykker deg til:

(Skjermdump Inspire Norge Facebook)

Hvor havner man ved å trykke på linken mon tro? Noen som vil gjette? *Tada*, på bloggen til Mammaen. Vipps, der fikk hun et nytt klikk, som du kanskje i utgangspunktet ikke ønsket å gi henne. Det er her jeg mener det blir begått ulovligheter, men mer om det senere. Altså noen linjer ned, bare.

Hvem det er det egentlig som vinner disse fine premiene? Det har også vært et tema som vi har mottatt tips om. Enkelte påstår at navnene på vinnerne ikke samsvarer med navn i kommentarfeltet fra konkurransene. Det er fryktelig vanskelig å få sjekket opp i dette, da kommentarer og navn har en tendens til å forsvinne (slettes) i kjent Anna (og Jan) stil. Og premiene, hvor kommer de fra? De er iallfall ikke sponsa av firmaene som de ikke har et samarbeid med. Har mammaen og Jan selv vært på shopping? Eller er det noe de har liggende? Skal jeg ta sjansen å tippe at det rett og slett ikke finnes noen premier, at det hele er juks og bedrag, gjort kun for å skaffe trafikk til seg selv.

Apropos å arrangere falske konkurranser, det har Annas bror, Chris, tidligere nevnt noe om HER. Gjør man det, bryter man loven.

Det er flere ting jeg reagerer på. Når man klikker seg inn på div. blogger, ser man reklame rundt om, som man også ser her. Det er fordi man er godkjent og har Google som annonsepartner. Dette gjør at småstore blogger som oss kan tjene noen slanter. Blogg.no samarbeider også med Google, noe de fleste store nettsider gjør, og dette er en av grunnene til at Blogg.no tjener penger og kan lønne sine toppbloggere. Men Google har strenge regler og det er slettes ikke alle som får en godkjennelse av dem. Bryter man reglene er det rett ut i kulda:

(Skjermdump google.com oversatt via Google translate)

Slik jeg tolker dette så sørger Jan og Anna for at vi må gi uønskede klikk til bloggen hennes, ergo brudd på Googles vilkår. Kanskje noen burde ta på seg ullundertøyet fra Kari Traa, om de virkelig har disse klærne hjemme, for nå må kanskje noen ut i kulda. Bare nevner det.

At alle som deltar i disse konkurransene blir spammet ihjel av Inspire Norge, kan kanskje være straff nok for min kjære mor.

God helg!

Adina xoxo