INSPIRERENDE?

Veldig mange har oppdaget Inspire Norge, en ny side på Facebook, som tilfeldigvis dukket opp samtidig som Anna Rasmussen gjorde comeback på bloggen. Etter at hun ga seg på topp, husker dere.

Det viste seg fort at dette var et firma Jan og Anna hadde startet sammen:

(Skjermdumper proff.no)

Firmaet heter Lumiwi, som garantert står for LUcas, MIchelle og WIlliam. Fint å involvere barna, si.

Den inspirerende(?) siden deres holder konkurranser og spammer folk døgnet rundt. Det du trenger å gjøre for å ha mulighet til å vinne, er å like siden deres samt skrive navnet ditt i kommentarfeltet. Skriv gjerne navnet på en venn også, oppfordres det. Når det er gjort kan du si velkommen til spam. Mye spam.

Inspire Norge viser frem kjente merkevarer med gode rabatter. Mange av produktene er også premier i konkurransene som avholdes. Jeg måtte blunke flere ganger da jeg oppdaget at min kjære og fornuftige mor var en av dem som hadde bitt på lovnader om fine premier, og hadde likt siden til Anna og Jan. Hun kan dermed vente seg en samtale, for å si det sånn. Jeg må vel uansett hjelpe henne med å bli kvitt all spammen som vil komme. Makan.

Det kan virke som Inspire Norge har et samarbeid med disse kjente firmaene som hele tiden nevnes, men det stemmer ikke. Ikke direkte i hvert fall. Jeg ser at flere medlemmer hos Kvinneguiden har tatt kontakt med både Zalando og Kari Traa for å få vite om det finnes et samarbeid. Selv kontaktet jeg Vita og Bik Bok og fikk samme svar som alle andre: ingen av firmaene vil assosieres med spam (søppelpost):

Nå skal dere høre, det Jan og Anna driver med, altså linke til disse firmaene med store rabatter, det er fullt lovlig. Jeg vet at mange har stilt spørsmål ved nettopp dette. De linker gjennom Tradedoublers, som er Jans annonsepartner. Det fungerer slik at når man trykker på en link som leder til feks. Vita, plantes det en såkalte cookie (informasjonskapsel) på pc eller mobil. Cookies kan lagres over lang tid, noe som betyr at Anna og Jan tjener penger når man handler hos Vita over en viss periode, selv om man ikke går gjennom linken deres neste gang man er innom samme side. Dette gjelder også om man handler andre varer enn dem man så på i utgangspunktet. Slik tjener også frøken Raad og mange bloggere sine penger.

PS. For å bli kvitt cookies, må man selv gå inn å få fjerne disse, feks. HER Det er viktig å merke seg at en nettside er pålagt å opplyse om sin bruk av cookies.

Det er Tradedoubler som har et samarbeid med disse store firmaene som Jan nevner, altså ikke han selv, som man skulle tro. Om jeg skal tippe så ønsker både Vita, Bik Bok, Zalando og alle disse andre, som ufrivillig blir nevnt i familien Rasmussens spamme-firma, å ta et oppgjør med Tradedoubler. Ingen seriøse firma vil assosieres med spam, så det er meget mulig at Tradedoubler må kvitte seg med Inspire Norge, for å beholde sine store inntektskilder, nemlig annonsørene.

Mange lurer på hvor de kan få vite hvem som stikker av med de fine premiene som det lokkes med. Og gjett hva, for å finne ut av dette, blir du ledet til en link som ikke sier noe om hvilken nettside du trykker deg til:

(Skjermdump Inspire Norge Facebook)

Så hvor havner man ved å trykke på linken mon tro? Noen som vil gjette? *Tada*, på bloggen til Mammaen, så klart. Vipps, der fikk hun et nytt klikk, som du kanskje i utgangspunktet ikke ønsket å gi henne. Det er her jeg mener det blir begått ulovligheter, men mer om det senere. Altså noen linjer ned, bare.

Vinnerne, ja. Det påstås at navnene på vinnerne ikke samsvarer med navn i kommentarfeltet fra konkurransene, og det er fryktelig vanskelig å få sjekket opp i dette da kommentarer og navn har en lei tendens til å forsvinne (slettes) i kjent Anna (og Jan) stil.

Og premiene, hvor kommer de fra? De er i hvert fall ikke sponsa av firmaene som de ikke har et samarbeid med. Har mammaen og Jan vært på shopping, mon tro? Eller er det bare noe de hadde liggende? Nei da, det finnes neppe noen premier. Det hele er juks og bedrag, gjort kun for å skaffe trafikk til seg selv.

Apropos å arrangere falske konkurranser, det har Annas bror, Chris, tidligere nevnt noe om HER.

Det er flere ting jeg reagerer på. Når man klikker seg inn på blogger så ser man en del reklame rundt om, som man også ser her. Det er fordi man er godkjent og har Google som annonsepartner. Dette gjør at småstore blogger, som oss, kan tjene noen slanter. Blogg.no samarbeider også med Google, noe de fleste store nettsider gjør. Google har strenge regler og det er slettes ikke alle som får en godkjennelse av dem. Bryter man reglene er det rett ut i kulda:

(Skjermdump google.com oversatt via Google translate)

Så slik jeg tolker dette, så sørger Jan og Anna for at vi må gi uønskede klikk til bloggen hennes, ergo er det brudd på Googles vilkår. Om Anna og Jan virkelig har ullundertøy fra Kari Traa liggende hjemme, burde de ta det på for noen vil snart havne ut i kulda. Bare nevner det.

At alle som deltar i disse konkurransene blir spammet ihjel, er kanskje være straff nok for min kjære mor.

God helg!

Adina xoxo