INSPIRERENDE?

Veldig mange har oppdaget Inspire Norge, en ny side på Facebook og som tilfeldigvis dukket opp samtidig som Anna “mammaen” Rasmussen gjorde comeback på bloggen. Etter at hun ga seg på topp, husker dere.

Det viste seg fort at dette var et firma Jan og Anna hadde startet sammen:

(Skjermdumper proff.no)

Søtt at firmaet heter Lumiwi, noe som garantert står for LUcas, MIchelle og WIlliam. Smart. La meg tippe koder til bankkortene deres: fødselsdatoen til barna? Og faste tall på lottokupongen: årstallene til hele familien.

Den inspirerende(?) siden deres kjører konkurranser og spammer døgnet rundt. Alt du trenger å gjøre for å ha mulighet til å vinne, er å like siden deres og skrive navnet ditt i kommentarfeltet. Skriv gjerne navnet på en venn også, det liker de veldig godt. Når dette er gjort kan du si velkommen til spam. Mye spam.

Inspire Norge viser frem produkter og klær fra kjente merker, selvsagt med rabatter og link. Mye deles også ut i konkurranser. Når det kjøres konkurranser og man har mulighet til å få noe gratis, ja da kaster det norske folk seg på som sultne ulver. Og samme sak gjelder med rabatter. Så her har mammaen og Jan med banan truffet godt. I dag er det Black Friday hos Inspire Norge.

Jeg måtte blunke hardt flere ganger da jeg oppdaget at en god venninne av meg og til og med min kjære fornuftige mor, var en av dem som hadde likt siden Inspire Norge. De kan nå vente seg en samtale fra meg senere i dag, for å si det sånn. Makan.

Det kan virke som om Inspire Norge har et samarbeid med disse kjente firmaene som hele tiden nevnes, men det stemmer ikke. Ikke direkte i hvert fall. Jeg ser at flere medlemmer hos Kvinneguiden har tatt kontakt med både Zalando og Kari Traa for å stille dem spørsmål om et evt. samarbeid. Selv tok jeg kontaktet med Vita og Bik Bok og stilte samme spørsmål. Jeg fikk samme svar som alle andre, nemlig at ingen vil assosieres med spam (søppelpost):

(Skjermdump mottatt Mail fra Vita og Bik Bok)

Nå skal dere høre. Det Jan og Anna driver med, altså linke til disse firmaene med rabatter, det er fullt lovlig. Jeg vet at mange har stilt spørsmål ved lovligheten. Dette gjør de gjennom Tradedoublers, som er Jans annonsepartner. Det fungerer slik at når du trykker på en link som leder til feks. Vita, da plantes det en såkalte cookie (informasjonskapsel) på din pc eller mobil.

Cookies kan lagres over lang tid og det betyr at Anna og Jan tjene penger når du trykker deg inn hos Vita og handler over en viss periode. Også om du ikke går gjennom linken deres. Dette gjelder også om du handler andre varer enn dem du så på i utgangspunktet. Slik fungerer det også når frøkna vår, Isabel, legger ut linker til klær hos Nelly.

Ønsker du å bli kvitt cookies må du selv gå inn for å fjerne dem, feks. HER Det er viktig å merke seg at en nettside er pålagt å opplyse om sin bruk av cookies.

Det er Tradedoubler som har et samarbeid med disse store firmaene som Jan nevner og altså ikke han selv. Om jeg skulle tippe så ønsker nok både Vita, Bik Bok, Zalando og alle disse andre, som ufrivillig blir nevnt i familien Rasmussen spamme-firma, å ta et oppgjør med Tradedoubler rimelig kjapt. Ingen seriøse firma vil assosieres med spam, så da er det meget mulig at Tradedoubler må kvitte seg med Inspire Norge for å beholde sine store inntektskilder, annonsørene.

Det er mange personer som lurer på hvor de kan få vite hvem som stikker av med disse fine premiene som det lokkes med. Og gjett hva, for å finne ut dette blir du ledet til en link som ikke sier noe om hvilken side du trykker deg til.

(Skjermdump Inspire Norge Facebook)

Hvor havner man ved å trykke på linken tro? *Tada* på bloggen til mammaen! Vipps, der fikk hun et nytt klikk som du kanskje ikke ønsket å gi henne i utgangspunktet. Det er her jeg mener det blir begått ulovligheter, men mer om det senere.

Noen linjer ned, bare.

Hvem det er det egentlig som vinner disse fine premiene? Det har også vært et tema som vi har mottatt tips om. Enkelte påstår at navnene på vinnerne ikke samsvarer med navn i kommentarfeltet fra konkurransene. Det er fryktelig vanskelig å få sjekket opp i dette, da kommentarer og navn har en tendens til å forsvinne (slettes) i kjent Anna (og Jan) stil.

Og premiene, hvor kommer de fra? De er iallfall ikke sponsa av firmaene som de ikke har et samarbeid med. Har mammaen og Jan vært på shopping selv? Eller er det noe de bare har liggende? Skal vi ta sjansen å tippe at det rett og slett ikke finnes noen premier, at det hele er juks og fanterier og gjort kun for å skaffe trafikk til seg selv.

Alle som deltar i konkurransene blir spammet ihjel av Inspire Norge. Det kan kanskje være straff nok for venninnen min Tone og mamma, siden de biter på det som visstnok skal være gratis og uten forbehold.

Apropos å arrangere falske konkurranser, det har Annas bror, Chris, tidligere nevnt noe om HER

Det å arrangere falske konkurranser er ulovlig, men det er flere ting jeg reagerer på. Trykker man seg inn på blogger ser man mye reklame rundt om, som dere også ser her. Det er fordi man er godkjent og har Google som annonsepartner. Dette gjør at småstore blogger som oss, kan tjene noen slanter. Blogg.no samarbeider også med Google, noe de fleste store nettsider gjør. Dette er en av grunnene til at Blogg.no tjener penger og kan lønne sine toppbloggere.

Men Google har strenge regler man må følge, og det er slettes ikke alle som får en godkjennelse av dem. Bryter man reglene er det rett ut i kulda:

(Skjermdump google.com oversatt via Google translate)

Slik jeg leser av dette så sørger Jan og Anna for at vi må gi uønskede klikk til bloggen hennes, ergo brudd på Googles vilkår.

Kanskje noen burde ta på seg ullundertøyet fra Kari Traa, om de virkelig har disse klærne hjemme, for nå må kanskje noen ut i kulda. Bare nevner det.

God helg!

Adina xoxo

72 thoughts on “INSPIRERENDE?

 1. Fantastisk! Det er såå bra dere graver, slik svindel kan de ikke drive med, og det virker faretruende sikkert at det er det, etter å ha lest innlegget ditt…
  Kanskje det går an å tipse google om dette?

  1. Om de ikke deler ut premier kan det vel kalles en svindel. Eller er det kun brudd på noen retningslinjer, slik jeg ser det. Det går sikkert an å tipse Google. Tusen takk for at du likte😘

 2. Veldige bra at dere setter lys på sånn svindel!! Uansett om det er lovlig er det jo ikke greit..!
  Blir så oppgitt over grenseløsheten de toppbloggerne lider av🙄

  Dere derimot….SMASK!!😘

 3. Veldig bra research! Men hvor har dere det fra at de driver med phishing? Og hva slags informasjon er det i så fall de er ute etter?

  1. Beklager at jeg har skrevet feil. Phishing driver de ikke med, og jeg skal få fjernet dette umiddelbart. Takk for at du gjorde meg oppmerksom😘

 4. Var noe lumskt før på den bloggen, etter å ha besøkt den fikk jeg plutselig masse shitreklame, så må logge av google før jeg besøker bloggen, eller som nå, driter i å besøke bloggen. Da jeg var innom bloggen ofte syntes jeg synd på jinta, fikk for meg hun ikke har det helt godt med seg selv.

 5. Wow! Bra jobba! Hvis det er sant at ingen vinner premiene så er der jo faktisk svindel! Haha, kanskje noe for Svindeljegerne på TV3(?)?

 6. Har selv kontaktet FO, Kari Traa og VG. Kari Traa har avkreftet noe samarbeid, VG skulle undersøke videre. Synes det er helt sinnsykt at de gjør sånt. Personen som har vunnet konkurransen har heller ikke fått svar fra de! Hårreisende

  1. Dette er offentlig informasjon. De velger selv hvilken adr. de vil ha liggende offentlig. Jeg gjør ikke noe galt her😊

 7. Bra jobba! Lærerikt å lese… At Mamsen tok opp bloggingen igjen har selvsagt ingenting å gjøre med at de hadde klekket ut denne “businessideen” :p I og med at Inspire Norge tydeligvis ikke har avtaler med Zalando, Vita, Bik Bok, Kari Traa.. så betyr vel det at de kjøper premiene selv…man begynner jo å gruble. Innafor er det iallefall ikke.

 8. Fantastisk arbeid! Flott at dere skriver om dette. Følgt dere fra starten (da dere blogget på blogg.no) og dere er og blir min favorittblogg!💕

 9. Dette har jeg hatt mistanke om i flere åår! Helt rått at DERE vanlige folk kan researche så bra at dere kan finne ut dette! Dette bør gå videre!

  1. Tror jeg faktisk har sett den på alle dagligvarebutikker her i området, alt fra den lokale Coop Marked til Meny, Kiwi og Coop Obs

 10. Dere er helt sjukt flinke på å researche! 😍
  Tenkte på en annen ting, har dere lagt merke til hvor stort behov listestina har for å skrive om vekten sin og hvor tynn hun er? Utrolig at hun gjør dette, vekten hun har i dag, var det jeg veide i 7. klasse 😱 Ikke helt heldig med tanke på hvor unge jenter som leser bloggen hennes…

  1. Sett videobloggene hun la ut før?(vet ikke hvordan hun er nå.) Hun snakket konstant om snop, cheeseburgere og annen mat med mye fett, og endte alltid med «du kommer til å bli overvektig å dø!!!»

  2. Ahh, tusen takk for skryt😘 Blir helt satt ut😁 Jeg har lagt merke til snakk om str. og midjemål. Skrev om dette for litt siden😊 Sant det du sier, hun har meget unge lesere som ser opp til henne, og vil være som henne🤔

 11. Dere er kjempedyktig!!!
  I dag lurer Frøkna bevisst sine lesere. Noe hårprodukt og betakaroten til kr 1,-. Det viser seg at det koster ikke kr 1,- da man må betale porto 39,- i tillegg. Dette kan synes som en bagatell, men det verste er at dersom man kjøper det første produktet så rimelig forplikter man seg til å kjøpe samme produkt en gang til til full pris. Ikke mulig å avbestille på forhånd. Er dette virkelig lovlig? Jeg blir forb….når man bevisst lurer på denne måten. Har skrevet dette i kommentarfeltet hennes, men tviler sterkt på at det blir publisert, så da frir jeg selvsagt til dere.

  1. Det kan umulig være lovlig🤔 Er så lei av alle disse bloggepillene så skal absolutt se på dette. Takk for tips, snille😘

 12. Mad skills jenter. Jeg bøyer meg i støvet og håper det blir enda mer oppmerksomhet rundt dette. Dere er dritbrs og bloggen deres er den eneste jeg sjekker jevnlig. Dere gjør en utmerket jobb! Stå på ✊

 13. Ny favorittblogg for meg også, dere skriver bra og interessante temaer dere belyser. Ønsker begge en fin-fin helg videre.

 14. Dere må gjøre litt mer research om dere skal namedroppe andre firmaer. Dere har ikke satt dere helt inn i hva tradedoubler er og hvordan de jobber feks

  1. Vi har selv en avtale med Tradedoubler så vi vet meget godt hvordan det fungerer. Har man avtale som affiliate hos Tradedoubler får man en mulighet til å kjøre linker og bannere fra annonsører som også har avtale med dem, etter at annonsørene har godkjent deg. Når noen trykker på denne linken eller banneren du har publisert, får du betalt ett vist prosentbeløp av det du handler. Men som vi også skrev så lagres det også en cookie, noe som betyr at de som kommer tilbake feks. Nelly og handler, da får du fortsatt provisjon. Typisk så får du prosenter i noen uker etter at noen trykket på linken eller banneren. Noen ganger får man også betalt pr klikk, men ikke alltid. Mulig jeg ordla meg feil i innlegget? Om du har annen informasjon så hadde det vært fint om du opplyser om det 😊

   1. Nei, dere svarte godt på det jeg synes var uklart nå ☺️ Tenkte mest på nettopp det at det er annonsørene og tradedoubler som har en avtale på hvordan de godkjenner medier/bloggere som får tilgang til linkene. Derfor gjør jo TD jobben sin, og annonsørene har også et ansvar for hva de tillater. Synes det virket litt som i innlegget at dere fremstilte TD som et selskap i gråsonen til svindel (på den måten at dere beskrev at det faktisk er lovlig) og at annonsørene var uvitende om hvor de ble markedsført.

    I forhold til cookies er jo dette også sant at de fortsatt får provisjon hvis man kommer tilbake senere, men det forutsetter at man ikke har vært innom annen reklame for nettbutikken i mellomtiden. Har man det vil cookien overskrives, da man typisk kun betaler for last-click – altså den kilden kunden sist har klikket seg inn på nettsiden via. ☺️

   2. Beklager om jeg har formulert meg dårlig. At det ble skrevet at dette var lovlig var kun fordi det har vært spekulert i stor skala. Mente aldri at TD var et selskap i gråsonen til svindel, ei heller at annonsørene var uvitende. Jeg skal se over innlegget igjen. Jeg er helt enig i det du skriver😊

  1. Hvor de kommer fra er egentlig av liten betydning. Det som betyr noe er at folk som deltar i en konkurranse, og vinner, skal få sine premier. Om det er spons fra tidligere har hun kanskje skattet av det.

 15. Altså, Jan med banan! 😂 Ellers strålende research her. 👏 Skjønner virkelig ikke hvordan dere har tid til å følge med på alt med vanlige jobber i tillegg. 😳 Håper fokus på snusk og rusk i bloggverdenen kan spre seg til flere medier. Det tar jo helt av! For ikke å snakke om alt klikkhoreriet – den ene prøvet febrilsk å overgå den andre om dagen. Apropos, hadde ikke vært dumt om Martinehalvs kunne havne i deres søkelys snart? God helg, snupper! 😘😘

  1. Jan med banan ble navnet etter (nesten) sex videoen på Bloggerne😊 Tusen takk for skryt. Du vet å gjøre to snupper glade😘 Vi følger med på de fleste, også Martine😊God helg😊

 16. Får meg til å tenkte litt rødt på de puma skoene til 400 kr som er utsolgt også kan du skrive inn kontaktinfo så de kan sende deg melding/e-post så fort de er «back in stock» og ender med å bli nedspammet, men har enda ikke, etter over en måned, fått noe melding om at skoene er tilbake på lager! Snodig..

Leave a Reply