#BRANOK AV KRISTIN GJELSVIK

REKLAME FOR SPONSET BOK

Hei alle sammen 🌸

Her om dagen fikk jeg omsider boka #branok av Kristin Gjelsvik i hus. For en gledens dag! Som Adina tidligere har skrevet var Kristin så snill og ville gjerne gi oss denne, signert og alt.

(Foto Vicky)

Cappelen Damm som har utgitt boken skriver følgende på sin nettside:

Det er nok nå! Det mener Kristin Gjelsvik om det stadig økende kroppspresset vi utsettes for. Hun er kjent fra en av Norges mest populære blogger, styleconnection.no og har et glødende samfunnsengasjement. For tiden har hun bloggen kristingjelsvik.no. I denne boka forteller hun i sitt levende bloggspråk om hvordan bloggverdenen virker og påvirker og gir masse tips og konkret hjelp til å motstå kroppspresset og få bedre selvtillit: Ved å være ekte og naturlige er vi – bra nok!”

Jeg har hatt en annen bok liggende i en evighet uten å bli ferdig, så jeg var helt nødt til å kjappe meg å lese ferdig den før jeg begynte på #branok. Klokka sengetid på kvelden var jeg omsider klar og tenkte jeg bare skulle lese noen sider før jeg la meg. Det ble 50 sider før jeg slukket lyset for å sove. Ti minutter senere var det på med lyset igjen, for jeg klarte ikke å la boka ligge. Som om jeg ikke var i nok underskudd på søvn fra før, men jeg kunne bare ikke sove før jeg hadde lest alt.

Denne boka er fantastisk. Den setter lys på så mye viktig som er et resultat av tiden vi lever i med sosiale medier og bloggere som ikke er sitt ansvar bevisst. Som Kristin selv skriver:

“Der de kunne ha brukt sin status til å påvirke leserne i positiv retning, gir bloggen deres heller daglige påminnelser om hvor mye som kan endres ved eget utseende, og hva en runde på operasjonsbordet kan lede til.”

(Skjermdump #branok)

Jeg opplevde flere ganger at tårene rant mens jeg leste boka, for utviklingen vi ser nå er rett og slett trist. Kristin er god på å sette ord på dette. I boka har hun også tatt med et blogginnlegg fra en blogger som kaller seg mrsjensen. Her måtte jeg seriøst ta en pause for å tørke tårene. Jeg tar sjansen på at det er ok at jeg deler videre, og blogginnlegget kan du lese HER.

Boka er illustrert med masse flotte, fargerike bilder og gode ord til inspirasjon eller ettertanke. Kristin har også tatt med kloke ord fra flere andre kjente profiler. I tillegg er det en egen del på slutten av boka hvor hun deler oppskriften på bedre selvfølelse og selvtillit. Denne delen bet jeg ikke helt på, men det skyldes nok at jeg har lest så altfor mange selvhjelpsbøker allerede.

Etter å ha lest boka begynte jeg å lure på hva de ulike nettavisene hadde å si om den, men jeg kunne ikke finne en eneste omtale. Mon tro om det er fordi de også (med god grunn) får passet sitt påskrevet i boka? At de kjører på med bokanmeldelse av mammaen til Michelle (og William og Lucas) sin lille biografi, men ikke gidder å nevne denne boka med et eneste ord er rett og slett en skam.

Dette er en bok jeg vil anbefale alle å lese, spesielt bloggerne på topplisten kunne nok hatt godt av det. Den er også et supert julegavetips til de som har barn i den mest sårbare alderen for kroppspress.

Tusen takk for boka Kristin 😘

❤️ Vicky

31 thoughts on “#BRANOK AV KRISTIN GJELSVIK

 1. Jeg har ved flere anledninger googlet etter å finne en anmeldelse på denne boken, men nada.. Det er en skam! Jeg har ikke ord for hvor sykt det er at mammatilmichelleogrestenavgjengen sin bok ble anmeldt, den lille drittboka med ghostwriter, og ikke denne..

 2. Har dere undersøkt Dreamworld nærmere? fant denne statusen på face:

  “Hei alle kjente og kjære!

  Som mange sikkert har fått med seg har jeg og to kompiser spammet sosiale media denne uken angående konseptet Dreamworld. Jeg har fått mange henvendelser angående dette og flere lurer på hva vi driver med. Her får du en oppklaring!

  I juli begynte tankene å svirre – Hva er det folk generelt gleder seg over og setter høyt på ønskelisten sin?
  Vi kokte alt ned til et stikkord: Reiser

  Og dermed; Hvordan kan vi utfordre det norske markedet på reisefronten?
  Raskt utviklet vi en hjemmeside som nå heter for http://www.dreamworld.no og begynte ferden på det vi håper skal bli vårt lille gullbarn.
  Den 26.09.2017 stiftet vi et aksjeselskap som heter DW Travel AS. Tanken bak dette firmaet er å skreddersy pakkereiser etter dine ønsker og behov, der du får en reiserådgiver som følger deg fra din første henvendelse og hjem igjen. Dette er tropiske og populære reisemål som Bali, Maldivene, Dubai etc.

  Nå på mandag fikk vi endelig på plass den viktigste delen for å kunne tilby reiser i Norge, lovpålagt garantistillelse til Reisegarantifondet. Dette er en garanti reisebyrå må stille som sikkerhet ovenfor våre kunder.

  På så kort tid har vi allerede kjent på hvor tidkrevende og hardt det kan være å starte et eget foretak, men nå er vi klare. Vi er utrolig stolte av det arbeidet som er gjort til nå og det vi har forberedt for tiden fremover.

  Sist men ikke minst håper jeg så mange som mulig vil gå inn å like siden vår på Facebook og Instagram:
  https://www.facebook.com/dreamworldno/
  IG: dreamworldno

  Er du nysgjerrig på hva vi kan tilby? Gå inn på hjemmesiden vår å send oss en henvendelse, så setter vi opp et uforpliktende tilbud 🎉😸🌴🌏✈️

  PS – Gjerne del innlegget 😍”

  1. Hei Hilde😊 Ja, jeg så at de spammer Facebook, noe jeg forstår at et nyoppstartet firma må gjøre. Håper de lykkes😊

   1. Etter at Isabel la ut den videoen hvor hun oppfører seg helt “forjævlig”, skrev jeg en kommentar. Ikke negativ, vi har alle vært der, så jeg er ikke til å dømme henne, noe som kom klart frem i kommentaren. Uansett, etterhvert spurte jeg henne (på en snill måte) om hva hun tenker om oppførselen sin i ettertid ettersom gjestene på hotellet kan gi dårlig tilbakemelding/ikke komme tilbake grunnet støy. Spurte Isabel om hennes tanker rundt dette ettersom dette var en sponset reise, og at hun da har et ansvar ved å opptre profesjonelt. Også som blogger, at hun ikke legger skam på bransjen (skrev ikke sistnevnte).
    Spurte henne også om hun ikke bekymrer seg for at denne oppførselen kan ha kostet henne muligheten til å få sponset opphold ettersom eventuelle samarbeidspartenren kan stille seg skeptisk. Tror du kan godkjente kommentaren?

 3. Gleder meg til å lese boken hennes! Det hun brenner for er utrolig viktig – håper hun og andre som tar avstand fra galskapen som skjer blir hørt, og får unge jenter til å tenke annerledes. Jeg hadde syns det ville være interessant å vite litt mer om den lidelsen noen av bloggerne hevder å ha/ha hatt jeg. Er det BDD de mener? (Body Dysmorphic Disorder) Noen viser til å ha slitt med dette, og at det er grunnen til alle operasjonene. Det er nok muligens helt riktig det altså, men da syns jeg det er ennå mer rart med det ekstreme kroppsfokuset fra nettopp disse bloggerne i etterkant. “Jeg må jo få ha på meg bikini jeg også” – argumentet holder ikke. Når de er “ferdig operert” så skal resultatet så til de grader vises frem. Er det å vise frem det ferdige resultatet en del av sykdomsbildet kanskje? Men de sier at de har blitt friske.. (ble frisk så fort de var ferdig operert si..) Jeg skal på ingen måte latterliggjøre. Bare vet at noen av de har sammenlignet lidelsen sin med spiseforstyrrelser. SFF er lidelser som krever mye utredning for å diagnostisere, og krever langvarig behandling for å bli frisk (årevis). Jeg har ikke fått med meg at noen av disse har vært igjennom noe av det? (mulig de har det, men ikke deler det… ) Jeg er ikke fan av selvdiagnostisering jeg.

  1. Det er virkelig noe å glede seg til 😊 Veldig godt spørsmål om BDD. De som eventuelt har det tror jeg neppe har blitt “friske” fra det igjen 🙄 Samtidig spørs det som du sier om noen av de er diagnostisert med dette av profesjonelle, eller om det er selvdiagnostisering ute og går.

 4. Jeg personlig syntes Kristin drar den litt langt innimellom. Det er bra hun står opp for noe som er viktig! Men vi er i 2017 og skal man være realistiske så tror jeg plastiske operasjoner, restylane osv bare blir mer og mer normalt. Jeg personlig har ikke noe i mot at folk fikser på utseende, men syntes heller ikke man trenger å lage en hel vlog om at man drar å tar silikon eller skrive såå mye om det på bloggen sin.

  1. Kristin Gjelsvik er noe av det mest vettuge som finnes blant disse “rosabloggerne”, og hennes stemme burde heller vært mye mer hørt. (Selv om hu er en “skrålete” bergenser.😁)

  2. Hvordan drar hun det langt? “..og skal man være realistiske tror jeg plastiske operasjoner kommer til å bli mere og mere normalt”….hva er dét et argument for? Det er jo akkurat det som er hele problemet, og det kristin vil unngå.

  3. Hei Kaja. Litt som J kommenterer her lurer jeg på hva du tenker at hun drar den langt med? Jeg syns forøvrig ikke vi bare skal sitte her og akseptere at dette blir mer og mer normalt. Det ER mulig å snu det, men da må det gjøres snarest. Kanskje boka til Kristin bør bli pensum i skolen for å få snudd det 😊 Jeg har heller ingenting i mot at folk fikser på utseendet, det blir først et problem når de viser det frem og påvirker andre (enten bevisst eller ubevisst) til å gjøre det samme.

   1. Hei! Jeg føler at Kristin mener at plastiske inngrep skal være på grensa til ulovlig. Kommentarer som DU presser andre til å gjøre det samme! Hvor er samfunnet på vei! Du har blitt påvirket av modeller! Og nå er du et fælt menneske” får jo mange av de kjente bloggerne daglig.Åpenbart funker jo ikke den holdningen, folk operer seg som aldri før og kosmetisk kirurgi er en milliardindustri. Kanskje det er på tide å finne en ny vinkling om man ønsker å få opp selvtilitten til unge mennesker, annet enn å kjefte eller slenge ut ting som “bestemoren din er fin med rynker” for man driter jo i hvordan bestemor ser ut, man tenker på seg selv – og det er der problemet ligger, i seg selv. Jeg tror diskusjonen er utrolig kompleks, og om vi skal komme noen vei er vi nødt til å være mer transparent i diskusjonen i stedenfor å gå rett i angrep og ikke minst – angripe de som har utført slike inngrep.

 5. Nå har dere fått kjeft i eget innlegg på bloggen til frøkna😂 snakk om å gå i forsvar! Synes det er så fint når folk kaller andre for løgnere,så lyger de så de ikke vet det selv 😂 jeg synes dere magiske! Elsker denne bloggen,det er litt sånn real life gossip girl ❤️

  1. Fikk med oss dette ja 🙄 Kommer litt om det i et innlegg i kveld. Ååå, tusen takk søte du ❤️ Også magiske da 😘

 6. Dere burde undersøke hvorfor Martine Halvorsen så og si aldri legger ut kritiske kommentarer. Har ved flere ganger skrevet kommentarer til innleggene hennes, som er kritiske, men aldri stygge eller usaklige. Begynner å irritere meg skikkelig.

  1. Hun er vel som bloggere flest, slipper gjennom det fine og det virkelig stygge, mens den konstruktive kritikken slettes 🙄

Leave a Reply