HVA LURER JEG PÅ?

Jeg lurer på fryktelig mye for tiden, så nå skal dere få høre.

Jeg lurer på hvorfor Anna og Jan alltid skal sette seg selv i en offerrollen nå det dukker opp noe kritikkverdig. Som nå når Forbrukerombudet endelig har hatt en gjennomgang av de største bloggerne/influencerne. I innlegget der hun fortalte at hun var en av bloggerne som hadde fått brev fra Forbrukerombudet, kunne det virke som om hun og Jan syntes det hele var meget urettferdig og feil. Hun mente at hennes lesere visste om noe var reklame eller ei. (Ja for det måtte de da kunne lese mellom linjene, si).

Det viser seg at markedsføringsloven blir brutt i 7 av 10 reklameinnlegg. Jeg var så heldig å få tilsendt en samtale Janbanan hadde hatt med lesere på Facebook, etter mammaens innlegg om Forbrukerombudet. Vedkommende sa at dette var delt på Kvinneguiden uten at jeg vet av hvem. Men takk til leseren og personen på KG som skjønte at her må man være kjapp på avtrekkeren og ha tunga rett i munnen, for kommentarene blir slettet like kjapt som mammaen popper barn. Neida. (Kjappere).

(Skjermdumper mammatilmichelle Facebook)

Her ser man at Janbanan argumentere for at han har rett og Forbrukerombudet har feil, så det så.

Annijor er heller ikke fornøyd om dagen og sa dette til Min mote i VG:

(Skjermdump minmote.no)

Jeg klarer virkelig ikke skjønne at det skal være så vanskelig å forstå lover og regler. Alle andre greier å forstå denne loven, men bloggerne sliter. Merkelig det der. Jeg skulle likt å lest Annijor sitt 19(!) siders svar til Forbrukerombudet, som hun skrev i sinne.

Jeg lurer på når frua skal få bot. Hun er vel den som er tatt flest ganger for brudd på loven, også av oss. Hun er tatt hele tre(!) ganger for brudd på alkoholloven HER

Lurer på hva de mener om denne:

(Skjermdump carolinebergeriksen.no)

Hun mener selv at dette er fullt lovlig og jeg må innrømme at jeg er usikker. La meg komme tilbake til det.

Oppdatering: Nå har jeg trålet alkoholloven på kryss og tvers og kommet frem til at dette innlegget er lovlig. Jeg må innrømme at jeg ble en smule paff, og jeg kan helt klart se muligheter for at bloggeren/bloggerne kan drive med snikreklame av alkohol. (akkurat som de også snikreklamerer for andre ting).

(Skjermdump helsedirektoratet.no)

Jeg la også merke til at Kristine Ullebø ønsket å lære oss å lage Gin Tonic på snapchaten sin i dag. Hun var bittelitt usikker på om det var lovlig. Det er lovlig. (Utrolig så pliktoppfyllende disse bloggerne våre har blitt på en dag).

Nå håper jeg virkelig at alle bloggerne lærer, slik at vi slipper skrive flere innlegg om akkurat dette. Tips oss gjerne på bloggombloggere@outlook.com om du ser noen brudd på denne loven. Noen av dere mener at vi ta opp dette temaet alt for ofte, mens andre igjen syntes det er bra.

Årets influencer mote

Jeg lurer på hvorfor Villapaprika ikke har fått med seg at små barn ikke skal drikke Pepsi Max. I hennes siste snap viser hun stolt frem lille Lila som drikker brus fra sin tåteflaske.

(Skjermdump ehelse.no)

Jeg lurer på om Ranvei Charlotte Heitmann har begynt å bli glemsk. For en stund tilbake byttet hun navn fra Rannveig Heitmann til Ranvei Charlotte Heitmann. Dette fordi hun mente at det kun var gamle damer på 90 år som het Rannveig. Hun ønsket et mer moderne navn, og slang på Charlotte også i forbifarten:

Men nylig hadde godeste Rannveig en spørsmålsrunde med leserne:

Har hun glemt at hun heter Charlotte til mellomnavn? Mine øyne ser det klart og tydelig på bloggen:

(Skjermdumper rannveigheitmann. Blogg.no)

Jeg lurer på om selveste Kim Kardashian gir et stikk til sin store fan og hermegås Sophie Elise? Kim K viste nettopp frem sitt favorittgodteri fra Haribo, og gir dermed klar beskjed til Miss Sophie om at hun driter i både gelatin og hva Miss Sophie mener om Haribo HER

(Skjermdump Kim Kardashian Snapchat)

Lurer på om Sophie Elise fremdeles digger Kim K like mye etter dette?

Adina xoxo