HVA LURER JEG PÅ?

Jeg lurer på fryktelig mye for tiden, så nå skal dere få høre.

Jeg lurer på hvorfor Anna og Jan alltid skal sette seg selv i en offerrollen nå det dukker opp noe kritikkverdig. Som nå når Forbrukerombudet endelig har hatt en gjennomgang av de største bloggerne/influencerne. I innlegget der hun fortalte at hun var en av bloggerne som hadde fått brev fra Forbrukerombudet, kunne det virke som om hun og Jan syntes det hele var meget urettferdig og feil. Hun mente at hennes lesere visste om noe var reklame eller ei. (Ja for det måtte de da kunne lese mellom linjene, si).

Det viser seg at markedsføringsloven blir brutt i 7 av 10 reklameinnlegg. Jeg var så heldig å få tilsendt en samtale Janbanan hadde hatt med lesere på Facebook, etter mammaens innlegg om Forbrukerombudet. Vedkommende sa at dette var delt på Kvinneguiden uten at jeg vet av hvem. Men takk til leseren og personen på KG som skjønte at her må man være kjapp på avtrekkeren og ha tunga rett i munnen, for kommentarene blir slettet like kjapt som mammaen popper barn. Neida. (Kjappere).

(Skjermdumper mammatilmichelle Facebook)

Her ser man at Janbanan argumentere for at han har rett og Forbrukerombudet har feil, så det så.

Annijor er heller ikke fornøyd om dagen og sa dette til Min mote i VG:

(Skjermdump minmote.no)

Jeg klarer virkelig ikke skjønne at det skal være så vanskelig å forstå lover og regler. Alle andre greier å forstå denne loven, men bloggerne sliter. Merkelig det der. Jeg skulle likt å lest Annijor sitt 19(!) siders svar til Forbrukerombudet, som hun skrev i sinne.

Jeg lurer på når frua skal få bot. Hun er vel den som er tatt flest ganger for brudd på loven, også av oss. Hun er tatt hele tre(!) ganger for brudd på alkoholloven HER

Lurer på hva de mener om denne:

(Skjermdump carolinebergeriksen.no)

Hun mener selv at dette er fullt lovlig og jeg må innrømme at jeg er usikker. La meg komme tilbake til det.

Oppdatering: Nå har jeg trålet alkoholloven på kryss og tvers og kommet frem til at dette innlegget er lovlig. Jeg må innrømme at jeg ble en smule paff, og jeg kan helt klart se muligheter for at bloggeren/bloggerne kan drive med snikreklame av alkohol. (akkurat som de også snikreklamerer for andre ting).

(Skjermdump helsedirektoratet.no)

Jeg la også merke til at Kristine Ullebø ønsket å lære oss å lage Gin Tonic på snapchaten sin i dag. Hun var bittelitt usikker på om det var lovlig. Det er lovlig. (Utrolig så pliktoppfyllende disse bloggerne våre har blitt på en dag).

Nå håper jeg virkelig at alle bloggerne lærer, slik at vi slipper skrive flere innlegg om akkurat dette. Tips oss gjerne på bloggombloggere@outlook.com om du ser noen brudd på denne loven. Noen av dere mener at vi ta opp dette temaet alt for ofte, mens andre igjen syntes det er bra.


Jeg lurer på hvorfor Villapaprika ikke har fått med seg at små barn ikke skal drikke Pepsi Max. I hennes siste snap viser hun stolt frem lille Lila som drikker brus fra sin tåteflaske.

(Skjermdump ehelse.no)

Jeg lurer på om Ranvei Charlotte Heitmann har begynt å bli glemsk. For en stund tilbake byttet hun navn fra Rannveig Heitmann til Ranvei Charlotte Heitmann. Dette fordi hun mente at det kun var gamle damer på 90 år som het Rannveig. Hun ønsket et mer moderne navn, og slang på Charlotte også i forbifarten:

Men nylig hadde godeste Rannveig en spørsmålsrunde med leserne:

Har hun glemt at hun heter Charlotte til mellomnavn? Mine øyne ser det klart og tydelig på bloggen:

(Skjermdumper rannveigheitmann. Blogg.no)

Jeg lurer på om selveste Kim Kardashian gir et stikk til sin store fan og hermegås Sophie Elise? Kim K viste nettopp frem sitt favorittgodteri fra Haribo, og gir dermed klar beskjed til Miss Sophie om at hun driter i både gelatin og hva Miss Sophie mener om Haribo HER

(Skjermdump Kim Kardashian Snapchat)

Lurer på om Sophie Elise fremdeles digger Kim K like mye etter dette?

Adina xoxo

40 thoughts on “HVA LURER JEG PÅ?

 1. Klarer heller ikke å se hva som er så vanskelig med å markere rett. De som har så mye fritid kan sette seg ned en kveld, lese reglene, pugge dem, og så kan de det. Slik som alle andre elever og studenter gjør hver dag. Så vanskelig er det da ikke dere. Det verste er motreaksjonene de kommer med, de får bare seg selv til å høres dum ut:)

  Bloggerne altså, har visst en tendens til å ha dårlig hukommelse de hele gjengen…

  HAHA, tenkte det samme da jeg så Kim Ks story tidligere i dag!

 2. Jeg lurer så syykt på hva utfallet blir for alle disse bloggerne. Hvem må punge ut? Hvem trumfer gjennom med sitt (nitten siders) klagebrev (velskrevet av dr. Jan Banan)? At frua slipper unna med alle de bruddene på alkoholloven syntes jeg faktisk er verst av alt!

  Så ril noe jeg lurer på – vet dere noe mer om denne saken? Lukter muffens (og da ikke Anne Brith sine)
  http://ericakvam.no/hva-skjer-med-bokprosjektet/

  Mye å finne i kommentarfeltet her. http://krisssy.blogg.no/1510755236_nr_du_ender_i_avhr_i_stedet_for_p_shoot.html#comment

  1. Tror alle ordner opp og at ingen får bøter😊 Kristine U skal komme med en vlogg i dag der hun også vil snakke om bokprosjektet med Erica K.

 3. All cred til dere som begynte å ta opp dette med merking av reklame. Det er nok derfor det er satt mer fokus på denne utingen. På tide.
  Dette kan bli morro.
  Det er så mye lureri med disse reklameinnleggene. Spesielt der du må binde deg til å kjøpe videre med kan melde deg av når som helst. Skitt!!!
  Fusk og fanteri kaller jeg dette.

  1. “All creden” kan man starte med å gi medlemmer av bla Kvinneguiden Rampelys 👏🏼👏🏼👏🏼 Der har debatten og beviser for mangelfull og feil merking pågått i en hel halv evighet, også beviser av at bilder av Frua har blitt (og blir…) photoshoppa

 4. Ler meg ihjel av Jan Banan….. å sammenligne annonsemerkings reglementet med at en artist ikke må skrive reklame når man reklamerer for sin egen låt???😂😂😂😂 hele poenget med annonsemerkingen er jo at man skal opplyse om at man får betalt av noen andre for å reklamere for deres produkter? Har bloggerne hodet så langt inn i bloggeboblen (eller ræva) at de ikke klarer å se dette klart? Er det bare «vanlige» folk som ikke har problemer med å forstå dette? Jeg gir meg ende over..

  Og alkoholinnleggene til frua…!!!!! Det KAN ikke være lovlig….. det er jo ingen andre i Norge som reklamerer for alkohol? Har hun aldri registrert at det ikke fins en eneste TV-reklame eller reklameplakat av et alkoholprodukt? Det eneste er liksom alkoholfritt øl? Blir oppgitt 😊😊

 5. Jeg lurer på hvofor Isabel Raad har et så stort behov for å vise/si hvor mye penger hun har hele tiden. Liksom har hun et stort behov for å vise dette frem for alle at hun er “rik” eller har hun et stort problem med å skjønne at leserne ikke finner det interessant. En gang holder å få vite hvor mye hun tjener, hun skriver om det/forteller om det hele tiden..

 6. Tror kanskje den jeg irriterer meg mest over er Lene orvik! Håper hun får en saftig bot herfra til evigheten. Alltid en liten #ad langt inne i teksten. I siste bilde av briller fra Specsavers har hun kkke en gang giddet å merke samerbeidet med noe som helst.
  Skjønner heller ikke at samarbeidspartnerene deres ikke vil at merkingen skal være riktig. De blir jo stilt i grådig dårlig lys!

 7. Hei:). Jeg følger Teamjegliker snappene. (Opplegget til AnetteMarie /tingjegliker og CO). Og dem har samarbeid med tights,karma,og goodforme. Har sett ei jente av alle sammen som har skrevet i samarbeid med goodforme når hun viste det på snap. Resten er bare sååå fornøyd med både det ene og det andre😅. Og noen sier dem har kjøpt dette fra tights andre se hva jeg har fått fra tights;p. Men mulig det ikke er spons og jeg har misforstått alt:) og da beklager jeg for det jeg evt har misforstått😁

  1. Hei 🙂 Jentene i Teamjegliker lærer nok mye om kosthold, trening og posering, men opplæring i å merke reklame og spons kan de neppe ha fått 🙈😁

 8. Det som nesten irriterer meg mest med den reklamemerkingen er at de fleste tydeligvis ser på det som et tiltak. Her får bloggerne kastet gratis sminke og alt mulig etter seg mot betaling for å skrive pent om det, også orker de ikke å bruke 20 sekunder på å merke rett. Urettferdig!

 9. Kan noen forklare meg hva som er galt med innlegget til Caroline og whisky sour. Dersom hun ikke har fått betalt for å reklamer/skrive om noen av produktene så er det ikke reklame. Det er lov å skrive om alkohol på en blogg, bare ikke sammen med reklame/sponsede produkter.

  Hvis man skal ta noen på alkoholreklame er det Kristine Ullebø når hun reklamerte for junkyard og hadde med en flaske med Bulmers i innlegget.

 10. Jan har fjernet muligheten til å gi reviews på inspire Norge sin facebookside etter x antall vurderinger med én stjerne og negative tilbakemeldinger. Han som selv var så fornøyd med bedriften(?) sin til å gi seg selv 5 stjerner 🙄

 11. En idé er å sjekke om vinnerne som annonseres i Rasmussens innlegg faktisk har kommentert på inspire sine innlegg. Foreløpig har jeg ikke funnet noen. Tidkrevende, men verdt å ta en titt på, med tanke på spam/svindel

 12. Dette måå dere skrive om!!! Erica Kvam og Kristine ullebø ble jo bestiser for ca et år siden. De skrev først på bloggen sin at de vill flytte sammen i Oslo. Så kom de med nyheten om at de skulle skrive en bok sammen. Så har det vært stille på bok fronten en god stund. Jeg har observert at på hver fest/arrangement så har de ikke hengt sammen eller posta noen bilder sammen. Så skrev Erica i et innlegg i går om hva som hadde skjedd. Hun skrev på en veldig saklig og fin måte at Kristine hadde bare droppet henne osv. Nå har Kristine sånn 60 kommentarer på bloggen sin om at hun er en dårlig
  person som gjorde dette mot Erica. Erica er seriøst verdens hyggeligste og morsomste menneske og jeg syntes ikke hun fortjener dette.
  Beklager hvis dette var dårlig formulert, skrev det i farten:)

 13. Har dere sjekket Katrine Sørland sin insta?
  Hvorfor merker hun aldri at klærne hun har på er fra Lindex?
  Det er alltid noen som må spørre hvor klærne er fra, før hun til slutt svarer at de er fra Lindex..
  Hun er jo modell for Lindex…så litt spesielt at hun da ikke er mer bevisst på merking….

  1. Det finnes så mange å følge med på at jeg blir helt surrete i hodet. La oss håpe at Fo’s raid skremte henne og alle andre slik at de nå gjør jobben sin riktig😊

  1. Hehe🙊 Jeg tenkte det samme, men blir det rett da?🤔 Burde det kanskje vært en bindestrek da? Synd hun ikke oppklarer dette. Jeg bruker faktisk litt tid her på å lure.

   1. Undre no more: Et mellomnavn er et slektsnavn (les: etternavn), aldri et fornavn. Fornavn er og forblir fornavn, uansett hvor mange man har, og uavhengig av bindestrek. Hun heter Ranvei Charlotte til fornavn (som hun da altså har to av) og Heitmann til etternavn.

 14. Ikke helt “toppbloggere” men innen instaverden og interiør-influencere er det ekstremt mye slurv når man ser på annonser eller sponsede innlegg og samarbeid og ambassadører. Der er mange norske kontoer fra små med 20 000 følger til 100 000 +++ som det ser ut til at har mye å lære av forbrukerombudet.

  Hvor går egentlig grensene? Det må være masse penger (isåfall gratis tenester) i omløp der, siden enkelte både får gratis bad og kjøkken eller varer til sterkt reduserte priser. Bør det merkes som reklame når man har fått et kjøkken til innkjøpspris for eksempel, og må det merkes hver gang kjøkkenet er på et bilde?

  Sjekk ut inspirasjonskontoen @abito.no på insta, og du vil finne nok av kontoer å pirke på… ✌🏼

  1. Mye slurv der også😔 La oss håpe de også har blitt skremt. Alt som sponses skal merkes, om det er hele eller halve kjøkkenet😊 Takk for tips😘

 15. Håper dere fortsetter å buste bloggere og influencere for feilmerking, mangel på merking, og annen ulovlig reklame. Jeg lever selv i stor grad av annonsørsamarbeid, merker innlegg slik jeg får beskjed om, og blir alltid frustrert når store influencere med langt større (og yngre) fanbase enn meg gir faen i regler du burde kunne etter årevis med blogging og promotering. Spesielt på Instagram er majoriteten ganske ræv når det kommer til merking – mange som ikke jobber via andre plattformer (og muligens ikke kan reglene?) som gjør annonsørsamarbeid i større eller mindre grad. YouTubere er også ræva, og de har ofte målgruppe rundt 10-13 år. #ad

 16. Vi skal fortsette å følge med. Blir spennende å se om juryen for Vixen legger vekt på slike ting.
  Takk for at du liker at vi setter søkelys på dette, Kong Halvor😊

Leave a Reply