ISOTRETINOIN VS. SKINREPAIR

Hei alle sammen 🌸

De fleste av dere har kanskje hørt om Isotretinoin, et sterkt medikament som brukes mot alvorlig akne. Før i tiden gikk dette under navnet Roaccutane og det var vesentlig færre som hadde hørt om det. Kristine Ullebø, Sophie Elise og Marna er de bloggerne jeg kan komme på som har tatt en sånn kur. I ettertid har de forelsket seg i andre produkter som hjelper dem med å holde huden problemfri. Marna ser ut til å bruke litt diverse, mens Kristine og Sophie Elise sverger til tabletter fra Skinrepair.

En annen blogger som har gått på Isotretinoin er meg. To ganger har jeg tatt kuren, med ti års mellomrom. Den første gangen gikk jeg på ungdomsskolen og fikk inntrykk av at kuren hovedsaklig ble brukt av gutter. Den hjalp veldig godt, men etter noen år kom dessverre problemene tilbake. Da smertene ble uutholdelige igjen dro jeg til min nye fastlege i ny by for å få hjelp. Utrolig nok skulle vedkommende sette meg på alt mulig annet av mildere medikamenter først på tross av at jeg hadde fortalt at Isotretinoin hadde fungert tidligere. Til slutt fikk jeg endelig en henvisning til hudlege, og alt han hadde å si var at det eneste som kom til å hjelpe meg var en ny runde med kuren. I ettertid har jeg heldigvis lært meg å sette ned foten mye hardere når jeg er hos fastlegen.

Jeg må si jeg ble litt sjokkert da jeg så det milde utgangspunktet til Kristine før hun begynte på kuren, men heldigvis sier hun selv at hun ikke hadde det så ille:

(Skjermdump krisssy.blogg.no)

Sophie Elise sin historie om overgangen fra kur til Skinrepair finner jeg meget interessant. Hun nevner disse pillene på bloggen med jevne (hyppige) mellomrom. For noen uker siden skrev hun at huden hennes gikk tilbake til å være kvisete og vond et par måneder etter kuren, og at det ikke var Isotretinoinen som fikset huden hennes slik mange tror:

Well well, jeg har bladd litt tilbake i arkivet og må si jeg er usikker på hvordan det hele henger sammen. Her får jeg inntrykket av at miss Sophie fant Skinrepair etter kuren, men før hun rakk å få dårlig hud igjen:

I et annet innlegg kan hun avsløre at hun sluttet på kuren før den var ferdig og byttet den ut med Skinrepair:(Skjermdumper sophieelise.blogg.no)

Sophie Elise har nok fått en del kommentarer om at Skinrepair ikke fungerer så godt som hun påstår nettopp fordi hun har gått på denne kuren tidligere. Mon tro om det er derfor historien har endret seg fra at hun byttet produkt og over til at hun hadde et opphold i mellom hvor huden ble dårlig igjen? 🤔

En leser foreslo her om dagen at vi kunne ha kronerulling sånn at Adina og jeg kan teste produktene bloggerne snakker så fint om og komme med vår ærlige mening. Et veldig godt tips, men er det én ting jeg aldri i verden kommer til å teste så er det Skinrepair. Hadde ikke tatt det om jeg så fikk ekstra betalt for det. Nå har huden min holdt seg problemfri siden forrige kur (på tross av at jeg stadig sover med sminke, som er fyfy), og ikke søren om jeg tør å tukle med det. Jeg er så redd for å få tilbakefall at hver gang jeg vurderer å prøve en ny ansiktsvask eller ansiktskrem så ender jeg alltid med å tenke “why change a winning team” og holde meg til de samme gamle produktene.

Ellers har Espen Hilton et supert tips som jeg tror funker minst like bra som Skinrepair:img_20171114_1807481326223599.png(Skjermdump espenhilton på snapchat)

Alvorlig akne kan være helt forferdelig når det står på som verst. Jeg vil råde alle som sliter med dette på en sånn måte at det går ut over dagliglivet til å ta kontakt med legen for å finne en behandling som fungerer. Det er hjelp å få 😘

❤️ Vicky