FRUA SOM ALDRI LÆRER

Hei alle sammen 🌸

I dag har jeg faktisk vært på trening. Akkurat som Dragewifey er jeg lei av å være drittlei, så hun var ikke den eneste bloggeren som tok en fresh start denne mandagen. Fotballfrue har også trent i dag og brukte litt over 45 minutter på å løpe 8 kilometer. Selv kom jeg meg bare 5 kilometer på samme tid. Well well, jeg får bare melde meg frivillig som talsperson for de som ikke er så godt trent.

Jeg ble litt lei av hele frua etter alt styret rundt reklamemerking (les mer HER) for noen uker siden. Det kunne virke som hun endelig hadde tatt til seg noe av kritikken, og i forrige uke fikk hun til og med skryt av meg da jeg skrev om merking av reklame på Instagram. Men så hadde hun altså ikke lært likevel.

Forrige mandag hadde frua besøk av frisøren sin og brukte hele dagen på å ta bilder til bloggen. Hele 11 timer tok det, og hun kunne melde om at de var helt ødelagt etterpå. Høres slitsomt ut med en så lang arbeidsdag i sitt eget hjem hvor man blir dulla med og tatt bilder av hele dagen. En like lang dag på kontoret er nok barnemat i forhold. Bare nevner det.

Nå er frua til frua ferdig med å kjøre bildene gjennom photoshop og frua kan endelig vise oss festsesongens fineste kjoler. Det begynner bra med reklamemerking på Facebook:

(Skjermdump Caroline Berg Eriksen på Facebook)

På selve blogginnlegget skal det i følge tips vi fikk fra en leser først ha stått kun reklame, mens det nå står annonselenker: boozt, nelly og asos. I kommentarfeltet finner jeg følgende:

(Skjermdumper kommentarfeltet til carolinebergeriksen.no)

Nå skal det vel komme frem hvem man reklamerer for FØR man trykker på linkene. Syns generelt det er veldig greit å vite hva jeg trykker på før jeg går inn på en link. Frua svarer at hun skal sende en e-post til Forbrukerombudet og se hva de mener. Altså. Det er tydelig at paret burde takket ja da Dragehubby tilbød dem hjelp med merkingen. Jeg tar meg en tur inn på Forbrukerombudet sin veiledning for å se om jeg kan finne ut hva de mener. Trenger ikke sende noe e-post for å få svar på det si:(Faksimile forbrukerombudet.no)

Står ikke alt veldig greit forklart her? Sånn jeg ser det skulle frua her skrevet reklame øverst i innlegget. Senere skulle hun merket hver annonselenke med noe mer enn bare HER. For eksempel kunne hun skrevet “kjolen kan du få tak i HER (affiliatelenke Nelly.com)”. Er dette virkelig noe å skrive til Forbrukerombudet om?

Hedda nevner i sin kommentar at det heller ikke er nevnt hvem det er reklame for på Instagram, så jeg må ta en titt der også:(Skjermdump carolinebergeriksenno på Instagram)

…så var vi tilbake på ad-kjøret igjen ja.

Jeg blir helt matt. Her har vi en 30 år gammel tobarnsmor som har vært på topplista lenger enn de fleste av bloggerne. Hun har en journalistutdannelse og kaller seg journalist på sin offisielle Facebook-side. I tillegg har vi opp gjennom årene sett at dama er perfeksjonist i det meste hun foretar seg. Mannen er også selvutnevnt ekspert på en rekke områder. Jeg nekter å tro at de finner veiledningen til Forbrukerombudet så vanskelig å forstå. Ærlig talt.

Takk for meg og håper dere har hatt en fin start på uka 😘

❤️ Vicky

80 thoughts on “FRUA SOM ALDRI LÆRER

  1. Begynner å bli litt kjedelig å skrive om også, men så er det nå en gang sånn at mange bloggere merker feil og det syns vi er viktig å sette fokus på. Mange har også etterlyst at vi skriver om dette og vi får stadig inn tips. Når det er sagt ser vi at det kanskje holder med et innlegg i uka om det 😊

 1. Det var ikke nevnt med ett ord da hun la ut instagraminnlegget! Stusset på det selv da det ikke stod noe info om hvor klørne var fra. Kun linker… Lest siste blogginnlegget til mammaen? Klager sin nød over kjeft fra Forbrukerrådet😂

  1. Haha, kjempebra at de får beskjed!👏👍 Det skal jo faktisk være jobben deres, og det minste de kan gjøre. Skjønt: det hørtes FRYKTELIG vanskelig ut for “mammaen” å forstå.😁

 2. Dritbra blogg, elsker dere! Når det er sagt så begynner det å bli veldig ensformig og kjedelig med all oppheng i denne reklamemerkingen. Da er det nesten bedre å ikke skrive innlegg, enn å gjenta seg selv hele tiden.

  1. Tusen takk for at du elsker oss ❤️ Vi kan nok prøve å begrense antall innlegg om reklame, samtidig ser vi at dette er noe flere er opptatt av og bloggerne gjentar seg selv daglig ved å fortsette å merke feil 🙈

 3. Å følge et enkelt regelverk går tydeligvis ikke så lett inn for disse rosabloggerne. Kanskje fordi de tilsynelatende svever på en rosa sky hver dag?😉 Óg: de virker jo å være fredet for å bryte lovverket i tillegg. (Kanskje fordi rosablogging ikke egentlig anses som et fullverdig yrke i det store og det hele?😉)

 4. Må nesten si meg enig med de over her..
  Kan det virkelig irritere folk sååå ille at hun skriver #ad på insta? Å nei, jeg er ikke frua til frua 😂😂

  1. Det er vel heller dèt at man forventer at de skal merke riktig, så lenge det èr nettopp reklame disse bloggerne tjener penger på.

  2. Ja, det kan faktisk irritere sååå ille når det skjer gang på gang på gang på tross av at de har fått beskjed. Jeg må nesten spørre: er det virkelig sååå ille å merke korrekt? 🙄

 5. Tenker at det må da være måte på hvor “vanskelig” det skal være å gjøre ting korrekt. Tenker at alle kan gjøre feil en gang i blant, men når samme feil gjentar seg flere ganger i måneden av og til også i uka, bør det “ringe en bjelle”. Tror ikke mange arbeidsgivere hadde satt pris på en ansatt som gjorde samme feil om og om igjen, etter å ha fått beskjed flere ganger om å rette opp feilen.

  1. Hadde en arbeidsgiver måttet korrigere meg på samme feil gjentatte ganger hadde jeg nok blitt rimelig flau på egne vegne etterhvert 🙈

 6. Hmmm, men frøkna er også veldig glad i “annonselenker” og “affiliatelenker”. Er vel ikke bare CBE som slurver her. Frøkna har jo Nellyting i ca. hvert eneste innlegg, men det telles kanskje ikke siden hun ikke får betalt fra Nelly for reklame, men kun for klikk og evt. kjøp? eller?

  1. Hmm, reklamerer frøkna for noe annet enn Nelly da? Tror jeg hadde blitt sjokkert om jeg trykket inn på en annonselenke der og kom inn på noe annet enn Nelly 😂 Fra spøk til alvor, hun skal merke disse innleggene med reklame øverst, så merke annonselenkene fortløpende etterhvert. Ser hun i det siste har hatt Nelly med allerede i overskriften, så kanskje man skal forstå ut fra det at alle linkene leder dit? 🤔 Frua skriver jo nå øverst i innlegget at det inneholder linker fra Boozt, Nelly og Asos, men vi får ikke vite hvilken link som leder til hvillen butikk.

  2. Nå glemte jeg siste spørsmålet ditt – ettersom jeg forstår er annonselenkene både hos frøkna og frua noe de ikke får direkte betalt for, men de får noen prosent av salget når vi handler i nettbutikkene etter å ha gått inn via disse linkene 😊

 7. Kjedelig? Leser en mammaen sin blogg så er det visst dyrt og ikkje gjere jobben sin😂 tenk og sitte med million lønn og ikkje gjere jobben sin, truer med og merke alt med reklame for ho ikkje kan vete om sokkene ho bruker er sponset?😅 Dere er kule som vanlig😘

 8. Har frua og frua til frua ansatt/leid inn anonyme til å klage over at det er kjedelig å lese om at de merker feil på bloggen?
  Hvis ikke- hvis dere oppriktig talt mener dette er en kjedelig blogg, da er jo kanskje ikke dette bloggen for dere da?
  Det bloggomtoppbloggere tar opp ang dette emnet er slett ikke kjedelig, det er derimot formidlet med språklig kunst og humor, OG det er et enormt viktig felt å ta tak i. Og det bloggomtoppbloggere gjør får faktisk ringvirkninger som gjør at barn/ungdom ( og andre som ikke enkelt klarer å skille hva man bør bli påvirket av og ikke) , ihvertfall står NOE sterkere rustet i bombardementene av reklame ( som ikke fremstår som reklame) for alt mulig dritt.
  Heis verdens kuleste blogg, skriv masse mer innlegg om dårlig merking, det dere gjør er så viktig!

  1. Nei, jeg er bare et menneske med en annen mening enn deg. mann blir øei av å lese det samme flere ganger i uken. fortell noe mann ikke vet, da blir det interessant

  2. jeg er ikke innleid, men blir også en smule lei angående frua. Det blir som med kvinneguiden: hakk i plata om mye av det samme. Til tross for at denne bloggen er mer velformulert og humoristisk enn kvinneguiden. Også mer saklig, da kvinneguiden driver med en del usaklig debatt om utseende som grenser til mobbing. Når det er sagt så liker jeg det meste av innlegg som blir publisert her på bloggen 🙂 stå på! PS: hadde jeg tjent tilsvarende som en toppblogger og drevet med denne feilmerkingen i flere år kaaan det være at jeg også hadde fortsatt, siden det ikke får noen konsekvenser. Det er såklart galt at det ikke får konsekvenser, men jeg forstår faktisk hvorfor hun og andre bloggere bryter reglene.

 9. Er helt uenig med de som mener at det blir for mye av det gode å skrive om fruas stadig manglende reklamemerking. Frua bryter loven – enkelt og greit – og det til tross for angivelig konstant dialog med FO. Forøvrig har merkingen av kjoleinnlegget nå blitt endret tre ganger. Kanskje frua har mottatt et skriv fra FO slik som MtM?

  1. Tusen takk ❤️ Ja, jeg tør nesten sette penger på at frua mottok et skriv omtrent samtidig som mammaen. Endret merking av kjoleinnlegget tre ganger, endret fra ad til advertisement på Instagram og ettermerket flere andre innlegg 👏

 10. Skjønner dette med merking av reklame er viktig, men syns det er nesten bare det jeg leser her nå. Skal innrømme at det er ikke alt jeg tar med humor her og syns til tider dere kan oppfattes stygge, men jeg titter innom forde jeg er enig en del ganger når dere refser og virkelig tar tak i ting som skal tas tak i. Må vel være noe mer i bloggverden enn reklamemerking? Igjen?
  (Ble en rotete kommentar ser jeg, men håper dere skjønner hvor jeg vil? 😄)

  1. Hmm, enig i at det ble en litt rotete kommentar, spesielt når du sier vi kan oppfattes som stygge (?) i samme åndedrag som du sier at du titter innom fordi du liker at vi refser og tar tak i ting 🤔 Jeg syns nå mangelfull merking reklame, som er brudd på markedsføringsloven, er noe å ta tak i, men vi kan kanskje vurdere å ikke skrive om det fullt så ofte 😊

   1. Skal se om jeg får skrivd ordentlig nå, hehe 🙂 men de gangene jeg syns dere virker rettferdige og skriver ordentlig om ting som oppfattes galt syns jeg det er veldig bra, som reklame innleggene(da jeg syns dette var flott i starten, men blitt vel mye da jeg og flere sitter igjen med følelsen om at dette er det eneste det skrives om for tiden) og ble litt satt ut når det ble dratt frem, eksempelvis at stina bare hadde skrevet 5 lister eller noe(?) , der må jeg innrømme at jeg ikke så helt humoren og ble egentlig sittende og lure på hva dere mente med det?
    Men for all del, mange ganger er jeg enig i det dere skriver og andre ganger klarer jeg bare ikke se humoren og skjønner ikke hva andre mener med at det var humoristisk. Hehe, håper det ble mer klart nå 🙂

   2. Takk for at du tok deg tid til å forklare nærmere 😊 Humoren med at Stina bare hadde skrevet 5 lister eller hva det var er at hun hadde en periode for litt siden hvor nesten alle innleggene var lister over alt mulig, noe hun nå ser ut til å ha roet ned litt på. Uansett glad for at du følger oss selv om du ikke alltid er enig 😘

 11. Jeg tenker kun at det er BRA at dere tar opp dette med feilmerking av reklame så mye som dere gjør. Jeg håper Forbrukerrådet tar til seg litt tid å faktisk lager konsekvenser for blogger dette gjelder. Det er rent og pent lovbrudd de driver med; dermed skal det ha konsekvenser.

  1. Hølft? Er det dialekt for svai? Kult ord var det uansett 😊 Kan være Photoshop, eller det kan være at hun svaier veldig med vilje på bildet 🙈

 12. Jeg synes dette er veldig interresant. Skriv gjerne mer om det om det skulle dukke opp ny informasjon.
  Ha en fin dag. 😀

 13. Hei,

  Synes også det blir mye fokus på frua og hennes markering av reklame. Det er mange andre bloggere som også synder mye, så ved et bredere fokus kunne dere kanskje fått frem hvor stort problem det er blant alle bloggere. Tror den eneste bloggeren som er ordentlig god til å markere reklame er Pilotfrue, og hun får kritikk fordi alle innleggende hennes er reklame når det er slik en blogg blir seende ut dersom man skal følge retningslinjene.

  1. Jeg synes det er utrolig viktig at en tar for seg dette systematisk, men er enig med Guro i at en bredere tilnærming kanskje hadde vært gunstig. Hver gang jeg sjekker insta kommer jeg over veldig mange innlegg med sponsede produkter, både på veldig kjente og mindre kjente profiler. Det ser ut som at «alle» er kjøpt og betalt, men at de ikke kan innrømme det fordi det skader troverdigheten deres. Om blogging er en jobb, og bloggerne ikke tjener penger på annet enn sponsede/reklamesamarbeid, gjør de ikke mye for pengene.

   Liker for eksempel funkygine godt, men synes ikke hun merker tilstrekkelig. Annais er heller ikke god på merking. Derimot vil jeg gi Martine Lunde kred for tydelig merking, selv om jeg ikke er paradisefan. Bare noen eksempler.

  2. Hei Guro, du har helt rett i at det er mye fokus på frua selv om det finnes haugevis av andre bloggere som synder like mye. Noe av årsaken til at det er sånt fokus på frua (forsøkt forklart i mitt siste avsnitt i innlegget) er at hun er en veteranblogger og virkelig burde lært dette nå. Jeg kan også se for meg at flere bloggere bruker henne som “mal” på hvordan merke, det hadde jeg sikkert gjort selv. Skal bli bedre på å plukke litt fra flere bloggere fremover, slik jeg gjorde i forrige uke da jeg skrev om merking av reklame på Instagram 😊

 14. Jeg håper dere fortsetter å skrive om merking av reklame, det er så viktig! Jo mer fokus det får, jo større er sjansen for at bloggerne tar det til seg! 🙂 Beste bloggen jeg har lest 😀 <3

  1. Tusen takk for herlig kommentar Line ❤️😘 Vi kommer nok til å fortsette å skrive om merking av reklame, ser det er veldig delte meninger om det her i kommentarfeltet 🙈

 15. Å kunne si at det blir kjedelig i lengden med all den snakk om merking av reklame her på bloggen er vel konstruktiv kritikk 🙂 Elsker denne bloggen, og gleder meg når det legges ut innlegg, men jeg å må si meg enig at saken begynner å dra seg ut. Godt at vi alle har forskjellige meninger og hva som interesserer oss! 🙂

  1. Tusen takk for at du elsker oss Malin ❤️ Vi skal passe på at det ikke blir for mye snakk om merking av reklame her, men litt føler jeg vi må ha med da det faktisk er jobben til bloggerne å merke riktig 😊

 16. Bra innlegg! Og jeg er helt enig med deg. Hvor vanskelig kan det være å skrive riktig. De håper vel på at vi skal gi oss og tilslutt drite i det så de kan kjøre på med reklame i enhver sammenheng, få tenåringer til å trykke på linkene og få endel av kaka.

 17. Fokus på og info om dette er viktig – keep up the good work. Men jeg lurer på en ting jeg (som kanskje dere kunne være detektiver og finne mer ut av .. hvis dere ikke har gjort det tidligere uten at jeg vet det da) – det får jo ingen konsekvenser for bloggerne å merke feil? De bryter ikke med noe annet enn forbrukerrådets “anbefaling”? .. eller? Jeg kan nesten forstå at de bevisst merker “ullent” hvis det ikke skjer noe uansett. Hvis de gjemmer ei litta #ad blandt 35 hashtags nederst i innlegget så kan det jo nesten se ut som de deler noe de virkelig selv liker/gjør/bruker, og fansen hiver seg rundt og vil ha det samme – på den måten trekker de vesentlig flere salg til produsenten = mer penger til bloggeren. Helledussen så sleipt. Det BURDE få konsekvenser! Jeg selv rygger iallefall ut igjen så fort det står #reklame på noe i en blogg. Det blir så lite troverdig for meg, og det sier meg også desverre noe om hva slags markedsføring produsentene går for for å selge. “Snikreklame” er ikke helt innafor = jeg vil ikke være kunde.

  1. Veldig godt sagt 😊 Det er nok riktig som du sier, hittil har det ikke fått noen konsekvenser for bloggerne å merke feil. Forbrukerombudet har vel hatt noen tilsyn og sagt at de KAN få bøter, men det ingen som har fått dette hittil såvidt jeg vet. Forbrukerombudets veiledning er laget med utgangspunkt i markedsføringsloven for at bloggerne lettere skal kunne forstå hva som er innafor og ikke. Så feil merking kan altså bryte med markedsføringsloven…

 18. Altså, som sagt digger jeg bloggen, men når annethvert innlegg handler om reklamemerking og gjerne med samme person i fokus hver gang så blir det i lengden kjedelig. Det er jo gøy med nytt lesestoff også innimellom 🙂

  1. Takk for at du digger bloggen ❤️ Annethvert hørtes ut som en øøørliten overdrivelse, men vi skal prøve å roe ned på skriveriene om reklamemerking 😊 Bare blir så provosert av at det skal være mulig å holde på med så mangelfull merking uten konsekvenser 🙈

 19. Hvorfor er det så sjukt viktig for dere? Skjønner ikke at dere gidder bruke tid på å henge dere så jævlig opp i det!

  1. Ja, nei, det er nå en del av jobben til bloggerne å merke reklamen sin riktig da. Du skjønner ikke hvordan vi gidder bruke tid på å henge oss opp i det, vi skjønner ikke hvordan bloggerne gidder å merke mangelfullt når de vet så inderlig vel hvordan det egentlig skal gjøres 🙄

 20. Ser kanskje ut som flere av bloggerene ( og deres « partnere») har slått seg sammen her i går og i dag for å flytte fokus vekk fra dårlig/ingen merking av reklame 🙊

  1. Eller så er folk virkelig bare drittlei av å lese om merking av reklame 🙈 Kanskje like lei som jeg er av å se innlegg som ikke er merket korrekt 🙄

 21. Joa, feil merking av reklame er kanskje ikke det MORSOMSTE å lese om, men det er utrolig VIKTIG. Hvis denne bloggen slutter å sette lys på det, så er det jo ingen som gjør det, og da kan bloggerne bare få fortsette akkurat som de vil… Man ser jo allerede at frua har blitt noe bedre på merking, så det hjelper jo! Jeg er helt sikker på at det er pga denne bloggen. Man kan jo ikke forvente at de har juicy news om nye kjærester hver dag, så synes det er helt topp at dere fokuserer på viktige ting når det ikke er “annet” å skrive om! Heier på dere😃

  1. Kan ikke være morsomme hele tiden si 😊 Men ja, det er viktig å sette lys på når Forbrukerombudet (frem til mammaen mottok brev i går) sitter der uten å foreta seg noe. Tusen takk for fin kommentar ❤️

 22. Usikker på om det er nevnt allerede i kommentarfeltet på dette innlegget. Men som vi allerede vet er Frk Orvik også elendig på dette. Feks det siste samarbeidet med BalmainxSpecsavers nevnes det ingeenting om når hun poster produktbilder på Snapchat eller IG story🙄 Om det irriterer? JA

  1. Lene Orvik tror jeg ikke er nevnt her, men takk for tips 😘 Den dårlige merkingen hennes har blitt nevnt et par ganger før i tidligere innlegg 😊

 23. JEg synes reklamefokuset er DRITBRA! Det er det toppbloggerne er dårligst på, enda de har vært i gamet
  Så lenge. Som nevnt før; SE merker ALDRI innlegg med annonselenker øverst. Bare å gå
  Inn og se og kose seg. Innlegget om skinrepear gadd hun ikke merke som reklame før litt senere heller.

 24. Oiii, glem minnforrige kommentar. Ser ut som SE også har fått seg et litta brev fra forbrukerombudet gitt! Makan til merking av annonselenker!

 25. Dette er ikke Gossip Girls folkens, alle innlegg kan ikke alltid være så sexy. Vi som følger bloggere/sponsorer og generelt er opptatt av lovverket priser DENNE bloggen.

 26. Kan vi ikke bare forlange at i headeren bør det stå : alle produkter som spises, drikkes, brukes eller vises fram i denne bloggen / insta er sponset. Øverst! Alltid!

 27. Jeg syns det er skikkelig deilig lesestoff, og er så GLAD for at dere gidder å skrive om dette.

  Hvis folk blir lei tenker jeg at overskriften på innlegget sier jo sitt – er jo bare å scrolle videre. 🙂

  Jeg scroller aldri videre. Digger det!

 28. Alexandra Joner reklamerer for produkter – men er dårlig på å merke korrekt. Ofte en liten ad på slutten eller midt i teksten.

Leave a Reply