FRUA SOM ALDRI LÆRER

Hei alle sammen 🌸

I dag har jeg faktisk vært på trening. Akkurat som Dragewifey er jeg lei av å være drittlei, så hun var ikke den eneste bloggeren som tok en fresh start denne mandagen. Fotballfrue har også trent i dag og brukte litt over 45 minutter på å løpe 8 kilometer. Selv kom jeg meg bare 5 kilometer på samme tid. Well well, jeg får bare melde meg frivillig som talsperson for de som ikke er så godt trent.

Jeg ble litt lei av hele frua etter alt styret rundt reklamemerking (les mer HER) for noen uker siden. Det kunne virke som hun endelig hadde tatt til seg noe av kritikken, og i forrige uke fikk hun til og med skryt av meg da jeg skrev om merking av reklame på Instagram. Men så hadde hun altså ikke lært likevel.

Forrige mandag hadde frua besøk av frisøren sin og brukte hele dagen på å ta bilder til bloggen. Hele 11 timer tok det, og hun kunne melde om at de var helt ødelagt etterpå. Høres slitsomt ut med en så lang arbeidsdag i sitt eget hjem hvor man blir dulla med og tatt bilder av hele dagen. En like lang dag på kontoret er nok barnemat i forhold. Bare nevner det.

Nå er frua til frua ferdig med å kjøre bildene gjennom photoshop og frua kan endelig vise oss festsesongens fineste kjoler. Det begynner bra med reklamemerking på Facebook:

(Skjermdump Caroline Berg Eriksen på Facebook)

På selve blogginnlegget skal det i følge tips vi fikk fra en leser først ha stått kun reklame, mens det nå står annonselenker: boozt, nelly og asos. I kommentarfeltet finner jeg følgende:

(Skjermdumper kommentarfeltet til carolinebergeriksen.no)

Nå skal det vel komme frem hvem man reklamerer for FØR man trykker på linkene. Syns generelt det er veldig greit å vite hva jeg trykker på før jeg går inn på en link. Frua svarer at hun skal sende en e-post til Forbrukerombudet og se hva de mener. Altså. Det er tydelig at paret burde takket ja da Dragehubby tilbød dem hjelp med merkingen. Jeg tar meg en tur inn på Forbrukerombudet sin veiledning for å se om jeg kan finne ut hva de mener. Trenger ikke sende noe e-post for å få svar på det si:(Faksimile Forbrukerombudet.no)

Står ikke alt veldig greit forklart her? Sånn jeg ser det skulle frua her skrevet reklame øverst i innlegget. Senere skulle hun merket hver annonselenke med noe mer enn bare HER. For eksempel kunne hun skrevet “kjolen kan du få tak i HER (affiliatelenke Nelly.com)”. Er dette virkelig noe å skrive til Forbrukerombudet om?

Hedda nevner i sin kommentar at det heller ikke er nevnt hvem det er reklame for på Instagram, så jeg må ta en titt der også:(Skjermdump carolinebergeriksenno på Instagram)

…så var vi tilbake på ad-kjøret igjen ja.

Jeg blir helt matt. Her har vi en 30 år gammel tobarnsmor som har vært på topplista lenger enn de fleste av bloggerne. Hun har en journalistutdannelse og kaller seg journalist på sin offisielle Facebook-side. I tillegg har vi opp gjennom årene sett at dama er perfeksjonist i det meste hun foretar seg. Mannen er også selvutnevnt ekspert på en rekke områder. Jeg nekter å tro at de finner veiledningen til Forbrukerombudet så vanskelig å forstå. Ærlig talt.

Takk for meg og håper dere har hatt en fin start på uka 😘

❤️ Vicky