MERKING AV REKLAME PÅ INSTAGRAM

Hei alle sammen 🌸

Vi får stadig inn gode tips fra dere om bloggere som er dårlige på merking av reklame i diverse kanaler. Det er vi veldig glade for 😘

I dag har jeg tatt en liten titt på hvordan bloggerne merker (eller ikke merker) reklamen sin på Instagram, og jeg tenkte å presentere et lite utvalg.

Vi begynner med selveste Fotballfrue som endelig har klart å merke riktig. Såvidt jeg vet var ingen drager (altså hverken Dragewifey eller Dragehubby) involvert da teksten ble utformet.Frua kommer seg, og jeg fikk nesten lyst til å kjøpe meg en slik bambustannbørste bare fordi hun har vært så flink.

Lene Orvik blir likere og likere frua. Var innom og spolte fort gjennom en vlog hun hadde postet hvor hun lager mat. Lurer nesten på om hun og frua har gått på samme programlederskole. Nå må Lenemor henge med i svingene, for hun ser ut til å merke slik frua lenge har holdt på, med en liten #ad midt blant hashtaggene:Isabel Raad ville dele sitt beste hudpleietips med oss her om dagen og skrev i den forbindelse like så greit en hel roman. Den er så lang at jeg ikke har orket å lese hele, men jeg la merke til at den avsluttes med #annonse helt på slutten. Ikke innafor:Eirin Kristiansen har vi ikke skrevet så mye om her på bloggen. For å kompensere for det skal dere få hele to instaposter fra henne i dag. Hun tror visst også det holder å skrive #ad helt på slutten av en norsk tekst:I en annen post har hun valgt å skrive på engelsk og merke med #collab:Collab ja. Den var ny si. Vil tro dette skal være en forkortelse for collaboration. Som på norsk blir… Sponset? Sparte sikkert en del tid på den forkortelsen.

Så har vi mammaen til Michelle (og William og Lucas) da, som opererer veldig i gråsoneland etter at hun kom tilbake. En liten fugl hvisket meg i øret at Inspire, selskapet som Janbanan står bak, stadig kjører konkurranser på Facebook hvor følgerne må inn på bloggen til mammaen for å sjekke hvem vinnerne er. Ser at hun kjører samme løp på Instagram:img_20171107_231217146776864.png(Skjermdumper fra bloggernes Instagram)

Her sier hun altså at det er 25% rabatt på alle jakker. Hvilke jakker? Hvor da? Nei, det må vi inn på bloggen for å finne ut. Smart måte å skaffe seg litt ekstra klikk på nå som hun stadig må låne bort førsteplassen sin på Blogglisten til Sophie Elise. Som dere ser er instaposten ikke merket med reklame på noen som helst måte.

Det var alt for i dag, men dere skal ikke se bort i fra at det snart dukker opp et nytt innlegg med nye bloggere som sliter litt med å forstå veilederen til Forbrukerombudet.

Til slutt vil jeg si tusen takk til alle dere som har nominert oss til Vixen. Det setter vi enormt stor pris på 😘

❤️ Vicky

19 thoughts on “MERKING AV REKLAME PÅ INSTAGRAM

 1. Hei jenter! Bare en kjapp, liten kommentar ang Vixen.

  Jeg ser at design på nettsiden kan spille en rolle i hvordan juryen vurderer helheten på hva som spiller en rolle når de velger finalister.
  Jeg har lenge lengtet etter et nytt design på deres nettside, og lurer på om dette er noe dere har vurdert? Nå som bloggen deres begynner å bli såpass stor, er det kanskje en god ide? 🙂

  Forstår at fokuset er på innholdet, men gud så gøy det hadde vært hvis dere hadde fått et smashing design også!

  1. Hei Ano! Tusen takk for tips 😘 Dette har nok ingen av oss tenkt så mye på hittil, men ser absolutt at det kunne gjort seg. Samtidig som vi tydeligvis trives med et enkelt og ryddig design siden vi ikke har vurdert det tidligere. Skal høre med IT-eksperten vår om det er noe vi kan få ordnet 😊

   1. Synes egentlig den er fin og ren jeg -uten dilldall. Godt gjenkjennelig. Så stemmer for å bevare den som den er jeg 😉

  2. Veldig enig i at designet kunne vært litt finere. Hvis det hadde stått i stil med innholdet, så hadde dere vært uovervinnelige! 😉

   1. Kanskje gjøre innleggene hele på “forsiden” isteden for å måtte gå inn på selve innlegget for å lese alt? Bare et tips!
    For min del så er utseende på denne bloggen null verdt i forhold til innholdet 😀

    Forresten så har jeg nylig vært innom DreamWorld sin nettside, og nå virker det som om de er oppe å går.
    Men synes fortsatt hele opplegget virker veldig mistenksomt da det er omtrent 0 info om hvem dette er og hvem som drifter firmaet. Alt man egentlig ser på nettsiden er at du får en reise til 10k. Synes det virker ganske sjuskete og har en rar følelse av at dette bare er lureri da selveste ambassadøren for dette selskapet ikke har nevnt DreamWorld en eneste gang etter at hun delte det at hun hadde blitt ambassadør og skulle reise gjennom det selskapet til Dubai og Bali (som liksom var sponset, men det var NULL markering verken om reklame eller spons)
    Jeg mener, hvis en offentlig kjent person som Isabel får en slik reise sponset av DreamWorld, så hadde man jo forestilt seg at hun ville reklamert for selskapet i hvert innlegg da det er det hun tjener på? Hadde jeg selv vært eier av selskapet så hadde jeg jo forlanget at hun nevnte selskapet mitt i hvert eneste innlegg om reisen, da hun har fått dette sponset? Synes det er veldig merkelig altså. Av en eller annen grunn så har jeg hengt meg litt opp i det, for jeg tenker at hvis dette er lureri så burde det blitt tatt svært alvorlig.

   2. Om designet blir forandret må vi komme tilbake til. Vi har noen som ser på saken😊 Jeg har akkurat postet et innlegg om Dreamworld 😊 Om dette er forsøk på svindel tviler jeg på, tror personen bak prøver seriøst å starte en business. Men det kan være lurt å sette seg inn i lover og regler om man vil bli tatt seriøst😁

 2. Hei, flott at dere fokuserer på dette. Det jeg syns er så merkelig er hvor mange feil dere finner, men det ser ikke ut som at det får noen konsekvenser for bloggerne som gjør det! Hvor er forbrukerombudet? Syns ikke det er innafor at de lar dem slippe unna med det selv om det er “flisespikkeri”. De har alt for stor innflytelse til å ikke ta dette med annonsering seriøst, og når det tross alt er levebrødet deres burde de ha nok tid til å lese seg opp på reglementet!

  Har dere vurdert å melde i fra om funnene deres? 🙂

  1. Enig i det du sier her! Synes det skal ha konsekvenser for dem, de tjener jo flere hundre tusen og millioner så da burde det virkelig være mulig å gjøre jobben sin skikkelig 🙄

  2. Ja, nå er det på tide med konsekvenser. Ser at andre kjendiser også gjør det de kan for å unngå å merke, eller merke veldig utydelig på Instagram. Jeg har sluttet å følge mange pga. det. Det er nok oppdragsgiver også som ber de «pakke inn» merkingen. De tjener store summer på dette, og bloggerne lever jo av reklameinntekter. Skulle tro de ble ettergått litt mer. Jeg er oppgitt. 🙄
   Nominasjon av denne bloggen til Vixen er sendt!

 3. Jeg reagerer på merking av reklame komikerfrue har på bloggen, men kan ikke se at noen har kritisert hun før! Nærmest usynlig “sponset” helt på toppen av innlegget, der hvor det står hvilken kategori innlegget er lagt under. Masse adlinks hvor det ikke er presisert at det er adlinks.. 😫

 4. Syntes det er litt trist å følge med på Sophie her på Mandagsklubben… Man ser at hun hele tiden skal se fin ut, hun klarer ikke le selv om hun syntes det er morsomt fordi hun ikke vil vise regulering eller bli filmet på et dårlig øyeblikk. Det virker bare som hun er anstrengt for å måtte se bra ut til enhver tid, så det går ut over at hun ikke kan ha det gøy i nuet.

  http://www.dplay.no/mandagsklubben/season-2-episode-7/

 5. Sophie elise la ut annonse for Skin Repair, og gadd ikke engang merke den som reklame – før noen timer etterpå. Og hun merker ALDRI at noe inneholder annonselenker. Hun gjorde det kanskje ei uke, så hun vet jo tydeligvis reglene.

 6. Anders Gran sin siste post på insta for zalando, han har jo akkurat vært å gjort en shoot for de i Køben eller hvor det nå var.. Og merker ikke innlegget med reklame, ad, what so ever..

 7. Hei!

  Jeg eelsker bloggen og det er flere blogger jeg har slutta å lese fordi jeg vet jeg får infoen her! Sorry, not sorry.
  Men jeg lurer på noe. Hvorfor tør dere ikke si hvem dere er? Er det fordi dere ikke kan stå for det dere sier? Er dere redd for hva bloggerne skal si/gjøre mot dere? Jeg veit jeg og ville forholdt jeg anonym om jeg hadde en slik blogg, men jeg bare lurer på hva _dere_ tenker. Håper dere kan ha en spørsmålsrunde etterhvert! 😀

  1. Tusen takk for at du liker bloggen😘 Vi tør absolutt si hvem vi er, faktisk tror jeg det kan skje etterhvert. Litt av tanken bak det å være anonym var å vise at det gikk an å bli tatt seriøst i bloggnorge selv om ingen ante hvem vi var. Og det har funket. Vi kan absolutt stå for det vi skriver og føler oss ikke truet av andre bloggere. De eneste vi er litt redde for er damene på KG. Neida😊
   Vi tenker at en spørsmålsrunde ikke passer inn da denne bloggen ikke handler om oss😊 Takk for en hyggelig kommentar😊

 8. 😀
  Jeg personlig liker at dere er anonyme, og håper faktisk dere fortsetter med det! Veit ikke helt hvorfor. Men det er noe spennende ved det! Og kult. Føler det kan være hvem som helst – for dere deler jo det så og si hele (blogg)-Norge tenker på, men ikke tør å si, hehe

Leave a Reply