MERKING AV REKLAME PÅ INSTAGRAM

Hei alle sammen 🌸

Vi får stadig inn gode tips fra dere om bloggere som er dårlige på merking av reklame i diverse kanaler. Det er vi veldig glade for 😘

I dag har jeg tatt en liten titt på hvordan bloggerne merker (eller ikke merker) reklamen sin på Instagram, og jeg tenkte å presentere et lite utvalg.

Vi begynner med selveste Fotballfrue som endelig har klart å merke riktig. Såvidt jeg vet var ingen drager (altså hverken Dragewifey eller Dragehubby) involvert da teksten ble utformet.

Frua kommer seg, og jeg fikk nesten lyst til å kjøpe meg en slik bambustannbørste bare fordi hun har vært så flink.

Lene Orvik blir likere og likere frua. Var innom og spolte fort gjennom en vlog hun hadde postet hvor hun lager mat. Lurer nesten på om hun og frua har gått på samme programlederskole. Nå må Lenemor henge med i svingene, for hun ser ut til å merke slik frua lenge har holdt på, med en liten #ad midt blant hashtaggene:

Isabel Raad ville dele sitt beste hudpleietips med oss her om dagen og skrev i den forbindelse like så greit en hel roman. Den er så lang at jeg ikke har orket å lese hele, men jeg la merke til at den avsluttes med #annonse helt på slutten. Ikke innafor:

Eirin Kristiansen har vi ikke skrevet så mye om her på bloggen. For å kompensere for det skal dere få hele to instaposter fra henne i dag. Hun tror visst også det holder å skrive #ad helt på slutten av en norsk tekst:

I en annen post har hun valgt å skrive på engelsk og merke med #collab:

Collab ja. Den var ny si. Vil tro dette skal være en forkortelse for collaboration. Som på norsk blir… Sponset? Sparte sikkert en del tid på den forkortelsen.

Så har vi mammaen til Michelle (og William og Lucas) da, som opererer veldig i gråsoneland etter at hun kom tilbake. En liten fugl hvisket meg i øret at Inspire, selskapet som Janbanan står bak, stadig kjører konkurranser på Facebook hvor følgerne må inn på bloggen til mammaen for å sjekke hvem vinnerne er. Ser at hun kjører samme løp på Instagram:img_20171107_231217146776864.png(Skjermdumper fra bloggernes Instagram)

Her sier hun altså at det er 25% rabatt på alle jakker. Hvilke jakker? Hvor da? Nei, det må vi inn på bloggen for å finne ut. Smart måte å skaffe seg litt ekstra klikk på nå som hun stadig må låne bort førsteplassen sin på Blogglisten til Sophie Elise. Som dere ser er instaposten ikke merket med reklame på noen som helst måte.

Det var alt for i dag, men dere skal ikke se bort i fra at det snart dukker opp et nytt innlegg med nye bloggere som sliter litt med å forstå veilederen til Forbrukerombudet.

Til slutt vil jeg si tusen takk til alle dere som har nominert oss til Vixen. Det setter vi enormt stor pris på 😘

❤️ Vicky