HVA LURER JEG PÅ?

Hei alle sammen 🌸

På dager som denne, når jeg lander sliten i sofaen etter jobb og vet at det er min tur til å skrive innlegg, da lurer jeg veldig på hvordan de som lever av blogging hadde taklet en normal arbeidsdag.

Jeg lurer også en del på hvordan vi skal gjøre det om vi blir invitert til Vixen. Kostymer? Ansiktsmaling? Så lurer jeg på hvordan vi skal rekke å få bloggkroppen 2018 innen den tid. Har sett mange bloggere spør leserne sine hvor de kan få tak i ting før de på magisk vis får tingene sponset, så jeg får kanskje spørre hvor man kan få tak i en matplan som fungerer.

Jeg har opp gjennom årene sett en del bloggere posere på bilder med en smoothie fra SmoothieXchange og ofte lurt på om de alle sammen er sponset. For et par uker siden var Fotballfrue innom der og kunne melde på bloggen i ettertid at en liten fugl hadde hvisket henne i øret at de brukte SUKKERLAKE (med caps lock, ja) som base i sine smoothies. Hun så seg nødt til å spørre om noen av leserne kunne bekrefte dette. Etter en liten stund fikk hun svar av både leserne og en som jobber i SmoothieXchange om at det er sjokoladesirup som blir brukt i hennes favorittsmoothie. Hun oppdaterte innlegget og henviste så til ingredienslisten deres, med link og det hele.

Jeg tenkte umiddelbart at dette er reklame. Jeg hadde en gang markedsføring som fag og var på et meget interessant foredrag med selveste Idar Vollvik hvor jeg lærte at all PR er god PR. Bare nevner det.

Så lurer jeg selvsagt på en del rundt dette, utover hva slags type fugl frua har hatt besøk av. Hun skal altså være utdannet journalist og burde ha lært en ting eller to om research. Hvorfor prøvde hun ikke å finne svaret på dette selv ved å søke på nett? Som vi nå vet ligger jo hele ingredienslisten ute. I diskusjonen mellom frua og Drageparet (mer om den HER) skrev frua selv at hun hadde sett det var en del å ta tak i hos de. Så vi kan altså legge til grunn at hun er kjent med bruken av Google.

Frua forklarer i sitt kommentarfelt hvorfor hun måtte spørre sine rundt 30.000 lesere om dette:(Skjermdump carolinebergeriksen.no)

Merker at jeg henger meg veldig opp i “har blitt fortalt at de bruker det uten at det blir opplyst om det, og det synes jeg blir feil”. Så frua som er ekspert på å ikke merke reklamen sin korrekt syns altså det er feil at ingrediensene ikke er opplyst om, eller ikke merket bra nok. Interessant. Nå skal det nevnes at på de SmoothieXchange jeg har vært innom står dette både på en stor tavle bak kassa og i en liten perm alle kundene kan bla i. I tillegg til at de har opplyst om det på internett. Well well.

Martine Halvorsen, hun som har en mening om alt som skjer i media, hadde for en måneds tid siden et reklameinnlegg for Coffee Zero. Martine selv drikker ikke kaffe, men kjæresten har lenge drukket denne kaffen, og plutselig falt hun pladask for den hun også.

I forrige uke hadde venninnen skrevet med en fyr som mente hun måtte gå ned i vekt. Venninnen altså. Martine tok over samtalen og satte skapet på plass ved å vise fyren hva hun gjør med slankekaffe: (Skjermdump martinehalvs.blogg.no)

Jeg lurer på hva Coffee Zero syns om at Martine står og tråkker på kaffen deres bare en måned etter at hun reklamerte for den.

Helene Drage sees stadig på snapchat med støvsugeren eller hårføneren susende i bakgrunnen. Ganske spesielt spør du meg. Nå har hun riktignok svart på hvorfor hun holder på med dette, og det har å gjøre med at moren hennes alltid støvsugde på kveldene rett etter at hun hadde lagt seg i barndommen. Hun sovnet altså til denne lyden og for henne er den beroligende. Her om dagen måtte hun ha ny hårføner og så seg nødt til å spørre om å få høre på lyden på alle da hun var i butikken. Hun skal ha for selvironien og for at hun deler dette med oss. Det jeg lurer på er hvordan det står til med strømregningene hjemme hos herr og fru Drage.

Forrige mandag var Sophie Elise gjest hos Mandagsklubben. Der fikk hun blant annet spørsmål om hvor god Henrik Thodesen var i senga på en skala fra 1 til 10. Det ville hun ikke svare på, så da gikk de andre deltakerne ut fra at det var under 9. Her om dagen ramla jeg over Thodesen himself på Tinder:

(Skjermdump Tinder)

Det ble ikke dessverre ikke match og jeg lurer på hvorfor i alle dager han ikke trykket liker på meg.

Håper dere har hatt en fin start på uka 😘

❤️ Vicky

24 thoughts on “HVA LURER JEG PÅ?

  1. Off this topic. Men mammaens siste. “Jeg er skyld i en sykehusinnleggelse” også masse kaotisk tekst. Kan noen tolke for meg? Ikke noe ivrig følger av den bloggen så vet ikke om det er sånn det pleier å være, men jeg skjønte ingenting.

      1. Jeg kom meg gjennom det, og det avsluttes med det helt motsatt budskap enn overskriften ( i kjent clickbait-stil), nemlig at hun uansett ikke er skyld i denne sykehusinnleggelsen. Hun hinter vel til at det er noen i familien som hun ikke har kontakt med dette gjelder.

  2. Kanskje på tide at dere tar en nærmere titt på Lene Orvik, særlig med tanke på reklamemerking og hvordan hun lar andre lesere svare folk som kommer med kritikk.
    Mange lekre eksempler på begge deler i tråden på KG.

    Særlig et hvor hun lot en leser svare en som etterspurte hennes tanker om miljø/forbruk med at hun var “tullete og patetisk” eller en annen hvor de som er kritiske har blitt omtalt som trygda og tragiske.
    Til og med hennes eks nye kjæreste har det blitt publisert nedlatende ord om.
    Med tanke på at Lene moderer kommentarfeltet temmelig hardt er det ingen tilfeldighet at disse kommentarene har kommet igjennom….
    Og den slappe merkingen; don’t get me started!
    Overdreven bruk av #ad for å nevne noe.

  3. Jeg lurer på hva gjør bloggerne om 10 år. Da spesielt bloggere som Anna og Isabelle, som egentlig ikke har spesielt gode blogge og gode innlegg. Leserne som jeg vil anta at er ganske unge, vil jo vokse opp og falle av etterhvert. Og hvem vil lese bloggene da? De som har et så stort forbruk og er så opptatt av penger!
    Så vidt jeg vet har de vel ingen utdannelse? Og en fattig student tilværelse for dem vil jeg tro kan bli tøff.

    1. Det samme tenkte jeg om SE da jeg var yngre og når hun først stsrtet å blogge. Men se hun er her fortsatt og blitt enda bedre enn d hu var.. så jeg tror nok disse tafatt bloggerne kommer vi til å se om ti år til

    2. Ja, det er også noe man kan lure på 🤔 Det er vel da de etterhvert må teste ut en normal arbeidsdag. Det er synd det med det overdrevent høye forbruket de har blitt vant med. Hadde de klart å spare litt hadde de jo hatt litt å gå på slik at de kan studere den dagen bloggen eventuelt dør ut 😊

  4. Hahah jeg kommentere faktisk det innlegget til Martine, og hun påsto at coffee zero IKKE var slankekaffe 😂 men du ser jo tydelig at det var denne hun tråkker på…

    1. Jasså, er det ikke slankekaffe? Bare ligner veldig med alt denne kaffen gjør, for kroppen og ikke minst at den heter Zero 😁

  5. Kan dere være så snill å gå Annijor litt etter i sømmene? Føler hun alltid slipper så billig unna siden hun modererer kommentarfeltet såpass tungt og så å si aldri slipper gjennom kritikk. Jeg tenker både på det utrolig dårlige språket, den uendelige klagingen over at hun er så opptatt og travel hele tiden. Jeg er så lei av dette maset om at hun er så unik og særegen “i sitt eget lille hode”, det virker bare så ufattelig påtatt.

    1. Det er bare sånn hun er. Syntes det blir feil å si “slutt å vær så spesiell”. Det er bare sånn hun er og det har hun vært i mange år ( i forhold til visse andre blogger, ullebø). Hvis du ikke liker bloggen hennes og hvordan hun er så hold deg unna? Hun har også sagt at hun ikke tror hun er så unik som alle andre tror.

  6. En ting jeg tenker på når jeg en sjelden gang går inn på blogger (noe jeg nesten aldri trenger lengre på grunn av dere, så takk til dere for det ☺️) er at det er så SINNSYKT mye reklame. Altså nesten hvert eneste innlegg er reklame, på både blogg og IG. Blir virkelig folk gira på å kjøpe noe pga at en blogger – som er nettopp det – snakker om et produkt som den så tydelig er betalt for å snakke positivt om? Skjønner at de trenger reklameinntekter, men det er jo nesten ikke ekte stoff igjen. Jeg ser at større og gjennomarbeidet samarbeid med kjendiser kan være bra for en merkevare, men bare sånn en ad her og en ad der, det får motsatt effekt på meg ass. Særlig når jeg ser på Bloggerne på TV at de bare «årh, faen, jeg må lage det innlegget for den og den før jeg kan være med». Auch – kjøpt og betalt!

    1. Bare hyggelig 😊 Du har rett i at det ser ut til å bli mer og mer reklame hos mange bloggere. Tja, vet ikke om folk blir ekstra gira, men man blir jo ofte tipset om produkter man ikke visste om at fantes eller at man trengte. Så er det lett å la seg friste av masse skryt av et produkt. Snakker av egen erfaring 🙄

    1. Æsj? Hvem gir deg rett til å bedømme det!?? Jeg er selv gift med en mann som er 13 år eldre og har vært gift i 15 år!!

    2. Den er nok det, men vet ikke om jeg vil si det er æsj. Vært ute en vinterdag før og peronlig opplevd verre enn det si 😊

  7. Jobber selv i SmoothieXchange, og tenkte bare opplyse om at ingen bloggere blir sponset av oss. Vi sponser kun idrettsutøvere 🙂

  8. Jeg tror Sofie Elise endelig har fått ønske sitt om egen TV-serie i oppfyllelse. Har sett gjentatte ganger at hun er avbildet med mikrofoner, og noen venner hadde sett hun i Tromsø idag med kameraer 🙂

Leave a Reply