MER TULL(EBØ) 

Vår kjære Kristine Ullebø har virkelig hatt noen tøffe dager. Hun fikk nok av negative kommentarer, som gikk på hennes nye livsstil, og lot det gå utover en person i kommentarfeltet. Hun la ut personens IP-adresse med oppfordring til leserne om å finne navn og adresse på vedkommende. Vicky har skrevet alt om dette HER

Både jeg og Vicky lurer fryktelig på hva hun skulle med jentas adresse. Skulle hun traske bort til denne jenta, selvsagt med Beethoven og Back på øret, filme sine egne sko før hun skjelte henne ut med norsk- engelsk gloser? For så å filme seg selv hele veien hjem igjen? Jeg bare lurer.

I ettertid har jenta beklaget kommentaren hun skrev, uten at jeg helt kan skjønne hvorfor. Kommentaren fremstod faktisk positiv. Mulig denne jenta har vært negativ til Kristine før og at Kristine dermed kjente igjen IP-adressen hennes. Jenta ble nok redd av trusselen om å få en illsint Kristine på døra.

Når TV2.no omtalte saken HER, som er et lovbrudd, ønsket Tullebø å beklage tullet sitt:

En IP-adresse er en unik adresse som brukes til å identifisere en datamaskin som er tilknyttet et nettverk. Datatilsynet skriver at EU-domstolen har avgjort at dynamiske IP-adresser regnes som personopplysninger. Dette betyr at det er svært strenge regler for å både lagre og utlevere informasjon tilknyttet IP-adresser.

Alle på nett har en IP-adresse, og det er din «postadresse» i det sekundet du sender fra deg noe. Du skal ha flaks for å klare å spore opp personen bak IP-adressen, med mindre du har en insider hosinternettleverandøren, men internettleverandøren har taushetsplikt.

Det er trolig ikke ulovlig å offentliggjøre en IP-adresse, men bloggere burde behandle den som en personopplysning.

(Skjermdump Advokat Kim Ellertsen til tv2.no)

Nå viser det seg at dette ikke er første gang Kristine har klikka og offentliggjort IP-adresser. En leser tipset meg om at senest 14.2.17 offentliggjorde frøken Tullebø hele fire adresser:

(Skjermdumper krisssy.blogg.no)

Jeg kan forstå frustrasjonen når kommentarer som dette tikker inn, men det finnes da andre måter å løse dette på. Hva med å slette kommentarene og blokke personen? Enkelt og greit.

Vi får håpe hun også fjerner disse adressene siden hun nå har lært.

Adina xoxo