PUBLISERING AV PERSONOPPLYSNINGER

Hei alle sammen 🌸

I formiddag toppet det seg for Kristine Ullebø og hun så seg nødt til å oppgi IP-adressen til noen som hadde kommentert på bloggen hennes:Flere påpeker i kommentarfeltet hvor lite innafor det er å publisere IP-adressen, men Kristine mener at dette kan man enkelt unngå:(Skjermdumper kommentarfeltet krisssy.blogg.no)

Altså. Hvor skal jeg begynne. La oss begynne med selve kommentaren som fikk begeret til å renne over. Denne KAN tolkes ironisk og den KAN tolkes som en oppriktig kommentar fra en leser som ser opp til Kristine. Vedkommende har absolutt en poeng i at det er kult at Kristine tegner, skriver, spiller piano og er opptatt av poesi fordi det nesten ikke er noen andre i tidlig 20-åra som er opptatt av det. Jeg skulle gjerne både tegnet og skrevet (mer), men tiden strekker ikke til når man er internettavhengig, noe jeg tror gjelder veldig mange andre i dagens samfunn.

Jeg husker jeg var en del innom kommentarfeltet til Tullebø før sommeren og ble helt satt ut av alle de stygge kommentarene hun lot slippe gjennom. Så er det altså denne hun henger seg opp i? En kommentar som vi ikke kan vite at er ment som “dritt” som hun kaller det? Når det er så mange andre kommentarer å ta av? Det er åpenbart at Kristine har tolket kommentaren som at den var ironisk ment. Kan det være at hun føler seg litt ekstra truffet siden hun reagerer så voldsomt? På snapchat postet hun følgende kommentar som hun hadde fått til moderering:Her begynner vi å snakke om kommentar som kan gå under definisjonen dritt på internett. Og Kristine svarer godt for seg (ok, nå er jeg kanskje litt ironisk):img_20171030_1842091526955648.png(Skjermdump kristineul på snapchat)

Well well. Nå har det seg sånn at IP-adresser har lovpålagt anonymitet i Norge. Det har seg også sånn at EU-domstolen har bestemt at dynamiske IP-adresser skal regnes som personopplysninger.(Skjermdump datatilsynet.no)

Midt i all googlingen min kom jeg over en interessant sak. I 2008 ble filmen Max Manus spredt på nettet. Det tok så mye som halvannet år og en tur innom Høyesterett før internettleverandøren måtte oppgi hvem som sto bak IP-adressen (hele artikkelen kan leses HER). Bare nevner det.

Når vi først er inne på personopplysninger kan jeg ikke la være å nevne hva flere bloggere holdt på med på snapchat i går. Pilotfrue, Stina Bakken og Kristina Andersen filmet oversikten over hvem som hadde vært og søkt på de i skattelistene. Man kunne se navn, fødselsår og postnummer. Såvidt meg bekjent ble dette slettet etter at folk reagerte og opplyste om at det er ulovlig å legge ut slikt. Antagelig la de ut dette for å gjøre “haters” oppmerksom på at de får det med seg, men hva om noen av de som har søkt i skattelistene deres bare er uskyldige fans som er oppriktig nygjerrige?

Så gjenstår tusenkronersspørsmålet: HVA skal Kristine med adressen til vedkommende som kommenterte? Skal hun sende brev i posten? Et tegnesett? En poesibok? Eller skal hun besøke vedkommende og ta en prat om dette over en kopp kaffe?

Håper dere har hatt en fin start på uka 😘

❤️ Vicky

50 thoughts on “PUBLISERING AV PERSONOPPLYSNINGER

 1. Jeg har så problemer med fokuset på negativitet. Kan du ikke bare dyrke de fine meldingene de for å takke for all positiv oppmerksomhet.?

 2. Kaaan det hende at Kristine bare ville ha litt ekstra fokus på setningen hun skrev ang at hun hadde hatt sex med en jente? All kjærlighet er flott og normal, men kanskje hun føler det gjør henne litt ekstra spesiell 🙂 Virkelig verdens beste blogg dere har, måtte bare si det!

  1. Det var en interessant teori, kanskje ikke alle fikk det med seg første gangen da setningen var bakt inn mellom masse annen tekst 😊 Åh, verdens beste blogg ❤️ Så snill du er, tusen takk 😘

 3. Altså, jeg bare elsker dere og denne bloggen. Siden jeg er ny leser, har jeg begynt å grave meg bakover i arkivet – og jeg morer meg stort. Fortsatt er det masse rykende hett lesestoff igjen. 👏😍

  1. Tusen takk for herlig kommentar ❤️😘 Alltid hyggelig med nye lesere, og godt å høre at du morer deg stort 😊

 4. “tullebø”? seriøst denne bloggen taper seg bare mer og mer. Dere er voksne kjerringer som er i 30åra og bruker tiden deres på å drive en mobbeblogg… Dere viser så ofte hvor dårlig dere tenker om folk på måten dere skriver på. Er sikker på at hun du omtaler som “tullebø” er mye mer suksesfull enn dere. Dropp mobbinga og forbli objektive om dere skal skrive sladderblogg..

  1. Mobbekortet er for lengst gått ut på dato. Det er greit at man er uenige, men heiagjengen til bloggere er eksperter på å bruke ord som egentlig ikke har sammenheng med inneholdet. Hvis du velger å kalle dette mobbing, så er det ikke mye som skal til for å tenne lunta di for å si det sånn.
   Dette er litt som en sladder-blogg, de holder seg mektig saklige og gjentar forsåvidt bare det bloggerne selv publiserer.

   1. Tusen takk for støtten Rebecca, glad for å høre at du oppfatter oss som mektig (!) saklige ❤️

  2. Mobbinga? Dette er en humor/sladderblogg, og hvis du er så hårsår og blir så krenket på andres vegne så bør du se en annen vei. Jeg synes Vicky og Adina alltid har en fin balanse med å være objektive og ikke favorisere noen bloggere, og all kritikk blir godt begrunnet og er saklig. Kristine har fått over 100 kommentarer på innlegget der hu publiserte ip-adressen, mest kritiske, innafor å kalle henne Tullebø da ass.

  3. Hei “ikke en fan”. Takk for konstruktiv kommentar, her har du fått med både kjerringer, mobbeblogg og at vi er mindre suksessfulle enn Kristine. Her tror jeg at jeg må slå opp kjerring i ordboka, du bør slå opp mobbing, og så kan vi begge reflektere litt hver for oss over hva det vil si å være suksessfull og hvorvidt alle mennesker har de samme kriteriene på dette. Beklager at du tok det ille opp at jeg prøvde meg på et morsomt ordspill med etternavnet til Kristine. Jeg tror dog vi kan være enige om at det er litt tullete (og veldig ulovlig) å legge ut IP-adressen til noen som kommer med en så uskyldig kommentar, så akkurat her var det innafor, mener jeg.

 5. Fantastisk! Dere gjør en kjempejobb!! Kan dere snart skrive et innlegg om alle disse superpillene som alle bloggerne elsker – og hva de faktisk inneholder? Elsker bloggen deres, innom flere ganger daglig!

  1. Tusen takk for tips, har programmet fast på opptak og skal få sett det så snart jeg ikke har bedre å gjøre 😘

 6. Utrolig underholdene blogg,har helt sluttet å lese de andre bloggene. Får alt jeg trenger her inne,dere gjør en fantastisk jobb😀bøyer meg i støvet for alt dere får med dere, digger dere😂

 7. Det jeg tenker faktisk er at Kristine ser IP-adressen går igjen OG igjen (og igjen..) – og da kan det fort bli at begeret renner over om ironien går over tid.. haha men jeg aner ikke, er sykt rart..

  1. Man kan selvsagt tenke seg at begeret kan renne over om man ser det er en IP-adresse som går igjen og man vet ut fra resten av kommentarene fra vedkommende at det ikke er positivt ment, meeen jeg vil tro at Kristine hadde publisert et par andre eksempler fra samme IP-adresse om det var tilfellet 😊

  1. Ja, nei, jo, hun har vel indirekte og mellom linjene innrømmet det flere ganger, men aldri i klartekst tror jeg. Adina er rumpeeksperten vår, så får se hva hun sier 😊

 8. Tragisk av Kristine. Like lavmål som Anne Brith når det gjelder bitterhet når de får noen uenige kommentarer… Tragisk. Så bra at dere tar opp dette, for dette er her ikke lov engang og i hvert fall ikke greit mot hun stakkars jenten Kristine henger ut på denne måten..

  1. Ja, Anne Brith la vel ut en e-postadresse også for ikke så lenge siden 🤔 Skulle bare mangle at vi tar det opp 😊

 9. Sjekk kommentaren til «Nettverksadministrator» under det innlegget til KU, han/hun satte skapet på plass så til de grader👌🏻

 10. Tullebø trenger å få en realitetssjekk! Har dere det usensurerte bildet, så anbefaler jeg dere å sende det inn som anonymt tips til politiet, for dette er ikke ok. Jeg hadde gjort det selv, men ser at bildet er slettet fra bloggen til Kristine.

  Politiet kan evt ta kontakt med personen bak IP-adressen og spørre om hun/han vil anmelde forholdet, men det at det blir lagt ut på den måten der, er faen meg helt tafatt. Hva tenker ho med?!

  Vær så snill, send det inn til politiet. Hun når ut til så vanvittig mange personer, og den IP-adressen kan søkes opp på null komma niks, om man er litt datahendig. Dette trengs seriøst å tas tak i!

  1. Glem det, brukte akkurat 15 minutter å lese gjennom kommentarene på innlegget til KU, og ser at “Nettverksadministrator” har både anmeldt og kommentert godt for seg. Nå ble jeg oppriktig glad!!

   Ser dessverre at personen som skrev den opprinnelige kommentaren har kommentert, og lagt seg helt flat. Det virker veldig som hun er yngre enn hva hun selv sier at hun er, og at hun er redd for konsekvensene som Kristine Ullebø truer med. Hun står ikke for kommentaren og unnskylder seg i kommentarfeltet gjentatte ganger. Hun skjønner ikke at hun faktisk IKKE har gjort noe galt. Blir helt paff, det beviser jo hvor unge leserene hennes faktisk er.

 11. Hva skattelistene gjelder, er det like lov å oppgi navn på de som har søkt deg opp, som det er lov å søke på andre.

  1. Jasså, selv om dette er personopplysninger? 🤔 Syns det høres veldig rart ut at det skal være lov å “henge ut” de som har søkt deg opp på en offentlig snapchat som når ut til veldig mange…

 12. Jeg synes det er mye som er kult med Krissy, men den siste tiden har kulhet gått over til narsissisme og selvgodhet. Hva skjedde??

 13. Jeg støtter ikke publisering av IP adresser eller mail adresser som enkelte bloggere gjør, men la oss få litt fakta på bordet. INGEN bortsett fra nettleverandør vet hvem som eier den ip adressen. Man kan koble det til en sentral for et større område (f.eks by), men selv ikke politiet kan finne ut av dette med mindre de får dette utlevert av nettleverandør. I noen tilfeller vet jeg har nettleverandør har nektet å utlevere denne informasjonen til politiet fordi det bryter med deres taushetsplikt overfor deres kunder. I den forstand så er det en identifiserbar adresse og anses som PII (Personally identifiable information) av EU. I april neste år kommer det enda strengere krav fra EU som personlig identifiserbar informasjon, så da blir lovene og straffene også enda strengere rundt dette.

  For å ta min egen IP adresse som eksempel så ser jeg at det er en statisk ipadresse, jeg ser at det den er tilknyttet min nettleverandør, men postnummeret er på et helt annet sted enn mitt egt postnummer da dette er tilknyttet en sentral som ligger i et annet postnummer område enn mitt eget.

  Man kan enkelt finne ut hvem som eier ipadressen (nettleverandør) og i hvilket geografisk område sentralen din ip adresse er tilknyttet (f.eks postnummer til sentralen), men noe mere detaljert informasjon finner man ikke på den åpne nettet og jeg tviler på at ingen av bloggerne i Norge eller leserne deres er hackere på The Dark Web å anse 😉

  Så neste gang en blogger tror de kan finne ut hvem noen er basert på ip adressen vedkommende skriver fra, så må de tro om igjen. Blir en blogger hetset i kommentarfeltet f.eks, så må de anmelde det til politiet, så må politiet basert den på anmeldelsen be om å få den informasjonen fra nettleverandør. En blogger kan ikke be om det fra nettleverandør selv.

 14. Dette her synes jeg er tøft, på lik linje med mandagsklubben, fordi ingen mener å være ondskapsfull selv om en muligens fornærmer. Vi hårsåre nordmenn er i behov for flere fornærmelser, slik at vi blir tilvant. Dere har også klart å kombinere dette med humor, så 10/10!

  1. Tusen takk Nina ❤️ Mandagsklubben er nok også lett å ta som fornærmelser av de hårsåre som ikke helt forstår humoren ja 🙈

 15. Kunne jo vært moro å vist frem hvem som var bak den ip’n men det er ulovlig. Kan vel si generelt sett at det er veldig ofte den kan spores tilbake til kilden. Mye rare prstunt uten at jeg sa det var slik her :-)) Vi drar ned nisselua og lar oss forføre inn i en drømmeverden av oppkonstruerte historier som………

 16. Åh lol. Det er nesten litt søtt at bloggere enda tror at de kommer noen vei med en ip adresse… Uten at rettsvesenet har kapasitet til å blande seg inn, så får man vel ikke vite mer enn by og internettleverandør.

  Om hun er så lei av kommentarene fra enkelte ip adresser, så kan hun jo bare blokkere dem fra kommentarfeltet. Men da mister hun selvsagt muligheten til masse sympati.

  Nei, skal ikke være lett!

Leave a Reply