GRÅSONELAND

Hei alle sammen 🌸

Adina tipset meg om følgende instapost hos Fotballfrue og lurte på om vi kanskje hadde fått oss en ny leser siden reklamemerkingen så ut til å være bedre enn vi har sett tidligere:

Well well, som reklameekspert (som Adina har utnevnt meg til) er jeg ikke fornøyd. Det står riktignok Ad tidlig i teksten, men først blir vi bedt om å sveipe gjennom bildene. Forbrukerombudet sier at dersom inneholdet er på norsk skal også merkingen være på norsk. Her skriver frua på engelsk, og siden det tilsynelatende er det internasjonale merket Clinique hun reklamerer for må vel Ad kunne sies å være innafor.

Eller vent nå litt… Hun skriver i teksten at man kan lese mer om produktet i linken hun har i bioen sin, så jeg tar turen dit og forventer først at jeg vil finne en link til et blogginnlegg. Ikke lett å si, da linken ser sånn ut:Nå er dere vel spent på hvor jeg endte opp? Det var på kicks.no, Nordens ledende kosmetikkjede som finnes i Norge, Sverige og Finland. Plutselig var innholdet norsk. Ved en nærmere titt på linken ser jeg at den er knyttet direkte til frua, så jeg antar at hun mottar noen prosenter av salget dersom noen handler via den.

Jeg går tilbake til selve innlegget på Instagram for å se om Kicks er nevnt der, men neida. Som det står i veiledningen til Forbrukerombudet skal det alltid fremgå av innlegget hvem som er annonsør, men hvem er egentlig annonsøren her? Utfra linken å dømme er det Kicks. Clinique har en meget velfungerende nettside hvor informasjon om produktet står på samme språk som innlegget på Instagram, nemlig engelsk. Hvorfor har hun ikke linket direkte til Clinique? Det ser ut som frua har tatt seg ei litta tur til gråsoneland igjen.

Og når vi først er inne på gråsoneland. Man må jo helst være litt kreativ for å befinne seg i dette landet. Visste dere at frua tidligere har studert jus? Dette var visst ikke kreativt nok:(Skjermdumper carolinebergeriksen.no)

Nå har det seg sånn at jeg også har studert jus. Jeg droppa riktignok ut av helt motsatt grunn – jeg syns det ble for kreativt, med mye bruk av skjønn ved tolkning av lovene og som regel ingen klare svar på problemstillingene vi ble fremlagt. Man skulle tro jus var midt i blinken for henne som stadig tolker Forbrukerombudets veileder som hun vil.

Ok, nå er det på tide å ta frem popcornet 🍿 Innlegget mitt skulle egentlig vært over her, jeg ville bare vente litt lenger enn onsdag med å poste det siden jeg allerede hadde skrevet om frua og reklamemerking på mandag HER. I går kveld tok jeg meg en kveldslur før jeg våknet til lukta av popcorn. Kvinneguiden hadde omsider begynt å diskutere Clinique-reklamen, men ikke bare det, mannen til Helene Drage hadde dristet seg til et aldri så lite kristisk spørsmål under instaposten som frua overraskende nok svarte på:

Først må jeg si all ære til Dragehubby (som Helene kaller han) som tar tak i dette 👏

Frua mener reklamen hennes med stor sikkerhet fremstår som reklame. Tja. Jeg mener ad er et veldig kort lite ord som er lett å overse. En annen kommer inn og spør tusenkronersspørsmålet om hvem dette egentlig er reklame for. Moroklumpen Lars-Kristian strever et øyeblikk med sin svake impulskontroll og poster en kommentar som blir slettet etter bare noen minutter. En ny moroklump kommer inn og spør om folk ikke har bedre ting å bedrive tiden sin med.

Jo, takk som spør, det har jeg absolutt. Etter å ha våknet fra kveldsluren kom jeg på at jeg måtte på IKEA. Samtidig måtte jeg følge utviklingen i denne diskusjonen og ha screenshot-knappen klar både på bussen og gjennom hele IKEA. Denne handleturen gjorde meg ikke mer enn 19 kr fattigere. Sparer mye penger på å gå med nesa ned i mobilen si.

Vel, diskusjonen fortsetter:

“Er det virkelig noe å kverulere på?”. Ja, nei, altså. Etter så mange år som en av de største bloggerne i Norge som drar inn flere millioner i reklameinntekter er det vel ingenting å kverulere på. Syns Dragehubby sier det fint med “når det gjelder lovverk kan alt kveruleres på”. Lurer på hvor lenge frua egentlig holdt ut på jussen. Til slutt endrer hun og setter ad først samtidig som hun sletter linken hun hadde til kicks.no. Hvorfor den linken var brukt i utgangspunktet får vi aldri svar på, den bare forsvinner i stillhet. Frua smeller tilbake med at Dragehubby bør feie for egen dør og mener det er en del å ta tak i der. Da kommer Dragen herself på banen 🍿:

Hvem i alle dager var det egentlig som skulle feie for egen dør og hadde en del å ta tak i om det ikke var Helene? Mannen hennes driver da ingen blogg, og såvidt jeg kan se har han en privat profil med 124 følgere. Dragehubby har samtidig tilbudt sin ekspertise på merking av reklame til frua til frua. Merker han seiler opp som en favoritt hos meg i denne diskusjonen hvor han klarer å holde seg saklig på tross av alle de mindre saklige svarene han får. Siden jeg også er reklameekspert har jeg et spørsmål til Dragehubby: Skal vi slå oss sammen og starte et eget AS? Så kan Forbrukerombudet leie oss inn som konsulenter den dagen de får opp øynene og vil fokusere på dette 😊

Hele denne diskusjonen er (surprise surprise) slettet nå, men dette fikk lov til å stå igjen:

(Skjermdumper carolinebergeriksen.no/Instagram)

Her har “drobakfrue” opprettet en profil ene og alene for å kalle en av de andre deltakerne i diskusjonen for nettroll. Nå er jeg ikke helt sikker på hva definisjonen på nettroll er om dagen, men det er kanskje litt spesielt å opprette en anonym profil for å skrive dette? Frua har selvsagt likt kommentaren. Og lar den stå. God stemning med mennesker i kommentarfeltet som sier at noen har et trist liv bare fordi det spørres hvem det er reklame for.

I morgen lover jeg at dere skal få fri fra frua 😘

❤️ Vicky

86 thoughts on “GRÅSONELAND

 1. Hei Vicky.

  Jeg er med på å starte AS jeg 😉 Noen må jo passe på. når Forbrukerombudet så tydeligvis ikke gjør det.

  Btw, idgger bloggen deres. Keep it up 🙂

 2. Haha, likte dette innlegget! Fulgte også med på KG og insta igår, man må bare le litt av dette paret, samtidig som jeg blir litt skremt av dem, særlig hersketeknikkene og de passivaggressive smilefjesene de strør om seg med. Når det gjelder det at frua sjelden lar seg avbilde forfra, skyldes det at nesen hennes er litt skjev. Bare tull spør du meg, synes hun er nydelig.

 3. Jeg har vært innom bloggen til Helene Drage til og fra og der har det vært mye dårlig og fraværende merking av reklame. Den siste tiden har det blitt noe bedre, men mye manglende ennå. Hun reklamere for varer i en butikk hun selv er butikk sjef i , uten å merke med reklame. Jeg synes CBE merker veldig bra. Jeg er i hverfall aldri i tvil når det er reklame, og det er jo hovedbudskapet til Forbrukerombudet. Det er derfor ikke troverdig og helt underlig at mannen til Helene Drage skal komme å refse CBE for dårlig merking, når de ikke klarer å passe på seg selv. Det er noe med å feie for egen dør.. at Helene Drage blir irritert for at hun blir dratt inn er jo underlig. Hun har jo tidligere sagt at hun og mannen driver dette firmaet sammen.

  1. Hei Lars Kristian eller Caroline 😉

   Snodig hvordan man skal henge seg opp i småting, men aight. Vi kan gjerne forsette her siden ingen av dere svarer på IG. Helene poster bilder med klær fra Zizzi ja, hennes dagjobb. Dette er ikke klær hu får sponset eller får andre fordeler av. Hun har heller ikke bonus via jobben, altså ingen økonomisk gevinst ved å poste bilder. Hu må selv kjøpe klærne. Utfra veiledningen til forbrukerombudet (godt lesestoff, anbefales) kan man da tydelig se at klærne fra Zizzi IKKE faller under kategorien om hva som skal merkes. Det er ingen krav at hu skal gjøre det, eller forventning om det.

   Nok en gang: jeg starta diskusjonen, ikke Helene.
   Hvordan vi drifter firma er vel en sak mellom meg og Helene? Men siden du drar det frem kan jeg si at min rolle stopper etter bilder er tatt. Jeg gjør også litt backoffice arbeid, men ingenting utover det.

   Dere vet hvor dere finner meg hvis dere vil ta diskusjonen videre. Når det gjelder merking av reklame fra Helene sin side er vi mer enn åpen for feil vi evt gjør, noe som blir rettet med en gang. Feil kan såklart oppstå, men det blir rettet så fort vi oppdager det 🙂

   1. Hei!

    Jeg må faktisk si meg enig med Stine her. Synes CBE merker reklame tilstrekkelig. Jeg er aldri i tvil om det er reklame eller ikke. AD er i mange sammenhenger tilstrekkelig etter min mening – særlig i instagraminnlegget som er brukt som eksempel i denne saken.

    Når det kommer til Helene Drage og hennes merking kan jeg ærlig si at jeg aldri har lest bloggen hennes. Men etter en titt innom ser jeg at merking av innlegg på bloggen virker bra, men ikke på instagram. Her var det et bilde som viste til en neglebehandling som på bloggen er markert som reklame, men på instagram er det ingen slik henvisning. Det er også flere innlegg hvor det ikke fremgår hvem det er reklame for.

    Det som burde vært gjort er at representanter for bloggere og forbrukerombudet burde snakke sammen slik at det ble klargjort i større grad hvordan markering av blogginnlegg, instagramposter, snapchat etc. skal merkes. I samme sleng er det ikke noe poeng i å “fordumme” oss blogglesere. De fleste som leser blogger vil skjønne at AD betyr reklame. Så lenge det står først i teksten er vi forbrukere forberedt på at det vi leser er reklame. Jeg er enig i at markering av reklame er viktig, men det er grenser for hvor prippen vi skal være på det!

    Beklager hvis kommentaren er litt rotete fremstilling 🙂

   2. Hei Guro! Takk for saklig og lang kommentar. Etter min mening er ikke dette instagraminnlegget tilstrekkelig merket da det ikke var nevnt med et eneste ord at linken hun la ut ledet til Kicks. Jeg lurer fortsatt på hvorfor. Representanter for bloggere og Forbrukerombudet må gjerne snakke sammen, ellers vil jeg si veiledningen er ganske klar og lettforståelig 😊

   3. Svar til Guro: Nå er det sånn at jeg vet at blogger med CBE´s størrelse har direkte dialog med f.eks united influencers (som CBE er signert under) angående reklamemerking. Likevel er det altså sånn at hun har tungt for å gjøre det riktig.

   4. Jeg er overhode ikke Lars Kristin eller Caroline, så du er utrolig barnslig til å være en voksen mann, som kommer med den konklusjonen. Jeg kjenner de ikke engang, enn at jeg leser bloggen til Caroline. Jeg synes fortsatt det er underlig at du skal komme å kritisere når du selv har en kone som har merket såpass dårlig i lang tid og fortsatt ikke gjør den jobben bra nok. Fei for egen dør ved at du hjelper til kone før du skal inn på rette på andre bloggere. DU tar t.o.m tar den konklusjonen at CBE bevisst merker feil og de burdte være redde for å få bot fra markedsrådet. Men ser at du hat fått svar fra Caroline om det, så da trenger du ikke å bekymre deg lengre for de.
    Når hun jobber i butikken får hun selvfølgelig klær til rabatterte priser. Dette gir henne en økonomisk fordel og skal derfor merkes som delvis sponset /reklame. Men dette må bli en sak mellom henne og FO/ markedsrådet.

   5. Hei Stine. Bare en liten tanke jeg gjorde meg i forhold til at du sier at Helene selvfølgelig får klær til rabatterte priser som gir henne en økonomisk fordel. Denne rabatten hadde hun vel fått uansett i sin stilling som butikksjef, uavhengig om hun blogger om klærne eller ikke?

   6. Guro, det spiller ingen rolle om DU synes merking av reklame er tilstrekkelig, når merkinga til CBE strider med forbrukerombudets sine regler.

   7. Stine: whaaat?! Jeg har da jobbet i butikk i alle herrens år og det hender jeg legger ut et bilde og to av noe jeg har kjøpt der. Kunne aaldri falt meg inn å skrive #sponset under bildet bare for jeg har fått 20% personalrabatt. Spesielt da jeg synes personalrabatten er helt latterlig dårlig. De fleste som jobber i butikk legger jo ut i ny og ne produkter derfra, har aldri sett mine venner skrive #sponset under instagrambildet sitt selvom de jobber på H&M og bruker en genser derfra. Isåfall tror jeg en stor del av befolkningen har en jobb å gjørra foråsidetsånn.

   8. Fordelen med å fortsette her er at vi slipper at det ikke blir sletta igjen like fort som det ble skrevet 😊 Jeg opplever Helene som veldig opptatt av å merke riktig, hun snakket jo masse om dette på snapchat for noen måneder siden. Så er det som du sier noe med hvordan man håndterer det når noen påpeker feil 👏

  2. Stne? Gikk det litt for fort i svingene når du Lars Kristian faket en annen leser? 😂 Dere er Norges latterligste par! 😂😂

 4. Faen altså. Blir så mektig irritert på hu frua. Hvor kan man melde fra til Forbrukerombudet? Håper det er blitt gjort? Skulle egentlig ikke overraske meg om hun har en intern avtale med Forbrukerombudet siden det ALDRI blir tatt tak i, og siden det aldri ser ut som ho får noe som helst konsekvenser av den crappy merkingen sin.

  1. https://forbrukerombudet.no/tips-eller-klage 🙂

   Hadde jeg vært ansatt i FO ville den siste setningen din gjort meg nedtrykt. FO er et ombud for forbrukerne, de skal ivareta våre (forbrukernes) rettigheter. Det handler ikke om bloggerens rettigheter, eller om hvordan hun skal kunne benytte seg av skjult markedsføring på en mest mulig effektiv måte.
   Så, hadde jeg jobbet for dem ville jeg følt at “vi” (FO) hadde sviktet totalt, at omdømmet var på vei nedenom og hjem – og jeg ville gjort en ekstra innsats for å stoppe disse såkalte gråsonebloggerne en gang for alle.

   (Gråsone er litt misvisende, for veilederen fra FO er klar og tydelig.)

 5. Ser forresten nå at Drobakfrue har lagt ut en kommentar igjen (2 minutter siden). Er så tydelig at det er Lars Kristian som skriver, haha! Jeg blir så flaaaaau.

 6. Heia Mats 👏🏻 Caroline og Lars Kristian er Norges største nettroll! Kverulanter av rang begge to også. Flaut!

 7. det som irriterer meg mest er den passiv agressive bruken av smileys. når ein leser (med god grunn) er forvirra over om annonsen er for kicks eller clinique, så får man berre som svar: “det kom vel rimelig greit fram i teksten 😉 ” kjære fotballfrue, spar meg!!!! når teksten seier clinique men linken videresender deg til kicks så er det for det første forståelig at man blir forvirra og for det andre ingen grunn til å svare spydig. Det er mulig ho er lei av at folk pirker på kor korrekt (eller ukorrekt) reklamemerkingen hennes er, men egne feil gir ingen unnskyldning til å throw Helene Drage under the bus for å sei det sånn. Og så eit lite tips til frua og frua til frua: hvis dere ikkje vil vekke mistanke med alle fake profiler som blir oppretta for å backe fotballfrue, kanskje skriv eit par kommentarer som er kritisk retta mot fotballfrue også 😉 den ukritiske “anonyme” skrytingen er relativt lett å gjennomskue.

  1. Ja, jeg sitter fortsatt og lurer på hvorfor linken til Kicks var der, så å svare at det kom rimelig greit frem i teksten med en passiv-aggressiv blunkesmiley ser jeg ikke poenget med 🙄

 8. Nå har hun fjernet linken til Kicks, men skriver ikke på annonsen at produktet er å få kjøpt hos Kicks. Skal man gå ut i fra hva Forbrukerombudet sier om dette ville dette falt inn under villedende reklame, og samtidig være brudd på markedsføringsloven §7.

 9. Heia Mats, så flott at noen sier ifra til denne fruen og fruens mann! (Og at saker som dette blir dokumentert både her og på Kvinneguiden, bra! Håper virkelig noen tipser FO også.)

  CBE & Co har en enorm motvilje mot å merke korrekt, antar at de ikke vil at alle leserne skal forstå at bloggen ikke er annet enn en litt mer avansert Elloskatalog. Måten de to opptrer i kommentarfeltet på egen blogg samt på instagram er intet annet enn absurd – fruen takler jo ikke annet enn ros og skryt og “ååå så pen du er!” og klapp og klemz, kommer det noe som minner litt om kritikk svarer hun med spydigheter og sarkasme (før hun sletter det meste). Og LKE, vel… det meste har vel allerede blitt sagt om hans opptredener rundt omkring på SoMe. 😉 De to er virkelig aldeles strålende representanter for millionbedriften sin! Ser følgertallene hennes er stadig dalende, håper radarparet CBE/LKE fortsetter å skremme vekk flere av både følgere og sponsorer.

 10. Synes i motsetning til noen av de over at Fruas form for merking av reklame IKKE er god nok. Er ikke alltid hun skriver #ad engang på IG, og den lille, nesten gjennomsiktige “annonse” eller enda verre når det står i en lengre setning at noe er “sponset” er alltid like enkelt å få med seg med mindre man bruker god tid på å lese gjennom bloggen hennes.

  Var jo snakk om for en tid siden at det burde bli påbudt med merking om bilder var blitt retusjert, hadde vært gøy å se hvordan hun hadde forholdt seg til slike regler også. For håpe for Frua sin del at det ikke blir tilfelle 😉

 11. Svar til Guro:
  Om det er market riktig eller ikke kan fort bli en bedømmingsak for den enkelte. Men la oss bryte det litt opp:
  1. Markedsføringsloven. Her er det ikke nødvendigvis snakk om at man skal merke med ditt eller datt, men hvis man leser § 2 kan man lese at det skal utøves god markedsføringsskikk. Videre herfra kan man da si at det er brudd på denne paragrafen siden såpass mange reagere. Så alt er oppe til tolkning som fører meg til punkt 2
  2: Forbrukerombudet har laget en enkel innføring I hvordan det skal merkes på sosiale medier. Om det viderefører seg direkte fra innføring og over til markedsføringensloven kan ikke jeg svare på, siden jeg ikke er en jurist. Men la oss nå være litt imøtekommende allikevel og ta for oss “ad” (som forbrukerombudet ikke mener er godt nok)
  3: Det skal være tydelig market at det er rekalme, eller ad. Det skal ikke skrives I mindre tekst, eller være ustrategisk plassert. Det skal stå først, det kan vi vel I det minste være enig om? “ad” vil jeg si er en forkortelse, eller slang om du vil. Så for at det skal være riktig, og være TYDELIG merket burde man I det minste skrive “advertisement”. Enig? 🙂

  Til Stine:
  Beklager. CBE&Co har jo et rykte på seg å maskere sine navn for å få frem sine poeng. Tok jeg feil, så beklager jeg det. Jeg har ALDRI sagt at hun bevist merker sine annonser feil, men jeg stilte et spørsmål om hun ikke var bekymret for konsekvense det evt kunne få. Jeg bekymrer meg heller for ingenting, kan ikke skjønne hvor du fikk det fra?

  Til dere begge:
  Når det kommer til enkelt tilfeller av ymse innlegg, enten hos Helene eller CBS, har jeg ikke lenger stor interesse å diskutere det. Sakens kjerne er hvordan korrekt merke med annonse. Jeg er ikke her for å henge ut den ene eller andre. Dessuten skal jo Vicky og jeg starte et AS nå, så er teit å kaste bort potensiell inntekt ved å gjøre denne jobben gratis 😉
  Men jeg vil nevne at vi (Helene & Co) har nå sendt en mail til FO for sikkerthetsskyld hvor vi har spurt om dette med klær fra Zizzi. Så vi vil få en avklaring på det innen kort tid, og såklart rette oss der etter.

  1. Heia Mats! 🙂
   Deilig at noen orker å ta opp kampen mot bloggerne.
   Det er riktig som noen andre her sa – hun er knyttet opp til et United Influencers. UI skal ha oversikt over alle reglene og kontakter i FO, så det er ikke verre enn å spørre om man er usikker.
   Det er bare tåpelig at noen som lever av å blogge ikke engang orker/kan/vil sette seg inn i eget regelverk for egen bransje…

  2. Syns nesten du høres ut som en ekte jurist her 👏 Teit å kaste bort potensiell inntekt ved å gjøre jobben gratis 😂

 12. Er det så utrolig vanskelig å gjøre jobben sin riktig, CBE og LKE?! Er det ikke bare å skrive A-N-N-O-N-S-E FØR du/dere skriver noe som helst annet??? Er det MULIG å være så vrang og vanskelig! Og alle skjønner hvem «Stine» er…..:-)

 13. Jeg syns det er fryktelig på tide at frua får en real smekk på lanken. Det er ikke sjeldent at hun ikke orker/klarer/whatever å reklamere riktig. Det er også en del ganger jeg har lagt merke til at innlegg som ikke var merket reklame, plutselig etter en del pirking på f.eks KG, er redigert og “merket” (i den grad det er godkjent merking)

  Og jeg må si at jeg digger at Dragehubby og Dragewify skrev det som ble skrevet i går, det er på tide at flere sier fra om dette.

  OG; jeg digger såklart dere som skriver denne bloggen <3 Har nominert dere på vixen 🙂

 14. Er så pinlig at Lars- Kristian aldri klarer å styre temperamentet sitt, selv etter så mange år som sidekick til konen. Er det noen som ikke takler konstruktiv kritikk så er der fru og herr Eriksen. Vi må da skjønne at de aldri gjør noe feil…? Når du først skal skrive en blogg hvor alt er perfekt, er det litt merkelig at det ikke er så viktig at merkingen skal være perfekt. Penger skal de håve inn, men hvordan de gjør det er ikke så nøye. Og kommer det kritiske spørsmål i kommentarfeltet hennes blir de enten avfeid av “heia-gjengen” eller ikke besvart…

  Amen for denne bloggen, måtte dere vinne under vixen awards! Dere er for lengst nominert:)

  1. Håper jeg aldri havner i noen live-diskusjon med han på nett, det hadde gått over alle støvelskaft om jeg også mister kontrollen på temperamentet 😂 Tusen takk for nominasjon snille du ❤️😘

 15. Hipp hurra for nok et godt innlegg!
  Og credz til Mats! Blir så glad for at vi er flere som får opp øya her. Ble helt ærlig skremt av kommentarene til frua og frua på insta ass, maken til frekke folk 🤢
  Som jeg har sagt før angående SE: det er jobben deres, og den må de faktisk klare å gjøre ordentlig… lever de av å bli sponset, må de evne å merke annonser 🙄

 16. jeg setter spørsmål ved hvordan hun kan kalle seg for entreprenør på instagrammen sin. sist jeg sjekket (googlet) er en entreprenør en som tar på seg teknisk arbeid, feks snekrer, elektriker, byggmester, murer osv. Har ikke sett hun bygge mange hus. Lurer også på hvordan hun kan kalle seg journalist bare fordi hun er utdannet når hun aldri har jobbet en dag i sitt liv og IHVERTFALL ikke jobber lengre nå

  1. Entreprenør kan også bety noen som har startet og driver sitt eget selskap, litt som gründer tror jeg, og det kan vel til nød godtas. Men journalist?! Ettersom det ikke er en beskyttet tittel kan jo «hvem som helst» benytte det, tydeligvis også etter to årsstudium på NKS, men et minstekrav er jo at man jobber som journalist da.. Caroline Berg Eriksen – den fjerde statsmakt 😉

   Fint og morsomt innlegg, jeg blir utrolig provosert av deres uvilje mot å opptre ryddig i merkesammenheng. Hva skjer med yrkesstoltheten? Lenge leve screen shots!

  2. Enig med Korven her. Entreprenør er også gründer, har hatt mye om entreprenørskap under studier på Universitetet. Journalist er heller ikke en beskyttet tittel, så det er i og for seg innafor selv om dette kan være provoserende for “seriøse” journalister. For meg som utdannet fotograf gremmes jeg over alle hobbyfotografer som kaller seg “fotograf”, men ikke noe jeg kan ta dem på fordetom.

 17. Hahaha jeg har nesten ikke tid til å gå på jobb lengre etter at jeg oppdaget denne bloggen 😂😂😂 jeg dør av dere!!!

  1. Haha, håper du rekker å jobbe litt mellom slaga 😘 Må innrømme at jeg knapt hadde tid til jobb selv på torsdag da dette kom ut 🙈

 18. God, gammeldags gravejournalistikk. Ingen som driver med sånt lenger bortsett fra dere. Stå på! Buksene til frua m/frue brenner.

   1. Men så skriv mer om bloggere som lurer leserne sine og vrir regelverket til sitt eget beste! Det begynner å bli ganske mange millioner etterhvert.

    Bare å se dokumentasjonen i trådene på Kvinneguiden!

   2. Sjekk ut brukeren Asti på KG. Hun har gjort en veldig grundig jobb med dokumentasjon og full pakke. Så å IKKE ta tak i det denne frua holder på med, er latskap. Om dette hadde vært en hvilken som helst annen bedrift som førte kundene bak lyset, ville media flokket seg rundt dem med høygafler og fakler.

   1. Skulle gjerne gravd litt i bloggverden, men jobber dessverre i feil type medie. Forøvrig enig i at det er merkelig at riksmediene ikke tar tak i det. Det er jo DN-stoff så det holder. Vicky og co får begynne som frilansere! Heia heia!

 19. Jeg kan ikke skjønne at hun ikke gidder/vil gjøre det korrekt. For det må være det det handler om, hun kan umulig glemme seg HVER gang. Tar hun ikke jobben sin seriøst? Hva hvis hun hadde hatt en «vanlig» jobb, og ikke gadd å forholde seg til firmaets retningslinjer? Useriøst.

 20. Moro du synes jus ble for kreativt 🙂 Dom en kreativ person pleier jeg å si at jus faktisk passer ganske godt, men det er få som forstår 😉

  1. Bra sagt 😊 Og moro at du titter innom, var innom på bloggen din her om dagen. Skal sies at jeg ikke rakk å lese så mye før frua distraherte meg 🙈

 21. Jeg har sluttet å lese bloggen og følger ikke frua på IG fordi hun IKKE har gidder å merke annonse innleggene sine på rett måte. Altså hvor vrang går det ant å være?!
  Den flua får ikke tjene penger på mine klikk. #boikottfruaogfruatilfrua

  BTW bloggen deres er Norges beste ❤️💁🏼😘

 22. Jeg pleier aldri å kommentere saker på nett, men dette provoserer meg såpass mye at jeg må bare få ut det jeg tenker…

  Jeg skrev nettopp kjempe masse, men ombestemte meg.. Kort sagt: jeg er provosert og vil at de som ikke klarer å merke innleggene sine skikkelig ikke skal få fred før de klarer å gjøre jobben ordentlig. Pfht.
  Peace out.

 23. Din kommentar avventer moderasjon.
  https://bloggomtoppbloggere.com/2017/10/26/grasoneland/

  Les og lær, og ikke vær så utrolig sær;) Lær av deres feil og ikke alltid gå til forsvar og lage fake bruke for å poengtere noe. Er så utrolig flaut, siden alle skjønner at det er dere. Får faktisk vondt i magen for det er så lavmål av dere. Vær litt ydmyk, si unnskyld og gå videre. Er ikke så vanskelig!:)

  La igjen den kommentaren. Blir ikke godkjent nei. flaut

 24. Jeg sendte inn klage til forbrukerombudet på SOphieelises manglende merking av annonselenker i toppen av innlegget. En uke merket hun på toppen, men nå har hun “glemt” det igjen. Kan dere se på det? Finnes sikkert 40 eksempler… hun bryter vel regelverket for god merking, og kan da vel ikke bli nominert til Vixen? Men det blir hun vel uansett…… SE = PR

 25. La merke til at CBE har 343k følgere på insta, men hun får bare 2000-3000 likes på bildene sine…🤔🤔🤔

 26. Enig i at Frua ikke er den beste på merking på IG, men jeg skjønner jo alltid om det er reklame eller ikke, selv om hun bruker ord som AD eller lignende. Men de burde selvsagt gjøre det helt skikkelig, det er jo tross alt jobben deres. Men på bloggen synes jeg de er gjennomgående flinke til merkeing, og bedre enn de aller fleste andre. Men så burde de også rett og slett bare latt vær å svare så dumt på alle kommentarer de får. Enten svar kort og saklig på kritikk eller la være!

  Men den aller verste er jo Sophie Elise. Ikke merker hun på Facebook eller Instagram, og veldig ofte manglende merking på bloggen også. Og om det er merket så er det i grå miniskrift helt til høyre i innlegget, altså, veldig tydelig “skjult”. Og det irriterer meg grønn at hun skal være så dårlig på det som tross alt er jobben hennes og fortsatt vinne all verdens priser for det. *sukk*

  1. Jeg har begynt å gå ut fra at alt jeg ser på den bloggen er reklame uansett 🙄 Når det gjelder merkingen med ad ser vi ofte at hun skriver dette til slutt i teksten blant flere andre hashtags. Om man følger frua og får opp bildet i feeden mens man scroller nedover vil man ikke få med seg dette med mindre man aktivt trykker på å vise hele teksten. Dette er vel første gang jeg har sett henne skrive ad tidlig nok til at man får det med seg i feeden, så kanskje hun endelig har skjerpet seg 😊

   Skal følge bedre med på Sophie Elise fremover, trenger litt avveksling fra frua nå merker jeg.

Leave a Reply