UN PETIT VOYAGE À PARIS

Hei alle sammen 🌸

Fotballfrue har vært en liten tur i Paris, og jeg er så inspirert at jeg har begynt å lære meg fransk. Neida, Google translate hjalp meg med overskriften. Nå har jeg sett så mye merkelig i forbindelse med denne turen, både hva gjelder merking av innlegg og svar i kommentarfelt, at det fortjener et eget innlegg.

Frua har prøvd på litt, hva skal jeg kalle det, forhåndsmerking på både Instagram og Snapchat hvor hun har pøst ut med bilder fra de ulike stedene de har besøkt på turen. Den første jeg la merke til var denne fra hennes mystory på Instagram:Og når jeg sier la merke til. Tre ganger måtte jeg se den før jeg klarte å lese hele og ta en screenshot, for det var ikke mange sekundene den ble vist. Dette kan da ikke være innafor var min første tanke. Forbrukerombudet har svart greit på dette i sin veiledning:Flere lesere har reagert på dette og lagt igjen en kommentar hos frua. Vanligvis slipper ikke kommentarer med konstruktiv kritikk om reklamemerking eller eksponering av barn gjennom, så jeg ble glad for å se Lydia sin kommentar:Dessverre overser frua den delen jeg lurer mest på, nemlig problemet med å merke innlegg på Instagram med reklame først i teksten. Vi får svar på dette med merking på mystory da:Merke jevnlig typ 1-2 ganger per dag ja. Jeg forstår ikke hvordan dette skal holde. La oss si at frua merket kl.18 i går kveld før hun pøste på med masse snaps. Hvis jeg hadde satt meg ned kl.19 i dag for å se på mystoryen hennes ville merkingen vært borte og alt jeg ville se var masse snaps som jeg ikke kunne ane at dreide seg om en sponset tur.

Well well, frua og frua tar visst dialogen direkte med Forbrukerombudet:Ikke vet jeg hva de skal ha dialog om, for veiledningen fremstår for meg som ganske klar og man skulle tro at de etter så mange år i gamet har lært seg dette. En annen leser som klager på merkingen får følgende svar:Sier seg selv at man ikke kan merke alle snapper med reklame? Hvorfor i alle dager kan man ikke det? Som brukeren Kollontaj på Kvinneguiden så fint sa det:

(Skjermdump/kvinneguiden.no)

I Paris var frueparet innlosjert på et fancy smarthotel som fikk sitt eget innlegg på bloggen. Flere lesere kommenterte at dette var så langt unna frua sin stil at de ikke fant det troverdig, men hvorvidt leserne finner innleggene hennes troverdig er visst lite interessant for henne:

…og jeg som trodde denne bloggen drar inn inntektene sine på reklameinnhold og at frua er avhengig av at leserne kjøper det hun reklamerer for 🤔

Frua har også lagt ut et par bilder på Instagram fra turen, senest i dag:Merket med #sponsoredtrip, men hvem er det som sponser? Dette skal vel fremkomme? Som Forbrukerombudet sier:

(Skjermdumper forbrukerombudet.no, carolinebergeriksen.no og carolinebergeriksenno/Instagram)

For meg er det fortsatt litt uklart hvem denne turen er sponset av. I følge mystory på Instagram var det Visit Paris, på bloggen står det at det er Frankrikes turistråd. Er dette det samme? Eller er det selveste statsministeren i Frankrike som har invitert på tur? Jeg bare spør.

Vil avslutningsvis svare på frua sitt spørsmål “How cool is this?!” på bildet med motorsykkelen:

Jeg syns ikke det er kult med denne dårlige merkingen som gjentar seg gang på gang.

Håper dere har hatt en fin start på uka 😘

❤️ Vicky

45 thoughts on “UN PETIT VOYAGE À PARIS

   1. Jepp jepp, samme det bare man får gjort noe fornuftig. Du er sikkert fin i uniform. Politiet er jo hvertfall flink til å merke at jeg sponse t

 1. Du kan «pause» storyene på Instagram ved å holde en finger over! Da kan du se den så lenge du vil 😀 Elsker bloggen deres, aldri slutt!

  1. Ja, kjenner til den funksjonen, problemet var at det gikk for fort første gangen. Andre gangen gikk det også for fort, så måtte en tredje gang til før fingeren min rakk frem 😁 Tusen takk ❤️

 2. Å dra inn annonseinntekter og reklame er jobben hennes. Hadde jeg slurvet SÅ mye i jobben min som det hun gjør, hadde jeg fått sparken. Hvor er egentlig yrkesstoltheten hennes?

 3. Dritbra innlegg (igjen), digger dere og bloggen deres!! Uten tvil dagens høydepunkt å lese det dere legger ut😁😁

 4. Bildet i headeren til frua minner meg så innmari om Ben Stillers look i Zoolander, hvis noen husker den. Så da humrer jeg og føler meg litt bedre de få gangene jeg er inne å titter på bloggen hennes (som jeg nesten ALDRI er fordi min erfaring er at jeg utelukkende alltid føler meg dårlig om jeg har besøkt den perfekte verdenen hennes). Håper hun aldri skifter header…sukk! 😌

  1. Jeg er så enig! Jeg besøker bloggen jevnlig for headerens skyld. I tillegg velger jeg å bruke fotballfrue.no fordi det er gøy.

   1. Haha, har du vurdert å bruke headeren som bakgrunnsbilde på mobilen? 😁 Jeg bruker også fotballfrue.no faktisk. Ulempen er at jeg alltid skriver det først på Instagram også, men det blir jo feil 🙄

  2. Måtte Google da jeg ikke har sett Zoolander, og du sier noe der 😂 Vel, vi kan trøste oss med at det antagelig må være slitsomt å leve i en sånn perfekt verden 🙄 Tvang Adina inn på bloggen for å lese et innlegg for noen uker siden, og hennes første reaksjon kom allerede ved headeren som hun ikke hadde sett tidligere 🙈

  1. Jeg troooor kanskje hun henviser til Sofie Nilsen? Da de begge brukte «kjørlighetssorg» som overskrift. Men er ikke sikker.
   Om dette er tilfelle så er det iallfall veldig tåpelig av Sraad.

 5. Nå har jeg brukt helga på å lese meg gjennom bloggen deres, og må få si jeg elsker den😂er det medt underholdene jeg har lest på lange tider,har stor kost meg ned hvert ord😃håper dere fortsetter med denne bloggen for evig.

 6. Synes det er synd at hun opptrer så uproft.
  Har forresten en artig ting å komme med: da de pusset opp og klaget over at det var så mye støv i huset, så jobbet jeg på den tiden i administrasjonen i et vaskefirma. Jeg sendte de en Mail for å tilby vår hjelp til å vaske, som et slags «tilbud» jeg brukte å sende til forskjellige firmaer. Vi sponser ingen, men vi sender sånne Mail for å få flere kunder. Jeg fikk svar av fruas frue etter 5 min: «Det vil vi veldig gjerne. Tenkte dere å sponse oss?». Jeg svarte nei, og skrev timesprisen. Tror du de svarte meg igjen? Neppe….

  1. Ja, det er veldig synd, spesielt at det ikke får konsekvenser. Artig historie 😊 Jeg lurer ofte på om det finnes noe i det huset de har betalt for selv 🤔

 7. Vet dere hvordan reglene for marking på Instagram er for såkalte «influencers?» ser mange jenter får tilsendt klær fra bla Get Inspired, men det er aldri merket som spons eller reklame. Må ikke dette merkes og skattes av?

  1. Joda, dette skal nok også merkes. Som det står i Forbrukerombudet sin veiledning: “Reklame og markedsføring er alt som kan være med på å fremme en næringsdrivendes salg av et produkt eller en tjeneste, og som du legger ut fordi du får betalt for det, eller får andre fordeler ved å gjøre det”. Ser det florerer av treningsjenter på Instagram i disse dager, og de som merker er virkelig i fåtall.

 8. Hei! Elsker bloggen deres, helt knall (og nødvendig) med skråsyn på de kjære bloggerne våre!

  Retningslinjene når det gjelder merking av reklame er veldig tydelige, men det virker likevel som flere av de store bloggerne ikke bryr seg merkverdig. Finnes det i det hele tatt konsekvenser for feilmerking av reklame siden det ikke blir tatt på alvor? Kan dere ikke skrive noe om det?

  1. Hei Mette. Varmer hjertet vårt at du elsker bloggen vår ❤️ Etter hva jeg har forstått er det Forbrukerombudet som har laget veiledningen som må ta tak i dette, men de har ikke ressurser til det. Har undersøkt litt rundt det, så skal ikke se bort fra at det plutselig dukker opp et innlegg om det fra oss 😊

 9. Hvorfor er det så vanskelig å reklamere riktig? Er det fordi de rett og slett er glemsk, eller er det fordi hvis det er sponsa så er det lite troverdig for leserne? Siden bloggerne får betalt for å reklamere og da tror ikke leserne det er så bra produkt?
  Jeg klarer ikke se noen annen grunn enn de to 😜 får så vanskelig er det faktisk ikke.

  1. Jeg har vanskelig for å tro at frua er så glemsk, spesielt med tanke på all kritikken hun får rundt dette bør det ligge langt fremme i hjernebarken 😊 Årsaken er nok mye at vi som lesere skal tro at de tipser oss om produktet helt av seg selv. Det er jo større sjanse for at man vil kjøpe noe man blir anbefalt om anbefalingen kommer på eget initiativ enn om man vet at bloggeren er betalt for å skrive om det. Så det har nok med troverdighet å gjøre 😊

 10. Digger bloggen! Ville det vært mulig for dere å lage liker-knapp? Ofte jeg har lyst til å like både deres innlegg og andres kommentarer uten å måtte skrive en egen kommentar.

  1. Tusen takk ❤️ Hmm, mener vi hadde dette før, eller har jeg drømt det tro. Uansett, skal høre med IT-eksperten vår 😊

 11. Jeg fniste godt av første linje i dagens innlegg

  “pressetur med frankrikes turistråd til Paris: sponset / makroner kjøpt for egne penger”

  Dere har nok en liten snikleser i fotballfrue også ❤

 12. Okei, så når skal vi snakke om hvor morsomt det er at bloggere «ikke trenger skole» for hallo, de er jo så sykt suksessfulle nå, eller suksess fulle som bloggerne sier. Ok, kanskje de er det, men her ser man grunnen til at dere trenger norsken for eksempel. Andrea Badendyck og Annijor er ekstreme på spesielt orddelingsfeil og det gjør meg koko, fordi det er akkurat de som har snakket mest om hvor «dritt og unødvendig» skole er. Alle er skoleleie, hallo!!!!

  Også; når skal vi snakke om selvsikre,vakre, «naturlige» Eirin Kristiansen som har fylt leppene så mye at jeg hverken synes hun er vakker, selvsikker eller naturlig lengre. De er så store og IKKE fine, ser hun det ikke selv hun som er så pen og har så fin stil etc ellers. Jaja, jeg elsker dere! Håper på å høre litt mer om disse to tingene og gjerne et eget innlegg hvor folk sender inn tinder/happn-meldinger vi har fått fra fabian under deres forhold, jeg tror du får inn noen, også fra meg😜

  1. Du har et poeng med dette med skole 😊 Eirin Kristiansen ja, henne må vi ta en nærmere titt på. Jeg drømmer også om et innlegg med Tinder/Happn meldinger fra Fabian, så bare å sende inn 😁 Hører mange sier de har skrevet med han, men mangler bevis. Dette mottas med glede på bloggombloggere@outlook.com ❤️

 13. Synd at fotballfrue har tatt så mange fillers. Jeg syntes hun begynner å få det “opererte preget” i ansiktet som vi ser hos de som har gått bananas for tidlig med botox. Skal ikke mer enn noen år tilbake, og dama var nydelig og mye mer naturlig. Blir litt trist, sånn egentlig.

 14. Har dere vært innom siden til Benedicthe Bjerke? Hun er nødt til å være den verste på dette her med merking av reklame. Tror nesten aldri jeg har sett at hun har merket noe, verken på bloggen, IG eller snap.

 15. Kan dere lage et innlegg om Benedicte Bjerke? Hun gikk fra å være en søt jente som studerte sykepleier, til å bli en overlegen golddigger.

 16. Før var stinablogg HELT i mot botox/silikon/restylane osv. Mens nå tar hun to av tingene, og nekter å “forfalle”. Kunne dere ha letet fram til noe av dette og skrevet om det?

 17. Benedicthe Bjerke har ikke gått fra å være «søt jente». Det har hun aldri vært. Derimot har hun gått fra en relativt ukjent kleptoman som rundstjal venner og kollegaer til en overlegen golddigger. Da hun jobbet i Disney stjal hun med seg alt hun kunne bære av kollegenes eiendeler hjem til skedsmokrysset.

  1. Oioioi, dett var juicy stuff! Hvordan vet du alt dette?
   Skulle likt å vite om hun faktisk er sykepleier, ja! Samt om det ovenfor stemmer!

 18. Hei, sjekk opp om det er sant at Benedicthe Bjerke ikke er autorisert sykepleier? Står på Facebookprofilen hennes at hun er det, og på siden til Signaturklinikken at hun er kosmetisk sykepleier, men finner henne ikke i helsepersonellregisteret…?

Leave a Reply