UN PETIT VOYAGE À PARIS

Hei alle sammen 🌸

Fotballfrue har vært en liten tur i Paris, og jeg er så inspirert at jeg har begynt å lære meg fransk. Neida, Google translate hjalp meg med overskriften. Nå har jeg sett så mye merkelig i forbindelse med denne turen, både hva gjelder merking av innlegg og svar i kommentarfelt, at det fortjener et eget innlegg.

Frua har prøvd på litt, hva skal jeg kalle det, forhåndsmerking på både Instagram og Snapchat hvor hun har pøst ut med bilder fra de ulike stedene de har besøkt på turen. Den første jeg la merke til var denne fra hennes mystory på Instagram:Og når jeg sier la merke til. Tre ganger måtte jeg se den før jeg klarte å lese hele og ta en screenshot, for det var ikke mange sekundene den ble vist. Dette kan da ikke være innafor var min første tanke. Forbrukerombudet har svart greit på dette i sin veiledning:Flere lesere har reagert på dette og lagt igjen en kommentar hos frua. Vanligvis slipper ikke kommentarer med konstruktiv kritikk om reklamemerking eller eksponering av barn gjennom, så jeg ble glad for å se Lydia sin kommentar:Dessverre overser frua den delen jeg lurer mest på, nemlig problemet med å merke innlegg på Instagram med reklame først i teksten. Vi får svar på dette med merking på mystory da:Merke jevnlig typ 1-2 ganger per dag ja. Jeg forstår ikke hvordan dette skal holde. La oss si at frua merket kl.18 i går kveld før hun pøste på med masse snaps. Hvis jeg hadde satt meg ned kl.19 i dag for å se på mystoryen hennes ville merkingen vært borte og alt jeg ville se var masse snaps som jeg ikke kunne ane at dreide seg om en sponset tur.

Well well, frua og frua tar visst dialogen direkte med Forbrukerombudet:Ikke vet jeg hva de skal ha dialog om, for veiledningen fremstår for meg som ganske klar og man skulle tro at de etter så mange år i gamet har lært seg dette. En annen leser som klager på merkingen får følgende svar:Sier seg selv at man ikke kan merke alle snapper med reklame? Hvorfor i alle dager kan man ikke det? Som brukeren Kollontaj på Kvinneguiden så fint sa det:

(Skjermdump/kvinneguiden.no)

I Paris var frueparet innlosjert på et fancy smarthotel som fikk sitt eget innlegg på bloggen. Flere lesere kommenterte at dette var så langt unna frua sin stil at de ikke fant det troverdig, men hvorvidt leserne finner innleggene hennes troverdig er visst lite interessant for henne:

…og jeg som trodde denne bloggen drar inn inntektene sine på reklameinnhold og at frua er avhengig av at leserne kjøper det hun reklamerer for 🤔

Frua har også lagt ut et par bilder på Instagram fra turen, senest i dag:Merket med #sponsoredtrip, men hvem er det som sponser? Dette skal vel fremkomme? Som Forbrukerombudet sier:

(Skjermdumper forbrukerombudet.no, carolinebergeriksen.no og carolinebergeriksenno/Instagram)

For meg er det fortsatt litt uklart hvem denne turen er sponset av. I følge mystory på Instagram var det Visit Paris, på bloggen står det at det er Frankrikes turistråd. Er dette det samme? Eller er det selveste statsministeren i Frankrike som har invitert på tur? Jeg bare spør.

Vil avslutningsvis svare på frua sitt spørsmål “How cool is this?!” på bildet med motorsykkelen:

Jeg syns ikke det er kult med denne dårlige merkingen som gjentar seg gang på gang.

Håper dere har hatt en fin start på uka 😘

❤️ Vicky