SMARTE MØDRE?

Ranvei Charlotte Heitmann, som hun nå heter, har nylig brukt sine egne barn i reklame for smartklokker som er rettet mot barn. Her blir det påpekt at disse klokkene gir trygghet for foreldrene.


(Skjermdump rannveigheitmann.blogg.no)

Det viser seg nå at disse klokkene ikke er så sikre som produsent og importør gir uttrykk for da det er avdekket store sikkerhetshuller.

Her er resultatet av testen utført av Mnemonic for Forbrukerrådet: Jeg sier ikke at Ranvei visste om dette da hun takket ja til å reklamere for smartklokkene, jeg sier kun at det er smart å gjøre research rundt produktet man skal reklamere for, spesielt om man tenker bruke sine egne barn. Ranvei er en av mange bloggerne som bruker sine barn i kommersiell sammenheng. Les om Bloggebarna  HER

Caroline Berg Eriksen, Komikerfrue, Anne Brith og Mammaen er andre bloggere som har reklamert for smartklokkene. Forskjellen er at disse fire bloggerne reklamerte i fjor, altså før denne testen.’ Ranvei derimot, reklamerte nylig, altså etter testen. Bare nevner det.

Produsentene og importørene ble informert om sikkerhetshullene tidlig i september, men valgte altså å legge klokkene ut for salg uten noen forbedringer. Produsentene påstår at feilene er utbedret noe Forbrukerrådet tilbakeviser.


Har du kjøpt en slik klokker til barnet ditt, enten fra butikker eller gjennom Ranvei og andre bloggere, her er rådene:


(Skjermdumper Forbrukerrådet)

Les hele saken hos Forbrukerrådet sier HER

Nå viser det seg i ettertid at den ene produsenten, Gator Norge, nekter kundene å heve kjøpet. I stedet blir de tilbudt en nyere versjon av smartklokken, som i tillegg vil koste kunden mye mer. Dette gjelder de som har Gator 2.

Forbrukerrådet er klart i sin tale:

(Skjermdump aftenposten.no)

Dette er ikke først gang og det blir neppe siste gang våre bloggere reklamerer for produkter som de går god for men som viser seg å ikke holde mål. Slik blir det når pengene kommer først, dessverre.

Adina xoxo