JUKSEMAKERE

Å ha mange følgere og likes på sosiale medier betyr mye for mange, så mye at noen tyr til juks for å oppnå dette. Det finnes utallige sider hvor man kan kjøpe følgere og likes til sosiale medier:

(Skjermdump AppStore) 

Harm og Hegseth i Panelet på VGTV hadde nylig en sak om nettopp dette HER  Og siden vi har fått mange tips om at Isabel Raad kjøper følgere, ønsket jeg å ta en nærmere titt.

Frøkna har nesten 100.000 følgere.

(Skjermdump Sraad/Instagram)

Om vi kikker på et bilde hun nettopp delte fra Dubai, ser vi at bildet kun ga 282 likes. Dette rimer ikke med hvor mange følgere hun har.

Bildet fikk tydeligvis ikke nok likes for henne, så hun slettet det fra Instagram-kontoen sin. 2000 likes + er tydeligvis et minimum for henne.

I går delte hun et nytt bilde, som i skrivende stund kun har fått 497 likes. Blir dette bildet også slettet?

(Skjermdump Sraad/Instagram) 

Oppdatering: Dette bildet er slettet.

Heldigvis for oss og annonsører som tenker å bruke personer til markedsføring av sine produkter grunnet høye følgertall, finnes det sider hvor man kan avsløre personer som jukser. En av dem er Socialblade. Jeg tok selvfølgelig et søk på frøkna og fant fort ut at her var det noe som ikke stemte:

Som vi ser har hun stor økning to dager, altså totalt ca. 1000 nye følgere. En av dagene har hun ikke en gang lagt ut et bilde. Legg også merke til at hun hele tiden mister følgere. Som Harm så fint sa det – dette er flaut!

Så hvordan kan man se om en følger er falsk? Følgere uten foto og innlegg, gjerne med merkelige navn, er som regel falske. Også kontoer med toppløse/nakne damer.

Frøknas “hemmelige” kjæreste, Pierre Louis, har også plukket opp et triks eller to:

(Skjermdump socialblade.com) 

Så hvordan fungerer alt dette? Det sitter folk i fattige land som gjør business av at vi er villige til å betale for følgere og likes. Dette kalles «klikkfarmer.» Underbetalte arbeidere sørger for klikk på alt kundene betaler for. Slike «klikkfarmer» kan gjøre at en video fosser oppover listen på Youtube, at et firma ser veldig populært ut på Facebook, eller at bedrifter får mange følgere på Twitter.

Det finnes to måter å kjøpe følgere på. Det ene er via dataprogrammer som er billig men også lett å oppdage. Det andre er å bruke «klikkfarmer» der folk manuelt klikker og liker sidene dine. Dette er mye vanskeligere å spore og koster mer penger. Les artikkel om dette HER. (Artikkelen er fra 2014 vel og merke, men fremdeles like aktuell).

Tro om det er mulig å kjøpe klikk til bloggene også?

Adina xoxo

One thought on “JUKSEMAKERE

  1. Det er mange som jukser med følgere. Var inne på de store i Norge på Insta. Influencere kjøper følgere . også de store selskapene og andre. Thomas Moen har 70% av følgere på Insta fra Pakistan og India. Har han kjøpt følgere? NRK har avslørt mange tidligere.

Comments are closed.