JUKSEMAKERE

Å ha mange følgere og likes på sosiale medier betyr mye for mange, så mye at noen tyr til juks for å oppnå dette. Det finnes utallige sider hvor man kan kjøpe følgere og likes til sosiale medier:

(Skjermdump AppStore) 

Harm og Hegseth i Panelet på VGTV hadde nylig en sak om nettopp dette HER  Og siden vi har fått mange tips om at Isabel Raad kjøper følgere, ønsket jeg å ta en nærmere titt.

Frøkna har nesten 100.000 følgere.

(Skjermdump Sraad/Instagram)

Om vi kikker på et bilde hun nettopp delte fra Dubai, ser vi at bildet kun ga 282 likes. Dette rimer ikke med hvor mange følgere hun har.

Bildet fikk tydeligvis ikke nok likes for henne, så hun slettet det fra Instagram-kontoen sin. 2000 likes + er tydeligvis et minimum for henne.

I går delte hun et nytt bilde, som i skrivende stund kun har fått 497 likes. Blir dette bildet også slettet?

(Skjermdump Sraad/Instagram) 

Oppdatering: Dette bildet er slettet.

Heldigvis for oss og annonsører som tenker å bruke personer til markedsføring av sine produkter grunnet høye følgertall, finnes det sider hvor man kan avsløre personer som jukser. En av dem er Socialblade. Jeg tok selvfølgelig et søk på frøkna og fant fort ut at her var det noe som ikke stemte:

Som vi ser har hun stor økning to dager, altså totalt ca. 1000 nye følgere. En av dagene har hun ikke en gang lagt ut et bilde. Legg også merke til at hun hele tiden mister følgere. Som Harm så fint sa det – dette er flaut!

Så hvordan kan man se om en følger er falsk? Følgere uten foto og innlegg, gjerne med merkelige navn, er som regel falske. Også kontoer med toppløse/nakne damer.

Frøknas “hemmelige” kjæreste, Pierre Louis, har også plukket opp et triks eller to:

(Skjermdump socialblade.com) 

Så hvordan fungerer alt dette? Det sitter folk i fattige land som gjør business av at vi er villige til å betale for følgere og likes. Dette kalles «klikkfarmer.» Underbetalte arbeidere sørger for klikk på alt kundene betaler for. Slike «klikkfarmer» kan gjøre at en video fosser oppover listen på Youtube, at et firma ser veldig populært ut på Facebook, eller at bedrifter får mange følgere på Twitter.

Det finnes to måter å kjøpe følgere på. Det ene er via dataprogrammer som er billig men også lett å oppdage. Det andre er å bruke «klikkfarmer» der folk manuelt klikker og liker sidene dine. Dette er mye vanskeligere å spore og koster mer penger. Les artikkel om dette HER. (Artikkelen er fra 2014 vel og merke, men fremdeles like aktuell).

Tro om det er mulig å kjøpe klikk til bloggene også?

Adina xoxo

46 thoughts on “JUKSEMAKERE

 1. Har ikke ord for hvor dyktig dere er. Fantastisk. Alt dere finner ut av. Mange bloggere som “prøver å tenke “nå. Stå på videre. Denne bloggen er vikelig god

 2. Jeg kan egentlig ikke få sagt hvor godt det er at dere endelig setter lys på dette.
  Synes det faktisk er ganske viktig at deres følgere og lesere er klar over forfalskningen som disse bloggerne driver med. Det er dette konstantet presset som omtrent virker usynelig – selv de øverste på lista kan jukse. En ting er å føle seg presset til å se “fin” ut til alle tider, men at tanken om at man ikke oppnår nok likes og følgere, det må være ufattelig trist og egentlig ganske ensomt. Man sitter liksom ikke å snakker høyt om det.
  Jeg hadde ei venninne som var slik – hun kunne sitte i flere timer sammenhengende å ta hundrevis av selfies. Så velger hun de 10 beste av si 200 bilder, også føler hun for å be meg om å peke ut det fineste av de 10 (noe som jeg i utgangspunktet finner svært ubehagelig da jeg omtrent ikke tar bilder av meg selv engang). Etter dette kan hun bruke hele natten på å finne de riktige redigeringene, filterne.. Forstørrer puppene og rumpa, minsker midjen. Legger det ut på Instagram, men får ikke “nok” likes så hun velger å slette det. Da er omtrent en hel dag kastet i søpla, bokstaveligtalt..
  Dette er utviklingen, og sånn er det for uendelig mange. Det er rett og slett TRIST.

  1. Tusen takk for en opplysende men også meget trist kommentar. Blir fryktelig lei meg av å lese dette, og å tenke på at slik har mange unge mennesker det. Glad du likte innlegget😘

 3. Nå har ikke jeg blogget siden i gamle dager (typ ti år siden) men det gikk an å kjøpe klikk til blogger da, så det går garantert an enda. Da var det jo ikke like stor business engang, da var det vel mest for kred man ville ha mange klikk 😛

 4. Er nok mye fjusk med fotballfrua også. Etter et kjapt søk på hennes 344K følgere, fant jeg maaaaaaange uekte profiler…Og da mener jeg maaaange altså!!!! bareanonym1, paulsenjei_, wqian190, smoothieine, unk_42 osv osv….Dette var bare noen av de. Skulle trodd hun lærte forrige gang hun juksa!!!! Og ja….dette er FLAUT!!!!

  1. Ja hun har vel fikset nese (på nytt), rumpe, hake, fillers etc siden den gang – og hun bare “Jeg var opptatt av utseende, men ikke nå lenger” eller noe i den duren🙄

   1. Stor forskjell🙄 Husker jeg syntes hun var sååå skjønn da hun dansa med de guttene, så liten og nett😊

 5. Nå skal det sies at Pierre har vært med på svenske PH, og fått betydelig eksponering der frem til han røk ut for litt siden.

 6. Eehm.. Sraad la ut et bilde for en TIME siden, og nå 2200likes?!??!!! Las hun innlegget her og ble desp eller?😂💰💸💵📈

 7. Herreguuud, takk!!!
  Kjenner til så sykt mange som later som de har maaange følgerne, og nekter på de har kjøpt det, også her 90% av følgerne falske kontoer. Gjett om jeg skal avsløre de nå!

  1. Jeg er klar over det. Jeg reagerte på den totale summen han økte, samt at han plutselig mister 81stk. på en og samme dag, noe som er vanlig ved kjøp av følgere. Disse datoene vi ser her er etter at han røk ut fra PH. Ved en rask titt på følgerne hans oppdaget jeg 12 fake profiler. Jeg kan garantere mange fler. Meget mistenkelig.

   Vi skal absolutt følge med😊

 8. Heisann 🙂 liker bloggen deres veldig godt! Dette innlegget også, men må bare komme med en liten bemerkning. Det blir litt feil å sjekke juks og kjøpte følgere på denne måten. De fleste instagramkontoer med mange følgere har fått disse følgerne pga tilfeldige boosts. Jeg har selv endel følgere på min instagram, enkelte dager har jeg plutselig fått flere tusen i løpet av få dager. Dette fordi jeg har lagt ut filmer eller bilder som har gått viralt eller blitt delt på andre store kontoer. Andre dager får jeg nesten ingen. Det med ghostfollowers er et problem på instagram, selv om disse ikke er kjøpt. Altså det er flere store kontoer som må fjerne disse følgerne for å slippe å ha masse inaktive følgere.

  Derimot er det veldig rart at hun mister så veldig mange følgere.

  Det er også oppstått et nytt fenomen på IG. Shadowbanning. Dette er visst noe IG gjør hvis en bruker bruker kjøpte tjenester. Godt mulig frøkna blir shadowbannet, siden enkelte poster gir så sinnsykt lite aktivitet i forhold til følgertall. Som jeg er helt enig i at virker suspekt.

  1. Takk for meget god opplysning, Camilla. Har lest at alle kan ha ca.10% ghostfollowers. De bare kommer, gjerne hos dem som bruker mange hashtag. Det finnes programmer for å fjerne disse eller man kan rapportere disse som spam. Og sant som du sier at disse ikke nødvendigvis trenger være kjøpte.

   Om jeg har forstått det riktig så kan man ikke bli shadowbannet uten å bruke hashtager? Noe frøkna og store kontoer stort sett aldri gjør.

   Takk for at du liker bloggen😘

 9. Det er veldig vesentlig dette Camilla over sier for jeg har også fått ca.700 extra på den måten. Nå har jeg mange så kallte ghostfollowers som jeg bruker en app for å fjerne, men så er de like fort tilbake igjen. Det er en lek med tall alt sammen alt kan kjøpes. Om dere ser på nevnte bloggers siste bilde så har hun vel i underkant av 900 😂 det er mye enklere å finne ut enn nettsiden som ble brukt her, men jeg skal ikke ødelegge folks drømmer. Vi blir ikke kvitt dette uansett. Se på bloggplatformene som finnes, hvorfor er det kun yngre damer som scorer høyt der ? Mange er missbrukte men tar ikke 5 øre for å kle av seg litt på bloggen. Det er pengene som rår tronen.

 10. Isabell raad var med på noe løgndetektortest som ligger på youtube et sted, der hun fikk spørsmål om dette, og feilet 🙂

 11. Har vært lite om Sophie Elise i det siste, er det en grunn til det? Hun har jo endelig bekreftet at hun har operert rumpa. Og selfølgelig kommet med enda en diagnose på seg selv: disfofobi eller noe sånt. Begynner å bli en lang liste det der nå 😂

  1. Hei Trude😊 Jeg synes vi stadig har SE med, nå senest i «Ukas sett og hørt.» 😊 Det kommer nok helt sikkert mer😉

   Anonym, hun har aldri sagt det rett ut men har ved to anledninger « innrømmet» det😊

 12. Kan dere skrive litt om boken som erica kvam og ullebø skulle gi ut? ser ut som om de planene gikk rett i dass, og det virker som om vennskapet gjorde det samme.

  1. Har kikket litt på dette og jeg vet dessverre ikke mere enn det du sier her, og det Erica skrev i et blogginnlegg, der hun hintet til at det var Kristine som trakk seg. Men lover et innlegg om det dukker opp noe mer😊

  1. Dette så jeg også, og tipper Vicky, som er eksperten på Paprikaen og alle de andre grønnsakene, har fått det med seg😉 Takk for tips😘

 13. Frkna hadde postet et bilde for 2 timer siden. Kun 290 likes på 2 timer. Jeg kommenterte det på siste innlegg (vlog) på bloggen. Fikk ikke kommentaren godkjent og når er bildet slettet fra IG

 14. Jeg har stusset på noen MGPjr deltakere som har mye mer følgere enn andre. Så har mistenkt spesielt EN for å jukse med følgere. Etter å gradvis ha mistet følgere jevnt og trutt i det siste så fikk hun plutselig over 5000 nye følgere nyttårsaften! Jeg googlet litt og kom over denne bloggen. På socialblade som du tipset om kan man tydelig se at hun har kjøpt følgere ja, og det er også en “live” knapp der. Der ser man at etter nyttårsaften så kjøper hun ca 200 følgere hver dag, men mister ca halvparten av dem slik at hun øker med ca 100 pr dag…. Ganske facinerende å se på “live” knappen når hun plutselig “raser” opp med 200 følgere… Denne jenta har bla vært i lokalavisen fordi hun har mange følgere på instagram… Og skrytt mye av det… fått sponsorer…. Bryr Instagram seg forresten om “falske” følgere lengre? Dette er jo forresten helt sykt… hvor er foreldrene! Jenta er 15 år!

Leave a Reply