HVILKEN STØRRELSE BRUKER DU?

Hei alle sammen 🌸

Fotballfrue er forbausende god på å svare på hvilken størrelse hun bruker når leserne spør i kommentarfeltet. Min erfaring er at det hender seg at klesstørrelser varierer litt fra produsent til produsent. Hvorvidt noe oppleves stort eller lite i størrelsen er umulig å vite med klærne frua viser seg i da svaret som regel er XS. For noen uker siden viste hun frem en genser fra Kari Traa i samarbeid med Get Inspired (dere vet, den nettbutikken med treningsklær som en gang var min favoritt, men som jeg nå nekter å handle hos). Guri var rask til å kommentere at klærne fra Kari Traa er små i størrelsen:Dette har ikke frua svart på, men når Oda spør om størrelse svarer hun med glede:Det samme kan sees under innlegget fra bursdagen til minstejenta hvor Marielle lurer på om frua bruker størrelse 38 i den grønne blusen:Så kommer Ada på banen og henviser til punkt sju i Sunn fornuft-plakaten:(Skjermdump carolinebergeriksen.no)

Hvor skal jeg begynne? En ting er at frua ikke har valgt å knytte seg til denne plakaten. United Influencers, som hun blogger for, er en av de som har vært med på å utarbeide retningslinjene. Bare nevner det. Tenk om United Influencers kunne satt som krav at deres bloggere skal knytte seg til plakaten.

Frua forklarer at hun oppgir størrelsen fordi hun ikke ser problemet og syns det er nyttig. Størrelsen hennes skal visstnok være en god pekepinn fordi leserne vet hvor høy hun er. Well well, jeg er like høy/lav som frua og når jeg ser henne påkledd kunne jeg fort innbilt meg selv at jeg kommer inn i samme størrelse. Det gjør jeg ikke. Jeg har tidligere vært så dum å velge størrelse på bakgrunn av hva en blogger skrev at hun brukte. Det funket dårlig. Man lærer så lenge man lever si.

Så hva er egentlig problemet med å oppgi størrelse? Kvinneguiden har skrevet side opp og side ned om dette, så her skal jeg være så freidig at jeg limer inn et innlegg direkte fra en av brukerne som etter min mening forklarer det godt:(Skjermdump kvinneguiden.no)

Jeg forstår at det er stas å bruke XS som er den minste størrelsen man vanligvis får tak i, men er det virkelig nødvendig å skryte sånn av det når man er en tobarnsmor på 30 år? Ja, jeg kaller en spade for en spade. For hvilket annet motiv enn skryt er det som gjør at hun absolutt må oppgi størrelse i stedet for å skrive at plagget oppleves som lite, stort eller normalt i størrelsen?

Håper dere har hatt en fin start på uka 😘

❤️ Vicky