HVILKEN STØRRELSE BRUKER DU?

Hei alle sammen 🌸

Fotballfrue er forbausende god på å svare på hvilken størrelse hun bruker når leserne spør i kommentarfeltet. Min erfaring er at det hender seg at klesstørrelser varierer litt fra produsent til produsent. Hvorvidt noe oppleves stort eller lite i størrelsen er umulig å vite med klærne frua viser seg i da svaret som regel er XS. For noen uker siden viste hun frem en genser fra Kari Traa i samarbeid med Get Inspired (dere vet, den nettbutikken med treningsklær som en gang var min favoritt, men som jeg nå nekter å handle hos). Guri var rask til å kommentere at klærne fra Kari Traa er små i størrelsen:Dette har ikke frua svart på, men når Oda spør om størrelse svarer hun med glede:Det samme kan sees under innlegget fra bursdagen til minstejenta hvor Marielle lurer på om frua bruker størrelse 38 i den grønne blusen:Så kommer Ada på banen og henviser til punkt sju i Sunn fornuft-plakaten:(Skjermdump carolinebergeriksen.no)

Hvor skal jeg begynne? En ting er at frua ikke har valgt å knytte seg til denne plakaten. United Influencers, som hun blogger for, er en av de som har vært med på å utarbeide retningslinjene. Bare nevner det. Tenk om United Influencers kunne satt som krav at deres bloggere skal knytte seg til plakaten.

Frua forklarer at hun oppgir størrelsen fordi hun ikke ser problemet og syns det er nyttig. Størrelsen hennes skal visstnok være en god pekepinn fordi leserne vet hvor høy hun er. Well well, jeg er like høy/lav som frua og når jeg ser henne påkledd kunne jeg fort innbilt meg selv at jeg kommer inn i samme størrelse. Det gjør jeg ikke. Jeg har tidligere vært så dum å velge størrelse på bakgrunn av hva en blogger skrev at hun brukte. Det funket dårlig. Man lærer så lenge man lever si.

Så hva er egentlig problemet med å oppgi størrelse? Kvinneguiden har skrevet side opp og side ned om dette, så her skal jeg være så freidig at jeg limer inn et innlegg direkte fra en av brukerne som etter min mening forklarer det godt:(Skjermdump kvinneguiden.no)

Jeg forstår at det er stas å bruke XS som er den minste størrelsen man vanligvis får tak i, men er det virkelig nødvendig å skryte sånn av det når man er en tobarnsmor på 30 år? Ja, jeg kaller en spade for en spade. For hvilket annet motiv enn skryt er det som gjør at hun absolutt må oppgi størrelse i stedet for å skrive at plagget oppleves som lite, stort eller normalt i størrelsen?

Håper dere har hatt en fin start på uka 😘

❤️ Vicky

69 thoughts on “HVILKEN STØRRELSE BRUKER DU?

  1. Det skyldes i all hovedsak at de bruker masse penger på å reklamere hos blant annet Fotballfrue og mammaen til Michelle (og William og Lucas). Greit nok å fremme produktene sine på blogger, men her syns jeg de har valgt helt feil med bloggere som overeksponerer barna, som ikke merker reklamen korrekt, som lever på clickbaits (mammaen) og som har et noe usunt fokus på kropp (Fotballfrue)

   1. Takk 😊 Så kan jeg jo legge til at det finnes flust med andre nettbutikker som selger treningsklær i disse dager slik at det er veldig lett å velge en annen 👏

 1. Herremin, så utrolig barnslig av henne. Jeg er 174-175cm, og veier 53kg. Jeg er altså svært mager, jeg sliter med forbrenningen og folk spør meg innimellom om jeg har spiseforstyrrelse fordi jeg ser ubehagelig tynn ut. Jeg bruker small eller MEDIUM fordi man overhodet ikke kan bruke XS når man er så lang. XS er for kvinner som er kortere, det handler ikke om vekt men om kroppsbygning. Det er direkte skadelig, barnslig, trasig og håpløst å vri rundt seg at man er 170cm høy (iflg google “caroline berg eriksen høyde”) – hvorfor gjør bloggerne dette? Hvorfor må de lyve sånn? Hva er poenget med å lyve om noe så utrolig dumt og påtatt? Det er nesten fysisk umulig å være 170cm høy og bruke XS, med mindre man har en ekstremt kort ryggsøyle. Og selv om jeg er – delvis sykelig – tynn så er jeg ganske kraftig i beinbygningen. Er 53kg og bruker allikevel 28 i bukser. Fordi man farkern meg ikke kan skave av seg hoftebeina. Blir provosert. Burde sikkert ikke. argh!

  Takk for at dere belyser dette <3

  1. Helt enig i at det handler mye om kroppsbygning 😊 Hmm, i slutten av tenårene var jeg 170 cm høy og veide såvidt over 50 kg, så den gang brukte jeg nok XS selv. Mulig de klærne var litt i minste laget da 🙈 Forstår godt at du blir provosert. Viktig tema å belyse ❤️

   1. Samme her, og XS passer fint på meg. Noen få ganger opplever jeg at gensere/jakker er for korte i ermene, men som oftest sitter XS finest på meg. Bruker str 23 i Levis jeans, og har faktisk kjøtt på beina. Ikke at jeg støtter at Fotballfrue snakker høyt om størrelser, men det finnes da kvinner på over 170 som passer xs…

 2. Jeg er 1.65 høy, det vil vel gi dere en pekepinn på størrelsen min? Eeeh, nej! 🙄 Jeg er alt mellom L og 3XL, det kommer veldig an på klærne. Og ja, jeg er liten og tjukk 😘 Nok et bra innlegg 🌸

 3. Frøkna og. XS. Noe jeg ikke forstår hun kan bruke i alle jakker/overdeler med de brystene. Nå er hun jo liten og slank altså. Men likevel. Brystene og rumpa må da bygge ut litt? Selv har jeg klær i S til L. Alt etter merke.

  1. Sant det, godt gjort av frøkna å komme seg inn i XS med silikon både foran og bak 🤔 Jeg også varierer mellom tre ulike størrelser.

 4. Supert innlegg! Frua kommer aldri til å bli et sunt forbilde, dessverre er hun altfor opptatt av pengene hun hover inn til å gjøre noe med det…. om hun skulle glimte til og se galskapen selv!

  Flott blogg dere har 😊

  1. Tusen takk ❤️ Tenk om hun kunne finne en måte å håve inn penger på samtidig som hun er et sunt forbilde. Takk igjen 😘

 5. Kari traa overdeler er korte i armlengden, har hun str XS så er hun enten lav med matchende korte armer, eller høy med korte armer (men på bilder ser hun normal ut), eller så må overdelene være for korte? Det hjelper ikke om man er tynn rundt midjen osv for klærne er gjerne kortere på armlengden i str XS enn m.

  1. Det du sier her illustrerer veldig godt poenget med at hun heller burde si noe om hvorvidt det er stort eller lite i størrelsen. Hun ser “normal ut” samtidig som det er tydelig at det er noe her som ikke går helt i hop, så vi kan egentlig ikke vite hva vi sammenligner oss med når vi selv skal velge størrelse 🤔

   1. Jeg er 163, veier 49kg, no boobs og helt nornale armer, og syns fremdeles Str S i Kari traa blir for kort i armene…….

 6. Helt enig! Dette er ingenting annet en selvskryt. Handler heller ikke hos Get Inspired kun fordi frua er tilknyttet de.
  Nok en gang fantastisk innlegg! Spot on😘😘

 7. En helt annen ting, men: jeg er forvirra! Denne handymannen Rune som til stadighet dukker opp i flere TV-programmer. I dag da han på Bloggerne at han ikke forstod hvordan noen kunne være homofile, han forstod ikke den seksuelle dele, men hadde han gjort det kunne han prøvd seg på Espen Hilton. Men wait a minute, i Vendela + Petter ble jo denne Rune presentert som Jan Thomas sin nye flamme, og ut i fra JT sin IG så virker det fremdeles slik.. 🤔

   1. Joda, han forsvant uten at vi helt har fått noen god forklaring på hvorfor. Vi får se om Eiendom & Selfies får et eget innlegg her en dag, de har jo vært og pusset opp hos en del bloggere nå 😊

 8. Er over 180. Hadde anoreksi som ung og var svært tynn, men pga høyde og brede hofteben kom jeg aldri inn i 24 tommer. Nå var det heller ikke et mål. Var heldigvis andre grunner jeg var psyk. Poenget mitt blir jo at kropper er forskjellige også uten fett så trist en voksen person føler behov for å skryte av xs str. Er trist at noen kan ha så lite selvinnsikt som den dama der. Stakkars dagens unge som føler de må sammenligne seg med slike som hun.

  1. Helt enig med deg, det er veldig trist. Husker selv jeg hadde en lang periode etter jeg tippet 20 år og begynte å legge på meg hvor jeg fortsatte å kjøpe klær i XS fordi at “de skulle jeg komme meg inn i igjen en vakker dag”.

 9. Dere skriver så gode innlegg, fortsett den gode jobben!

  Jeg lurer på en ting: hva skjer med det selskapet frøkna er ambsadør for og reiser med? Som dere skrev i siste innlegg er siden lagt ned, eller under oppussing (??), og ingen av innleggene hennes er markert med reklame (sjokk), men mest av alt: hun viser jo ingen av stedene hun er. Er ikke det vanligvis en del av dealen, slik at annonsørene får flere kunder? Synes hele greia lukter muffins. Lurer på om hele geia er scam, og at hun betaler selv🤔

  1. Tusen hjertlig takk for herlig skryt ❤️😘 Ja, nei, altså. Dette lurer vi også på. Jeg tenker selv at det kanskje er litt vanskelig å merke med reklame og promotere firmaet når det egentlig ikke finnes 🤔

  2. Må bare svare fordi jeg begynte å le av “lukter muffins” 🙊 Det hørtes ut som en god lukt! 😂 Men det heter muffens i denne sammenhengen 😘

 10. Herregud. På mitt mest spiseforstyrrede som 16-åring kom jeg inn i en strl 23, som er grusomt lite og som jeg ikke tror jeg hadde fått en halv legg innafor i dag (HELDIGVIS!). Tenk hva det hadde gjort meg den gang å stadig få påminnelse om at, som du sier, en 30-årig tobarnsmamma som er like høy som meg bruker omtrent samme strl eller mindre😥

 11. Virker veldig rart at hun kommer inn i xs når hu er så høy som hu er. Selv er jeg 1.54 og veier rundt 50kg som vil si at jeg er normalvektig.. jeg bruker xs/s. Dette er fordi jeg er LAV og ikke nødvendigvis fordi jeg er tynn, men alt annet blir for langt på meg. Hvordan klarer hu som er så mye høyere enn meg å få på seg xs?? Det må jo bli for kort 😳

 12. Selv da hun var gravid var størrelsen hennes ikke vesentlig forandret i følge henne selv. Ikke brukte hun mammaklær heller for hun ville ikke kjøpe inn så mye klær for en kort periode. Ut over rockstudsene bruker hun vel ikke mange klær lengre enn det tar henne å ta noen bilder så forstå den som kan.

  Jeg er overbevist om at Fruens iherdige pushing av klesstørrelse kommer av 1: hun ennå ikke er frisk av spiseforstyrrelsen (beklager det problematiske forhold til mat som Forballfruemannen korrigerte det til) og 2: hun har en ekstrem trang til bekreftelse. Hadde det ikke vært fordi hun dytter sitt eget dårlige forhold til kroppen sin over på andre hadde jeg bare hatt medlidenhet med henne.

  1. Jeg leste ikke bloggen til frua under noen av graviditetene, men har hørt det var mye kroppsfokus da også 🙈 Ikke kjøpe mammaklær fordi hun ikke ville kjøpe inn så mye klær for en kort periode, den var god 😁 Veldig bra resonnert av deg 😘

 13. Ja! Takk igjen for at dere setter lys på dette. Var gravid med min første når hun var gravid med hennes første. Husker jeg gråt MYE fordi hun var så liten og fortalte ivrig om dette. Og når 4post preggy bilde kom, ja da det var helt grusomt. Og jo hun har et ansvar! Skriv gjerne om bilderedigeringen hennes også, den tror jeg det er viktig at folk får vite om. Takk for en fantastisk blogg❤

  1. Skulle bare mangle 😘 Uff, høres litt ekstra slitsomt ut å gå gravid samtidig som frua, vil tro man også er mer interessert i å lese innleggene hennes når man er i samme situasjon. Skal ta en nørmere titt på det med bilderedigeringen 😊 Takk for skryt ❤️

 14. Så dere innlegget til pilotfrue som handler om hva hun IKKE ville ha gjort på bloggen? Føler innlegget var et stikk til både frøken.Raad og mamman 😅

  1. Hehe, jeg så det og tenkte at det ene punktet hennes om å ikke rakke ned på andre bloggere vel kanskje falt på sin egen urimelighet i det innlegget. Selv om hun ikke navngir noen så referer hun jo til saker som hele Norge forbinder med særlig mammaen om dagen. 😉

 15. Såå bra innlegg 🙌 Caroline er nok ikke det sunneste forbilde.. spesielt graviditeten. Hun satte en trend på å se tynnest mulig ut etter en fødsel.. syns det er helt forkastelig!!!! Selv var jeg også veldig slank 4 dager etter fødsel, men hadde absolutt ingen trang til å stille opp i sexy undertøy å poste på IG… det setter et så unødvendig press! Både United influencer og blogg.no burde virkelig sette bedre regler og retningslinjer for bloggerne sine!!!

  1. Tusen takk ❤️ Ja, også at hun attpåtil gjorde det etter fødsel nummer to også 🙄 Helt enig, de må kunne sette litt krav til de som blogger for de. Spesielt United Influencers som har vært med på å lage Sunn Fornuft-plakaten. Fortsatt forbauset over at de var en av bidragsyterne der 🤔

 16. Bra innlegg! Jeg har selv slitt med spiseforstyrelese i 5 år og synst dette kan være utrolig triggende. Jeg er rett under 160cm så mye lavere en Caroline, og når jeg har vært ekstremt undervektig så har jeg noen ganger brukt S i klær, noe som da blir veldig triggende når en dame som er gravid i 7 måned skryter på seg at hun selv forsat bruker XS.

  1. Tusen takk ❤️ Og takk for at du deler 😘 Veldig fint med innspill på hvordan de som selv har slitt med spiseforstyrrelser oppfatter dette.

 17. Mange enige i kommentarfeltet, så da må jeg få komme med at jeg er uenig 🙂 jeg ser ikke skyter noe i det hele tatt, men at hun svarer enkelt på spørsmålene. Og hvorfor skulle hun lyve om størrelsen sin (som noen her plutselig påstår)?. Tipper dette ikke hadd vært en sak i det hele tatt om hun skrev M eller S. Ser forøvrig poenget med at bloggere burde skrive mer om størrelsen er liten/normal/ stor iom at alle kropper er forskjellige.

  1. Problemet er at det kan trigge en svært alvorlig og krevende sykdom hos folk som har/har hatt/er disponert for å få en spiseforstyrrelse, det være seg voksne eller ungdom. Så det er ikke på ingen måte et «enkelt» svar for lesere som kan bli trigga.

   For flere av oss som har hatt/har denne sykdommen kan slik informasjon være svært skadelig. Om CBE har hatt (eller fortsatt har) et problematisk forhold til mat selv, burde hun være veldig klar over hvordan slik informasjon kan påvirke andre. Dess mer makt en har, dess større ansvar skal en ta.

   I tillegg handler det om å være et medmenneske, også som offentlig person.

  2. Vel, nå har jeg fulgt med i disse kommentarfeltene over en periode og merker meg at hun er veldig god på å svare på dette med størrelse. Samtidig står spørsmål ubesvart som hun kunne svart på nesten like kjapt med en kort setning. Jeg syns det hadde vært en sak om hun skrev M eller S også, all den tid det mest interessante og nyttige for oss å vite er om størrelsen oppleves som normal/liten/stor.

 18. Morsomt innlegg men synes dere liksom alltid skal «ta» de som er tynne, gode i form Osv?

  Riktig at man ikke skal fremme kroppspress Osv, men hører bare klaging om alle de tynne det til enhver tid.

  Jeg er selv størrelse XS, og skulle gjerne vært større. Jeg sliter med å legge på meg og har vært lagt inn på sykehus flere ganger på grunn av undervekt. Jeg er 23 år og skulle gjerne brukt tiden min på noe annet. Jeg hører daglig hvor ekkel og tynn jeg er. Ser folk skriver her «finnes størrelse 24 enda?»

  JA, det finnes. Det er en størrelsen jeg bruker.
  Folk må slutte å hylle alle overvektige og klage på de godt trente og tynne.

  For er det et sunt forbilde å være stor ? Nei det er faktisk ikke det heller.

  1. Hei Hannah,
   Dette må jeg bare svare på.
   Jeg forstår at du som svært slank opplever det som kjedelig at Caroline får kritikk for størrelsen sin. Det er imidlertid ikke størrelsen som får kritikk, men behovet hennes for å opplyse om den i hvert bidige innlegg med klær og antrekk. We get it, du er mini, du bruker XS og det i ALLE klær. Hadde det ikke vært hundre ganger bedre om det sto «denne opplevde jeg som romslig, gikk derfor ned en str», eller «dette er et spansk eller fransk merke, så her kan det være lurt å velge en str større». I Isabel Marant er f eks 38 = 36

   Jeg har selv to barn, og var før mine graviditeter svært slank, nå vanlig slank. Det betyr ikke at jeg tar meg nær av dette innlegget. Ettersom jeg har en datter ser jeg det som et samfunnsansvar å ikke prate størrelse, kropp og vekt hjemme, men heller om å like seg selv for den man er og spise mat som kroppen blir glad av. Det som skremmer meg er at man ikke kan beskytte barna sine mot den type påvirkning som bloggere bedriver, særlig når det gjelder kropp- og utseendefokus. At Caroline, en tredveåring med to døtre, ikke skjønner dette sier mer om henne enn noen andre.

   Nei, barn er ikke like kritiske til slik som voksne. Nei, man merker ikke om man påvirkes, og nei, det er ikke bare «å la være å lese om man ikke liker det man ser», for disse bloggerne er overalt der unge ferdes, og en viktig kilde til informasjon for den yngre garde.

   1. Takk for bra kommentar Korven 😘 Det høres for meg ut som du er et fantastisk forbilde for dine barn ❤️

  2. Hmm, jeg beklager at du oppfatter det sånn, men jeg er ikke ute etter å “ta” de som er tynne og i god form. Likevel syns jeg det er viktig å få frem at flere har et noe usunt fokus på dette og at de kanskje burde ha mer i bakhodet at de er forbilder for mange unge lesere. Helt enig i at det ikke er noe sunt forbilde å være stor, men nå er det ikke mange av dagens bloggere som er store, jeg kommer kun på Helene Drage. Veldig trist å høre at du daglig hører at du er ekkel og tynn, sånt er absolutt ikke greit å si til noen og jeg håper det ordner seg for deg ❤️

 19. Bruker sjølv strl 24 i bukse, så JA, det finst fortsatt!;) Eg er ei jente som er normalvektig, har former og ser sunn ut! Blir så utrulig dumt når folk tar den tonen om små strl, “finst det fortsatt??” yes bitch it does. Personen som skreiv den kommentaren hadde aldri tørt å sei “finst fortsatt strl 42????”. Man må slutte å bry seg om kas strl andre bruka! Det er ikkje noke fasit på det og det variera fra kropp til kropp, obviously. Når det er sakt så skjønner eg poenget om at fotballfrue som har en så stor blogg og så stor påvirkning på barn og ungen kanskje børr passe på ka ho dela. Ville folk reagert om ho brukte strl 38? Eg trur ikkje at veien å gå for å stoppe spiseforstyrrelsa er å prøve å stoppe alle på sosiale medier i fra å dele strl sin, fordi det kommer ALDRI til å skje! Ein har sjølv (og foreldre) ansvar for å jobbe med psyken sin, og barn og unge burde allerede på ungdomskulen få “undervisning” i det, oppfølging av helsesøster, osv. Det er viktig med forebygging fra ung alder av, for å unngå at ei 14 år gammal jente skal få spiseforstyrrelsa fordi ho gikk inn på bloggen til fotballfrue og leste at ho bruka XS.

  1. unge*
   Så må eg berre legge til at eg er heilt enig i at for dei som allerede har hatt spiseforstyrrelser eller har det, så er det selfølgelig skadelig informasjon! Poenget mitt er at det er viktig å forebygge at barn og unge (og voksne for den skyld) ikkje skal la seg påvirke så lett for det som er å finne på sosiale medier isteden for å bruke mykje krefter på å få slutt på at folk skal skrive strl sin, fordi det har eg lite trua på er mulig. Fotballfrue syns tydeligvis at det er greit å skrive at ho bruka XS, og det vil fleire alltid gjøre.

  2. Enig i at det er litt rart å spørre om størrelse 24 fortsatt finnes. En liten digresjon, men jeg husker at for 15-20 år siden var 26 det minste man fikk tak i de fleste steder før de begynte så smått med str 25. Mener å huske at jeg såvidt rakk å oppdage str 24 noen år senere før jeg vokste meg ut av str 25. Så jeg har vel mer lurt på hvorfor mindre og mindre størrelser oppstår, men lurer på om det kan være at en str 25 for 15-20 år siden var mye mindre før enn den er nå 🤔 Skjønner hva du mener, men jeg tror man kunne klart å få de største profilene i sosiale medier til å slutte å dele størrelsen sin ved at de som betaler “lønna” deres setter flere krav. Sunn fornuft-plakaten ble laget av en grunn, og det hadde vært fantastisk om flere ville følge retningslinjene som står der 😊

 20. Ser virkelig ikke problemet med dette, selv synes jeg faktisk det er utrolig nyttig. Hvis hun oppga at hun brukte størrelse 42/xl hadde vel ingen reagert?

  1. Hmm, har du lest gjennom alle de gode innspillene flere andre har kommet med lenger opp i kommentarfeltet? Det er vel tydelig at dette er et problem når de velger å ha et eget punkt om det i Sunn fornuft-plakaten 😊 Minner om at Finn Skårderud som er ekspert på spiseforstyrrelser har vært med på å utarbeide disse retningslinjene. Du skriver at du syns det er utrolig nyttig. Dette er jeg uenig i, om det så er frua med XS som oppgir størrelse, Helene Drage med ekstra vekt, eller en blogger midt i mellom. Med mindre man har møtt bloggeren og helst stått ved siden av vedkommende foran et speil er det vanskelig å bedømme om man passer i samme størrelse. Er det ikke mye mer nyttig om de heller skriver at størrelsen oppleves som normal, stor eller liten?

Leave a Reply