ØKONOMIKURS MED FRUA

Hei alle sammen 🌸

Håper dere har hatt en nydelig lørdag i finværet. Jeg har brukt dagen på å sove ut fordi jeg er så stressa og har mye å fordøye (er det ikke det bloggerne pleier å si når de gjerne vil si a, men ikke b?). Kunne trengt et tips eller to fra han Espen Hilton om hva man gjør med økonomien etter å ha impulskjøpt en leilighet. Eller kanskje jeg bare trenger en skikkelig fest.

Apropos leilighet og økonomi og sånt, Fotballfrue skal visstnok også være god på dette. Tidlig i juni skrev jeg om hennes sparetips etter at hun blant annet tipset om å legge pengene sine i en leilighet. Jeg skal ikke skylde på henne for mitt impulskjøp altså, det ville vært for flaut å innrømme at man er så naiv at man tar imot økonomiråd fra en rosablogger. Frua viste i samme innlegg frem en leilighet de hadde investert i og nå skulle selge. Det ironiske er at den fortsatt ikke er solgt. Annonsen står nå som inaktiv på finn.no. Paret betalte 3,4 mill for leiligheten for tre år siden og la den ut til 4,8 mill. Dessverre traff de selverklærte økonomiekspertene svært dårlig på tidspunktet og havnet rett i prisfallet i Oslo. Det å få 4,8 mill for denne leiligheten nå kan de nok bare glemme, men de har kanskje råd til å sitte og ruge på den i evigheter til boligmarkedet eventuelt bedrer seg. Om jeg skal gi et godt økonomitips må det være å investere i en leilighet nå som prisene har gått såpass ned. Forutsatt at du leier i dag og drømmer om å ha ditt eget da.

Fotballfrue har også gitt innføring i hvordan spons fungerer etter spørsmål fra en leser som lurte på om hun ikke var takknemlig for all sponsen:(Skjermdump carolinebergeriksen.no)

Javel ja. Så hun må skatte av verdien på produktene. La oss si at skattesatsen er 30%, da har frua likevel fått produktene til minst 70% avslag. Jeg er dessverre ikke kjent med hvordan verdien på produktene fastsettes når de skal skattes av.

Dette kan vel kanskje sammenlignes med godene jeg får i min ordinære jobb som ufrivillig karrierekvinne. La oss si at jeg på min arbeidsplass har mulighet til å benytte meg “gratis” av et treningssenter. Dette koster vanligvis 700 kr i måneden om man melder seg inn som privatperson. Bedriften har en fin avtale som gjør at de får det til 500 kr i måneden per ansatt som benytter seg av det. Som arbeidstaker må jeg skatte av denne verdien. Med 30% skatt til grunn koster det meg dermed 150 kr i måneden å trene på dette treningssenteret. Sånn fungerer det også med sponsen frua mottar, så det er ikke tvil om at hun sparer masse.

I tillegg tjener frua godt på rene annonseinnlegg. For eksempel har Dagbladet tidligere (HER) skrevet at frua får betalt 50 000 kr per innlegg hun skriver for lydboktjenesten Storytel. Dette gjør hun rett som det er, senest for noen dager siden hvor hun kunne melde om at hun har startet å lese en helt nydelig bok. Heter det ikke å lytte til en bok i dette tilfellet? Bare nevner det.

Frua og frua driver selskapet Treasures AS. De tre siste årene har de tatt ut nesten 4,5 mill i utbytte. I tillegg har de i denne perioden tatt ut nesten 2 mill i lønn. Jeg må si jeg som utdannet innen faget lurer på hvordan all sponsen rent praktisk bokføres, men det får jeg dykke dypere ned i en annen dag 😊

❤️ Vicky