ØKONOMIKURS MED FRUA

Hei alle sammen 🌸

Håper dere har hatt en nydelig lørdag i finværet. Jeg har brukt dagen på å sove ut fordi jeg er så stressa og har mye å fordøye (er det ikke det bloggerne pleier å si når de gjerne vil si a, men ikke b?). Kunne trengt et tips eller to fra han Espen Hilton om hva man gjør med økonomien etter å ha impulskjøpt en leilighet. Eller kanskje jeg bare trenger en skikkelig fest.

Apropos leilighet og økonomi og sånt, Fotballfrue skal visstnok også være god på dette. Tidlig i juni skrev jeg om hennes sparetips etter at hun blant annet tipset om å legge pengene sine i en leilighet. Jeg skal ikke skylde på henne for mitt impulskjøp altså, det ville vært for flaut å innrømme at man er så naiv at man tar imot økonomiråd fra en rosablogger. Frua viste i samme innlegg frem en leilighet de hadde investert i og nå skulle selge. Det ironiske er at den fortsatt ikke er solgt. Annonsen står nå som inaktiv på finn.no. Paret betalte 3,4 mill for leiligheten for tre år siden og la den ut til 4,8 mill. Dessverre traff de selverklærte økonomiekspertene svært dårlig på tidspunktet og havnet rett i prisfallet i Oslo. Det å få 4,8 mill for denne leiligheten nå kan de nok bare glemme, men de har kanskje råd til å sitte og ruge på den i evigheter til boligmarkedet eventuelt bedrer seg. Om jeg skal gi et godt økonomitips må det være å investere i en leilighet nå som prisene har gått såpass ned. Forutsatt at du leier i dag og drømmer om å ha ditt eget da.

Fotballfrue har også gitt innføring i hvordan spons fungerer etter spørsmål fra en leser som lurte på om hun ikke var takknemlig for all sponsen:(Skjermdump carolinebergeriksen.no)

Javel ja. Så hun må skatte av verdien på produktene. La oss si at skattesatsen er 30%, da har frua likevel fått produktene til minst 70% avslag. Jeg er dessverre ikke kjent med hvordan verdien på produktene fastsettes når de skal skattes av.

Dette kan vel kanskje sammenlignes med godene jeg får i min ordinære jobb som ufrivillig karrierekvinne. La oss si at jeg på min arbeidsplass har mulighet til å benytte meg “gratis” av et treningssenter. Dette koster vanligvis 700 kr i måneden om man melder seg inn som privatperson. Bedriften har en fin avtale som gjør at de får det til 500 kr i måneden per ansatt som benytter seg av det. Som arbeidstaker må jeg skatte av denne verdien. Med 30% skatt til grunn koster det meg dermed 150 kr i måneden å trene på dette treningssenteret. Sånn fungerer det også med sponsen frua mottar, så det er ikke tvil om at hun sparer masse.

I tillegg tjener frua godt på rene annonseinnlegg. For eksempel har Dagbladet tidligere (HER) skrevet at frua får betalt 50 000 kr per innlegg hun skriver for lydboktjenesten Storytel. Dette gjør hun rett som det er, senest for noen dager siden hvor hun kunne melde om at hun har startet å lese en helt nydelig bok. Heter det ikke å lytte til en bok i dette tilfellet? Bare nevner det.

Frua og frua driver selskapet Treasures AS. De tre siste årene har de tatt ut nesten 4,5 mill i utbytte. I tillegg har de i denne perioden tatt ut nesten 2 mill i lønn. Jeg må si jeg som utdannet innen faget lurer på hvordan all sponsen rent praktisk bokføres, men det får jeg dykke dypere ned i en annen dag 😊

❤️ Vicky

16 thoughts on “ØKONOMIKURS MED FRUA

 1. Bahah. Er så lei av disse kursa til frua og frua til frua. Har dere noe informasjon om hva de store million-prosjektene til eirín kristiansen er – og hvem hennes kjæreste “M” er ?

 2. Veldig bra, igjen 😊 Fortsett og grav om frua og co, kanskje andre våkner og får opp øynene for galskapen😉

 3. Kan dere ikke skrive et innlegg om hvordan bloggerne ble kjente, som å bli linket eller vært venn med noen til å ha vært med på PH osv 🙂

 4. Off, jeg personlig liker ikke frua og frua til frua da jeg jeg har hatt dem som naboer i Siljan. Var ikke noe sorg at dem flyttet. Holdt på å kjøre ihjel hundene hennes hele tiden, fordi dem alltid stakk av og sprang i veien. Så lærte fort st vi måtte holde ekstremt lav fart på den strekningen der fordi det var virkelig ikke noe noen ønsket å gjøre.

  Syntes dem var uhøflige og satt på deres høye hest. Så dem alltid hente sponsen sin på Spar Siljan, ble helt sjokkert over hvor mye dem faktisk fikk.

  1. Skrev ikke Caroline at den ene hunden hadde begynt å stikke av etter de flyttet til Sarpsborg? Virker til at det er en vane den hadde med seg fra Siljan 😂

 5. Fikk dere med dere “sykepleierBENTE” som herjer i kommentarfeltet? Åpenlyst at det er LK som går amok igjen..ganske pinlig at de aldri lærer etter å ha blitt tatt med buksene nede gang på gang.

  1. Ja, leste en kommentar fra sykepleier-Bente, var det flere? Ellers er jo den som står der nå rimelig lang og detaljert til å “bare” være en sykepleier som liker å lese rosablogger 😁

 6. Heii. Ville bare tipse om nettsiden Socialblade.com. Er en side hvor man kan finne ut om Instagrambrukere har kjøpt følgere 🙂

 7. Yes! Bra dere setter fokus på dette! Folk må skjønne at frua IKKE er venninnen din som vil tipse deg om sine egne favorittprodukter! Hun tjener rått på å være kynisk og etter min mening; usmaklig. Bruk og kast metalitet som er helt hinsides, eksponering av mindreårige, og kanskje aller verst: få penger for å reklamere for veldedige organisasjoner. Husker når hun satt og syntes synd i uteliggerene nedenfor fra sin sponsede suite på grand, DA mistet hun all min respekt! Hva med å gjøre noe for disse menneskene?! Gratis? Og da tells ikke sponsede klær i søplesekker til fretex.

Leave a Reply