BOKLANSERING NAKEN

Hei alle sammen 🌸

Boka til mammaen til Michelle (og William og Lucas) er endelig ute, og vi skal selvsagt på boklanseringen. Jeg fant boka i en bokhandel på tirsdag og skumleste litt i noen av kapitlene. Jeg fikk dessverre ikke inntrykk av at vi får vite så mye nytt i denne boka. Av det jeg kunne lese handlet det mye om hennes (tidligere) gode forhold til moren, at faren ofte var sint da hun var liten og om graviditet. Både VG og Dagbladet har gitt boka terningkast 2. Dagbladet sin anmeldelse ligger bak betalingsmur med overskriften “Anna Rasmussens selvbiografi ligner en tenåringsdagbok, uten betroelsene”. VG skriver at biografien er overraskende tam og kjedelig. De påpeker også at den i likhet med bloggen har dramatiske kapitelloverskrifter som ikke alltid står i stil med innholdet. Mammaen har samtidig stilt opp i et eksklusivt intervju i VG+ hvor hun innrømmer at hun har blitt avhengig av oppmerksomhet og bekreftelser.

Samme dag som bokanmeldelsene kom ut la mammaen og Janbanan ut ei litta video på Facebook på kvelden. Videoen åpner med at hun sier at de allerede har prøvd i to videoer å lese “forurd” i boken. Janbanan korrigerer med “ikke forhud, forord”. Da ser hun oppgitt på sin kjære en stund, han vet ikke helt hvor han skal se, og det er tydelig at det er dårlig stemning i heimen. Hun bestemmer seg til slutt for å lese overskrifter i stedet. Må si mammaen her virker ganske trist og uengasjert til å ha gitt ut sin første bok som 21-åring. På slutten snakker de om lanseringsfesten. Alle får komme selv om de ikke har meldt seg på, så det virker som interessen har vært laber. Mammaen gruer seg veldig til å stå på en scene og svare på spørsmål, men sier at “eg må jo bare gjør det”. Janbanan sier helt uten entusiasme at det sikkert går bra. Jeg må si jeg er spent. Kommer mammaen i det hele tatt til å møte opp, eller vil hun trekke seg fra sin egen lanseringsfest?

Yeeey, det ble lanseringsfest! Det må jeg bare si med en gang, mammaen så nydelig ut i sin buksedress. Så mye penere når hun smiler 😍 Lanseringsfesten begynte med at en kar fra Gyldendal prata litt. Han kunne gledelig informere om at de nå hadde et 2. opplag på 10.000 bøker i trykken fordi det hadde vært så bra salg av boka. Det var servering av Cola, Farris, Solo og ikke minst cupcakes som jeg mistenker er bakt av Anne Brith. For jada, mor sjøl var til stede, men hun var til gjengjeld den eneste kjendisen vi kunne spotte på eventet. Vi plasserte oss godt bakerst i mengden (på rundt 100 personer?), kunne jo ikke risikere at VGTV og de andre mediene skulle få oss med på kamera si.

(Mor sjøl sto fint plassert ved siden av cupcakesene og sa strengt at det kun var en til hver. Neida. Joda. Neida).

Da seansen begynte satt mammaen og Janbanan i hver sin stol på scenen. De hadde på forhånd informert om at det var han som skulle stille henne spørsmål.

(Foto Vicky)

Mammaen begynte med å være god til å snakke for seg. Hun fortalte at så fort hun kom inn i rommet var hun så nervøs at hun skalv. Såvidt vi kunne se var forlovelsesringen tilbake på fingeren hennes. Eller kanskje den har vært der hele tiden? Janbanan beklaget at han byttet en del mellom dialekter. Han sa jo i en støttevideo til mammaen for kort tid siden at vi ikke engang vet hvilken dialekt han har. Kan det være at han ikke vet det helt selv heller? Det tok ikke lange tiden før Janbanan var tom for spørsmål og de åpnet for spørsmål fra publikum. Det hadde vi ikke trodd. Vi hadde selvsagt lyst til å spørre om både det ene og det andre, men turte ikke. Til slutt spurte en jente om når mammaen kom tilbake på bloggen. Svaret var at hun vil bruke den tiden det tar. Hun har hatt en vanskelig uke med boklansering og kommer tilbake når hun har hatt flere gode dager. De to siste dagene sier hun har vært gode. Det hadde vært veldig så interessant om noen hadde spurt om den utstrakte bruken av clickbaits og eksponering av barn. Det mest interessante var nok da de snakket om at mammaen faktisk satt i bilen på vei til Oslo og strikket. Hun er godt i gang med en bukse til Lucas. Som hun selv sier – noe må hun jo fylle tiden med nå som hun ikke blogger. Strikking syns jeg personlig er en fantastisk aktivitet, det er litt som terapi for sjelen.

Etter seansen på scenen var det klart for signering av bøker. Egen fotograf var leid inn slik at de som fikk signert boken sin kunne få et bilde sammen med mammaen i samme slengen. Her tenkte vi det var best å skygge banen og sette oss ned litt i bakgrunnen for å fordøye alt.

(Foto Vicky)

Alt i alt en vel gjennomført lansering. Vi gratulerer så mye, det er tydelig at denne boken betyr mye for mammaen 😘

❤ Vicky

24 thoughts on “BOKLANSERING NAKEN

 1. Kan du stoppe å skrive “litta” nå? “Den smarteste gir seg” som mamma pleide å si når pappa hylte og skreik for innbilte krenkelser.

  1. “Den smarteste gir seg”? Seriøst? Prøv å si det til de som vil ta selvmord. Eller til sånne som meg, som er i rusbehandling. “Den som gir seg er en dritt” pleier vi å si her, spesielt om noen vurderer å dra herfra/avbryte behandlingen. Begge setningene kan selvfølgelig snues på, men fortsatt, i mitt hode ble det helt feil.

   Denne bloggen er forresten et lyspunkt i min hverdag. Love you guys ❤️

   1. Tusen takk L 😘 Håper det går bra med deg i rusbehandling, hyggelig å høre at vi er et lyspunkt i hverdagen din ❤️

   1. Ingvild da, du må ikke få folk til å begynne å henge seg opp i at vi sier SI 😂 Well well…

  2. Tusen takk for konstruktiv kritikk 😊 Jeg kan dessverre ikke bare slutte med det fordi du ønsker det, men en dag går det nok over av seg selv. Passer godt på å ikke skrive det ti ganger per innlegg. Litta skriver jeg stadig i chat med venner og familie, i tillegg til at det er en del av mitt vokabular når jeg snakker 😊

 2. Huff, jeg synes synd på Anna Rasmussen. Jeg synes hun fremstår så umoden og utrygg. Håper for både hennes egen del – og spesielt for barna hennes sin – at hun klarer å ta seg noen års pause fra oppmerksomhetsavhengighet, selvsentrerthet og krenkbarhet. Kanskje hun etterhvert kan få et bedre og mer nyansert forhold til verden og mennesker og se at man ikke trenger å være enten fan eller fiende av henne.

 3. Tenker på lanseringsfesten til SE i fjor, masse kjendiser var der. Hun har selvfølgelig et helt annet nettverk av kjendisvenner enn Anna, som Sandra Lyng, Odd Magnus Williamson osv. Føler Anna er en outsider, ingen vil assosiere seg med henne.

 4. Så deilig å lese gjennom kommentarene her uten at dere har svart på ALLE kommentarene! Er ofte så slitsomt at jeg bare lar väre å lese gjennom kommentarene, selv om jeg er spent på hva folk mener og tenker om bloggerne dere har innlegg om.

  1. Dette var interessant å høre 🤔 Vi er veldig opptatt av å ha et “levende” kommentarfelt hvor vi svarer de som tar seg tid til å legge igjen en kommentar 😊

 5. Håper for Anna sin del at hun tar avstand fra bloggen, i det minste for en god stund. Tror hun har godt av å sette fokus på livet, heller sette av tid til å søke oppmerksomhet fra sine barn. Synes det hele fremstår som veldig trist, spesielt den siste tiden som har gått. Hun er nok langt ifra en dårlig mamma, men fokuset er på feil sted når hun selv sier til media at hun er avhengig av oppmerksomhet fra mennesker bak skjermer. Mennesker som hun selv sier er mobbere. Er så lei av å lese om bloggere som drar mobbekortet, de velger selv å opprtre slik de gjør. Det er nettopp det som er det fine med å være blogger, det en ingen aviser eller medier som skrver innleggene deres. Kun dere selv, så hvis de mangler så mye selvinnsikt at de ikke klarer å innse det, da har de rett og slett et problem.

  1. Kunne ikke vært mer enig med deg.
   Hun har selv hundre prosent kontroll på hva hun legger ut på bloggen sin, så her må man selv ta ansvar. Hun har vært så lenge i gamet at hun VET va som provoserer. Nakenhet og sex-relaterte overskrifter hører ikke hjemme på en blogg som i hovedsak handler om barn/familie, mener jeg og mange med.

   Kommer hun tilbake igjen nå, ja da synes jeg rett og slett det blir for flaut.
   Hun har sikkert mange gode kvaliteter den jenta der, jeg håper hun finner sin vei i livet og blir lykkelig med sine viktige.

 6. Er det bare jeg som syns det er veldig merkelig at Jan lar hun holde på sånn her? Regner med han leser gjennom OG tar bilder før hun legger ut.. hadde veldig sansen for henne før Jan kom inn i bilde altså.. føler den fyren kanskje ikke var så sunn og bra. Hvertfall ikke for “blogg Anna”. Håper han er en sunn kjæreste for hun..

  1. Dette er jeg også helt enig i. Før hadde hun moren som kunne bremse henne. Nå har hun Jan som sier kjør på, alt for penger. Jeg synes forøvrig oppriktig synd på både henne og familien hennes som må stå oppi dette. Familien hennes virker ut som de har mistet både datter og barnebarna. Isteden har hun Jan og hans familie. Familien hans er helt sikkert bra folk som nok ikke vil blande seg for mye. De synes nok også dette er tøft. Jeg håper hun får skikkelig profesjonell hjelp, og at kontakten med hennes familie tas opp. Ønsker dem egentlig alt godt.

   Jeg mener også om at hvis de vil drive på med disse clickbaits som de gjør og nakenbilder for å få oppmerksomhet, så må de faktisk tåle å bli harselert med, noe hele komikernorge gjør nå. Tåler de ikke det så må de iallfall slutte å være så oppmerksomhetssjuke. Det er et ordtak som heter “som man reder, ligger man”, og dette gjelder dem akkurat nå. Jeg synes ikke det er mobbing som de sjøl sier. Tåler de det ikke, så ro ned mange hakk eller finn noe annet å gjøre, selv om det nok ikke finnes så mange jobber man tjener millioner i året av å jobbe 3 t daglig.

   1. Helt enig! Syns det bare er trist, og som du sier så ber de om alt dette styret.. når jeg ser på bloggerne nå er det en helt annen Anna.. jeg får lyst å rive av meg håret når jeg ser hun og han.. blir helt paff rett og slett.. det frieriet og opplegget etterpå.. nei huff ass..

 7. Jeg fant ut noe litt morsomt, hvis du bildegoogler «sketch woman lines» og blar cirka 25 bilder nedover, dukker det plutselig opp et veldig kjent bilde. Dette bildet har KU tegnet etter, hun snapchattet at hun tegnet det, og det har dukket opp i bakgrunnen på utallige bloggposter og snapper, hun er nok veldig stolt (står i stativet i leiligheten hennes) tenker at alle bildene hun har tegnet er «inspirert» (eller hva jeg vil kalle det; kopiert) fra Google.

  Det er egentlig ikke noe galt i å copycatte litt, i hvertfall ikke i begynnelsen. Men det blir litt kleint når hun liksom skal være så kreativ og kunstnerisk, for det er det ikke. Haha! Digger KU uansett da, men et morsomt tips.

 8. Hvis du bildegoogler «sketch woman lines» og blar cirka 25 bilder nedover, dukker et kjent bilde opp. Dette har KU nemlig kopiert, og filmet at hun tegner på snap. Bildet står i stativet i leiligheten hennes og er å se i bakgrunnen på utallige bloggposter og snapstories. Tenker at alle bildene «hennes» er copycatta.

  Egentlig ikke noe galt i å herme litt (mye) i begynnelsen, men det blir liksom litt kleint når hun skal være så kunstnerisk og kreativ, for det er det virkelig ikke. Digger KU uansett da.:)

Leave a Reply