BOKLANSERING NAKEN

Hei alle sammen 🌸

Boka til mammaen til Michelle (og William og Lucas) er endelig ute, og vi skal selvsagt på boklanseringen. Jeg fant boka i en bokhandel på tirsdag og skumleste litt i noen av kapitlene. Jeg fikk dessverre ikke inntrykk av at vi får vite så mye nytt i denne boka. Av det jeg kunne lese handlet det mye om hennes (tidligere) gode forhold til moren, at faren ofte var sint da hun var liten og om graviditet. Både VG og Dagbladet har gitt boka terningkast 2. Dagbladet sin anmeldelse ligger bak betalingsmur med overskriften “Anna Rasmussens selvbiografi ligner en tenåringsdagbok, uten betroelsene”. VG skriver at biografien er overraskende tam og kjedelig. De påpeker også at den i likhet med bloggen har dramatiske kapitelloverskrifter som ikke alltid står i stil med innholdet. Mammaen har samtidig stilt opp i et eksklusivt intervju i VG+ hvor hun innrømmer at hun har blitt avhengig av oppmerksomhet og bekreftelser.

Samme dag som bokanmeldelsene kom ut la mammaen og Janbanan ut ei litta video på Facebook på kvelden. Videoen åpner med at hun sier at de allerede har prøvd i to videoer å lese “forurd” i boken. Janbanan korrigerer med “ikke forhud, forord”. Da ser hun oppgitt på sin kjære en stund, han vet ikke helt hvor han skal se, og det er tydelig at det er dårlig stemning i heimen. Hun bestemmer seg til slutt for å lese overskrifter i stedet. Må si mammaen her virker ganske trist og uengasjert til å ha gitt ut sin første bok som 21-åring. På slutten snakker de om lanseringsfesten. Alle får komme selv om de ikke har meldt seg på, så det virker som interessen har vært laber. Mammaen gruer seg veldig til å stå på en scene og svare på spørsmål, men sier at “eg må jo bare gjør det”. Janbanan sier helt uten entusiasme at det sikkert går bra. Jeg må si jeg er spent. Kommer mammaen i det hele tatt til å møte opp, eller vil hun trekke seg fra sin egen lanseringsfest?

Yeeey, det ble lanseringsfest! Det må jeg bare si med en gang, mammaen så nydelig ut i sin buksedress. Så mye penere når hun smiler 😍 Lanseringsfesten begynte med at en kar fra Gyldendal prata litt. Han kunne gledelig informere om at de nå hadde et 2. opplag på 10.000 bøker i trykken fordi det hadde vært så bra salg av boka. Det var servering av Cola, Farris, Solo og ikke minst cupcakes som jeg mistenker er bakt av Anne Brith. For jada, mor sjøl var til stede, men hun var til gjengjeld den eneste kjendisen vi kunne spotte på eventet. Vi plasserte oss godt bakerst i mengden (på rundt 100 personer?), kunne jo ikke risikere at VGTV og de andre mediene skulle få oss med på kamera si.

(Mor sjøl sto fint plassert ved siden av cupcakesene og sa strengt at det kun var en til hver. Neida. Joda. Neida).

Da seansen begynte satt mammaen og Janbanan i hver sin stol på scenen. De hadde på forhånd informert om at det var han som skulle stille henne spørsmål.

(Foto Vicky)

Mammaen begynte med å være god til å snakke for seg. Hun fortalte at så fort hun kom inn i rommet var hun så nervøs at hun skalv. Såvidt vi kunne se var forlovelsesringen tilbake på fingeren hennes. Eller kanskje den har vært der hele tiden? Janbanan beklaget at han byttet en del mellom dialekter. Han sa jo i en støttevideo til mammaen for kort tid siden at vi ikke engang vet hvilken dialekt han har. Kan det være at han ikke vet det helt selv heller? Det tok ikke lange tiden før Janbanan var tom for spørsmål og de åpnet for spørsmål fra publikum. Det hadde vi ikke trodd. Vi hadde selvsagt lyst til å spørre om både det ene og det andre, men turte ikke. Til slutt spurte en jente om når mammaen kom tilbake på bloggen. Svaret var at hun vil bruke den tiden det tar. Hun har hatt en vanskelig uke med boklansering og kommer tilbake når hun har hatt flere gode dager. De to siste dagene sier hun har vært gode. Det hadde vært veldig så interessant om noen hadde spurt om den utstrakte bruken av clickbaits og eksponering av barn. Det mest interessante var nok da de snakket om at mammaen faktisk satt i bilen på vei til Oslo og strikket. Hun er godt i gang med en bukse til Lucas. Som hun selv sier – noe må hun jo fylle tiden med nå som hun ikke blogger. Strikking syns jeg personlig er en fantastisk aktivitet, det er litt som terapi for sjelen.

Etter seansen på scenen var det klart for signering av bøker. Egen fotograf var leid inn slik at de som fikk signert boken sin kunne få et bilde sammen med mammaen i samme slengen. Her tenkte vi det var best å skygge banen og sette oss ned litt i bakgrunnen for å fordøye alt.

(Foto Vicky)

Alt i alt en vel gjennomført lansering. Vi gratulerer så mye, det er tydelig at denne boken betyr mye for mammaen 😘

❤ Vicky