FRØKNAS DRØMMEVERDEN

Isabel S Raad er overlykkelig om dagen. Hun har nemlig blitt ambassadør for et reiseselskap som heter Dreamworld. Hun har nå fått sponset turer til Dubai og Bali (som om hun trenger spons når hun tjener 200.000kr. i mnd.), og er straks klar for avreise.

Om du ønsker booke reise med dette selskapet som frøkna skryter sånn av, ja da er det meget viktig å sjekke om selskapet er medlem av Reisegarantifondet først. Dette er faktisk lovpålagt og du kan finne mer ut om dette  HER

Jeg har gjort jobben for deg, kjære leser, og sendt en mail til reisegarantifondet for å høre om Dreamworld er medlem der. Her er svaret jeg fikk:


Jeg har også fått noen til å sende en mail til Dreamworld for å be om opplysninger om hvem de er og hvor de holder til, da denne infoen mangler på deres egen nettside. Nettsiden synes jeg forøvrig ser meget useriøs ut og er skrevet med et dårlig språk. I tillegg koster alle turer fra 9999kr. Svar ventes.

Her er hva de skriver om seg selv:

(Skjermdump dreamworld.no) 

Det er vanskelig å finne ut hvem som står bak firmaet. Kontaktinfo er kun en mail og et mobilnummer som i tillegg er reservert for opplysning. Jeg kunne heller ikke finne verken et AS eller et enkeltmannsforetak

Det jeg derimot kunne finne var at Domenet er registrert på Sindre Back fra Vikhammer. Domenet ble registrert 11.7.17.


Jeg har søkt i SoMe for å prøve finne ut noe om denne arrangøren. Jeg fant dem på Instagram men kunne heller ikke der få noe info, og kontoen var dessuten privat. Er ikke det litt merkelig å ha en privat konto når man skal selge reiser?

(Skjermdump Dreamworld/Instagram/norid.no)

Jeg finner rett og slett ingen andre som kan knyttet til Dreamworld enn denne Sindre Bach. Som jeg ser av profilen hans er han meget bereist. Og hvor har han har reist? Jo, til Bali, Singapore, Maldivene og Dubai, akkurat samme steder som det selges reiser til.

Nå vet jeg ikke hva Isabel vet om dette selskapet eller hvor involvert hun er med Bach, men om dette er svindel eller forsøk på svindel så skal det mye til om ikke hun kan anmeldes for medvirkning. Hun kan ikke som profesjonell aktør late om ingenting og si “jeg visste ikke.” Blogger eller ei, man har et ansvar for hva man frivillig promoterer.

Med strafferettslig medvirkning menes at man aktivt bistår eller passivt støtter en straffbar handling med ord eller gjerning, og derigjennom pådrar seg et straffansvar når straffebestemmelsen også ilegger straff for medvirkning. Enkelt forklart er medvirkning at man har vært med på forbrytelsen under utførelsen, uten selv å ha utført gjerningsbeskrivelsen i straffebudet.”
(Skjermdump jusinfo.no) 

Nå sier ikke jeg at dette er svindel, jeg bare nevner dette.

Med det faktum at man starter et reiseselskap og registrerer et domenet på seg selv, og ikke starter et AS, kan tyde på at den godeste Sindre Bach mangler de nødvendige 30k for å starte et AS. Uansett, her viftes det voldsomt med et gigantisk rødt flagg, og en bør ikke betale inn penger til en reisearrangør som virker så lite seriøs.

At frøkna frivillig stiller opp for noe som virker litt uferdig og shady hadde overrasket meg for ett år siden, men ikke nå lenger. Vi husker alle hvordan hun promoterte “Premium White.”

Til sist, Dreamworld  kjører et lite lotteri for de som har kjøpt reiser av dem:


(Skjermdump dreamworld)

Her har de hverken opplyst hvor mange som vinner, hvem som trekker eller hvor og hvordan. Et helt klart brudd på markedsføringsloven paragraf 18 HER Bare nevner det.

Flere har prøvd å spørre litt om arrangøren i kommentarfeltet til frøkna uten at hun godkjenner disse. Er ikke dette typisk. Tar du sjansen og stoler på hva Isabel sier?

(Skjermdump sraad.blogg.no) 

(Mange har tipset oss så stor takk til dere).

Oppdatering: Nå har det kommet svar på mailen som ble sendttil  Dreamworld: 

Han bekreftet hvertfall at vi hadde rett mann.

Adina xoxo