VALGSPESIAL

Hei alle sammen 🌸

Jeg måtte ta i et tak her hjemme og leke litt husmor i kveld. Viktig å ha det ryddig og pent rundt seg mens man skriver innlegg si. Jeg må innrømme at jeg er en sånn type jente som fort må åpne alle vinduer og kaste klærne mens jeg rydder og støvsuger. Jeg gjør derimot litt motsatt av mammaen til Michelle (og William og Lucas), så jeg har tasset rundt i kort t-skjorte og sokker. Med lillemor på display der altså. Hadde ingen Janbanan i nærheten til å ta et overraskende snikbilde, men hvem vet, kanskje en nabo der ute sitter på bilder av meg i full sving.

Valget er over og de blå vant. Blå er jo en farge som er veldig i vinden om dagen. Interiørmessig altså. Tenkte jeg skulle ta ei litta oppsummering på hva vi vet om bloggernes bidrag i valget.

Siden jeg allerede har nevnt mammaen begynner jeg med henne. Hun og Janbanan la i går ut en svært (lite) sjarmerende video på Instagram hvor de informerte om at de var på vei ut for å stemme “så jævlig” på FrP. Jeg syns alltid det er litt trist å se alle som påstår at det kun er de som har gått “Livets harde skole” som stemmer FrP. Ekstra trist syns jeg det er at denne videoen styrker dette argumentet. Tidligere har mammaen lagt ut bilde på Instagram av at hun har på seg den utrolig kule genseren med Erna på, så jeg må si jeg ble litt overrasket over at de ikke stemte Høyre.

Stina har også vært og stemt, men vil dessverre ikke si hvem hun stemte på da hun mener det er privat. Jeg husker dette var veldig hemmelig blant alle voksne da jeg var liten, men takk og lov for at det ikke lenger er ansett som frekt å spørre hva noen stemmer på.

Helene Drage hadde et eget innlegg om valget på søndag hvor hun skrev at hun skulle stemme på MDG og at hun ikke ville ha FrP i regjering. Dette innlegget er nå borte fra bloggen og hun har kommet med følgende oppdatering:

(Skjermdump Helene Drage/Facebook)

Anniken Jørgensen, bedre kjent som bloggeren Annijor, stemmer visst ikke i det hele tatt: (Skjermdump/seher.no)

Annijor har delt mye om sin depresjon tidligere, så man skulle tro at psykisk helse var en sak som er viktig for henne. Et tips fra meg til neste valg er at det å forebygge psykiske problemer hos unge mennesker har vært en viktig sak for Høyre i mange år. Og uten at jeg skal skrive en lang avhandling om det, så er dette virkelig et viktig område. Spesielt det å komme inn tidlig og hjelpe de som sliter i god tid før de er så langt nede at det tar årevis å få de på beina igjen.

Mor sjøl, Anne Brith, delte for noen uker siden noen videoer på snap hvor hun hadde på seg den kule genseren med Erna på. Denne hadde hun fått i gave fra Høyre, snappen var merket med reklame og hun sa samtidig (såvidt jeg husker) at hun ikke visste hva hun skulle stemme. Vi har hørt at det har gått noen rykter om at mor sjøl har stilt opp som DJ på FrP sin stand i Lillestrøm i helgene. Vi har fortsatt til gode å se bildebevis og holder en knapp på at dette bare er et rykte som har oppstått på Jodel. Hun kunne antageligvis høstet en del ekstra klikk ved å skrive et provoserende innlegg om dette dersom det var sant.

Espen Hilton blir å se på Bloggerne denne høsten. Jeg forbinder han hovedsaklig med mor sjøl, kanskje fordi jeg har sett så mange snaps hvor de vorser og fniser før de skal ut på byen og finne nye mannebein sammen. Uansett, han var så spent på dette valget at alt han hadde å dele i går var morsomme historier fra tiden han jobbet på H&M. Innlegget avsluttet han med “morna Siv”. Han har altså neppe vært i Lillestrøm og hørt mor sjøl være DJ for FrP.

Er ikke så lett å få med seg alt i bloggverden, så om dere har plukket opp hva noen av de andre har stemt så må dere gjerne legge igjen en kommentar. Tar også imot tips om hvor jeg kan få tak i den kule genseren med Erna på 😘

❤️ Vicky

33 thoughts on “VALGSPESIAL

 1. Ønsker meg mer om annijor jeg. Skjønner ikke hvordan en blogger som blir kjent basert på serien Sweatshop, om klesproduksjon som foregår under svært veldig kritikkverdige forhold, og med sin kampasak i ettertid mot HM, nå kan tjener penger basert på blogg og reklameinnlegg for Nelly og bubbleroom osv. Som om de nødvendigvis har bedre produksjonsforhold. Hun ble (etter min formening) kjent som en menneskerettighetsforkjemper, da særlig innen tekstilarbeid, og så lever hun nå av å tjener penger på nettopp klesbransjen? Og hun vil i tillegg nå ikke stemme fordi det er ingen saker som er viktige eller angår henne..? Blir så oppgitt jeg. Synes hun fortjener mer kritikk enn hun har fått, og liker ikke at hun har fått så lite pes for sin dobbelmoral. Jeg mener å ha lest henne skrive at hun ikke kjøper mye klær og handlet brukt osv, men det finnes jo stort sett reklamelenker til klærene hun har på seg i antrekksinnlegg, så det må jo være endel nye klær der. I tillegg hjelper jo ikke det når hun bidrar til kjøpepress blant unge ved å reklamere for de ulike kjedene.

  Bare ei litta rant her fra meg altså

  1. Jeg har kommentert dette på bloggen hennes, under slike reklameinnlegg før. Kommentarene har vært saklige, men kritiske. Samtlige ble slettet etter noen timer.

 2. I rekkefølge 😋 Mamma til Michelle,kona til, Martine Halvorsen, Sofie og Andrea,lunde /Isabel/teele og annebrith. Kommer sikkert fler😀

 3. Dere er så gode dere som driver denne bloggen! Nå har dere fått mye frem i lyset som burde vært der for lenge siden, så hva om dere skriver et innlegg som tar for seg den systematiske og kyniske behandlingen bloggerbarna får av foreldrene sine? Det er et tema som definitivt trenger mer oppmerksomhet. Uansett, flott blogg, stå på! 😁

  1. Tusen takk for skryt😘
   Bloggebarna har vært nevnt her av og til, men enig med deg at det virkelig trengs et innlegg eller to om dette temaet, og det skal vi absolutt få til. Vi ser mye rart vi også. Takk for tips😘

 4. Elsker bloggen deres og har fulgt den siden dere byttet plattform fra blogg.no og hit, men nå reagerer jeg på en endring som merkes.

  I de tidligere innlegg har dere knyttet opp kanskje noen små personlige erfaringer som har passet bra med bloggbildet og vært ganske morsomt, mens nå skriver dere kanskje litt mye om dere selv. Noe som er forvirrende, for selv om jeg som leser har fulgt med på starten så vet jeg fortsatt ikke forskjell mellom de forskjellige navnene til dere som blogger, og klarer ikke å skille hvem som skriver. Det vil jeg forsåvidt heller ikke, jeg vil lese en blogg om toppbloggere som av og til kommer med morsomme kommentarer, ikke personer som står bak blogg om toppbloggere forteller om liv og bloggere.

  Dette var litt satt på spissen, men det får kanskje fram poenget mitt?

  I tillegg reagerte jeg på dette innlegget. “den utrolig kule genseren med Erna” er nevnt tre ganger i innlegget.

  “Jeg husker dette var veldig hemmelig blant alle voksne da jeg var liten, men takk og lov for at det ikke lenger er ansett som frekt å spørre hva noen stemmer på.” Jeg føler fortsatt stor respekt for hva folk stemmer og at folk kanskje vil holde det hemmelig. Det er personlig å stemme. Takk og lov for at det er hemmelig valg sier jeg bare.

  “Et tips fra meg til neste valg er at det å forebygge psykiske problemer hos unge mennesker har vært en viktig sak for Høyre i mange år.” Dette er jo faktisk en direkte personlig mening om hva man bør stemme på. Istedenfor å ordlegge seg “Psykiske problemer hos unge er jo noe som er kjernesaker for noen partier, merkelig at det ikke skal være noe som påvirker henne? Vi anbefaler henne å lese igjennom partiprogrammene for det er garantert mye som berører deg som person selv om du lever på blogg”.

  Jeg ønsker at dere forholder dere mer nøytral i måten dere skriver på, og kanskje kommer med litt mindre meninger. Det kan hende det bare er meg, men det er et innspill!

  Som sagt så elsker jeg bloggen deres, så stå på videre!

  1. Takk for lang og konstruktiv kommentar 😘 Beklager at du opplever det som at vi skriver for mye om oss selv. Som du sier er dette for det meste knyttet opp til det innlegget ellers handler om og vi har fått gode tilbakemeldinger på at vi har med små ting om oss selv. Selv om dette er en blogg om toppbloggere er det jo hyggelig om leserne ser at det er to ulike individer som skriver her. Skal absolutt ha dette i bakhodet fremover så det ikke blir for mye personlig 🙂

   Godt observert dette med at den kule genseren til Erna er nevnt tre ganger. Jeg la også merke til det før jeg postet innlegget, men så var det nå en gang sånn at både mammaen og mor sjøl har posert med genseren og det ER jo en kul genser og et friskt pust blant rosene Arbeiderpartiet har delt ut i alle år.

   Jeg respekterer at folk vil holde hva de stemmer hemmelig, men jeg syns det er supert at det har blitt mer åpenhet rundt dette. Det åpner for flere politiske diskusjoner blant “vanlige” folk. Sånn jeg oppfattet det tidligere var det nesten verre å spørre hva folk stemte på enn hva de tjente…

   Jeg forstår at mitt utsagn rundt psykiske problemer kan oppfattes som en direkte personlig mening, her skulle jeg absolutt tatt med link fra min kilde Mental Helse Ungdom som har gått gjennom og vurdert de ulike partiene på dette området (http://www.mentalhelseungdom.no/aktuelt/item/449-hvem-er-best-pa-psykisk-helse). Tro det eller ei, men jeg har aldri stemt Høyre. Jeg vurderte veldig å bytte til de i år etter å ha lest denne artikkelen, men valgte å fortsette å gi min støtte til et av partiene Høyre uansett vil gå i regjering med da det også er andre saker som engasjerer. Nå ble det mye meg her igjen, beklager det 🙈

   Tusen takk for skryt og for at du fortsatt følger oss ❤️

   1. Jeg synes det er veldig hyggelig når dere deler litt om dere selv, og synes absolutt ikke det blir for mye 😊 Bra med litt personlig erfaring også!

 5. Digger innleggene deres fortsatt. Men måtte bare kommentere en liten ting angående høyre og mental helse. Jeg jobber selv i psykatrien, med tungt psykiatriske pasienter, og psykatrien har bare blitt dårligere med høyre i regjeringen. Blant annet i forhold til dette med tvang(tvang er ikke bare beltelegging), det har nå blitt nesten helt umulig å få lagt inn psykotiske pasienter på sykehus og dps nå pga de nye reglene angående tvang. Og tipper det kommer til å ende med å sette både pasientene selv, andre pasienter, og personal i fare i fremtiden.

  1. Takk for at du digger oss Elise ❤️ Og takk for oppklaring 🙂 Jeg er veldig lite politisk engasjert og må ærlig innrømme at dette har jeg ikke satt meg inn i. Interessant tema er det uansett, så forhåpentligvis rekker jeg å lese meg opp til neste stortingsvalg om fire år 😁

Leave a Reply