VALGSPESIAL

Hei alle sammen 🌸

Jeg måtte ta i et tak her hjemme og leke litt husmor i kveld. Viktig å ha det ryddig og pent rundt seg mens man skriver innlegg si. Jeg må innrømme at jeg er en sånn type jente som fort må åpne alle vinduer og kaste klærne mens jeg rydder og støvsuger. Jeg gjør derimot litt motsatt av mammaen til Michelle (og William og Lucas), så jeg har tasset rundt i kort t-skjorte og sokker. Med lillemor på display der altså. Hadde ingen Janbanan i nærheten til å ta et overraskende snikbilde, men hvem vet, kanskje en nabo der ute sitter på bilder av meg i full sving.

Valget er over og de blå vant. Blå er jo en farge som er veldig i vinden om dagen. Interiørmessig altså. Tenkte jeg skulle ta ei litta oppsummering på hva vi vet om bloggernes bidrag i valget.

Siden jeg allerede har nevnt mammaen begynner jeg med henne. Hun og Janbanan la i går ut en svært (lite) sjarmerende video på Instagram hvor de informerte om at de var på vei ut for å stemme “så jævlig” på FrP. Jeg syns alltid det er litt trist å se alle som påstår at det kun er de som har gått “Livets harde skole” som stemmer FrP. Ekstra trist syns jeg det er at denne videoen styrker dette argumentet. Tidligere har mammaen lagt ut bilde på Instagram av at hun har på seg den utrolig kule genseren med Erna på, så jeg må si jeg ble litt overrasket over at de ikke stemte Høyre.

Stina har også vært og stemt, men vil dessverre ikke si hvem hun stemte på da hun mener det er privat. Jeg husker dette var veldig hemmelig blant alle voksne da jeg var liten, men takk og lov for at det ikke lenger er ansett som frekt å spørre hva noen stemmer på.

Helene Drage hadde et eget innlegg om valget på søndag hvor hun skrev at hun skulle stemme på MDG og at hun ikke ville ha FrP i regjering. Dette innlegget er nå borte fra bloggen og hun har kommet med følgende oppdatering:

(Skjermdump Helene Drage/Facebook)

Anniken Jørgensen, bedre kjent som bloggeren Annijor, stemmer visst ikke i det hele tatt: (Skjermdump/seher.no)

Annijor har delt mye om sin depresjon tidligere, så man skulle tro at psykisk helse var en sak som er viktig for henne. Et tips fra meg til neste valg er at det å forebygge psykiske problemer hos unge mennesker har vært en viktig sak for Høyre i mange år. Og uten at jeg skal skrive en lang avhandling om det, så er dette virkelig et viktig område. Spesielt det å komme inn tidlig og hjelpe de som sliter i god tid før de er så langt nede at det tar årevis å få de på beina igjen.

Mor sjøl, Anne Brith, delte for noen uker siden noen videoer på snap hvor hun hadde på seg den kule genseren med Erna på. Denne hadde hun fått i gave fra Høyre, snappen var merket med reklame og hun sa samtidig (såvidt jeg husker) at hun ikke visste hva hun skulle stemme. Vi har hørt at det har gått noen rykter om at mor sjøl har stilt opp som DJ på FrP sin stand i Lillestrøm i helgene. Vi har fortsatt til gode å se bildebevis og holder en knapp på at dette bare er et rykte som har oppstått på Jodel. Hun kunne antageligvis høstet en del ekstra klikk ved å skrive et provoserende innlegg om dette dersom det var sant.

Espen Hilton blir å se på Bloggerne denne høsten. Jeg forbinder han hovedsaklig med mor sjøl, kanskje fordi jeg har sett så mange snaps hvor de vorser og fniser før de skal ut på byen og finne nye mannebein sammen. Uansett, han var så spent på dette valget at alt han hadde å dele i går var morsomme historier fra tiden han jobbet på H&M. Innlegget avsluttet han med “morna Siv”. Han har altså neppe vært i Lillestrøm og hørt mor sjøl være DJ for FrP.

Er ikke så lett å få med seg alt i bloggverden, så om dere har plukket opp hva noen av de andre har stemt så må dere gjerne legge igjen en kommentar. Tar også imot tips om hvor jeg kan få tak i den kule genseren med Erna på 😘

❤️ Vicky