HVA LURER JEG PÅ?

Hei alle sammen 🌸

Foruten å lure på hvordan det kommer til å gå på date i helgen og om jeg kommer til å ende opp på legevakta mot slutten av kvelden med de altfor høye skoene jeg kjøpte tidligere i dag, så lurer jeg også på noen ting om diverse bloggere.

– Har Kristine Ullebø en samarbeidsavtale med Kaffebrenneriet?

På søndag kunne vi lese på bloggen til Kristine at hun og Fabian hadde tatt søndagsfrokosten på Tranen. Såvidt jeg vet er det Åpent Bakeri som driver denne cafeen, så jeg stusset litt da jeg så dette bildet med pappkopper fra Kaffebrenneriet:wp-image-1103799131-e1518015821542.png(Skjermdump krisssy.blogg.no)

Er det slik at de har tatt med seg egne kopper og fått fylt de opp på Tranen? Er det ikke litt spesielt å sitte på en uteservering med kopper fra et annet sted? Det kunne selvsagt være at de var så supertørste etter kaffe at de stakk innom Kaffebrenneriet på vei til frokosten, men nå er det et stykke å gå mellom disse to stedene, så da ville vel ikke koppene vært såpass fulle?

– Hvordan havnet Sophie Elise på Pornhub?

På Pornhub ligger det nå en video som har bilde fra musikkvideoen til Sophie Elise på “forsiden”. Den har visstnok blitt tatt godt imot. Hva i alle dager?, tenkte jeg. Sitter det folk og koser med seg selv mens de ser på musikkvideoen til Sophie Elise? Er ikke det litt spesielt? Jeg bestemte meg for å ta en for laget og klikket meg inn på videoen på Pornhub. Selv om det kan se sånn ut er det ikke musikkvideoen som ligger ute. Kort oppsummering: mye penis, mye vagina og mye sæd. I bevegelse. Innimellom dukker det opp korte snutter fra musikkvideoen. Jeg tror altså ikke hun kan ta æren for alle tomlene opp, men jeg lurer nå på hvordan hun i det hele tatt endte opp i denne videoen og ikke minst hvem som har laget den 🤔

– Hvem er det egentlig som bruker uttrykket “pet peeve”? 

Her om dagen hadde Stina et innlegg med fem tilståelser. En av disse var at hun aldri har visst hva “pet peeve” betydde:(Skjermdump stina.blogg.no)

Jeg personlig må tilstå at jeg ikke engang har hørt dette uttrykket før. Eller, altså, jeg har hørt om PeeWee som er en type kattedo og trodde kanskje det hadde noe med det å gjøre. Jeg lurer veldig på om dette er et uttrykk som brukes i det norske språk eller om dette er noe Stina har plukket opp fra utenlandske bloggere. Sånn jeg har forstått det er dette omtrent det samme som det Ida Wulff kaller paraplyer – ting en person irriterer seg veldig over, men som ikke nødvendigvis irriterer alle andre.

– Når skal Fotballfrue begynne å merke reklameinnleggene sine korrekt på Instagram?

Altså. Dette er en typisk pet peeve for meg. Nå har frua og frua fått seg ny garderobe i den nye kåken, og de har (surprise surprise) tydeligvis en form for samarbeidsavtale med leverandøren. Så hva gjør frua? Joda, hun tagger den norske (!) leverandøren og slenger på #ad på slutten av teksten:

wp-image-1167019044.png(Skjermdump carolinebergeriksen/Instagram)

Denne reklamen er åpenbart rettet mot norske følgere. Må jeg virkelig (nok en gang) minne om at reklame skal være merket først i teksten? Og at ad ikke er bra nok? Det heter REKLAME på norsk. Jeg merker meg at fruen også har slengt på #villakulås, men “å” er da vel ingen internasjonal bokstav? Så lenge reklame oversettes til ad burde villakulås vært oversatt til villakulaas.

Apropos reklame må jeg bare si takk for alle de positive tilbakemeldingene vi har fått etter at Adina tidligere i dag informerte om at det vil dukke opp litt reklame innimellom innleggene her. Dere er best 😘

❤️ Vicky