MERKING AV REKLAME

Hei alle sammen 🌸

Omtale av sponset produkt

La oss snakke litt om merking av reklame. Noen bloggere er veldig gode på dette, noen er mindre gode, og andre igjen er eksperter på å finne gråsoner i Forbrukerombudets veileder.

Jeg vil begynne med en gladnyhet, og det er at Helene Drage var så snill å sponse meg med en utgave av treningsprogrammet sitt. Vår første spons 👏 Endelig ei litta fordel med å bruke så mye tid på denne bloggen. Neida, vi gjør dette mest for moro skyld, men jeg er fortsatt forbløffet over at mammaen og Janbanan bruker maks tre timer til sammen på bloggen per dag og drar inn millioner. Med all researchen vi må gjøre bruker vi nok minst like mye tid. På fritiden vel og merke, for vi har jo “vanlige” jobber i tillegg. Tenkte jeg skulle utnytte en gråsone med en gang mens vi først er inne på det, for denne veiledningen gjelder i hovedsak de som tjener penger på bloggen sin, derfor er ikke dette innlegget merket øverst.

Uansett, jeg var så heldig å få e-post av selveste mannen til Dragen, og det må jeg si, han var en hyggelig type! Jeg har ennå til gode å kommunisere med frua til frua, men tror neppe det hadde vært en like hyggelig affære. Lord Gekko tør jeg ikke engang å tenke på… Helene og mannen var sååå supersøte da de var på ferie i Praha for en uke siden. Kan Helenes gavmildhet skyldes at hun er nyforelska i mannen sin? ❤️

Kanskje noen av dere lurer på min erfaring med Beastmode? Vel. For det første var jeg ikke med på noen fellesoppstart, så jeg kan kun uttale meg på bakgrunn av denne PT-utdannelsen jeg har skrytt på meg at jeg har. For det andre ser jeg at vi har fått en kommentar om at dette programmet er veldig likt Silje Mariela sitt, altså hun som hjalp Helene med å gå ned i vekt i sin tid. Jeg har faktisk et av disse Fat Attack-programmene til Silje Mariela og har fulgt det et par ganger. Når det gjelder at Helene sitt har en del likt tror jeg ikke dette er til å unngå. Trening er trening, si. Neida, men det er begrensa hvor variert man kan få styrketrening. Nå har Silje Mariela tjent svimlende mye på å lage generelle programmer som hun har solgt til veldig mange til en svært høy pris. Tommel opp for Helene som gjør programmet sitt tilgjengelig for de som ikke har en formue å bruke på dette. Det fulgte med et inspirerende oppskriftshefte (for meg som har oppheng på ferdigmat) som jeg definitivt skal benytte meg av. Matbilder kommer (ikke) senere.

Tilbake til saken – merking av reklame. På innlegget TRENINGSPRAT i forrige uke tok jeg opp dette med at Fotballfrue merker reklamen sin på Instagram helt til slutt i teksten når det egentlig skal stå først. I akkurat det tilfellet hadde hun brukt #reklame, men mesteparten av tiden skriver hun bare #ad. Ei anna frøken som gjør det samme er Lenemor:(Skjermdump leneorvik/Instagram)

Altså. Her henvender hun seg til norske følgere med norsk tekst, så merker hun helt til slutt i teksten med #ad? Hva står det for? Jada, jeg vet det er reklame på engelsk, men det kunne like gjerne vært en forkortelse for noe.

Isabel Raad har ikke fått med seg at reklame på Instagram skal merkes i det hele tatt:

(Skjermdump isabelsraad/Instagram)

Hadde det i det minste vært bilde av en pakke med disse bruningstablettene kunne man kanskje forstått at det var reklame før man leste teksten. Bruningstabletter må vel være det produktet som er reklamert for av bloggere flest ganger 🤔

Stina som jeg hadde et eget innlegg om i går (HER) har forstått dette med merking og gjør det helt etter boka:

(Skjermdump stinablogg/Instagram)

Igjen denne barberinga Stina er så opptatt av. Nå må folk virkelig roe ned, barbering har vel ikke blitt så utrolig viktig at man må ha med en egen barbermaskin i veska til alle tider i tilfelle man plutselig skal på stranda eller en fest? Jeg tror ikke verden går under fordi om man ikke er nybarbert til enhver tid altså.

Helene Drage er en annen blogger som er god på å merke riktig i alle sosiale medier:

(Skjermdump helenedrage/Instagram)

Helene har også hatt et par lange leksjoner på snapchat hvor hun har gitt en god innføring i gjeldende regler om merking, så dette har hun satt seg inn i.

Apropos snapchat. Fotballfrue som har mastergrad i gråsoner la ut masse snaps her om dagen av dette dyre flaskevannet som hun har et samarbeid med i forbindelse med Oslo Maraton. Snaps skal også merkes som reklame, men surprise surprise, Fotballfrue hadde ikke merket en eneste en av disse snappene. Hadde vel betalt for flaska selv da…

Håper dere får en fin helg 😘

❤️ Vicky

45 thoughts on “MERKING AV REKLAME

 1. Vel, synd at Forbrukerrådet ikke gidder å gi konsekvenser når de kunne dratt inn feite summer av disse toppbloggerne. Og det mener jeg oppriktig er dårlig arbeid og utførelse av regler. Forballfrue er nesten på nippet til kriminell noen ganger, synes jeg. For alle de gangene hun “uheldigvis” reklamerte for alkohol blant annet.

  Jeg må bare si at jeg er virkelig FAN av dere som driver denne bloggen. Jeg elsker måten dere formulerer dere på, med en god håndfull humor! Stå på videre ❤️
  (Vil bare tipse om at det ville vært gøy hvis dere kunne laget en sak om Isabel’s følgerantall på IG. De stiger og synker ganske drastisk til tider, det er veldig tydelig at hun driver med noe fanteri her. Hvorfor sletter hun visse bilder, er det fordi hun ikke oppnår nok likes?)

  1. Enig i at det er synd, Forbrukerombudet kunne nok lett fått dekket inn kostnaden ved å følge med og gi bøter. Tuuusen takk for skryt, det gjorde dagen (eller lørdagskvelden da) ❤️ Vi skal prøve å følge bedre med på Isabel sitt følgertall på Instagram 😘

 2. Veldig bra blogg ja!
  Rannvei snikreklamerer for Bama (heller ingen merking (.
  Sett siste snapp til RJ xn til SE? Han og nydama sitter og filmer dop. Smart!

  1. Tusen takk for at du liker bloggen vår ❤️ Vi skal sjekke ut Rannveig og Bama, takk for tips 😊 Den snappen ser det dessverre ut som jeg var for sent ute til å få med meg…

 3. Bra at dette blir tatt opp utenfor Kvinneguiden også! Får håpe du slipper kommentarer som “Bloggpoliti” etc, som enkelte blogger har for vane å titulere dem som synes de bør merke korrekt.

  Synes også Camilla Pihl sitt Elle-antrekk bør trekkes fram. Selvsagt var det lånt hos Ganni, det ble det først informert ometter utallige avbildninger på instagram og Snapchat. Og innlegget var selvsagt ikke merket korrekt når det kom.
  Jeg la inn en kommentar som etterspurte merking, den ble slettet og hun la til en form for merking (ufullstendig dog).
  Hun henviser også ofte til blogginnlegg med annonseinnhold uten å informere om at det innholder reklame, noe som igjen ikke er lov.

  Men hun slår ikke Anja Johansen, den svake annonsemerkingen på skjermdumpen hun legger ut på Snapchat for å promotere blogginnlegg er ikke rett i følge FO.

  1. Hei Sirkustjukk, så hyggelig å se deg inne på bloggen vår ❤️ Får overraskende lite negative kommentarer. Vi får håpe dette kan få opp øynene til flere, også utenfor Kvinneguiden. Camilla Pihl sin blogg må jeg innrømme at jeg aldri har vært inne på, men vi skal få tatt en nærmere titt på både henne og Anja Johansen. Takk for tips 😘

 4. //Roman
  DETTE ER GRUNNEN TIL AT BLOGGEN DERES ER SÅ VIKTIG! Er glad dere ikke benytter dere av tips om sophie es tre legghår som såvidt synes på et bilde, eller selvbruningsblemme overkropp/underkropp som uansett like gjerne kunne vært skygge. Å ta en blogger for enhver pris burde ikke være poenget med denne bloggen, og i hvertfall ikke på slike unødvendige saker som ikke burde være en sak i det hele tatt. Å derimot være et medie, en fjerde, kritiske og overvåkende statsmakt, det er fair og tvingende nødvendig i dagens samfunn, det bloggere får herje fritt og der bloggere i stor (størst?) grad er med på å ødelegge samfunn, miljø og unges selvtillitt. Bloggere og sosiale medier er med på å styre, kontrollere og “oppdra” en hel generasjon unge, og utnytter de unge leserne sine i det at de er unge og ofte ikke evner reflektere og tenke like kritisk. Derfor er deres kritiske røst så ekstremt viktig. Dere peker ut og synliggjør det absurde, det ødeleggende, det selvmotsigende og dobbeltmoralske, samt det faktisk lovbrytende som disse bloggerne kommer med. Dere er viktige, rå og jeg digger dere begge (alle – buhu for linnea).

  1. Takk for flott roman (eller novelle?) ❤️ Sånne småting har du helt rett i at ikke er noe som det er noe poeng i å ta opp. Bloggerne påvirker nok mye mer enn folk flest er klar over. Tusen, tusen takk for gode ord og at du syns vår røst er så viktig 😍😘

 5. Leste innlegget til Mammaen om hvordan hun har lagt alt på is og hennes prosjekt fra nå av er å pusse opp et rom hjemme (i deres hus som er ganske nytt…? Jeg tenkte med en gang – rom til det nye barnet HE-HE!) – innlegget er merket med “annonse” øverst, men de fleste avsnittene skrives det bare om mammaen selv.

  … såå kommer siste avsnitt:
  “Jeg skal fortelle mer om hvilket rom i huset det er snakk om, og dele masse bilder snart. Nå skal jeg løpe ut dørene her så jeg får gjort noe i dag, før vi faktisk skal kjøre inn til Oslo i kveld. Ønsker alle en nydelig dag videre. Forresten, vi har en dag med regn og skikkelig høst vær her. Er du litt bitter som å miste sommerfargen din nå ut over høsten, du også? Stikk innom å bestill en gratis prøvepakke Betacaroten, du betaler kun 59,- for frakt! Klikk HER! ”

  Ingen illustrasjonsbilder eller uttalelse om egen erfaring. Opplagte reklamer er slitsomme – men i det minste blir det lagt litt arbeid i å presentere produktet. Mammaen har jo bare slengt inn en setning helt til slutt, men man har kanskje ikke tid til mer når man bare jobber tre timer…? Lurer på hvor imponert selskapet er, om betaling for innlegget matcher innsatsen hun la i det 🙂

  1. Oppussing av rom til nytt barn var et bra tips, men må man ikke holde seg unna maling og sånt når man går gravid? 🤔 Hmm, kanskje hun bare slang inn en kort tekst nederst i innlegget fordi hun allerede har hatt noen innlegg om disse bruningstablettene? Enig i at dette var litt merkelig. Hun ser heller ikke så veldig brun ut på innlegget hun har brukt lenger opp i innlegget. Kanskje hun får betalt ut fra hvor mange som klikker på linken og bestiller? 😊

 6. Så bra innlegg. 👍
  Hyggelig at dere viser fram de som faktisk ønsker å merke riktig, som jeg har forstått at Helene Drage gjør. Værre med hun med master i gråsoner. 👎
  Mvh. Fast leser

  1. Tusen takk ❤️ Og takk for at du er fast leser 😘 Ja, skulle bare mangle, måtte jo ha med noen eksempler på hvordan det faktisk skal gjøres så gråsone-bloggerne kan lære 🙂

 7. Hei! Jeg elsker bloggen deres! Jeg har hatt lyst til å lage en bloggkritisk blogg (Hehe) lenge, det er noe vi trenger! Kontakt meg gjerne om dere trenger en skribent til.. Jeg bidrar mer enn gjerne, det er jo så utrolig mye å ta tak i blant Norges bloggere!!

  1. Hei Kine. Tusen takk ❤️ Så hyggelig at du ønsker å bidra. Vi har ingen planer om å ta inn noen nye nå, men kanskje det blir aktuelt igjen på et senere tidspunkt 😘

 8. 1 august, Sophie Elise: Det er mange som stiller spørsmålstegn ved at jeg kjøper skinn, jeg synes ikke det er noe som helst problem så lenge man kjøper brukt. Jeg har kjøpt nye vesker i skinn før, men det kommer aldri til å skje igjen.

  Og nå har hun kjøpt en ny Gucci veske med skinn😥

   1. I Gucci veske innlegget skriver hun at hun kjøper ikke noe unødvendig og vil heller gå for kvalitet (eller noe sånt). I innlegget over sier hun at hun har hatt dilla på å bestille badedrakter og undertøy på ebay, noe som var dårlig kvalitet og str og noe som var bra. Høres ikke ut som å kjøpe kvalitet i stedet for kvantitet.

 9. Fabian «well well» Raw la ut bilde på mystory av puppene til Kristine. Først en jente uten bh med glitrende genser også hvit bukse, neste snap er med Kristine der hun har på akkurat det samme, nå med bhen på. Silikon confirmed??

 10. Mammaen kommer nok veldig snart til å røpe at hun er preggo, og at det er derfor hun har trukket seg fra SVD og avlyst bryllup. Samtidig vil hun nok rette en dømmende pekefinger mot oss “fæle” lesere og medier som har spekulert i at hun og Dr.Jan har hatt problemer i forholder, for hvordan i alle dager kunne vi tro noe sånn – jeg mener de innleggene og overskriftene som nå har gitt masse klikk har jo IKKE indikert trøbbel i paradis, helt nøytrale innlegg der i gården altså.. . Nei, mammaen og Dr.Jan må jekke seg et par hakk ned ass, de virker bare som noen utrolig kjipe folk som lever i sin egen boble hvor de er konge og dronning og verden skal kretse rundt dem. Det triste er jo at det er tre (snart fire) unger fanget i galskapen, som gledelig eksponeres til alle ukjente bak datamaskinen av de “voksne”. Men, som mammaen sier ettertrykkelig, hun har jo aldri tatt et egoistisk valg i sitt liv..riiight…

  1. Amen til dette. Du har helt rett. Snart får vi en lang avhandling hvor hun forteller at hun er gravid og at hun derfor ikke ble med i SVD osv, og hennes følgere får høre hvor stygg vi er og hvor lite vi forstår om hennes liv. Det alle forstår, er at alt dette dramaet rundt henne har hun helt klart skapt selv. Et innlegg med en fornuftig overskrift hadde vært nok, men her velger hun altså å brette ut over flere innlegg med dramatiske overskrifter, og . Hva forventer hun at vi skal tro? Folk blir rett og slett forbanna, og det forstår jeg veldig godt. *gir opp*

 11. Raw la ut bilde av puppene til Kristine, synes jeg ser røde merker nederst under puppen som kan være arr etter silikon. Litt lei av hele “alt er fint naturlig” og “vil ikke operere nesa mi, vi er alle perfekte som vi er”. Digger jo egentlig dama, men lei av alt kroppsfokuset på bloggen hennes. Hun er ei flott jente da, sånn ellers.

 12. Anbefaler alle å IKKE klikke inn på clickbait innlegget til mammaen “spørsmål om ny graviditet” !! Innlegget er ren annonse !!!! Og bullshit

 13. Har også lest veiledningen fra Forbrukerombudet og det står at når man deler et innlegg med reklame på Facebook, skal også Facebookposten merkes som reklame. Sophie Elise deler rene annonse/reklameinnlegg hele tiden og det merkes ALDRI som dette på facebook. Sikkert samme problem på mange andre bloggere sine facebooksider, men jeg følger bare henne..

 14. Jeg bare elsker denne bloggen 🙂 All ære til dere som holder den gående sammen med vanlige jobber og et eget liv! Håper dere aldri gir dere 🙂

 15. Var det ikke SE som ikke ville ha barn før pga. det er for mange mennesker på jordkloden osv? Hun har skrevet i flere innlegg nå at hun gleder seg til å få barn. Jaja, alle har lov til å ombestemme seg 🙂

 16. Altså SE…. skylder de utfordrende badedraktbildene på at hun elsker å bade.. Jaaaah, da drar man badedrakten godt opp og snur rompa til kamera.. Alle som elsker å bade gjør vel det?? Hadde opparbeidet en viss respekt for henne men nå er det nok…🙄

 17. Jeg snakket litt med Lord Gekko på snapp for noen uker siden. Han var virkelig hyggelig og hjelpsom, ble meget positivt overrasket. Nu skal det sies at vi ikke snakket om noe som kan virke provoserende for han da, som overeksponering av barn, forskjellsbehandling osv… Men uansett, jeg kom helskinnet fra vår passiar så da gjør nok dere også det om dere tar sjansen på å kontakte han 🙂

  Ben

  1. Jasså, var det i forbindelse med at du ville kjøpe en sånn sykkel dere snakket? 😊 Vi har allerede vært i kontakt med han og da skrev han at han skulle politianmelde oss. Vi venter i spenning på innkalling fra politiet 😊

 18. Helt ærlig, Fotballfrue er en av de beste vi har på merking av reklame i Bloggnorge. Skjønner at det går ann å glemme seg på noen snaps, men det stempelet hun har som snikreklamør og ihjelsponset er så sykt ufortjent.

  1. Jasså, glemme seg ja 🤔 Så at hun merker med #ad helt sist i teksten når det egentlig skal stå #reklame eller #annonse først i teksten på Instagram er bare en forglemmelse? Så ofte som det skjer må jeg si jeg blir oppriktig bekymret for hukommelsen hennes ❤️ Helt ærlig, nesten alt Fotballfrue eier er noe hun har mottatt av samarbeidspartnere 😊

Leave a Reply