MERKING AV REKLAME

Hei alle sammen 🌸

Omtale av sponset produkt

La oss snakke litt om merking av reklame. Noen bloggere er veldig gode på dette, noen er mindre gode, og andre igjen er eksperter på å finne gråsoner i Forbrukerombudets veileder.

Jeg vil begynne med en gladnyhet, og det er at Helene Drage var så snill å sponse meg med en utgave av treningsprogrammet sitt. Vår første spons 👏 Endelig ei litta fordel med å bruke så mye tid på denne bloggen. Neida, vi gjør dette mest for moro skyld, men jeg er fortsatt forbløffet over at mammaen og Janbanan bruker maks tre timer til sammen på bloggen per dag og drar inn millioner. Med all researchen vi må gjøre bruker vi nok minst like mye tid. På fritiden vel og merke, for vi har jo “vanlige” jobber i tillegg. Tenkte jeg skulle utnytte en gråsone med en gang mens vi først er inne på det, for denne veiledningen gjelder i hovedsak de som tjener penger på bloggen sin, derfor er ikke dette innlegget merket øverst.

Uansett, jeg var så heldig å få e-post av selveste mannen til Dragen, og det må jeg si, han var en hyggelig type! Jeg har ennå til gode å kommunisere med frua til frua, men tror neppe det hadde vært en like hyggelig affære. Lord Gekko tør jeg ikke engang å tenke på… Helene og mannen var sååå supersøte da de var på ferie i Praha for en uke siden. Kan Helenes gavmildhet skyldes at hun er nyforelska i mannen sin? ❤️

Kanskje noen av dere lurer på min erfaring med Beastmode? Vel. For det første var jeg ikke med på noen fellesoppstart, så jeg kan kun uttale meg på bakgrunn av denne PT-utdannelsen jeg har skrytt på meg at jeg har. For det andre ser jeg at vi har fått en kommentar om at dette programmet er veldig likt Silje Mariela sitt, altså hun som hjalp Helene med å gå ned i vekt i sin tid. Jeg har faktisk et av disse Fat Attack-programmene til Silje Mariela og har fulgt det et par ganger. Når det gjelder at Helene sitt har en del likt tror jeg ikke dette er til å unngå. Trening er trening, si. Neida, men det er begrensa hvor variert man kan få styrketrening. Nå har Silje Mariela tjent svimlende mye på å lage generelle programmer som hun har solgt til veldig mange til en svært høy pris. Tommel opp for Helene som gjør programmet sitt tilgjengelig for de som ikke har en formue å bruke på dette. Det fulgte med et inspirerende oppskriftshefte (for meg som har oppheng på ferdigmat) som jeg definitivt skal benytte meg av. Matbilder kommer (ikke) senere.

Tilbake til saken – merking av reklame. På innlegget TRENINGSPRAT i forrige uke tok jeg opp dette med at Fotballfrue merker reklamen sin på Instagram helt til slutt i teksten når det egentlig skal stå først. I akkurat det tilfellet hadde hun brukt #reklame, men mesteparten av tiden skriver hun bare #ad. Ei anna frøken som gjør det samme er Lenemor:(Skjermdump leneorvik/Instagram)

Altså. Her henvender hun seg til norske følgere med norsk tekst, så merker hun helt til slutt i teksten med #ad? Hva står det for? Jada, jeg vet det er reklame på engelsk, men det kunne like gjerne vært en forkortelse for noe.

Isabel Raad har ikke fått med seg at reklame på Instagram skal merkes i det hele tatt:

(Skjermdump isabelsraad/Instagram)

Hadde det i det minste vært bilde av en pakke med disse bruningstablettene kunne man kanskje forstått at det var reklame før man leste teksten. Bruningstabletter må vel være det produktet som er reklamert for av bloggere flest ganger 🤔

Stina som jeg hadde et eget innlegg om i går (HER) har forstått dette med merking og gjør det helt etter boka:

(Skjermdump stinablogg/Instagram)

Igjen denne barberinga Stina er så opptatt av. Nå må folk virkelig roe ned, barbering har vel ikke blitt så utrolig viktig at man må ha med en egen barbermaskin i veska til alle tider i tilfelle man plutselig skal på stranda eller en fest? Jeg tror ikke verden går under fordi om man ikke er nybarbert til enhver tid altså.

Helene Drage er en annen blogger som er god på å merke riktig i alle sosiale medier:

(Skjermdump helenedrage/Instagram)

Helene har også hatt et par lange leksjoner på snapchat hvor hun har gitt en god innføring i gjeldende regler om merking, så dette har hun satt seg inn i.

Apropos snapchat. Fotballfrue som har mastergrad i gråsoner la ut masse snaps her om dagen av dette dyre flaskevannet som hun har et samarbeid med i forbindelse med Oslo Maraton. Snaps skal også merkes som reklame, men surprise surprise, Fotballfrue hadde ikke merket en eneste en av disse snappene. Hadde vel betalt for flaska selv da…

Håper dere får en fin helg 😘

❤️ Vicky