UKAS SETT OG HØRT FOR UKE 29

UKAS RØYKER SOM IKKE RØYKER: 

Kristine Ullebø elsker å ta seg en fest eller ti. Følger du henne på snap har du garantert fått med deg fester og røyking. Lesere har ofte spurt henne om hun har begynt å røyke, men hun har alltid svart nei til det. Så vi lesere er altså blinde, si.

Endelig kom det et innlegg der hun følte behov for å forklare seg litt:

Det hun videre forteller er den gode gamle regla om at hun er ung og dum (den som Sophie Elise ofte bruker nå hun blir «tatt» for noe), og at hun noen ganger har røyka i fylla. Men det telle ikke, for røyke, nei det gjør hun ikke. 


(Faksimile krisssy.blogg.no)

Det er ikke vanskelig å skjønne at Kate Moss er et forbilde for Kristine. Og når kjæresten, bartemann Fabian, har Johnny Depp som sin helt, sier det seg selv at disse to er et strålende eksempel på hva forskningen sier:UKAS HERMEGÅSER: 

Tittelen går til to stykker, Anne Brith og Sophie Elise. (Hold ut, dette blir langt).

Først mor sjøl, Anne Brith, som nettopp hadde et fint og klokt innlegg om komboen alkohol, barn og ferietid. Men innlegget har hun ikke kommet opp med selv. Hun har hentet «inspirasjonen» hos en annen blogger, Jon Lundemoen.

(Tada, dermed er det premiere på første mannlige blogger her på bloggen).

Så hvem er Jon? Han har vært med i Farmen, er stylist, make-up artist og moteblogger HER

Vel, ikke første gang mor sjøl henter «inspirasjonen» andre steder, og det er het greit det. Men da bør hun være så ærlig at hun krediterer skaperen av verket, noe hun dessverre aldri gjør. Som Jon skriver:

Orginalen: Kopien:Nå skal det sies at Anne Brith valgte å vinkle innlegget mot barn og alkohol, mens Jon valgte en vinkling mot alkoholisme. Uansett, ikke vanskelig å se at dette er kopiering.

(Faksimile jonlundemoenblogg/nouw.no, annebrith.blogg.no)

Så over til den andre hermegåsa, Sophie Elise. Hun er også kjent for å hente «inspirasjon» hos andre bloggere. Nå har hun vært på tokt igjen, og det på bloggen Forbipolene.blogg.no

Hvem driver bloggen Forbipolene? Jo, det er Helene Dalland som beskriver seg selv slik: 

Bipolar mamma som sjeldent greier å sitte eller tie stille. Jeg har både mørke og lyse nonstop, som jeg gjerne deler med deg. Jeg mener troll sprekker i lys, og er alltid klar for en tabufight. Du finner meg sittende på huk ved en tigger, dansende på fortauet når jeg tror ingen ser meg, eller inne i mammabobla mi der jeg forsøker å balansere morsrollen og diagnosen min bipolar i skjønn forening.

Her følger innleggene. Les selv og bedøm.

Forbipolenes innlegg: Dette vil gjøre deg lykkelig

Sophie Elises innlegg: Jeg er takknemlig for..

Forbipolenes innlegg: Ruser du deg?

Sophie Elises innlegg: Hvorfor jeg ikke skal drikke alkohol ut året

UKAS HISSIGE FRØKEN: 

Isabel Raad har et sinneproblem. Hun har tidligere delt at hun kan bli så sint at ting går veggimellom. Pierre kan også bekrefte dette.

Nå har frøkna, som fremdeles befinner seg på Rhodos, knust nok en mobil.

(Faksimile sraad.blogg.no)

Så flaut synes hun nok ikke det er siden hun skriver om dette på bloggen. Vil heller si at hun trenger litt selvinnsikt og at hun ser hvilket overforbruk hun har. Og kanskje et sinnemestringkurs. Tror ei heller det hjelper på med party 24/7, drama og en dæsj lystgass i ny og ne.

UKAS «PRIVATE» BLOGGER: 

Mammaen har bestemt seg for å holde noe privat. Kan nå det stemme? Joda, hun ønsker verken si hvor de skal flytte, eller om Michelle skal ha hjemmeundervisning eller gå på skole med andre barn.

(Faksimile mammatilmichelle.blogg.no)

Nå blir jeg meget forvirret. Er plutselig ikke livet til Michelle en del av bloggen og hennes offentlige liv (som jeg har inntrykk av går hånd i hånd). Jeg har aldri lest en blogg hvor noen har eksponert sine barn, og deres liv, så mye som mammaen har. Innbiller meg at det var filming fra en fødsel (eller tre). Har ikke hun også delt om barndom, familie, forhold, drama, barn og intimkirurgi. Finnes det mere å skjule?

Mulig dette er en strategi for å holde oss leserne nysgjerrige. Det funker på meg, dessverre).

Men midt oppi det hele tenker jeg at det sikkert ville vært flott for barna å ha en familie som ikke levde av å eksponere dem på SoMe. Mammaen kunne byttet navn på bloggen og holdt Michelle utenfor, så slapp lillestore Michelle å forholde seg til paparazzier og andre skumle folk i Søgne, og hun kunne begynne på skole som en helt vanlig 6 åring.

Adina xoxo

Advertisements

31 kommentarer om “UKAS SETT OG HØRT FOR UKE 29

 1. Jeg er stort sett enig i innleggene, men når jeg leste det om hermegåsa kjente jeg at jeg ble oppgitt. Takknemlig innlegg finnes over alt, man kan vel stort sett gå inn på nesten alle blogger, hvorfor er dette så stort? Jeg trur jeg til og med har er 🤔

  Og det med alkohol, den skrev også paradise andrea og paradise sofie om også. Nevne dem også kanskje?
  Ellers syns jeg bloggen er kjempe og er innom så fort det er et nytt innlegg! 😄 Stå på videre!

  1. Hei😊 Det stemmer det du sier, mange av disse temaene er ofte brukt. Men ofte handler det om at det ene innlegget kommer rett etter det andre, om du skjønner? Poenget er at man bare trenger si at man ble inspirert av …. og skrive sin egen historie. Takk for at du liker oss<3

   1. Vil også si at man må gå i detaljene for å se om noe er et plagiat. Jon skrev om alkohol på Snapchat, det gjorde jammen Anne B også 😊 PH-folka har nok blitt inspirert de også, men de kopierer ingen.

 2. Altsåå den bloggen her er AMAZEballs!! Meen jeg savner veldig mer om andre bloggere enn mammaen, SE og Kristine Ullebø. Hva med feks Annijor, Lene Orvik, nettenestea, Andrea Badendyck? Dere burde opprette en tipsboks alá Norske-hemmeligheter 😁 Tipper lesere sitter på en del juicy stuff (myself included)

 3. Hvilken innlegg ble dere nevnt hos sofie elise. Er det blogg? Har hun slettet innlegget?Hva skrev hun. Blir jo så nysgjerrig.

 4. Har lest gjennom masse innlegg på bloggen nå etter SE tipset, fantastisk. For noen øyne for detaljer dere har, amazing!
  Leste innlegget deres ang. piller bloggerne reklamerer for, og det er en ting jeg vil nevne. Provoserer meg som faen når SE tipser om disse fantastiske pillene som har «fikset» huden hennes. Hun har skrevet masse om når hun gikk på Isotretinoin. Og den kuren er nok eneste grunn til at huden hennes har blitt bedre. Som mange andre, har jeg også tatt isotretinoin. Føler hun har overdrevet praten om bivirkningene av denne kuren i ettertid, nå som hun skriver om reseptfrie placebo-piller(hehe)…
  Bivirkningene på iso er forskjellig fra person til person, men en ting som er sikkert; har du skikkelige problemer med huden er det kun isotretinoin som vil funke. Hun som faktisk har tatt denne kuren burde vite bedre enn å prakke på folk den dritten hun reklamerer for.
  Såklart huden hennes er fin nå, som hun kan vise til! For etter en fullført kur av isotretinoin skal man faktisk ikke få kviser lengre.
  Troverdigheten er jo sikkert på topp hos leserne når de ser hvor mye bedre huden hennes er nå, sammenlignet med før iso.
  Er kanskje litt i overkant irritert, men hudproblemer er forferdelig og det gjør meg trist at hun ikke bruker muligheten sin til å informere om at de som virkelig sliter, bør jobbe på for å få henvisning til hudlege.

  1. Tusen takk for dn fantastisk kommentar og velkommen inn<3 Stemmer på en prikk det du skriver her. Det samme gjelder Kristine Ullebø, og sikkert flere, også. Håper flere får øynene opp 🙂

 5. «Elsker å lese om meg selv..» pfff.. SE vil virkelig være «kjendis».. tror hun elsker operasjons spekulasjoner og alt dette..
  har dere sett IG brukeren hvorforlyverdu? Nå har hun blokkert og fjernet alle taggene..

 6. Okei, akkurat det med hermegåsa er kanskje noe av det dummeste jeg har lest? Vanligvis når dere anklager noen for å herme, så er det som regel snakk om plagiat, som nesten burde være et krav når man kommer med så store anklager. Innleggene til Anne og den mannlige bloggeren var ikke på langt nær like, det eneste de hadde som fellesnevner var at de omtalte alkohol og snapchat. Dere vet at denne mannlige bloggeren heller ikke var først ute med å skrive om alkohol, sant? Men det betyr heller ikke at dere automatisk skal stemple han som hermegås, heller.

  1. Ja jeg vet at mange har skrevet om alkohol tidligere. Synes du ikke at fellesnevneren her med alkohol og Snapchat er nok til å si at noen er «inspirert» av en annen? Når man hermer etter andre så er man ikke så dum at man skriver nøyaktig det samme vel? Det gjorde hvertfall ikke jeg på ungdomsskolen😊Dette er heller ikke første gang AB lar seg «inspirere» av andre. Ikke noe galt i det, men da er det på sin plass at man krediterer vedkommende som har kommet opp med ideen til innlegget. Jeg synes heller ikke det er så store anklager fra meg da mange flere har påpekt nettopp det samme. Takk for innspill 😊

Legg inn en kommentar